|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
jumatt, najbliżej mam do Krakowa
kurde, za te przesyłki płaci się tyle, że szok. Wolałabym stacjonarnie już kupić wrr
|
#23102 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#23103 |
|
Raczkowanie
|
no myślę
|
#23104 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie zdaje sprawe ze mam latwiej niz dziewczyny z Polski bo zamawiam z britishcurlies i mam wybor stylizatorow jednak chcialam powiedziec ze najlepiej dla mnie dzialaja stylizatory bez polimerow, sa to roslinne sera i nie wiedziec czemu najlepiej dzialaja, podobnie jak zel lniany, jest tylko jeden warunek - musza byc geste, jak maja lejaca konsystencje nie wykonuja swojego dzialania, natomiast te geste fantastycznie utrwalaja loki i fale, no i dzieki temu nie musze za czesto siegac po szampon z sls
|
#23105 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#23106 |
|
Raczkowanie
|
tak
|
#23107 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#23108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam almę - strasznie rzadka jest
|
|
#23109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, dziekuje za rzeczowe wyjasnienie NArazie daze do tego by miec zdrowe wlosy i przede wszystkim zeby sie nie puszyly, a ladne skrety to dla mnie drugorzedna kwestia na dzien dzisiejszy. A ze wlosy krecone z naury sa suche i moje wlosy tez,wiec sadze,ze sposob pielegancji i tak czy siak jest odpowiedni. Oczywiscie chce myc wlosy odzywka i staram sie to robic jak najczesciej. Mam tez prosty szamponz slsem wiec jak uzyje czegos z polimerami i silikonami to sporadycznie go uzywam. Mysle,ze jak raz na jakis czas dopuszcze sie odstepstwa w pielegancji to nie zaszkodzi to wlosom. To i tak lepsza droga niz uzywanie drogeryjnych kosmetykow i czekanie na cud,bo go najzwyczajniej w swiecie go nie bedzie, a to zawsze jakas droga. Zel lniany uz zrobilam,jedynie czekam az "dojdzie " do siebie. |
|
|
|
|
#23110 |
|
Zakorzenienie
|
chyba wyciagnelam z wloskow wszystko co sie da na chwile obecna, w codzienniku pielegnacja, gdyby nie to ze sa krotkie byloby perfect, no ale coz wazne ze jest krecono
![]()
|
#23111 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#23112 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#23113 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#23114 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21372252]oto i one
![]() szkoda ze nie mialam czasu rano na robienie fotek ![]() ale jak po calym dniu, (pol dnia z przyczyn technicznych byly zwiazane )jestem zadowolona [/QUOTE]fajne włoski
|
#23115 |
|
Rozeznanie
|
Rybiorku, Nava -
Zdrowe, lśniące, mięciutkie, zakręcone...piękne. Nava, jakiej używasz gumki, że w ogóle nie widać odciśnięcia po całodniowym związaniu włosów? |
|
|
|
#23116 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#23117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dzis byla zaba (wieksza siostra tych malych ) + opasko-chusta na 5 godz, prysznic, zel lniany i na zakupyfotki robilam po zakupach ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- dziekuje syrenko |
|
|
|
|
#23118 | |
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21374704]
![]() dzis byla zaba (wieksza siostra tych malych ) + opasko-chusta na 5 godz, [/QUOTE]Coś TAKIEGO? Bo szukam czegoś, czym mogłabym spinać włosy, ale żeby potem właśnie nie były odkształcone. Cytat:
![]() A powiedz mi jeszcze, z tyłu masz równo obcięte? A z przodu tylko pojedyńcze kosmyki wycieniowane? Bardzo ładnie to wygląda, a ja się już ostatnio skarżyłam, że denerwują mnie moje zwisające bez sensu włosy przy twarzy i może bym się Tobą zainspirowała?
|
|
|
|
|
#23119 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek, Nava nie wiem jak Wy to robicie... sama sie ciachaci a takie cudne fryzurki Wam wychodzą...
Nava jesteś moją idolką jako, że widzę podobieństwo w długości, ale też chciałabym mieć taki kształt fryzury. Ideał
|
|
|
|
#23120 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak podrosna- bede musiala cos innego wykombinowac ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() nie sa rowno obciate bo scinalam sama- jakies 15 cm ![]() z przodu sa jakby wycieniowane- trudno powiedziec bo to moja radosna tworczosc ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
samociachaniem realizuje moje fryzjerskie zapedy to wcale nie jest trudne- dobre winko +cierpliwosc + duze lusterko wsteczne a tak na powaznie- to bylam u fryzjera na scieciu RAZ- wyszlam z szopa o 10 cm krotsza, a mialy byc sciete koncowki... potem jeszcze mialam kilka podejsc, ale to inna historia
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-14 o 21:20 |
|||
|
|
|
#23121 | |
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21375236]
![]() jak podrosna- bede musiala cos innego wykombinowac ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- [/QUOTE] Ja niby też taką mam, ale nie wiem, jest jakaś totalnie beznadziejna, bo w ogóle nie trzyma mi włosów Ale kupiłam w Euroshopie, spróbuję zainwestować w jakąś droższą, może będzie lepsza. Jak na razie najlepiej spisuje mi się taka materiałowa gumka i milion żabek ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#23122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Komuś się tam pomyliły balsamy Mrs. Potter's z balsamem Romantic ![]() Znalazłam w internecie za to maskę Romantic, niewiele się różni od balsamu składem, za 8.39zł/500 ml w drogerii internetowej Dominique Cosmetics z odbiorem osobistym w Warszawie na ul. Kłopotowskiego. Chyba wpadam w lekki nałóg, co w zestawieniu z tym jak jestem uparta nie wróży mi nic dobrego ![]() Nava, Rybiorek Myślę dalej o ścięciu włosów i powiem szczerze, że taki efekt jak Rybiorka na ostatnich zdjęciach chciałabym osiągnąć ale sama boję się ciąć . Idealna krótka fryzurkaLoki Navy wywołują we mnie porządne ukłucie zazdrości
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-08-14 o 21:48 |
|
|
|
|
#23123 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dzis byl dosc statyczny sport wiec moglam sobie pozwolic na komfort zaby , na fikolkach- zabki+luzny warkocz/kitka---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
, Rybionek- zmieniamy profesje ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
odbieram to jako komplement ![]() moje na poczatku tego roku byly w stanie oplakanym... padlam pare razy pierwszy raz przegladajac dziennik regeneracji i wzielam sie do roboty
|
||||
|
|
|
#23124 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tak,
![]() Uzależnienie jeszcze nie jest daleko posunięte, choć nie umiem już przejść obok żadnej półki z odżywkami do włosów obojętnie. Pocieszam się, że może nie jest tak źle ale namiary na jakiegoś dobrego terapeutę od uzależnień poproszę na wszelki wypadek
|
|
|
|
#23125 |
|
Konto usunięte
|
Rybiorek, Nava włosy, kolor i skęt
cudne są
|
|
|
|
#23126 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#23127 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- dziekuje danusia ![]() |
|
|
|
|
#23128 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prędzej nałóg będzie się pogłębiał w zastraszającym tempie chociaż ja jestem na odwyku i ostatni kosmetyk do włosów kupiłam ponad 1,5 miesiąca temu, więc mam jakieś sukcesy w porzucaniu nałogu. Wciąż pozostaje jeszcze nałóg pielęgnacji, ale tego nie zamierzam porzucać![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
ale nie mam pojęcia gdzie;> jutro zrobię Ci zdjęcie, żebyś sobie zobaczyła i może szukała podobnej niewykluczone, że i u Ciebie się sprawdzi
|
||
|
|
|
#23129 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a jaka ona duza?
|
|
|
|
|
#23130 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam poczekać na lepsze światło jutro;> nie wiem na ile dobrze będzie to widać w sztucznym świetle. Klamra wygląda tak:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

kurde, za te przesyłki płaci się tyle, że szok. Wolałabym stacjonarnie już kupić wrr

NArazie daze do tego by miec zdrowe wlosy i przede wszystkim zeby sie nie puszyly, a ladne skrety to dla mnie drugorzedna kwestia na dzien dzisiejszy. A ze wlosy krecone z naury sa suche i moje wlosy tez,wiec sadze,ze sposob pielegancji i tak czy siak jest odpowiedni. Oczywiscie chce myc wlosy odzywka i staram sie to robic jak najczesciej. Mam tez prosty szamponz slsem wiec jak uzyje czegos z polimerami i silikonami to sporadycznie go uzywam.

)
) + opasko-chusta na 5 godz, prysznic, zel lniany i na zakupy