Wymarzony pierścionek część XIX:) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 09:55   #2101
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)

Madziu, spódnica to chyba tylko na 1 września
nie ma szans na pracę w spódnicy..bo dużo pracuje się na podłodze. a tam to tenisówki, zwykła bluzka i wygodne spodnie.
ja w spódnicy występuję tylko na jakichś uroczystościach typu dzień mamy/taty/babci/dziadka

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:57   #2102
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

L_V, zuzaneczka na co dzień myślę o bardziej wygodnym stroju, choć mam kilka sukienek i spódnic, które spokojnie się do tego nadadzą A ta którą teraz kupiłam, to nie jest taka zwykła ołówkowa, bo ma niby podwyższony stan, ale przy kolanach jest luźna, wiec bardzo wygodna.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Madziu, gratulacje Fajnie, że tak szybko udało Ci się znaleźć pracę
Dziekuję

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:01   #2103
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
Madziu, spódnica to chyba tylko na 1 września
nie ma szans na pracę w spódnicy..bo dużo pracuje się na podłodze. a tam to tenisówki, zwykła bluzka i wygodne spodnie.
ja w spódnicy występuję tylko na jakichś uroczystościach typu dzień mamy/taty/babci/dziadka

"Pracuję na podłodze" - to bardzo dobre określenie
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:04   #2104
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
a do tego dochodzą smarki, inne wydzieliny, jedzenie, które przez przypadek na Tobie ląduje, ktoś za bardzo pomacha pędzlem i cię dotknie itd itp

Stary 2010-08-11, 10:05   #2105
hania811
Zakorzenienie

Gosiu nie wydaje mi się że podjęcie decyzji o ślubie może powodować kłótnie w związku...może ogólnie macie gorszy okres zmęczenie pracą, przesyt sobą, za duże wymagania wobec siebie itd.

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że prognozy na weekend z upałami ponad 30*-stopniowymi się nie sprawdzą bo nie wiem jak ja przyjmę gości :/.A do tego modlę się, żeby skończyć remont na czas bo coś się przeciąga
Powiem Ci że zaszalałaś z tym remontem przed wizytą gości

Fajnie by było gdyby te upały zaczęły sie dopiero w przyszłym tygodniu..ale patrząc na to jaki jest teraz upał to w to wątpię
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:06   #2106
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
czeremchowa, Asiuk, Gosia, Poemi Dziekuję

dziekuję

No więc poszłam w środę na rozmowę kwalifikacyjną (szkołą świetna, 10 min piechotą od mojego domu). Patrzę na biurku lista osób na dziś umówiona (ja byłam w środku) i tak na każdego 20 min. A lista mega długa. Wiec sobie czekam (bo przyszłam 10 min przed czasem). Przede mną weszła dziewczyna i była tam 3 minuty (myslę sobie ale szybko idzie ) weszłam ja i... siedziałam tam ponad godzine dopiero po tym czasie Pani dyrektor powiedziała mi, że nie będzie mnie trzymała w niepewności i mi od razu powie, że jestem przyjęta (druga Pani dyr. to potwierdziła), wiec była herbatka, czekolada, oglądanie mojej sali, kserowanie dyplomu, dostałam spis badan jakie muszę zrobić itp. jak to zrobię to przyjdę i podpiszą ze mną umowę. (bo wtedy nie były przygotowane na to). Co najlepsze Bede pracowała w szkolnej zerówce czyli z 6-latkami. Dopiero w tym roku wszystkie oddziały badą otwarte wiec wszystkie jest tam nowe (meble). A ja sama musze wybrac podreczniki, pomoce dydaktyczne, zabawki z atestem. We wtorek mam spotkanie z dyrekcją i musze przedstawić co wybrałam a 25 mam rade pedagogiczną no i 1 wrzesnia rozpoczęcie roku szkolnego Jeszcze nie wiem czy będe pracowała na rano (7.30-12.30) czy na popołudnie (12.30-17.30), wiec tylko, że będe miała swoich 26 dzieci A i tygodniowo będe pracowała 25 godzin (za 22 mam płatne normalnie a 3 sa płatne dodatkowo ) I to tyle chyba Ciesze się przeogromnie

