|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Klarissa, moja mama ma na pierwsze imię Janina i bardzo mi się podoba. A moja koleżanka właśnie po mojej mamie dała córeczce Janina i mówią do niej Ninka
Aaaannnnnnaaaa, to ty szybka jesteś z tymi zakupami ![]() Ilonko, ja dostałam na paciorkowca skierowanie od lekarza, ale badanie miałam robione w laboratorium, przez położną, na normalnym fotelu ginekologicznym. Cytat:
A co do dwóch imion, to my nadajemy dwa. I nie widzę w tym nic złego - drugie imię mały będzie miał po moim tacie. U mnie taka tradycja w rodzinie, żeby upamiętnić dziadka. A że mój tata jest fantastycznym człowiekiem, to dodatkowo mi jest przyjemnie, że mój syn będzie miał drugie imię właśnie po nim. Ja całe życie mam dwa imiona i jakoś nie zauważyłam, żebym miała problemy w instytucjach ani zamęt w papierach. Nigdy z tego powodu nie zdarzyła mi się jakaś dziwna sytuacja, więc dla mnie to nie jest problem. Ale tak naprawdę to tylko decyzja rodziców i nie ma większego znaczenia, poza ewentualnym sentymentalnym |
|
|
|
|
#3303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ja ci dam za takie sny ![]() Pomi- u mnie wymaz byl tylko z pochwy pobierany. Co do miednicy to mi mierzyla polozna takimi, hmm, szczypcami (!?) I co lepsze, jej wyszlo, ze miednice mam ok (mierzyla z przodu i z boku; wymiar boczny jest wazniejszy) a ortopeda na podstawie zdjec rentgenowskich powiedzial, ze on porodu naturalnego nie widzi I wez tu badz madry... Jeszcze wyjdzie na to, ze kaza mi rodzic SN i ja w stresie bede, ze sie nie uda.Ja tez bylam szczepiona Engerixem. Ciekawe jak te badania. W sumie to wolalabym by mi w szpitalu porobili. ![]() mszu- co do historii z testem ciazowym to sie niezle usmialam ![]() U mnie to wygladalo tak, ze jak zobaczylam dwie kreski to sie zalamalam, ze mam torbiele na jajniku, no bo przeciez w ciazy byc nie moglam, to niemozliwe. Dodam tylko, ze w ciaze zaszlam w styczniu (mialam w styczniu normalna miesiaczke) a byla stwierdzona w marcu. W miedzyczasie badal mnie gin i nie stwierdzil ciazy, a badania hormonow przyprawily mnie i jego o bol glowy (wszytko bylo zle!!!) Wobec czego bylam leczona przez endokrynologa na gruczolaka przysadki (czyli guza mozgu) i juz bylam umowiona na rezonans... uff Leczono mnie tabletkami po ktorych bylo mi slabo, wymiotowalam, tracilam przytomnosc, mialam biegunke, zatwardzenie i w ogole wszystkie objawy jak przy ciazy ( w ktorej zreszta przeciez bylam) Chodzilam do pracy i balam sie plot, ze jestem w ciazy (o ktorej mozliwosci kazano mi na dluzszy czas zapomniec) a ja latalam do kibelka bo sie tak zle czulam od tabsow. Jednym slowem- Leczono mnie na nieplodnosc spowodowana guzem mozgu w czasie ciazy ![]() Gdyby nie fakt, ze zaniepokoil mnie brak miesiaczki (juz myslalam ze kolejny efekt uboczny tabletek) i zrobilam test przed pojsciem do lekarza (wiadomo,ze trzeba wykluczyc zawsze, nawet gdy to bez sensu) to nie wiem kiedy bym sie o tej ciazy dowiedziala. I pierwsza wizyta u gina: -No, ale tu jest duzy dzieciak! -Jaki dzieciak? Przeciez bylam 6tyg wczesniej i dzieciaka nie bylo. -Ale jest. Cud ![]() My nie mowimy na niego Cud co prawda, tylko Maly Fighter. Bo w zasadzie kilka dni pozniej wyladowalam w szpitalu z krwawieniami i troche tam lezalam (mialam krwiaka, pewnie od grania w pilke z Radkiem) i potem szpital raz jeszcze. Duzo lezenia. L4 i problemy z pracodawca (ze nielojalna jestem i z premedytacja zniknelam) No i teraz ten szpital znowu. Naprawde mam nadzieje, ze moj Maly Fighter da sobie rade do konca Uparciuch po Mamusi. ![]() Oj kurcze, alem sie rozpisala. Nie musicie czytac
|
|
#3304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, co gorsze najwiecej krzyku o to robia ci "prawie" niekatolicy, bo dla mnie albo sie jest katolikiem i spelnia sie wszytskie postanowienia tego kosciola, albo sie nie jest. Nie mozna zjesc ciastko i miec ciastko, czyli po polsku wybierac co komu i kiedy wygodne, czyli wierze w co glosi kosciol (szacunek dla tych kotrzy wierza!), ale sobie do niego nie chodze, bo cos tam... Dla mnie jedno przeczy drugiemu... zreszta nie bede sie rozwodzic nad tematem, bo to pewnie i tak wiekszosc nie interesuje, a przede wszytskim ten wątek temu nie sluzy.Na dzis mowi chrzcinom nie, jak dziadkowie chca i im zalezy, to niech se lataja do kosciola, placa, zajmuja sie cala papierlogią, orgaznizowaniem przyjęcia (a jak!), ja do tego reki nie przylozę. Zuziczka... o kurcze.... niesamowita i troche przykra historia.... jednak nie fajnie sie czyta ze ginekolog nie wpadl na to, ze jestes w ciazy chyba bym wiecej do niego nie poszla, co najwyzej go zwyzywac od "konowałów"!!! ), a Mloda i tak wyjdzie pewnie kolo 10 wrzesnia
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-18 o 15:44 |
|
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi chrzcinami to i ja bym sobie darowala..... bo prawde mowiac ostatni raz w kosciele bylam na chrzinach corki
a wczesniej na swoim slubie....ale ze pierwsza ochrzcinal to i druga ochrzcze, nie bede natomist robic ego tak od razu na szybko tylko tak mysle do roku maxymalnie... bo nie podobaja mi sie chrzczone duze dzieci juz. zawsze chrzest kojarzyl mi sie z becikiem itp ![]() i tak mi zostalo ![]() byc moze po swietach ochrzcze albo nawet w.... imprezy chucznej robic nie bede, po prostu dziadkowie i chrzestni i obiad do tego jakis tort to wszystko. moze ewentualnie u fotografa kilka zdjec pamiatkowych a ja mam etuzjam co do porodu i prawde mowiac to nie moge sie doczekac bo ciekawa jestem jak druga corka bedzie wygladac pociesza mnie fakt ze na poczatku ciazy bylam przerazona bo moja starsza corka istny urwis a teraz juz "dorosla" sporo.... pomaga mi sprzatac, sama zje, umyje sie, nawet sie ubierze czasem pobawi sie sama ogolnie coraz mniej przy niej pracy
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-18 o 15:33 |
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie na temat nie ma co dyskutowac,bo zawsze po czasie wyrodza sie kłotnie,a nam na watku to nie potrzebne,bop to nie o religii tylko naszych brzuszkach
|
|
#3307 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mały jest śliczny![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3308 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
----------------------------- Wczoraj spotkałam znajomą, która także jest w ciąży. Powiedziała mi, że strasznie źle wyglądam na twarzy... tak się od wczoraj zastanawiam czy to było złośliwe czy faktycznie coś ze mną nie tak, już 2 osoby mi to powiedziały, że "wyglądam na przemęczoną"... Co do koleżanki to ona jest opuchnięta i gruba jak beka mimo, że jest gdzieś w 25 tc to jest dużo grubsza ode mnie w 35 tc więc to mogło być złośliwe.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-18 o 15:48 |
||||||
|
|
|
#3309 | ||
|
Rozeznanie
|
oj to cieszę się,że nie ja jedna mam takie historie. Powiem szczerze,że tak za 4 tygodnie chciałabym urodzić bo już nie wiem jak leżeć, chodzić i siedzieć. Wszystko boli i ciężko oddychać
![]() Cytat:
. A tak na poważnie to dla mnie takie głupie gadanie, przecież zawsze można przystąpić do sakramentu chrztu, komuni św. itd...a jeśli robi to osoba dorosła to wiadomo,że przystępuje do danej wiary świadomie. Nigdy się w to nie zagłębiałam,ale wydaje mi się,że tylko w chrześcijaństwie należy się tak szybko "zdeklarować" co do wiary. Tak mi coś świta,ale może się mylę ![]() Cytat:
|
|
#3310 |
|
Raczkowanie
|
z lusterkiem też mi kiepsko idzie, bo wszystko na odwrót
.
Edytowane przez alicia4 Czas edycji: 2010-08-21 o 21:00 |
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczko, historia straszna! Przede wszystkim dlatego, że potwierdza tylko fakt, jak wielu lekarzy nie zna się w naszym państwie na swoim fachu! Dobrze, ze wszystko tak się skończyło. a młody jest małym wojownikiem i tyle
![]() Klarissa, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja się czuję w takie sposób... Może masz rację, że to syndrom przedporodowy? A co do paciorkowca, to to chyba nie jest obowiązkowe, po prostu dobrze mieć te wyniki badań. Ja się u swojego gina po prostu upomniałam o nie i tyle. I jeszcze za darmo miałam zrobione ![]() Moja kota ma przypływ miłości - siedzi mi na kolanach i podgryza delikatnie, żeby ją głaskać |
|
|
|
#3312 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Licze na ten wysyp poporodowych hormonow matczynych... bo inaczej bedzie ciezko Cytat:
my na szczescie w tejk kwestii jestesmy zgodni, jednak mi pewnie wojowac z rodzina sie nie bedzie chcialo (jak w przypadku slubu) i pewnie to dziecko ochrzcze, ale na pewno nie bede sie w tym tematem wyrywac Cytat:
Ach ta kobieca zawisc, zawsze zaatakuje nas niespodziewanie nie martw sie, wygladasz zupelnie jak w dniu slubu, z tym ze teraz masz "Natalkowy" apartament pod piersiami no i oczywiscie lepsza fyzure
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-18 o 16:09 |
|||
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
ja znam osoby co dorosłe przystepowaly do chrztu i jakos to nie byla przeszkoda
aaa dziewczyny pomóżcie znalazłam labolatorium co robia badanie na paciorkowca nadzwoniłam sie i nawet idac,ze u mnie jakies fatalne laboratorium w żadnym nie wykonuja,ale w koncu natrafiłam i 1 jest ![]() ale dalej problem musi lekarz pobrac w sumie jakbym była u swojego jutro to bym powiedziała wymaz i zawioze i zapłace tylko pewno pojemniczka nie ma a może gdzies jest możliwosć kupna takiego to bym już poszła z pojemniczkiem i niech pobierze wymaz nie orjętujecie sie czy mozna samemu kupić??
|
#3314 |
|
Rozeznanie
|
mszu- gin to nie konowal
To byl po prostu zlepek nieprzewidzianych okolicznosci. Ja nawet mialam usg w tym 5tyg i nic nie bylo widac. Zreszta ten pseudo-okres w styczniu zmylil wszsytkich. Maly sie chyba do kregoslupa przyssal ![]() A ze mi zalezalo na ciazy i ze sie staralismy ponad pol roku bez skutku, to cisnelam gina o dzialanie. No i sie potoczylo. W sumie to endokrynolog moja tez nie wpadla na to, ze te wyniki hormonow to takie popieprzone przez ciaze. Grunt, ze leczenie nijak nie bylo w stanie zaszkodzic Malemu. Za to moja niewiedza juz tak- latanie na joge, gra w pilke nozna w kazdy weekend mimo chlodu i mrozu i inne takie akcje. TZ sie smieje, ze Mlodego od razu do kadry wezma, bo on od poczecia trenuje. ![]() Klarisa- masz racje nasi pracodawcy to idioci. Wiecie jaki ja mialam stres w szpitalu, kiedy wyladowalam w nim 3 dni po tym jak sie dowiedzialam o ciazy (cieszyc sie czy martwic?) a w pracy gadali, ze ciaze sobie z premedytacja zaplanowalam?! I lezalam w tym szpitalu z zagrazajacym poronieniem, na fatalnym oddziale wiszac na telefonie z pracy tlumaczac sie i innym co maja robic. Szalenstwo... I jeszcze w tym samym czasie mialam termin na rezonans. Szczescie w nieszczesciu, ze nie zdazylam pojsc. ufff Cellaris- no ba! Da chlopak rade, szczegolnie ze wsparciem cioc wizazowych
|
#3315 |
|
Rozeznanie
|
[LIST][*]NIKI GRATULACJE ŚLICZNY SYNUŚ
[/LIST] |
|
|
|
#3316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nagle zapragnęłam, żeby było jak dawniej- bez ciąży...a potem już płakałam, że w ogóle mam takie myśli i moje dziecko to czuje.. Wszystko minęło kiedy przyśnił mi się mały- że wyszedł z brzucha ubrany w body |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kryzys 9-tego miesiąca?
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
bossszzz to znaczy, że teraz ja
![]() a co to za wpychanie się w kolejkę no dobra powiedzmy że Cie przepuszczę ![]() Zuzi dobrze,że skończyło się miłą niespodzianką, a ten twój "guz mózgu" to faktycznie Fighter
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuziczka - Twój synek to Fighter, ale jego mama to też niezła strong-woman ![]() Spr. w kalkulatorze wagi płodu na podstawie terminu OM i wyszło mi 2250, a skoro dziś mały ważył 2305 to wszystko w normie, bo jak wcześniej sprawdzałam to też się w miarę pokrywało. Mój Tż ważył 3100, ja 3650, a mój brat 3950, więc i ja spodziewam się ok. 3,5-3,8 kg Szczęścia a jak będzie się zobaczy ![]() Obejrzałam film Pawła Zawitkowskiego (ten dołączony do jego książki) o karmieniu, przewijaniu, kąpieli itp. i trochę trudne (ok, baaardzoo trudne ) sie wydaja niektóre "chwyty"
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-18 o 16:38 |
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
klarissa nie mnie oceniac czy zlosliwie to powiedziala ale moze niekoniecznie...
bo tak prawde mlwiac to wiekszosc kobiet juz pod koniec wlasnie tak dziwnie puchnie na twarzy, chodz w twoim przypadku (fotki) ja niczego takiego nie widzialam.... ja wiem ze na pewno bede przed porodem wygladac jak swinka pigi co do bycia zmeczonym ciaza, tez jestem.. za dlugo trwa jak dla mnie ![]() ale pociesze was ze energi po porodzie bedziecie miec ze 3 razy wiecje niz teraz hormony ![]() Cytat:
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-18 o 16:41 |
|
|
|
|
#3321 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Spuchnięta to raczej nie jestem, ale może faktycznie blada i jakaś taka zmęczona... Sama nie wiem...
|
|
#3322 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze co to gratuluje świeżo upieczonym rodzicom
![]() Ja również byłam na wizycie, z dzidzią, badaniami wsio w porząsiu ale jakaś infekcja mnie podstępem wzięła Pytałam się gina o te liczne fosforany bezpostaciowe w moczu to sam powiedział żebym się tym nie przejmowała bo często takie malo ważne coś wypisują i tylko człowiek się denerwuje no ale taka ich robota...Na tą infekcję przepisał mi tabletki dopochwowe i jak przeczytałam ulotkę( a dokładnie możliwe skutki uboczne) to aż serce w gardle stanęło... wymioty bóle głowy, skurcze, krwawienie, plamienia wierzę w to że mnie żadne z nich nie dopadnie ![]() Byłam drugi raz na wizycie u innego ginekologa-faceta to powiem wam , że jestem pod wrażeniem jego podejścia do pacjentki, i chyba będę korzystała z jego usług, bo ta gin co do tej pory mnie przyjmowała to nieprzyjemna bardzo od wczoraj sporo naskrobałyście więc lecę czytać ostatnie stronki 3majcie się |
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak ktoś źle wygląda (zwłaszcza jeśli jest w ciąży, a wiadomo, że to ODMIENNY STAN) to mu tego nie mówię, bo i po co
ale są takie wredne istoty, które wręcz czerpią z tego przyjemność ![]() Mi wszyscy mówią, że świetnie wyglądam i nie ukrywam, że jest to bardzo miłe ale jak będąc w 6 m-cu żona kuzyna powiedziała mi "brzuszek masz malutki, ale trochę przytyłaś..." to mnie wnerwiła i wkurza mnie też jak ktoś strasznie dobitnie podkreśla, że mój biust bardzo urósł
|
#3324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choc ja w sumie mam w cholere energii, tylko lezec musze jak najwiecej i ograniczam sie z aktywnoscia. Wiec jak juz rusze tylek to robie takie szybkie kombo- dzis np wywalilam WSZYSTKIE buty moje i TZ z szafy, poukladalam jak ma byc, ogarnelam plaszcze i kurtki, wrzucilam szale i szaliki, kapcie do prania i upchnelam gondolke w druga szafe Pomi- odwrotu juz nie ma wiec niech sie dzieje wola nieba! Oj przeciez my wszystkie bedziemy najlepszymi mamusiami dla naszych dzieci. Juz teraz sie martwimy, przygotowujemy, czytamy, rozmawiamy, szukamy, kupujemy, malujemy itd Wierzcie mi, w szpitalu byly laski, ktore nawet w polowie nie byly tak obeznane jak my tutaj Przypomnialam sobie, ze torby do wozka nie mam. I na swoje nieszczescie znalazlam cos takiego https://ssl.allegro.pl/item115701960..._promocja.html i nawet wymowke tez znalazlam, ze zadnej torby dla siebie nie mam (bo sa i inne takie-bardziej dla mamy i dla wozka) Pokaze TZ i on sie zgodzi i tylko musze sie zdecydowac jaka Podobaja mi sie! a ze kosztuja... moze mi na wszystkie dzieci starczy
|
|
#3325 | |
|
Zadomowienie
|
Nikus gratulacje..pewnie Cie wymeczyli w szpitalu...ale wazne ze dzidzius zdrowy...
ja ostatnio robilam i placilam 2ozl... Cytat:
..Ja dzis bylam na wizycie i jest wszystko ok...tylko ta hemoglobina...ale ostatnio bylam lekko przeziebiona i moze to dlatego...a w dodatku wyskoczylo mi zimno... ...Dzieciacz ek nie byl mierzony ani wazony....a szkoda...nastepna wizyta za 2 tyg.wiec sie dowiem...a za miesiac bedzie badanie na paciorkowca..o ktorym tak teraz czesto piszecie...A czy jak chodze prywatnie do lekarza to bede placic za to badanie?...
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Ja chodzę i państwowo i prywatnie. Nie dość że płacę za prywatne wizyty( chodzę po zwolnienia bo ginka z państwówki wypisać nie chciała) to i za każde badanie byłabym zmuszona płacić, te znów robię za darmo na NFZ
|
|
|
|
#3327 | |||||||
|
Zadomowienie
|
NIKA, gratulacje !!!
Cytat:
Marzy mi się 1 albo 2 września, raczej nie później... Już postanowiliśmy z TŻ że w razie czego 31 sierpnia wieczorem wywołujemy małą, też mamy celibat (od maja) więc może to coś da ![]() Cytat:
Cytat:
![]() martucha84, świetnie Cię rozumiem.. Moja rodzona siostra chrzciła synka w kwietniu i ja miałam być chrzestną, ale moja mama i babcie tak jej namieszały i naopowiadały głupot.. mnie zresztą też.. że ona zrezygnowała. No i w sumie mam to w nosie teraz, jej sprawa. A co do chrzczenia w ogóle- u mnie też się wszyscy będą gorszyć bo chcemy ochrzcić wiosną/latem, a niby powinnam jak najszybciej, najlepiej w ciągu miesiąca, bo jakby się coś stało dziecku to....... no właśnie, CO??? Nie pójdzie do nieba:/ Babcia jest zgorszona że tego nie rozumiemy, a mi się płakać chce jak słucham jej argumentów. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja już się nastawiłam na to że będę sama i tak się dziwnie czuję z tą myślą...Wiecie co, ledwo wstałam z łóżka i już mnie energia rozpiera, układam ciuchy w szafkach, zrobiłam pierwszy od miesiąca obiad- rosół co prawda, ale wreszcie TŻ odpoczął ![]() Najgorsze jest tylko to, że co wstanę to boli mnie bardzo brzuch, może po tym leżeniu długim:/ No i mam koszmarne mdłości :/
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-08-18 o 17:32 |
|||||||
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka ja prałam ochraniacz w pralce i potem normalnie prasowałam
Może faktycznie uda ci sie wytrwać do terminu, tego ci życzę |
|
|
|
#3329 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To takie niby oczywiste,a jednak ludzie nie wiedzą.Mnie ostatnio na zajęciach z SR dziewczyna dobiła,bo zapytała o masaż krocza i ,że to takie bolesne i ,że lekarz to robi itd,a chodziło oczywiście o masaż szyjki macicy w I okresie porodu... Cytat:
Cytat:
Dziewczyny tymi waszymi(moimi też) wątpliwościami,znudzeniem ciążą i tego typu problemami to się nie ma co przejmować,bo to normalka.We wszystkich ksiązkach,poradnikach itp dudnią o tym,że tak to jest na tym etapie,więc spoko,nie musicie się obwiniać,ani mieć wyrzutów sumienia
|
|
#3330 |
|
Raczkowanie
|
Z ochraniacza wyjmuje się ten wkład i pierze i prasuje samą powłoczkę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

((wszystkie za małe
masakra

ale przed tym, ze mi sie nie bedzie najzywczajniej na swiecie nie bedzie chcialo
...bo im blizej tym jakos moj entuzjazm coraz mniejszy, czuje ze jakbym urodzila tu po zrobieniu tego trzeciego i czwartego testu
to chyba bardziej bylabym w to emocjonalnie zaangazowana.... a tak to gdzies czuje sie taka jakby wypalona... nie wiem kurde 
no ja ci dam za takie sny 
Uparciuch po Mamusi. 
Mały jest śliczny

wierzę w to że mnie żadne z nich nie dopadnie