|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
ja kupiłam jedno opakowanie woreczków (chyba 25 sztuk)- jak się okażą przydatne, zakupię więcej
|
|
|
|
#3032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Cytat:
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w pracy ubezp. z pzu i przy danej składce za urodzenie dziecka jest 950 zł. Dodatkowe ubezp. wykupiliśmy z myślą o dziecku i wybraliśmy takie (polisa życie) w ktorym za ur. dziecka jest najwięcej przy niezbyt wysokiej składce 2000 zł (składka 51 zł).
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo widziałam pojemniki TT 50ml 4 sztuki za 19zl więc mi się nie uśmiecha kupować jeśli nie wiadomo czy się przydadzą, zresztą musiałabym kilka takich zestawów zakupić ( jeśli oczywiście bym miała co przechowywać )ooo...a ja myslałam, że 1000zł, no to poprawiłaś mi dzisiaj humor
|
|
|
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja tak sobie na działkę kursowałam, do przyczepki ![]() Cytat:
W teorii to sieć aptek "przyjazna diabetykom", niestety sama aptekarka przyjazna nie była. ------------------------------- Uprawiacie jeszcze seks? My wczoraj usiłowaliśmy, ale takich akrobacji to jeszcze nie robiłam nigdy, a zmęczyłam się jakbym w polu orała . Więcej z tego było śmiechu niż seksu bo w ogóle ciężko znaleźć jakąś pozycję, żeby się w niej dało kochać, żeby dziecko nie fikało w brzuchu a mnie nic się nie zgniatało... Tragedia...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-17 o 09:18 |
||
|
|
|
#3036 |
|
Zadomowienie
|
ninaad, majka232 taaa... przy zamowieniach hurtowych (kilka produktow) moze takie kupowanie sie opłaca... ale jak ja tak nie cierpie poczty polskiej, a nie daj bog jak musze stać w kolejce z awizo, za jakas smierdzaca babcia, albo innym smierdzacym typem...
gabisun...nie, bo narazie nie wiem czy wogole bede mrozic, moje dwie kolezanki odcigaly mrozily, a ich dzieci w nosie to mialy bo z butelki ani innych takich za chiny nie chcialy pic, tylko z cycka. jak sie okaze, ze Młodej nie bedzie przeszkadzało picie np. butelki to sie przeciez kupi... po co wyrzac kase na cos co moze sie w ogole nie przyda...? z tym, ze moje koty beda spały az do powrotu mojego meza... takie sa cholernie towarzyskie ![]() klarissa... tak, jakoś dajemy rade ale ja sie staram nie przemeczac, poza tym ze mam brzuch jak balon to nadal jestem dosc elastyczna, wiec zawsze jakos uda mi sie cialem wymanewrowac, zeby mi bylo wygodnie a propos fikania dziecka, to mnie to jakos nie rusza. Lekarze mowia, ze to nie przeszkadza, gazetki to samo, wiec ja o tym w ogole nie mysle
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-17 o 09:29 |
|
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
))Nie mam czasa do was zagladać Mamuśka jest, ciagle gdzieś ją woże. jak nie do szpitala do wujka, to do cioci do domku. ALe juz dzis wujka wypisują ze szpitala więc będzie mniej jezdzenia bo mieszkają blisko nas![]() Wujek mial udar w zeszly poniedzialek jak pisała, z pamięcią mu się polepszyło i jest ok, ale z chodzeniem ma dosc duzy problem nio i z chodzeniem do wc- tzn prostata masakryczna i siusia w pampersy. na szczescie z drugą opcją chodzi do wc ![]() Musimy mu zalatwić balkonik do domku nio i jakies pielucho-majtki, żeby mogł sobie sam zakladac...ah okropne zycie czasem jest Mężuś w sobote wieczorkiem przyjechał z Gdyni i jest ok, nawet lepiej niż sądziłam dogadaują się z moją mamą ![]() A ona już pomyła mi okna wiec mam luz Klarissa -w sobotkę jak męzuś wrocił to dalismy radę )) jakoś tak klasycznie, fakt brzusio przeszkadzal nio ale ...było miło az się mezus zdziwił, że mu "dałam" eheheheh![]() W ogóle poryczałam się przez niego już bo jak wrócił to stwerdził, że jestem wielka jak BOJLER nio a jaka mam być, skoro w brzusiu dzidzia jest??? A w sobote na wesele przyjaciołki... mialam byc swiadkową, ale odmowiłam, bo roznie bywa.. i w sumie nie wiem nawet czy w buty jakeis wejde hehe i czy sukienka w ktorej bylam w czerwcu bedzie jeszcze dobra ehehWczoraj byłam na KTG, wszystko w normie, znow ide w czwartek i tak juz do konca- czyli 2x w tygodniu Moj gin tak robi wszystkim
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-08-17 o 09:42 |
|
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
witam znow po czasie
![]() pedzicie jak szalone ! kolejna czesc a ja dopiero teraz sie melduje niestety podczytuje was kiedy tylko moge ale mialam problemy z zalogowaniem sie wiec pisac nie pisalam tylko podczytywalam po trochu jednak przyznam sie ze troszke jestem do tylu wiec juz za chwile zabieram sie za nadrobienie ![]() Kubus wciaz naciska mi na zebra i juz poprostu nie mam sil wczoraj odwiedzila mnie polozna , myslalam ze dopiero po porodzie sie zjawi a ona wczoraj przyciekla nie mialam okazji pogratulowac naszej rozpakowanej mamusi wiec teraz mam okazje wizyta w czwartek zmykam nadrabiac, trzymajcie sie
|
|
#3039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego muszę się tak ułożyć żeby dziecko dało mi spokój co nie jest proste, bo teraz z kładzeniem się to w ogóle mam problem i najchętniej wcale bym się nie kładła... No i też nie w każdej pozycji mogę się kochać bo w niektórych mnie boli, więc musimy kombinować ![]() Cytat:
Cytat:
A co do "komplementu" to faktycznie wyskoczył jak guma z gaci... ![]() --------------------- Ja dzisiaj mam wene na sprzątanie. Rano poprałam śpiworki małej, teraz dywanik z balkonu, poodkurzałam, jeszcze umyję podłogi a potem popiorę ciuszki - ostatni rzut już i od jutra będę się brała za prasowanie. Jakiś wewnętrzny głos mi podpowiada, że powinnam sobie wszystko już przygotować (rzeczy dla siebie do szpitala też). Codziennie obserwuję śluz w obawie przed czopem
|
|
#3040 | |
|
Wtajemniczenie
|
na alledrogo
Cytat:
![]() ja z reguły zamawiam duże paki albo większe (w sensie droższe) zakupy- wtedy zamawiam kurierem |
|
|
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
Witam, kochane
Musiałam Was troszkę nadrobić, bo wczoraj przyszła za***iaszcza burza i wysiadł mi internet, a zaraz potem prąd Prąd odzyskałam po około 2h, ale netu nie było do rana.Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze ![]() Maggie1983, bardzo ładne ubranka Ineczka33, super wyglądacie. A Ty strasznie szczuplutka jesteś Heh, chyba od miesiąca już nie ...Tęsknię za normalnym, regularnym seksikiem ![]() Mpik82, super, że Twoja mama dogaduje się z TŻ A z tym bojlerem to przegiął pałę ![]() U mnie nic nowego, żadnej głupoty jeszcze dziś nie zrobiłam ![]() A co do parówek, to nie wiedziałam, że można gotować w tej folii
|
|
|
|
#3042 |
|
Rozeznanie
|
Klarissa ja juz dawno nie uprawiam seksu bo:
-mimo ze chwilę przed zrobie siku to jak tylko coś sie zacznie to musimy przerwać bo znowu mi sie chce -mąż jakoś boi się (ze dziecku tam niewygodnie) i nie naciska -ja za chiny nie mogę osiągnąc orgazmu no ale teraz zamierzam dopadać mojego męza coraz częsciej bo to niby przyśpiesza poród ![]() Mpik też mu sie zachciało bojlerem Cię nazywać ![]() Gabisun ja nie mam zamiaru narazie kupowac nic do mrożenia, nie wiem czy dobrze robie ale zawsze apteka jest blisko wrazie czego ja wczoraj o mało zawału nie dostałam jak zaczęłam się przeglądać po wyjsciu spod prysznica rozstępy na moich pośladkach sa okrutne, długie czerwone pręgi a do tego cellulitis i chyba zaczynam dostrzegać początki rozstępów na wewnętrznych stronach ud![]() twarz szara bez wyrazu, oczy jakby zapadniete bez makijażu wyglądam okropnie juz naprawde marze o tym zeby się wziąść za siebie i zaczać ćwiczyć
|
#3043 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Cytat:
Cytat:
oj ciebie się uczepili tak jak ja mam pecha do ginów co ide to okazuja sie jeszcze gorsi od poprzednich Cytat:
![]() ja zagladam,ale tam nie pisze,ale jeszcze pisze na walczymy i tam tez sie pochwaliła kurcze tez sie ciesze,bo tyle czekania,wrogi śluz a jednak cud się zdazył ![]() Cytat:
![]() ale ja to w ciąży jakaś nie wyrzyta chcice mam jak nie wiem tak przed ciążą nie było,a odlatuje az za szybko ![]() Cytat:
o to fajnie,ze wszytsko ok i 2 razy ktg masz dobrze ja to ani razu nie bede miec chyba,ze jak bede rodzic
|
|
#3044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Uuuuuu...
![]() Cytat:
Ciekawa jestem jak to będzie po ciąży... Pewnie jeszcze inaczej. Cytat:
Ale orgazmy jak już mam to są ekstra, tyle, że dojść do nich to jak "droga przez mękę" ![]() Cytat:
Na całym ciele wylazły mi żyły (nawet w miejscach intymnych), a przez bieganie w spodenkach i koszulka z ramiączkami po działce jestem opalona we wszelkie możliwe wzroki... brzuch mam bielusieńki a dekolt strzaskany słońcem, w połowie uda mam białe, w połowie opalone... wyglądam tragicznie A co do cellulitu to nigdy nie przypuszczałam, że można go mieć nie tylko na tyłku i udach ale też nawet nad kolanami... Mam nadzieję, że to mi zejdzie... ![]() Cytat:
|
|
#3045 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odkąd lekarz przy mężu mówił o tym, że głaskanie brzuszka i stymulacja piersi moze wywołać skurcze mój luby ma stracha..Też jest raczej śmiesznie niż namiętnie, szczególnie gdy po wszystkim on mnie bacznie obserwuje, sprawdza czy mały sie rusza, pyta co chwilę czy coś mnie nie boli Cytat:
Ostatnio mój tata przywitał mnie słowami "Cześć gruba belo", więc ja mu na to "Cześć stary pryku"- podziłało. |
||
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
ninaad dzięki za info
Mszu no bo właśnie słyszałam ,ze przy nawale mleka to dobrze jest sobie zostawić takie zapasy na "czarną godzinę" w mojej super aptece nawet octeniseptu nie mogłam dostac, a co dopiero jakieś pojemniki czy woreczki ![]() Mpik pocieszę cię że starsi ludzie duzo szybciej dochodzą do siebie po wylewie niż młodzi na pewno nie bedzie już taki sprawny jak kiedyś, ale dobra rehablitacja postawi go na nogi, przynajmniej żeby był w miarę samodzielny Klarissa a ja mam ostatnio taką ochotę na przytulanki ,ze szok teraz ma tak zakodowane sex= zaraz jedziemy na porodówkę |
|
|
|
#3047 |
|
Raczkowanie
|
"borowkowa-To super! Bo tak myślałam od początku, ale ostatnio mnie coś na Lutycką wzięło. Jednak chyba pokontynuuję tradycję rodzinną i wyląduję w św.Rodzinie, zresztą tam mam najbliżej
" no ja tez Poznanianka i św.rodzina, bo to juz rodzinne hehe ![]() a co do seksu-ciezko coraz bardziej ale jeszcze dajemy rade choc akrobacje by nie dusic brzuszka sa niezle i smiac mi sie chce przy tym, no ale potem to niestety tak szybko nie bedzie mozna op porodzie i nieraz sie zastanawiam jak to bedzie.....
|
|
|
|
#3048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3049 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy to ze czlek caly czas taki spuchniety to normalne???
|
|
|
|
#3050 | ||||
|
Zadomowienie
|
No miejmy nadzieje,ze wkrótce urodzisz i nie będziesz chodzić jak Słonica jeszcze z rok
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wybrałaś już spzital?Bo jeśli Ci się poród przesunie,to chyba warto już podjąć decyzję.JA po ostatniej wizycie(wycieczce) na porodówce na Krasnickiej mam jeszcze większe wątpliwości gdzie rodzić.Tam jest całkiem sympatycznie(przynajmniej nie leży sie na korytarzu).Jeszcze jak pojadę na ktg na Jaczewskiego to tam będę chciała oblukać co i jak i wtedy będę musiała podjąc decyzję ![]() Cytat:
|
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam,
ależ wczoraj była burza nad Kielcami - pierwszy raz widziałam takieee grzmoty i błyskawice, do tego lało niemiłosiernie, i jeszcze wiatr.... a teraz znów słońce i ciepło ![]() bardzo ładna ![]() Cytat:
piękna uwielbiam takie połączenia ![]() ja wczoraj kupiłam dla Matiego drugi komplet pościeli i zamówiłam firankę do pokoiku - będzie w piątek do odbioru Cytat:
za to wieczorem daje czadu, dziś w nocy znów mnie atakował kopie mnie tam "w dole" strasznie, aż mi się wszystko rusza
|
||
|
|
|
#3053 | |||
|
Zadomowienie
|
elenka1, ja tez nie wyglądam za ciekawie bez makijażu i ubrania
Ale pocieszam się, że to już niedługo ![]() Cytat:
Mężowi pewnie też ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo dobrze mu odpowiedziałaś
|
|||
|
|
|
#3054 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, no to nadrabiam was dalej kochane
Bordowa - super pościel, bardzo ładna Malwina - ja mam 36t2d i mam prawie 10 kg na plusie ![]() Klarissa - pięknie wyszedł Ci ten kącik dla Małej Lenka - ![]() Ineczka - ale z ciebie laseczka Kasienka - a kiedy masz to ktg??? poczekam może na Twoją opinię . Tak naprawdę to na Jaczewskiego mam jeszcze taki plus że siostra moja cioteczna ma tam koleżankę, która jest położną i może uda mi się z nią umówić, więc wtedy wybór będzie prosty dziś przynajmniej pogoda dużo lepsza, już dość miałam tego prażącego słońca, tak 23 stopnie to temp. optymalna jak dla mnie |
|
|
|
#3055 |
|
Rozeznanie
|
Gruba Belo? Bojlerze?
![]() Faceci przeginaja, zero empatii i wyczucia... Jeszcze pewnie mysla, ze to ma byc smieszne i taka ciezarna doceni wysilek. To ja pochwale mojego Tatusia, ktory widzial mnie ostatnio w szpitalu w koszuli nocnej (przyjechali z mama, a mama z wałówka jak dla pol wojska No wiec moj Rodziciel zadzwonil po spotkaniu do mnie, bo zapomnial mi powiedziec.. UWAGA...- Coreczko, zapomnialem ci powiedziec, ze slicznie wygladasz w ciazy i ze ci sluzy. I ze powinnas miec duzo dzieci, co by czesto tak pieknie wygladac. ![]() Ja wiem, ze to moj tato i zem ja jego corka, ale wiecie co, baaardzo mi sie milo zrobilo. ![]() Co do seksu, to ja tez troche schizuje z rozwarciem moim, choc szyjka dluga. Moj TZ tez byl troche na dystans, ale ostatnio cos mnie molestuje, a ja sie daje. Nie zawsze kochamy sie standardowo, powiedzialabym nawet, ze raczej rzadziej. Ale macanki pieszczoszanki jak najbardziej Z pozycjami nie mamy problemu, najlepiej nam na lyzeczki teraz wychodzi. Choc to wszystko w porownaniu z poczatkiem roku kiedy bylam jak suczka w rui to naprawde jak celibat Szkoda, ze ja taki dlugodystansowiec jestem....
|
#3056 |
|
Raczkowanie
|
Zuziczka, fajnie, to przynajmniej będę miała świeże porównanie
NIKaP-n, no ja chyba też Lutycką obstawię jako drugi typ. Choć w sumie tam jest najgorszy dla nas dojazd ![]() Ewcia811211, ale się cieszę Chodziłyście/chodzicie tam do szkoły rodzenia albo macie załatwioną położną, czy lekarza znacie? Bo ja nie, nie i nie i trochę zaczynam trząść nóżkami
|
|
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
Nie no panowie osiągaja szczyty bezczelności...
![]() Powiedzmy, jeszcze jestem w stanie "zrozumiec" meża Mpik, bo jest młody i jeszcze wiele musi sie nauczyc i niestety rolą zony jest douczyc to czego matka nigdy nie nauczyła (ja nie raz powiedziałam TŻtowi "wez sie spakuj do mamusi i niech nadrobi luki w twoimwychowaniu"), ale stary facet i z takim tekstem do corki wyjezdza... no normalnie...Mpik a ty nie rycz w takich sytuacjach, tylko nastepnym razem, go tak ochrzan ![]() edit: aż sie wkurzyłam, jak to przeczytałam... ide sie wyzyć przy żelazku
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-17 o 11:36 |
|
|
|
#3058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Za to na Polnej tez lezalam i no coz, ja bym tam wrocic dobrowolnie nie chciala Szkoly Rodzenia nie mam, poloznej nie mam, a moj lekarz dyzuruje na Lutyckiej (choc zeby to mialo znaczenie to nie zauwazylam, w przeciwienistwie do Polnej!) Polozne i pielegniarki i lekarze super mili
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
no może i niedługo, ale na krótko, bo po porodzie też trzeba będzie przecież odczekać...
no raczej nie jest to normalne, ale dosyć częste w ciąży. Jak mocno spuchłaś w krótkim czasie to lepiej skonsultuj to z lekarzem |
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
heh... no jak czytam te teksty facetów to naprawde rece opadają.... ale kobitki nie przejmujcie sie, to Wasza ciąża tak im na mózg pada
![]() ja własnie umówiłam się na wizytę do swojego doktorka na przyszły wtorek... co prawda prywatnie, bo w państwowej przychodni w tym czasie on jest na urlopie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Potem TZ wypisuje sie z ubezpieczenia u mamy.
na pewno na receptę są dużo tańsze ( dziewczyny na innym watku pisały), Może Martucha nam coś podpowie w tej kwestii
a z tym ubezpieczeniem to jakie macie? bo my mamy p plus i właśnie wiem tylko że koło tysiaka się dostaje. Też jestem podczepiona pod męża
i dostaniemy dwa
bo widziałam pojemniki TT 50ml 4 sztuki za 19zl
więc mi się nie uśmiecha kupować jeśli nie wiadomo czy się przydadzą, zresztą musiałabym kilka takich zestawów zakupić ( jeśli oczywiście bym miała co przechowywać 
nio a jaka mam być, skoro w brzusiu dzidzia jest??? 

podczytuje was kiedy tylko moge ale mialam problemy z zalogowaniem sie wiec pisac nie pisalam tylko podczytywalam po trochu jednak przyznam sie ze troszke jestem do tylu wiec juz za chwile zabieram sie za nadrobienie

a do tego cellulitis i chyba zaczynam dostrzegać początki rozstępów na wewnętrznych stronach ud