|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Astorianko ja zawsze patrzę na metkę na ubrankach. Ale piorę w 40 st. bo większość ciuszków tylko w tylu st. może być prana.
Natomiast pościel i ręczniki i tetrówki w 60 st. lub 90 st. A potem prasowanko jeszcze. Cytat:
U mnie już w 19 tc powiedział, że na 100%, że gdyby nie miał pewności, to by powiedział, że nie wie jaka płeć. Pytałam jeszcze na odchodne czy na pewno na 100%, czy mogę już mówić znajomym i powiedział, że tak A potem w 25 tc widziałam będąc na badaniu u innego specjalisty i ten dał mi to zdjęcie jako dowód ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Moja szwagierka miała mieć chłopca. Kilku lekarzy mówiło różnie. Raz, że dziewczynka, raz że chlopak itd. Ostatecznie, że ma być jednak chłopak. Nakupowała więcej ciuszków na chłopca i ... urodziła córeczkę. Dwa lata później dokładnie tak samo. Lekarze nie umieli zdecydować, jedni gadali taki, drudzy tak. Nie nastawiała się, chociaż większość była, że będzie chłopak. Cieszyła się ogromnie. I co! Znowu dziewczynka ![]() A ponoć takie pomyłki to rzadkość. Natomiast, że dziewczynkę potwierdzoną na 100% na kilku USG można pomylić jednak z chłopcem, to ponoć często się zdarza. Ale Tobie życzę, żeby Twojej córeczce nic nie wyrosło między nóżkami
|
||
|
|
|
#2492 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
witajcie
dzis ładnie i słonecznie to i dobrze sie czuję,ale nocka taka sobie,bo chyba jakieś skurcze miałam jakby ktoś mnie łapał i puszczał od środka i tym razem troszkę bolało jutro pędze do gina zobaczymy co powie ale dzis sie wystraszyła maly sie nie uszał do 12 wiec chlup zimna wode pije i dał znac,bo ostatnio to ja nie wiem kiedy śpi zawsze coś tworzy a wcześniej taki spokojny a kumpelka mi wysłała paczke miała pare ciuszkow włożyc+laktator,bo nie chce wyrzucac bo tylko zawadza jej ja tam wszystko przyjmujaca jestem i co napchała karton własnie piore cała pralka białych ciuszkow+ dostałam 2 kombinezony wiec juz nie bede musiała kupowwac martucha to super sobie radzisz aż pozytywnie nasawiasz i widać twoja radość,ale jak jestem przygotowana na wszystko,bo nie raz człowiek sie tu tak nastawi a jest inaczej i juz sobie nie radzi Cytat:
Cytat:
jedynie moja położna powiedziała,ze kiedys sie umowimy i zrobi mi ktg Cytat:
![]() Cytat:
ja jutro sie dowiem czy syn synem jest nadal czy sie zmieniłoCytat:
|
|
#2493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ginekolog juz dwa razy mowil ze dziewczynka, przy czym ostatnio znowu zapytal (sklerotyczny jakis) a zna pani płec? a ja udajac glupia, zeby nie bylo ze mi przytaknie - "nie", )- no to dziewczynka bedzie" - no to fajnie ![]() ale przez moment przeszła przed moimi oczyma wizja kompletowania ubranek dla chłopca (niestety wiekoszosc mam typowo dziewczecych) i mi sie az duszno zrobiło... zastanawiam sie czy kiedys nie bylo lepiej, nie bylo wiadomo, nikt sie nie nastawiał na konkretne płec (poza wyjatkami)... a teraz niby ma wszytsko wiadomo... a i wyjdzie zupelnie odwrotnie.
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro marzysz o córeczce ![]() Ja od 16 t.c. potwierdzam płeć na każdej wizycie u mojej gin. a w 21 t.c. byłam u innego lekarza i wczoraj (32 t.c.) też u innego, więc zdziwię się baaardzoooo jeśli opinie 3 lekarzy co do płci dziecka okażą się błędne... Ycnan - przykro mi z powodu dziadka Dziadek mojego Tż-ta był na naszym ślubie (już wtedy schorowany), a 1,5 m-ca później zmarł... IlonaN2 - fajnie, że decyzja co do wózka podjęta ![]() Astronianka - wszystko dla dzidzi będę prać w 40st.
