|
|
#1081 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
tak bo ci pipczec bedzie
|
|
|
|
#1082 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() :conf used:
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2010-08-17 o 13:51 |
||
|
|
|
#1083 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jestem oficjalnie najgłupszym tępakiem świata!
Moja sytuacja z au pairowaniem wygląda tak, że lecę 25.08 do Londynu, ale pierwsze 2-3 dni spędzam u kumpeli w domu jej siostry pod Londynem. Powiedziałam to mojej rodzince (oni wracają z wakacji 27.08) i im mówię: siostra tej mojej kumpeli mieszka w Slough - bo tak mi się kojarzyło coś z rozmów. No i oni: dobra, możemy cię potem odebrać od nich bo to blisko. Dzisiaj dowiedziałam się, że to Slough to ja sobie WYMYŚLIŁAM, bo ta siostra kumpeli mieszka po drugiej stronie Londynu zupełnie! Chyba mi się Slough zapamiętało, bo kumpela z liceum tam jeździła na wakacje. I teraz czuję się jak ostatnia idiotka, miesiąc temu im o tym Slough napisałam i teraz musiałam im napisać maila, że jestem debilem i że to nie tam. Oni pewnie są już na wakacjach i podejrzewam że nawet maila nie odczyta babka :/ będę musiała smsa napisać. ehhh zaraz wejdę na pocztę i sprawdzę czy automatyczną odpowiedź mi wysłało. Cytat:
Mam jeszcze w czwartek o 8:00 rano wizytę. Po drugiej stronie miasta nie wiem, jak wstanę....Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na zakupichyyyyy pójdziem, oj pójdziem, gadaj co za część miasta i czy blisko Richmond! ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- fuuuuuuuuuuuuuck! dostałam automatyczną odpowiedź "out of office" :/ zaje**ście! jak znam życie to oni są w jakimś honolulu i nawet smsa nie odbierze :/ FUCK i co mam teraz zrobić?
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
||||
|
|
|
#1084 |
|
Konto usunięte
|
napisz smsa i juz
|
|
|
|
#1085 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie napisz smsa i po sprawie.
|
#1086 |
|
Zadomowienie
|
odpisała mi na maila! wiedziałam, za daleko dla nich i nie przyjadą po mnie :/ będę musiała sama z 30kg przez cały Londyn jechać. superancko!
chyba, że mnie siostra kumpeli podrzuci, ale nie chcę im robić kłopotu...
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
|
|
|
#1087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?poradzimy jakos! ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- leci powtórka supernani. 5letnie dziecko musi spac o 8 wieczorem, ewentualnie o 9 ale to juz max. ciekawa jestem co by powiedziala na moje 2letnie maluszki które nie spią do 12 w nocy.... hmmm
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
z Ware do Richmond.
zgubię się jak nic! już to czuję! ja mam zerowy zmysł orientacji w terenie, potrafię się zgubić dwie ulice od domu :/
|
|
|
#1089 |
|
Konto usunięte
|
spoko niejedna juz schize miala ze nie da rady a dojechala
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- j sprzatam chate w czw mielismy sprzatac ale jutro zaczynam o 11 wiec sprzatam dzis potem sie spotkam z TZ halfway do kuzynek i sruuu wieczorem do kuzynek na hounslow ![]() btw TZ sie smieje jak wymawiam Hounslow
|
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
tak więc wchodze do dentystki i mówię ze ja za siostrę na 13:30 a ona do mnie... że nie ma zapisanego
![]() :pa la: ale się zdenerwowałam włączyłam zabujczy wzrok i kulturalnym ale dosadnym tonem powiedziałam co na ten temat uważamej denerwuję się :O ja jade busem do UK zawiozą mnie pod dom nie ma problemu z bagażem nie musze ściągać kolczyków mogę wziac sobie kosmatyki i już aaaaa już nie mogę się doczekać
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
a mowcie co chcecie, ale ja bylabym BARDZO zla i zawiedziona, gdyby mnie ktos nie odebral.
B by jechal po mnie 4 h, gdyby bylo trzeba. jestem pewna. Marta- a jakie warunki? ok dziewczyny, wrocilam wzielam z soba siostre, bo ona sie boi bardzo. i ciagle jak mi babka igle taka dluga wkladala, to mialam usmiech na twarzy, zeby siostra zobaczyla mysle,ze po tej wizycie ona sie mniej bedzie bac ![]() zrobila mi slicznie 7, wyczyscila kanaly w 6 raz jeszcze, zalozyla opatrunek i za tydzien bede miec sliczna 6 6- 120 kanalowe (myslalam,ze bedzie wiecej) 7- 4o za wypelnienie tylko w piatek wyrwanie 6 (powiedziala,ze moze nie trzeba bedzie chirurgicznie i zaoszczedze 160 zl i dol bedzie caly zrobiony a na gorze tylko powiedziala,ze cos tam osad i cos sie kruszy- ale to chyba malutko zaplace. (na nfz za wypelnienie placilam 50, tu 40 prywatnie jestescie ze mnie dumne? ![]() nie czuje polowy twarzy a rodzinka dalej nie odpisala. na poczatku wrzesnia bede miec wszystkie zabki zdrowe jezu, dziewczyny, nie macie pojecia, jak sie ciesze!
|
|
#1092 |
|
Konto usunięte
|
ja wole 1,5 samolocikiem i jestem pani
a nie ufyflana po dniu a autobie etc :P---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- rucia super
|
|
|
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
ja będę miszkać w Willesden Green to jest zone 2, no warunki to jedno dziecko ponad roczek, mało sprzątania, dokłądnie nie wiem ile godzin bo zahra jeszcze nie wie jak będzie pracowac ale 2 razy w tygodniu chcę ich zmusić zebym mogła chodzić na kurs weiczorami no i 90 funciaków na tydzień , więc chyba spoko teraz tak:
Czy ja mam spisywac z nimi jakiś kontrakt? Czy ktoś idzie do szkoły może i zechce się spoknąć? Jakie prezenty im przywieźć ? myślałam zeby zahrze dać taką do łózka tacke recznie malowaną przez moją siostrę a małej taka zabawkę co mówi po polsku. a co mojemu future hostowi dać, on polak nie wiem co by go ucieszyło, kiełbasy wieźć przecież nie będę:P
|
#1094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
plomba bialutka, nie widać że cokolwiek jest. no ja właśnie też jestem zawiedziona troszeczkę (nawet bardziej niż troszeczkę), ale oni w sumie od razu mówili, że na Stansted też po mnie nie przyjadą, bo za daleko. a to Ware to jest niedaleko Stansted. jasna dupaaaa, pierwszy raz sama za granicą - pierwszy raz w UK - i będę sobie z bagażem wycieczki robić przez cały Londyn :/ trochę lipa. pojechałabym taxi ale coś czuję, że bym majątek zapłaciła ![]() jeszcze mają szansę ze mnie zrezygnować, jak już zobaczyli jaka ze mnie sierota (tfu tfu!)---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Marta (nieźle, ja też jestem Marta ) google maps mówi, że od Ciebie do Richmond jest 25 minut samochodem :P sama nie wiem, czy to dużo czy mało na Londyn :P ja idę do szkoły, podobno mam gdzieś bliziutko od domu. a nad prezentami to się sama zastanawiam... chciałabym kupić hostom wielką puszkę toruńskich pierników, a dzieciakom to już nie wiem.
|
|
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
odemnie ponoć jest 20 minut na oxford street więc się cieszę
biorę baby borna pod pache i zasówamy
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się będę tłuc metrem z walizką:P
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Ruciaku jestem dumna! Ja w poniedziałek zakończe leczenie, nie mam żadnych kanałów do zrobienia. A dziś mnie młody dentysta przyjmował |
|
|
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
haha baby borna pod pachę, dobre :P to się raczej moje z nim nie pobawią, bo moje 10 i 6 lat ![]() uffff to pociesza mnie, że nie będę sama ;] :P
|
|
|
|
#1098 |
|
Raczkowanie
|
U mnie jest inna sprawa, bo moi przyszli hości mogą mnie odebrać ale musiałabym ze 2godziny na nich na lotnisku poczekać. Ale ja nie chcę na ciapę wyjść i odważnie powiedziałam,że dojadę do pewnej stacji i już stamtąd mnie odbiorą.
Ciekawe jacy oni są. Ich ostatnia au pair wracała do nich dwa razy. Wcześniej była inna na rok. Wczoraj dostałam pytanie jak moje wakacje mijają, sami jadą do Hiszpanii. Boję się pierwszego dnia! |
|
|
|
#1099 |
|
Wtajemniczenie
|
Ruciak, brawo !
Nie ma nic wazniejszego niz zdrowie, ja kilka lat wstecz, zanim zalozylam aparat, musialam przez rok czasu chodzic do dentysty (oczywiscie z nfz) zeby zrobila mi zeby, bo musialam miec wszystkie zdrowe. Po powrocie z UK tez musze isc ponownie, chyba szykuje sie 1 kanalowka i chcialabym sobie wybielic dodatkowo. Przyjechala mama po tego chlopca, zapytala sie ile chce za to, ja mowie, ze nie wiem jakie sa ceny tutaj i ona zapytala ile dostaje tygodnowki powiedzialam, ze 60 za 5 dni i ona zapytala czy 20 bedzie dla mnie ok Powiedzialam, ze tak
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2010-08-17 o 16:34 |
|
|
|
#1100 |
|
Konto usunięte
|
Richmond nie jest czasem jak sie na putney jedzie? Cos jakby. W richmond moja mala miala sesje zdjeciowa
to 4 zone jestJa od jutra mieszkam na hounslow to niedaleko a pracuje na hatton cross
|
|
|
|
#1101 |
|
Wtajemniczenie
|
ruciaku- jestem taka dumna!
szkoda tylko ,że ja się nie mogę za to zabrać..
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1103 |
|
Raczkowanie
|
Dziewoje kolejne idiotyczne pytanie, hosci dali mi szampana za 30 E< kuwa wolalabym to 30 E> moge go schowac do bagazu czy mi wezmie pierdzielnie w samolocie?
|
#1104 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
ja nie mam 6 na gorze i dlatego od tej strony mam zostawiona 8 (3 pozostale wyrwane) bo.. tak sie ta 8 pchala ze zepchnela 7 na ta dziure i teraz nie widac ze nie mam zeba, wszystko aldnie sie poukladalo (niom troche jeszcze aparacik pomogl)i dlaczego wstydzisz sie ginekologa???
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, boli mnie
nie wiem ktory i cos mi wypadlo z zeba wyglada jak plomba. czy przy opatrunku kanalowym ma tak bolec? ![]() w niemczech to samo mi robila i nie bolalo.
|
|
#1106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak na serio .. dlaczego nikt nie chce do Norwegii?? hehe
|
|
#1107 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ruciak a mialas kiedys jakis uraz?? np. tak ja ja - walnelas kiedys gebusia na schody?? mnie ciagle cos boli, nie moge czasem buzi otworzyc ale to z tego wypadku.. ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Notice jak Ci idzie dieta Dukana?? ja tez chc sie wziac za jakas diete ale przeciez Hosci nie nie beda specjalnie dla mnie odpowiednich produktow kupowac... ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Ruciaku trucie zeba czyli opatrunek aknalowy boli jak choooooooooooooolera!
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Malenstwo nie dam rady się z Wami pobawić dziewczynki w ten weekend bo będziemy mieli u siebie gości,naszych dobrych znajomych z Polski którzy mieszkają w Irl od roku i ja się z nimi od ich wyjazdu nie widziałam a oni niedługo wracają do Polski więc znów się nie zobaczymy
Ale dziękuje za pamięć o mnie ![]() ![]() Ruciaczku suuuper że leczysz te ząbki ![]() A mnie tak w ogóle to się chyba odechciało aupairkowania,a nawet jeszcze nie zaczęłam,tak doszłam do wniosku że jednak fatalnie jak nie będę miała tego kursu,biletu miesięcznego(a to naprawdę dużo kasy zeżre) a jeszcze chciałam uzbierać sobie na aparat ortodontyczny a ze 120euro tygodniowo to ja tego raczej nie pogodzę A czy też znajdę tą dodatkowoą pracę to nie wiadomo :/:/ I już w ogóle sama nie wiem czy jednak Irlandia to był dobry wybór,czy może miałam podjąć decyzję o innym kraju albo w ogóle o czymś innym.Pełno wątpliwości i pełne zniechęcenie a nawet jeszcze hostrodziny nie poznałam
Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2010-08-17 o 18:49 |
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
orenda
andzia- ale to nie trucizna ja mam juz nerwy wyjete w niemczech. to lekarstwo nie wiem, ktory boli. czy ten ostatni (to w ogole mozliwe,zeby plomba wypadla? )zaraz pojde spac. a jesli chodzi o zatrucie zeba, to wiem. przez to wlasnei 6 trace. to sa tortury!!!!! spytalam sie dzis tej dentystki, ktora metoda zaczyna robic kanalowe leczenie. gdyby powiedziala,ze trucizna- od razu by mnie tam nie bylo. (mimo tego,ze mi by i tak nie miala jak zrobic kanalowego od poczatku ) hm, spadlam ze schodow, ale w glowe sie nie walnelam mam waska szczeke bardzo. i jak spiewalam, chcac ja rozruszac, to zaczelo bolec. a teraz boli prawa strona i to mocno przy otwieraniu buzi. wybaczcie dziewczyny, juz schizuje. i ogolem rzecz biorac przewalone. ciocia napisala maila, co slychac, czemu na wakacje nie pojechalam, czy schudlam czy przytylam. napisalam,ze przytylam, bo mam rozwalony metabolizm i musze go odbudowac. (bo to prawda) a ona : Karolcia ja poznałam cię dobrze będąc z toba w tamtym roku i wiem,kiedy jest z tobą w porządku,a kiedy nie!!!tylko dlatego nie pisze, bo spytalaby o studia, a nie chce klamac, a dostanie zawaluNie rozumiem-jak to rozwalił ci się metabolizm?Co chcesz przez to powiedzieć?Ty powinnaś być pod kontrolą endokrynologa-odpowiada za hormony.Jeśli odżywiasz się tak jak w tamtym roku-czyli albo nie jesz,albo pochłaniasz góry jedzenia-too nie wina twojego metabolizmu,a wina twojej bulimii!!!nie mam bulimii i juz nie mam napadow. po prostu jem/jadlam smieci i slodycze, to przytylamSpójrz prawdzie w oczy?Dlaczego tak przytyłas?Tyle czasu zabiera ci liczenie kalorii,a jaki jest skutek?odwrotny do zamierzonego!Martwię się o ciebie,gdyż ja rozumiem więcej niż ci się wydaje.twój problem to głowa,a nie żaden metabolizm.W tamtym roku próbowałam to powiedziec twojej mamie,ale oczywiście w nic mi nie uwierzyła. (jak to nie uwierzyla? nie uwierzyla jej tylko w to, co nie bylo prawda. czyli,ze kupilam oliwe z oliwek (jako prezent proszony) a ciocia mi wmawiala, ze to po to, zeby pic oliwe, bo sie nie chce jesc,ze tak przeczytala w internecie. (o to bede zla na nia cale zycie, bo to bylo tak debilne i taka nagonka byla na mnie wtedy. ale co za idiota pije oliwe, powiedzcie mi : mur: az sobie przypomnialam jakie nienormalne byly jej oskarzenia)Ty potrzebujesz pomocy specjalisty.Karolina proszę porozmawiaj z kimś o swojej chorobie i teraz ona chce dzis z moja mama na gg porozmawiac a spytala tylko,czy schudlam czy przytylam. mam ochote kogos rabnac w leb. serio. nie ma potrzeby odpisywac. musialam sie wygadac
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

nie wiem, jak wstanę....
pójdziem, oj pójdziem, gadaj co za część miasta i czy blisko Richmond!