Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 766 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-12, 15:09   #22951
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Bo ja mam taki problem, że jak pofalują to je muszę zawsze rozczesać Pierwszym krokiem w mojej nowej pielęgnacji będzie chyba wyrzucenie grzebieni, zostawię sobie tylko drewniany z TBS do czesania na mokro

A dużo Ci jeszcze zostało do zejścia z degażowania?
Stary 2010-08-12, 15:10   #22952
anka.d
Wtajemniczenie

dotka - witamy

melduje ze to chyba dobry czas włosów, a nie cudowne wlasciwosci schaumy
po dulgonie wlosy byly mega miekkie - az za miekkie (ale to chyba wina tego ze za dlugo ja trzymalam - nawet nie wiem ile czasu)
za to ze byly takie miekkie nawalilam wiecej zelu, troche za dlugo go wgniatalam i balam sie puchu ale po wyschnieciu jest prawie tak jak ostatnio (tylko mniejsza objetosc - przez zbytnie zmiekczenie wlosow wlasnie).
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 15:17   #22953
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
dotka - witamy

melduje ze to chyba dobry czas włosów, a nie cudowne wlasciwosci schaumy
po dulgonie wlosy byly mega miekkie - az za miekkie (ale to chyba wina tego ze za dlugo ja trzymalam - nawet nie wiem ile czasu)
za to ze byly takie miekkie nawalilam wiecej zelu, troche za dlugo go wgniatalam i balam sie puchu ale po wyschnieciu jest prawie tak jak ostatnio (tylko mniejsza objetosc - przez zbytnie zmiekczenie wlosow wlasnie).
To pewnie dlatego moje włosy są dzisiaj takie przyklapnięte!
Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Bo ja mam taki problem, że jak pofalują to je muszę zawsze rozczesać Pierwszym krokiem w mojej nowej pielęgnacji będzie chyba wyrzucenie grzebieni, zostawię sobie tylko drewniany z TBS do czesania na mokro

A dużo Ci jeszcze zostało do zejścia z degażowania?
Myślę, że tak, bo tego dokładnie nie widać, ale fryzjerka mi degażowała prawie na całych włosach... Jak tylko wrócę do domu pójdą w ruch różne wcierki. Muszę kupić Jantar w dozie. Po tej wizycie miałam taki uraz, że bodajże dzień przed zakończeniem roku szkolnego obciachałam sama końcówki. Teraz mam iść do 'rodzinnego' fryzjera, zobaczymy, co będzie...
Zetnę włosy, na dobre im to wyjdzie...(chyba):rolleye s:

Ja mam tylko grzebień do czesania na mokro, szczotki leżą gdzieś głęboko i dawno ich nie widziałam

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 15:42   #22954
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:

plukanki robilam po myciu, ostatnie splukanie, po prostu polewalam glowe chlodnym wywarem (skalp tez, w koncu to mialo byc na porost). proporcje robilam tak jak na opakowaniu bylo napisane - lyzka korzenia na szklanke wody, napar przygototwywalam wieczorem - poki byl cieply to ok 30 ml stosowalam jako baze do wcierki, a reszta splukiwalam glowe rano.

nie sadze zeby to plukanki byly winne nieświeżości włosów. co wtedy stosowalas do mycia?
Ja też trzymałam się instrukcji umieszczonej na opakowaniu. Przesadziłam może z ilością mieszanek. Chociaż podsunęłaś mi pomysł, że to mogła być wina szamponu. Używałam wtedy Evy Natury z bursztynem i w ogóle ciężko było nim domyć skalp, włosy. A robiłaś te płukanki po każdym myciu? Można wiedzieć, ile u Ciebie to trwało. Ja robiłam przez 2 miesiące po każdym myciu.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:30   #22955
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
melduje ze to chyba dobry czas włosów
szczęściara, moje włosy tęsknią za morską bryzą
Aniu tak wogole to Twoje włosy długie są, i tak mocno się skręcają. Nie wiem ile musiałabym ciachnąć, żeby moje miały taka długość jak Twoje. A nóż po obcięciu skręcą się bardziej ( ech pomarzyć można...)

Eloe
pod ręką aktualnie mam tylko syna i raczej oszczędze go jeśli chodzi o ciachanie włosów.
Wymyśliłam sobie, że zaoszczędze na fryzjerze młodego i sprawdze czy ma włosy po mamusi i coś się pofaluje jak urosną

Solaola co do cięcia mam taki sam dylemat. Chętnie pozbyłabym się ostatniej warstwy, najdłuższej. Z drugiej strony to te najkrótsze są u mnie najbardziej zniszczone
Współczuje Ci tego degażowania, też kiedyś fryzjerka wpadła na taki idiotyczny pomysł u mnie, chyba z zazdrości, że mam dużo włosów....

Tak mi się olej kokosowy spodobał, że chyba położe dziś na noc na włosy

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

A wogole to ile nowych zakręconych na forum
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:40   #22956
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ciachnij włosy komuś. To pomaga
dobre

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Zgłasza się nowa kręconowłosa.
ilonka

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Nie ma sprawy. Może być następny weekend. Moje plany urlopowe wcięło. Pewnie kolejny urlop na przełomie marca i kwietnia
Tym razem nie przywiozę pamiątki
Eloe, nie taka jak poprzednio...

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
sola ola - dziekuje!
twoje wlosy na zdjeicach wygladaja tak miękko ze chcialoby sie pomacac
ja bym ciachnela najdluzsza warstwe! masz moje blogoslawienstwo cala fryzura bedzie wydawac sie pełniejsza
ladne wloski solaola
zgadzam sie z anka-jesli masz cienkie wloski- zetnij najdluzsza warstwe, a zyskasz na objetosci
ja musze kombinowac wprost odwotnie
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:42   #22957
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Mnie się to aż tak negatywnie nie kojarzy. Wskazuje tylko na ścisłe trzymanie się metody bez odstępstw. A co byś ewentualnie proponowała?
100% CG?
(choć dla mnie to jest po prostu CG)

Stosowała któraś z Was kiedyś limonkę zamiast cytryny?
Pewnie nie ma problemu z dodaniem jej do odżywki w celu mycia włosów, ale jak ze stężeniem limonki w płukance (nie mam już pasków do sprawdzenia pH:/)?
Chyba że jeszcze w jakiś sposób mogę ją wykorzystać?

Ciągle zapominam zrobić płukankę z octu

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:48   #22958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zaliczylam niewypal.

jakos od dwoch tyg wszystko wlosom pasuje
zaczyna mnie to zastanawiac...

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, można dołączyć?
dotka
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:53   #22959
malgosia86
Zadomowienie

Poniżej znajdują się linki do trzech stron, które kiedyś dzięki google znalazłam.
Są tam opisane różne składniki kremów, ale wydaje mi się, że sporo się też przekłada (występują podobne składniki) na produkty do włosów:

Co w kremach piszczy cz. I
Co w kremach piszczy cz. II
Co w kremach piszczy cz. III

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:55   #22960
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Poniżej znajdują się linki do trzech stron, które kiedyś dzięki google znalazłam.
Są tam opisane różne składniki kremów, ale wydaje mi się, że sporo się też przekłada (występują podobne składniki) na produkty do włosów:

super
ale czytania
Stary 2010-08-12, 19:49   #22961
anntab
Zakorzenienie

Witam wszystkie zakręcone
"Wygonili" mnie tu z włosowego... W weekend zabieram się za czytanie Waszego wątku. Zawsze byłam przekonana, że z moimi włosami już nic się nie da zrobić, i już takie sterczące w różne strony zostaną, ale może jednak da się je jakoś ujarzmić i zrobić z nich ładne fale?..
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 20:22   #22962
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
j chyba ze indiosowa czarodziejka-fryzjerka cos wymysli
Indios ma rewelacyjną fryzurkę, także szansa jest duża

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Przedwczoraj z babcią nakładałam na głowę naftę i żółtko- myłam SLS i straaaasznie ciężko schodziła, a wypadlo mi tyle włosów, że po prostu jestem w szoku! Nigdy tylu na raz nie widzialam! Nie wiem, czy to wina nafty, czy tego, że przez 4 dni nie myłam głowy. Babcia wspominała, że 'w telewizji' wypowiadały się fryzjerki, które mówiły, żeby nie używać odżywek, bo 'na starość będę łysa'
A może to dlatego, że nafta z jajem tak ciężko schodziła i bardziej szarpałaś włosy?
Włoski bardzo ładne, piękny kolor Jestem za podcięciem.

Cytat:

Ciągle zapominam zrobić płukankę z octu
Ja ostatnio przygotowałam płukankę, położyłam miskę w umywalce, spłukałam włosy z odżywki d/s, nałożyłam odżywkę b/s, powyciskałam, poharmonijkowałam, wyprostowałam się i zobaczyłam miskę w umywalce

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Za mną chodzą nożyczki raz nawet śniło mi się, że obcięłam sobie włosy sama do połowy ucha
podcięłam sobie sama końcówki, jakieś 4 cm, ale nie widać różnicy, więc czuje niedosyt

Co robić, co robić
Ja bym trochę ciachła

Cytat:
Chciałam się jeszcze pochwalić, że wczoraj otworzyłam w końcu mój olej kokosowy kupiony przed urlopem. Na włosach siedział tylko 2 godziny, ale efekt bardzo pozytywny. Żałuje, że nie zdążyłam wczoraj zrobić zdjęcia włosom.
Cudny jest kokos, no nie? Ja się zamierzam kokosić w weekend przez cały dzień i całą noc. Już się nie mogę doczekać

Cytat:
Teraz chciałabym dobrać dla siebie jeszcze jedną metodę pielęgnacji. Zastanawiam się na olejowaniem. Tutaj zaznaczam, że moja największa obawa to obciążenie włosów.
Witaj Ilonka Ja Cię namawiam z całej siły na olejowanie. To naprawdę jedna z najlepszych rzeczy, jaką możesz zrobić dla włosów. O obciążenie się absolutnie nie martw, szamponem zmyjesz olej spokojnie, dziewczyny potrafią zmyć nawet odżywką.

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
"Wygonili" mnie tu z włosowego... W weekend zabieram się za czytanie Waszego wątku. Zawsze byłam przekonana, że z moimi włosami już nic się nie da zrobić, i już takie sterczące w różne strony zostaną, ale może jednak da się je jakoś ujarzmić i zrobić z nich ładne fale?..
Witaj Zapraszamy serdecznie. Piękne włosy, bardzo jestem ciekawa, co z nimi tutaj wykombinujesz

jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 20:36   #22963
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też trzymałam się instrukcji umieszczonej na opakowaniu. Przesadziłam może z ilością mieszanek. Chociaż podsunęłaś mi pomysł, że to mogła być wina szamponu. Używałam wtedy Evy Natury z bursztynem i w ogóle ciężko było nim domyć skalp, włosy. A robiłaś te płukanki po każdym myciu? Można wiedzieć, ile u Ciebie to trwało. Ja robiłam przez 2 miesiące po każdym myciu.
oj ja nie bylam taka systematyczna
wcierki robilam co mycie (o ile spalam w domu ) od polowy pazdziernika do mniej wiecej konca stycznia. ale plukanki robilam nieregularnie - czasem kilka z rzedu, czasem kilka myc nic. a- i caly czas mylam wtedy odzywką, zadnych oznak niedomycia nie bylo.

Cytat:
szczęściara, moje włosy tęsknią za morską bryzą
Aniu tak wogole to Twoje włosy długie są, i tak mocno się skręcają. Nie wiem ile musiałabym ciachnąć, żeby moje miały taka długość jak Twoje. A nóż po obcięciu skręcą się bardziej ( ech pomarzyć można...)
to moze ciachaj stopniowo - co tydzien troszke, przez ten tydzien obserwuj zmiane, czy juz wystarczy, az osiagniesz dlugosc która chcesz zostawic. chyba ze boisz sie ciąć sama, to nie wiem. trzeba zaryzykowac. przeciez odrosną

a co do moich wlosow to znowu dziekuje za komplementy (wszystkim )
mysle ze wyciagnelam juz z nich wszystko co sie dało. silniej sie nie skręcą, nie ma siły. to i tak duzy postęp oglądając zdjecia z poczatku pielegnacji no i sprzed kilku lat. zostało mi jeszcze kombinowanie z 'syndromem dnia nastepnego', bo czego nie robie to jest gorzej niz gdybym zostawila wlosy w spokoju. btw chyba nigdy nie wstawiłam zdjec jak wlosy maja zly dzien, chwale sie tylko, zamiast żalić
Cytat:
Eloe pod ręką aktualnie mam tylko syna i raczej oszczędze go jeśli chodzi o ciachanie włosów.
Wymyśliłam sobie, że zaoszczędze na fryzjerze młodego i sprawdze czy ma włosy po mamusi i coś się pofaluje jak urosną
haha to chyba dlatego tylko wytrzymalam bez najmniejszej nawet ciagoty na fryzjera. co miesiac/poltora strzyge tżta na bardzo krótko. chyba zaspokaja to moje żądze :P
Cytat:
witamy
ja tam widze fale. neiregularne bo pewnie czesane i miętolone, ale one tam są
do tego wlosy w dobrym stanie, podcielabym je tak do koncówek rękawków i bardziej wycieniowała. widac ze to pasmo na środku takie krótsze - i sie ladniej uklada i jakos tak wybitnie błyszczy jest potencjał, co nie dziewczyny? ;>
Stary 2010-08-12, 21:08   #22964
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
o widzę że dotarłaś do nas

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 21:12   #22965
byliczka
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych

Pytałam na innych wątkach, ale bez odpowiedzi. Otóż mam pytanie. Wyczytałam na wizażu że dobrze jest stosować szampon BabyDream z Rossmana bo jest bezpieczny dla włosów, bez silikonów itp. Więc kupiłam i stosowałam całe 1 opakowanie. Poszłam do fryzjera na podcięcie końcówek, i moja fryzjerka się załamała. Mówi że mam wysuszone włosy na wiór jak jej powiedziałam że używam szamponu dla dzieci to powiedziała, że nie wszystko co dla dzieci nadaje się do używania przez dorosłych i już nie wiem... Stosować? Niestosować?
Stary 2010-08-12, 21:15   #22966
anka.d
Wtajemniczenie

byliczka - uzywalas po babydreamie jakiejs odzywki/maski? jakiej?
Stary 2010-08-12, 21:32   #22967
byliczka
Zakorzenienie

Jasne, mam maskę joanny z serii rzepa, pollena malwa plus cement z kerastase, placente sericala, latte, 3 odżywki z serii Loreal Matrix itp stosowałam je przeróżnie, każda inna przy myciu. Już nie ogarniam tych silikonów, nie silikonów.
Stary 2010-08-12, 21:32   #22968
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:

ale super dotarlam do cz 2 i reszte zostawiam na jutro, mozg w tym wieku juz tak szybko nie przetwarza...

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Ja bym trochę ciachła
troche czyli ile? troche ciachlam sie sama wczoraj...
chyba bym chciala krotkie włosy, ale z drugiej strony żal tego co jest
boje się jak wlosy sie bedą zachowywaly w wersji mini ale z drugiej strony rozjasnionych zniszczonych koncowek juz nie uratuje...
tylko co TŻ powie, on uwielbia mnie w długich

Cytat:
Cudny jest kokos, no nie? Ja się zamierzam kokosić w weekend przez cały dzień i całą noc. Już się nie mogę doczekać
Cudny TAK ja się zaraz ile kokosić

Cytat:
to moze ciachaj stopniowo - co tydzien troszke, przez ten tydzien obserwuj zmiane, czy juz wystarczy, az osiagniesz dlugosc która chcesz zostawic. chyba ze boisz sie ciąć sama, to nie wiem. trzeba zaryzykowac. przeciez odrosną
sama tak drastycznie się nie ciachnę, boję się
obawiam się krótkich włosów bo nie wiem jak się zachowają
kiedyś nosiłam krótkie fryzurki w komplecie z prostownicą, lub okragłą szczotka i suszarą, ale teraz....

Cytat:
mysle ze wyciagnelam juz z nich wszystko co sie dało. silniej sie nie skręcą, nie ma siły.
nawet jeśli to wszystkie ich możliwości to żalu nie będzie, bo prezentują się fantastycznie
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 23:56   #22969
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość

Witaj Ilonka Ja Cię namawiam z całej siły na olejowanie. To naprawdę jedna z najlepszych rzeczy, jaką możesz zrobić dla włosów. O obciążenie się absolutnie nie martw, szamponem zmyjesz olej spokojnie, dziewczyny potrafią zmyć nawet odżywką.
jumaatt, dziękuję serdecznie za namowy . Chyba zacznę pielęgnacje od olejów. Na razie jednak chce dać chwilę odpocząć włosom, a przede wszystkim skalpowi po długim czasie szukania tego co niezbędne, a mianowicie odpowiedniego szamponu i odżywki. I na koniec głupie pytanie - co mogę osiągnąć poprzez stosowanie olejów. Może - jakie efekty Ty zauważyłaś. Będę wdzięczna.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez byliczka Pokaż wiadomość
Jasne, mam maskę joanny z serii rzepa, pollena malwa plus cement z kerastase, placente sericala, latte, 3 odżywki z serii Loreal Matrix itp stosowałam je przeróżnie, każda inna przy myciu. Już nie ogarniam tych silikonów, nie silikonów.

Na Babydream trzeba uważać. Ja na przykład nie mogę go używać, chociaż jest tak zachwalany. Wysusza mi włosy, plącze (plątanie spowodowane jest brakiem silikonów, nie ma takiego poślizgu), ale ci najgorsze podrażnia mi skalp - mam po nim super swędzenie. I tak samo było, jak próbowałam używać go do mycia ciała. Sucha skóra jak wiór. Nie mogłam zużyć całego opakowania do końca. Może spróbuj innych szamponów, odżywek bez silikonów (polecam szczerze taką pielęgnacje). Wiele informacji o takich produktach na wątku: produkty bez silikonu, albo kosmetyki dla keconowłosych. Polecić mogę proste szampony ziołowe: zachwalany Fitomed, Pollena Mallwa, dobry jest Biały Jeleń, Joanna Rzepa. Ale i tak odsyłam do wątku, ja dzięki niemu mogłam dobrać produkty bez silikonów odpowiednie dla siebie.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:

Świetne artykuły. Dziękuję . I faktycznie składniki przekładają się na te do włosów.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 00:52   #22970
smerf3
Raczkowanie

Najlepszego wszystkim lokom i falom, błyszczcie i bądźcie zdrowe dziś, zgodnie z ustaleniami Dzień Loka i Fali, pamiętacie?;> zatem co dobrego dajemy włoskom z tej okazji?

anka.d absolutnie boskie włos!

małgosia86 Ty zawsze cudeńka potrafisz wynaleźć lub przetłumaczyć.

Przyłączam się do powitań dla nowych koleżanek im więcej świadomych kręconych i falowanych tym lepiej i weselej

Edytowane przez smerf3
Czas edycji: 2010-08-13 o 00:56
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 01:18   #22971
anka.d
Wtajemniczenie

smerf - dziekuje

aaa - dzisiaj swieto!!! a u mnie dzien bez mycia akurat wypada no i wieczorem arobik, wiec loczki beda niewyjściowe wyjatkowo niech to potraktują jako dzien odpoczynku

wszystkiego zakręconego!
Stary 2010-08-13, 01:36   #22972
LadyMadalena
Wtajemniczenie

To ja nawet nie wiedziałam i zafundowałam im kokosa
Niezbyt wyszukanie ale po tak długim poście(zaniedbanie ich od dawien dawna) powinny nie wybrzydzać i z niego się cieszyć

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-08-13 o 01:37
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 07:50   #22973
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam widze fale. neiregularne bo pewnie czesane i miętolone, ale one tam są
do tego wlosy w dobrym stanie, podcielabym je tak do koncówek rękawków i bardziej wycieniowała. widac ze to pasmo na środku takie krótsze - i sie ladniej uklada i jakos tak wybitnie błyszczy jest potencjał, co nie dziewczyny? ;>
Ja kładę się spać z mokrymi włosami, to pewnie dlatego tak wyglądają.
Muszę się wybrać do fryzjera, żeby mi je ładnie pocieniował, ale niestety mój zaufany wyjechał na zawsze i nie wiem, do kogo by się udać...A to pasmo chyba nie błyszczy bardziej, tylko chyba tak światło się odbija
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 08:15   #22974
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku, slicznie jest a odrosty zawsze widzi tylko właściciel. Moje odrosty są już wieeelgachne, ale jak mówię, że mam odrosty to każdy pyta gdzie???

u mnie odrosty bede mocno widoczne bo farbowalam i rozjasnialam wiecej nic 2 tony ale na razie dzielnie sie trzymam, wczoraj mialam wiecej loczkow nawet i albo nagle wloski zdecydowaly sie ladnie wygladac (koncze wprowadzke i remoncik ktory niespodziewanie okazal sie konieczny wiec chyba poziom strsu spada) albo przez przypadek odkrylam super zestaw pielegnacyjny (pozniej uzupelnie codziennik)

Cytat:
Za mną chodzą nożyczki raz nawet śniło mi się, że obcięłam sobie włosy sama do połowy ucha
drastyczny sen

Cytat:
podcięłam sobie sama końcówki, jakieś 4 cm, ale nie widać różnicy, więc czuje niedosyt
my kobiety, co jakis czas pragniemy zmian choc nie zawsze potem jestesmy zadowolone, idz za rada Syrenki - poczekaj 2 tygodnie jak dalej bedzie niedosyt zrob co serce dyktujewazne zeby dobrze sie czuc (ale nie rob raczej tego co ja, mnie zmusila moja glupia zabawa z farbkami)

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:
A mnie zrobiłaś przyjemność zdjęciami. Pani dyrektor ma świetne ruloniki na czubku głowy
dopatrzylam sie jednego ale nie bede sie sprzeczac

Cytat:
Odrost delikatnie widać. Szykuje się ładny kolorek I teraz widać, jak dynamiczna jest fryzurka, którą zrobiłaś.
jest lepiej przyznaje, nie wiem co jest przyczyna ale w razie czego powtarzam zestaw pielegnacyjny z tego tygodnia, dopiero jutro zamienie ale tylko jeden produkt tak zeby sprawdzic czy to dobre samopoczucie wlosowe czy moj design kosmetykowy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 08:21   #22975
Paulinka675
Zakorzenienie

z szamponów dla dzieci polecam Nivea Baby szampon odżywczy z proteinami jedwabiu.

Włosy już podczas spłukiwania nie są szorstkie jak to się dzieje przy innych szamponach i idealnie się rozczesują.

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 08:32   #22976
kropcia007
Wtajemniczenie

Ekmmmm ogłaszam wszem i wobec dzisiaj piątek 13-tego dzień święta Naszego, więc każda kręconowłosa pielęgnuje swego włosa!

Stary 2010-08-13, 09:12   #22977
wrily_curly
Rozeznanie

to ja mój Dzień Loka spędzę na ratowaniu i przepraszaniu włosów po fryzjerze przez noc nażarły się olejku, Vatiki kokosowej z dodatkami, bardzo ładnie u mnie zmywa się glorią, teraz siedzą już w koszulce. Wczoraj były bardzo nieszczęśliwe a ja razem z nimi. Zaraz muszę wychodzić, oby się im poprawiło a nie - u podstawy proste i oklapnięte, potem dopiero loki i fale ale bardzo nieuporządkowane, potargane, no nieładne... co za diabeł mnie podkusił...
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 09:24   #22978
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
to ja mój Dzień Loka spędzę na ratowaniu i przepraszaniu włosów po fryzjerze przez noc nażarły się olejku, Vatiki kokosowej z dodatkami, bardzo ładnie u mnie zmywa się glorią, teraz siedzą już w koszulce. Wczoraj były bardzo nieszczęśliwe a ja razem z nimi. Zaraz muszę wychodzić, oby się im poprawiło a nie - u podstawy proste i oklapnięte, potem dopiero loki i fale ale bardzo nieuporządkowane, potargane, no nieładne... co za diabeł mnie podkusił...
Nie strasz bo kusi mnie podciąć minimalnie włosy i grzywkę

U mnie dziś ok nawet wyglądają użyłam w końcu tej vatiki migdałowej co stoi już u mnie długi czas, ze względu na parafinę na 1wszym miejscu w składzie nie używałam wcześniej a teraz wtarłam w skalp, świetnie pachnie. Na długość było troszkę kokosa, rano zmyłam babydreamem, potem był garnier avocado i karite i przeczesywanie włosów palcami (bardzo dużo tracę włosów ) Spłukałam, na ociekające joanna b/s miód i cytryna, odcisnęłam w tshirt , ugniatałam z nivea FC i zawinęłam w turban by było choć trochę objętości. Po 10 min zdjełam turban i podsuszyłam suszarką (ja chce dyfuzor ) z zimnym nawiewem dla objętości, na koniec trochę kokosa wsmarowałam i jest ok

Stary 2010-08-13, 09:51   #22979
wrily_curly
Rozeznanie

muszę straszyć i apeluję do dziewczyn - jak się coś wam nie podoba u fryzjera to uciekajcie choćby z pianą na mokrych włosach bo dalej tylko gorzej może być... człowiek się łudzi, że nie mówi do ściany a potem ma.
ja mam ten olejek z almą jeszcze, taki zielony, jestem chyba jedyną osobą na świecie, która lubi ten zapach też na parafinie, trudniej się zmywa od kokosa ale również miły jest, używam ich zamiennie więc trudno będzie jakieś konkretne efekty któremuś przypisać.
kurczę, no i chyba pójdę z wilgotnymi włosami... coś niezbyt schną, dyfuzora nie umiem używać, w ogóle nie chce ich jeszcze suszarką katować. Ciężki dzień nas czeka.
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 09:52   #22980
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość

ja dzisiaj to samo pierwsze mycie po fryzjerze i również była vatika na noc. Ciekawe jak tam się dzisiaj będą moje włosy czuły.

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości