Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-13, 14:17   #3271
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Też tak do tego podchodzę! Bardziej niepokoiłabym się,kiedy te plamienia pojawiałby nie przy siusianiu. Myślę,że to wina tej nadżerki.Jestem już w 10 tygodniu i nic złego się nie dzieje,nawet mdłości powoli ustępują Niedługo kolejne USG,a za tydzień czeka mnie tutaj badanie moczu i krwi.

Co do wieku ciąży,to rzeczywiście maluszek miał prawo byc mniejszy,bo kiedy ona ustaliła,że jest to 7 tydzień,to tak naprawdę u mnie był 5.

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 15:30   #3272
gosica502
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez mart989 Pokaż wiadomość
Hej
Można się przyłączyć??

Spóźnia mi się okres jakieś ponad dwa tyg, dwa testy pozytywne i dziś umawiam się na wizyte do lekarza mam nadzieje tylko że potwierdzi fasolinkę
Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!

Przyłączę się do Was Ja mam potwierdzoną przez gin. końcówkę 5 tyg.
Już się nie mogę doczekać tych 9 m-cy

Proszę o dopisanie mnie do listy Edyta 28l, tp 13.04.2011

Pozdrawiam
Witamy serdecznie dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość

gosica502 teraz dopiero doczytałam że Ty mialaś usg tylko parę dni wcześniej niż ja, i u Ciebie nie było nic widać, a u mnie był widoczny pęcherzyk ciążowy więc mam nadzieję że będzie dobrze A nawet do zapłodnienia u Ciebie doszło mniej więcej wtedy co u mnie I parówki też wcinam ostatnio zjadłam dwie na śniadanie, a dzisiaj jajecznice z parówką pyszności

Też jadłam ostatnio jajecznicę z parówką Mniam mniam Zazdroszczę Lustereczko że u Ciebie był już pęcherzyk Ja też już bym chciała no ale czekam cierpliwie do następnego usg

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a macie wzdęcia?
Bo ja straszne. Brzuch mam taki jakby normalnie w 5 m-cu
Oj wzdęcia mam straszne i gazy też, a dziś brzucholek to już w ogóle taki napuchnięty że szok

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja w ogóle nie myślałam o badaniach prenatalnych, u mnie w miescie to nawet nie wiem kto robi takowe

umnie 3d kosztuje 150 zł ze zdjęciami i z filmem więc chyba nie drogo
moja koleżanka idzie w przyszłym tyg więc będę widzieć jej maluszka już, rodzi w grudniu.
Ja też nawet nie słyszałam o badaniach prenatalnych i nie wiem nawet gdzie to się robi i nie planuję ich. A na usg 3d się wybiorę jak dzidzia już podrośnie w brzuchu trochę i wezmę też sobie film i fotki i będzie ekstra pamiątka
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 15:58   #3273
butterfly82
Przyczajenie

A ja pójdę na 4D ale to dopiero około 26 tygodnia bo wtedy będzie najlepiej widać. Już się nie mogę doczekać. Moja pani doktor powiedziała że zrobi mi je w szpitalu i to za free
A jeśli chodzi o przezierność karkowa to robi się ja na zwykłym aparacie i gdyby coś było nie tak to od razu by wyszło na tym badaniu.
W 20 tygodniu będę miała kolejne ważne badanie USG. Ocenia się wówczas prawidłowość rozwoju dziecka, ilość wód płodowych, prawidłowość budowy łożyska i pępowiny, ryzyko porodu przedwczesnego. Dokładniej można obejrzeć narządy wewnętrzne, ocenić ich czynność. Rutynowo ginekolog powinien obejrzeć serce dziecka i wykluczyć poważniejsze wady serca.
W poprzedniej ciaży miałam takie badania i teraz też będę miała. To drugie nazywa sie przepływowe.
Stary 2010-08-13, 16:32   #3274
beatryczka
Raczkowanie

GG do beatryczka

Witam Drogie Mamusie
Przede wszystkim gratuluję Wam!!!
zajrzałam do Was bo zapukały do mnie dwie kreseczki i jestem przeszczęśliwa!!! tak jakoś chciałam się tym podzielić .....

Wczoraj robiłam pierwszą betę dzisiaj lecę na drugą.
Wizytę u gin mam we wtorek wieczorem, wtedy się okaże czy wszystko w porządku

Mam dwuletniego synka i mieszkam w Wwie, pracuję na co dzień, a weekendy spędzam z rodzinką Pewnie nie będę spędzać tu u Was całe dnie, ale na pewno będę zaglądać przynajmniej raz dziennie o ile mnie przygarniecie
Jeśli mogę służyć komuś radą/doświadczeniem - będzie mi baaaaaardzo miło. Bećka
beatryczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 16:52   #3275
Montii
Zakorzenienie

hej dziewczyny właśnie zjadłam obrzydliwie słodką czekoladę i bardzo mi smakowała

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 16:52   #3276
patrycja_22
Rozeznanie

Witamy serdecznie beatryczka

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 17:21   #3277
iizabelaa
Zakorzenienie

Jeszcze 10 dni do wizyty u gin
Już się nie mogę doczekać,
mam nadzieję, że zobaczę na usg zdrową kropkę

Postanowiłam, że po tej wizycie poinformuję jeszcze kilka bliższych osób o ciąży.

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży nie robiłam tych badań w 13 tyg byłam na wizycie u mojej gin i ona zrobiła mi usg zwykłym aparatem tym co zawsze i zmierzyła przezierność karkową popatrzyła czy wszystko na miejscu i już. więc i tym razem tak zrobię nawet nie myślałam żeby wybierać się gdzieś indziej na zwykłym usg też widać co i jak
też mi się tak wydaję, że jak gin ma dobry sprzęt USG i wszystko pomierzy to wystarczy
Stary 2010-08-13, 17:24   #3278
Montii
Zakorzenienie

u mnie 10 do wizyty a 14 do usg genetycznego i obserwacji mego kosmity

[LEFT]
Stary 2010-08-13, 17:29   #3279
iizabelaa
Zakorzenienie

to obie odliczamy dni
Stary 2010-08-13, 17:32   #3280
Montii
Zakorzenienie

kurcze jak mnie łeb boli już od rana zaraz zwariuję

[LEFT]
Stary 2010-08-13, 18:44   #3281
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatryczka Pokaż wiadomość
Witam Drogie Mamusie
Przede wszystkim gratuluję Wam!!!
zajrzałam do Was bo zapukały do mnie dwie kreseczki i jestem przeszczęśliwa!!! tak jakoś chciałam się tym podzielić .....
Gratulacje beatryczka Oczywiście że przygarniamy zaglądaj do nas Ja w sumie też niezbyt częstym gościem jestem ale tez się staram przynajmniej raz dwa razy dziennie tu zajrzec

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
to obie odliczamy dni
Ja też odliczam Do usg 12 dni
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 19:06   #3282
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a ja za to mam potworne mdłości

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja mam szwagierkę w tym samym domu, która ma termin na koniec października. I w sumie wszystko było ok do momentu kiedy wyrzygała mi, że mamy się z mężem wyprowadzić, bo to jej się należy spadek po ojcu. Nawymyślałyśmy sobie wtedy ostro i do tej pory nie rozmawiamy. Nie wiem jak to będzie w niedziele jak wrócimy. Niby teściowa tłumaczyła, że mam olać jej słowa, bo była w nerwach, a wtedy to się nie myśli co się mówi, ale z doświadczenia wiem też, że w każdym takim słowie wyrzuconym w złości jest ziarenko prawdy. Zresztą ja to w ogóle nie rozumiem jak można własnego brata za wszelką cenę próbować się pozbyć z domu.Wiec przyjaciółkami już na bank nie będziemy. Po prostu musimy się tolerować dopóki z mężem się nie przeniesiemy do Gdyni.Niech sobie wsadzi w tyłek ten dom, który i tak ma ponad 50 lat i wymaga totalnego remontu. Jak dobrze pójdzie to mąż popracuje za granicą i zbudujemy nasz wymarzony dom.

Całe szczęście nie miałam jeszcze takich nieprzyjemnych epizodów w rodzinie.
Mam świetny kontakt z rodzicami i siostrami.

Jednak pomimo to nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzeństwem (ani moim a tym bardziej męża). Wg mnie taka sytuacja gdy 2 rodziny mieszkają pod jednym dachem nigdy się dobrze nie kończy.

2 rodziny w jednym domu to jedynie rodzina plus dziadkowie. Ale tylko z jasno określonymi zasadami, co do kogo należy, najlepiej 2 jak najbardziej samodzielne mieszkania.

Takie jest moje zdanie, chyba nie jestem zbyt rodzinna.
Stary 2010-08-13, 21:57   #3283
Thorgal1980
Zadomowienie

dziewczyny, my dziś poinformowalismy moja mame i tate-baardzo się ucieszyli bo ja mam już 30 lat i chyba zaczynali watpic
mam do was pytanko czy jestescie na zwolnieniach lekarskich czy nie? i jak lekarze do zwolnień podchodza, bo ja co prawda nie mam żadnych objawów przykrych póki co ale mam nerwowa prace i szczerze mówiac najchętniej bym sie tam już wcale nie pokazywała, jednak dzidzia jest dla mnie teraz wazniejszaniż robota, a jak sobie pomysle ze w poniedzialek kończy mi się urlop i zacznie sie ciągły stres to ja nie wiem jak to wplynie na mnie i dziecko. co radzicie?
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 22:28   #3284
butterfly82
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość
dziewczyny, my dziś poinformowalismy moja mame i tate-baardzo się ucieszyli bo ja mam już 30 lat i chyba zaczynali watpic
mam do was pytanko czy jestescie na zwolnieniach lekarskich czy nie? i jak lekarze do zwolnień podchodza, bo ja co prawda nie mam żadnych objawów przykrych póki co ale mam nerwowa prace i szczerze mówiac najchętniej bym sie tam już wcale nie pokazywała, jednak dzidzia jest dla mnie teraz wazniejszaniż robota, a jak sobie pomysle ze w poniedzialek kończy mi się urlop i zacznie sie ciągły stres to ja nie wiem jak to wplynie na mnie i dziecko. co radzicie?
Ja jestem na L4 i nie miałam z tym problemów, powiedziałam że mam ciężka i stresujaca pracę, dużo muszę jeździć samochodem bo jestem przedstawicielem handlowym. I od razu mi wypisała.
Stary 2010-08-13, 22:32   #3285
87czarna
Zakorzenienie

Jesli chodzi i mnie,to obecnie przebywam w Anglii.Zrezygnowałam jednak z pracy,bo był to hotel i nie dawałam rady już w pierwszych tygodniach...Myślę,że skoro masz tyle stresów,nie warto narażać dzidziusia.Zastanów się dobrze i podejmij właściwą decyzję

Stary 2010-08-13, 22:40   #3286
diatoma
Zadomowienie

ja co prawda jestem dopiero w 5 tyg i 4dniu, ale od środy jestem na l4, bo mam pracę z gatunku tych negatywnych w ciąży, jakoże pracuję w przychodni. dziennie przewija się około 2000 osób, teraz nie jest źle, ale w sezonie, co druga przeziębiona lub z grypą. blehh, i żeby się wyciszyć poprosiłam o zwolnionko,
idę w środę na kolejne usg i jak się okaże że dzidzia rośnie i bije serduszko, to chciałabym wrócić do pracy , chociaż do początku września, potem idę na urlop bo biorę ślub 18 września, także mam nadzieje że nie będzie niespodzianek do tego czasu, w czwartek jadę na przymiarke.
na szczęście, mam bardziej jadłowstręt, to nie obawiam się przytycia, dziś nawet nie miałam tak okropnych mdłości jak wczoraj, ale cokolwiek zjadłam było mi niedobrze od żołądka i czułam z 3 godziny smak tego co zjadłam i wciąż się odbijało. niestety ciągnie mnie od wczoraj podbrzusze, nie wiem czy też tak miałyście. nie będe się nakręcać że coś jest źle. koleżanka mówiła ze nawet jej lekarz nospe pozwolił brać, czyli że te bóle są nie rzadkie. co myślicie?
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 23:28   #3287
Thorgal1980
Zadomowienie

nie no ja z decyzją czy chcę chodzic do pracy czy nie to nie mam problemu, nie chcę tylko jezeli nie mam żadnych objawów to lekarzowi co mam powiedziec? ze jednak mam jakies nudności itp, i cos wymyslić czy np. ze mam stresy w robocie i nie chce chodzić do pracy i dlatego chce l4? w sumie każdy może powiedziec ze ma stresująca pracę, nie? nie bardzo umiem sciemniać ze źle się czuję jak z dala widac po mnie, że baban na gębie non stop, tryskam humorem i dobrym samopoczuciem na kilometr, a mdłości ostatno miałam jak się 2 lata temu nawaliłam jak swinia na imprezie...?
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 23:54   #3288
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Mnie tak samo, chyba dlatego że tak duszno jest.. w dodatku apap nie pomaga

Moja mama powiedziała babci o mojej ciąży i już wieść po rodzince się rozniosła.. Dzisiaj mama była na urodzinach kuzynki i pojechałam po nią pod wieczór, weszłam na chwile żeby przywitać się z kuzynem, który przyjechał z Angli, a tu wszyscy po kolei zaczęli gratulować.. kuzynki i żona kuzyna wymacały mnie po brzuchu.. heh dziwne uczucie jak tak każdy maca Ci brzuch.. coś czuję że trzeba się przyzwyczajać
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 00:13   #3289
Jok3r
Zadomowienie

Byłam dziś cały dzień nad morzem. Nałaziliśmy się z mężem jak cholera, aż mnie pod koniec dnia wszystko bolało. Poszliśmy na obiad po, którym dorwały mnie niestrawności i co mi sie przytrafiło. Cały dzień miałam taki ucisk na pęcherz, że normalnie co 5 min latałam do wc, bo miałam wrażenie jakbym się miała zaraz posikać. Siadam na klopie, a tu 3 krople. I tak cały czas. No masakra. Wróciliśmy do domu i tak mnie zaczął brzuch boleć, na kibelku takie kłucie w jajnikach, że normalnie musiałam zęby zaciskać. Trochę poleżałam i jakby przeszło, ale chyba się dziś przeforsowałam.

Co do prenatalnych to po 1 ja akurat muszę je zrobić ze względu na wiek. Jednak nawet jakbym nie miała tych 35 wiosenek to i tak bym się zdecydowała, bo i ja i mąż jesteśmy za aborcją w razie wszelkich genetycznych chorób typu Down i wszelkiego niedorozwoju. Mam tylko nadzieję, że uniknę tych badań inwazyjnych, bo niestety miałam 2 przypadki choroby Downa w rodzinie.

Wzdęcia to mam takie, że mąż czasami już nie wyrabia w sypialniWstyd się przyznać, ale no co ja mogę jak mnie brzuch tak czasem boli i się napina, że jak sobie nie ulżę to masakra. Od dziś łykam espumisan i zobaczymy. Brzuch mam wieeeeeeeeeeeelki. Jak porównywałam w gazetce wielkość brzuchów w poszczególnych miesiącach to mój wyszedł na 6 miesiąc

Ja z moim rodzeństwem tez super zyje i nigdy nie było żadnych kłotni o majątki czy nawet rzeczy rodziców. Jak któreś cos chciało to robiliśmy narade i jeśli nikt nie miał nic przeciwko, a nie zdazyło sie tak raczej nigdy to było ok. U meża jest tak, ze jego siostra jest starszna histeryczką i nauczyła sie, że dostaje to co chce inaczej robi straszne awantury. Niestety teściowa bardzo często jej ulega i faworyzuje, bo mają ze sobą świetny kontakt. Mąż po śmierci ojca troszke sie zamknał w sobie, a że facet to nie interesowały go ploteczki i jakieś kawusie z sąsiadkami. No i zawsze była tak, że ona starsza to ma większe prawo do wszystkiego. I ostatnio wyskoczyła mi z tekstem, że jak mąż miał 15 lat i to było dosć świeżo po smierci teścia to ona sie go pytała gdzie bedzie mieszkał Na co ja jej, że looooooooooool jak można pytać o takie coś 15 latka, który nie dawno stracił ojca? Na co ona, że miała wtedy 20 lat i narzeczonego i musiała myśleć o przyszłości. No a ja, że co jej dała odpowiedź skoro i tak przecież dalej mieszkali razem. Jednak to niby jest jej podstawa do tego, żeby teraz rościć sobie prawa do wszystkiego. Laska ma nierówno pod sufitem i nic się nie poradzi. Kiedyś się to na niej zemści, ale co mnie to. Mam nadzieję, że wkrótce będę miała z głowy cała rodzinkę odległą o 640km

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-08-14 o 14:43
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 00:17   #3290
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość

Moja mama powiedziała babci o mojej ciąży i już wieść po rodzince się rozniosła.. Dzisiaj mama była na urodzinach kuzynki i pojechałam po nią pod wieczór, weszłam na chwile żeby przywitać się z kuzynem, który przyjechał z Angli, a tu wszyscy po kolei zaczęli gratulować.. kuzynki i żona kuzyna wymacały mnie po brzuchu.. heh dziwne uczucie jak tak każdy maca Ci brzuch.. coś czuję że trzeba się przyzwyczajać
My powiemy rodzince za kilka dni jak juz bedziemy w pl ale na macanie po brzuszku to chyba sobie nie pozwole a poza tym co one tam macały jak jeszcze nic nie widac ha ha
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 08:16   #3291
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
My powiemy rodzince za kilka dni jak juz bedziemy w pl ale na macanie po brzuszku to chyba sobie nie pozwole a poza tym co one tam macały jak jeszcze nic nie widac ha ha
Moją siostrę też tak każdy macał, ja to sobie nie pozwolę!W życiu! Od razu dam po łapach!
No ale narazie nikt prócz męża i siostry nie wie. Powiemy po wizycie 26 sierpnia.
Wstałam rano z takimi duszniościami, że myślałam,że się uduszę, nie miałam czym oddychać, tak z pół godziny, ale całe szczęście przeszło. Teraz mnie mdli, mimo że już 3 razy jadłam.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 08:50   #3292
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

nie było mnie 3 dni i kurcze tyle do nadrabiania... ale,Dziewczynki, macie wene twórczą do pisania...
jestem po masakrycznym tygodniu...senność poprzeplatana z mdłościami... nawet apetyt mu minął i brzusio się wklęsł
we wtorek do lekarza idę... mam nadzieje ze z moim Kruszkiem wszystko dobrze.
dzisiaj idziemy na wesele. żebym chociaż do 1 wytrzymała, najwyżej kawusie taką leciutką sobie zażyczę
dzis mnie nie mdli!!!!:jupi :
tratata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 09:26   #3293
wanilia83
Zadomowienie

Witam przyszłe mamuśki

Nie wiem czy mnie jeszcze któraś pamięta bo udzielałam się troche na początku, niestety po pierwszej wizycie u gin. okazało się że pęcherzyk jest za mały o nieregularnych kształtach co wg mojej poprzedniej ginekolog zwiastowało poronienie, nastraszyła mnie wtedy strasznie, przepłakałam dwa dni a w kolejnym wylądowałam w szpitalu bo dostałam krwawień - po słowach mojej gin miałam czarne wizje że pewnie się zaczęło, w szpitalu młody lekarz zrobił kolejne usg i stwierdził że raczej nic z tego nie będzie, położyli mnie na tydzień żeby zrobić kontrolne usg. Ten tydzień ciągnął się strasznie, ze stresu chociaż jadłam naprawdę dużo schudłam 2 kilo, po tyg kolejne usg na szczęście widać było że zarodek się rozwinął ale nie było akcji serca na co młodziutka pani doktor stwierdziła "matko co to ma być jeszcze nigdy nie widziałam takiego obrazu" ja do niej ale to znaczy że coś jest nie tak a ona do mnie że nie wie bo nie rozumie tego co widzi co za koszmarna baba. Chcieli mnie trzymać kolejne 1,5 tyg ale po takiej opiece i tylu przykrych wiadomościach postanowiłam wypisać się na własne żądanie w domu odpoczęłam psychicznie, umówiłam się też do polecanego przez parę osób i pielęgniarki w szpitalu lekarza, byłam u niego przedwczoraj, szlam w takim stresie że myślałam że zemdleje. Gin okazał się cudownym człowiekiem od razu mnie pocieszył i powiedział że po prostu trafiłam na nieodpowiednich ludzi bo żaden szanujący się lekarz nie powinien mi robić usg w 5 tyg, każda ciąża na tak wczesnym etapie rozwija się inaczej i po małej wielkości pęcherzyka nie można stwierdzić że coś złego się może stać dlatego on stara się robić usg najwcześniej w 8 tyg ciąży.

Rozpisałam się strasznie ale chciałam dać nadzieje tym dziewczyną które się martwią że coś jest nie tak, dajcie dzidzi szanse i nie stresujcie się.

A teraz do rzeczy moja mała kluseczka ma prawie 2 cm i rozwija się prawidłowo, lekarz pokazał mi gdzie są rączki nóżki i mocno bijące serduszko mam nadzieje że przyjmiecie mnie z powrotem

Teraz muszę nadrobić kilkadziesiąt stron bo sporo napisałyście jak mnie nie było
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 09:58   #3294
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
A teraz do rzeczy moja mała kluseczka ma prawie 2 cm i rozwija się prawidłowo, lekarz pokazał mi gdzie są rączki nóżki i mocno bijące serduszko mam nadzieje że przyjmiecie mnie z powrotem
to wspaniale, że wszystko w porządku!
jak to przyjmiemy?! przecież już dawno jesteś wątkowiczką!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 10:08   #3295
kellysss
Zakorzenienie

Dzien dobry...

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamuśki

Nie wiem czy mnie jeszcze któraś pamięta bo udzielałam się troche na początku, niestety po pierwszej wizycie u gin. okazało się że pęcherzyk jest za mały o nieregularnych kształtach co wg mojej poprzedniej ginekolog zwiastowało poronienie, nastraszyła mnie wtedy strasznie, przepłakałam dwa dni a w kolejnym wylądowałam w szpitalu bo dostałam krwawień - po słowach mojej gin miałam czarne wizje że pewnie się zaczęło, w szpitalu młody lekarz zrobił kolejne usg i stwierdził że raczej nic z tego nie będzie, położyli mnie na tydzień żeby zrobić kontrolne usg. Ten tydzień ciągnął się strasznie, ze stresu chociaż jadłam naprawdę dużo schudłam 2 kilo, po tyg kolejne usg na szczęście widać było że zarodek się rozwinął ale nie było akcji serca na co młodziutka pani doktor stwierdziła "matko co to ma być jeszcze nigdy nie widziałam takiego obrazu" ja do niej ale to znaczy że coś jest nie tak a ona do mnie że nie wie bo nie rozumie tego co widzi co za koszmarna baba. Chcieli mnie trzymać kolejne 1,5 tyg ale po takiej opiece i tylu przykrych wiadomościach postanowiłam wypisać się na własne żądanie w domu odpoczęłam psychicznie, umówiłam się też do polecanego przez parę osób i pielęgniarki w szpitalu lekarza, byłam u niego przedwczoraj, szlam w takim stresie że myślałam że zemdleje. Gin okazał się cudownym człowiekiem od razu mnie pocieszył i powiedział że po prostu trafiłam na nieodpowiednich ludzi bo żaden szanujący się lekarz nie powinien mi robić usg w 5 tyg, każda ciąża na tak wczesnym etapie rozwija się inaczej i po małej wielkości pęcherzyka nie można stwierdzić że coś złego się może stać dlatego on stara się robić usg najwcześniej w 8 tyg ciąży.

Rozpisałam się strasznie ale chciałam dać nadzieje tym dziewczyną które się martwią że coś jest nie tak, dajcie dzidzi szanse i nie stresujcie się.

Teraz muszę nadrobić kilkadziesiąt stron bo sporo napisałyście jak mnie nie było
Ale sie bidulko stresu i strachu najadłas...

No widzicie............
Nie ma sensu wczesne USG... Ono nic nie pokazuje..... Naprawde....
Bo nawet jak pecherzyk ma byc pusty to zazwyczaj dostaje sie krwawienia itd..
Takze jezeli nie ma zadnych nieporzadanych krwawien itd i ciaza przbiega prawidłowo
to mim zdaniem własnie usg powinno sie robic tak 10-12 tydzien...
Jak juz dzidzia jest ładniutka
i wtedy mozna juz duzo o niej powiedziec.......

Własnie pozeram płatki na mleku...mmmm

Stary 2010-08-14, 10:10   #3296
Tity
Zakorzenienie

Wanilia biedulko, ale się nastresowałaś. Dobrze, że jest ok
A ja się cieszyłam, że mdłości przechodzą, a dzisiaj znowu rozmowy z porcelaną były :/ Wczoraj mnie strasznie bolała głowa. Dzisiaj pojedziemy z mężem nad jeziorko, trochę się poruszamy, może mi lepiej będzie.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 10:36   #3297
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
no mozliwe, ze to wina cisnienia ja to jakas masochistka jestem bo tabletki za zadne skarby nie wezme w koncu poszlam na spacer i przeszlo

joker moze masz cos z pecherzem?bo ja owszem sikam czesto ale jak czulam takie parcie na pecherz i robilam po 3 kropelki to mialam zapalenie pecherza akurat dopadlo mnie chyvba w 7 tygodniu

wanilia jak dobrze,że wszystko ok !! dlatego ja tak jak kelys nie jestem zwolenniczką tak wczesnego usg, bo potem więcej stresu a okazuje się,że z dzidzią ok.... dobrze ze u ciebie bylo pozytywne zakonczenie

[LEFT]
Stary 2010-08-14, 10:39   #3298
marcelyn
Przyczajenie

GG do marcelyn Send a message via Skype™ to marcelyn

Hej Kobietki
Ja niedługe też jadę nad jezioro. Może ma któraś z Was jakieś pomysły na zmniejszenie dolegliwości mdłości ;p
Mnie pomaga tylko ciepłe mleko, nic więcej. Ale może da ktoś jakis pomysł
Stary 2010-08-14, 11:14   #3299
aja1
Zakorzenienie

wanilia83 to dupa nie lekarze, ale cóż, dobrze że wszystko ok

Co do siusiania, poczekajcie co będzie potem, brzuch jak bęben, człowiek ma uczucie, że wiadro narobi i musi już teraz natychmiast, idzie a tu 2 kropelki a za 10 min to samo

Ja na zwolnionko idę chyba od przyszłego miesiąca. Sam mi lekarz zaproponował.
Thorgal1980 po prostu powiedz, że masz stresującą pracę.

A mnie się ogólnie nic nie chce, potrafię leżeć cały dzień z książką w ręku. Jeszcze trochę mi słabo przy tych temperaturach.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 12:49   #3300
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcelyn Pokaż wiadomość
Hej Kobietki
Ja niedługe też jadę nad jezioro. Może ma któraś z Was jakieś pomysły na zmniejszenie dolegliwości mdłości ;p
Mnie pomaga tylko ciepłe mleko, nic więcej. Ale może da ktoś jakis pomysł

Woda z cytryną albo imbirem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości