Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 12:56   #2491
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak pierzecie ciuszki? w 40 czy 60 stopniach???
Astorianko ja zawsze patrzę na metkę na ubrankach. Ale piorę w 40 st. bo większość ciuszków tylko w tylu st. może być prana.
Natomiast pościel i ręczniki i tetrówki w 60 st. lub 90 st.
A potem prasowanko jeszcze.
Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
powiedział mi że za wczas i że coś wystaje czyli chlopczyk a wczoraj robil i mam też zdjecie pipki małej w wolnej chwili wkleje zdjecie ale widze u ciebie chlopczyka a u mnie pipunia chodz wczesniej jak mowil ze chyba chlopak mowi ze nie na 100 % bo moga to być spuchniete wargi wiec tak bylo
wkleje zdjecie ale slabo sie zrobilo aparatem
Aha! Czyli to nie było do końca pewne.
U mnie już w 19 tc powiedział, że na 100%, że gdyby nie miał pewności, to by powiedział, że nie wie jaka płeć. Pytałam jeszcze na odchodne czy na pewno na 100%, czy mogę już mówić znajomym i powiedział, że tak
A potem w 25 tc widziałam będąc na badaniu u innego specjalisty i ten dał mi to zdjęcie jako dowód

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
wez mnie nawet nie denerwuj bo najwyzej Igor, bedzie chodzil w rozowych pajacach...
Ale by było śmiesznie.

Moja szwagierka miała mieć chłopca. Kilku lekarzy mówiło różnie. Raz, że dziewczynka, raz że chlopak itd. Ostatecznie, że ma być jednak chłopak. Nakupowała więcej ciuszków na chłopca i ... urodziła córeczkę.
Dwa lata później dokładnie tak samo. Lekarze nie umieli zdecydować, jedni gadali taki, drudzy tak.
Nie nastawiała się, chociaż większość była, że będzie chłopak. Cieszyła się ogromnie.
I co! Znowu dziewczynka
A ponoć takie pomyłki to rzadkość.
Natomiast, że dziewczynkę potwierdzoną na 100% na kilku USG można pomylić jednak z chłopcem, to ponoć często się zdarza.

Ale Tobie życzę, żeby Twojej córeczce nic nie wyrosło między nóżkami
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 13:04   #2492
dra
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

witajcie
dzis ładnie i słonecznie to i dobrze sie czuję,ale nocka taka sobie,bo chyba jakieś skurcze miałam jakby ktoś mnie łapał i puszczał od środka i tym razem troszkę bolało jutro pędze do gina zobaczymy co powie
ale dzis sie wystraszyła maly sie nie uszał do 12 wiec chlup zimna wode pije i dał znac,bo ostatnio to ja nie wiem kiedy śpi zawsze coś tworzy a wcześniej taki spokojny

a kumpelka mi wysłała paczke miała pare ciuszkow włożyc+laktator,bo nie chce wyrzucac bo tylko zawadza jej ja tam wszystko przyjmujaca jestem i co napchała karton własnie piore cała pralka białych ciuszkow+ dostałam 2 kombinezony wiec juz nie bede musiała kupowwac i pare kolorowych ale tez okolo pralki wyjdzie kurcze gdzie ja to poupycham tyle tego juz,a jeszcze tyle
martucha to super sobie radzisz aż pozytywnie nasawiasz i widać twoja radość,ale jak jestem przygotowana na wszystko,bo nie raz człowiek sie tu tak nastawi a jest inaczej i juz sobie nie radzi
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Nosiłam kiedyś soczewki, najpierw roczne, potem juz te krótko terminowe. Ale w końcu chyba moje oczy odmówiły posłuszeństwa, mam jakieś blizny na rogówce (niewidoczne gołym okiem), soczewki mi tak poorały oczy. Chętnie bym nosiła nadal, bo to wygodniejsze, ale nie mam wyjścia. Chociaż jak pójdę do okulisty to zapytam o stan moich oczu i jak on to widzi. Bo z soczewkami cały czas chodziłam do jednej babki (z vision express) i zgadzałam się z nią, ze jak coś jest od soczewek nie tak to nie bedę nosić bo oczy mam tylko jedne i nie chcę ich zmarnować.
niektórrzy soczewek nie moga nosic mi okulistka z tegoc co mowila to najlepsze te krótkoterminowe jednak sa-ja miałam raz kwartalne i coś dzie dzialo nie tak,a jak mam miesieczne to super wszystko,ale tez na noc zdejmuje w nocy neich oczy odpoczywaja
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Nie wiem od czego to zależy, ale w Poznaniu ( dowiadywałam się nie tylko u mojego lekarza, ale wiecie, że ostatnio dużo podróżuję po różnych dziwnych zoz-ach itp) wykonuje sie ktg od 36 chyba tygodnia przynajmniej raz w tygodniu, chyba że jest cukrzyca, bądź słabsze ruchy dziecka, to częściej...
Dzieje się tak dlatego, że jak dziecko jest już na tyle duże, to czasem trudno wyczuć jakieś niepokojące (lub brak tak silnych jak do tej pory ) ruchy dziecka. Wystarczy pojechać na IP i poprosić o ktg.

Wizyty u ginekologa powinny być co 2 tygodnie (po którymś tyg ciąży, chyba że jest coś nie tak, to częściej), na każdej badanie szyjki, ktg itp.
ciekawe kiedy ja będę miec ktg ale czuje,ze pozno,tak samo chyba po 26tc powinno sie miec wizyty co 2 tyg a ja co miesiac a teraz nawet po 5tyg dopiero-ja sie pytalam prosto z mostu czemu co 2 tyg nie ma lekarz stwierdzil,ze jak nic sie nie dzieje to nie ma sensu dziwne,a teraz akurat po 5-cio tygodniowej przerwie,bo 3 byl na urlopie
jedynie moja położna powiedziała,ze kiedys sie umowimy i zrobi mi ktg
Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko kilka słów z wizyty na badaniu usg
Julcia jest i będzie Julcią położenie podłużne główkowe. 31 tc+3 waga 1785g. Zdrowa jak rybka
Przelotem dołączam też zdjęcia, słaba jakość bo robiona telefonem
Twarzyczka i brzuszek
no to super po wizycie i sliczne focie

Cytat:
witajcie dziewczyny

bylam wczoraj u gina i mam nową wiadomość z mojego synka zrobiła się córeczka więc będę miała DZIEWCZYNKE jestem taka szczesliwa bo od poczatku chcialam dziewczynke chodz tż zawiedziony ale mysle ze mu minie

moja kruszynka waży 1kg w 28/29tc ciązy a ja już 68kg +10kg
ale moje szczęscie jest takie że już na wage nie patrze
no to kochana gratki córy ja jutro sie dowiem czy syn synem jest nadal czy sie zmieniło

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Malwinka a to szok! Ponoć w tą stronę pomyłki się nie zdarzają. Gdy ma być dziewczynka, to często jest pomyłka i wychodzi chłopak. Ale na odwrót?
Najważniejsze, że się cieszysz

A ile razy dowiadywałaś się o płeć i u ilu lekarzy? Czy tylko raz?
Bo ja pierwszy raz w 19 tc i potem jeszcze 2 razy, w tym raz u innego lekarza. A więc 3 razy, że będzie chłopak i nawet mam dowód na zdjęciu
a tak mówia a różnie bywa ja znam wiecej osób własnie co pomyłka w ta strone sie zdarza czyli z synka córa wychodzi
Stary 2010-08-11, 13:08   #2493
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
[B] Ale by było śmiesznie. (...) Ale Tobie życzę, żeby Twojej córeczce nic nie wyrosło między nóżkami

ginekolog juz dwa razy mowil ze dziewczynka, przy czym ostatnio znowu zapytal (sklerotyczny jakis) a zna pani płec?
a ja udajac glupia, zeby nie bylo ze mi przytaknie
- "nie", ()
- no to dziewczynka bedzie"
- no to fajnie

ale przez moment przeszła przed moimi oczyma wizja kompletowania ubranek dla chłopca (niestety wiekoszosc mam typowo dziewczecych) i mi sie az duszno zrobiło... zastanawiam sie czy kiedys nie bylo lepiej, nie bylo wiadomo, nikt sie nie nastawiał na konkretne płec (poza wyjatkami)... a teraz niby ma wszytsko wiadomo... a i wyjdzie zupelnie odwrotnie.

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-11, 13:09   #2494
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
bylam wczoraj u gina i mam nową wiadomość z mojego synka zrobiła się córeczka więc będę miała DZIEWCZYNKE jestem taka szczesliwa bo od poczatku chcialam dziewczynke chodz tż zawiedziony ale mysle ze mu minie

Pomi wpisz mi kochana dziewczynke

moja kruszynka waży 1kg w 28/29tc ciązy a ja już 68kg +10kg
ale moje szczęscie jest takie że już na wage nie patrze
No nieźle. Mam nadzieję, że już się nie zmieni skoro marzysz o córeczce

Ja od 16 t.c. potwierdzam płeć na każdej wizycie u mojej gin. a w 21 t.c. byłam u innego lekarza i wczoraj (32 t.c.) też u innego, więc zdziwię się baaardzoooo jeśli opinie 3 lekarzy co do płci dziecka okażą się błędne...

Ycnan - przykro mi z powodu dziadka
Dziadek mojego Tż-ta był na naszym ślubie (już wtedy schorowany), a 1,5 m-ca później zmarł...

IlonaN2 - fajnie, że decyzja co do wózka podjęta

Astronianka - wszystko dla dzidzi będę prać w 40st.
Stary 2010-08-11, 13:24   #2495
elenka1
Rozeznanie

Malwina normalnie wiadomość dnia domyslam sie jak sie cieszysz bo ja tez bardzo chcialam dziewczynke... no i mam

I napewno mala bedzie córeczka tatusia... jestem na 100% pewna

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 13:31   #2496
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

malwina1204 no niesamowite najważniejsze, że tak się cieszyć, bo ja mimo że na początku pragnełąam córeczki to teraz nie zamieniłabym Filipka na żadną babę zresztą wszystko mam niebieskie, 80% typowo męskich ubranek i nawet poradnik o wychowywaniu SYNA ja znam płeć już od 16 tc potwierdzoną przez 3 lekarzy, więc na bank chłop we mnie siedzi

aaannnnnnaaa ja będę mieć robiony wymaz na paciorkowca w 37 tc

Ycnan przykro mi bardzo, ale życie w męczarni jest wg mnie pozbawione sensu

ja moich dziadków straciłam wiele lat temu, oboje zmarli nagle, ale strasznie często o nich myślę i tęsknie mieszkaliśmy razem, więc byliśmy bardzo związani.. ehh ile bym dała, żeby mogli poznać prawnuka.
Stary 2010-08-11, 13:43   #2497
Astorianka
Raczkowanie

Ycnan niestety takie jest życie, jedni się rodzą, drudzy umierają...
Ja strasznie chciałabym żeby moja babcia zobaczyła moją małą, ale niestety nie ma jej od 9 lat... Ale przede wszystkim oddałabym wszystko żeby mój brat był tu i teraz i mógł zobaczyć swoją siostrzenicę, nie ma go od roku. Zmarł nagle... tak po prostu I z tym nigdy się nie pogodzę, chociaż nauczyłam się żyć bez niego. A tęsknię strasznie....

A dzisiaj mała ma dzień z ADHD... Dostaję kopa za kopem, nie mówiąc o tym, że mam wrażenie, że pępek mi się wywróci na zewnątrz... Normalnie szał....
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 13:45   #2498
cellaris
Rozeznanie

Hej Dziewczynki

mpik no trudna sytuacja z twoim wujostwem, ja pewnie teraz wyjdę na mega egoistkę,ale nie potrafiłabym się tak poświęcić by zostawić swoje życie na boku i opiekować się ciocią czy wujkiem. Co innego oczywiście gdyby chodziło o rodziców. A nie ma możliwości załatwienia im jakiegoś dou opieki? Ciocia mojego tż była w takim, wiesz nie typowy dom starców czy dom opieki, u nas jest coś w stylu "pensjonatu". No i zawsze możecie ich odwiedzać.

mszu ja też dziczeję sama w domu i marzę by była końcówka października, wtedy pakuję małą i wypuszczam się z domu

ycnan nie martw się,chyba u wszystkich końcówka ciąży = totalny brak kasy

lisica1 ja robiłam toxo tylko 2 razy i to dlatego,że sama sobie to zażyczyłam, moja ginka uważa,że to zbędne badanie

malwina no to niezłą niespodziankę macie

A ja się pochwalę, dzisiaj kończę 32tc jeszcze byleby 4 tygodnie dotrzymać. Wczoraj moja kumpela mnie zaskoczyła jak powiedziała,że urodziła synka w 34tc. Znam ją dlugo i nie miałam o tym pojęcia, mały był kilka dni w inkubatorku i już po tygodniu byli razem w domu. Teraz mały ma 4 latka i super się rozwija.
Stary 2010-08-11, 14:06   #2499
gabisun
Zakorzenienie

Witam! Ja już mam dość chodzę do toalety co 2 godziny w dzień i w nocy nigdzie się sama nie mogę ruszyć, jest mi duszno i chcę się wreszcie normalnie ubrać na początku chciałam żeby ciąża trwała jak najdłużej,. a teraz już nie chcę i jak dureń wypatruję wciąż tego $%#%^$ czopa

Jutro wizyta, już się nie mogę doczekać, ciekawe czy Kiniutek mi się obrócił

Idę chyba po jakąś czekoladę albo loda na poprawę humoru

Ciekawe która będzie następna, bo mi tu coś Ycnan podejrzana

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 14:10   #2500
angelikaw
Zakorzenienie

hejka

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
angelikaw a o którym programie piszesz. Ja widziałam dwa. W jednym była mowa o bodajże dwóch fotelikach, które nie przeszły testów ADAC (ile kosztują to nie wiem). W drugim programie był pokazany chłopiec, który został inwalidą w wyniku stłuczki, ponieważ fotelik go nie ochronił. Komentarz był taki, że wiele fotelików będących w sprzedaży nie chroni dzieci wcale. Chodziło głównie o foteliki tańsze, nie testowane w crash testach.
oglądałam jakis program na TVNie... Ten fotelik mamy razem z wózkiem, wcale nie uważam, ze gorszy. A zanim dziecko skończy roczek i tak będzie trzeba kupić nowy. wtedy weźmiemy ten z wyższej półki - bezpieczniejszy.

Prawda jest taka, że w przypadku kolizji, nawet bardzo dobry fotelik nie zawsze uchroni przed konsekwencjami wypadku, jeśli pasy w aucie są wadliwe ;/

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
angelika - jejku, to Ty dzielisz na poszczególne kolory?
Ja mam zamiar uprać białe rzeczy, a oddzielnie kolorowe (żółte, zielone, niebieskie) i ewent. oddzielnie kocyki i pościel.
hehe... też myślałam,z e nie ma sensu sortowac kolorami, ale gdy prałam z pierwszego kurzu ciuszki po moim bracie, prałam osobno białe, osobno kolorowe bez sortu na niebieskie, zółte, czerwone i.... teraz większość ubrań ma zabarwienie zielono-czerwone Postanowiłam więc nie popełniać drugi raz tego samego błędu...
Poza tym przy okazji wczorajszego prania okazało się, że NOWY ręcznik Babyono w kolorze (jaskrawej) zieleni farbuje!! Całe szczęście mam troszkę ubranek, więc nie musiałam go prać ręcznie.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
A taki wózek kupiłam ma być na początku września co wy na to? Bo ja sama nie wiem ...
Śliczny.. tylko dość jasny...

Cytat:
ale niespodzianka
Gratulacje!

A TŻ zawiedziony, ale nie martw się - przejdzie mu

Cytat:
Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Kochane czy Wy też musicie powtarzać badanie krwi na Wr i HbS ?
nie
hbs wogóle nie miałam...

u mnie ceny badan są następujące:

morfologia 6zł
mocz 5zł
cukier 4zł
toxo (IgG+IgM) 45zł
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 14:17   #2501
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Witam! Ja już mam dość chodzę do toalety co 2 godziny w dzień i w nocy nigdzie się sama nie mogę ruszyć, jest mi duszno i chcę się wreszcie normalnie ubrać na początku chciałam żeby ciąża trwała jak najdłużej,. a teraz już nie chcę i jak dureń wypatruję wciąż tego $%#%^$ czopa

Jutro wizyta, już się nie mogę doczekać, ciekawe czy Kiniutek mi się obrócił

Idę chyba po jakąś czekoladę albo loda na poprawę humoru

Siusiu co 2 godziny to nie jest często
Trzymam kciuki żeby malutka dobrze się ułożyła

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
hehe... też myślałam,z e nie ma sensu sortowac kolorami, ale gdy prałam z pierwszego kurzu ciuszki po moim bracie, prałam osobno białe, osobno kolorowe bez sortu na niebieskie, zółte, czerwone i.... teraz większość ubrań ma zabarwienie zielono-czerwone Postanowiłam więc nie popełniać drugi raz tego samego błędu...
Poza tym przy okazji wczorajszego prania okazało się, że NOWY ręcznik Babyono w kolorze (jaskrawej) zieleni farbuje!! Całe szczęście mam troszkę ubranek, więc nie musiałam go prać ręcznie.
Nie no wiem, żeby nie prać czerwonego z jasnymi kolorami, ale pastelowe kolorki typu beżowy, zielony, żółty czy niebieski to chyba można prać razem
Stary 2010-08-11, 14:19   #2502
justysia8522
Raczkowanie

Cytat:
Dziś poszłam na rutynową morf+mocz, bo jutro wizyta, a tu mam dopisane takie bonusy na skierowaniu?No i zrobilam..razem 80zł..

Mam też pytanko o posiew na paciorkowca, kiedy go robiłyście?
Ostatnio moja gin o tym nie wspominała..a chyba 37 tydzień to już czas?
Gdzieś przeczytałam, że materiał pobiera się i z pochwy i z odbytu- czy to prawda
Wymaz na paciorkowca miałam pobrany w ubiegły czwartek. U mnie lekarka pobierała tylko z pochwy. HBS też miałam powtarzane w zeszłym tygodniu. Podobno przed porodem robią badania jeszcze raz, tak na wszelki wypadek
justysia8522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 14:19   #2503
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam! Ja już mam dość chodzę do toalety co 2 godziny w dzień i w nocy
ja chodzę średnio co pół godziny- więc mam gorzej
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 14:27   #2504
gabisun
Zakorzenienie

Majka dzięki no w nocy jest średnio co 2 ( tak koło 5-6 razy ) a w dzień to w sumie bym mogła z wc nie wychodzić
Dzisiaj wstałam o 7 bo miałam iść do lab, ale poszłam dalej spać i wstałam o 9, przez ten czas byłam w wc 3 razy

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja chodzę średnio co pół godziny- więc mam gorzej
no faktycznie ja zanim zasnę idę tak z 3 razy, potem koło 1, przed 3 po 4 i koło 6 rano, najlepsze jest to, że tż śpi jak zabity i nawet nie zauważa tych moich wędrówek a z łózka już nie jest tak łatwo się wygramolić

Będę miała już wprawę jak bedę wstawać do małej

Stary 2010-08-11, 14:34   #2505
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie no wiem, żeby nie prać czerwonego z jasnymi kolorami, ale pastelowe kolorki typu beżowy, zielony, żółty czy niebieski to chyba można prać razem
teoretycznie tak

tylko ja akurat miałam tyle różowego (prałam również swoje koszule do karmienia, kombinezon zimowy itp.), że wyszła cała pralka, podobnie z niebieskim (tu oprócz ciuszków wyprałam kocyk i ręcznik)... Zostały mi beże (jak już wspomniałam, ochraniacz, rożek i jakieś pojedyncze kaftaniki/śpioszki). Dlatego wygodniej mi było podzielić to na kolory.

Ale potem już nie będę dzieliła, bo mogłabym czekać i czekać, aż uzbiera się cała pralka
Stary 2010-08-11, 14:37   #2506
Majka232
Zakorzenienie

Ja zanim się położę to biegam co 20 min bo ciągle mam wrażenie, że muszę potem jak już zasypiam to też się zrywam i do wc , później w nocy 2-3 razy i już
Stary 2010-08-11, 14:51   #2507
Weronisia
Zakorzenienie

Ja wszystkie Pascalkowe ciuszki piorę razem, nie dzielę na kolory. W takiej temperaturze nic się nie farbuje. A mam i granaty i biele....

Gibasun współczuję wstawania na siusianie tak często.
Ja chodzę tylko 1-2 razy. Raz idę ok. 2 w nocy, a potem ok. 6 rano.
Za to w dzień dużo piję ziółek i latam non stop siusiu.

Narobiłam mnóstwo nalesników. 3 zjadłam i pękam w szwach.

Idę dalej prasować, bo nie skończę.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 14:52   #2508
bordowa
Wtajemniczenie

ninaad Wiesz, ja mam doświadczenie tylko ze stanikami bazarowymi, więc jak dla mnie jakość tych z Melissy jest cudowna Choć są mało przewiewne, ale bardzo miłe w dotyku.

Mpik82 Ale ja nie mówię, że to Ty masz chore przekonania, tylko dziwię się skąd takie teorie u służby zdrowia. Mówią, żeby nie wierzyć w kształt brzucha itd. a wierzą w takie rzeczy?

abz A no kupiliśmy świnkę, bo mieliśmy mojej siostry na 2 dni do opieki i Tż się spodobała

dra Ja biorę do szpitala zwyczajnie żel pod prysznic a jak maluszkowi będzie przeszkadzać zapach czy coś to wyślę kogoś po jakieś mydło bezzapachowe ALbo będę się całą myć żelem do higieny intymnej, on chyba nie ma zapachu.

Jakimś cudem Was nadrobiłam Ja nadal bez neta, dziś znów żeruję na maminym kompie A dziś Tż ma urodzinki, więc robię mu imprezę niespodziankę
Aaa, śniło mi się dziś, że odszedł mi czop Chyba będę rodzić niedługo
Stary 2010-08-11, 15:03   #2509
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wszystkie Pascalkowe ciuszki piorę razem, nie dzielę na kolory. W takiej temperaturze nic się nie farbuje. A mam i granaty i biele....

Gibasun współczuję wstawania na siusianie tak często.
Ja chodzę tylko 1-2 razy. Raz idę ok. 2 w nocy, a potem ok. 6 rano.
Za to w dzień dużo piję ziółek i latam non stop siusiu.

Idę dalej prasować, bo nie skończę.
chyba takie uroki końcówki ciąży ale mi smaka na naleśniki zrobiłaś ja bym mogła jeść je codziennie

Bordowa jak tam nowy lokator

Stary 2010-08-11, 15:03   #2510
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
ja pierwsze pranie (wszystko jest praktycznie nowe lub kupione już wyprane i bez plam) robię w 30st.
Stary 2010-08-11, 15:08   #2511
elenka1
Rozeznanie

ja tam nie mam snów o ciązy, czopach.... a szkoda

Ide na 1630 do dentysty i w sumie juz sie doczekać nie moge zeby mieć to z głowy... to juz moja 3 wizyta, ciekawe ile jeszcze razy bede musiala isc bo każda wizyta 90 zł, nomalnie ostatnie pieniądze wyciągnęłam z portfela męża... przerąbane

a ja kupilam wczoraj wypełnienie pościeli i mala paczkę pampersów (44 sztuki o ile sie nie myle) mam nadzieje ze do szpitala wystarczy...
jejku jak te zakupy cieszą...

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ja pierwsze pranie (wszystko jest praktycznie nowe lub kupione już wyprane i bez plam) robię w 30st.
ja tez piorę w 30 stopniach

ooo i po przeczytaniu posta martuchy zastanawiam sie nad dokupieniem pieluch tetrowych bo mam tylko 10

OLA 6.10.2010
Stary 2010-08-11, 15:28   #2512
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć mamuśki

Mpik, ale miałaś okropny dzień Mam nadzieję, że wszystko już dobrze, a ręka mamy się goi.

Abz, albo małych zostawimy z tatusiami, a my się pójdziemy odsterować na lody I dobrze, że woleliście rabat, jak parasolka w innym kolorze.

Czarnaelizabeth, jak remont idzie? Wy w ogóle jako powodzianie dostajecie jakąś pomoc?

Waniliaania, trzymam kciuki za dobre usg Zrobiłam to samo z termometrem

Elenko, ja myślę, że z tymi koleżankami to jest tak jak piszesz - one żyją kolejnymi etapami rozwoju swoich dzieci i jakoś ciąża je nie podnieca

Nika, moja mama to samo - mówi, ze nie mam myśleć, ze dla mnie przynosi, tylko dla Tymka Czuję się jak dobrze odżywiony inkubator

Aaneczko, śliczny brzuch Jaka ty szczuplutka jesteś.

Dra, śliczna mata Ja do szpitala mam zapakowany normalny zel pod prysznic i mydełko bambino. Fajnie ze strony koleżanki, ze ci wysłała tyle rzeczy.

Dash, mi nic nie puchnie na szczęście. Mam nadzieję, że poradzisz sobie z opuchlizną nóg

Majka, ale masz fajnie, że już główką w dół mały ułożony

Ninaad, dobrze, że z szyjką nie jest źle.

