|
|
#1171 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
u mnie sniadanie razem, lunch razem -jedynie host jest w pracy czesto ae ja mala i hostka razemno i dinnery razem.
kapanie 95%hostka, reszte ja czytraz na rtydzien-dwa jak sie zdarzy ze hostka nagrywa cos poza Londynem i ja z mala jestem usypiam i kapi
|
|
|
|
#1172 |
|
Rozeznanie
|
ja tez chce lody!
![]() jutro od 7.30 do 17.15 (oby!) trzeba sie klasc spac
|
#1173 |
|
Konto usunięte
|
ja siedze z uzynki mezem tlumaczy mi jak do robotki dojechac ale schize mam lol
|
|
|
|
#1175 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak sama sobie zrobisz to nie jest Ci głupio, że zostanie to odebrane jako, że nie smakują Ci rzeczy ugotowane przez nich czy coś takiego ? Cytat:
Cytat:
Wiem, że to dziwne.. ale wydaję mi się, że będzie mnie krępowało gotowanie sobie samej w czyjejś kuchni.. chociaż przecież tam będę mieszkać, ale wydaję mi się, że będe się z tym dziwnie czuła.Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1176 |
|
Konto usunięte
|
lucy to praca dlacateringu dla lotnisk, pakowanie zarcia sztuccy glass etc
|
|
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no raczej nie
S wie co lubię i w sumie nasze gusta sie pokrywają U nas zwykle dinner wyglada tak, ze ona robi go dla dzieci glownie i ja moge zjeść co one - czyli np spaghetti albo smileysy z warzywkiem i fishfingersami (nie lubię ) a jak nie jem z nimi to jak dzieci pojda spac a ja ogarne kuchnie robie sobie coś sama albo hości robią coś dla nas wspólnie Host świeeetnie gotuje, uwielbiam jego dania A hostka robi świetne zupy W sumie raz robiłam sama dinner - naleśniki z borówkami - smakowało im Ale ogólnie moi hości są tak fajni ze się nie obrażają o takie rzeczy. Moge im śmiało powiedziec czego nie lubię. np żółtego sera A hostka uwielbia i stara sie mnie nawrócić i kupuje co i rusz inne gatunki i jem musze powiedziec ze polubilam go troszke, ale tylko na krakersach![]() A jutro zrobię muffinki bananowe ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- a host mnie zabije za te muffinki bo on chce schudnąć (wyglada dobrze jakby co ale na wakacje jada wiec wiecie bo S to nie ma problemu z waga, ona wrecz musi uwazac zeby nie schudnac, farciara)
|
|
|
|
#1178 |
|
Konto usunięte
|
wlasnie TZ napisal ze podlugim shifcie w pracy potrzebuje kissa
lucy ja jem rzeaczy nie wiemco to a jem i mi smakuje hehehe aupairowanie jest dobre bo mozesz zaczyjas kase poprobowac 'innego' jedzenia ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- ej nie ma takiego spania ![]() http://demotywatory.pl/1942132/Polska |
|
|
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
dobranoc
|
#1180 |
|
Konto usunięte
|
a tam spiochy ja nie ide spac
|
|
|
|
#1182 |
|
Konto usunięte
|
nie chce mi sie spac <poker face> :|
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoras z was miala leczenie kanalowe i zab bolal po zalozeniu lekarstwa? (nie trucizny)
ekspert jest na forum, zalozylam watek, ale dostane odpowiedz dopiero jutro ![]() myslalam,ze juz nigdy nie zaznam bolu zeba, a tu co wiadomo, to sie nie rowna ani troche z bolem w niemczech. nie wzielam tabletki nawet. ale myslalam,ze zab jest martwy, wiec nie rozumiem.
Edytowane przez ruciakks1 Czas edycji: 2010-08-18 o 05:02 |
|
|
|
#1184 |
|
Wtajemniczenie
|
ruciaku-całą noc nie spałam!
chyba za dużo się naczytałam o zębach i spałam na stronie na której nie mogę i całą noc czułam jak mi puchnie twarz.. jestem taka nie wyspana.. jadę kupić bilety nad morze, a co jak się okaże ,że mi buzia do piątku spuchnie tak masakrycznie, że jak pojadę?
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! A ja mam takie pytanko. Dawałyście coś hostom i dzieciakom na pożegnanie? Za 2 tygodnie kończę swoją przygodę i nie wiem czy coś wypada dać czy nie... A też nie chcę się wykosztowywać za bardzo. Myślałam, żeby dać im album ze zdjęciami z wakacji. Lubią zdjęcia, więc... Co myślicie?
|
#1186 |
|
Konto usunięte
|
ja nic, na pozegnanie to jk juz bardziej Hosci mogi by cos dac
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- ja sie szykuje do pracy i lece ale schiza az w zoladku sciska ![]() a wieczorem TZ to odezwe sie poznym wieczorem co i jak
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wogole dziewczyny, ktoras z was (sorry ale nie pamietam ktora) pisala, ze opiekowala sie chlopcem caly dzien i dali jej za to 20f. Wedlug mnie to bylo stanowczo za malo, co inne go jakbys byla jego au pair, bo w koncu placa ci dodatkowo za jedzenie i pokoj. Wedlug mnie powinnas chociaz te 10f wicej dostac. Nawet ja dostawalam wiecej jak siedzialam caly dzien z moimi dzieciakami w weekend. U nas z jedzeniem bylo tak, ze rano sniadanie kazdy sam, chyba ze akurat ja przyszlam jesc i hostka jadla to jadlysmy razem. Obiad ja z dzieciakami bo hosci w pracy, kolacje tez jadlam z dzieciakami, bo hosci ok 19-20 jedli a dla mnie to bylo za pozno, ale zawsze moglam z nimi jesc. W weekendy wszystko razem, chyba ze wstalam pozno itp. A ja jestem w rozterce, martwi mnie troche to, ze polece tam najprawdopodobniej 3 wrzesnia, pozniej musze na weekend 20 wrzesnia przyleciec. Do tego lece wczesniej i bede 2 noce u siostry. Ok 1-2 w nocy bede u niej a na 9:30 musze do szkoly isc, od niej to jakies 1,5h jazdy. Wogole hosci mi kase na szkole pozycza wiec bede przez pierwszy miesiac biedowac....bilety na swieta jak z kosmosu, a ja musze leciec. Zycie jest brutalne. Mam dzisiaj jakiegos dola od samego ranca. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Kachaa powodzenia, mam nadzieje, ze CI sie uda dostac ta prace. Trzymam kciukasy.
|
|
#1188 |
|
Konto usunięte
|
kasia niestety decydujac sie na aupairowanie wiedzialas ze bedziesz wracac coz za cos niestety ty bedziesz mialaciezko bo ay prawiewcale ejsli przyjechac chcesz ;/
niedziekuje tfu tfu odpukac
|
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Jakas rodzina mi sie pyta ile bym chciala za prace i nie wiem ile napisac
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Do obiowiazkow nalezalo prasowanie, sprzatanie pokoju chlopcow 10 letnich i odbieranie ich ze szkoly oraz odgrzewanie jedzenia.
Dostalam druga oferte od polskiej rodziny mieszkajacej w Leeds, on jest inforatykiem, ona lekarzem i chca zeby wyjechac z nimi do Londynu po 23 tego miesiaca, wydaje mi sie to cos podejrzane
|
|
|
|
#1192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do kieszonkowego to będziemy mieć tyle samo i ja uważam, że to są całkiem niezłe pieniądze. Przy założeniu, że miesiąc ma 4 tygodnie planuję co miesiąc odłożyć dwie tygodniówki, bo jedną wydam na kurs a drugą na zakupy, dojazdy, zwiedzanie itp. A zatem co miesiąc planuję odłożyć 240€, więc będzie za co poszaleć po powrocie do Polski ![]() Głowa do góry!
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Mrs_Darcy dziękuje Ci bardzo za otuchę i w ogóle zainteresowanie
|
|
|
|
#1194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim głównym celem jest bardzo dobre opanowanie angielskiego i potem mam zamiar podbić świat Tak więc to, że au pair to nie jest akurat coś o czym marzę a pieniądze mogłabym większe zarobić w normalnej pracy, jest tylko małą niedogodnością na mojej drodze do wielkiej kariery (jeszcze nie wiem jakiej). Zamierzam przez ten rok korzystać z życia jak się da oraz skupić się na nauce angielskiego tak żebym za rok mogła na tym forum napisać, że to była najlepsza decyzja jaką podjęłam i że nie żałuję I mam nadzieję, że ty również za rok napiszesz dokładnie to samo na forum a o obecnych wątpliwościach nie będziesz nawet pamiętać ![]() To teraz trzymajmy kciuki żeby nasze rodzinki okazały się fajne a dzieci grzeczne. |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszlym roku podjelam decyzje, ze chce juz odkladac na aparat ortodontyczny, zaczelam od przyjazdu z wakacji z polski, czyli koniec sierpnia. Do grudnia odlozylam jakies 1000f, ale tez msialam wczesniej kupic okropnie drogie bilety do pl na swieta, dlatego tylko tyle. Od stycznia do konca kwietnia oszczedzilam gdzies drugie tyle. Pod koniec czerwaca zalozylam aparat, placilam 2500zl za gore kosmetyczna i powiem Ci szczerze, ze dobrze, ze jade spowrotem do Londynu, bo kasy zostalo mi tylko 3000zl, a o prace w pl ciezko, wiec tylko na dolny aparat tak wlasciwie I teraz mimo iz bede musiala co 7-8tyg do pl chociaz na pare dni do kontroli jezdzic, to mi sie to jak najbardziej oplaca.A ty chcesz za ten rok isc na studia? Bo jak nie, to moze zrobisz tak jak ja, ze nazbierasz na aparat, wrocisz do pl (albo w czasie wakacji jak bedziesz miala) zalozysz aparat i bedziesz kursowac co 7-8tyg polska-irlandia? Dowiedz sie teraz, czy musisz wyrywac jakies zeby itp. Oczywiscie, jesli chcialabys zostac na dluzej niz rok
Kto miłości nie zna, ten żyje szczęśliwy, i noc ma spokojną, i dzień nietęskliwy. ![]() exAparatka góra: 30.06.2010 - 8.04.2013 dół: 4.08.2011 - 8.04.2013 Edytowane przez kasia_no87 Czas edycji: 2010-08-18 o 12:55 |
|
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Mrs_Darcy ja tez przeprowadzam się do mojej rodzinki 29go,a dzień wcześniej mam ich odwiedzić na parę godzinek i poznać dzieci i hostów
Wiesz co ja dokładnie ten sam cel mam na szczycie mojej listy tzn. wybrałam Irlandię bo chcę się bardzo dobrze nauczyć angielskiego w mowie i swobodnie rozmawiać na każdy temat i w każdej sytuacji.I u mnie tak samo jest to tylko środek do osiągnięcia jakichś większych,innych celów a bycie au pair jest świetną możliwością do życia z ludźmi anglojęzycznymi bez większych nakładów finansowych A więc łączy nas jeszcze więcej Kasiu no właśnie nie podjęłam decyzji co do studiów za rok,chciałabym właśnie podobnie jak Ty odłożyć na aparat i potem pojechać może znowu ,może tym razem do UK i w tym czasie mieć ten aparat i leczyć te ząbki.W sumie nie myślałam że to byłoby możliwe na odległość ale widzę że Ty masz wszystko fajnie,dokładnie zaplanowane i nie wygląda to aż tak drastycznie,kasochłonnie no i niewyobrażalnie.Byłam już kiedyś u ortodonty,zrobiłam zdjęcia i cos jeszcze więc w sumie gdyby udało mi się zjechac do Polski w grudniu/styczniu to mogłabym wtedy dowiedzieć się już u konrketnego ortodonty o cenę całego aparatu i wszystkich pośrednich kosztów i nastawić się na daną sumę i wtedy już założyć go w wakacje w przyszłym roku.Z tego co pamiętam to moje zeby nie wymagaly wyrywania,ale paru różnych aparatów podobno(przez założeniem stałego) ale w ogóle to ta ortodontka mnie wtedy wystraszyla kosztami,bo powiedziała że same aparaty bez kosztów wizyt kosztowałyby mnie gdzieś 8tys zł ,więc pewnie rozejrzałabym się za kimś ciutkę tańszym,bo wiem że moi znajomi z podobnymi problemami płacili mniej(nie chce zaoszczędzić ale to jednak spoooro kasy,plus jeszcze wizyty a potrzebuje aparatu jedynie na górę). Dziewczyny dziękuje bardzo za zainteresowanie Mrs_Darcy orientujesz się w kosztach kursu językowego w okolicach w których będziesz mieszkać? |
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie idz do innego ortodonty!
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Serio? No mówię Ci coś mi to od początku śmierdziało,przeraziłam się i nawet nie próbowałam współpracy z nim,nie narażalabym w życiu rodziców na takie koszty,tymbardziej że i tak by sobie na nie pozwolić nie mogli.Mówiła że będę potrzebowac tego "pajączka" całego na podniebienie(on kosztuje max.500zł),jeszcze jakiejś wkładki na noc(nie wiem jaka to była nazwa ale nie mógł kosztować więcej niż 300-400zł) no i normalnego metalowego na górę.Tak też zrobię,porozglądam się,rozpytam i wybiorę się gdzieś indziej bo tyle to bym chyba nawet nie dała rady odłożyć,jeszcze wizyty i pewnie doleczenie paru zębów.
Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2010-08-18 o 13:34 |
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ten pajączek właśnie.Nie, jestem pewna,że chodziło jedynie o koszt tych trzech aparatów o ile mozna to tak nazwać.Nie było w tym mowy o leczeniu zębów czy kontrolnych wizytach.A więc zakładając że pajączek i ta wkładka na noc wyniosłaby nie więcej niż tysiąc to zostaje gdzieś 6-7tys. zł za górę a to chyba dużo jednak co? No w każdym bądź razie rozejrzę się przed wizytą w Polsce za kimś rozsądnym,z polecenia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

czytraz na rtydzien-dwa
jak sie zdarzy ze hostka nagrywa cos poza Londynem i ja z mala jestem usypiam i kapi

I powiem CI tak... Od siebie, z cockfosters, jechałam tam... 40 min autobusem... i ode mnie, albo od barnet, gdzie też jest tube, jedzie sie do centrum ldn około 35 min. Nie wiem jak z koleją, może pociągiem szybciej by było, ale nie wiem, nie jechałam i nie wiem jakie ceny.
). Obiadokolacje - zawsze z nimi, chyba, ze wychodze wieczorem 
za dentyste.
Wiec wiem jak to boli. Moja pupa i bok plecow do tej pory odczuwaja bol. 

koniecznie idz do innego ortodonty!