|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)
Madziu, spódnica to chyba tylko na 1 września
![]() nie ma szans na pracę w spódnicy..bo dużo pracuje się na podłodze. a tam to tenisówki, zwykła bluzka i wygodne spodnie. ja w spódnicy występuję tylko na jakichś uroczystościach typu dzień mamy/taty/babci/dziadka
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
L_V, zuzaneczka na co dzień myślę o bardziej wygodnym stroju, choć mam kilka sukienek i spódnic, które spokojnie się do tego nadadzą
A ta którą teraz kupiłam, to nie jest taka zwykła ołówkowa, bo ma niby podwyższony stan, ale przy kolanach jest luźna, wiec bardzo wygodna. Cytat:
|
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Pracuję na podłodze" - to bardzo dobre określenie
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
a do tego dochodzą smarki, inne wydzieliny, jedzenie, które przez przypadek na Tobie ląduje, ktoś za bardzo pomacha pędzlem i cię dotknie itd itp
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu nie wydaje mi się że podjęcie decyzji o ślubie może powodować kłótnie w związku...może ogólnie macie gorszy okres
zmęczenie pracą, przesyt sobą, za duże wymagania wobec siebie itd.Cytat:
![]() Fajnie by było gdyby te upały zaczęły sie dopiero w przyszłym tygodniu..ale patrząc na to jaki jest teraz upał to w to wątpię
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się czy dobrze robię rezygnując z 3 godzin fitnessu na rzecz towarzyszenia TŻ-owi podczas wywiadu...
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....od razu zaczęłam żałować że nie pracuję z 6 latkami
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2109 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra..trochę wyobraźnia mnie poniosła..bo ja pisałam o 4 i 5 latkach..ale wątpię, by rok aż tak te dzieci zmienił
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Et- ka ale u nas będę 2 panie o pomocy (na te 3 grupy) wiec czy to jedzenie czy wycieczka czy coś innego to one będą mi pomagały. A poza tym u nas jest zerówka w szkole i jedzenie jest na stołówce a nie w sali jak w przedszkolu (na szczęscie) poza tym nie wiem czy każde dziecko będzie miała wykupione jedzenie bo to w sumie tylko 5 godzin dziennie (jak kiedys byłam na praktyka w przedszkolu w zerówce) to tam dzieci nie miały posiłków (przez 5 godzin)
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziu, sama zobaczysz po pierwszym tygodniu jak Ci najwygodniej..ale przecież zajęcia edukacyjne będziesz prowadziła na podłodze, zabawa z dziećmi na podłodze..one przy stolikach to tylko pracują w książkach/malują/kleją itd. co do jedzenia to ten problem Ci odpada pewnie
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam małego stresa, ale z drugiej strony nie mogę się już doczekać
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Kwestia tego co kto lubi
Ja praktykę w klasach I-III wspominam cudownie. Była to praca która sprawiała mi tyle przyjemności, że chyba żadne inne stanowisko by tego nie zrobiło
|
|
|
|
#2117 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Miskowa piękne zdjęcia! Mi znów chce się gdzieś wyjechać, teraz choruję na Krym Ale jak w praktyce wyjdzie to nie mam pojęcia, pewnie coś zupełnie odwrotnego![]() Cytat:
Ja akurat średnio wspominam moje praktyki w 1-3, to naprawdę wymagająca i ciężka praca, ja mam za mało cierpliwości. Wolę zajęcia indywidualne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
------------------- Znacie jakiś sposób na wodę w uchu? Mój TŻ wczoraj pływał, zanurkował i wlała mu się woda do ucha, nie może w żaden sposób jej usunąć, niedosłyszy, ma jakieś szumy w uchu... W nocy trochę się wylało, ale nie jest dobrze |
|||||
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
haha ja mam, i rozumiem, że za kilka lat, jak dzieć pójdzie do przedszkola mam się spodziewać najgorszego
ale tak serio, to własne dziecko to co innego
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tylko trochę mnie warunki przerażają O.OA ta woda... Nie może jej wytrząsnąć? Ja się przechylałam tak żeby ucho było skierowane do dołu i tak trzęsłam głową aż się wylało. A jak mi się nie chciało trząść to brałam taką watę do zatykania uszu (taka sztywna dość), formowałam w wałeczek i powoli wprowadzałam do ucha żeby woda w nią wsiąkła. Ale nie wiem czy to jest bezpieczne. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do warunków, no to trzeba dobrze trafić Ale nie jest drogo, więc wydając teoretycznie więcej za lepsze warunki wcale dużo się nie płaci.Co do wody...wytrząsanie nie pomogło, wacik też nie bardzo, tzn. trochę się wylało, ale i tak nie wszystko. Możliwe, że skończy się wizytą u lekarza, ale chwilowo jesteśmy 500 km od domu, więc trochę trudno
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio , mimo smarków, nawet chcę
..aczkolwiek może się to zmienić po tygodniowym pobycie nad morzem z pięciolatką i dwójką chłopców którzy właśnie zaczęli chodzić
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-08-11 o 11:11 |
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech popróbuje jeszcze wytrząsać, w końcu się wyleje! |
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wystarcza weekend z czterolatką i dwulatkiem. Weekend? Kilkugodzinna wizyta! |
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie zastanawiam... ale chyba trochę za późno
![]() Dziękuję. Cytat:
Myślisz, że jak ja w ciąży jestem, to w skowronkach, natchniona chodzę? Wczoraj chyba coś mi się tam w brzuchu ruszało i mówię po prostu: "o, rusza się" Stwierdziłam potem, że jak mi się podejście nie zmieni, jak nie zacznę czuć więzi z tym kosmitą, to nie przeżyję przecież porodu Oglądałam ostatnio ciuszki w sklepie, patrzyłam na ceny, na praktyczność - nie miałam przypływu czułości, jakie one są słodkie i jak cudownie będzie ubierać w nie moje maleństwo Ale nie panikuję - widocznie jestem z tych bab, które do wszystkiego muszą dojrzeć, także do miłości do swojego dziecka.
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moich obserwacji wynika że oszczędne w okazywaniu uczuć racjonalistki coś takiego jak instynkt macierzyński poczuły dopiero po kilku miesiącach po porodzie- zresztą otwarcie się do tego przyznają, nie musiałam zbytnio obserwować .
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy mnie dzieci nie rozczulały po prostu i tak pozostało. Też zresztą znam dziewczyny, które otwarcie mówiły, że miłości do dziecka uczą się codziennie i każdego dnia uczucie staje się silniejsze (po porodzie, rzecz jasna).Znam też takie (np. moja teściowa), która twierdzi, że miłość do dziecka czuje się od razu, jak się je tylko dostanie na ręce. Moja ciocia, która nigdy dzieci nie lubiła, tak zwariowała na punkcie swoich, że rozpieszczała je do granic Może mi też odbije? Dam znać
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może właśnie będziesz miała na przekór..teraz radość- ale rozsądkowa, a po porodzie odbije Ci na maksa
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
O jakich okropieństwach tu piszecie
Zrobiliśmy sobie kartę Ikea family, a że TŻ dzisiaj jedzie do Ikea po poduszkę podróżną dla mnie to mu powiedziałam "jak będziesz w Ikea to zobacz czy nie mamy czasem jakiejś zniżki na te urocze krzesełka dla dzieci, wiesz, te drewniane"
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobra jedyny wyjątek to czasem na mieście nas jakieś rozczuli aż się obejrzymy, ostatnio widzieliśmy mała z takimi cudnymi, dużymi oczami ale to niezbyt często się zdarza. mój TZ już ma urlop, niby do końca tygodnia...no zobaczymy
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2010-08-11 o 15:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

Fajnie, że tak szybko udało Ci się znaleźć pracę
zmęczenie pracą, przesyt sobą, za duże wymagania wobec siebie itd.