|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
i bierz się porządnie za loki![]() czy wam też tak dużo oleju schodzi na włosy?? nie jest tak łatwo naolejowac loki, dzisiaj dzieliłam je na kilka części i każdą dokładnie smarowałam
|
|
#23252 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#23253 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jasmin, bedzie jeszcze ladniej ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
ja bym sie chyba musiala przykuc do lozka coby wytrzymac w jednej pozycji cala cnoc ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- podobnie ja |
||
|
|
|
#23254 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. jaksy, witaj Cytat:
Oglądałam ten program kiedyś, nie mogłam wyjść z szoku, na początku myślałam, że to żart. A potem zobaczyłam polską wersję, wcale nie odbiegał od tej - super zarozumiałe dziewczynki, niedojrzałe matki . Teraz słyszałam o koloniach "Małe kobietki" - średni wieku - 10 lat. Dziewczynki uczą się malować, kręcić pupą, kupować różowe ubranka itp. Najgorsza była pogarda w ustach tych małych kobietek w stosunku do innych koleżanek. Smutne...
|
||
|
|
|
#23255 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.... NFZ .... w glowie mi sie nie miesci ![]() malgosiu, trzymaj sie ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
) matki... a dziewczynek bylo mi po prostu zal
|
||
|
|
|
#23256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widać, ze II dnia już nie ten skręt, ale to każdy się z tym boryka ![]() Cytat:
namów siostrę na cg ![]() witaj wśród kręconych
|
|
#23257 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-16 o 22:03 |
|
|
|
|
#23258 |
|
Zakorzenienie
|
Rockbunny widzialam wpis w codzienniku, mam uwage, po pierwsze co do zelu lnianego - mnie zawsze daje polysk ale stosuje z naturia - miod & cytryna lub len & rumianek, powod dla ktorego nie stosuje maku&bawelny jako b/s jest taki ze ta odzywka jak i pozostale nie wymienione sa bardziej tresciwe niz cytryna i len, jak spojrzysz z tylu na porade od producenta to na maku, pokrzywie, wrzosie znajdziesz informacje ze na wlosy ktore sie przetluszczaja (w domysle ktore latwo obciazyc) nalezy stosowac jako do splukiwania lub jedynie na konce, na cytrynie i lnie nie ma tej uwagi, wg mnie polaczenie maku&bawelny i zelu dalo Ci matowosc (dawno temu zrobilam takie polaczenie i mialam to samo) co do dzialania to moge sie wypowiedziec o naturii najczesciej przeze mnie uzywanej - miod&cytryna - wg mnie zamykaja luski i daja polysk ktory zel lniany zwieksza, obecnie poszukuje innych produktow ktore dadza podobny efekt gladkosci
|
#23259 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() to jak- prostownica i zniszczone wlosy czy ladne loczki
|
|
|
|
|
#23260 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
zawsze biorę jej odrobinę, rozcieram w dłoniach z wodą i dopiero ugniatam. Na początku może wydają się być trochę obciążone, ale już po jakiś dwóch godzinach znowu sie puszą i robi się szopa, więc nie pomyslałam, że gloria może je obciążać. W sumie jak ich teraz dotykam to jest taka niemiła powłoczka od tej glorii... Zmienię odżywkę na jakąś lżejszą bez spłukiwania (pierwsze co mi przyszło na myśl to joanna naturia; ona jest bez spłukiwania prawda?) i poobserwuję, bo być może rozwiązanie moich problemów jest tak blisko ![]() P.S. Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie
|
|
|
|
|
#23261 |
|
Raczkowanie
|
Poszukuję Waszych opinii na temat żelu Artiste i żelu z Rossmanna (bez silikonów to chyba ten różowy). Bardziej interersuje mnie ten rossmannowski. Żel Artiste mam i jestem tak średnio zadowolona, trochę tak jakbym rozprostowywał mi loki. Wielki plus, bo nie skleja, ale nie jestem zachwycona jego działaniem. A jak ten z Rossmanna?
Czasami wspominacie o nim...
|
|
|
|
#23262 |
|
Wtajemniczenie
|
ilonka - przeszukaj poprzednie czesci watku. "szał" na zel tzw różowy z rossmana (zwany takze 'zelem ewelki', która go dla nas odkryla
) byl chyba w czesci 2. artiste pozniej - strzelam ze w 4
|
|
|
|
#23263 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Rożowy żel z Rossa był ok, szczególnie jako mix z balsamem Nivea. Nie kleił się do rąk i fajnie zachowywały się po nim włosy. Myślę, że musisz wypróbować kilka jak nie więcej rodzajów żelów, by sprawdzić, który z zawartych w nim polimerów najbardziej pasuje Twoim lokom. Problem w tym, że producent dokładnie nie podaje jaki polimer zmieszał, więc - choćby na przykładzie Artiste - można mieć 5 różnej mocy żeli o tym samym składzie. Pamiętaj też o tym, że żel jest kropką nad i, stanowi wykończenie, ale to oznacza również, że współpracuje z całym zestawem. Zanim kupisz nowy, sprawdź, w jakich układach spisuje się najlepiej, np. Kadus świetnie działa z emolientowymi odżywkami jak Kallos latte. A ja sobie popstrykam, co tam słychać przez ostatnie dni
|
|
#23264 |
|
Zakorzenienie
|
dawno tu nie zaglądalam ,
obcielam ostatnio wlosy tzn. z dlugosci nic tylko pocieniowalam - fotka w temacie o cieniowaniu, obecnie uzywam tylko : mycie pottersem arnika (aloes powodowal łupież), odzywka garnier awokado, splukuje i odzywka joanna len i rumianek na mokre wlosy , ugniatam, plunking (chyba dorze napisalam) - ale jak bylo gorąco nie dalam rady chodzic w tym ręczniku , seboradin lotion jako wcierka , od czasu do czasu wax do włosów blond - chcialam nim rozjasnic bo mam ciemne ale raczej słońce troszku rozjasniło i zmyl sie troche szampon koloryzujący joanny , moze w koncu zmobilizuje sie i zrobie żel lniany no i zbieram na porządny ręcznik - polecany tu wczesniej z mikrofibry
|
#23265 |
|
Przyczajenie
|
Moja psycha normalnie klękła przy was ;p
i tu jest pies pogrzebany gdyż iz ja nie za bardzo lubię swoje loki bo sa aż za bardzo pokręcone a ja wolę jednak takie fale moja prostownice do szafki? bożeee, nie.. to jest silniejsze ode mnie jak mi pomożecie to się zajmę moimi kędziorami i nawet sobie strzelę fotkę wtede, teraz nie ma co pokazywać
|
#23266 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
mam problem z wlosami nie wiem juz kompletnie co robic są strasznie przesuszone przez prostownice z ktora nie moge sie rozstac iiii maskarycznie wypadają pliisss pomozcie
|
|
|
|
#23267 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wiecie co?? a dam jakieś prowizoryczne zdjęcie zrobione na szybko i byle jak ;D
|
|
#23268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam pytanie do moich znawczyń kochanych - czy lepiej ugniatać włoski po odżywce b/s i potem tylko żel, czy lepiej ugniatać po żelu? Kiedy będzie lepszy skręt? Bo troszkę się pogubiłam
|
||
|
|
|
#23269 |
|
Przyczajenie
|
jestem tego świadoma aczkolwiek w przypływie emocji wywołanych moimi włosami prostownica sama wpada mi w ręcę ;D
ale już rzadziej je prostuje bo nie ma to sensu- włosy mi się odwijają strasznie więc efekt jest może na pół godziny ![]() no to zaczynamy walkę o pikne włosy ;p
|
#23270 |
|
Raczkowanie
|
gdyby to bylo takie latwe to tez bym odstawila prostownice, ale poprostu po umyciu wlosow mam taką szope na głowie ze szok wiec bez niej sie nie obejdzie
... jednak bede musiala z czegos zrezygnowac
Edytowane przez k_asia9 Czas edycji: 2010-08-17 o 11:45 |
|
|
|
#23271 |
|
Przyczajenie
|
k_asia9 a powiedz mi, rozczesujesz włosy jak Ci troche już przeschną??
|
#23272 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Cytat:
I tu chyba rozwiązałam swój problem. Ja mam wersję z niebieskim wieczkiem, najsłabszą. Nie wiem czemu, ale ubzdurałam sobie, że mocne żele negatywnie wpływają na włosy, bardziej chemicznie. I kolejny mój problem rozwiązany, jak czytałam składy tych żelów wydawały mi się identyczne, teraz wiem, że różnią się polimerem. Stokrotne dzięki. ![]() Balsam Nivea miałam, ale przerzuciłam się na żele, one chyba najbardziej mi pasują, najmniej - pianki. Do żelu Artiste nic nie mam, poza tym, że wybrałam za słaby, ale to już moja wina. Podoba mi się jego działanie to, że jest delikatny dla włosa - nie obciąża, nie skleja, nie robi mokrych efektów (bardzo nie przepadam za tym, chociaż oni mają chyba taki żel - efekt mokrych włosów). PS: Bardzo lubię czytać Twoje odpowiedzi . |
||
|
|
|
#23273 |
|
Raczkowanie
|
rozczesuje jak juz calkiem wyschną bo slyszalam gdzies ze nie wolno czesac wilgotnych wlosow poniewaz sa bardziej podatne na uszkodzenia i intensywniej wypadają
Edytowane przez k_asia9 Czas edycji: 2010-08-17 o 11:52 |
|
|
|
#23274 |
|
Przyczajenie
|
no to ja jestem chyba jakaś dziwna bo je rozczesuje tylko na mokro a potem zostawiam żeby się pokręciły w spokoju i nie robi mi się sianko ;D a włosy i tak na pewno gorzej połamią cie się od prostowania niż od takiego czesania ;* spróbuj może raz je zostawić same sobie, nie rozczesuj ich później i zobaczysz czy coś Ci to da
|
#23275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiem, że będzie bolało (chodzi o odstawienie prostownicy), ale warto! Swoją drogą, teraz widzę, że ta prostownica to jak nałóg. A jak już o niej mowa. Odkąd Was poczytuję zastanawiam się, dlaczego moje włosy były ładne właśnie tylko po wyprostowaniu - błyszczały się, układały, nie puszyły.
|
|
|
|
|
#23276 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() uzywajac prostownicy tylko poglebiasz swoja szope... ale tego to mam nadzieje jestes swiadoma
|
|
|
|
|
#23277 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#23278 |
|
Raczkowanie
|
wiec prostownice trzeba odstawic na dluzszy czas niestety i zacząc dbac o wlosy
nie wiem czy mi sie to uda ale postaram sie , a znacie moze jakies fajne domowe sposoby na odzywienie ich?
|
|
|
|
#23279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#23280 |
|
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21424388]hej
![]() uzywajac prostownicy tylko poglebiasz swoja szope... ale tego to mam nadzieje jestes swiadoma ![]() Tak jestem swiadoma ale tak ciezko jest mi sie rozstac z ta prostownica to jest jak jakis nalog ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- dzieki za podpowiedz ale jestem tu nowa i nie za bardzo wiem jak tu sie jeszcze 'poruszac' zeby cos konkretnego znalezc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

i bierz się porządnie za loki

)
. Teraz słyszałam o koloniach "Małe kobietki" - średni wieku - 10 lat. Dziewczynki uczą się malować, kręcić pupą, kupować różowe ubranka itp. Najgorsza była pogarda w ustach tych małych kobietek w stosunku do innych koleżanek. Smutne...
....