|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Eee tam
![]() ![]() Albo przepiereczkę zrobię wieczorem i do rana wyschnie ![]() Jaszczka - pogadaj z Szajajabą - jej córeczka ma skazę białkową i mnie to wygląda podobnie.. ale na oczy tego nie widziałam to mnie cięzko coś ocenić. Szajajaba karmi teraz Bebilonem Pepti i po krostkach ani śladu.. no ale to modyfikowane mleko ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-15 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Siala wiesz jak zrob, kup sobie bobotic zanim sie skonczy sab sompex i zobaczysz czy sprowadzac czy nie.
Opakowanie 30ml koszt 13 zl o smaku malinowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wkurza mnie to ich usypianie..i zabawa z Sebkiem - ja bardziej dziecko zostawiam na leżąco i najwyżej gadam do niego spokojnie, dotykam, całuję a rodzice prawie cały czas na rękach, bujanie i ciągle jakieś "aaaa..kotki dwa... mmmm.. lalala.." Z jednej strony rozumiem bo chcą się nacieszyć wnukiem.. nie przegadasz ze on się uczy.. a z resztą mogą mi przytaknąć a w domu jak nie widzę to robić po swojemu :/ I jak powiem ze dziecka nie dam bo mnie nie słuchają to się obrażą i jak będę potrzebować "niańki" coby załatwić coś gdziekolwiek to mogą się na mnie wypiąć :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-16 o 00:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za komplementy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siala - u mnie mama niby nie kaze przyzwyczajac, ale mala lubi sobie kwekac to mama zaraz ja bierze bo mysli ze ona placze, a ona sobie czasem lubi pogaworzyc. Ma swoja pioenke i lubi przy niej spac, jej nawet glosna muzyka nie rusza, po za tym jak leci cicho to nie robi to na niej wrazenia ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() właśnie wstajemy moje kochane maleństwo sprawiło mamusi piękną niespodziankę spała od 22-23 do 5apotem od 5 do 6:30 i bez płaczu poleżała sobie 30 minut sama ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Rozeznanie
|
a to Nika przed szpitalem dwa tygodnie temu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
jaszczka
moim zdaniem podejrzany jest niestety nabial ![]() a, i dzem malinowy - maliny to drobnopestkowce rowniez niezalecane ze wzgledu na powodowanie alergii. jesli wy z mezem macie problemy alergiczne to maly moze miec sklonnosc
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-08-16 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przemywanie rumiankiem i nadmanganianem nic nie dalo a co do spania na jednym boku to my za cholere nie mozemy sobie z tym poradzic. na bok go nie da rady polozyc bo zaraz sie obraca a jak mu cos podloze pod plecki zeby sie nie obrocil to zaraz jest krzyk. pytalam rehabilitantki to powiedziala zeby go ukladac tak zeby caly swiat byl po drugiej stronie a nie po tej ulubionej. zeby karmic go tez na drugiej stronie tak zeby sie jak najwiecej odwracal no i jak najwiecej ma na brzuchu lezec. ma juz splaszczona glowe z prawej strony ![]() witajcie ![]() ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-08-16 o 07:37 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dzis pierwsza noc bez noszenia!!!!!!!udalo sie, choc juz mialam sie zalamac! teraz adunia spi w foteliku-pobujalam ja z pol godzinki i sama zdarzylam juz sie ubrac, zjesc, nadrobic Was i powoli sie ogarniam i oglaszam oficjalnie-NIE NOSZE MOJEGO DZIECKA ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
kurcze tak czytam ze jecie pomidorki moze i ja sprobuje bo narazie sie balam
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
agravka
najwazniejsze ze wszystko w porzadku ![]() ![]() anoxa ja zaczynalam od najbardziej okrojonej wersji kulinarnej i powoli wprowadzalam nowe rzeczy, wiadomo kazde dziecko reaguje inaczej i trzeba samemu sprawdzic Frania Zosia spi na roznych bokach aniaa ja tak kombinuje zeby wlasnie ustawic jedzenie a w srodku kapiel. wiadomo potrzeba czasu ale pozniej jest juz latwiej
#1784 | |
Zakorzenienie
|
Zeby mu sie nie ulewało, jak go przewijam po jedzeniu.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Konto usunięte
|
Melduje się na odchowalni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
Mały po papu o 19:40 zasnął po jakiejś godzince i spał do 2:00 więc nie tak długo jak ostatnio ale i tak jestem zadowolona.. a dziś wstał o 9:30 na amciu.. przewinęłam, przebrałam w bodziaka z krótkim i daję butlę.. patrzę, słucham a tu kupa się ciśnie niemiłosierna... nakarmiłam, biorę do odbicia a tu widzę na swojej nodze kupę.. i to nie swoją! No nic, odbijam, bach na przewijak, otwieram a tam.. armagedon
![]() jajka osrane, siurek też, po sam pępek prawie.. dupa po łopatki xD bodziak załatwiony.. ściągam przez głowę.. nogi już upaprane, bok też.. myślę-tylko nie włoski i łeb! udało się je ominąć kupie ![]() No i zmuszona byłam wykąpać.. pierwszy raz i pierwszy raz sama.. zawsze kąpała mama ![]() ![]() ![]() aaaa i moja koszulka też zaznała kupy ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;21400193]Melduje się na odchowalni
![]() witamy ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Wtajemniczenie
|
honolinka- witamy z calego serucha!!!
siala- jak zwykle masz jakies przygody ![]() ![]() ![]() ![]() moja dzidzia uwalila kupe, popatrzyla sie na swiat, pousmiechala do mnie, zjadla i spi w lozeczku przy muzyczce z karuzelki-usnela bez noszenia!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
honolinka
witaj ![]() siala gratuluje mega kupska ![]() agravka no to juz masz sukcesy z usypianiem ![]()
![]() |
#1790 |
Rozeznanie
|
Siala Sebek czekał na odpowiedni moment bojak walnąć kupę to z rozmachem
![]() moja właśnie miała atak kolki 2 godziny w końcu suyszarka pomogła poszło parę pierdków 3 kupki i teraz podsypia a ja nad nią z suszarką stoję w razie gdyby znowu zaczełasię zwijać - w jednej ręce smoczek w 2 suszarka i czekam........czuję się jak robot wielofunkcyjny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis uziemniona do 16.30 bo skonczyly mi sie wkladki a nie bede paradowac z plamami po osiedlu, a ja mam tak ze jak tylko przypomina mi sie dziecko albo ktorakolwiek corka sie do mnie przytula to mleko zaczyna mi wyplywac
![]() ![]() dzis na obiadek kurczak ze szpinakiem, zastanawiam sie tylko czy spaghetti czy zrobic na ciescie francuskim ![]() ide sobie zrobic rogalika na drugie sniadanie ![]()
#1792 |
Konto usunięte
|
Jaszczko, buzia mojej córeczki wyglądała tak samo, niestety. Po kilku dniach z tego robił się wysięk ropny, na buzi była jakby skorupka. Niestety to była skaza białkowa i przeszłam na bebilon pepti. Ważniejsze od karmienia piersią dla mnie było to, by córeczka szybko doszła do siebie, a mleko pije już 2 miesiące i jest zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Zakorzenienie
|
lepiej jest podnieść całe łóżeczko ( z jednej strony) niż materac.
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- słodziak ![]() jaka u Ciebie jest temperatura? U nas upały. Mały śpi tylko w pieluszce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
ja nic nie podkladam ani pod lozeczko ani pod materacyk, no i na szczescie nie mam problemu z ukladaniem malej na obu boczkach aczkolwiek mam nakazane przez pediatre kladzenie malej na lewym boczku bo urodzila sie z lekka asymetria przez to ze byla przycisnieta caly czas lewa strona buzki do lozyska.
do tego mala ladnie zasypia w swoim lozeczku, a jak ma z tym problem za dnia to biore ja do siebie i zasypiamy razem, ale to rzadko. nosic i bujac tez jej nie musze, bo wydziera sie tylko wtedy kiedy jest glodna. mam nadzieje ze tak jej zostanie ![]() ja po 2 tyg, scislej diety, czyli same ochydztwa, sprobowalam dzisiaj kanapek z pomidorkiem, a na obiad bedzie lasagne... mam nadzieje ze mlodej nie zaszkodzi. no ale dzieki dietce, zostalo mi w sumie 5 kg do wagi z przed ciazy, bo po samym porodzie zeszlo mi tylko 6. a teraz co 1-2 dni schodzi mi z wagi 0,5-1 kg ![]() ![]() i mam pytanko, to karmi to pic cala butle czy tylko szklaneczke ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
a my znow mamy kupke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Zadomowienie
|
mój mały ma gorączkę .... raz miał 38,1 a potem 37,5 ...
chwilę Go poobserwuję a jak nie to pojedziemy na pogotowie nie wiem czy jest chory czy to od tej temperatury... |
![]() ![]() |
![]() |
#1798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
boże nie wiem czy to CUD czy jak ale 5 minut po podaniu samsimplex - dziecko mi zasneło........... normalnie szok |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie mialam sie ciebie pytac... ty przystawiasz czasem mala do cyca czy tylko sciagasz? sciagasz na bierzaco czy z zapasem? bo ja kurcze znowu odstawilam mala od cyca i tylko butelka i od razu laktacja sie zmniejszyla :/ jak sciagalam po 140-150 ml tak wczoraj schodzilo tylko po 70-80 ml... i juz sama nie wiem jak to wykombinowac zeby mlodej bylo dobrze i mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Rozeznanie
|
jeśli następnym razem też zadziała to ozłocę kuzynkę od której dostałam te krople
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.