|
|
#2495 |
|
Rozeznanie
|
Malwina normalnie wiadomość dnia
domyslam sie jak sie cieszysz bo ja tez bardzo chcialam dziewczynke... no i mamI napewno mala bedzie córeczka tatusia... jestem na 100% pewna
|
#2496 |
|
Wtajemniczenie
|
malwina1204 no niesamowite
najważniejsze, że tak się cieszyć, bo ja mimo że na początku pragnełąam córeczki to teraz nie zamieniłabym Filipka na żadną babę zresztą wszystko mam niebieskie, 80% typowo męskich ubranek i nawet poradnik o wychowywaniu SYNA ja znam płeć już od 16 tc potwierdzoną przez 3 lekarzy, więc na bank chłop we mnie siedzi ![]() aaannnnnnaaa ja będę mieć robiony wymaz na paciorkowca w 37 tc Ycnan przykro mi bardzo, ale życie w męczarni jest wg mnie pozbawione sensu **************** ja moich dziadków straciłam wiele lat temu, oboje zmarli nagle, ale strasznie często o nich myślę i tęsknie mieszkaliśmy razem, więc byliśmy bardzo związani.. ehh ile bym dała, żeby mogli poznać prawnuka.
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
Ycnan niestety takie jest życie, jedni się rodzą, drudzy umierają...
Ja strasznie chciałabym żeby moja babcia zobaczyła moją małą, ale niestety nie ma jej od 9 lat... Ale przede wszystkim oddałabym wszystko żeby mój brat był tu i teraz i mógł zobaczyć swoją siostrzenicę, nie ma go od roku. Zmarł nagle... tak po prostu I z tym nigdy się nie pogodzę, chociaż nauczyłam się żyć bez niego. A tęsknię strasznie....A dzisiaj mała ma dzień z ADHD... Dostaję kopa za kopem, nie mówiąc o tym, że mam wrażenie, że pępek mi się wywróci na zewnątrz... Normalnie szał.... |
|
|
|
#2498 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
mpik no trudna sytuacja z twoim wujostwem, ja pewnie teraz wyjdę na mega egoistkę,ale nie potrafiłabym się tak poświęcić by zostawić swoje życie na boku i opiekować się ciocią czy wujkiem. Co innego oczywiście gdyby chodziło o rodziców. A nie ma możliwości załatwienia im jakiegoś dou opieki? Ciocia mojego tż była w takim, wiesz nie typowy dom starców czy dom opieki, u nas jest coś w stylu "pensjonatu". No i zawsze możecie ich odwiedzać. mszu ja też dziczeję sama w domu i marzę by była końcówka października, wtedy pakuję małą i wypuszczam się z domu ![]() ycnan nie martw się,chyba u wszystkich końcówka ciąży = totalny brak kasy ![]() lisica1 ja robiłam toxo tylko 2 razy i to dlatego,że sama sobie to zażyczyłam, moja ginka uważa,że to zbędne badanie malwina no to niezłą niespodziankę macie ![]() A ja się pochwalę, dzisiaj kończę 32tc jeszcze byleby 4 tygodnie dotrzymać. Wczoraj moja kumpela mnie zaskoczyła jak powiedziała,że urodziła synka w 34tc. Znam ją dlugo i nie miałam o tym pojęcia, mały był kilka dni w inkubatorku i już po tygodniu byli razem w domu. Teraz mały ma 4 latka i super się rozwija.
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! Ja już mam dość
na początku chciałam żeby ciąża trwała jak najdłużej,. a teraz już nie chcę Jutro wizyta, już się nie mogę doczekać, ciekawe czy Kiniutek mi się obrócił ![]() Idę chyba po jakąś czekoladę albo loda na poprawę humoru ![]() Ciekawe która będzie następna, bo mi tu coś Ycnan podejrzana |
|
|
|
#2500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Cytat:
Prawda jest taka, że w przypadku kolizji, nawet bardzo dobry fotelik nie zawsze uchroni przed konsekwencjami wypadku, jeśli pasy w aucie są wadliwe ;/ Cytat:
Postanowiłam więc nie popełniać drugi raz tego samego błędu... Poza tym przy okazji wczorajszego prania okazało się, że NOWY ręcznik Babyono w kolorze (jaskrawej) zieleni farbuje!! Całe szczęście mam troszkę ubranek, więc nie musiałam go prać ręcznie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje! A TŻ zawiedziony, ale nie martw się - przejdzie mu ![]() nie hbs wogóle nie miałam... u mnie ceny badan są następujące: morfologia 6zł mocz 5zł cukier 4zł toxo (IgG+IgM) 45zł
|
|
|
#2501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby malutka dobrze się ułożyła ![]() Cytat:
|
|
#2502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Majka dzięki
![]() Dzisiaj wstałam o 7 bo miałam iść do lab, ale poszłam dalej spać i wstałam o 9, przez ten czas byłam w wc 3 razy ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- no faktycznie ja zanim zasnę idę tak z 3 razy, potem koło 1, przed 3 po 4 i koło 6 rano, najlepsze jest to, że tż śpi jak zabity i nawet nie zauważa tych moich wędrówek a z łózka już nie jest tak łatwo się wygramolić ![]() Będę miała już wprawę jak bedę wstawać do małej
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko ja akurat miałam tyle różowego (prałam również swoje koszule do karmienia, kombinezon zimowy itp.), że wyszła cała pralka, podobnie z niebieskim (tu oprócz ciuszków wyprałam kocyk i ręcznik)... Zostały mi beże (jak już wspomniałam, ochraniacz, rożek i jakieś pojedyncze kaftaniki/śpioszki). Dlatego wygodniej mi było podzielić to na kolory. Ale potem już nie będę dzieliła, bo mogłabym czekać i czekać, aż uzbiera się cała pralka
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zanim się położę to biegam co 20 min bo ciągle mam wrażenie, że muszę
potem jak już zasypiam to też się zrywam i do wc
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wszystkie Pascalkowe ciuszki piorę razem, nie dzielę na kolory. W takiej temperaturze nic się nie farbuje. A mam i granaty i biele....
Gibasun współczuję wstawania na siusianie tak często. Ja chodzę tylko 1-2 razy. Raz idę ok. 2 w nocy, a potem ok. 6 rano. Za to w dzień dużo piję ziółek i latam non stop siusiu. Narobiłam mnóstwo nalesników. 3 zjadłam i pękam w szwach. ![]() Idę dalej prasować, bo nie skończę. |
|
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
ninaad Wiesz, ja mam doświadczenie tylko ze stanikami bazarowymi, więc jak dla mnie jakość tych z Melissy jest cudowna
Choć są mało przewiewne, ale bardzo miłe w dotyku.Mpik82 Ale ja nie mówię, że to Ty masz chore przekonania, tylko dziwię się skąd takie teorie u służby zdrowia. Mówią, żeby nie wierzyć w kształt brzucha itd. a wierzą w takie rzeczy? ![]() abz A no kupiliśmy świnkę, bo mieliśmy mojej siostry na 2 dni do opieki i Tż się spodobała ![]() dra Ja biorę do szpitala zwyczajnie żel pod prysznic a jak maluszkowi będzie przeszkadzać zapach czy coś to wyślę kogoś po jakieś mydło bezzapachowe ALbo będę się całą myć żelem do higieny intymnej, on chyba nie ma zapachu.Jakimś cudem Was nadrobiłam Ja nadal bez neta, dziś znów żeruję na maminym kompie A dziś Tż ma urodzinki, więc robię mu imprezę niespodziankę ![]() Aaa, śniło mi się dziś, że odszedł mi czop Chyba będę rodzić niedługo
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi smaka na naleśniki zrobiłaś ja bym mogła jeść je codziennie ![]() Bordowa jak tam nowy lokator
|
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierwsze pranie (wszystko jest praktycznie nowe lub kupione już wyprane i bez plam) robię w 30st.
|
|
#2511 | |
|
Rozeznanie
|
ja tam nie mam snów o ciązy, czopach.... a szkoda
Ide na 1630 do dentysty i w sumie juz sie doczekać nie moge zeby mieć to z głowy... to juz moja 3 wizyta, ciekawe ile jeszcze razy bede musiala isc bo każda wizyta 90 zł, nomalnie ostatnie pieniądze wyciągnęłam z portfela męża... przerąbane ![]() a ja kupilam wczoraj wypełnienie pościeli i mala paczkę pampersów (44 sztuki o ile sie nie myle) mam nadzieje ze do szpitala wystarczy... jejku jak te zakupy cieszą... ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() ooo i po przeczytaniu posta martuchy zastanawiam sie nad dokupieniem pieluch tetrowych bo mam tylko 10
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
Mpik, ale miałaś okropny dzień Abz, albo małych zostawimy z tatusiami, a my się pójdziemy odsterować na lody I dobrze, że woleliście rabat, jak parasolka w innym kolorze.Czarnaelizabeth, jak remont idzie? Wy w ogóle jako powodzianie dostajecie jakąś pomoc? Waniliaania, trzymam kciuki za dobre usg Elenko, ja myślę, że z tymi koleżankami to jest tak jak piszesz - one żyją kolejnymi etapami rozwoju swoich dzieci i jakoś ciąża je nie podnieca ![]() Nika, moja mama to samo - mówi, ze nie mam myśleć, ze dla mnie przynosi, tylko dla Tymka Aaneczko, śliczny brzuch Dra, śliczna mata Dash, mi nic nie puchnie na szczęście. Mam nadzieję, że poradzisz sobie z opuchlizną nóg Majka, ale masz fajnie, że już główką w dół mały ułożony Ninaad, dobrze, że z szyjką nie jest źle. Martucha, ale fajnie się czyta twoje opisy Tym bardziej, ze nie wiadomo, kiedy ja urodzę ![]() Forrskiczka, gratuluję chłopca Marcia, ładny brzuszek i córeczka Ilonko, gratuluję dokończenia pracy doktorskiej Szczesliwa, łóżeczko bardzo ładne Ycnan, szkoda, że musicie czekać na taką przykrą wiadomość. Ale tak jak piszesz, to czasem lepsze niż długie meczenie się... Malwina, gratuluję córeczki Aaaannnnaaa, no materiał na paciorkowca pobiera się z pochwy i odbytu - ja mam jutro tę wątpliwą przyjemność I leci mi 37tc, więc chyba już czas to zrobić.Gabisun, na pocieszenie... ja też mam dość. Ale jeszcze trochę wytrwamy Bordowa, fajnie z tą świnką Pewnie przeszczęśliwa jesteś ![]() Ja chyba troszkę lepiej w końcu. Leki może zaczęły działać (nareszcie, bo biorę je od czwartku ) i brzuch trochę mniej się spina. Dziś odbieram wyniki badań, zostaje jutro paciorkowiec i koniec! Nie mogę doczekać się wizyty 19 sierpnia, sprawdzenia, czy młody się odwrócił i ewentualnego ustalania cc. Już chcę miec to za soba Tyle się naczytałam, ze znowu muszę się położyć, bo brzuch staje
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zadomowienie
|
Tak. Ja miałam te badania robione na samym początku ciąży,a teraz drugi raz. Jadąc do szpitala na poród musisz im m.in. przedstawić aktualne wyniki HBS i WR
Cytat:
|
|
#2515 |
|
Rozeznanie
|
Noo widze ze niespecjalnie zadna chce zakładać nowy watek na odchowalni i mam propozycję, może poprostu Pomidorko skoro Cie to troche męczy to każdy nowy wątek będzie prowadziła wyznaczona dziewczyna np. kończy sie IV część i wyznaczasz osobe do założenia i prowadzenia V czesci a pozniej osoba która kończy V czesc wyznacza osobę do załozenia i prowadzenia VI i wtedy zadna nie będzie obciążona...
mam nadzieje ze zrozumiałyscie o co mi chodzi
|
#2516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No, chyba że za błogim lenistwem Cytat:
Jak jakaś druga pęknie, to wtedy się pomyśli
|
|||
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2518 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, kochane, za pocieszenie w kwestii dziadka
Cytat:
malwina1204, hehe, fajna niespodzianka z ta płcią ![]() Astorianka, nie wiem, jak to jest i nie potrafię sobie wyobrazić, ale szczerze współczuję, że Twój brat nie pozna małej osobiście. Ale na pewno będzie nad nią czuwał z góry cellaris, za skończony 32tydzień ![]() Nawet nie strasz... Ja tam jeszcze miesiąc mam do terminu A i przed Ciebie się pchać nie będę ![]() Trzymam kciuki, za jutrzejszą wizytę i magiczny obrót Kingi na nietoperka ![]() Naleśniczki... ja to bym pochłonęła z 5-6 od razu + podjadanie w trakcie robienia ![]() bordowa, Ha! Ty też będziesz jedną z następnych do rozpakowania ![]() Cytat:
A taka paczka Pampersów POWINNA wystarczyć W razie czego pogonisz męża na zakupy ![]() Przespacerowaliśmy się z mężem przez pół miasta do kolejnej hurtowni z art. niemowlęcymi, bo niby tam "bardzo tanie rzeczy są". Okazało się, że nie dość, że ceny takie same, to jeszcze asortyment ubogi, a wszystko upchane w małej klitce na piętrze ![]() Chciałam kupić rożek, ale nie było z czego wybierać. W końcu poszliśmy do teskacza i kupiliśmy tamtejszy. Moim zdaniem, bardzo dobrej jakości. Choć cena mnie zabiła 29,99zl - co jest ok, ale u producenta zamówić go można za... 13zł
|
||
|
|
|
#2519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Był bardzo zdziwiony, bo jakoś inaczej się pieniło, a raczej się nie pieniło.... ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

a to szok! Ponoć w tą stronę pomyłki się nie zdarzają. Gdy ma być dziewczynka, to często jest pomyłka i wychodzi chłopak. Ale na odwrót? 

domyslam sie jak sie cieszysz bo ja tez bardzo chcialam dziewczynke... no i mam

na początku chciałam żeby ciąża trwała jak najdłużej,. a teraz już nie chcę 

ja bym mogła jeść je codziennie