Wczoraj i dziś rano robiłam sobie wszystkie badania, we wtorek mam już wyniki więc od razu zaniosę je do szkoły. Musiałam miec zaliczonego laryngologa, rentgen płuc sanepid, sprawdzany wzrok, ciśnienie Ale już sie z tym uporałam na szczęście
No to super! To chyba Twoja wymarzona praca

Zastanawiam się czy dobrze robię rezygnując z 3 godzin fitnessu na rzecz towarzyszenia TŻ-owi podczas wywiadu... Zamiast popołudniowych zajęć pójdę rano na jedną godzinę i zostanę na siłowni jeszcze... Ale i tak mam wyrzuty sumienia. Z drugiej strony TŻ powinien chyba być na pierwszym miejscu... Nie lubię siebie za takie myślenie
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:07   #2107
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
a do tego dochodzą smarki, inne wydzieliny, jedzenie, które przez przypadek na Tobie ląduje, ktoś za bardzo pomacha pędzlem i cię dotknie itd itp
Super....od razu zaczęłam żałować że nie pracuję z 6 latkami
Stary 2010-08-11, 10:14   #2108
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
jak to zachęcająco brzmi

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:17   #2109
novocaine870
Rozeznanie

Dzień dobry

The future starts today, not tomorrow.
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:18   #2110
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
jak to zachęcająco brzmi
no dobra..trochę wyobraźnia mnie poniosła..bo ja pisałam o 4 i 5 latkach..ale wątpię, by rok aż tak te dzieci zmienił

Stary 2010-08-11, 10:19   #2111
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Et- ka ale u nas będę 2 panie o pomocy (na te 3 grupy) wiec czy to jedzenie czy wycieczka czy coś innego to one będą mi pomagały. A poza tym u nas jest zerówka w szkole i jedzenie jest na stołówce a nie w sali jak w przedszkolu (na szczęscie) poza tym nie wiem czy każde dziecko będzie miała wykupione jedzenie bo to w sumie tylko 5 godzin dziennie (jak kiedys byłam na praktyka w przedszkolu w zerówce) to tam dzieci nie miały posiłków (przez 5 godzin)

Stary 2010-08-11, 10:25   #2112
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Et- ka ale u nas będę 2 panie o pomocy (na te 3 grupy) wiec czy to jedzenie czy wycieczka czy coś innego to one będą mi pomagały. A poza tym u nas jest zerówka w szkole i jedzenie jest na stołówce a nie w sali jak w przedszkolu (na szczęscie) poza tym nie wiem czy każde dziecko będzie miała wykupione jedzenie bo to w sumie tylko 5 godzin dziennie (jak kiedys byłam na praktyka w przedszkolu w zerówce) to tam dzieci nie miały posiłków (przez 5 godzin)
u nas też jest pani woźna do pomocy i jedzenie też jest na stołówce

Madziu, sama zobaczysz po pierwszym tygodniu jak Ci najwygodniej..ale przecież zajęcia edukacyjne będziesz prowadziła na podłodze, zabawa z dziećmi na podłodze..one przy stolikach to tylko pracują w książkach/malują/kleją itd. co do jedzenia to ten problem Ci odpada pewnie

Stary 2010-08-11, 10:26   #2113
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też jest pani woźna do pomocy i jedzenie też jest na stołówce

Madziu, sama zobaczysz po pierwszym tygodniu jak Ci najwygodniej..ale przecież zajęcia edukacyjne będziesz prowadziła na podłodze, zabawa z dziećmi na podłodze..one przy stolikach to tylko pracują w książkach/malują/kleją itd. co do jedzenia to ten problem Ci odpada pewnie
Dokładnie, wszystko wyjdzie w praniu mam małego stresa, ale z drugiej strony nie mogę się już doczekać

Stary 2010-08-11, 10:27   #2114
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
jak to zachęcająco brzmi
To i tak lepiej niż historyjka mojej koleżanki o jej cioci nauczycielce, której dzieciak wbił szpilkę w oko... Koleżanka miała masę okropnych historyjek z klas od 1 do 3, ale ta akurat najbardziej zapadła mi w pamięć O.O Brrrr
Stary 2010-08-11, 10:34   #2115
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

Cytat:
jak to zachęcająco brzmi
Czy ktoś jeszcze w tym wątku chce mieć dzieci...?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 10:35   #2116
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kwestia tego co kto lubi Ja praktykę w klasach I-III wspominam cudownie. Była to praca która sprawiała mi tyle przyjemności, że chyba żadne inne stanowisko by tego nie zrobiło

Stary 2010-08-11, 10:46   #2117
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Miskowa piękne zdjęcia!
Mi znów chce się gdzieś wyjechać, teraz choruję na Krym Ale jak w praktyce wyjdzie to nie mam pojęcia, pewnie coś zupełnie odwrotnego

Cytat:
Kwestia tego co kto lubi Ja praktykę w klasach I-III wspominam cudownie. Była to praca która sprawiała mi tyle przyjemności, że chyba żadne inne stanowisko by tego nie zrobiło
Madzialenka gratuluję pracy.

Ja akurat średnio wspominam moje praktyki w 1-3, to naprawdę wymagająca i ciężka praca, ja mam za mało cierpliwości. Wolę zajęcia indywidualne

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
ja robie z mamą. zwykle ogórki (konserwowe ,kwaszone, sałatkę szwedzka, w zeszlym roku robilam z chili i musztardowe), buraki, paprykę konserwową, przeciery pomidorowe.

Cytat:
Ja nie robię przetworów na zimę, bo nie lubię. Toleruje jedynei ogórki konserwowe - a te genialnie roib teściowa i zawsze na słoik czy dwa się załapięl. A takich przeróżnych sałatek to niecierpię. A już dżemów to w szczególności!
Ad. przetworów - ja lubię ogórki konserwowe, paprykę i buraczki. Może więc się skuszę na robienie... Sklepowe w ogóle mi nie smakują.

Cytat:
Ja nigdy nie robiłam...i jakoś wątpię bym kiedykolwiek zrobiła. Uwielbiam gotować...ale tylko to co można natychmiast zjeść
Dobre podejście

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Odebrałam wyniki badania krwi i jestem lekko zdenerwowana - parametry na morfologii trochę mi wariują, w moczu znaleziono liczne bakterie, ale najbardziej martwi mnie poziom TSH (tarczyca). Norma jest pomiędzy 0,27 a 4,20, a ja mam 5,33. Nigdy wcześniej się nie badałam, więc nawet nie wiem, jaki poziom miałam przed ciążą. Dzwoniłam do ginekologa i zapytałam, czy do piątku mam zrobić dodatkowe badania. Stwierdził jednak, że pogadamy na wizycie.
Spokoju ducha życzę do wizyty, choć wierzę, że to niełatwe

-------------------

Znacie jakiś sposób na wodę w uchu?
Mój TŻ wczoraj pływał, zanurkował i wlała mu się woda do ucha, nie może w żaden sposób jej usunąć, niedosłyszy, ma jakieś szumy w uchu...
W nocy trochę się wylało, ale nie jest dobrze
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:47   #2118
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
haha ja mam, i rozumiem, że za kilka lat, jak dzieć pójdzie do przedszkola mam się spodziewać najgorszego
ale tak serio, to własne dziecko to co innego

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:56   #2119
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Miskowa piękne zdjęcia!
Mi znów chce się gdzieś wyjechać, teraz choruję na Krym Ale jak w praktyce wyjdzie to nie mam pojęcia, pewnie coś zupełnie odwrotnego

Znacie jakiś sposób na wodę w uchu?
Mój TŻ wczoraj pływał, zanurkował i wlała mu się woda do ucha, nie może w żaden sposób jej usunąć, niedosłyszy, ma jakieś szumy w uchu...
W nocy trochę się wylało, ale nie jest dobrze
O, ja może za rok na Krym pojadę . Tylko trochę mnie warunki przerażają O.O

A ta woda... Nie może jej wytrząsnąć? Ja się przechylałam tak żeby ucho było skierowane do dołu i tak trzęsłam głową aż się wylało. A jak mi się nie chciało trząść to brałam taką watę do zatykania uszu (taka sztywna dość), formowałam w wałeczek i powoli wprowadzałam do ucha żeby woda w nią wsiąkła. Ale nie wiem czy to jest bezpieczne.
Stary 2010-08-11, 11:02   #2120
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
O, ja może za rok na Krym pojadę . Tylko trochę mnie warunki przerażają O.O

A ta woda... Nie może jej wytrząsnąć? Ja się przechylałam tak żeby ucho było skierowane do dołu i tak trzęsłam głową aż się wylało. A jak mi się nie chciało trząść to brałam taką watę do zatykania uszu (taka sztywna dość), formowałam w wałeczek i powoli wprowadzałam do ucha żeby woda w nią wsiąkła. Ale nie wiem czy to jest bezpieczne.
My też o Krymie myślimy w kontekście przyszłego roku...
Co do warunków, no to trzeba dobrze trafić Ale nie jest drogo, więc wydając teoretycznie więcej za lepsze warunki wcale dużo się nie płaci.

Co do wody...wytrząsanie nie pomogło, wacik też nie bardzo, tzn. trochę się wylało, ale i tak nie wszystko.
Możliwe, że skończy się wizytą u lekarza, ale chwilowo jesteśmy 500 km od domu, więc trochę trudno
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:05   #2121
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio , mimo smarków, nawet chcę..aczkolwiek może się to zmienić po tygodniowym pobycie nad morzem z pięciolatką i dwójką chłopców którzy właśnie zaczęli chodzić

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2010-08-11 o 11:11
Stary 2010-08-11, 11:09   #2122
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
My też o Krymie myślimy w kontekście przyszłego roku...
Co do warunków, no to trzeba dobrze trafić Ale nie jest drogo, więc wydając teoretycznie więcej za lepsze warunki wcale dużo się nie płaci.

Co do wody...wytrząsanie nie pomogło, wacik też nie bardzo, tzn. trochę się wylało, ale i tak nie wszystko.
Możliwe, że skończy się wizytą u lekarza, ale chwilowo jesteśmy 500 km od domu, więc trochę trudno
My mamy jechać do znajomych. I w tym problem bo oni twierdzą, że teraz na Krymie zrobiło się drogo więc w grę wchodzi albo miszkanie u kogoś ze znajomych, albo namiot (to preferują nasi znajomi O.O). Opcja namiotu mnie przeraża, a opcja mieszkania w normalnym mieszkaniu też mało mnie satysfakcjonuje (bo ja nie potrafię funkcjonować bez wody w kranie przez całą noc).

Niech popróbuje jeszcze wytrząsać, w końcu się wyleje!
Stary 2010-08-11, 11:35   #2123
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio , mimo smarków, nawet chcę..aczkolwiek może się to zmienić po tygodniowym pobycie nad morzem z pięciolatką i dwójką chłopców którzy właśnie zaczęli chodzić
O taaak, po powrocie bna pewno CIe o to zapytam.
Mi wystarcza weekend z czterolatką i dwulatkiem. Weekend? Kilkugodzinna wizyta!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 11:44   #2124
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
O taaak, po powrocie bna pewno CIe o to zapytam.
Mi wystarcza weekend z czterolatką i dwulatkiem. Weekend? Kilkugodzinna wizyta!
Zapewne będziemy uciekać z mężem na dłuuuugie spacery- więc jest szansa że nie oszalejemy
Stary 2010-08-11, 13:03   #2125
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się właśnie zastanawiam... ale chyba trochę za późno

Cytat:
Spokoju ducha życzę do wizyty, choć wierzę, że to niełatwe
Dziękuję.

Cytat:
Zmieni Ci się, i to wielokrotnie Myślisz, że jak ja w ciąży jestem, to w skowronkach, natchniona chodzę? Wczoraj chyba coś mi się tam w brzuchu ruszało i mówię po prostu: "o, rusza się" Stwierdziłam potem, że jak mi się podejście nie zmieni, jak nie zacznę czuć więzi z tym kosmitą, to nie przeżyję przecież porodu
Oglądałam ostatnio ciuszki w sklepie, patrzyłam na ceny, na praktyczność - nie miałam przypływu czułości, jakie one są słodkie i jak cudownie będzie ubierać w nie moje maleństwo Ale nie panikuję - widocznie jestem z tych bab, które do wszystkiego muszą dojrzeć, także do miłości do swojego dziecka.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 13:18   #2126
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Zmieni Ci się, i to wielokrotnie Myślisz, że jak ja w ciąży jestem, to w skowronkach, natchniona chodzę? Wczoraj chyba coś mi się tam w brzuchu ruszało i mówię po prostu: "o, rusza się" Stwierdziłam potem, że jak mi się podejście nie zmieni, jak nie zacznę czuć więzi z tym kosmitą, to nie przeżyję przecież porodu
Oglądałam ostatnio ciuszki w sklepie, patrzyłam na ceny, na praktyczność - nie miałam przypływu czułości, jakie one są słodkie i jak cudownie będzie ubierać w nie moje maleństwo Ale nie panikuję - widocznie jestem z tych bab, które do wszystkiego muszą dojrzeć, także do miłości do swojego dziecka.
Taki masz widocznie charakterek moja droga
Z moich obserwacji wynika że oszczędne w okazywaniu uczuć racjonalistki coś takiego jak instynkt macierzyński poczuły dopiero po kilku miesiącach po porodzie- zresztą otwarcie się do tego przyznają, nie musiałam zbytnio obserwować.
Stary 2010-08-11, 13:54   #2127
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Taki masz widocznie charakterek moja droga
Z moich obserwacji wynika że oszczędne w okazywaniu uczuć racjonalistki coś takiego jak instynkt macierzyński poczuły dopiero po kilku miesiącach po porodzie- zresztą otwarcie się do tego przyznają, nie musiałam zbytnio obserwować.
Tylko że ja racjonalistką zbytnio nie jestem Nigdy mnie dzieci nie rozczulały po prostu i tak pozostało. Też zresztą znam dziewczyny, które otwarcie mówiły, że miłości do dziecka uczą się codziennie i każdego dnia uczucie staje się silniejsze (po porodzie, rzecz jasna).
Znam też takie (np. moja teściowa), która twierdzi, że miłość do dziecka czuje się od razu, jak się je tylko dostanie na ręce.

Moja ciocia, która nigdy dzieci nie lubiła, tak zwariowała na punkcie swoich, że rozpieszczała je do granic Może mi też odbije? Dam znać

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 14:06   #2128
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko że ja racjonalistką zbytnio nie jestem Nigdy mnie dzieci nie rozczulały po prostu i tak pozostało. Też zresztą znam dziewczyny, które otwarcie mówiły, że miłości do dziecka uczą się codziennie i każdego dnia uczucie staje się silniejsze (po porodzie, rzecz jasna).
Znam też takie (np. moja teściowa), która twierdzi, że miłość do dziecka czuje się od razu, jak się je tylko dostanie na ręce.

Moja ciocia, która nigdy dzieci nie lubiła, tak zwariowała na punkcie swoich, że rozpieszczała je do granic Może mi też odbije? Dam znać
Z tego co ostatnio słyszę to te pierwsze chwile wcale nie są takie cudowne i przepełnione matczyna miłością- raczej strachem, przerażeniem i myślą "cholera co ja mam z tobą zrobić"

Może właśnie będziesz miała na przekór..teraz radość- ale rozsądkowa, a po porodzie odbije Ci na maksa
Stary 2010-08-11, 14:19   #2129
Poemi
Zakorzenienie

O jakich okropieństwach tu piszecie . A tak na serio to stwierdzam, że jakbym zaliczyła wpadkę z TŻ-em to... Jakoś bym przeżyła. Dziwne rzeczy się ze mną dzieją ostatnio.

Zrobiliśmy sobie kartę Ikea family, a że TŻ dzisiaj jedzie do Ikea po poduszkę podróżną dla mnie to mu powiedziałam "jak będziesz w Ikea to zobacz czy nie mamy czasem jakiejś zniżki na te urocze krzesełka dla dzieci, wiesz, te drewniane" . Komentarz TŻ-a "a."
Stary 2010-08-11, 15:11   #2130
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam opinie osoby niecierpiącej dzieci. może to po części dlatego że przenoszę sympatię z rodziców na dzieci (jak za rodzicami nie przepadam to i dzieci mi na nerwy działają). nie znoszę ich nosić, zachwycać się bo coś zrobiło itp.
no dobra jedyny wyjątek to czasem na mieście nas jakieś rozczuli aż się obejrzymy, ostatnio widzieliśmy mała z takimi cudnymi, dużymi oczami ale to niezbyt często się zdarza.

mój TZ już ma urlop, niby do końca tygodnia...no zobaczymy

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2010-08-11 o 15:47
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości