|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez breda Czas edycji: 2010-08-13 o 16:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
ja jestem ryba marcowa, ale to niewiele zmienia
![]() ja też mam rocznicę - piątą! Podwójną (sześć lat od zaręczyn)! Dziś ![]() A 22.08 kolejną (po kościelnym)... ten czas leci...
#2524 |
Zakorzenienie
|
a teraz moje ślicznotki
![]() Białasek z ciemno różowym środkiem- 21 kwiatuszków ![]() ![]() ![]() Tygrysek ![]() Biedronkowy- ma takie niesamowite płatki ![]() ![]() Biały gigant ![]() Elegant Debora ![]() Ciemny róż który kiedyś kwitł na jasno różowy kolorek ![]() ![]() Biały numer 2 ![]() a tu oba Białaski razem ![]() a tu gigant od męża- właśnie rozwinął wszystkie pąki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Zadomowienie
|
Daj tygryska! Daj! Daj! Daaaaaaaaaaaaj!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. Kobieto ile ty masz lakierów do paznokci? Pazurkomaniaczka czy co? Hehe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
karolca - wszystkie kwiatuszki cudowne!!!
Zakochałam się w tych kwiatach, przy następnej okazji jak będę w mieście z TŻ samochodem, a to będzie w czwartek to na bank jakiegoś storczyka sobie zakupie, bo obecnie mam tylko jednego... ![]()
Edytowane przez moniuleczka Czas edycji: 2010-08-13 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zadomowienie
|
Breda weź nie kuś. Na szczęście ja nie mam samochodu to tam nie pojadę no i jutro mają być takie upały że autobusem też nie zamierzam się kisić. Trudno, poczekam, kiedyś może trafię na "mojego" tygryska.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zakorzenienie
|
dostałam dwa storki
![]() fotkami pochwalę się jutro ![]()
#2530 |
Raczkowanie
|
dawaj fotki
![]() heh dziewczyny potrzebuję waszej pomocy... moja cambria chyba dokonuje żywota... dostała plam: najpierw zaczęły jej brązowieć dwa liście - obcięłam ale widzę że dostała plam na bulwkach które w zastraszającym tępie zaczęły się marszczyć... wydaje mi się że to fytoftoroza ale wolałabym się upewnić... a jeśli tak to co dalej z tym fantem zrobić? doszłam do wniosku że wywalę go z tego podłoża które ma, zdezynfekuję korzenie, wsadzę do nowej doniczki i potraktuję jakimś syfem na grzyba... szkoda by mi było go stracić... szczególnie że nadal kwitnie... chyba mi go brat załatwił przelaniem... chyba znalazłam chorobę - zgorzel zgnilakowa... idę przesadzać Edytowane przez breda Czas edycji: 2010-08-14 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zadomowienie
|
czytam wasze posty o rocznicach, datach.. to i ja wtrace swoje 3 gr :P a co....
![]() dokladnie dziś stanelaBYM na slubnym kobiercu.. 14 sierpnia 2010...aczkolwiek w rezultacie (na szczescie) tak sie nie stanie ![]() ![]() ![]() dzis w nocy cholernie mnie przewialo ![]() ![]()
![]() |
#2532 |
Raczkowanie
|
skoro już tak rocznicowo się zrobiło to jutro moim rodzicom stuknie 40 lat razem
![]() czasami się zastanawiam jak ze sobą tyle wytrzymali ![]() a u mnie grandiflora z przeceny dzisiaj zrobiła mi surprise ![]() niestety na drugim pędzie profilaktycznie obcięłam kwiatki bo zaczęły jej się niebezpiecznie wybarwiać... może to nie wirus ale wolę zrobić to wczesniej niż potem płakać... i tak zmarnowane były a skoro puszcza się na drugim pędzie to i na tym powinien ciekawa jestem jak tam moje storczyki wywiezione do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, zaglądam na forum regularnie, wiem że rzadko się odzywam, ale nie było problemów ani powodów do dumy
![]() ![]() ![]() ![]() tego storka na 5. zdjęciu mój mąż sam wypatrzył ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Maju Tygryska nabyłam jakieś 2 lata temu w biedronce- było ich wtedy mnóstwo. a lakierów mam ogromną ilość bo od dawien dawna interesowałam się zdobieniem paznokci no a teraz także przedłużam paznokcie żelem i akrylem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dianko, Twoje też cudne, podpatruje po cichu Twój wątek na FO ![]() Ja wczoraj przemierzylam casto...ale wyszlam z pustymi rękoma - za drogie były te na które kolorystycznie bym sie pokusiła... Pozdrawiam Was dziewczynki! Edytowane przez nieinna Czas edycji: 2010-08-14 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Raczkowanie
|
ta 5. to nie miniaturka, normalny storasek, a z ta okazja w Obi to sama byłam w szoku, zachowywałam sie jak w amoku, brałam ile sie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
no to chwalę się
większy we fiolecie Załącznik 3331581 Załącznik 3331582 mniejszy w kolorze, którego nazwac nie potrafię, woskowy ![]() ![]() Załącznik 3331588 Załącznik 3331589
#2539 |
Zadomowienie
|
hehe nie dokladnie..chociaz..sprze d oltarza nie ucieklam :P ale oddalam pierscionek zareczynowy mimo ustalonej rok temu daty (na dzis wlasnie)...i tak mi sie przypomnialo o tym...
![]() dziewczynki dzis zrobilam obchod wokol storasow ![]() ![]() ![]() mam za to 2 nowe zdechlaki ![]() jak myslicie to grzyb czy plesn? wiem ze nie wyrazne ale wiecie ze sprzetu nie mam a jedynie komorke ![]() .......chyba to grzyb bo plesn to jest jakas taka bardziej wlochata, nie? ![]()
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 ![]() ![]() ![]() wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-08-14 o 16:02 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2540 |
Raczkowanie
|
no to ja się pochwalę prezentem dla rodziców
![]() ![]() w rzeczywistości troszkę bardziej wpada w róż, ma dwa pędy i mam nadzieje że będzie rósł zdrowo ![]() a mama która się zarzekała że falków już nie chce mam nadzieję że pokocha go całym serduchem ![]() kurcze w którym OBI były takie przeceny? |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Raczkowanie
|
no właśnie były, aż sama się zdziwiłam, pojechałam kupić sobie jakiegoś nowego a tu taka okazja, nie wiem ile trwała ta promocja bo mój mąż był dziś i już jej nie było, najtańsze za 17 z hakiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do zdjęć chorowitków to hmmmm kiepsko to wygląda. Żadnego zdrowego korzonka tylko same czarne i czy mi się wydaje czy widzę tam łodygę kwiatową? Chyba nie ma sensu jej zostawiać skoro kwiatek taki słaby, ja bym obcięła i miejmy nadzieję że kwiatek się pozbiera i wypuści nowe korzonki. Ja też dzisiaj robiłam porządny przegląd i dwóm musiałam wymienić podłoże. Jeden to mój avatarowy, okazało się że miał sporo zgniłych korzonków ale sporo też mu zostało i trzymam kciuki że wszystko będzie ok i za jakiś czas ucieszy mnie swoimi cudnymi zielono-białymi kwiatkami. ![]() Ale w którym obi? Orkana? Chemiczna? A może w Lubartowie jest też obi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
Możecie do Netto uderzyć jakby co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Raczkowanie
|
na Orkana, na Orkana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
dostalam trzy storki do odratowania... nie jest z nimi źle - mają wiotkie liście bo ktoś zapominał o podlewaniu. Korzenie ładne, jędrne i zdrowe
![]()
#2547 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przelałam storka, znaczy się ja go podlałam i mój TŻ zrobił to po 3 dniach ponownie (w dobrej wieże) co teraz zrobić?
#2548 |
Zadomowienie
|
To ty storczyki trzymasz w jakiejś wieży?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane
![]() ![]() Pod moją nieobecność w domu moimy storasami opiekowała się babcia... i niesetety, ale moje cudka troszkę ucierpiały... Z miltonią już się pożegnałam ![]() ![]() ![]() ![]() Więc są 2 straty... Eh... mówiłam żeby podlać raz na tydzień, a nawet półtorej, a one od i tak swoje... Reszta trzyma się nawet nieźle...i oby trzymała się nadal... Oczywiście przesadziłam je z tego "gnoju" do czystego podłoża..,ale nie podlewałam jeszce4 bo nadal mają zielone korzonki... Heh, ale już o jednego jestem do przodu bo w castoramie były przekwitnięte za 5zł ![]() ![]() W obi są 1pędowe za 17,99, a 2-pędowe za 21,99 - mój Tż sobie kupił - hahaha chyba zaczęła mu się udzielać moja choroba storczykowa :-P Ja nic sobie nie kupiłam gdyż jakoś kolorystyka podobna do tego co mam na oknie... Od środy lub czwartku mają być w ALDI za 17,99 - na zdjęciu są pokoazane miltonie, cambire, phalaenopsiski więc będzie w czym wybierać ![]() Heh ja poluję na wskowego - pomarańczowego lub brązowego...tylko jakoś nie spotkałam się jeszcze z nimi na "lajfie"... A Wy dziewczyny gdzie kupowałście swoje woskowe cuda?? W "normalnych" sklepach typu castorama, obi?? Czy w Waszych kwaicairniach?? Nio ewentualnie pokusze się na miniaturkę, ale jak byłam w obi to były strasznie drogie - 29,99. Na jednego byłam chora...dosławnie! Heh ale 79,99... ![]() 2-pędowy z biało-różowymi kwiatami...,ale był tak fikuśnie ubarwiony, że 1płatek miał biały, a 2 różowy i tak na przemian...nie mogłam oczu od niego oderwać! ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-08-16 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomarańczowy jak dla mnie, P R Z E C U D N Y!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Niech oba rosną zdrowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.