Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 13:10   #4501
Ayrine
Zakorzenienie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość

chcemy wiedzieć więcej
to pytajcie, bo szczerze mówiąc sama nie wiem, co mam napisać postaram się odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania :3.

uprzedzam pytanie o wiek - w kwietniu skończyłam 19 lat, mój Luby przygotowuje się (o ile facet może się przygotowywać do takich rzeczy ) do listopadowej zmiany kodu na dwójkę z przodu .

uprzedzam pytanie o edukację - on jest już po pierwszym roku dziennikarstwa, ja skończyłam pierwszy rok zarządzania i dokładam sobie od teraz drugi kierunek; studiujemy w tym samym mieście ^^.

jeśli którąś z Was będzie interesowało, jak doszło do tego, że się poznaliśmy i po 4 latach 'spiknęliśmy' - napiszę wieczorem, bo to długa historia .

wrócę do Was o 21, a tymczasem idę się szykować na spotkanie z moim Ukochanym
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:17   #4502
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
I ona z nim jest?!
ano
Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
Ale jak to ją zgwałcił?
no normalnie, włożył bez jej zgody członka do jej pochwy a ona mi o tym powiedziała
Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
wrócę do Was o 21, a tymczasem idę się szykować na spotkanie z moim Ukochanym
pamiętaj o makijażu
ja wczoraj z TŻ wyszłam i dopiero w sklepie zobaczyłam że nie mam nic makijażu a myślałam że robiłam rano a przed okresem moja cera nie jest za ładna

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:19   #4503
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
ano

no normalnie, włożył bez jej zgody członka do jej pochwy a ona mi o tym powiedziała

pamiętaj o makijażu
ja wczoraj z TŻ wyszłam i dopiero w sklepie zobaczyłam że nie mam nic makijażu a myślałam że robiłam rano a przed okresem moja cera nie jest za ładna
yyy
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:25   #4504
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
ano
Ja to bym takiego do pierdla wsadziła a nie jeszcze z nim była!!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:28   #4505
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
Póki co to się i tak odwleka bo już prawie 2 mieisące na dyplom czekam, a bez tego nie chcą zbytnio przyjmować.
Ja byłam w te wakacje na 5 czy 6 rozmowach kwalifikacyjnych i nigdzie nie pytali o dyplom, nawet jak 2 razy mnie przyjęli
Jesień to ciężki okres na szukanie pracy, ale nasze kciuki mogą wszystko
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
a teraz co robię ? zawieszki na wódkę takie delikatne żeby chociaż wyglądało jak weselna wódka i myślę nad przystrojeniem bramy bratu i szwagierce przyszłej później pokaże Wam coś co sobie ubzdurałam a wy powiecie czy może być czy raczej kiczowate jest może jakiś pomysł podsuniecie , zawsze macie dobre pomysły
Na all jest mnóstwo własnoręcznie robionych, tam podpatrz
Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
a ciotki od strony taty Tż-ta chcą przyjechać na tłuczenie butelek (tłucze się butelki przy domu rodzinnym PM i pije się wódeczkę) i też jakoś nierozumiem po co i na co to wszystko
Tam gdzie ja będę brała ślub też jest zwyczaj butelek, ba, moja kuzynka się już wprosiła, mimo że będę "wychodzić" z domu babci a nie własnego. Do tego ideą przewodnią butelek powinno być zapoznanie się 2 rodzin, a u mnie rodzina TŻta przyjedzie dopiero w sobotę
Cytat:
Ola nie ma co się bać , stary to może już "strzela ślepakami" że to tak ładnie ujmę będziemy trzymać kciuki aby tak było

Ayrine witaj ile masz latek? EDIT: aa już widzę ooo Wrocław wita!

ja byłam na mieście, dotarłam na uczelnię w godzinę co jest niemałym sukcesem, załatwiłam duplikat karty, nic nie musiałam płacić pojechałam potem do TŻta, zjedliśmy obiad w jego przerwie, potem musiałam 30 min czekać na autobus powrotny, poszłam jeszcze do sklepu i jestem
Zaraz się zabieram za tą kartkę-pudełko mam nadzieję że coś z tego wyjdzie bo średni mam papier, ale jedyny ślubny w całej okolicy
Za to trochę gorzej się czuję, i jest możliwe że się przeziębiłam, nie doleczywszy jeszcze zapalenia zatok

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:29
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:36   #4506
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Wiecie co , kurde ostatnio bardzo się wkurzyłam , po pierwsze lidzie mają mnie w dup*ie przypomina im się o mnie tylko jak coś chcą przykład
napisałam do kumpeli na gg czy jest bo potrzebuje rady do dziś mi nie odpisała mimo , że widzę , że korzysta z internetu , zmienia się opis ....
postanowiłam , że ją już też mam głęboko gdzieś jak chciała się pochwalić mieszkaniem czy czym innym to zaraz wiedziała gdzie napisać lub o jakąś radę pomoc ....
A druga rzecz to mój brat , najpierw to , że nie jestem jego światkiem do ślubu bo szwagierka musi mieć swoją przyjaciółkę za świadkową czy z racji tego mój brat musiał mieć faceta (aby była para )
z racji tego aby mi zrekompensować to ....( oni tak chyba sądzili ) poprosił abym mu zdjęcia zrobiła , no ok nie ma problemu mogę biegać za nimi z aparatem mówię spoko brat nie odmówię .
A wczoraj on do mnie czy zrobię mu zdjęcia bo jakby co do szwagierki kolega tez się oferuje ....
i powiedziałam mu , że aparat i tak będę mieć więc mi to wsio rybka ale powiem szczerze , że się bardzo wkurzyłam tym wszystkim najpierw tak potem siak ....
i niestety może to głupie ale boli mnie to , że własny jedyny brat nie wziął mnie na światka tym bardziej , że mieliśmy świetny ze sobą kontakt .....

To na tyle mojego użalania
a nie zapomniałabym
Chce być już narzeczoną i żoną , teraz już skończyłam

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość

Na all jest mnóstwo własnoręcznie robionych, tam podpatrz

wiem , że jest miałam zamiar zakupić , ale moja mam wszystko kupiła i miała to robić ale skoro jestem w domu to mówię zrobię to i będzie ejdna rzecz z głowy
Stary 2010-08-18, 13:45   #4507
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co , kurde ostatnio bardzo się wkurzyłam , po pierwsze lidzie mają mnie w dup*ie przypomina im się o mnie tylko jak coś chcą przykład
napisałam do kumpeli na gg czy jest bo potrzebuje rady do dziś mi nie odpisała mimo , że widzę , że korzysta z internetu , zmienia się opis ....
postanowiłam , że ją już też mam głęboko gdzieś jak chciała się pochwalić mieszkaniem czy czym innym to zaraz wiedziała gdzie napisać lub o jakąś radę pomoc ....
A druga rzecz to mój brat , najpierw to , że nie jestem jego światkiem do ślubu bo szwagierka musi mieć swoją przyjaciółkę za świadkową czy z racji tego mój brat musiał mieć faceta (aby była para )
z racji tego aby mi zrekompensować to ....( oni tak chyba sądzili ) poprosił abym mu zdjęcia zrobiła , no ok nie ma problemu mogę biegać za nimi z aparatem mówię spoko brat nie odmówię .
A wczoraj on do mnie czy zrobię mu zdjęcia bo jakby co do szwagierki kolega tez się oferuje ....
i powiedziałam mu , że aparat i tak będę mieć więc mi to wsio rybka ale powiem szczerze , że się bardzo wkurzyłam tym wszystkim najpierw tak potem siak ....
i niestety może to głupie ale boli mnie to , że własny jedyny brat nie wziął mnie na światka tym bardziej , że mieliśmy świetny ze sobą kontakt .....

To na tyle mojego użalania
a nie zapomniałabym
Chce być już narzeczoną i żoną , teraz już skończyłam

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

wiem , że jest miałam zamiar zakupić , ale moja mam wszystko kupiła i miała to robić ale skoro jestem w domu to mówię zrobię to i będzie ejdna rzecz z głowy
Ja też nie byłam świadkową u siostry i do dzisiaj jakiś taki żal pozostał.
Już nie wspomnę o tym,że po sytuacji z szufladą gadała tak jakbym specjalnie kupiła popsutą.
Stary 2010-08-18, 13:45   #4508
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to bym takiego do pierdla wsadziła a nie jeszcze z nim była!!
i to w dodatku był jej pierwszy raz a teraz daje się mamić że on chce dla niej jak najlepiej

Stary 2010-08-18, 13:49   #4509
upadly_aniol00
Zakorzenienie

w ogóle mój brat nawet nie wiedział jak mi powiedzieć , że nie będę światkiem cały tydzień się zbierał a jak zaczął to nie wiedział jak to powiedzieć , oczywiście wiadomo kto mu kazał.... inna sprawa jakbym miała inny kontakt z bratem , ale miałam zaje****sty
Stary 2010-08-18, 13:52   #4510
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle mój brat nawet nie wiedział jak mi powiedzieć , że nie będę światkiem cały tydzień się zbierał a jak zaczął to nie wiedział jak to powiedzieć , oczywiście wiadomo kto mu kazał.... inna sprawa jakbym miała inny kontakt z bratem , ale miałam zaje****sty
przynajmniej wiadomo kto trzyma w jego domu berło władzy

Stary 2010-08-18, 13:53   #4511
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
i to w dodatku był jej pierwszy raz a teraz daje się mamić że on chce dla niej jak najlepiej
Ta dziewczyna ma jakiś problem ze sobą, bo z tego co piszesz to był ewidentnie gwałt i jeszcze zniszczył jej pierwszy raz, z którym być może chciała czekac do ślubu. A on ogólnie jest w stosunku do niej agresywny?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 13:53   #4512
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
przynajmniej wiadomo kto trzyma w jego domu berło władzy
To juz od dawna widać , mój brat jest za dobry i za bardzo zakochany , ogólnie to już nie ten sam człowiek co kiedyś ale cóż jego życie ...
Stary 2010-08-18, 13:58   #4513
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Aniołku, faktycznie może być Ci przykro... Widać, że to nie Twój brat Cię nie chce, a jego przyszła żona. Jaki masz z nią kontakt?
To nie jest pocieszające, ale podobna sytuacja była z bratem mojej mamy. Jak się ożenił - koniec. Już nigdy nie mieli i nie będą mieć kontaktu takiego i zazyłości. Prawie obcy człowiek - co J. powie, tak jest i nawet siostra już nie jest mu bliska...

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:59
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:58   #4514
skimos
Zakorzenienie

Aniołku ale to chyba normalne że to jednak Panna Młoda ma pierwszeństwo w wyborze świadkowej. To jej świadkowa będzie pomagać, i to ona ma na nią liczyć.
U mnie jest taka sytuacja że póki co ma być moja siostra bo wiem że mi pomoże, i TŻta brat, ale może zrobimy tak że będzie mój szwagier i TŻta siostra. Chociaż TŻ już bratu powiedział żeby się szykował..

Stary 2010-08-18, 13:59   #4515
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
Ta dziewczyna ma jakiś problem ze sobą, bo z tego co piszesz to był ewidentnie gwałt i jeszcze zniszczył jej pierwszy raz, z którym być może chciała czekac do ślubu. A on ogólnie jest w stosunku do niej agresywny?
ogólnie tak kręci żeby on był całym jej światem, właśnie niedawno doszłyśmy po nitce do kłębka że próbował nas skłócić niby przekazując wiadomości od jednej do drugiej, których wcale nie przekazywałyśmy. Ale ona mówi że jest dla niej dobry a wedle mnie to ją osacza

Stary 2010-08-18, 14:03   #4516
skimos
Zakorzenienie

kurde ja siedzę i siedzę, roboty pełno a kartka nie ruszona nawet
do wieczora

Stary 2010-08-18, 14:06   #4517
upadly_aniol00
Zakorzenienie

med ogólnie to kontakt normalny , nie to , że jakiś full kumpela , ale odkąd mieszka z nami to zawsze po pracy w trójkę gadaliśmy ja ona i mama , chociaż mamę też już powoli wkurza jej zachowanie ....
nie mam nic do niej , zawsze mogę coś pożyczyć , czy ona mi czy kontakt normalny .
Ale ona w ogóle nie przejmuje się ślubem , w ogóle jakim tekstem walnęła , co zdarza jej się dość często .
Była mowa o piosence dla rodziców a szwagierka z tekstem do mojej mamy :
"ja sobie nie wyobrażam aby w tym tańcu miała teściową trzymać za rękę ...." ona musi swoją mamę trzymać .... można sobie wyobrazić jak się poczuła moja mama po takim tekście
, dodam , że dzięki temu wszystkiemu jest chociaż jeden plus mam o wiele lepszy kontakt z mamą

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Aniołku ale to chyba normalne że to jednak Panna Młoda ma pierwszeństwo w wyborze świadkowej. To jej świadkowa będzie pomagać, i to ona ma na nią liczyć.
U mnie jest taka sytuacja że póki co ma być moja siostra bo wiem że mi pomoże, i TŻta brat, ale może zrobimy tak że będzie mój szwagier i TŻta siostra. Chociaż TŻ już bratu powiedział żeby się szykował..
no ok , ale u nas nie ma takiej zasady , że ma być para ...na weselu kuzyna było dwóch facetów to czemu nie mogą być dwie kobiety ?
po prostu boli mnie to , że od zawsze była mowa , że będę ja ....a na koniec wychodzi , że nie...
Stary 2010-08-18, 14:22   #4518
carmelova
Zakorzenienie

Ja się coraz bardziej stresuję, że w naszej sali nie będzie już wolnych wakacyjnych terminów... niech mnie ktoś palnie w głowę
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:28   #4519
skimos
Zakorzenienie

Aniołku wiem że Ci przykro nie wpłyniesz na wybór brata
swoją drogą ja się nie spotkałam jeszcze z dwiema świadkowymi jak już to 2 pary świadkujące.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Carmi a kiedy zamierzacie tam uderzyć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 14:29   #4520
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ja się coraz bardziej stresuję, że w naszej sali nie będzie już wolnych wakacyjnych terminów... niech mnie ktoś palnie w głowę
nie ma problemu
Stary 2010-08-18, 14:32   #4521
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
swoją drogą ja się nie spotkałam jeszcze z dwiema świadkowymi jak już to 2 pary świadkujące.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

jesteśmy umówieni z właścicielka na piątek Ale ja nie chcę innej sali
Stary 2010-08-18, 14:36   #4522
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

Ja spotkałam się u nas ktoś tak miał .
Ale nie mam zamiaru nić robić po prostu mam żal o to i jest mi przykro z tego powodu ale cóż ....

Edytowane przez upadly_aniol00
Czas edycji: 2010-08-18 o 14:40
upadly_aniol00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:38   #4523
skimos
Zakorzenienie

mówiłam wam kiedyś że mam "nosa" po mamie i nic się przede mną nie ukryje, bo przypadkiem zawsze coś odkrywam?
Właśnie zauważyłam że biurko nie jest do końca czyste, więc je przetarłam i chciałam wziąć kartkę jakąś pod tą moją co robię żeby nic się nie ubrudziło. Z TŻtem odkładamy kartki niepotrzebne (zadrukowane z 1 strony) na skrzynię komputera z tyłu, co by były jako brudnopisy. I sięgam tam, a tam jakieś małe karteczki. Myślę "hmm?" i wyciągam je, a to pocięty nieudany wydruk z listą jubilerów we Wrocławiu...

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Carmi musi być sala! czasem jest tak że się zwalnia, jak u nas było

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 14:41   #4524
carmelova
Zakorzenienie

skimosia ale się cieszę

Z tą salą to jest tak, że jak dzwoniłam miesiąc temu to babka powiedziała, że są terminy na lipiec-sierpień 2012. Ale ja się boję że w międzyczasie ktoś wszystkie zaklepał
Stary 2010-08-18, 14:46   #4525
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
W urzędzie miasta do połowy listopada
Ooo a na jakim stanowisku? Też tam dostałam się na staż, ale jeszcze nie zaczęłam
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:48   #4526
carmelova
Zakorzenienie

Claris a szukałaś w ogóle pracy w zawodzie?
Stary 2010-08-18, 15:00   #4527
Gleniusia
Zakorzenienie

Skimosiu, no rzeczywiście masz nosa

Carmi, będzie dla Was wymarzony termin, poproś Ilsę to Ci zaczaruje dla pewności Nic się nie przejmuj, jesteście umówieni więc na pewno są wolne

Przygotowywałyśmy dzisiaj artykuł o tym kolesiu: http://rowerowy.wroclaw.pl/index_akt...993&limit=0#a1 właśnie wrócił do Gdyni, w 49 dni objechał kraje nadbałtyckie na rowerze, namawiając do segregacj śmieci i recyclingu ogólnie bardzo pozytywnie zakrecony typ, przyjechał z mega naszyjnikiem zrobionym z worków plastikowych, butelek, opakowań itp prawie jak Lady Gaga wyglądał

A cały czas mi chodzi po głowie ta piosenka i teledysk: http://www.youtube.com/watch?v=chF244LWWqg
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 15:07   #4528
OlkaR
Zakorzenienie

Skimos z tym przygotowaniem do ślubu to bym nie przesadzała.. u mnie w rodzinie jakoś nigdy nie bylo tak, żeby świadkowa pomagała PM. Panna Młoda albo sama wszystko robiła albo pomagała jej mama.
Dlatego ja rozumiem żal Aniołka, bo skoro była mowa, że ona będzie świadkową to nie rozumiem nagłej zmiany zdania.
Ja osobiście nie wiem czy chciałabym swoją siostrę i odwrotnie, ale jeśli miała obiecane, to nieładnie teraz to odbierać i tyle.
Stary 2010-08-18, 15:12   #4529
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
Dołączam do Waszego grona, Zazdrośnice... Ruszyło mnie po tym, jak pojechałam z TŻ na ślub jego kuzynki . Wiem, ze jeszcze trochę muszę poczekać - znamy się 4 lata, a ze sobą jesteśmy od roku... ale pomarzyć można
Witaj
Cytat:
Ja wiem jaka jest siła "tradycji" ale spokojnie świadkować mogą dwie osoby tej samej płci - mają być dorośli i zdrowi psychicznie i tyle
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Wolisz backhandem czy forehandem ?
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 15:18   #4530
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Witaj

Ja wiem jaka jest siła "tradycji" ale spokojnie świadkować mogą dwie osoby tej samej płci - mają być dorośli i zdrowi psychicznie i tyle

Wolisz backhandem czy forehandem ?
łorewa!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości