Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-14, 13:42   #3301
paulac1
Raczkowanie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

witam was dziewczynki, właśnie dzisiaj dręczona różnymi emocjami znalazlam wasz wątek i skromnie stwierdzam, ze też moglabym do niego nalezec o ile oczywiscie mnie przyjmiecie...
W poprzedni poniedzialek dowiedzialam sie ze zostane szczesliwa mamusia, test wyszedl juz po chwili bardzo konkretne kreseczki takze mąż bardzo zadowolony,chyba nawet bardziej niz ja
Z moich wyliczeń wynika, ze to 6 tydzien, dzidzius przyjdzie na swiat w pierwszej polowie kwietnia,niestety ciągle mam czasem takie bóle jak podczas owulacji, jakby takie skurcze, jak mocniej kichne to gwiazdy mozna zobaczyc niewiem co sie dzieje, oprocz tego zadnych objawow, oprocz sennosci, moglabym spac caly dzien. W przyszlym tyg wybieram sie do lekarza, mieszkam w irlandii wiec najpierw lekarz pierwszego kontaktu, a pozniej dluuuuugie oczekiwanie na jakakolwiek wizyte w szpitalu. Ta opieka tutaj jest bardzo dziwna, nie ma mowy o zadnych usg, o ile nic zlego sie nie dzieje z dzidzia.
W kazdym razie podlaczam sie do tematu i bede czekac razem z wami na pierwsze dzieciatko
paulac1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 13:52   #3302
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

[QUOTE=paulac1;21367954]witam was dziewczynki, właśnie dzisiaj dręczona różnymi emocjami znalazlam wasz wątek i skromnie stwierdzam, ze też moglabym do niego nalezec o ile oczywiscie mnie przyjmiecie...
W poprzedni poniedzialek dowiedzialam sie ze zostane szczesliwa mamusia, test wyszedl juz po chwili bardzo konkretne kreseczki takze mąż bardzo zadowolony,chyba nawet bardziej niz ja
Z moich wyliczeń wynika, ze to 6 tydzien, dzidzius przyjdzie na swiat w pierwszej polowie kwietnia,niestety ciągle mam czasem takie bóle jak podczas owulacji, jakby takie skurcze, jak mocniej kichne to gwiazdy mozna zobaczyc niewiem co sie dzieje, oprocz tego zadnych objawow, oprocz sennosci, moglabym spac caly dzien. W przyszlym tyg wybieram sie do lekarza, mieszkam w irlandii wiec najpierw lekarz pierwszego kontaktu, a pozniej dluuuuugie oczekiwanie na jakakolwiek wizyte w szpitalu. Ta opieka tutaj jest bardzo dziwna, nie ma mowy o zadnych usg, o ile nic zlego sie nie dzieje z dzidzia.
W kazdym razie podlaczam sie do tematu i bede czekac razem z wami na pierwsze dzieciatko[/QUOT

Witamy i gratulujemy!Nie martw się,takie objawy są na porządku dziennym.Organizm przechodzi teraz niesamowitą metamorfozę,stąd ciągła senność i bóle brzucha.Naprawdę nie masz czym się martwić! Co do opieki lekarskiej-coś o tym wiem,bo sama mieszkam w UK. Już jestem po 2 wizytach w przychodni,a w zeszlym tygodniu odwiedziła nas położna w domu.Cieszy mnie jedynie fakt,że już czekam na list ze szpitala,w którym będzie podana data pierwszego USG(potencjalnie 1,bo już jedno mam za sobą :P ) oraz to,że we wtorek będę w 11 tygodniu ciąży...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 14:39   #3303
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tratata Pokaż wiadomość
nie było mnie 3 dni i kurcze tyle do nadrabiania... ale,Dziewczynki, macie wene twórczą do pisania...
jestem po masakrycznym tygodniu...senność poprzeplatana z mdłościami... nawet apetyt mu minął i brzusio się wklęsł
we wtorek do lekarza idę... mam nadzieje ze z moim Kruszkiem wszystko dobrze.
dzisiaj idziemy na wesele. żebym chociaż do 1 wytrzymała, najwyżej kawusie taką leciutką sobie zażyczę
dzis mnie nie mdli!!!!:jupi :
Ja mam wesele za tydzień właśnie i też nie wiem jak wytrzymam do oczepin chociażby Ale może jakoś dam sobie radę
Mnie na razie mdłości nie męczą, jedynie zgaga

