Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 773 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-15, 01:10   #23161
i_lonka
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Słuszna uwaga

Smerf - bardzo dziękuję Chętnie bym ją wypróbowała, tylko gdzie ja taką tutaj znajdę Znam parę sklepów z biżuterią/akcesoriami do włosów, zajrzę tam.
Można poszukać na targu albo w takich sklepikach przy dworcach. U mnie przynajmniej można spotkać.

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość

nava - piekne! i to po spieciu! moje po spieciu, ktroe trwa godzine prostują się, i mam fale a nie loki :/
Mam podobny problem. Włosy zaraz mi się odkształcają, ale czasami nawet fajnie to wygląda.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 01:19   #23162
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Rybiorek Nava
dziekuje kropciu

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Mam podobny problem. Włosy zaraz mi się odkształcają, ale czasami nawet fajnie to wygląda.
czasem fajnie, ale przewaznie po mietoleniu

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Cytat:
kiedys go ogladalam, ale sama sie obcielam jak mialam nakokosowane wlosy
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 01:38   #23163
wrily_curly
Rozeznanie

tak demonizujecie farbowanie że zaczęłam wierzyć, że koloryzacja przemieni moje włosy w prostą kaskadę a tu jest lepiej niż przed, niesamowita ulga. Są dość mokre ale ugniatałam z żelem aloesowym i myślę, że będzie dobrze nawet mam kilku kandydatów na nieśmiałą lecz śliczną spiralkę. Chce mi się spać, zawsze pod kark kładę sobie taki wałek z poduszki a włosy układam odpowiednio za nim ale nie chcę iść w mokrych, nie chciałabym zniszczyć, suszarki nie mam... chyba obejrze jakiś film, może nie będzie mi się dłużyło a one podeschną odpowiednio.

dzisiaj myślałam o małych zakupach włosowych, ale takich maciupkich masło shea wciąż mam w pamięci, zamówię któregoś dnia, ale myślałam nad odżywką do niezbyt długiego trzymania po myciu, trochę na szybko. Anka ostatnio zachwalała szaumę na objętość, tak? Jeśli spotkam to moze poeksperymentuję...a ten garnier awokado i cośtam to była odżywka czy maska?
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 01:39   #23164
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21378682]
kiedys go ogladalam, ale sama sie obcielam jak mialam nakokosowane wlosy [/QUOTE]

ja na suchych, robilam mezowi hamburgery i caly czas myslalam o wlosach, wstawilam kotlety do piecyka i poszlam do lazienki, popatrzylam w lustro i stwierdzilam ze nie da sie nic uratowac, zamknelam drzwi od lazienki i zaczelam ciac, potem zalozylam opaske i wyszlam zakonczyc robienie hamburgerow, maz dopiero rano zobaczyl ciecie i wtedy wlasnie powiedzial mi ze wygladam jak wystrzyzona koza
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 01:47   #23165
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
No i był tylko 5 l szampon
Komuś się tam pomyliły balsamy Mrs. Potter's z balsamem Romantic
Znalazłam w internecie za to maskę Romantic, niewiele się różni od balsamu składem, za 8.39zł/500 ml w drogerii internetowej Dominique Cosmetics z odbiorem osobistym w Warszawie na ul. Kłopotowskiego.
ja widzialam romantici w kauflandzie i w społemie. co dziwne miały rozne opakowania
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 10:47   #23166
anoska
Zakorzenienie

nie było mnie trochę, zaraz Was nadrobię, może czegoś ciekawego się dowiem
nie myłam włosów przez tydzień -.- właśnie siedzę z garnierem z awokado, rycyną i miodem na głowie.

duże jest prawdopodobieństwo, że po narkozie zaczną mi wypadać włosy albo niszczyć?
Stary 2010-08-15, 11:43   #23167
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
nie było mnie trochę, zaraz Was nadrobię, może czegoś ciekawego się dowiem
Przepraszam, że nie na temat, ale bardzo podoba mi się Twój avatar.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 11:50   #23168
anoska
Zakorzenienie

do str. 80

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
ja natomiast mam problem ze zbyt miekkimi wlosami. Wiem, sa cienkie i jest ich malo, choc na zdjeciach wcale tak nie wygladaja. Po zmyciu odzywki d/s czuje jakie sa mieciutkie, albo zasluga olejow, ktore ostatnio namietnie stosuje i wlosy po nich sa gladkie, albo nie wiem, nadmiar emolientow. A juz najwieksze wygladzenie i miekkosc obserwuje po waxach L'biotica. Miekkie, a co za tych idzie takie "lekkie" co nie znaczy ze beda mialy duzo objetosci, wrecz przeciwnie, szybko klapna. Ciezko to wytlumaczyc

Jedynie sobie tlumacze, ze moim wlosom moze brakowac protein, keratyny, ktora jest naturalnym budulcem wlosa, tylko nie mam teraz dostepu do mazidel i natury. Moze ktos sie zmaga z nadmierna miekkoscia
ja przesadną miękkość zauważyłam po youngu różowym. nie mogłam już wytrzymać, były denerwująco miękkie. czytałam, że wcześniej ciągle myłaś youngiem, nie wiem czy nadal to robisz, ale ja bym jego winiła zwłaszcza, że przestawiłam się na isanę wygładzającą i uwielbiam ją od pierwszego mycia

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim zakręconym i falowanym
Loki wróciły do Polski w niedzielę, także teraz mogą cieszyć się nizszymi temperaturami(ich właścicielka chyba bardziej ) i naszym pięknym, polskim językiem dookoła.
Na samym początku, żebym nie zapomniała Anka.d, masz cudowne wlosy:l ove:!
Przedwczoraj z babcią nakładałam na głowę naftę i żółtko- myłam SLS i straaaasznie ciężko schodziła, a wypadlo mi tyle włosów, że po prostu jestem w szoku! Nigdy tylu na raz nie widzialam! Nie wiem, czy to wina nafty, czy tego, że przez 4 dni nie myłam głowy. Babcia wspominała, że 'w telewizji' wypowiadały się fryzjerki, które mówiły, żeby nie używać odżywek, bo 'na starość będę łysa'

Powiem wam szczerze, że od pewnego czasu chodzi za mną fryzjer(wrzucam aktualne foty). Mam ochotę ściąć tę ostatnią, najdłuższą warstwę, która jest strasznie cienka...Co o tym myślicie?

Edit:
Zapomniałabym Podczytuję was ciągle i Rybiorku, masz cudowną fryzurę, strasznie mi się podoba, a grzywka skręca się super
może po prostu je trochę wycieniuj póki co? ja bym na Twoim miejscu zostawiła długość (ewentualnie podcięła suche końcówki) i wycieniowała, bo widać, że włosy szukają miejsca żeby się kręcić.

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
danusiaes dziękuję za info
Powtórzę się - im więcej wiem o nafcie, tym mniejszą mam na nią ochotę.
ja wcześniej przed cg, stosowałam naftę dłuższy czas i np na moje włosy miały taki wpływ, że je rozprostowywały. co prawda były ładniejsze, wyglądały na zdrowsze ale nawet z tych pewnych loków robiły się luźne fale

Cytat:

No i też od starszych osób i Tż słyszałam teksty tego typu że mi włosy wypadną od tych wszystkich odżywek
ci TeŻeci mojego ciągle biję po łapach, bo dotyka mokrych włosów, albo przed ugniataniem z żelem. i też ciągle się zbija, że od tych wszystkich czarodziejskich sztuczek na starość osiwieję

i_lonka - dziękuję skradziony gdzieś z google grafiki

Rybiorku - podoba mi się Twoja fryzurka, jest mega włoski w coraz lepszej kondycji rozpieszczaj je

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2010-08-15 o 11:52
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 12:33   #23169
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

ci TeŻeci mojego ciągle biję po łapach, bo dotyka mokrych włosów, albo przed ugniataniem z żelem. i też ciągle się zbija, że od tych wszystkich czarodziejskich sztuczek na starość osiwieję
mój Tż wie że mam kota na punkcie włosów i jak mam mokre specjalnie ich dotyka ja sie wkurzam a on mówi : "ale ja wiem jak ich dotykać" i robi harmonijkowanie

Nava masz takie fajne regularne loczki moje im dłuższe to robią sie takie rulony-korkociągi

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 13:42   #23170
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Witam wszystkie zakręcone
"Wygonili" mnie tu z włosowego... W weekend zabieram się za czytanie Waszego wątku. Zawsze byłam przekonana, że z moimi włosami już nic się nie da zrobić, i już takie sterczące w różne strony zostaną, ale może jednak da się je jakoś ujarzmić i zrobić z nich ładne fale?..
ale długość
ciekawe co z nimi wykombinujesz i jak cg będzie na nie wpływało
wyglądają na gęste powodzenia i wytrwałości w pielęgnacji życzę
i witaj wśród kręconych

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa. Super, że się artykuły przydadzą

Ja dzisiaj nie za bardzo świętuję. Wczoraj umyłam włosy i nie nałożyłam żelu, żeby mi jak najszybciej wyschły. Suszarki też oczywiście użyłam i dzięki niej mam dzisiaj na głowie istną szopę Także włosy związane

Niestety, antybiotyki mi jak na razie nie pomagają (poprawa była jednodniowa). Problemy z zatokami się utrzymują pomimo leków
Jak będę musiała to i skrócę włosy tak, żeby mi max. szybko schły, choć oby nie było takiej potrzeby
wracaj szybko do zdrowia Małgosiu

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Ja chyba po prostu nie umiem nakładać żelu lnianego
jak to?
bierzesz na łapkę z pojemniczka (ja trzymam w pojemniczku po glorii) rozcierasz na łapce i ugniatasz później np. harmnijkujesz bawełnianą koszulką czy czym tam chcesz

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
Cześć! Dołączam do Was. Mi tak samo fryzjer zrypał fryzurę. Mam siano do ramion. Loki do ramion? NĘDZA! pocieszcie mnie jakoś ;/ kompletnie nie wiem co mam robić. Na szczęście wcześniej stosowałam radical i włosy pięknie odrastają
- załamana efektem wizyty, chwyciłam za prostownicę ;] nie krzyczcie, ale nie było wyjścia teraz postanawiam wyhodować cudne loki... wcześniej miałam włosy zniszczone, przesuszone, ale jednak skręt był piękny, teraz szkoda gadać. Będę Was czytała, bo jesteście ekspertkami )))
nom mi po tygodniu trwania w cg też fryzjer zrypał włosy, wiem co to znaczy.
ale uszy do góry, stosuj nadal cg, wyhodujesz sobie piękne i zdrowe fale!
i jak jeszcze raz tkniesz prostownicę to

ja muszę się zaopatrzyć w oliwę z oliwek, skoro wnika w kłaczki to może zdrowsze będą

nava - jesteś moim ulubionym lokiem! piękne korkociągi, jestem w nich zakochana

dziewczyny, o co chodzi z tą maską z oleju lnianego?
Stary 2010-08-15, 13:48   #23171
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

duże jest prawdopodobieństwo, że po narkozie zaczną mi wypadać włosy albo niszczyć?
nic takiego nie mialo miejsca jak mialam narkoze, absolutnie w zaden sposob nie wplynelo to na wloski (mialam pelna narkoze)

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:

Rybiorku - podoba mi się Twoja fryzurka, jest mega włoski w coraz lepszej kondycji rozpieszczaj je

ja od wczoraj tez je lubie, i naprawde fajnie wygladaja, dzisiaj jak wstalam nic nie musze z nimi robic, przygladzilam tylko pare niesfornych kosmykow i fryzurka wyglada jak wczoraj, no ale to byl test dlatego wczoraj nie nalozylam masla shea ktore podejrzewam o duzy wklad w wyglad fryzurki, nalozenie shea powoduje ze rano wygladaja jak tluste klaczki i trzeba myc, jednak efekt po myciu naprawde jest tego warty, dzisiaj na noc bedzie maselkowanie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-15, 13:49   #23172
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Czy jeśli dam odrobinkę jedwabiu na same końcówki (pół centymetra może) to wpłynie to bardzo na skręt?
Jak dasz na same końcówki to na pewno nie wpłynie na skręt.
A czemu tak się boisz tego jedwabiu? Mówimy o mazidlanych proteinach jedwabnych czy o "jedwabnym" silikonie?

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość

Swoją ukochaną spinkę kupiłam dawno temu w bijou brigitte, niestety połamała mi się juz jakiś czas temu
Właśnie między innymi tam zamierzam zajrzeć

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21378589]
kurcze mnie tez korci farbowanie, ale sie dzielnie powstrzymuje
[/QUOTE]

A Tobie po co farbowanie? Przecież masz taki piękny kolor

Cytat:
Niszczyć raczej się nie powinny, bo niby dlaczego? Przejściowe wypadanie jest chyba możliwe, zależy, jak organizm poradzi sobie z narkozą. Jeśli będzie osłabiony - włosy mogą też tak zareagować, jeśli dobrze ją zniesie, powinno być ok.

Cytat:
mój Tż wie że mam kota na punkcie włosów i jak mam mokre specjalnie ich dotyka ja sie wkurzam a on mówi : "ale ja wiem jak ich dotykać" i robi harmonijkowanie
Bardzo dobrze sobie wyszkoliłaś Tż-ta

Rybiorek i Nava - obcinałyście jakimś profesjonalnymi nożyczkami?

Jeśli chodzi o Waszą dyskusję na temat jaja, to faktycznie, lecytyna z jaja może być wykorzystana jako szampon, ponieważ jest naturalnym emulgatorem.
Nawet podawałam PRZEPIS NA SZAMPON.
Ale powiedzmy sobie szczerze, taki szampon jest dla osób stosujących zero jakichkolwiek oblepiaczy czy środków stylizujących.

Jeśli chodzi o wartości odżywcze żółtka dla włosów, to również polegają one głównie na działaniu lecytyny, która w lekko kwaśnym pH ma świetne działanie kondycjonujące włosy. I niestety, ale najlepsza maseczka z użyciem żółtka to ta słynna oliwa, żółtko i sok z cytryny, której to zapach, jak piszecie, jest taki powalający
Alternatywą jest dodawanie lecytyny (dostępnej na mazidłach czy w aptekach) do mieszanek olejowych, efekt powinien być bardzo zbliżony do maseczki z jaja.
Podejrzewam jeszcze, że z żółtka jaja bardzo przydatny dla włosów jest cholesterol, który jest częścią składową włosowego sebum. Ale to już moje domysły
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 14:01   #23173
Konto usunięte

Cytat:

Nava masz takie fajne regularne loczki moje im dłuższe to robią sie takie rulony-korkociągi
loczki dziekuja
teraz czekam az odrosna

widze ze TZ juz uwiadomilas jak postepowac z lokami

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-08-15 o 14:13
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 14:04   #23174
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Macie piękne włosy

Miałam na myśli serum silikonowe. Moje końcówki mają dużą skłonność do rozdwajania i muszę je jakoś zabezpieczać, same oleje mi nie wystarczają. Chyba po prostu będę musiała je poobserwować, jak te silikony na nie wpłyną.
Stary 2010-08-15, 14:05   #23175
Konto usunięte

Cytat:
nava - jesteś moim ulubionym lokiem! piękne korkociągi, jestem w nich zakochana
dziekuje anoska
tyle komplementow ze chyba zacze sie czerwienic (nie ma takiej emotikonki )
Stary 2010-08-15, 14:08   #23176
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Macie piękne włosy

Miałam na myśli serum silikonowe. Moje końcówki mają dużą skłonność do rozdwajania i muszę je jakoś zabezpieczać, same oleje mi nie wystarczają. Chyba po prostu będę musiała je poobserwować, jak te silikony na nie wpłyną.
Uważaj tylko na jedno - żeby serum nie było oparte na alkoholu.
Stary 2010-08-15, 14:08   #23177
Konto usunięte

Cytat:

maska z oleju lnianego?zawiera glowie kwasy wielonienasycone- nie wnika do wlosa, jest za to b.dobry w salatkach
Stary 2010-08-15, 14:10   #23178
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Uważaj tylko na jedno - żeby serum nie było oparte na alkoholu.
Tak, pamiętam
Zaraz nałożę kokosa + rycynę + wygładzającą Isanę, zobaczymy, jak taka mieszanka się spisze.
Stary 2010-08-15, 14:12   #23179
Konto usunięte

Cytat:
A Tobie po co farbowanie? Przecież masz taki piękny kolor
kolorek to pozostalosci wieloletniego farbowania, oraz zlotego blondu z konca kwietnia powoli sie spiera, odrosty sa, nie rzucaja sie w oczy.
naturalny, mam bardziej popielaty- chyba, bo nie pamietam

ja cielam zwyklymi do papieru, mialam kupic fryzjerskie i wiecznie zapominam mialam kiedys takowe, ale nie mam pojecia co sie z nimi stalo

Czas edycji: 2010-08-15 o 14:14
Stary 2010-08-15, 14:15   #23180
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorek i Nava - obcinałyście jakimś profesjonalnymi nożyczkami?
ja mam nozyczki fryzjerskie, maz kupil lata temu, jeszcze zanim mnie poznal (czyli maja conajmniej 8 lat), tych nozyczek uzywamy tylko do ciecia wlosow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-15, 14:18   #23181
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli chodzi o Waszą dyskusję na temat jaja, to faktycznie, lecytyna z jaja może być wykorzystana jako szampon, ponieważ jest naturalnym emulgatorem.
Nawet podawałam PRZEPIS NA SZAMPON.
Ale powiedzmy sobie szczerze, taki szampon jest dla osób stosujących zero jakichkolwiek oblepiaczy czy środków stylizujących.

Jeśli chodzi o wartości odżywcze żółtka dla włosów, to również polegają one głównie na działaniu lecytyny, która w lekko kwaśnym pH ma świetne działanie kondycjonujące włosy. I niestety, ale najlepsza maseczka z użyciem żółtka to ta słynna oliwa, żółtko i sok z cytryny, której to zapach, jak piszecie, jest taki powalający
Alternatywą jest dodawanie lecytyny (dostępnej na mazidłach czy w aptekach) do mieszanek olejowych, efekt powinien być bardzo zbliżony do maseczki z jaja.
Podejrzewam jeszcze, że z żółtka jaja bardzo przydatny dla włosów jest cholesterol, który jest częścią składową włosowego sebum. Ale to już moje domysły
szampon probowalam
rzeczywiscie- cholesterol... mam maske z cholesterolem- niestety b. daleko w skladzie wiec tylko stoi i zajmuje cenne miejsce
Stary 2010-08-15, 14:22   #23182
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Nava, i jak wrażenia po szamponie?
Stary 2010-08-15, 14:25   #23183
Konto usunięte

Cytat:
Nava, i jak wrażenia po szamponie?
fajnie myje zmywalam nim maske olejowa
Stary 2010-08-15, 14:26   #23184
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

To jutro kupię cytrynę i będę kręcić
Stary 2010-08-15, 14:41   #23185
jumaatt
Rozeznanie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21384179]szampon probowalam
rzeczywiscie- cholesterol... mam maske z cholesterolem- niestety b. daleko w skladzie wiec tylko stoi i zajmuje cenne miejsce[/QUOTE]

Cholesterol można chyba kupić w zagranicznych półproduktach. Kiedyś spróbuję, bo ciekawi mnie jako dodatek do odżywki leave-in.

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21384308]fajnie myje zmywalam nim maske olejowa[/QUOTE]

Dlaczego, no powiedzcie dlaczego ja muszę zmywać oleje szamponem i to czasem podwójnie
Czuję się pokrzywdzona przez los

Aha, Rybiorka i Nava natchnęły mnie, żeby spróbować samej rozprawić się z włosami koło twarzy. Przygotuję się psychicznie i spróbuję sama nadać sobie jakiś wyraz

Edytowane przez jumaatt
Czas edycji: 2010-08-15 o 14:42
Stary 2010-08-15, 14:55   #23186
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
ja widzialam romantici w kauflandzie i w społemie. co dziwne miały rozne opakowania
Dzięki, jak tylko, któryś z nich będzie mi po drodze to sprawdzę

Cytat:

Właśnie między innymi tam zamierzam zajrzeć
Byłam któregoś razu żeby sprawdzić czy może mają taką samą, była ale chyba pozmieniali ceny. W każdym razie jej cena skutecznie mnie odstraszyła

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-08-15 o 14:59
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 15:50   #23187
Konto usunięte

Cytat:
Dlaczego, no powiedzcie dlaczego ja muszę zmywać oleje szamponem i to czasem podwójnie

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Aha, Rybiorka i Nava natchnęły mnie, żeby spróbować samej rozprawić się z włosami koło twarzy. Przygotuję się psychicznie i spróbuję sama nadać sobie jakiś wyraz
super, koniecznie napisz i udokumentuj Twoj nowy wyraz
Stary 2010-08-15, 17:06   #23188
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Znalazłam coś takiego-przy suchych włosach skutecznym środkiem, choć bardzo kłopotliwym, był olej lniany, którym smarowano skórę głowy na noc, by zmyć go dopiero rano. Olej lniany, zwłaszcza ten nierafinowany, zawiera witaminy A, E i F, które odżywią skórę głowy.
Moim zdaniem witaminy nie są w stanie przez skórę wniknąć w cebulki.
Ale ciekawostka Ze względu na swoje dobroczynne właściwości olej lniany bywa używany w leczniczym masażu skóry, odżywiając ją i nadając jej elastyczność
A za wikipedią "Siemię lniane może być używane także jako odżywka do włosów ponieważ wydzielany przez nasiona śluz skutecznie nawilża suche i zniszczone włosy. Stosowany jest śluz oddzielony od nasion po zalaniu trzech łyżek stołowych nasion. Nanoszony jest na włosy po uprzednim ich umyciu, następnie spłukiwany"

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

[QUOTE=jumaatt;21384588]

/QUOTE]
Też tak mam, na początku zmywałam podwójnie, teraz wlewam szampon na zolejowane włosy, jak się zacznie pienic + czuję, że działa mi pod palcami, to spłukuję i nakładam odżywkę d/s. Zauważyłam, że moje włosy najbardziej lubią mycie odżywkami, pod warunkiem, że to nie jest Hegron z różową nakrętką.
Po myciu szamponem /tylko po olejowaniu/moje włosy czują się zobowiązane kręcic od wysokości ucha, a po umyciu odżywką, bananie i spanio-suszeniu skręt jest ładniejszy.
Marzę o pięknych spiralkach, bo kiedyś widziałam, jak fryzjer w Łodzi obcinał takie włosy dziewczynie-na sucho z pochyloną głową do przodu-wyszło a moje wszyscy fryzjerzy chcą rozprostowywać, pomimo, że w prostych wyglądam tak: 2 razy w życiu miałam proste i do tej pory pamiętam jak tragicznie w tym wyglądałam
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 20:07   #23189
piratte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Marzę o pięknych spiralkach, bo kiedyś widziałam, jak fryzjer w Łodzi obcinał takie włosy dziewczynie-na sucho z pochyloną głową do przodu-wyszło a moje wszyscy fryzjerzy chcą rozprostowywać, pomimo, że w prostych wyglądam tak: 2 razy w życiu miałam proste i do tej pory pamiętam jak tragicznie w tym wyglądałam
Mogłabyś proszę napisać, jeśli pamiętasz, jaki to był fryzjer? Albo chociaż na jakiej ulicy... Dopiero zaczynam dbać o moje kręcone włosy i szukam dobrego fryzjera
piratte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 20:42   #23190
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
danusia, gdzie widzialas takiego fryzjera? w 99% fryzjer= nie potrafia ciac ani nie maja doswiadczenia z kreconymi wlosami

Czas edycji: 2010-08-15 o 20:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości