|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Napisalam maila do hostki, ona odpisala tylko, ze odpisze mi w poniedzialek, bo teraz leci do Turcji z szefem. Super. Przynajmniej troche cierpliwosc podszkole :P
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
No Kasiu widzisz sama że to sporo,bo na wszystkie koszty razem z wizytami i leczeniem zębów gdzieś na 8-11tys zł to jestem przygotowana,bo to może mnie tyle wynieść.Pani ortodontka była bardzo miła itd. ale jak powiedziałam czwórce znajomych w klasie którzy też nosili aparaty wtedy ile mnie to będzie kosztować to się naprawdę nieźle zdziwili i to właśnie do nich się pewnie m.in. zwrócę po jakiś kontakt.
Kasia dzięki za uświadomienie i rady ![]() Kasia ale ten email to taki już bardziej luźny,bo pewne jest że lecisz i warunki też pewne tak? Właśnie,dużo lepsze je teraz masz? |
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Co do stalych aparatow ortodontycznych , ja mialam staly na dole i na gorze i za calosc zaplacilam 1800 zl ( bylam druga osoba z rodziny , ktora nosila, a teraz juz 4/6 z mojego rodzenstwa mialo staly aparat ) . Retencja kosztowala 300 zl - to sie nosi po zdjeciu , ale ja tylko na gorze mialam , bo na dole mam drut, no i wiekszosc wizyt 40 al i takie jak cos wymieniala to 80-100 zl
|
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Obecna au pair dojeżdża na kurs w Lucan. Koszt to 16€ za lekcję (2 godziny). Zajęcia są we wtorki i czwartki 19.00-21.00. Pewnie ja też tam pójdę, choć hostka ma się jeszcze dowiedzieć, bo zna jakąś Polkę, która chodzi na jakieś tańsze zajęcia i bliżej naszej wioski, ale nie wiem czy to przypadkiem nie prywatnie. No ale to się przekonam po przyjeździe. Ja wolałabym jednak kurs żeby mieć możliwość poznania jakichś ludzi.
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze, ze u Ciebie tak jak u mnie, wiekszosc rodzenstwa krzywe zeby ma, po rodzicach (w moim przypadku po tacie).
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
Rodzice maja idealny zgryz
![]() Nie u nas nie sa to krzywe zeby, tylko zbyt wysunieta i za mala szczeka - stracilam 4 zeby, zeby moj usmiech wygladal teraz tak jak widac na zdjeciach i zawsze wszyscy bedziemy wdzieczni rodzicom ze dali nam te szanse i sprawili , ze mamy teraz ladne , proste zeby ! Nawet nie wiecie jak mi to pomoglo w zyciu
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Mrs_Darcy no pewnie lepiej byłoby kogoą poznać,masz rację zdecydowanie.No i cena za kurs,4 godzinki w tygodniu to całkiem fajnie.Mam nadzieję,że też coś w okoliach swoich znajdę rozsądnego.
No u mnie siostra miała aparat na górę,ale ortodonta który ją leczył już zakończył działalność a wiem,że nie wyniosło ją całe leczenie ze wszystkimi kosztami jakieś 6tys.zł max.Mój brat też miał taki problem jak my ale jakoś z wiekiem mu się wszystko poprostowało,szczęściarz ![]() No pewnie Meggi to jest coś,to jest mój największy kompleks i już bym tak chciała miec proste ząbki ![]()
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1209 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty? Cytat:
Ja też! Co do aparatu - wybaczcie, że się wcinam - nosiłam stały aparat i z mojego skromnego doświadczenia wychodzi na to, że ortodonci zawsze mówią Ci najgorszy możliwy scenariusz. moja (mimo, że genialna babka była) przed założeniem powiedziała, że pewnie będzie trzeba wyrwać czwórki, potem nosić aparat 3 lata i jeszcze dodatkowo jakąś taką maskę zewnętrzną na noc, żeby mi niby wyciągała zęby do przodu. a w ogóle to orto nie gwarantowała, że cokolwiek zdziała, bo stwierdziła że mam jakąś twardą strukturę kostną czy coś takiego i że mogą się zęby w ogóle nie przesunąć. ostatecznie nie wyrwała mi nic tylko przypiłowała po milimetrze między zębami, aparat nosiłam ledwie 1,5 roku (na obie szczęki), a o masce (która, jak ją sprawdziłam w necie, to wyglądała jak średniowieczne narzędzie tortur przemalowane na biało) nie usłyszałam ani razu więcej. tak więc gadanie o 8 tysiącach jest wg mnie przede wszystkim przesadzone :P
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
|||
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Konopia przesadzone z pewnością było te 8tys. ale miałam jakos zaufanie i to po prostu później olałam bo i zapomniałam,ale też śpiewała o pajączku i własnie tej masce no ale teraz mam nadzieję,będzie mnie stać na założenie aparatu i wszystkie inne koszty związane z tym też
![]() Hm skoro jest bank holiday to w sumie czemu jakoś szczególnie mielby chcieć nas,nie wiem może na wprowadzenie w obowiązki
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jak siedze caly dzien w domu to wy ledwo co sie odzywacie
Chyba cos wam sie nalezy
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
jeryyy za każdym razem kiedy sobie pomyślę o tym że za 2 tygodnie przeprowadzam się do Londka to aż mnie ściskaaaaa boszzzz normalnie aż mnie od śrdoka rozpierdziela
euforia i strach w jednym mater dei normalnie poracha ![]() strasznie też się cieszę że poznam Michaela:O tego z Manchesteruuu gosh napisał mi że no teraz to jak juz będziemy mieskzac w jednym kraju to nie mam innego wyboru jak tylko dać się zaprosić na dinner
|
#1213 |
|
Wtajemniczenie
|
kacha- jak poszło kobitko opowiadaj
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- a na dodatek twarz mi puchnie (podejrzewam ,że od zęba) dziś kino,jutro taty urodziny, w piątek na imprezę.. a sobote nad morze jak ja będę wyglądać z taką twarzą a na dodatek położyłam się spać .. cała lewa ręka mi zdrętwiała.. ciśnie mi na oczy.. nie wiem czy to od tego;/
|
#1214 |
|
Konto usunięte
|
kurcze Lenka
- puchnąć może faktycznie od zęba...a coś sie dzieje z którymś?
|
|
|
|
#1215 |
|
Rozeznanie
|
jestem wykonczona
![]() hostka przyszla o 7.30 mowiac mi, ze zostaje dzisiaj w domu, (bo czuje sie zle) ze musze juz wstac do malej, bo juz nie spi. A po calej pracy (17.00), 7-dmio latka do mnie, ze chce sie pobawic Bratzz ja jej mowie, ze nie mam ochoty sie bawic teraz, bo chce wziac prysznic, pozniej mamy dinner, a z reszta bawilysmy sie wczoraj tymi lalkami. a ona, ze po obiedzie mozemy sie pobawic.. i tak ze 3x sie mnie pytala w malych odstepach czasu Jeszcze 3 tyg.
Edytowane przez Ines131 Czas edycji: 2010-08-18 o 19:12 |
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wstalam.
nic nie jadlam (w ogole nawet nikt nie pomyslal,ze moze jestem glodna )bol nie jest mocny, po tym co przezylam, to dla mnie 'pestka' (tak w ogole 'pestka' polski film swietny) i kolejna noc z glowy ciocia:przepraszam,ze tak ostro napisalam do ciebie, bo cos tam cos tam , ale moze mialam troche racji? z mama wczoraj pisala tez i zle nie bylo. mamie tez powiedziala,ze za ostro napisala do mnie. to juz jedno z glowy mam. Lenka wiem,ze twarz puchnie od zeba wlasnie. bratu raz spuchla mocno.czy ktorys ci dokucza teraz? ![]() wspolczuje ![]() ![]() i teraz tak: kup sode oczyszczona (sprawdzone) wsyp troche do wody i plucz buzie. tak samo z woda utleniona. troche utlenionej, troche zwyklej. tak dentystka mowila. to wszystko ponoc sciaga z zeba (a w twoim przypadku nie wiemy, co sie dzieje, wiec moze sprobuj ) ![]() http://www.youtube.com/watch?v=EtGF2...=11&playnext=2
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie boje wejsc na strone wizzaira i sprawdzic jak tam ceny biletow
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
to lepiej wchodz! ja wlasnie w szoku siedze, jak potanialy!! 2 dni temu sprawdzalam i jestem pewna,ze 200 zl drozsze byly!
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- o kuzwa %$#^$%^%$ na 2 wrzesnia 270zl czyli 200zl taniej niz dwa dni temu, a ja jeszcze nie wiem czy bede wtedy leciala, dopiero po weekendzie bede kupowala ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Ale za to na polowe wrzesnia podrozaly, no nic, pewnie i tak po weekendzie znowu cos sie zmieni.
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu- hoho, jak to?
nie da sie przyspieszyc decyzji? sama widzisz, jak potanialy bilet. masa pieniedzy.
Edytowane przez ruciakks1 Czas edycji: 2010-08-18 o 21:02 |
|
|
|
#1221 |
|
Konto usunięte
|
oj Karola coś mi się zdaję, że Twoja ciocia to charakterek w stylu mojego taty
![]() ja do tego podchodzę tak - ma prawo powiedzieć co myśli, mnie jego "motywacja" nie motywują, ale skoro ojciec po przekazaniu życiowych mądrości czuje się lepiej, to ja się też cieszę i... robię swoje ![]() dla mnie najgorzej to wkręcić się w myślenie o jedzeniu, lub w myślenie, żeby o jedzeniu nie myśleć ![]() Edit - Rucik i teraz nie wiem, czy edytować daj znać jak mam![]() Edytowane przez 201607211724 Czas edycji: 2010-08-18 o 21:07 |
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do twojego odchudzania, moim skromnym zdaniem brakuje Ci po prostu ruchu. Jedzenie smieci swoja droga ale ruch jest jednak bardzo wazny. Moze moglabys codziennie zabierac siostre wieczorem na godzinny spacer? Zobaczysz jak duzo Ci to da. A tak wogole to robilas moze badania na tsh? Przy niedoczynnosci tarczycy sie grubnie bez powodu, moze powinnas sie przejsc do endokrynologa? Szukaj rodzinki w lonydnie, nie pozwolimy ci w domu siedziec, nim sie obejzysz bedziesz jak ta lala!
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dziś bardzo miły dzień.
Rodzice hosta mnie tak zaskoczyli ![]() Bo w ogóle miałam wczoraj zgrzyt z hostką. Nakrzyczała na mnie.. tzn może nie nakrzyczała, ale mówiła takim niemiłym tonem. Miała rację bo nie zdążyłam z małą na takie zajęcia... z resztą to długa opowieść. Ona też miała kiepski dzień, problemy, problemy i nawał pracy, a tu jeszcze nieporadna au pair'ka. W każdym bądź razie miałam bardzo zły dzień i nerwowy. A potem jak ona do mnie zaczęła tak gadać to już w ogóle nerwy mnie zżarły. Pobeczałam się itp. (ona tego nie widziała ) Po jakiejś godzinie jak zeszłam na dół to mnie przeprosiła za to. Przyniosła kupon do Boots'a z 10% zniżki (bo mi się bardziej przyda). No i kolację zjedliśmy normalnie... tzn. ona do mnie normalnie rozmawiała, ja próbowałam ale wiecie... nerwy. Z resztą dzień przed okresem. Normalnie może bym to wzięła na klatę i olała.. zwłaszcza że ona miała racje no i do tego przeprosiła, ale PMS robi swoje ![]() Dzisiaj pojechałam z małą do rodziców hosta. Ale się najadłam I wyobraźcie sobie... nagle mama hosta przynosi mi wielkie opakowanie cukierasów (z pół kg) takich jak milky way, snickers itp. i mówi że to dla mnie... a za chwilę wyciąga 20f i mi daje próbowałam się z nimi kłócić, że nie chcę, że cukierki z chęcią wezmę( ) ale o pieniądzach nie ma mowy... nie dali za wygraną powiedzieli, że mała mnie bardzo lubi i są szczęśliwi, że tak dobrze się nią zajmuję i że nawet nie ma mowy żebym tego nie wzięła, bo chcieli mi coś kupić, ale wolą żebym to jakoś spożytkowała na coś co mi się będzie podobało, albo na zwiedzanie Londynu ![]() Wyobrażacie sobie??? Było mi tak głupio ![]() Ale mama hosta wepchnęła mi pieniądze do torebki dosłownie i powiedziała, że bez tego mnie nie wypuszczą
|
#1224 |
|
Konto usunięte
|
ja worcilam,jutro od 11 praca znow
![]() a teraz szykuje sie i Charlie przyjezdza so mnie w metrze siedzi wlasnie |
|
|
|
#1225 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kachaaaaa żeby Ci się tylko "funtoza" nie przytrafiła (jak na studiach jeszcze śmigaliśmy w wakacje do UK to nam się właśnie "kassska kassska" włączało - to były czasy |
|
|
|
|
#1226 |
|
Konto usunięte
|
A tamza damo nie dostje co sie nanosilam to sie nanosilam tych naczyn zmeczona jestem
|
|
|
|
#1227 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o wtakim razie ja mam funtoze w zaawansowanym stopniu! Kacha, czyli przyjeli Cie? bo to mialas dzin probny, tak? moge zapytac ile placa?
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Kasienka- hehe super sie zachowali. (cukierki)
naprawde-widac,ze cie doceniaja! ![]() a powiedz mi, jak wygladala ta klotnia z hostka? jak moja na mnie nawrzeszczala, to do dzis sie boje orenda- chyba tak bede robic, albo po prostu powiem,zeby o tym nie wspominala, bo przez nia tylko zaczynam o tym myslec! a nie powinnam. chce zapomniec. a ciagle mi przypomina. od tamtych wakacji u niej minal rok. co ona moze wiedziec teraz, jak jest tak daleko? kasiu- ale pokrecone z tym twoim wyjazdem. mam nadzieje,ze ise jak najszybciej wyjasni, bo szkoda pieniadze tracic niepotrzebnie, skoro wiemy,ze w twoim przypadku (latanie do polski) kazdy pieniadz sie przyda a co do tego- calkowita racja. przeciez ja w ogole z lozka nie wychodzilam. teraz to sie zmienia powolutku, bede wychodzic z siostra do lekarzy itp. , spotkam sie w koncu z moim przyjacielem, ktory mowi,ze mnie zabije niedlugo za odkladanie spotkan. spacery- super pomysl. mam nadzieje,ze cos ruszy wtedy a co do hormonow- do endokrynologa mam isc, tak? mozliwe,ze cos w tym jest, bo to niemozliwe,zeby 25kg w ciagu roku przytyc. nikt tak szybko nie tyje cel: nie zalamac sie, wiecej wychodzic z domu i sie ruszac. kacha- matko, ciezka praca na pewno. ale udaje ci sie marzenie twoje!! go kacha , go kacha!
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

i zawsze wszyscy bedziemy wdzieczni rodzicom ze dali nam te szanse i sprawili , ze mamy teraz ladne , proste zeby ! Nawet nie wiecie jak mi to pomoglo w zyciu 

A po calej pracy (17.00), 7-dmio latka do mnie, ze chce sie pobawic Bratzz 
daj znać jak mam
powiedzieli, że mała mnie bardzo lubi i są szczęśliwi, że tak dobrze się nią zajmuję i że nawet nie ma mowy żebym tego nie wzięła, bo chcieli mi coś kupić, ale wolą żebym to jakoś spożytkowała na coś co mi się będzie podobało, albo na zwiedzanie Londynu