Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-15, 15:21   #3661
madziamacius8786
Zakorzenienie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Ola nadzieje cały czas mam szkoda,że nie pisałam tu od tamtej niedzieli może by to coś zmieniło

Nie, nie zadzwonie już... chociaż tak bym chciała;(
Stary 2010-08-15, 15:23   #3662
201608251020
Konto usunięte

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

To może czas odpuścić i pogodzić się z tym? Pomyśl o sobie ! Może jakaś pasja? Hobby? Taniec? Pilates? Nowy obcy język? Zajmij sobie czymś czas, co przyniesie Ci korzyści i Cię rozwinie, postaw na siebie, a zobaczysz że się opłaci a "zastępca" sam się znajdzie

Ja po 3 latach utraconego uczucia miotałam się z bałwanami, na których traciłam czas i łzy. Kiedy po kolejnym pożal-się-Boże związku przestałam żałować i było mi wygodnie samej, nawet nie miałam czasu na pomyślenie o samotności itp. - pojawił się TŻ i uwierz mi że w życiu bym się nie spodziewała że w tym dniu, ten człowiek i że tak się to skończy. Na każdego gdzieś czeka Szczęście
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 15:23   #3663
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

czytam i czytam...

Madziu a co to według Ciebie znaczy, że on Cie kocha albo nie kocha?

tak w ogóle to cześć
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 15:32   #3664
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
To może czas odpuścić i pogodzić się z tym? Pomyśl o sobie ! Może jakaś pasja? Hobby? Taniec? Pilates? Nowy obcy język? Zajmij sobie czymś czas, co przyniesie Ci korzyści i Cię rozwinie, postaw na siebie, a zobaczysz że się opłaci a "zastępca" sam się znajdzie

Ja po 3 latach utraconego uczucia miotałam się z bałwanami, na których traciłam czas i łzy. Kiedy po kolejnym pożal-się-Boże związku przestałam żałować i było mi wygodnie samej, nawet nie miałam czasu na pomyślenie o samotności itp. - pojawił się TŻ i uwierz mi że w życiu bym się nie spodziewała że w tym dniu, ten człowiek i że tak się to skończy. Na każdego gdzieś czeka Szczęście
nie pogodze sie z tym gdyby było dobrze a jemu by było źle to byłoby mi cieżko ale może bym sie z tym pogodziła ale tak jak wiem,że to z mojej winy sie rozstaliśmy to nie pogodze sie z tym ;(

Nie chce szukać innego zajecia,próbowałam cały czas i zawsze kończy sie to płaczem

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
czytam i czytam...

Madziu a co to według Ciebie znaczy, że on Cie kocha albo nie kocha?

tak w ogóle to cześć
Cześć

Dla mnie ,że Tż mnie Kocha to wszystkie jego gesty,czyny, to jak sie zachowywał,co robił dla mnie,co mówił. Zawsze mnie przytulał,był blisko jak sie widzieliśmy ale tego sie nie da wytłumaczyć to sie po prostu czuje..
Stary 2010-08-15, 15:37   #3665
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Ilsa, ostatnio to nie On prosił żeby Madzia wróciła, tylko ona nie dawała mu żyć i w końcu zmiękł. Odpuściła, stwierdził "ok, czyli jednak może się poprawić, to spróbujmy".

Moim zdaniem nie pozer tylko ewidentnie daje jej do zrozumienia że NIE CHCE by do niego dzwoniła.
jasne, nie chce by do niego dzwoniła a wykupił sobie ogromny pakiet do niej no na bank. Koleś próbuje zaznaczyć swoją wolność, mieć ciasteczko i zjeść ciasteczko. A może faktycznie do siebie nie pasują bo Madzia potrzebuje kogoś, kto się dla niej trochę poświęci a nie będzie uciekał w samochody. I ostatnim razem on nie zmiękł przez telefony tylko przez to że właśnie do niego nie dzwoniła.
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę. Czasem nie robię obiadu i jemy na mieście, czasem rozmrażam coś co dostajemy od którejś mamy albo co ja zrobiłam na zapas ale gotuję kilka razy w tygodniu.
właśnie że nie robisz obiadu
Cytat:
Madzia, do cholery jasnej! Przestań żyć w swoim różowym świecie! Też nieraz odbieram telefony od ludzi który uważam za upierdliwych i absolutnie nie mam ochoty z nimi rozmawiać bynajmniej nie dlatego, że mnie interesują, tylko dlatego, że jak odbiorę raz to mam nadzieję, że więcej nie zadzwonią.

To, że napisał "co u Ciebie" nie jest równoznaczne z "Kocham Cię wróćmy do siebie". Może chciał po prostu sprawdzić jak się czujesz ze względu na sentyment, który pewnie zostanie zawsze.

Nie wmawiaj sobie, że Cię kocha bo odbiera telefon.
Powiedział, że nie kocha- więc odpuść i daj mu święty spokój.
nie bądź dla niej nieprzyjemna tylko ze względu na swoje doświadczenia bo jej związek był zupełnie inny od Twojego i ponad 6 x dłuższy.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 15:40   #3666
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
jasne, nie chce by do niego dzwoniła a wykupił sobie ogromny pakiet do niej no na bank. Koleś próbuje zaznaczyć swoją wolność, mieć ciasteczko i zjeść ciasteczko. A może faktycznie do siebie nie pasują bo Madzia potrzebuje kogoś, kto się dla niej trochę poświęci a nie będzie uciekał w samochody. I ostatnim razem on nie zmiękł przez telefony tylko przez to że właśnie do niego nie dzwoniła.

nie bądź dla niej nieprzyjemna tylko ze względu na swoje doświadczenia bo jej związek był zupełnie inny od Twojego i ponad 6 x dłuższy.
Dobrze,że uciekał w samochody. Teraz to zrozumiałam,że chciał mieć czas dla siebie i robić też coś dla własnej przyjemności. A nie tylko ja,ja i ja. Chciałam być w centrum zainteresowania Nie dawałam mu tej swobody której potrzebował

Ja sie nie gniewam na Ole ,że tak pisze,wole usłyszeć prawde niż kłamstwo to mi wiecej da napewno.. słowa napewno bolą ale wszystkie biore do serca i zastanawiam sie nad nimi
Stary 2010-08-15, 15:42   #3667
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
Dobrze,że uciekał w samochody. Teraz to zrozumiałam,że chciał mieć czas dla siebie i robić też coś dla własnej przyjemności. A nie tylko ja,ja i ja. Chciałam być w centrum zainteresowania Nie dawałam mu tej swobody której potrzebował

Ja sie nie gniewam na Ole ,że tak pisze,wole usłyszeć prawde niż kłamstwo to mi wiecej da napewno.. słowa napewno bolą ale wszystkie biore do serca i zastanawiam sie nad nimi
ja nie kłamię kiedy mówię że do Ciebie wróci ale nie wiem czy to dla Ciebie dobrze bo on wiecznie zajmował się czymś innym i wasz związek nie ruszał do przodu. Twoje zachowanie totalnie rozumiem

Stary 2010-08-15, 15:44   #3668
OlkaR
Zakorzenienie

Ilsa, każdy związek jest inny. I nie jestem taka ze względu na swój felerny związek tylko dlatego, że jestem realistką. Długość związku nie swiadczy ani trochę o jakości uczuć.
Poza tym w wypowiedzi, którą zacytowałaś nie było żadnego porównania tych dwóch związków więc o co cho?
Stary 2010-08-15, 15:45   #3669
madziamacius8786
Zakorzenienie

Ilsa Twoje słowa też biore do siebie najwiecej czasu tak naprawde spedzał ze mną, a chciał też coś robić dla siebie, za późno to zrozumiałam mi było cudownie

Ola tylko nie kłóćcie sie tu na forum przez moją sytuacje
Stary 2010-08-15, 15:46   #3670
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie kłamię kiedy mówię że do Ciebie wróci ale nie wiem czy to dla Ciebie dobrze bo on wiecznie zajmował się czymś innym i wasz związek nie ruszał do przodu. Twoje zachowanie totalnie rozumiem
Nie mów czegoś takiego, bo nie wiesz czy wróci czy nie a w tym momencie to Ty nakręcasz Madzię na takie myślenie. Bo podbudowujesz ja w nadziei i złudzeniach.
Stary 2010-08-15, 15:47   #3671
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mów czegoś takiego, bo nie wiesz czy wróci czy nie a w tym momencie to Ty nakręcasz Madzię na takie myślenie. Bo podbudowujesz ja w nadziei i złudzeniach.
Ilsa mnie nie nakreca ja sama mam nadzieje WIELKĄ,że do mnie wróci,że wybaczy i że jednak Kocha
Stary 2010-08-15, 15:48   #3672
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa, każdy związek jest inny. I nie jestem taka ze względu na swój felerny związek tylko dlatego, że jestem realistką. Długość związku nie swiadczy ani trochę o jakości uczuć.
Poza tym w wypowiedzi, którą zacytowałaś nie było żadnego porównania tych dwóch związków więc o co cho?
no tak ale nazwałaś jej świat 'różowym'. Czyli że co, ona miała super hiper związek i wredna tego nie doceniała a Ty jesteś udręczoną matką polką, którą facet zdradził ? Madzia przynajmniej pokazuje że jej zależy !
I nie masz prawa mówić Madzi co dla niego oznacza które zdanie bo go zwyczajnie nie znasz i odbierasz jej jedyną nadzieję. A poza tym on już raz zachowywał się tak samo i oczywiście przybiegł prosząc o jeszcze jedną szansę bo dziwnie mu było bez Madzi.

Mam czkawkę

Stary 2010-08-15, 15:55   #3673
madziamacius8786
Zakorzenienie

Ilsa a powiedział mi niedawno,że zrobił błąd odzywając sie wtedy
Stary 2010-08-15, 15:57   #3674
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ale nazwałaś jej świat 'różowym'. Czyli że co, ona miała super hiper związek i wredna tego nie doceniała a Ty jesteś udręczoną matką polką, którą facet zdradził ? Madzia przynajmniej pokazuje że jej zależy !
I nie masz prawa mówić Madzi co dla niego oznacza które zdanie bo go zwyczajnie nie znasz i odbierasz jej jedyną nadzieję. A poza tym on już raz zachowywał się tak samo i oczywiście przybiegł prosząc o jeszcze jedną szansę bo dziwnie mu było bez Madzi.

Mam czkawkę
Nic takiego nie powiedziałam. Nie uważam się za wielce udręczoną bo dobrze wiedziałam na co się piszę pakując się w związek akurat z tym człowiekiem i dobrze wiedziałam, że jestem sama sobie tego winna.
Nie mówię że tego nie doceniała, tylko że nie zrobiła tego, co obiecała a to jest różnica.
Rózowy świat jest pojęciem uniwersalnym bo ja sama cały czas w takim żyję i tylko czasem udaje mi się z niego wyjść.
Więc odpuść sobie takie najazdy bo jak zwykle nadinterpretujesz to co inni piszą.

A Ty nie masz prawa mówić że ON wróci, bo GO nie znasz i podsycasz tą nadzieję
. Poza tym, nie powiedziałam co dla NIEGO oznacza zdanie, tylko ogólnie, że jakieś tam wypowiedziane zdanie, niekoniecznie musi znaczyć to co Madzia słyszy. Słyszy, bo chce to usłyszeć.

Tyle w temacie.
Stary 2010-08-15, 15:59   #3675
madziamacius8786
Zakorzenienie

Dziewczyny nie sprzeczajcie sie o to już...

Boje sie tych dni boje sie,że on odzwyczai sie kontaktu ze mną potrafi normalnie spać,jeść,robić przy aucie, załatwia swoje sprawy-sam mi to mówił przez te dni...i ma sie dobrze
Stary 2010-08-15, 16:10   #3676
201608251020
Konto usunięte

Madziu nie wiesz czy się ma dobrze czy nie Ja myślałam że jak pokłócę się z TŻ to on już ma zamiar mnie zostawić - za każdym razem. Na wczasach teraz powiedział mi, żebym poczuła się pewnie w tym w związku, bo bez względu na to czy się pokłócimy czy nie, dalej tak samo jestem dla niego cudowna. I tak samo bez względu na to, co on robi, nie masz pewności że akurat nie rozmyśla o tej sprawie
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 16:17   #3677
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

nie ma czegoś takiego jak jednak kocha. uczucia to nie to samo co miłość. można czuć złość i potem nie, można się śmiać a za chwilkę płakać...

jeśli kochasz to całą swoją świadomością zgadzasz się przyjąć drugą osobę, pragniesz jej szczęścia nawet kosztem własnego, chcesz ją z jej wadami z całą jej historią życia, przeszłością. jeśli ona nie chce być z Tobą a Ty nadal kochasz you just let her or him go free...

zakochanie a kochanie to coś innego.
Stary 2010-08-15, 16:17   #3678
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Madziu nie wiesz czy się ma dobrze czy nie Ja myślałam że jak pokłócę się z TŻ to on już ma zamiar mnie zostawić - za każdym razem. Na wczasach teraz powiedział mi, żebym poczuła się pewnie w tym w związku, bo bez względu na to czy się pokłócimy czy nie, dalej tak samo jestem dla niego cudowna. I tak samo bez względu na to, co on robi, nie masz pewności że akurat nie rozmyśla o tej sprawie
zapytałam sie go czy myśli o tym, co on robi, a powiedział,że nie, nie ma wspomnień,z wakacji już nic nie pamieta, cokolwiek mu przypomne to on nie kojarzy tego tak jakby o wszystkim zapomniał

Mówi,że nie ma czasu żeby o tym myślał i że nie jesteśmy razem wiec nie ma już o czym myśleć dzisiaj np. rano był na giełdzie oglądał coś do samochodu czyli zajął sie swoimi sprawami..tak mu dobrze

Sanrio mądrze powiedziane ja Go Kocham ze wszystkimi jego wadami ,bez wzgledu na to co było,co robił źle wybaczyłabym mu wszystko

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-08-15 o 16:19
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 16:23   #3679
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

więc puść go wolno...

jeśli on kocha napewno to nie skończy się tak, że nie będziecie razem. cierpliwość popłaca.
Stary 2010-08-15, 16:26   #3680
madziamacius8786
Zakorzenienie

Sanrio zrobiłam tak, nie zadzwonie pierwsza choćby mnie skrecało... zastanawiam sie czy myśli o mnie czy pomyśli o tych dobrych rzeczach

Boje sie,że np on nie bedzie mógł wytrzymać ale z własnej dumy nie odezwie sie, albo pomyśli,że skoro już tyle sie nie odzywa to nie odezwie sie bo znowu bedzie tak samo

i teraz jak dzwoniłam to nie rozmawialiśmy 5 sek tylko godz,1,5

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-08-15 o 16:37
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 16:45   #3681
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ech miałam nadzieję na miły wieczór a tu zonk. Tż dostał mandat jadąc do Warszawy więc ma słaby humor i lepiej schodzić mu z drogi.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 16:54   #3682
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Ech miałam nadzieję na miły wieczór a tu zonk. Tż dostał mandat jadąc do Warszawy więc ma słaby humor i lepiej schodzić mu z drogi.
ups... to kiepsko, może jakoś załagodzisz sytuacje? ja idę na spacer i na frytki i na lody ... a jutro jadę w góry na cały tydzień.. nareszcie mam wolne
Stary 2010-08-15, 16:58   #3683
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Boje sie,że np on nie bedzie mógł wytrzymać ale z własnej dumy nie odezwie sie, albo pomyśli,że skoro już tyle sie nie odzywa to nie odezwie sie bo znowu bedzie tak samo

i teraz jak dzwoniłam to nie rozmawialiśmy 5 sek tylko godz,1,5
to może wykonaj ostatni telefon i spytaj czy jakby co schowa męską dumę w kieszeń i od tego momentu już się nie odzywaj.

Stary 2010-08-15, 16:59   #3684
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma czegoś takiego jak jednak kocha. uczucia to nie to samo co miłość. można czuć złość i potem nie, można się śmiać a za chwilkę płakać...

jeśli kochasz to całą swoją świadomością zgadzasz się przyjąć drugą osobę, pragniesz jej szczęścia nawet kosztem własnego, chcesz ją z jej wadami z całą jej historią życia, przeszłością. jeśli ona nie chce być z Tobą a Ty nadal kochasz you just let her or him go free...

zakochanie a kochanie to coś innego.
Stary 2010-08-15, 17:00   #3685
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
ups... to kiepsko, może jakoś załagodzisz sytuacje? ja idę na spacer i na frytki i na lody ... a jutro jadę w góry na cały tydzień.. nareszcie mam wolne
Zazdroszczę wyjazdu. Chcę wakacje Baw się dobrze
ps. frytki i lody? ostre połeczenie

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 17:04   #3686
skimos
Zakorzenienie

Madziu daj mu czas. Tak jak dziewczyny piszą, jeśli kocha to i tak będziecie razem. Jeśli nie, to właśnie Ty jeśli kochasz to puścisz wolno. Bo troszeczkę mam wrażenie ,że myślisz teraz tylko o tym, co TY czujesz, jak TY go kochasz, jak TOBIE źle. Przecież najważniejsze jest dla Ciebie, żeby On był szczęśliwy, prawda?

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 17:20   #3687
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Zazdroszczę wyjazdu. Chcę wakacje Baw się dobrze
ps. frytki i lody? ostre połeczenie
ja chcę lody on frytki kompromis musi być

Olka
Stary 2010-08-15, 17:38   #3688
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Madziu, nawet jakby facet był aniołem cierpliwym i nie do zdarcia, kochającym mężczyzną, to przy Twoich niektórych zachowaniach i tak by nie wytrzymał. On może Cię kochać, ale powie, że tak nie jest, dlatego, że go zamęczyłaś. Opanuj się, skoro wiesz, że źle postępujesz, to po co to robisz!? Przestań kopać pod sobą dołki, weź się za siebie, skoro wiesz, że robisz coś, co nie jest ok, to po prostu przestań to robić - nie jest to rzecz, której zaniechanie zrujnuje Ci życie, nie jest to nałóg, żeby było ciężko (a może właśnie jest?). Bolesne i może zbyt twarde będzie to, co napiszę, ale dochapałaś się tego tylko i wyłącznie na własne życzenie.
dokładnie. zrozum- może i kocha, może i dlatego był dla ciebie taki miły. nawet jeśli kocha, to ma powód, żeby mówić że nie i jest to jego sprawa, ma pełne prawo cię okłamywać że nie kocha.
mój ex z dnia na dzień zmienil zdanie, że nagle mnie nie kocha. jak sam duuuużo później powiedział- zrobił to tylko dlatego, żeby było mi łatwiej, a poza tym nie chciał mnie ranić wymyślając że np. zdradził. zresztą zdradę itd można wybaczyć, a na brak miłości nic się nie poradzi, to po prostu musi być koniec.

Cytat:
tak pisał,że Kocha, trzymał za reke,przytulał, planował ze mną przyszłość a mówił,że od dawna już nic do mnie nie czuje i mówił i robił to z przyzwyczajenia ale tak sie nie da. Ja bym nigdy czując,że nie kocham kogoś,że to jest przyzwyczajenie nie przytulałabym go ani nie mówiłabym,ze go Kocham

Powiedział,że jakbym dała mu spokój to by napisał co u mnie słychać tylko tyle
Czasami miałam wrażenie,że zmieniłam to,że tak bardzo sie nie czepiałam, czasami mi to nie wychodziło a w niedziele odbiło mi totalnie

my w złości czesto to sobie mówiliśmy a później sie przepraszaliśmy

Wiem,że są gorsze rzeczy na świecie ale Miłość dla każdego jest ważna i jeśli sie mocno Kocha drugą osobe to strata jej jest czymś nie do zniesienia a Twój Tż pierwszy raz sie tak długo nie odzywa?

A najgorsze jest to,że jak dzwoniłam dzisiaj do Tża to sobie śpiewał, nucił jakby sie cieszył... ale jakby mnie nie Kochał i miał dość to by wyłączył tel albo nie odbierał..tak?

wiem,że związki sie kończą nawet po kilkudziesieciu latachale nie zdradziliśmy sie a rozstaliśmy przez moją głupote i uważam,że da sie to jeszcze naprawić bo teraz NAJBARDZIEJ dotarło do mnie co złego zrobiłam

1. podkreślenie- bardzo źle, że często w złości mówiliście, że się nie kochacie. ja w złości mówię to, co naprawdę myślę albo co siedzi gdzieś głęboko we mnie jak taka zadra, i nie jest całkowicie prawdziwe, ale na czymś się opiera. skoro mówiliście "nie kocham cię", to widocznie nie zawsze byliście pewni tego uczucia.

2. podkreślenie- dlaczego miałby wyłączyć tel? przecież nie chce odciąć się od świata. a odbierał/odbiera, bo chce, żebyś zrozumiała, że on chce spokoju. uszanuj jego wolę przez wzgląd na to, co do niego czujesz. nie wariuj, nie wmawiaj sobie, że będzie dobrze. skup się na czymś innym, a czas pokaże, jak skończy się ta sytuacja. będzie chciał pogadać, to sam się odezwie.

Cytat:
nie pogodze sie z tym gdyby było dobrze a jemu by było źle to byłoby mi cieżko ale może bym sie z tym pogodziła ale tak jak wiem,że to z mojej winy sie rozstaliśmy to nie pogodze sie z tym ;(

Nie chce szukać innego zajecia,próbowałam cały czas i zawsze kończy sie to płaczem
daj sobie czas. przecież to jeszcze świeża sprawa, smutek, żal i poczucie straty są normalne. przechodzisz przez fazę żałoby i bardzo dobrze- świadczy to o tym, że jesteś człowiekiem, który odczuwa szeroki wachlarz uczuć. postaraj się pogadać z przyjaciółką, przyjacielem, rodzicami, kimkolwiek (nawet nami, jeśli ci to pomoże). pomaluj sobie paznokcie, poczytaj książkę.
ja po rozstaniu przez miesiąc nie wychodziłam z domu i to był mój sposób na pogodzenie się z rzeczywistością. później wyjechałam odpocząć i odżyłam- jeśli możesz, to też wyjedź na parę dni. może masz jakąś koleżankę w innym mieście, która by cię przygarnęła? jeśli nie, to jedź gdzieś turystycznie- koniec sezonu, nie powinno być za drogo, a jak powiesz rodzicom jaka jest sytuacja, to na pewno dadzą ci ze 3, 4 stówy na wyjazd.

Cytat:
Ilsa a powiedział mi niedawno,że zrobił błąd odzywając sie wtedy
a co miał powiedzieć? zrozum, on mówi teraz wszystko co mu przychodzi do głowy, byle tylko mieć spokój.

mój ex powiedział że nie kocha, potem też dzwonił/pisał/odbierał moje telefony i mówił żebym dała spokój. ja odpuszczałam, a np. dwa dni później dzwonił o 3 w nocy opowiedzieć jak minął mu dzień, jaki jest pijany i szczęśliwy beze mnie. kolejne dwa dni później dzwonił znów pijany i mówił że kocha i chce się nareszcie ze mną spotkać. dzień przed jego przyjazdem do Warszawy (przeprowadzał się tu do roboty w wojsku) zadzwonił znów pijany, przez 20 minut mówil że już niedługo będizemy razem, że kocha. potem zapytał się czy to, co usłyszał od naszego wspólnego znajomego (że byłam u przyjaciółki w małym mieście i się upiłam i uprawiałam sex z kimś innym) to prawda- potwierdziłam. kolejne 20 minut słuchałam bluzgów, jaką kur**, dziw** i szmatą jestem. wtedy miłość do niego przeszła mi zupełnie, następnego dnia poszłam na pierwszą randkę z TŻem i bardzo dobrze zrobiłam, że do tamtego nie wróciłam, tak jak on "mimo wszystko" chciał. lepiej- po przyjeździe do Wawy miał pretensje, że na niego nie czekałam, że on przecież dla mnie się przeprowadził. później zrozumiałam, że zostawił mnie, bo chciał wyszaleć się w ostatnie wakacje życia (bo później to tylko urlopy), a ja mu w tym przeszkadzałam. dałam mu wolność (dając mu spokój, nie gnębiąc go), a później się okazało, że tym samym dałam wolność sobie i stałam się szczęśliwa.

to był toksyczny związek i tak samo widzę relację, która była między tobą a twoim TŻem.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 18:10   #3689
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

madziu przede wszystkim to sama jestes sobie winna... straszne bylo twoje zachowanie momentami, swiety by nie wytrzymal...

Teraz juz nic nie zrobisz - przede wszystkim NIE DZWON!!!! albo on zateskni i sie odezwie albo nic sie nie dazrobic. A ty wyvciagnij wnioski na przyszlosc...

Trzymaj sie mocno, wiem, ze ci ciezko teraz
Stary 2010-08-15, 19:40   #3690
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Chciałam jeszcze wtrącić co do kochania i bycia ze sobą. I tego, że raz TŻ Madzi mówi, że kocha, a drugim razem mówi, że nie kocha.

Przekonałam sie na własnej skórze, że MIŁOŚĆ TO ZA MAŁO.
To naprawdę nie wystarczy, żeby być i żyć z drugim człowiekiem. Kiedyś w to wierzyłam, takie miałam zdanie o Miłości i w ogóle związku. No cóż, życie weryfikuje niektóre poglądy

Nie mogę powiedzieć, żeby między mną a TŻtem brakowało miłości. Żadne z nas nie zaprzeczy, że kocha tą drugą osobę. Ja kocham jego, on kocha mnie - i naprawdę jestem tego pewna. Tylko co z tego, skoro żyć ze sobą nie potrafimy?

Albo TŻ Madzi jej naprawdę nie kocha, albo ma wątpliwości (chociaż ja osobiście nie uznaję wątpliwości... Jeśli ktoś się zaczyna zastanawiać "czy jeszcze kocham?", to chyba już jednak przestał kochać jakiś czas temu...). Albo kocha, ale wie, że nic z tego nie będzie, bo nie potrafią się dotrzeć, dogadać, być i żyć razem.
Być może stwierdził, że osiwieje prędzej, nim zamieszkają razem. Argument "nie kocham Cię" bardziej przemawia do drugiej osoby niż "nie potrafimy się dogadać".

Mi gdyby facet powiedział, że mnie nie kocha, to oznaczałoby dla mnie, że absolutnie nie ma już o co walczyć. Skoro przestał kochać, to nic nie wskóram. Jeśliby natomiast powiedział "nie umiemy się dogadać", "nie potrafimy się dotrzeć", etc. - dla mnie byłby to sygnał to naprawiania związku, długich rozmów i intensywnej pracy nad nami.
Ale nie kwestionowałabym słów "nie kocham Cię już".

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości