|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Własnie miałam sie pytać jak to jest z alkoholem. Bo zbliza sie wieczór panieński siostry, a później jej wesele i no cięzko będzie z abscynęcja. jakie mogą być konsekwencje picia i co zrobic żeby ich uniknąć. Oczywiście wykluczając abscynęcję
|
#2792 | |
|
Zadomowienie
|
no jak to kto?
ja ![]() no wlasnie. ja stawiam na Krakow ![]() na inne miasto zgodze sie pod warunkiem, ze mnie ktoras przenocuje :P ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
|
#2793 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brawo, spadek to spadek i życzę kolejnych.Cytat:
ładny wynik po miesiącu, gratuluję
|
||
|
|
|
#2794 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Mam pytanie do tych z Was, które są lub były w podobnej sytuacji jak ja, czyli schudły dużo (ja schudłam już 22kg) i pojawił się problem ujędrniania skóry. Co polecacie? Kosmetyki, masaże, jakieś konkretne ćwiczenia? Szukam czegoś skutecznego, latem ta wisząca skóra nie wygląda dobrze Później tez nie, ale można schować pod pelerynką :P
|
|
|
|
#2795 |
|
Raczkowanie
|
A takież to, że będziesz miała dłuuuugi zastój.. poza tym w naszym stanie nie powinno się pić alkoholu nie tylko ze względu na zastój czy wzrost, a raczej na zdrowie. Szybciej Cię "sponiewiera" no i mega kac na drugi dzień zacny. Jeśli wypijesz to tych konsekwencji nie unikniesz, ale cóż, zrobisz jak zechcesz. Ja z własnego doświadczenia nie polecam.
|
|
#2796 |
|
Raczkowanie
|
witunia!
oooo i znow, wskie sie chwala spadkiem a ja?? wzrost i to o cale 0,9!!!!! hrrrr.... nie wiem ju nic. wuja duk uwaza mnie chyba za jedne ze swych zninawidzonych dzieci a co ja mu zrobilam??na mnie zadne spodnie prawdy nie wlaza! ja nie wiem, chyba Was moje drogie dziewczynki bede musiala opuscic. zobaczymy co za rowne 7 dni powie mi lekarz no beczec mi sie chce no... po miesiacu wskie mowicie spadek 4kg... i w gore, a ja co? 2,9 albo 1,4 i co? wiekszosc woda, a jak zaczne jesc normalnie to sie okaze ze jestem grubsza od dukana. bllleeeee jak ja siebie nie lubie ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- zouza jestem niesamowita!!!! do tego mam dzis taaaki brzuch wydymany beka mi sie od rana, a zjadlam owsianke i pozniej mizerie, z ogorasa i jogurtu. chyba zaczne znow sie katowac cwiczeniami albo co jak dieta nie dziala
Edytowane przez blackhardcore Czas edycji: 2010-08-19 o 11:33 |
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem lampka wina dopiero 13 XI, kiedy Dukan oszacował koniec mojej walki (II fazy). Jutro mija miesiąc mojego Dukania i się pochwalę tym, że spadłam na wadze - 7, 47 kg. To mój sukces choć jeszcze długa droga przede mną
|
|
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uniknie sie zbednych tłumaczzen dlaczego nie, bo juz oczywiste będzie, no i kusić nie będzie tak bardzo
|
|
#2799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w moim przypadku było całkiem znośnie jeśli chodzi o wesele byłam w ostatnią sobotę. Wypiłam kieliszek szampana, pół lampki wina, kilka drinków, trochę wódki- nie wstawiłam się w ogóle, kaca zero, rano jak wróciłam do domu mama aż się zdziwiła, że wyglądam tak świeżo jakbym dopiero się wybierała na zabawę ![]() z jedzenia to pozwoliłam sobie na wodę z rosołku- makaron zostawiłam, devolaja wszamałam, 2 malutkie ciemne kluseczki ![]() kapustę czerwoną, sałatkę z białek kapusty i marchewki- na pewno z dodatkiem oliwy no ale cóż... zjadłam jeszcze kilka plasterków szynki chudej, pomidorki, ogórki, koreczki z dozwolonych rzeczy ![]() ze słodkiego to wszamałam mały kawałek tortu i zjadłam deser, który przypominał sernik na zimno, ale zamiast galaretki był sos wiśniowy mjammm! nie zrozumcie mnie źle, nie namawiam nikogo tutaj do picia podczas diety, chciałam tylko pokazać, że nie każdy reaguje tak samo ja w dniu wesela rano ważyłam63, 2 a dziś- po ok.5 dniach 62,1- wzrostów nie było. pozdrawiam i udanej zabawy wszystkim ślubującym i bawiącym się na wieczorach ! na cokolwiek się zdecydujecie (małe grzeszki, lub całkowity ich brak)
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja sie pochwale ,nareszcie spadeczek -500 Nareszcie waga pokazala 87 a nie wiecznie 88,juz patrzec nie moglam na te ósemki jeszcze 12 kg i bede w niebie
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
A teraz taka moje małe spostrzeżenie.
Ostatnio jak mam ochote na cos slodkiego, a ze nie mam zbyt duzo czasu na pieczenie czy cos, lapie za puszke napoju ![]() Jesli idzie o Coca cole light jest dla mnie strasznie za slodka, zero nie probowalam, wiec nie wiem. Od niej bardziej mi smakuje Pepsi light, bo jest jakos tak mniej slodka. Ale! Wczoraj sprobowalam Pepsi Max, ktora jako normalna mi nie podchodzi, jesli jednak idzie o ta Bez Cukru to jest dla mnie w smaku najlepsza ![]() A dzis na obiad musze cos wymyslec z paleczek, bo baba w sklepie zamiast udek wrzucila mi wlasnie je, a ze wbieglam w ostatniej minucie przed zamknieciem z pracy, to nie zwrocilam uwagi
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
#2802 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chce mi się kebaba Dobrze że od jutra znowu mam PW to sobie zeźrę kebabka zrobię kurczaczka w przyprawkach z ogóreczkiem pomidorkiem kapustką pekińską sosikiem z jogurciku naturalnego i zamiast keczap[ku to przecier lidlowy bezcukrowy mmm ale będzie pyszotka a miś zje w tortilli
|
||
|
|
|
#2803 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Życzę zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka! Uważaj na siebie! Trzymaj sie i nie daj się ![]() Mam nadzieję, że tu do nas wpadniesz... |
|
|
|
|
#2804 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Al co racja to racja, nie każdy reaguje tak samo, jeżeli już któraś z Was sobie nie odmówi, to życzę braku konsekwencji Uciekam się wylaszczyć i na miasto kupić kilka kosmetykowych drobiazgów bo aż mnie skręca ![]() do późnieja szczypioreksy
|
|
|
#2805 |
|
Rozeznanie
|
BRZUCH MAM OD SOBOTY JAK BALON, NADMUCHANY, BOLI, BEKAM, HEHEHE , TRAWIENIE TEZ CHYBA NIE BARDZO BO ZAPOMINAM CO TO PORCELANA, NIE POOGŁO: COLON C, ACTIVIA, VERDIN, GASTROCAPS, ANI ZADNE MANTI, HERBATKI ZIOŁOWE, OLEJ RYCYNOWY... BOLIA MNIE FLKAKI ZA PRZEŁYKIEM CZASEM JAK SIE NAPIJE WODY CZY CZEGO KOLWIEK SKRECA MNIE Z BÓLU... NIE MAM OCHOTY NAWET NA FAJKI:/ ALE CIAGLE GŁODNA
|
|
|
|
#2806 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Trochę mnie martwią zawirowania z @ - ciąża nie wchodzi w grę (przy tabletkach mam nadzieję, a może nawet pewność????), zresztą dziewczynkę gadułę i chłopczyka przytulankę juz mam i wystarczy ![]() A co do tych zawirowań - może świadczy to o tym,że jednak spadek z wagi i tak się daje we znaki organizmowi... Tylko zawsze myślałam, że hormonki tak sztucznie sterują @, że nic im nie straszne... a tu taki Dukan i świrują ![]() U mnie sobotnie imprezki to największe kuszenie!!! I w zasadzie tylko wtedy grzeszę Buziaki! |
|
|
|
|
#2807 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2808 |
|
Raczkowanie
|
zescie nadukaly ze hej!
3dzien PP -jakos sie trzymam ale wczoraj zjadlam zelki dla mnie ciasta,czekolada itp.mogloby nie istniec
|
|
#2809 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja moj babeczkowoczekoladowy grzech przyplaciłam dziś +100g, wiec nie tak tragicznie, ale mam nadzieje ze na białku od dzis jakos mi to zejdzie. OBY. Cytat:
![]() Cytat:
![]() kochak, to nie sa zarty, marsz do lekarza, niech oceni i wysle Cie na badania. bedziesz wiedziala! |
|||
|
|
|
#2810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przeciez to bez sensu.... masz w brzuchu wszystko co zjadlas i wypilas przez caly dzien... przepraszam ze sie unosze... ale naprawde dobija mnie jak dziewczyny tu przychodza i placza ze nie chudna bo rano bylo 100 a wieczorem 102.... no ludzie... ja nawet jak nie musialam sie dietowac to i tak wiedzialam ze wazyc sie wieczorem jest bez sensu... po co wy sobie tym humor psujecie!!!! a co do oslabienia i rozdraznienia.... zycze ci zeby szybko przeszlo.... ja na U myslalam ze zdechne, bylam zmeczona, wszystko mnie bolalo, wszystko mnie draznilo.... ale na PW sie poprawilo, teraz jest ok. lykam Magnefar B6 (dobry na skurcze i nerwy wlasnie ponoc :P )
|
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek Paniom!!
muszę Wam powiedzieć że przy dzisiejszym rannym rytuale ważenia o mało zawału nie dostałam. Wczorajsza waga: 79,6 a dzisiejsza - i tu uwaga: 77,7
|
#2812 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2813 |
|
Raczkowanie
|
Tak czytam wasze wpisy dziewczyny i coraz częściej widze, że macie kłopoty z @.
Ja osobiscie to nie mam @ praktycznie od momenty rozpoczecia diety. W sumie to raz miałam z 2 tyg. opóźnieniem i od tego czasu ( ok 20 maja) ani widu ani słychu i juz pewnie nie będzie. Normalnie to powinnam sie przejmowac. Ja jednak pochodze do tego spokojnie. Od razu dementuje, nie nie jestem wciązy :P Od ponad 2 lat byłam na tabletkach hormonalnych różnych i rózniastych takich anty i tych w przeciwna strone tez. Mam zdiagnozowany zespół policystycznych jajników i te problemy to dlatego. Poki wię cbyłam na tabletkach to był okres. W momencie ich odtstawienia ustawał i trzeba było zaczynac wszystko od nowe. Dlatego od grudnia odstawiłam wszystko, bo mój organizm zacząl wariowac. I tak do maja ten okres juz miałam i juz się cieszyłam, ze jestem "wyleczona". Gdy przechodziłam na Dukana to miałam świadomośc tego, że takie problemy moga sie pojawic, dlatego teraz spokojnie trwam na diecie i nie stresuje sie brrakiem małpy. Z lekarzem umowiona jestem na koniec wrzesnia (takie kolejki i to lekarz prywatny), a do tego czasu to zamierzam spokojnie na Dukanie siedzieć i tylko na nim sie skupic. Dla niektórych z was może to wydac sie głupie, ale jak już tyle przezyłam steru z moją @, że teraz mi to zlewa juz wszystko.
|
#2814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyłączaj tą lampkę i się ciesz
|
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby tak dalej buziak
|
|
|
#2816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dosłownie spektakularny spadek. jak to zrobiłaś?? podziel sie tym z nami
|
|
#2817 |
|
Zadomowienie
|
ja juz powoli trace nadzieje ze schudne do 57 kg
coraz cieżej mi to idzie a waga ciagle sie waha na 60kg - 59, 8 - 59,5kg bleeee
|
|
#2818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i właśnie dlatego ta lampka - nic specjalnego nie zrobiłam- powiedziałabym że nawet za mało zjadłam wczoraj i sama zastanawiam się skąd i jak ??? ostatnio były tylko wzrosty i zastoje a teraz taaki spadek
|
|
#2819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i zycze więcej takich spadków
|
|
#2820 |
|
Raczkowanie
|
dzięki oby tylko to były trwałe spadki
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

a co ja mu zrobilam??

tę druga wykluczam, bo wczoraj sobie wszystko przekalkulowałam i to raczej nie to. A że nie my pierwsze się skarżymy na tego typu rzeczy, to podejrzewam, że w Twoim przypadku jest to dieta. Ale to tylko moje przypuszczenia, lepiej skonsultuj to z lekarzem
Ale będziesz zaglądać, co?