Martucha, ale fajnie się czyta twoje opisy Ty będziesz z nas wsyzstkich najbardziej doświadczona mamuśka, więc myślę, że ty powinnaś prowadzić wątek na odchowalni Tym bardziej, ze nie wiadomo, kiedy ja urodzę

Forrskiczka, gratuluję chłopca

Marcia, ładny brzuszek i córeczka

Ilonko, gratuluję dokończenia pracy doktorskiej A wózek bardzo ładny.

Szczesliwa, łóżeczko bardzo ładne

Ycnan, szkoda, że musicie czekać na taką przykrą wiadomość. Ale tak jak piszesz, to czasem lepsze niż długie meczenie się...

Malwina, gratuluję córeczki Doczytałam to i dopiszę, ale proszę o takie informacje na pw w przyszłosci.

Aaaannnnaaa, no materiał na paciorkowca pobiera się z pochwy i odbytu - ja mam jutro tę wątpliwą przyjemność I leci mi 37tc, więc chyba już czas to zrobić.

Gabisun, na pocieszenie... ja też mam dość. Ale jeszcze trochę wytrwamy

Bordowa, fajnie z tą świnką Pewnie przeszczęśliwa jesteś

Ja chyba troszkę lepiej w końcu. Leki może zaczęły działać (nareszcie, bo biorę je od czwartku ) i brzuch trochę mniej się spina. Dziś odbieram wyniki badań, zostaje jutro paciorkowiec i koniec! Nie mogę doczekać się wizyty 19 sierpnia, sprawdzenia, czy młody się odwrócił i ewentualnego ustalania cc. Już chcę miec to za soba

Tyle się naczytałam, ze znowu muszę się położyć, bo brzuch staje

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 15:36   #2513
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
dra Ja biorę do szpitala zwyczajnie żel pod prysznic a jak maluszkowi będzie przeszkadzać zapach czy coś to wyślę kogoś po jakieś mydło bezzapachowe ALbo będę się całą myć żelem do higieny intymnej, on chyba nie ma zapachu.
co do mycia się żelem do higieny intymnej, to mój TŻ ostatnio umył się cały moim zelem, pojechalismy sobie w góry a że on nie odróznia co tam lezy pod prysznicem czy to żel do ciała czy do czegos innego to wział pierwszy z brzegu i sie nim umył
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 15:36   #2514
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Tak. Ja miałam te badania robione na samym początku ciąży,a teraz drugi raz. Jadąc do szpitala na poród musisz im m.in. przedstawić aktualne wyniki HBS i WR

Cytat:
Gabisun już naprawdę niewiele zostało Ci tej ciąży.Zobaczysz,że jak urodzisz i będziesz zajmować sie Kinią to nieraz zatęsknisz na bębenkiem...Ja też miała dość,ale jak mam teraz w domu bobasa szwagierki i widzę jak to wszystko wygląda w praniu to jestem szczerze przerażona...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 15:38   #2515
elenka1
Rozeznanie

Noo widze ze niespecjalnie zadna chce zakładać nowy watek na odchowalni i mam propozycję, może poprostu Pomidorko skoro Cie to troche męczy to każdy nowy wątek będzie prowadziła wyznaczona dziewczyna np. kończy sie IV część i wyznaczasz osobe do założenia i prowadzenia V czesci a pozniej osoba która kończy V czesc wyznacza osobę do załozenia i prowadzenia VI i wtedy zadna nie będzie obciążona...
mam nadzieje ze zrozumiałyscie o co mi chodzi

OLA 6.10.2010
Stary 2010-08-11, 15:45   #2516
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
co do mycia się żelem do higieny intymnej, to mój TŻ ostatnio umył się cały moim zelem, pojechalismy sobie w góry a że on nie odróznia co tam lezy pod prysznicem czy to żel do ciała czy do czegos innego to wział pierwszy z brzegu i sie nim umył
Zdziwiony był potem?

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Gabisun już naprawdę niewiele zostało Ci tej ciąży.Zobaczysz,że jak urodzisz i będziesz zajmować sie Kinią to nieraz zatęsknisz na bębenkiem...Ja też miała dość,ale jak mam teraz w domu bobasa szwagierki i widzę jak to wszystko wygląda w praniu to jestem szczerze przerażona...
Mnie czasem też to przeraża, ale jakoś nie wydaje mi się, żebym bardzo miała za ciążą tęsknić No, chyba że za błogim lenistwem

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Noo widze ze niespecjalnie zadna chce zakładać nowy watek na odchowalni i mam propozycję, może poprostu Pomidorko skoro Cie to troche męczy to każdy nowy wątek będzie prowadziła wyznaczona dziewczyna np. kończy sie IV część i wyznaczasz osobe do założenia i prowadzenia V czesci a pozniej osoba która kończy V czesc wyznacza osobę do załozenia i prowadzenia VI i wtedy zadna nie będzie obciążona...
mam nadzieje ze zrozumiałyscie o co mi chodzi
Mnie to nie męczy Tylko tak sobie myślę, że wątek powinna założyć już mamuśka, a ja nie wiem, kiedy urodzę. Zresztą, nie ma chyba co gdybać, bo nie ma sensu zakładać wątku, jak tylko jedna się rozpakowała Jak jakaś druga pęknie, to wtedy się pomyśli

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 15:49   #2517
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Zdziwiony był potem?
wiesz w sumie to nie chyba było mu to obojetne, trochę sie z tego posmialismy i zapomnieliśmy
Stary 2010-08-11, 15:58   #2518
ycnan
Zadomowienie

Dziękuję, kochane, za pocieszenie w kwestii dziadka

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Ycnan przykro mi bardzo, ale życie w męczarni jest wg mnie pozbawione sensu
Zgadzam się w 100%, ale wiem, że łatwo nie będzie...

malwina1204, hehe, fajna niespodzianka z ta płcią

Astorianka, nie wiem, jak to jest i nie potrafię sobie wyobrazić, ale szczerze współczuję, że Twój brat nie pozna małej osobiście. Ale na pewno będzie nad nią czuwał z góry

cellaris, za skończony 32tydzień

Cytat:
Nawet nie strasz... Ja tam jeszcze miesiąc mam do terminu A i przed Ciebie się pchać nie będę
Trzymam kciuki, za jutrzejszą wizytę i magiczny obrót Kingi na nietoperka

Cytat:
Naleśniczki... Mniam... ja to bym pochłonęła z 5-6 od razu + podjadanie w trakcie robienia

bordowa, Ha! Ty też będziesz jedną z następnych do rozpakowania

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ooo i po przeczytaniu posta martuchy zastanawiam sie nad dokupieniem pieluch tetrowych bo mam tylko 10
Ja mam tylko 5 (do wzięcia do szpitala), bo teściowa ma kupić tetrowe i flanelowe pieluszki. Ale czekam na te pieluchy już ponad miesiąc. Na łóżeczko też miała dać pieniądze, a jak do tej pory na 100zł się skończyło. Nie to, że marudzę, ale jak nie ma kaski, to niech nie obiecuje.
A taka paczka Pampersów POWINNA wystarczyć W razie czego pogonisz męża na zakupy

Przespacerowaliśmy się z mężem przez pół miasta do kolejnej hurtowni z art. niemowlęcymi, bo niby tam "bardzo tanie rzeczy są". Okazało się, że nie dość, że ceny takie same, to jeszcze asortyment ubogi, a wszystko upchane w małej klitce na piętrze
Chciałam kupić rożek, ale nie było z czego wybierać. W końcu poszliśmy do teskacza i kupiliśmy tamtejszy. Moim zdaniem, bardzo dobrej jakości. Choć cena mnie zabiła 29,99zl - co jest ok, ale u producenta zamówić go można za... 13zł + 15zł przesyłka Gdyby robili coś jeszcze co bym mogła zamówić (np. jakąś ładną pościel), to by się tak bardziej opłacało. Ale nie robią, więc o 2zł nie będę się bawić i wzięłam w tesco. -namieszałam, ale chyba wiadomo o co chodzi
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 16:02   #2519
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
hehe mój też tak raz zrobił Był bardzo zdziwiony, bo jakoś inaczej się pieniło, a raczej się nie pieniło....
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 16:06   #2520
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
hehe mój też tak raz zrobił Był bardzo zdziwiony, bo jakoś inaczej się pieniło, a raczej się nie pieniło....
a mój jakoś tego nie zauważył było mu chyba wszsystko jedno
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości