|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
Niektórym to się wydaje, że ludziom wypłaty to są potrzebne by je położyć na stole i na nie patrzeć - nie w innym celu. Albo nigdy nie brakowało im pieniędzy, bo zawsze niezła kupka na koncie - to myślą zapewne że człowiekowi miesiąc w tą czy w tą z kolejną wypłatą to nie robi różnicy. Bardzo denerwują mnie tacy ludzie. Postawiłabym chyba sprawę jasno, że nie przyjdę do pracy póki nie zostanie uregulowana moja wypłata, bo zwyczajnie nie mam na benzynę i jedzenie. Od koleżanki słyszałam, że w mojej firmie też kiedyś takie kwiatki były. Dla biura pieniądze zawsze, nigdy nawet dnia opóźnienia, ale dwa produkcji - też mają tygodniówki i szef potrafił po 50 zł dać i mają się cieszyć a reszta nie wiadomo. Podobno zrobili strajk. Czterdzieści osób się rozsiadło w holu, aż policję wezwali - ale pieniądze się znalazły. ![]() A Wy, cóż poradzić? Wiem, że łatwo mówić, ale może postarajcie się od kogoś pożyczyć. Wiadomo jak jest z rachunkami, przychodzą ponaglenia, później jakies dodatkowe opłaty za monity i inne. ![]() Też bardzo nie lubię takich sytuacji. Fatalnie nie lubię. ![]() Mam nadzieję, że wasze problemy szybko się wyjaśnią.
|
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Taki ma zamiar, dzwonił już w jedno miejsce, ma się odezwać na koniec tygodnia facet. Zobaczymy co powie. Kasę prędzej czy później dostanie, ale od świadomości, że pieniędzy nie ma (wtedy wiadomo trzeba więcej pracować, szukać innej formy itd.) jest świadomość, że pieniądze są zarobione, ale ich się nie dostało. A jeszcze bardziej mi szkoda TŻ-a, bo naprawdę ciężko pracuje, czasami po 12-13 h i nie mając wypłaty nie ma się żadnej motywacji do pracy. Idzie, bo idzie....
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wczoraj wzięłam się za porządki, ale tyle tego jest, że jeszcze nie skończyłam ![]() Poprzesadzałam kwiaty i troche wyrzuciłam Zmieniłam pościel, zrobiłam 3 prania, wysprzątałam balkon. A jeszcze tyleee zostało. Ale teraz siadam do pracy. Wieczorem będę dalej szaleć
|
|
|
|
#3454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie potem te odsetki i inne koszty są najgorsze. TŻ ma gadać dzisiaj z szefem i jak się sprawa nie wyjaśni to nie nie puszczę go jutro do pracy. Po co ma iść. Jak tamtemu stanie robota to może w końcu doceni swoich pracowników.
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj wracam z jazd siadam na chwilę - PRZY STOLE, co by zjeść tylko a nie się na kanapie rozleniwiać - i coś robię! Tak dalej być nie może.
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest to gigantyczna gotówka, bo 300 pln, ale dla studentki to sporo. Ile ja już się na niego nadenrwowałam. Postraszyłam go troche i podobno pieniądze mają być w poniedziałek, choć zaczęłam w to wątpić
|
|
|
|
|
#3457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak jestem wkurzona to sprzątam. W domu praktycznie błyszczy, a ja dostrzegam niewidzialne paprochy. Niewidzialne, bo nikt inny ich nie widzi. W ogóle mam różne odchyły na tym punkcie- fachowo mam nerwicę natręctw. Z różnymi okresami nasilenia. Ale wolę już sprzątać niż brać tabletki uspokajające. Kiedyś brałam (oczywiście z przepisu lekarza)- dobrze, że na zakupach byłam z mamą, bo praktycznie padłam. Od tamtej pory odstawiłam.
|
|
#3458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez nie chce się zawsze sprzątać czy gotować, ale do cholerki robię niezbędne minimum. A TŻ jak po pracy posadzi tyłek przy kompie tak wpada na cały wieczór. I moim iż ustaliliśmy jasny podział obowiązków, to średnio widzi, że coś jest aktualnie JEGO do zrobienia. Pranie? Ja segreguję i wstawiam, TŻ rozwiesza i zdejmuje. Rozwiesi ok, jak mu miskę z nim podstawie pod nos Wczoraj się już zdenerwowałam, bo ile to może wisieć no i ostentacyjnie zaczęłam ściągać. Zauważył w połowie i rzucił pytaniem, czy aby mi nie pomóc. Eureka! Szkoda, że nie wcześniej.I uparłam się, że służącą nie będę. Gotuję, przygotowuję posiłki bo bardzo to lubię i to mi nie przeszkadza. Ale reszta! TŻ nie widzi, że coś trzeba zrobić - ja też widzieć nie muszę. A w sobotę zarządzam od rana generalne porządki i będę go okładać pięściami normalnie, a nie pozwolę mu gnić na kanapie. ![]() Cytat:
TŻ samochód, ja remont i trochę mebli. Fatalnie mi źle z tym spłacaniem tego teraz. Niestety mus to mus. Przy dobrych wiatrach za półtora roku będziemy "czyści" ze wszystkiego.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2010-08-12 o 08:58 |
||
|
|
|
#3459 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja opisywałam miesiąc temu, że kolega TŻ jest nam winien pieniądze, oddał w końcu, ale od tamtej pory TŻ nie ma kolegi. Po tym poznaje się znajomych. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo trzeba, ale chyba bym rzucała mięsem i ryczała w niebo głosy całe dnie. ![]() Miałam tak w jednej pracy, jeszcze za czasów studiów. Zarabiałam 900zł, na pełnym etacie, tyrałam za dziesięciu, podczas gdy cała reszta "wielkich specjalistów" bawiła się w picie kawki i 5 godzinne konferencje z dowcipami w roli głównej. Motywacji brak! Bez żadnych innych perspektyw zrezygnowałam z niej i ODŻYŁAM od razu!
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() TŻowy kredyt spłacimy w lutym 2011 (tzn. w lutym ostatnia rata) - czyli kilka stówek do przodu. Debet - postaramy się jak najszybciej zwłaszcza, że ma jakieś cholernie wysokie oprocentowanie Jest jeszcze kilka stówek dla TŻa mamy - myślę, że najpóźniej w październiku będzie spłacona. Jest jeszcze tv na raty - nie pamiętam, ile zostało - ale na szczęście rata jest mała, więc tragedii nie ma. Zatem jeśli wszystko dobrze pójdzie, nie licząc tv, to w lutym będziemy na "0". Wtedy trzeba będzie ostro zacisnąć pasa i odkładać na wesele. A że ono już w lipcu, to kto wie, czy nie trzeba będzie wziąć znowu jakiegoś małego kredytu
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jak wszystko pospłacamy, to mogę się założyć że długo nie będzie na plusie. Bo albo TŻ będzie chciał zmienić auto, albo może kupimy drugie - dla mnie . Się okaże.Nie mniej jednak, to zawsze do przodu - a w dzisiejszych czasach młodym parom bez takich pożyczek to ciężko cokolwiek jest zdziałać. Niestety.
|
|
|
#3464 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się- jest bardzo ciężko.
Wracam do pracy. Skończę jedno zlecenie to się odezwę, bo ja od 8 pracuję
|
#3465 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrócę jak zrobię jedno zestawienie sprzedaży.
|
|
|
#3467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ci powiem jak ja to widzę z punktu widzenia panny młodej. Napisałam wtraznie na zaproszeniu ze nie chcemy ZADNYCH prezentów, TYLKO KASE, ale i tak wiem ze niektórzy robia po swojemu ![]() naparwde nie chodzi mi oto zeby "zwrocilo sie za talerz" ale nie chce "czegos" co mi sie nie podoba a np ja bym takiego obrazu nie powiesiła naparwde, chociazby złotem był malowany ale niektórym sie nie przetłumaczy i sobia po swojemu u Ciebie troszke inna sytuacja, ale nijako rozumiem, bo nie lubie dostawac prezentów. Babcia mi wmusza non stop jakies durne serwetki i robie tak ze babcia jest, serwetki są, babcia wyjezdza serwetki wyrzucam ![]() dla moich gosci nawet problemem bylo POTWIERDZENIE przybycia (na zaproszeniu byla oto rposba, plus nr telefonu). Potwierdzilo tylko 6 osob ![]() nerwicy mozna dostac
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do potwierdzeń, to ślub mojej siostry nauczył mnie, że ludzie myślą, że skoro jadą, to po co potwierdzać?! Nieważne, że na zaproszenia jest napisane "Przyjeżdżasz? Zadzwoń!". Nie, bo po co... Potem młodzi muszę obdzwaniać pół rodziny, a ta zdziwiona "Ale po co dzwonicie? Przecież będziemy" To tylko niestety pokazuje, jak (nie)wykształcone jest nasze społeczeństwo...
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja ostatnio mam chyba jakąś depresję. Niby wsio jest ok, ale nie jest ok. Wczoraj tak się zryczałam, że wszystko było mokre. TŻ jeszcze chyba mnie nie rozumie i mówi standardowy tekst wszystko będzie dobrze, jak się ustabilizujemy z kasą. Tłumaczę mu, że się czuję sama tutaj, że nie mam z kim pogadać, coś porobić, że do niego się już przyzwyczaiłam przez ten cały czas, a on nic na to. Naczynia po wczorajszym obiedzie i kolacji leżą, bo nie mam siły ich umyć, jeszcze wczoraj TŻ kupił mi pizzę - gigant na moje smutki, a czubek wie, że chcę schudnąć. ), więc chociaż będzie z kim na spacer wyjść. I w planach jeszcze małe różowe mamy, ale to jak badania porobię
|
#3470 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my do kilku "niepewnych"osob dzowniliśmy, to słyszelismy "jeszcze nie wiem" czy ludzie nie wiedzą, ze przeciez wczesniej trzeba zapłacic i zamówic jedzenie ale mnie to wkurza ![]() dodatkowo mam wielki problem z tesciową ![]() u nas stałych wydatków za mieszkanie jest 210zł (czynsz, woda i smieci) za reszte płacimy osobno tzn tyle ile przyjdzie na rachunku
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Ah te teściowe
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
moja jest wybitna.... no ale jakas synowa musi byc najgorsza prawda?
|
#3474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Akurat oni nie mieli wymagań, co do prezentów lub kasy. Pytaliśmy- powiedzieli, że obojętnie co. Kupując prezenty zawsze trafiałam w gust osoby, tu jak widać się pomyliłam. I ja osobiście wolę kupić prezent- uwielbiam wybierać, zastanawiać się czy będzie osobie pasować, robię to z sercem, poświęcam na to czas, dla mnie dawanie kasy nie jest zbyt dobrym pomysłem, jest takie na odczepnego- co za sztuka zapakować parę stówek w kopertę. Moze mam takie podejscie, bo mama zawsze dawała mi kasę na urodziny, żebym sobie coś kupiła. Kupowałam, ale ta recz mnie nie cieszyła, było mi przykro, że jej sie nie chciało pomyśleć nad tym, co mogłoby mnie ucieszyć. A właśnie piszę, bo jedną rzecz już zrobiłam. Za chwilę będę brała się za kolejne.
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkło schowałam do kartona Zawału dostanie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mieli wymagan ok, ale po prostu i tak moze byc ze im sie obraz nie podobał. Dlatego ja nie cierpie jak cos dostaje, bo potem jestem "sledzona" czy prezent stoi albo jest używany i musze udawać ze tak jest ja mowie głosno ze nie chce prezentów NIGDY nawet na urodziny, niech juz mi kazdy da po 50zł i mam jedna ładną kwotę za co mogę sobie kupic to co ja chce uwazam ze powinno sie szanować drugą stronę, jak ktos chce kase, niech dostanie kase, nie uwazam zeby to było na odczepnego ![]() u mnie nie kapują ze ja NIE LUBIE KWIATÓW, mowie głosno o tym ze nie chce miec w mieszkaniu roślin, przychodzą urodziny i bęc kwiat w doniczce
|
|
#3477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, jak tu się cieszyć życiem, jak wszędzie wkoło same minusy Sprawę psa (tym bardziej bobo) dobrze przemyślcie - to kuuupa więcej wydatków. Widzę to po sobie i moim kocie. Tu karma, tu vet, tu żwirek... Ale i tak go kocham! ![]() Cytat:
Znam to, więc podaję rękę... Cytat:
![]() We wrześniu szwagier kończy 30 lat. Jest pracoholikiem, facetem baaardzo eleganckim, w garderobie ma garnitur na inny dzień miesiąca i kilka koszul na każdy dzień. Razem z braćmi i ojcem mają bardzo dobrze prosperującą firmę, co przekłada się na jego konto. Naprawdę, nie musi się martwić o kasę, a na jego koncie jest pewnie kilka zer... Przy tym wszystkim jest bardzo fajnym kumplem i wyluzowanym gościem - po godzinach oczywiście ![]() Nie pokazuje, że ma pieniądze, nie chwali się tym, nie ma willi z basenem. I co mamy mu kupić?! Dodam, że nie chcemy wydać więcej niż 400zł ![]() No, to masz zagwozdkę
|
|
#3478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytałabym się chyba takiego delikwenta dobitnie, czy NIE SŁYSZAŁ CO MÓWIŁAM?
|
|
|
#3480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

Nie jest to gigantyczna gotówka, bo 300 pln, ale dla studentki to sporo. Ile ja już się na niego nadenrwowałam. Postraszyłam go troche i podobno pieniądze mają być w poniedziałek, choć zaczęłam w to wątpić

), teraz TŻ uruchomił dodatkowo debet na swoim koncie, bo nie mielibyśmy na naprawdę samochodu, i oczywiście debet już cały wykorzystany 
będziemy "czyści" ze wszystkiego.

Znam to, więc podaję rękę...