Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 08:12   #3031
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Madzia ale jak to? Co się stało?

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 08:26   #3032
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Madzianiemożliwe! dlaczego? co się stało? trzymaj się dzielnie kochana

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 08:37   #3033
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

czesc

ojej Madziu jak to? przeciez bylo dobrze?

Ins mam pytanko do Cia planuje zakup etorebki i zastanawiam sie pomiedzy Emilka czarna (moja faworytka), Andi szara i czarna Ana , ktora najlepsza? aha i nie bedziesz miala nic przeciwko jak skorzystam z Twojego kodu ?

to ja sie zbieram i lece na praktyke
Stary 2010-08-11, 09:06   #3034
skimos
Zakorzenienie

Madziu jesteśmy z Tobą jak tylko tu wejdziesz podaj ten nowy numer!!!!

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:07   #3035
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Co kupiłaś?

Jakie porównanie

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

A Kama zamiast z rodzicami siedzieć to wizaż przegląda bo dobrze zrozumiałam, Twój tata u Was w Krk spędza urlop, tak?

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:51 ----------

Posprzątane...

Idę się wykąpać i do spania w końcu

Dobranoc
piżamę (krótki rękaw i krótkie spodenki), bluzkę taką elegantszą, i buty czarne eleganckie na płaskim obcasie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
Cześć

Nie jestem z Tż znowu ze mną zerwał i mówi,że to już koniec na bank Dziewczyny nie bede mogła tu siedzieć,zmieniłam nr tel, wszystko ...wróce do Was jak dojde do siebie..nic sobie nie zrobie nie martwcie sie...nie moge tu być bo wszystko do mnie wraca ;(;( przyjde do Was jak wylecze sie z tego ;(
Trzymajcie sie !
Madziu, że co?? napisz chociaż kilka słów...

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:08   #3036
carmelova
Zakorzenienie

Cześć

Basiu rodzice przyjechali tylko na dwa dni bo chcieli kupić w Krakowie samochód. Już kupili, więc dzisiaj wyjeżdżają do naszego rodzinnego miasta.

Skimosia dobrze, że już jesteś Ale sukni jeszcze nie kupuj, dziewczyny mają sensowne argumenty

Frezi ja nie wiem o której spotkanie, to zależy od Kawki, Najeczki i Justynki, ale myślę że ok. 15:30-16:30.

Madziu Słoneczko napisz chociaż w klubie jak się czujesz Co się stało?! Nie rozumiem… L
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:10   #3037
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
to trzeba było podejść i zapytać
Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
och, i nie tylko
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
I ściągnąć mu kurtkę

Mam nadzieję, że w piątek wyjdzie na boisko i nie dość, że zobaczę jego nazwisko, to jeszcze jego w akcji

Madziu, Słoneczko nasze Zostań z nami, będzie Ci łatwiej..

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:31   #3038
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Nie jestem z Tż znowu ze mną zerwał i mówi,że to już koniec na bank Dziewczyny nie bede mogła tu siedzieć,zmieniłam nr tel, wszystko ...wróce do Was jak dojde do siebie..nic sobie nie zrobie nie martwcie sie...nie moge tu być bo wszystko do mnie wraca ;(;( przyjde do Was jak wylecze sie z tego ;(

Trzymajcie sie !
Madziu jestem w szoku. Sądziłam, że wszystko sobie wyjaśniliście i powoli budujecie na nowo to co się popsuło. Bardzo mi przykro, ze tak się stało bo wiem, że cierpisz. Mam nadzieje, że niebawem wszystko się ułoży i znowu będziesz szczęśliwa. Trzymaj się i dawaj znać co u Ciebie

Jak mi się chce spać. Wczoraj przed snem pożarłam się z tż-tem. Bo zaczęłam mu coś mówić o fotografie ślubnym a on mnie od razu zbył i zmienił temat. No to mnie się zrobiło przykro. Zaraz naszły mnie myśli, że on wcale nie chce ślubu itd. Miałam smutną minę więc on potem chodził za mną i pytał o co chodzi. Męczył tak długo az powiedziałam. To sie wkurzył, że nie rozumiem jego zmeczenia, ze strzelam fochy bez powodu i cos sobie wkręcam znowu. Słabo bylo w pewnym momencie. No ale w koncu zaczelismy normalnie rozmawiac, wyjasnilismy sobie temat i jest ok. nawet pogadalismy na spokojnie o roznych wariantach organizacji. i ustalilismy ze zaczniemy szukac sali po nowym roku. No i dostalam obietnice, że ślub w 2012 wezmiemy choćby bez wesela jak sali wolnej już nie będzie.

Buła jest z nami od 25.11.2014

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2010-08-11 o 09:38
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:42   #3039
Biska
Zakorzenienie

Aleks,dobrze, że tak to się skończyło

Mnie momentami strasznie przeraża ta organizacja ślubu i wesela Dzisiaj w końcu idziemy do księdza (oby nie za późno ). Zaczynam mieć wątpliwości co do sali, zespołu, fotografa, wszystkiego :P Jak już kupię suknię, to pewnie 2 dni później też popadnę w histerię, że jednak to nie ta.... Masakra Wkurzające jest to, że to wszystko trzeba z takim wyprzedzeniem zamawiać, przez co można się rozmyślić jeszcze 5 razy do tego dnia Zaczyna mnie to stresować

Stary 2010-08-11, 09:53   #3040
carmelova
Zakorzenienie

Aleks a on ma jakieś konkrete powody dla których nie chce jeszcze nic załatwiać? Ale w sumie skoro obydwojgu Wam to pasuje, to nie ma problemu

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Aleks,dobrze, że tak to się skończyło

Mnie momentami strasznie przeraża ta organizacja ślubu i wesela Dzisiaj w końcu idziemy do księdza (oby nie za późno ). Zaczynam mieć wątpliwości co do sali, zespołu, fotografa, wszystkiego :P Jak już kupię suknię, to pewnie 2 dni później też popadnę w histerię, że jednak to nie ta.... Masakra Wkurzające jest to, że to wszystko trzeba z takim wyprzedzeniem zamawiać, przez co można się rozmyślić jeszcze 5 razy do tego dnia Zaczyna mnie to stresować
Mam nadzieję, że przynajmniej co do Wybranka nie masz wątpliwości
Stary 2010-08-11, 09:56   #3041
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Aleks a on ma jakieś konkrete powody dla których nie chce jeszcze nic załatwiać? Ale w sumie skoro obydwojgu Wam to pasuje, to nie ma problemu

Mam nadzieję, że przynajmniej co do Wybranka nie masz wątpliwości
coraz mniejsze

Stary 2010-08-11, 09:59   #3042
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
coraz mniejsze
No to super
Stary 2010-08-11, 10:09   #3043
Biska
Zakorzenienie

Nurtuje mnie pewna sprawa - dlaczego my nie widziałyśmy jeszcze, w czym wystąpi nasza Osz rety w dniu ślubu kościelnego?

Stary 2010-08-11, 10:16   #3044
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Ehh.. rozmawiałam z Tż'em przez tel... mówiliśmy o zdjęciach ze ślubu jego brata, Tż stwierdził że 3500zł za fotografa nie da, to mu powiedziałam że pewnie nie będzie nawet miał okazji bo przed końcem świata nie zdąrzymy (ponoc wrzesień 2012) a on mi na to, że miesiąc wcześniej będzie ślub i to będzie piękna śmierć w ramionach ukochanej (żeby nie było, nie wierzymy w koniec swiata, to tylko takie gdybanie) mógł by mi tak codziennie mówić

Teraz mnie wzięło na oglądanie zdjeć fotografów...

a ten fotograf to może bierze 3500 ale pesos beznadziejny... wolałabym sama sobie zdjęcie robić z ręki, niż mieć takie
Cytat:
Naj mój konkubent wyczuł, że chcę wyborczą i wrócił z gazetą. W ogólnopolskiej jest bez błędu.
ulżyło mi, dziękuję
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Najeczko, czy ja już Ci pisałam, jak ja Ci zazdroszczę Twojej pracy?

Dziś dzień pełen emocji... Tzn. w sumie niedużo się działo ale jednak. Odespałam, bo dziś miałam wolne, od południa do 17 się uczyłam (tak, zmobilizowałam się, yeah), potem spotkanie z panią psycholog. Upłakałam się znowu, rozmawiałyśmy o ojcu, było ciężko, ale odczuwam bardzo pozytywne efekty całej terapii, więc wierzę, że i dzisiejsze spotkanie i moje "zadanie domowe" da profity potem skoczyłam do galerii na szybką kawę z J., kupiłam sukienkę nr 2 w Orsay'u i dwie myszki, a tyle rabanu przy tym narobiłam, że się cała obsługa Vobisa ze mnie śmiała jak wychodziłam odwołałam też zamówienie w Douglasie na podkład, bo czekam już tydzień i się zdenerwowałam :/ wygląda na to, że będę musiała jeszcze przed 14.08. do Krk skoczyć, bo bez podkładu to ani rusz
1. nie wiesz, czego zazdrościsz
2. super, że u Ciebie dobrze - myślę, że taki psycholog sprawi, że poczujesz się lepiej
3. będziesz w Krakowie AAAAAAAAAAAA
Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie prezent urodzinowy (znaczy się dostałam fundusze na niego)
co kupiłaś/kupisz?
Cytat:
Cześć

Trzymajcie sie !
kochana, nie wiem, co napisać... zupelnie nie rozumiem... trzymaj się i wróć do nas, jesteśmy po to, by Cię wspierać
Cytat:
Jak mi się chce spać. Wczoraj przed snem pożarłam się z tż-tem. Bo zaczęłam mu coś mówić o fotografie ślubnym a on mnie od razu zbył i zmienił temat. No to mnie się zrobiło przykro. Zaraz naszły mnie myśli, że on wcale nie chce ślubu itd. Miałam smutną minę więc on potem chodził za mną i pytał o co chodzi. Męczył tak długo az powiedziałam. To sie wkurzył, że nie rozumiem jego zmeczenia, ze strzelam fochy bez powodu i cos sobie wkręcam znowu. Słabo bylo w pewnym momencie. No ale w koncu zaczelismy normalnie rozmawiac, wyjasnilismy sobie temat i jest ok. nawet pogadalismy na spokojnie o roznych wariantach organizacji. i ustalilismy ze zaczniemy szukac sali po nowym roku. No i dostalam obietnice, że ślub w 2012 wezmiemy choćby bez wesela jak sali wolnej już nie będzie.
dobrze, że się dogadaliście

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:

Nurtuje mnie pewna sprawa - dlaczego my nie widziałyśmy jeszcze, w czym wystąpi nasza Osz rety w dniu ślubu kościelnego?
ooo, właśnie!

w ogóle jestem idiotką - wzięłam się za magisterkę, a do końca sierpnia Biblioteka Śląska nieczynna musiałam kupić książkę, której użyję dwa razy w życiu...

Dziewczyny krakowskie, ja będę jechała PKS-em o 14.50 z Katowic, jakoś o 16 powinnam być u Was - wyjdziecie po mnie na dworzec PKS?
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:21   #3045
skimos
Zakorzenienie

Aleks dobrze że od razu wyjaśniliście. Dla twojego TŻta to był naprawdę wielki krok i może musi się jeszcze oswoić z tą myślą
Mój też po zaklepaniu sali już w domu miał nietęgą minę dopiero do niego docierało że to już Chociaż wspólnie zdecydowaliśmy o tym kroku.
Jeśli masz obiecane, no to musicie z wszystkim zdążyć Ale zdążycie, ja przecież zamawiałam salę w kwietniu na przyszły rok. Jak nie w samym Sandomierzu to może pod miastem się coś znajdzie, wszyscy i tak pewnie będą zmotoryzowani (czy auta, czy autokar) to nie będzie problemu z dojazdem 20 min dalej.

Stary 2010-08-11, 10:21   #3046
Gleniusia
Zakorzenienie

Heloł

Madziu, koniecznie do nas zajrzyj i powiedz, o co chodzi...przecież jesteśmy tu także po to, żeby Ciebie wesprzeć

Kurczę, zazdraszczam spotkania no ale nic to, może następnym razem będzie w Warszawie to jakoś się uda dotrzeć

A tak poza tym to podjęłam męską decyzję i zrobię w końcu to prawo jazdy Dzisiaj zadzwonię do tej szkoły i zapytam, kiedy najbliższy kursik - także niech się boją wszyscy na drogach Gdyni nawiasem mówiąc to trochę się obawiam tego jeżdżenia
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."

Edytowane przez Gleniusia
Czas edycji: 2010-08-11 o 10:49
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:31   #3047
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość

a ten fotograf to może bierze 3500 ale pesos beznadziejny... wolałabym sama sobie zdjęcie robić z ręki, niż mieć takie

ulżyło mi, dziękuję

1. nie wiesz, czego zazdrościsz
2. super, że u Ciebie dobrze - myślę, że taki psycholog sprawi, że poczujesz się lepiej
3. będziesz w Krakowie AAAAAAAAAAAA

co kupiłaś/kupisz?

kochana, nie wiem, co napisać... zupelnie nie rozumiem... trzymaj się i wróć do nas, jesteśmy po to, by Cię wspierać

dobrze, że się dogadaliście

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

ooo, właśnie!

w ogóle jestem idiotką - wzięłam się za magisterkę, a do końca sierpnia Biblioteka Śląska nieczynna musiałam kupić książkę, której użyję dwa razy w życiu...

Dziewczyny krakowskie, ja będę jechała PKS-em o 14.50 z Katowic, jakoś o 16 powinnam być u Was - wyjdziecie po mnie na dworzec PKS?
NIE

Glen
gratuluję podjęcia męskiej decyzji Ja mam prawko od 18 roku życia, ale jakoś wolę jeździć z szoferem

Skimosia mój Tż nie jest z tych podniecających się ślubikiem , ale zanim mi się oświadczył to powiedział w jakiej sali chciałby wesele.

A tak w ogóle (abstrahując od czegokolwiek) to nie rozumiem podejścia w stylu "zaręczyny tak, ale ślub jeszcze nie". Fajnie o tym pisała najeczka w innym wątku
Stary 2010-08-11, 10:46   #3048
skimos
Zakorzenienie

Ja myślę że to trzeba podchodzić indywidualnie, ale bez sensu jest też wieczne narzeczeństwo
Czytałam w Claudii fajny artykuł o Dorocie Choteckiej i Radku Pazurze (-ra?) - już są ze sobą ponad 20 lat, on jej się 3 razy oświadczał i 3 razy usłyszał "Tak", ale ona się do ślubu nie paliła. Dopiero po jego wypadku (co W. Goszcz zginął) wzięli ślub 5 lat temu i urodziło im się dziecko

Myślę że naprawdę zależy od faceta. Mój TŻ od początku mówił, że po 2 latach oświadczyć się to max wg niego, i ślub od razu brać (żeby to było takie łatwe ). Ale w sumie cieszę się, cieszymy się oboje, że z poprzednią jego narzeczoną wyszło jak wyszło i się rozstali (zaręczyli się po 5 miesiącach bycia razem).

Stary 2010-08-11, 10:49   #3049
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
NIE

A tak w ogóle (abstrahując od czegokolwiek) to nie rozumiem podejścia w stylu "zaręczyny tak, ale ślub jeszcze nie". Fajnie o tym pisała najeczka w innym wątku
to nie, spadówa nie zmacam Cię w ramach focha
ja nawet nie wiem, gdzie jest ten dworzec R.D.A. (cokolwiek oznacza ”R” ).
a najeczka o wszysciutkim pisze fajniusio

Glenia, gratuluję. ja zbieram się w sobie - co więcej, kumpela mnie namawia, bo chce iść na prawko, a ja bym jazdy wznowiła... boję się tego bardziej niż minu mojej promotorki na słowa: ”nie napisałam magisterki, bo biblioteka była nieczynna”
Stary 2010-08-11, 10:53   #3050
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Lady Marmalade Pokaż wiadomość
czesc

ojej Madziu jak to? przeciez bylo dobrze?

Ins mam pytanko do Cia planuje zakup etorebki i zastanawiam sie pomiedzy Emilka czarna (moja faworytka), Andi szara i czarna Ana , ktora najlepsza? aha i nie bedziesz miala nic przeciwko jak skorzystam z Twojego kodu ?

to ja sie zbieram i lece na praktyke
Emilka i Andi to takie trochę siostry
Emilka jest mniejsza, więc wybrałam Andi - mam czarną i to jest moja absolutnie ulubiona i najukochańsza torebka. Pojemna, wygodna i uniwersalna. Pasuje mi i do jeansów i do kiecki, i na wyjście i na co dzień.
Poza tym ja lubię pojemne torebki

Czy szara, czy czarna, to chyba kwestia gustu... Ja ubieram się ciemno, więc czarna dla mnie jest najbardziej uniwersalna
Ale szarą na żywo widziałam i też jej niczego nie brakuje.

Niektóre dziewczyny denerwują te kokardki po bokach Emilki, ale to kwestia gustu. Widziałam i mi chyba by nie przeszkadzały

Przy wyborze sugerowałabym się wielkością torebki... Ana jest większa. Bo obydwie są fajne i ładne

No i oczywiście nie będe miała nic przeciwko skorzystaniu z kodu
Stary 2010-08-11, 10:53   #3051
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Ja myślę że to trzeba podchodzić indywidualnie, ale bez sensu jest też wieczne narzeczeństwo
Czytałam w Claudii fajny artykuł o Dorocie Choteckiej i Radku Pazurze (-ra?) - już są ze sobą ponad 20 lat, on jej się 3 razy oświadczał i 3 razy usłyszał "Tak", ale ona się do ślubu nie paliła. Dopiero po jego wypadku (co W. Goszcz zginął) wzięli ślub 5 lat temu i urodziło im się dziecko

Myślę że naprawdę zależy od faceta. Mój TŻ od początku mówił, że po 2 latach oświadczyć się to max wg niego, i ślub od razu brać (żeby to było takie łatwe ). Ale w sumie cieszę się, cieszymy się oboje, że z poprzednią jego narzeczoną wyszło jak wyszło i się rozstali (zaręczyli się po 5 miesiącach bycia razem).
no i ja właśnie tego nie rozumiem - oświadczył się raz, usłyszał TAK i ślubu nie ma, potem drugi i trzeci - to samo. dopiero po wypadku uznali, że ślub jednak wezmą, że życie kruche itp.
nie no, ja rozumiem, że takie wydarzenia wpływają na ludzi, ale po co się oświadczać, po co odpowiadać, że TAK, zostanę Twoją żoną, a potem... nic z tego nie wychodzi z lenistwa czy czegoś innego... nie rozumiem sensu takich zaręczyn.

my pewnie będziemy mieć ślub jakieś 3 lata po zaręczynach, co dla mnie jest okrutnie długim okresem narzeczeństwa, ale jak już pisałam - sami zapłacimy za wszystko i po prostu nie damy wcześniej uzbierać pieniedzy - gdyby nie to, ślub byłby wcześniej, myślę, że w ciągu kilku miesięcy
Stary 2010-08-11, 11:14   #3052
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Z tą kolorystyką to ile osób-tyle opinii Myślę,że musze szybko znaleźć i zaklepać jakiegoś florystę,pokażę mu salę i to uzgodnimy,bo ianczej rpzez najbliższe miesiące będę tylko siedzieć i się zastanawiać. Nie wiem czy to już zauważyłyście,ale ja mam kolorystycznego fioła.
Mój promotor (mistrz florystyczny i sędzia międzynarodowy w konkursach - o ile nie pomyliłam tytułów) by Ci powiedział, że sprawdzając czy jakieś połączenie "wygląda" trzeba szukać w naturze. Jeśli występuje to znaczy, że jest możliwe. A że właściwie każde występuje (tu wystarczy choćby popatrzeć na egzotyczne ptaki i ryby) to istnieje pełna dowolność pod warunkiem zachowania proporcji

Madzia nie rozumiem, wydawało się, że wszystko jest na dobrej drodze trzymaj się jakoś i wracaj do nas
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:18   #3053
skimos
Zakorzenienie

o kurde dzwonili z Pewnego Koncernu że mam iść na rozmowę na inne stanowisko bo na razie wypadłam pozytywnie, tylko że wstrzymali rekrutację na te na które miałam iść pierwotnie czyli że ogólnie mają mnie w rekrutacji. Powiedziałam najpierw że nie bardzo bo mam wyjazd na początku września, ale babka powiedziała że nie ma problemu z rozpoczęciem pracy później. Mają jeszcze zadzwonić z terminem rozmowy.

Agrrrrr nie wiem co robić

Stary 2010-08-11, 11:25   #3054
elizka773
Wtajemniczenie

boże Madzia nie rozumiem... Ty nie odchodź od Nas
elizka773 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:31   #3055
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Musi się oswoić z nową sytuacją a to zawsze zajmuje mu trochę czasu. Poza tym nie chce zebyśmy popadli w przedślubna gorączkę i przez 2 lata zajmowali się dopasowaniem kokardek do serwetek i kwiatkow do koloru majtek. Poza tym ma dużo stresów w nowej pracy, jest zmęczony wiec zwyczajnie nie ma ochoty jeździć i szukać. Usłyszałam wczoraj realny i zadowalający oboje termin wiec jestem spokojna. Bo wczesniej mowił, ze chce sie troche czasu ale nie okreslal ile a ja zaraz miala wizje ze bedzie czekał rok czy dluzej i w koncu trzeba bedzie przekładac. A ja własnie traktuje zaręczyny jako wstep do slubu. No ale wczoraj ustaliliśmy, że 2012 to sztywny termin, chocby sali nie było to slub wezmiemy bo termin w kosciele to sie znajdzie. I wiem kiedy zaczniemy rezerwowac sale. Wiec pierwsze wiążące ustalenia są No to teraz zajme sie praca i szukniem studiow a potem dopiero organizacja.
Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Aleks dobrze że od razu wyjaśniliście. Dla twojego TŻta to był naprawdę wielki krok i może musi się jeszcze oswoić z tą myślą
Mój też po zaklepaniu sali już w domu miał nietęgą minę dopiero do niego docierało że to już Chociaż wspólnie zdecydowaliśmy o tym kroku.
Jeśli masz obiecane, no to musicie z wszystkim zdążyć Ale zdążycie, ja przecież zamawiałam salę w kwietniu na przyszły rok. Jak nie w samym Sandomierzu to może pod miastem się coś znajdzie, wszyscy i tak pewnie będą zmotoryzowani (czy auta, czy autokar) to nie będzie problemu z dojazdem 20 min dalej.
Ano
dzięki za pocieszenie co do organizacji
Cytat:
Ja też niezbyt dlatego wczoraj zapytałam konkretnie czy chce ślubu i kiedy. Bo dawanie pierościonka dla samego faktu to mnie nie bawi. tak to można jak sie ma 20 lat.
Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Mój promotor (mistrz florystyczny i sędzia międzynarodowy w konkursach - o ile nie pomyliłam tytułów) by Ci powiedział, że sprawdzając czy jakieś połączenie "wygląda" trzeba szukać w naturze. Jeśli występuje to znaczy, że jest możliwe. A że właściwie każde występuje (tu wystarczy choćby popatrzeć na egzotyczne ptaki i ryby) to istnieje pełna dowolność pod warunkiem zachowania proporcji

Madzia nie rozumiem, wydawało się, że wszystko jest na dobrej drodze trzymaj się jakoś i wracaj do nas
zgadzam się w pełni

Stary 2010-08-11, 11:43   #3056
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Musi się oswoić z nową sytuacją a to zawsze zajmuje mu trochę czasu. Poza tym nie chce zebyśmy popadli w przedślubna gorączkę i przez 2 lata zajmowali się dopasowaniem kokardek do serwetek i kwiatkow do koloru majtek. Poza tym ma dużo stresów w nowej pracy, jest zmęczony wiec zwyczajnie nie ma ochoty jeździć i szukać. Usłyszałam wczoraj realny i zadowalający oboje termin wiec jestem spokojna. Bo wczesniej mowił, ze chce sie troche czasu ale nie okreslal ile a ja zaraz miala wizje ze bedzie czekał rok czy dluzej i w koncu trzeba bedzie przekładac. A ja własnie traktuje zaręczyny jako wstep do slubu. No ale wczoraj ustaliliśmy, że 2012 to sztywny termin, chocby sali nie było to slub wezmiemy bo termin w kosciele to sie znajdzie. I wiem kiedy zaczniemy rezerwowac sale. Wiec pierwsze wiążące ustalenia są No to teraz zajme sie praca i szukniem studiow a potem dopiero organizacja.
czego?

najważniejsze to się dogadać

Skimos, weź spasuj z tym Koncernem - chyba że np. pozwolą Ci pracować na 1/2 etatu, ale nie rezygnuj ze studiów!!!
Stary 2010-08-11, 11:52   #3057
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
czego?

najważniejsze to się dogadać
Takie coś co ja noszę na dupce, pod spodniami. Widzę jednak, że na śląsk takie wynalazki jeszcze nie dotarły

Stary 2010-08-11, 11:55   #3058
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Takie coś co ja noszę na dupce, pod spodniami. Widzę jednak, że na śląsk takie wynalazki jeszcze nie dotarły
Stary 2010-08-11, 12:00   #3059
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam , a ja na zwolnieniu jestem lekarskim aż do 20sierpnia
w sobotę wesele i nie wiem czy pójdę
Stary 2010-08-11, 12:07   #3060
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witam , a ja na zwolnieniu jestem lekarskim aż do 20sierpnia
w sobotę wesele i nie wiem czy pójdę
Uuu biedactwo Mam nadzieję, że nic poważnego.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości