|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21433628]zgadzam sie
Rybionek- ![]() ladniutko [/QUOTE] tylko to czekanie na to rosniecie zeby bylo dlugasniej piknie i pokrecono mnie troche dobija
|
#23312 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#23313 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21433773]nooo cozzz.....Rybionek- wlasnorecznie ciachnelas
wyjscia nie bylo, przez wlasna glupote plus jeden niewlasciwy kosmetyk i niestety nie bylo co ratowac, teraz przynajmniej moj magazynek kosmetykowy ma na czym dzialac, szoda tylko ze wlosy odrastaja tak wolno
|
#23314 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kochane, bo moje pytanie znikło gdzieś w gąszczu
Czy lepiej jest ugniatać włoski po nałożeniu odżywki bez spłukiwania, a potem po ugniataniu żel i niech sobie schną, czy lepiej ugniatać dopiero po żelu? Kiedy będzie lepszy skręt? Bo troszkę się pogubiłam. |
|
|
|
#23315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-08-17 o 18:27 |
|
|
|
|
#23316 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, wlasnie przypomnialam sobie ze znowu zapomnialam zakupic w sobote |
|
|
|
|
#23317 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21433927]probowalas merz special na wlosy i paznokcie- ja kiedys jadlam- wlosy rosly jak durne
, wlasnie przypomnialam sobie ze znowu zapomnialam zakupic w sobote tak naprawde u mnie rosna zawsze tak samo ok. 1.2-1.4 cm na miesiac, nie ma znaczenie czy cos biore, co najwyzej wplywa to na jakosc, od paru miesiecy malo co mi wypada, od 2 to po myciu zostaje mi na rece 5-10 wloskow
|
#23318 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23319 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21434086]to dosc ladny wynik
[/QUOTE]dlatego zawsze jak sobie podcielam nawet 10cm to nawet nie zauwazalam jak znow mialam je z powrotem, ale teraz mam krotkie wiec juz tak rozowo nie bedzie
|
#23320 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(lub nie, jesli nie ma takiej potzreby), pochodze troche i nakladam zel, ale nie ugiatajac, zauwazylam ze jak probuje je mietolic to sie pusza, generalnie im mniej mietole, tym ladniej wygladaja ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#23321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(lub nie, jesli nie ma takiej potzreby), pochodze troche i nakladam zel, ale nie ugiatajac, zauwazylam ze jak probuje je mietolic to sie pusza, generalnie im mniej mietole, tym ladniej wygladaja ![]() [/QUOTE] Dziękuję dziewczynki |
|
|
|
|
#23322 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy byloby mi do twarzy w rozowym
![]() ![]() co do ugniatania ja robie to az wlosy sa w polowie suche, kiedys mialam troche puchu, obecnie ani grama, mysle ze to odpowiednie nawilzenie i dozywka bs
|
#23323 |
|
Zakorzenienie
|
A czasowo ile to mniej więcej wychodzi czasu? Bo ja chyba za krótko ugniatam je.
|
|
|
|
#23324 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21414974]
.... NFZ .... w glowie mi sie nie miesci ![]() malgosiu, trzymaj sie Cytat:
I, z tego co mówiła, to nie były pojedyncze przypadki. Cytat:
Cytat:
Tez lubię balsam Seboradin, ale moim zdaniem najlepiej się sprawdza w okresie jesienno-zimowym. Ale Garnierem jest zachwycona. Stosuję od jakiegoś miesiąca i jest świetny dla moich włosów Myślę, że Twoje włosy też mogłyby skorzystać na odmianie w postaci odżywki Garniera ![]() Maski Seboradin nigdy nie stosowałam, więc nie znam jej działania. |
|||
|
|
|
#23325 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
DziękujęCytat:
A do tego b/s naturia len i rumianek, ostatnio keratyna artiste (wiem, wiem - denat..... ale na moje włosy dobrze działa i uważam że to nie ona jest przyczyną osłabnięcia ich kondycji), stylizacja nivea flexible curls. Myje pottersem ginko, szamponem fitomed, czasem barwa - dla oczyszczenia, bo wplotłam też komprez babuni z mlekiem i miodem a tam jakiśsilikon jest ![]() Skorzystam z twojej rady i kupię tego garniera - skład rozumiem jest odżywczy? ![]() Ciekawe, czy jest gdzieś teraz jakaś promocja na niego
|
||
|
|
|
#23326 |
|
Zakorzenienie
|
nakladanie zelu to 5m, susze ok. 20m i w tym czasie przez pierwsze 10 ugniatam ale nie caly czas, wg mnie to nie czas a jakosc, jak ugniatam to przytrzmuje 5sekund i dopiero puszcza
|
#23327 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#23328 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
), więc jak nakładam b/s na mokre to ugniatam, potem ręcznikiem żeby podsuszyć, potem krem nivea lub żel lniany, następnie w koszulkę i po niej też ze stylizatorem. Ale to sprawa indywidualna, trzeba wyczuć ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- ach i nie pochwaliłam się - kupiłam dzisiaj mypę karite, garniera awokado&karite i schaumę na objętość oprócz tego psikadło aloesowe z mypy, szału specjalnego nie robi ale jest przyjemne (chyba lepiej trochę aloesu psiknąć niż samą wodę przy odświeżaniu) i ma bardzo dobry atomizer, potem buteleczka bardzo mi się przyda, w poprzedniej mam wodę brzozową do skalpua teraz idę umyć barwą moje urwisy, problem "leżąca góra a dołem bujne, nieuporządkowane loki" się potęguje
|
|||
|
|
|
#23329 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
my tu z zazdrosci zrobimy sie zielone ![]() albo wpadniemy w depresje i ze stresu wlosy nam wypadną :P zartuje oczywiscie, zdjecia zawsze mile widziane, kazde nowe lepsze ![]() Cytat:
moim zdaniem mocno nawilzajaca to nie to samo co emolientowa. emolientowa to raczej taka hmm... olejowa? śliskawa? odzywka tworzaca na wlosach delikatny film (modelowy przykład - garnier avocado), a nawilżająca to no nawilzajaca czyli dostarczająca wode do włosa.po splukaniu emolientowej włosy powinny być bardziej śliskie, tak ja to przynajmniej odbieram, prosze o poprawienie jesli sie myle ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#23330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
|
|
#23331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Glorią emulsją można myć, a Gloria maska nadaje się do odżywiania (co prawda w porównaniu do innych jest dość uboga, ale jako odzywka d/s może się sprawdzić).Z tym się nie do końca zgodzę - można też przesadzić w drugą stronę Włosy nie zawsze potrzebują intensywnego karmienia - wszystko zależy od ich stanu, od pory roku, pogody, jakie produkty się stosowało w ostatnim czasie. Czasem najlepszy "lekarstwem" na problem jest właśnie "okrojenie" pielęgnacji do minimum.Dlatego też nie pozbywałabym się na Twoim miejscu od razu odżywki - jeszcze kiedyś może Ci się przydać, zwłaszcza, że ma proteiny. Możesz ją dodac do innych odżywek, może stanowić bazę dla mieszanek (dodasz oleje, ekstrakty itp.) albo po prostu przyjdzie czas, że włosy będą chciały czegoś lżejszego
|
|
|
|
|
#23332 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#23333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#23334 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że przeważnie w szamponach do włosów zniszczonych dodany jest jakiś silikon by nadać ten efekt wygładzenia i kobiety nie mające pojęcia o składach i pielęgnacji cieszą się z szybkiego efektu wygładzenia łatwego rozczesania itd nie wiedząc że nie od tego jest szampon.Szampon do zniszczonych teoretycznie z naszego punktu widzenia powinien zawierać lekki środek myjący żaden sls i jakieś fajne składniki ale producent idzie na łatwiznę daje detergent i łagodzi to silikonem,bo wiadomo że gdyby szampon do zniszczonych zachowywał się np jak babydream niezorientowane osoby już by go nie kupiły bo by się po nim plątały włosy i nie były wygładzone swoją drogą zastanawiam się jeśli szampon ma sls i silikon w składzie jak to na siebie wpływa? bo skoro sls usuwa silikony z włosów w jaki sposób silikon z szamponu pozostaje na włosach ![]() a czy szampon z tej samej serii czy nie to raczej nie ma znaczenia aleja też stawiałabym na różnorodność jak Rybiorek ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
Wiesz jak dla mnie gloria to totalny niewypał nie wiem skąd te zachwyty nad nią! Bo jak dla mnienie robi z włosami nic ana pewno nie regeneruje więc może odpuść ją sobie na rzecz jakiejś treściwszej? Moze garnier avocado i karite?Dziewczyny ide ciachać grzywkę
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-08-17 o 21:18 |
||
|
|
|
#23335 | |
|
Konto usunięte
|
kontroluje sytuacje zebys nie wpadla przydadkowo na pomysl farbowania
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- sama ![]() daj koniecznie znac o efektach ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#23336 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21439877]kontroluje sytuacje zebys nie wpadla przydadkowo na pomysl farbowania
![]() [/QUOTE] nie bede, chyba ze okaze sie jak odrosna ze mam siwe wlosy
|
#23337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na mnie caly czas mama krzyczy ze zastawiam cala wanne, wiec stoi tylko 1 odzywka do mycia, jedna bs i 2 ds, dodatkowo w koszyczku na pralce jest jeszcze jedna ds i jedna maska (hegron z silikonem, nie jest zly, ale rzadko go uzywam, wiec wlasciwie oddalam mamie )cala reszte mam w pokoju (boje sie liczyc :P ) a'propos lazienek. ogladałyscie Cougar town? glowna bohaterka (czyli monica z przyjaciol ) w pewnym odcinku remontuje lazienke, robi tam taki luksus (chyba ta lazienka ma z 50m^2), ze potem przez całe dnie nie chce stamtąd wychodzić
|
|
|
|
|
#23338 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#23339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to byl nowy budynek zbudowany 1,5 roku temu i zrobiony na luksusowy, terazm mamy dom 15letni wiec budowany typowo po irlandzku i zupelnie inaczej jak my jestemy przyzwyczajeni ale juz mi maz pomogl urzadzic moja lazienke odpowiednio, oczywiscie nie musze dodawac ze moja lazienka jest wieksza i z wanna
|
|
#23340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

[/QUOTE]
tylko to czekanie na to rosniecie zeby bylo dlugasniej piknie i pokrecono mnie troche dobija

....
NFZ
.... w glowie mi sie nie miesci 

).