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
A teraz do rzeczy moja mała kluseczka ma prawie 2 cm i rozwija się prawidłowo, lekarz pokazał mi gdzie są rączki nóżki i mocno bijące serduszko mam nadzieje że przyjmiecie mnie z powrotem
Rety wanilio ale przeżyłaś, normalnie masakra jacy lekarze potrafią byc niekompetentni :/ Ale cieszę się bardzo że wszystko jest znów w porządku

Cytat:
Napisane przez paulac1 Pokaż wiadomość
witam was dziewczynki, właśnie dzisiaj dręczona różnymi emocjami znalazlam wasz wątek i skromnie stwierdzam, ze też moglabym do niego nalezec o ile oczywiscie mnie przyjmiecie...
W kazdym razie podlaczam sie do tematu i bede czekac razem z wami na pierwsze dzieciatko
Tak jak poprzedniczka radzę nie przejmowac się zbytnio tymi bólami. Ja mam to samo, jak się za szybko podniosę z łóżka albo z fotela to masakra, no ale wszystko tam się rozciąga rośnie i przystosowuje więc podobno to normalne Pozdrawiam serdecznie
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 15:10   #3304
Olusiaa_
Zakorzenienie

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę kiedy najlepiej iść na pierwszą wizytę do gina?
Od razu czy lepiej poczekać trochę żeby było coś widać na USG?
Wczoraj 2 testy wyszły mi pozytywne, dziś 33 d.c. Nie wiem czy sie w poniedziałek umawiać na wizyte czy to jeszcze za wcześnie?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 15:15   #3305
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę kiedy najlepiej iść na pierwszą wizytę do gina?
Wczoraj 2 testy wyszły mi pozytywne, dziś 33 d.c. Nie wiem czy sie w poniedziałek umawiać na wizyte czy to jeszcze za wcześnie?

Wśród nas są różne opinie na ten temat.Czasem bywa tak,że kiedy pójdzie się za wcześnie,lekarz odsyła nas i prosi o ponowne przyjście za kilka dni,bo niestety nic nie widać na ekranie...a to jest niepotrzebny stres dla nas ciężarnych! Ja natomiast poszłam w 7 tygodniu i moja fasolka była już widoczna

Stary 2010-08-14, 15:20   #3306
paulac1
Raczkowanie

Właśnie tak myślałam, to moje pierwsze dzieciątko więc nie jestem wtajemniczona za bardzo, oczytałam się na ten temat,bo byłam troszke zaniepokojona, większość dziewczyn pisała ze to właśnie zagnieżdzanie się zarodka i powiekszająca sie macica, ale mimo to człowiek się denerwuje. Dopoki nie bedzie zadnego krwawienia i nie bede sie zwijac z bólu to nie wydaje mi sie zeby bylo tragicznie. A dodatkowy stres tylko szkodzi dziecku

87czarna: właśnie to jest ten ból, tutaj na wyspach, człowiek przyzwyczajony do innej opieki, a tu pierwsze wrazenie jakby nikt sie toba nie interesowal. Dlatego tez nie spieszylam sie z pojsciem do lekarza bo wiem, ze i tak by mi nic nie powiedzial. Ale w przyszlym tyg zobaczymy, to juz w sumie 7 tydz bedzie wiec chyba czas najwyzszy
paulac1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 15:24   #3307
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Wśród nas są różne opinie na ten temat.Czasem bywa tak,że kiedy pójdzie się za wcześnie,lekarz odsyła nas i prosi o ponowne przyjście za kilka dni,bo niestety nic nie widać na ekranie...a to jest niepotrzebny stres dla nas ciężarnych! Ja natomiast poszłam w 7 tygodniu i moja fasolka była już widoczna
no właśnie.
Ja mam dopiero 33 d.c. więc w przyszłym tygodniu raczej na USG nic nie będzie widać.
Stary 2010-08-14, 15:36   #3308
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie tak myślałam, to moje pierwsze dzieciątko więc nie jestem wtajemniczona za bardzo, oczytałam się na ten temat,bo byłam troszke zaniepokojona, większość dziewczyn pisała ze to właśnie zagnieżdzanie się zarodka i powiekszająca sie macica, ale mimo to człowiek się denerwuje. Dopoki nie bedzie zadnego krwawienia i nie bede sie zwijac z bólu to nie wydaje mi sie zeby bylo tragicznie. A dodatkowy stres tylko szkodzi dziecku

87czarna: właśnie to jest ten ból, tutaj na wyspach, człowiek przyzwyczajony do innej opieki, a tu pierwsze wrazenie jakby nikt sie toba nie interesowal. Dlatego tez nie spieszylam sie z pojsciem do lekarza bo wiem, ze i tak by mi nic nie powiedzial. Ale w przyszlym tyg zobaczymy, to juz w sumie 7 tydz bedzie wiec chyba czas najwyzszy

Gdyby bylo coś nie tak,to zawsze możesz znaleźć w swoich okolicach polską klinikę...ja z takowej skorzystałam,bo dostałam plamień.A teraz możesz się cieszyć błogoslawionym stanem! Jeszcze raz gratuluję

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
no właśnie.
Ja mam dopiero 33 d.c. więc w przyszłym tygodniu raczej na USG nic nie będzie widać.
Żeby uniknąć niepotrzebnych stresów,poczekaj jeszcze troszkę. Jeśli nic Ci nie dolega,na pewno jest wszystko w porządku

Stary 2010-08-14, 15:54   #3309
iwa00
Raczkowanie

Cytat:
no właśnie.
Witaj
Do gin to najlepiej tak od 6 tyg. ja jeszcze nie byłam a to początek 8 tyg. za tydz idę

A tak pozatym to dzięki dziewczyny za rady i jednak nie pojechałam na pogrzeb, w sumie to się cieszę bo dziś u mnie 36 stopni i lepiej z domu nie wychodzić. ale by mi się teraz wiatrak przydał
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 16:10   #3310
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Żeby uniknąć niepotrzebnych stresów,poczekaj jeszcze troszkę. Jeśli nic Ci nie dolega,na pewno jest wszystko w porządku
dzięki

nic mi nie dolega, piersi tylko bolą. Jak myślisz, kiedy powinnam iść?
Stary 2010-08-14, 16:25   #3311
bosti
Zadomowienie

ale mnie tu znowu długo nie było, chyba ponad tydzień, bo trzeba było odwiedzic siostrę w stolicy, a tam ani chwili czasu na wizaż. mam tyle czytania do nadrobienia, że się chyba nie wyrobię, ale zaraz się biorę za zaległości zauważyłam tylko, że znowu pojawiła się lista, komu mam wysłac dane?? co z MONIKĄ??

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 16:33   #3312
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Raczej za wcześnie. Ja byłam w 35 dc ale tylko dlatego że miałam pieczenie i swędzenie straszne i dziwną wydzielinę co niestety okazało się grzybicą. Lekarz wtedy zrobił usg ale od razu powiedział żebym nie rozczarowała się jak nic nie będzie widac i faktycznie nic nie było widac bo za wcześnie. Ogólnie mówił, że dziewczyny strasznie szybko chodzą z ciążami do ginekologów a to nie ma takiej potrzeby jak się nic nie dzieje bo nawet pęcherzyka wtedy nie widac. Mi lekarz kazał przyjśc po 3 tygodniach i to będzie akurat pierwszy dzień 9 tc.

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
ale mnie tu znowu długo nie było, chyba ponad tydzień, bo trzeba było odwiedzic siostrę w stolicy, a tam ani chwili czasu na wizaż. mam tyle czytania do nadrobienia, że się chyba nie wyrobię, ale zaraz się biorę za zaległości zauważyłam tylko, że znowu pojawiła się lista, komu mam wysłac dane?? co z MONIKĄ??
Post moniki jest kilka stron temu. Niestety nie ma dobrych wieści
Stary 2010-08-14, 16:34   #3313
Eirene1987
Zakorzenienie

Aleście się dziewczyny rozpisały Prawie godzinę czytałam Właśnie wróciliśmy z Zakopanego, ale fajnie było

MONIKA1850, Angel166 Bardzo mi przykro dziewczyny ale jeszcze będzie dobrze, pamiętajcie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Kurde brzuch mi rozsadzi. Takich wzdęć dostałam, że masakra. Macie jakiś sposób ??
Sposobu nie mam, a też brzuch mam jak balon, dziewczyny pisały że espumisan pomaga i można w ciąży brać

Mart989, ego_ego, beatryczka, paulac1

Witamy

Dziewczyny co do l4 mam pytanie bo w sumie nie wiem jak to rozegrać. Do końca przyszłego tygodnia mam urlop a teraz w poniedziałek idę do lekarza. Chciałabym iść na zwolnienie, bo dojeżdżam do pracy 50km pociągiem i wolałabym odpoczywać w domu żeby dzidzi się nic nie stało. Tylko czy lekarz może dać l4 na "za tydzień"? Chyba nie... W takim razie albo będę musiała zrezygnować z tego urlopu ( tylko u mnie w roku trzeba mieć jeden dwutygodniowy a ja bym tylko tydzień wykorzystała) albo przyjść do niego jeszcze raz za tydzień, co mi się nie uśmiecha bo znowu kasa... Co myślicie?
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 16:44   #3314
bosti
Zadomowienie

oj jakie niedobre wieści MONIKO i Angel strasznie mi przykro

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 16:46   #3315
Castia
Wtajemniczenie

witam nowe mamusie

ja dziś już padam z nóg, nie dość że upał niemiłosiermy to normalnie tyle narobiłam dziś że już chodzić nie mogę - byłam rano na zakupach, potem pranie, prasowanie, sprzątanie całego domu wraz z myciem podłóg odkurzaniem, upiekłam obwarzanki z serem i jeszcze mam zamiar zrobić sałatkę z kalafiora bo już ugotowany, opadłam z sił
a wieczorem grill ze znajomymi, nawet mi się już go nie chce, zmęczona jestem
a jeszcze siostra mnie tak wkurzyła ze brzusio mnie rozbolał strasznie aż musiałam poleżeć skulona na łozku trocheehhh
a wiecie co możliwe jest to ze dzidzia mi wlozyla nozke pod zebra?bo wczoraj tak mnie zaklulo pod zebrami ze zaczełam krzyczec i nikt nie wiedzial co sie dzieje a mnie tak strasznie bolało że szok, ale za chwilkę przestało
miłego weekendziku wam życze
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 16:54   #3316
Montii
Zakorzenienie

castia szczerze to wątpie ale lepiej jak się wypowiedzą bardziej doświadczone mamy

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 17:04   #3317
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Aleście się dziewczyny rozpisały Prawie godzinę czytałam Właśnie wróciliśmy z Zakopanego, ale fajnie było

MONIKA1850, Angel166 Bardzo mi przykro dziewczyny ale jeszcze będzie dobrze, pamiętajcie

Sposobu nie mam, a też brzuch mam jak balon, dziewczyny pisały że espumisan pomaga i można w ciąży brać

Mart989, ego_ego, beatryczka, paulac1

Witamy

Dziewczyny co do l4 mam pytanie bo w sumie nie wiem jak to rozegrać. Do końca przyszłego tygodnia mam urlop a teraz w poniedziałek idę do lekarza. Chciałabym iść na zwolnienie, bo dojeżdżam do pracy 50km pociągiem i wolałabym odpoczywać w domu żeby dzidzi się nic nie stało. Tylko czy lekarz może dać l4 na "za tydzień"? Chyba nie... W takim razie albo będę musiała zrezygnować z tego urlopu ( tylko u mnie w roku trzeba mieć jeden dwutygodniowy a ja bym tylko tydzień wykorzystała) albo przyjść do niego jeszcze raz za tydzień, co mi się nie uśmiecha bo znowu kasa... Co myślicie?
cześć ja w sprawie tego urlopu bo miałam dość podobnie, możesz zrezygnować z urlopu na rzecz L4, wtedy urlop przechodzi w niewykorzystany i będzie Ci przysługiwał do wybrania do końca marca 2011 , do wtedy mozesz go wykorzystać, a jeśli to nie będzie możliwe (bo np dalek będziesz na L4 lub na macierzyńskim) to Ci szef wypłaci kasę za urlop .

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 17:08   #3318
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
castia szczerze to wątpie ale lepiej jak się wypowiedzą bardziej doświadczone mamy
No mi też się nie wydaje żeby to było możliwe, w ogóle to chyba jeszcze dzidzia takich silnych nóżek nie ma żeby tak mogła zrobic mocno
Stary 2010-08-14, 17:11   #3319
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Jeśli będzie chłopiec to można mieć już pewność przed 22tyg.

Moja siostra się dowiedziała ok 18 tyg. lekarz był w szoku że już tak dobrze widać jego narząd.

Ja następną wizytę mam za 2 tyg., czyli w 10 tyg,
czyli potem wizyty 14,18,22 tydz. Więc do poznania płci jeszcze 3,5 miesiąca.

he, he, pewnosc to mozna miec dopiero jak juz dzidzius sie urodzi, na pewno niejedna z nas slyszala o przypadkach gdzie rodzice do samego konca mysleli, ze to bedzie taka plec- i to wychodzilo na roznych usg, a koniec koncow rodzila sie plec przeciwna. dzidzius nie zawsze sie ustawia do badania tak, ze ewidentnie na 100 % widac narzady plciowe. czasem to co jest brane za gentalia okazuje sie czyms innym, czasem mysla ze np jest cipka a okazuje sie ze jednak chlopiec tylko narzady sie jakos schowaly, poza tym plec widac na usg w dosc krotkim okresie, bo potem dzidzius jest juz za duzy... ja zawsze zakladam, ze w 90 5 pewnosci , a 10 ze moze byc pomylka, i to przy 2-3 usg gdzie widac bylo plec, zeby sie totalnie nie rozczarowac
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 17:12   #3320
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Witam dziewczyny, widzę że mam trochę do nadrobienia, bo mnie za 2 dni nie było...

WiTAM SERDECZNIE NOWE MAMUSIE i gratuluję oczywiście.
Mart989, ego_ego, beatryczka, paulac1 (jeśli ktoś jeszcze dołączył to do niego też ta wiadomość) proszę Was o dane do listy. Lista znajduje się na 1 stronie tego wątku w poście nr 2. Bardzo proszę o wysyłanie wiadomości prywatnych w tej sprawie, bo tych na pewno nie ominę buziaczki dla wszytkich, mi wczoraj zakończył się 12 tydzień, teraz liczę, że będzie już tylko lepiej
Aha, jak Wasze brzuszki? Ja mam już brzuchol że o ho ho! jak będę mieć chwilę to wkleję foto może jutro

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 17:17   #3321
Montii
Zakorzenienie

hehe ja też mam zamiar nanieść jakiś margines błędu
planowałam fioletowy wózek dla dziewczynki, ale chyba wybiorę coś unisex, nie zniosłabym widoku mego synka w różowo fioletowym wózku

[LEFT]
Stary 2010-08-14, 17:30   #3322
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Hehe żebys wiedziała, że teraz nie będę sie z nią wdawać w jakięś przepychanki tylko krótko. Chcesz? to zapłać, lub spisujemy umowę.

to jest siostra Twojego meza, tak?
ja generalnie uwazam, ze takie sprawy spadkowe itd powinny rozwiazywac osoby, ktore sa stronami w takich sprawach, czyli tutaj to sa babcia, tesciowa, Twoj maz i jego siostra, powinni usiasc w 4 i sie dogadac co i jak, ale bez udzialu tzw dochodzacych do rodziny, czyli synowych zieciow itd... bo tak naprawde spadki sa majatkiem odrebnym malzonkow i wspolmalzonkowie nie maja nic do tego. ja np sie w ogole nie wtracam w sprawy majatkowe miedzy moim mezem i jego siostra, chociaz wiem ze tesciowie chca zapisac jej mieszkanie swoje a mojemu mezowi pozostale rzeczy na pol z siostra, ja wyrazilam swoja opinie ale sie nie wtrzcam, nie namawiam itd... bo np. ja tak samo bym sobie nie zyczyla zeby moj maz wtracal sie do dzielenia majatku w mojej rodzinie, chociaz na szczescie jestem jedynaczka i nie mam tego problemu, ale mam dzieci i w przyszlosci pewnie tez bede tesciowa i nie zyczylabym sobie zeby w rozmowach na temat np majatku ktory my wypracujemy z mezem i podzialu mialy uczestniczyc osoby typu synowa czy ziec. bo wiecie, po 1 sze to nasz majatek rodzinny, wiezy krwi zostaja na zawsze, brat czy siostra, beda zawsze bratem i siostra, a maz czy zona moga np odejsc, moze sie nie ulozyc w malzenstwie... i takich decyzji nie powinno sie podejmowac pod ich wplywem.
jak sie dogadaja tak beda mieli i tyle, z mojego doswiadczenia wynika ze wlasnie najgorsze klotnie to sa wtedy gdy sie zaczynaja osoby nieuprawnione do tych spadkow wtracac, macic itd

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-08-14 o 17:34
Stary 2010-08-14, 17:36   #3323
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
cześć ja w sprawie tego urlopu bo miałam dość podobnie, możesz zrezygnować z urlopu na rzecz L4, wtedy urlop przechodzi w niewykorzystany i będzie Ci przysługiwał do wybrania do końca marca 2011 , do wtedy mozesz go wykorzystać, a jeśli to nie będzie możliwe (bo np dalek będziesz na L4 lub na macierzyńskim) to Ci szef wypłaci kasę za urlop .
dziękuję za zmianę daty
no zobaczę w takim razie co powie ginekolog, jeśli będzie chętny mi dać to zwolnienie to idę, wolę dmuchać na zimne
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 17:38   #3324
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
witam nowe mamusie

ja dziś już padam z nóg, nie dość że upał niemiłosiermy to normalnie tyle narobiłam dziś że już chodzić nie mogę - byłam rano na zakupach, potem pranie, prasowanie, sprzątanie całego domu wraz z myciem podłóg odkurzaniem, upiekłam obwarzanki z serem i jeszcze mam zamiar zrobić sałatkę z kalafiora bo już ugotowany, opadłam z sił
a jeszcze siostra mnie tak wkurzyła ze brzusio mnie rozbolał strasznie aż musiałam poleżeć skulona na łozku trocheehhh
a wiecie co możliwe jest to ze dzidzia mi wlozyla nozke pod zebra?bo wczoraj tak mnie zaklulo pod zebrami ze zaczełam krzyczec i nikt nie wiedzial co sie dzieje a mnie tak strasznie bolało że szok, ale za chwilkę przestało

niemozliwe nozke pod zebra to dopiero tak kolo 6 msca, pierwsze ruchy jakie sie czuje sa dosc delikatne i z cala pewnoscia nie umiejscowione tak wysoko, tylko w dole brzucha bo macica jeszcze nie jest tak rozwinieta
Stary 2010-08-14, 17:46   #3325
Montii
Zakorzenienie

hah teraz to sobie wyobraziłam takie pare milimetrów umiejscowione niziutko i długa stopa pod żebrami

[LEFT]
Stary 2010-08-14, 17:57   #3326
kellysss
Zakorzenienie

Witam moje brzuchatki ..
Te nowe i te stare....
Ja własnie zjadłam ogromna miske sałatki owocowej
Nie mogło w niej oczywiscie zabraknac połowy ananasa

Cytat:
Wszystkie objawy w normie
Ciesz sie i spij ile w lezie...bedziesz mamusia
Ja tez jestem z Irlandii dokladnie z Dublina... a Ty??
Opieka tutaj jest własnie taka ale ja jestem za...
Pierwsze usg nie ma sansu robic za wczesnie (powtarzam sie)
Najlepiej 10-12 tydz... Bo wtedy dzidziolek przypomina człowieka i
mozna juz konkretnie okreslic czy wszystko z nim ok....
W razie krwawien do szpitala na pogotowie marsz...
jak masz jakies pytanka to pytaj....
No i jak jestes bardzo niecierpliwa to mozesz sie
wybrac do jakiejs polskiej kliniki prywatnie..
tylko tez nie wczesniej niz 7-8 tydz.. bo naprawde nie ma sensu
ahaaaa...
mamy tu na wizazu watek mamus z irlandiii....
sa tam mumusie i brzuchatki które chetnie słuza rada
i powiedza jak tutaj wszystko funkcjonuje..
tutaj masz link:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=426387

Cytat:
Tak jak pisalam wczesniej....
Narazie relaks....
Test raczej w ta strone sie nie myli i bedziesz mamusia...
Poczekaj spokojnie do 7-8 tyg i smialo wtedy mozesz isc na usg....
(Jak masz jakies krwawienia to wczesniej....)
No ale najlepiej to po 10 tyg...
Narazie jest bardzo bardzo wczesnie i nie ma sensu cokolwiek robic

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
witam nowe mamusie

No raczej za wczesnie na takie kuksance......
To dopiero pod koniec drugiego symestru tak mocno czuc kopniaki,
bo na poczatku to sie czuje jakby takie przesuwanie pod skóra..
troche to przypomina gazy i na poczatku z Alanem to myslałam
ze to własnie gazy a to juz on mnie tam dotykal

Natomiast mogł byc to jakis nerw...
Maluszek zajmuje coraz wiecej miejsca i moze naciskac jakies nerwy....
Mi Alan pod koniec 8 miesiaca siadł centralnie na nerwie i jak chodziłam
to czulam własnie takie promieniujace kłucie od kregosłupa do połowy uda...
najgorsze jest to ze jak juz ci dzidziolek gdzies przygniecie tego nerwa
to do konca ciazy juz tak sie meczysz z tym bólem, no bo nic nie da sie z tym zrobic
masakra to była.....
No ale to inna bajka i 3 trymestr.... zobaczycie pozniej...
Te wszystkkie nudnosci to nic w porównaniu z koncówka

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, widzę że mam trochę do nadrobienia, bo mnie za 2 dni nie było...

WiTAM SERDECZNIE NOWE MAMUSIE i gratuluję oczywiście.
Mart989, ego_ego, beatryczka, paulac1 (jeśli ktoś jeszcze dołączył to do niego też ta wiadomość) proszę Was o dane do listy. Lista znajduje się na 1 stronie tego wątku w poście nr 2. Bardzo proszę o wysyłanie wiadomości prywatnych w tej sprawie, bo tych na pewno nie ominę buziaczki dla wszytkich, mi wczoraj zakończył się 12 tydzień, teraz liczę, że będzie już tylko lepiej
Aha, jak Wasze brzuszki? Ja mam już brzuchol że o ho ho! jak będę mieć chwilę to wkleję foto może jutro
Ty masz juz 12 tydzien i brzucholek a ja zaczełam 8 tydz i juz wygladam jak w 4 miesiacu

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2010-08-14 o 17:58
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 18:00   #3327
Montii
Zakorzenienie

pokażcie swoje brzuchy jak już macie

[LEFT]
Stary 2010-08-14, 18:02   #3328
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
pokażcie swoje brzuchy jak już macie

hahahah
ja mam Ale to nie brzuch ciązowy tylko spaślaczek...
takze nie ma co pokazywac....
Zrobie za miesiac jak juz maluch bedzie wiekszy to bede mogła
zganiac ze to dziecko a nie otyłosc mamusi

Stary 2010-08-14, 18:07   #3329
Montii
Zakorzenienie

e to mi chodzi o ciążowe któraś z was napisała ( nie pamiętam kto ) że jej pani w busie miejsca ustąpiła dlatego w szoku jestem

[LEFT]
Stary 2010-08-14, 18:18   #3330
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
e to mi chodzi o ciążowe któraś z was napisała ( nie pamiętam kto ) że jej pani w busie miejsca ustąpiła dlatego w szoku jestem
No ja tez...
Bo z pierwsza ciaza to mi dopiero jako taki brzuszek wywaliło pod koniec 3 miesiaca
(no ale tez jadłam za dwóch nawet przy mdłosciach) ..
Z drugim dzieciatkiem to skora juz nie ta ...naciaga sie od razu
No a poza tym ja byłam przed ciaza na diecie i schudłam 6 kg...
A jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to
od razu diete przerwałam i zaczełam normalnie jesc..
No a to dieta dukana i powinnam przesc najpierw na 3 faze zeby utrzymac wage...
No i przez to 3 kilogramki juz przytyłam
Mam jednak nadzieje ze teraz to jakos wolniej ta waga bedzie szła...
No i ze sie opanuje z jedzeniem....

Ide sobie chyba słaba kawke zrobic bo taka ospala jestem a
tu zaraz moje dziecko wstanie i czeba sie bawic, biegac itp..
nie ma zmiłuj sie...hihihih

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2010-08-14 o 18:20
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości