Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 11:17   #2791
milaminka80
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Nie próbuj z alkoholem, naprawdę nie warto, wiem po sobie..
Własnie miałam sie pytać jak to jest z alkoholem. Bo zbliza sie wieczór panieński siostry, a później jej wesele i no cięzko będzie z abscynęcja. jakie mogą być konsekwencje picia i co zrobic żeby ich uniknąć. Oczywiście wykluczając abscynęcję
Stary 2010-08-19, 11:21   #2792
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
rany, kto to wypatrzył?
no jak to kto?
ja

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
szczypiorki a co z naszym zlotem ?????
no wlasnie. ja stawiam na Krakow
na inne miasto zgodze sie pod warunkiem, ze mnie ktoras przenocuje :P

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
zapiełam spodnie prawdy
zostały jeszcze jedne
spodnie ostateczne prawdy
gratulacje
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:24   #2793
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Dzień dobry - duk duk
ale miałam ciężką noc jakieś nieporozumienie ciągle mi się jeść chciało a rano minimalny spadeczek - 100 brakuje jeszcze 200 i jestem na 0, może jutro zobaczymy ...
brawo, spadek to spadek i życzę kolejnych.
Cytat:
Napisane przez jasmine Pokaż wiadomość
Dziewczyny !!

Niestety nie nadążam Was czytać na bieżąco i się udzielać, ale bardzo mi pomagacie i poprawiacie humor i za to Wam dziękuje.

Pragnę Wam donieść, że dziś mija dokładnie miesiąc odkąd zaczęłam dukać i .... -5,5kg na wadze. Strasznie się cieszę i mam nadzieje, że dalej będzie tak samo leciało.

Gratuluję Wszystkim spadków tych dużych i tych małych <oklaski>, a wzrostom i zastojom mówię <stop>
ładny wynik po miesiącu, gratuluję

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:28   #2794
Lajo
Raczkowanie

Witam wszystkich
Mam pytanie do tych z Was, które są lub były w podobnej sytuacji jak ja, czyli schudły dużo (ja schudłam już 22kg) i pojawił się problem ujędrniania skóry. Co polecacie? Kosmetyki, masaże, jakieś konkretne ćwiczenia? Szukam czegoś skutecznego, latem ta wisząca skóra nie wygląda dobrze Później tez nie, ale można schować pod pelerynką :P
Lajo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:28   #2795
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
Własnie miałam sie pytać jak to jest z alkoholem. Bo zbliza sie wieczór panieński siostry, a później jej wesele i no cięzko będzie z abscynęcja. jakie mogą być konsekwencje picia i co zrobic żeby ich uniknąć. Oczywiście wykluczając abscynęcję
A takież to, że będziesz miała dłuuuugi zastój.. poza tym w naszym stanie nie powinno się pić alkoholu nie tylko ze względu na zastój czy wzrost, a raczej na zdrowie. Szybciej Cię "sponiewiera" no i mega kac na drugi dzień zacny. Jeśli wypijesz to tych konsekwencji nie unikniesz, ale cóż, zrobisz jak zechcesz. Ja z własnego doświadczenia nie polecam.
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:31   #2796
blackhardcore
Raczkowanie

witunia!

oooo i znow, wskie sie chwala spadkiem a ja?? wzrost i to o cale 0,9!!!!! hrrrr.... nie wiem ju nic.
wuja duk uwaza mnie chyba za jedne ze swych zninawidzonych dzieci a co ja mu zrobilam??
na mnie zadne spodnie prawdy nie wlaza! ja nie wiem, chyba Was moje drogie dziewczynki bede musiala opuscic. zobaczymy co za rowne 7 dni powie mi lekarz

no beczec mi sie chce no... po miesiacu wskie mowicie spadek 4kg... i w gore, a ja co? 2,9 albo 1,4 i co? wiekszosc woda, a jak zaczne jesc normalnie to sie okaze ze jestem grubsza od dukana.
bllleeeee jak ja siebie nie lubie

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

zouza jestem niesamowita!!!!
do tego mam dzis taaaki brzuch wydymany
beka mi sie od rana, a zjadlam owsianke i pozniej mizerie, z ogorasa i jogurtu.
chyba zaczne znow sie katowac cwiczeniami albo co jak dieta nie dziala

Edytowane przez blackhardcore
Czas edycji: 2010-08-19 o 11:33
blackhardcore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:36   #2797
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piłam na wieczorze panieńskim i nie wpłynęło to na mój spadek. Będę też pić czerwone wino w najbliższą sobotę. Nie wypada nie wznieść toastu kiedy się jest świadkiem i się dobrze życzy młodym. Nie będę cyrków robić.
A potem lampka wina dopiero 13 XI, kiedy Dukan oszacował koniec mojej walki (II fazy).

Jutro mija miesiąc mojego Dukania i się pochwalę tym, że spadłam na wadze - 7, 47 kg. To mój sukces choć jeszcze długa droga przede mną
Stary 2010-08-19, 11:37   #2798
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:
A takież to, że będziesz miała dłuuuugi zastój.. poza tym w naszym stanie nie powinno się pić alkoholu nie tylko ze względu na zastój czy wzrost, a raczej na zdrowie. Szybciej Cię "sponiewiera" no i mega kac na drugi dzień zacny. Jeśli wypijesz to tych konsekwencji nie unikniesz, ale cóż, zrobisz jak zechcesz. Ja z własnego doświadczenia nie polecam.
Dzieki za odp. W takim razie najlepiej to zglosze sie za kierowcę wolontariatywnie i po problemie Uniknie sie zbednych tłumaczzen dlaczego nie, bo juz oczywiste będzie, no i kusić nie będzie tak bardzo
Stary 2010-08-19, 11:38   #2799
bukapaczy
Raczkowanie

Cytat:
a ja nie jestem za uogólnianiem w moim przypadku było całkiem znośnie jeśli chodzi o wesele byłam w ostatnią sobotę. Wypiłam kieliszek szampana, pół lampki wina, kilka drinków, trochę wódki- nie wstawiłam się w ogóle, kaca zero, rano jak wróciłam do domu mama aż się zdziwiła, że wyglądam tak świeżo jakbym dopiero się wybierała na zabawę

z jedzenia to pozwoliłam sobie na wodę z rosołku- makaron zostawiłam, devolaja wszamałam, 2 malutkie ciemne kluseczki kapustę czerwoną, sałatkę z białek kapusty i marchewki- na pewno z dodatkiem oliwy no ale cóż... zjadłam jeszcze kilka plasterków szynki chudej, pomidorki, ogórki, koreczki z dozwolonych rzeczy ze słodkiego to wszamałam mały kawałek tortu i zjadłam deser, który przypominał sernik na zimno, ale zamiast galaretki był sos wiśniowy mjammm!

nie zrozumcie mnie źle, nie namawiam nikogo tutaj do picia podczas diety, chciałam tylko pokazać, że nie każdy reaguje tak samo ja w dniu wesela rano ważyłam63, 2 a dziś- po ok.5 dniach 62,1- wzrostów nie było.

pozdrawiam i udanej zabawy wszystkim ślubującym i bawiącym się na wieczorach ! na cokolwiek się zdecydujecie (małe grzeszki, lub całkowity ich brak)
bukapaczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:40   #2800
kachula27
Zakorzenienie

To i ja sie pochwale ,nareszcie spadeczek -500 po kilkutygodniowym zastoju(ale co ja sie dziwie jak nagrzeszylam ostatnio)
Nareszcie waga pokazala 87 a nie wiecznie 88,juz patrzec nie moglam na te ósemki
jeszcze 12 kg i bede w niebie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:43   #2801
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

A teraz taka moje małe spostrzeżenie.
Ostatnio jak mam ochote na cos slodkiego, a ze nie mam zbyt duzo czasu na pieczenie czy cos, lapie za puszke napoju
Jesli idzie o Coca cole light jest dla mnie strasznie za slodka, zero nie probowalam, wiec nie wiem.
Od niej bardziej mi smakuje Pepsi light, bo jest jakos tak mniej slodka.
Ale! Wczoraj sprobowalam Pepsi Max, ktora jako normalna mi nie podchodzi, jesli jednak idzie o ta Bez Cukru to jest dla mnie w smaku najlepsza

A dzis na obiad musze cos wymyslec z paleczek, bo baba w sklepie zamiast udek wrzucila mi wlasnie je, a ze wbieglam w ostatniej minucie przed zamknieciem z pracy, to nie zwrocilam uwagi

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:45   #2802
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kochak Pokaż wiadomość
bede bede mozna powiedziec ze jestem na 3 fazie hehehe... z watroba martwa:ha haha:
Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Myśle, że w moim wypadku z jedzeniem będzie luźno (chyba, że wmuszą jakieś obowiązkowe ciepłe posiłki, wtedy zjem najwyzej samo mięso), ale co do alkoholu, partner już chyba pięć razy "delikatnie sugerował", że o abstynencji nie ma mowy
Ale wierze, ze nie odbije sie to nam na dalszym dukaniu!
YY JA TO SIE NIE MARTWIE WESELICHEM BO:
  1. ciocia Lucia nie pije
  2. na weselu zawsze są jakieś dietetyczne potrawy: schan w galarecie, jajka jakieś faszerowane które obedrzeć z majonezu moszna , jakieś korniszonki, jakiś śledzik, rosołek zjem bez makaronu drugie danie zjem suróweczkę i to co będzie nie wiem co za mięcho ale z panierki ewentualnie oskubię zawsze sie coś znajdzie a ze troszke będzie tłuściejsze niz w domku to trudno, wytańcuje sie to
  3. ciast ciocia Lucia nie lubi ( chyba że PSD czyt. Pan Sernik Denat ( na zimno ) )
Co do zlotu to Kraków jest taki ładny że mnie nie przeszkadza zeby tam akurat się spotkać

Chce mi się kebaba Dobrze że od jutra znowu mam PW to sobie zeźrę kebabka zrobię kurczaczka w przyprawkach z ogóreczkiem pomidorkiem kapustką pekińską sosikiem z jogurciku naturalnego i zamiast keczap[ku to przecier lidlowy bezcukrowy mmm ale będzie pyszotka a miś zje w tortilli

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:45   #2803
ora73
Przyczajenie

Cytat:
kochane moje... ja poki co muszę pozegnać sie z dukaniem... wysiadły mi flaki jest zle nie przez diete ale łamanie jej zasad... nie chce obciazac teraz organizmu białkiem wiec 1500 kal max i tego sie poki co trzymac probuje...
prywatnie zyje jakos.. byl wczoraj na chwile.. nic nie wynikneło... i to chyba koniec... mniejsza...

buziaki
Kochaku drogi!
Życzę zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka! Uważaj na siebie!
Trzymaj sie i nie daj się
Mam nadzieję, że tu do nas wpadniesz...
ora73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:45   #2804
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez bukapaczy Pokaż wiadomość
a ja nie jestem za uogólnianiem w moim przypadku było całkiem znośnie jeśli chodzi o wesele byłam w ostatnią sobotę. Wypiłam kieliszek szampana, pół lampki wina, kilka drinków, trochę wódki- nie wstawiłam się w ogóle, kaca zero, rano jak wróciłam do domu mama aż się zdziwiła, że wyglądam tak świeżo jakbym dopiero się wybierała na zabawę

z jedzenia to pozwoliłam sobie na wodę z rosołku- makaron zostawiłam, devolaja wszamałam, 2 malutkie ciemne kluseczki kapustę czerwoną, sałatkę z białek kapusty i marchewki- na pewno z dodatkiem oliwy no ale cóż... zjadłam jeszcze kilka plasterków szynki chudej, pomidorki, ogórki, koreczki z dozwolonych rzeczy ze słodkiego to wszamałam mały kawałek tortu i zjadłam deser, który przypominał sernik na zimno, ale zamiast galaretki był sos wiśniowy mjammm!

nie zrozumcie mnie źle, nie namawiam nikogo tutaj do picia podczas diety, chciałam tylko pokazać, że nie każdy reaguje tak samo ja w dniu wesela rano ważyłam63, 2 a dziś- po ok.5 dniach 62,1- wzrostów nie było.

pozdrawiam i udanej zabawy wszystkim ślubującym i bawiącym się na wieczorach ! na cokolwiek się zdecydujecie (małe grzeszki, lub całkowity ich brak)
No i bardzo się cieszę, że nie wszyscy mają problemy ja po kilku dniach od wypicia tez jeszcze miałam spadki, później zastój
Al co racja to racja, nie każdy reaguje tak samo, jeżeli już któraś z Was sobie nie odmówi, to życzę braku konsekwencji

Uciekam się wylaszczyć i na miasto kupić kilka kosmetykowych drobiazgów bo aż mnie skręca

do późnieja szczypioreksy
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:46   #2805
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
a co jest nie tak z Twoja wątrobą? bylas u lekarza?
BRZUCH MAM OD SOBOTY JAK BALON, NADMUCHANY, BOLI, BEKAM, HEHEHE , TRAWIENIE TEZ CHYBA NIE BARDZO BO ZAPOMINAM CO TO PORCELANA, NIE POOGŁO: COLON C, ACTIVIA, VERDIN, GASTROCAPS, ANI ZADNE MANTI, HERBATKI ZIOŁOWE, OLEJ RYCYNOWY... BOLIA MNIE FLKAKI ZA PRZEŁYKIEM CZASEM JAK SIE NAPIJE WODY CZY CZEGO KOLWIEK SKRECA MNIE Z BÓLU... NIE MAM OCHOTY NAWET NA FAJKI:/ ALE CIAGLE GŁODNA:mur :
kochak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:54   #2806
ora73
Przyczajenie

Cytat:
No moja też jest mała czarna,więc wiesz, robimy furrorę, nic się nie martw Myślisz, że nie popłyniemy za bardzo z żarełkiem na tymże weselichu?

Pewnie, że tak będzie, a gdzieżby tam jo-jo. Zastanawiam się tylko dlaczego się tak uwzięli na tego dukana - pewnie z zazdrości

Co do @.... no widzisz,miałaś bardzo podobnie jak ja, z tym, że ja nie biorę tabletek.. W moim przypadku więc sa dwie możliwości - dieta lub... ciąża tę druga wykluczam, bo wczoraj sobie wszystko przekalkulowałam i to raczej nie to. A że nie my pierwsze się skarżymy na tego typu rzeczy, to podejrzewam, że w Twoim przypadku jest to dieta. Ale to tylko moje przypuszczenia, lepiej skonsultuj to z lekarzem

Oooo, Kochak, a już miałam Cię szukać i pytać co u Ciebie. Odchodzisz od nas? Ale będziesz zaglądać, co?

Lucia też jest i widzę, że też ma imprę w sobotę. Lucia, ja też z Tobą zostaję na tej II na wieki wieków

No i u mnie laseczki spadku nie ma. Mam postanowienie na dziś - nie jeść przeboskiego puddnigu dzisiaj. Zobaczymy czy wytrwam
Dziękuję za odpowiedź
Trochę mnie martwią zawirowania z @ - ciąża nie wchodzi w grę (przy tabletkach mam nadzieję, a może nawet pewność????), zresztą dziewczynkę gadułę i chłopczyka przytulankę juz mam i wystarczy
A co do tych zawirowań - może świadczy to o tym,że jednak spadek z wagi i tak się daje we znaki organizmowi... Tylko zawsze myślałam, że hormonki tak sztucznie sterują @, że nic im nie straszne... a tu taki Dukan i świrują
U mnie sobotnie imprezki to największe kuszenie!!! I w zasadzie tylko wtedy grzeszę
Buziaki!
ora73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 11:56   #2807
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
DUK DUK
ja z doskoku bo pracy duzo jak zwykle.....

ja juz zaczelam mowic "jak przeczytasz ksiazke to bedziemy dyskutowac" albo "a myslisz ze Twoja opona na brzuchu jest zdrowa?" a w najgorszych przypadkach "a wez spierdalaj" heheheh
Ta trzecia opcja podoba mi sie najbardziej

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
YY JA TO SIE NIE MARTWIE WESELICHEM BO:
  1. ciocia Lucia nie pije
  2. na weselu zawsze są jakieś dietetyczne potrawy: schan w galarecie, jajka jakieś faszerowane które obedrzeć z majonezu moszna , jakieś korniszonki, jakiś śledzik, rosołek zjem bez makaronu drugie danie zjem suróweczkę i to co będzie nie wiem co za mięcho ale z panierki ewentualnie oskubię zawsze sie coś znajdzie a ze troszke będzie tłuściejsze niz w domku to trudno, wytańcuje sie to
  3. ciast ciocia Lucia nie lubi ( chyba że PSD czyt. Pan Sernik Denat ( na zimno ) )
Co do zlotu to Kraków jest taki ładny że mnie nie przeszkadza zeby tam akurat się spotkać

Chce mi się kebaba Dobrze że od jutra znowu mam PW to sobie zeźrę kebabka zrobię kurczaczka w przyprawkach z ogóreczkiem pomidorkiem kapustką pekińską sosikiem z jogurciku naturalnego i zamiast keczap[ku to przecier lidlowy bezcukrowy mmm ale będzie pyszotka a miś zje w tortilli
No tez szczerze mówiąc licze, ze z jedzeniem nie bedzie problemu. Do slodkiego jakos mnie nie ciągnie, dukanowe jedzenie ostatnio posmakowało mi bardzo (i nie wyobrazam sobie zjedzenia czegoś niedukanowego, wyjątkiem są tylko chipsy/frytki ale jakoś daje rade je zastąpić albo po prostu o nich nie myślę), a co do alkoholu postaram sie wlewać do kieliszka wodę (), kiedyś jakaś dziewczyna wpadła na taki pomysł, ale zobaczymy, co z tego finalnie wyjdzie. Lepiej nic z gory nie zakladac

Cytat:
No i bardzo się cieszę, że nie wszyscy mają problemy ja po kilku dniach od wypicia tez jeszcze miałam spadki, później zastój
Al co racja to racja, nie każdy reaguje tak samo, jeżeli już któraś z Was sobie nie odmówi, to życzę braku konsekwencji

Uciekam się wylaszczyć i na miasto kupić kilka kosmetykowych drobiazgów bo aż mnie skręca

do późnieja szczypioreksy
No, a najlepiej nie grzeszyc i nie martwic sie konsekwencjami
Stary 2010-08-19, 11:57   #2808
ValancyStirling
Raczkowanie

zescie nadukaly ze hej!
3dzien PP -jakos sie trzymam ale wczoraj zjadlam zelki , nie wiem co mnie napadlo bo ja wogole nie lubie slodkiego dla mnie ciasta,czekolada itp.mogloby nie istniec
Stary 2010-08-19, 12:04   #2809
songoma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. Już wczoraj po 57,4 banan mi z pyska nie schodził cały dzień. Dziś czuję, że za chwilę ze szczęścia ulecę w powietrze
Agnese zadziwiasz mnie, strasznie Cie podziwiam
ja moj babeczkowoczekoladowy grzech przyplaciłam dziś +100g, wiec nie tak tragicznie, ale mam nadzieje ze na białku od dzis jakos mi to zejdzie. OBY.
Cytat:
Napisane przez jolkah Pokaż wiadomość
no racja. Gdzie są właściwie Piaski Nowe? Bo wyszukałam pełno innych tanich w miare siłowni to Ci moge okoliczną jakąś polecić
piaski nowe sa w strone kurdwanowa.. jedziesz prosto w strone wieliczki i skrecasz w prawo na kurdwanów za Bonarka
Cytat:
BRZUCH MAM OD SOBOTY JAK BALON, NADMUCHANY, BOLI, BEKAM, HEHEHE , TRAWIENIE TEZ CHYBA NIE BARDZO BO ZAPOMINAM CO TO PORCELANA, NIE POOGŁO: COLON C, ACTIVIA, VERDIN, GASTROCAPS, ANI ZADNE MANTI, HERBATKI ZIOŁOWE, OLEJ RYCYNOWY... BOLIA MNIE FLKAKI ZA PRZEŁYKIEM CZASEM JAK SIE NAPIJE WODY CZY CZEGO KOLWIEK SKRECA MNIE Z BÓLU... NIE MAM OCHOTY NAWET NA FAJKI:/ ALE CIAGLE GŁODNA:mur :
zrób sobie próby wątrobowe. mnie wczoraj tez bardzo bolal brzuch, myslalam ze to watroba, ale w sumie nie miala po czym X_X - chyba ze po lekach. w ostatnich dniach oprocz wszystkich tabetek które biore - zelazo, kwas foliowy, magnez i bellisa łyknelam tylko dwie nospy, wiec nie sadze zeby mi zaszkodzily... dla pewnosci zjadlam hepatil i przeszlo. o ile przeszlo od tego
kochak, to nie sa zarty, marsz do lekarza, niech oceni i wysle Cie na badania. bedziesz wiedziala!
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:05   #2810
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amakkk Pokaż wiadomość
Widzę że nie tylko ja miałam dziś kiepski dzień. Ale od początku.
Dziś 1 dzień na PW. Zrobiłam sobie bigos i gulasz z kurczaczka. Jak rano robiłam bigos uderzyłam się w łokieć i....zemdlałam. Zrobiło mi się słabo i ocknęłam się na podłodze jak synek mówił ,,mama". To było strasznie dziwne. Nigdy wcześniej mi się nie zdarzyło nic podobnego. Mam na dzieję że to nie wpływ diety bo w ciągu 5 dni I fazy schudłam 3 kg. Potem było coraz gorzej. Cały czas byłam jakaś taka drażliwa, zmęczona i zła bo ciągle czułam się głodna!!!! Myślałam że jak dojdą warzywka to będzie jeszcze lepiej a tu okazuje się że na samych proteinach byłam bardziej syta. No i nie wytrzymałam. I tu poproszę o porządne lanie i baty!!! Zjadłam z 10 cukierków i bułkę z serkiem topionym. Weszłam na wagę i ... załamałam się Wczoraj wieczorem było 71,1kg, dziś rano 70,6kg no a wieczorem 72,1 kg!!! Nic tylko załamka!!!! Ratunku!!!!
Chcę schudnąć ale nie wiem czy dam radę. Już byłam z siebie dumna że te 5 dni I fazy wytrzymałam i myślałam że to najgorsze za mną a tu masz babo placek A tak się cieszyłam że będą warzywa. Dobrze że jutro dzień protein (idę systemem 1/1 - stwierdziłam że tak może być łatwiej).
nigdy ale to nigdy nie waz sie wieczorem!!!!
przeciez to bez sensu.... masz w brzuchu wszystko co zjadlas i wypilas przez caly dzien...
przepraszam ze sie unosze... ale naprawde dobija mnie jak dziewczyny tu przychodza i placza ze nie chudna bo rano bylo 100 a wieczorem 102.... no ludzie...
ja nawet jak nie musialam sie dietowac to i tak wiedzialam ze wazyc sie wieczorem jest bez sensu... po co wy sobie tym humor psujecie!!!!

a co do oslabienia i rozdraznienia....
zycze ci zeby szybko przeszlo....
ja na U myslalam ze zdechne, bylam zmeczona, wszystko mnie bolalo, wszystko mnie draznilo.... ale na PW sie poprawilo, teraz jest ok. lykam Magnefar B6 (dobry na skurcze i nerwy wlasnie ponoc :P )
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:08   #2811
KAJA-B
Raczkowanie

GG do KAJA-B

Dzieńdoberek Paniom!!
muszę Wam powiedzieć że przy dzisiejszym rannym rytuale ważenia o mało zawału nie dostałam. Wczorajsza waga: 79,6 a dzisiejsza - i tu uwaga: 77,7 No nie powiem że się nie cieszę ale z szoku do teraz wyjść nie mogę. Ważyłam się po kilka razy i nawet baterie zmieniałam by mieć pewność że waga jest ok. Miała któraś z Was tak duży spadek?? Mnie jakoś - mimo tej radości - czerwona lampka się w głowie zapaliła.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15 (cel nr I) -16-17-18-19-20 (cel nr II) -21-22-23 (cel nr III)
KAJA-B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:12   #2812
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
Jutro mija miesiąc mojego Dukania i się pochwalę tym, że spadłam na wadze - 7, 47 kg. To mój sukces choć jeszcze długa droga przede mną
Udany miesiąc
Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

To i ja sie pochwale ,nareszcie spadeczek -500 po kilkutygodniowym zastoju(ale co ja sie dziwie jak nagrzeszylam ostatnio)
Nareszcie waga pokazala 87 a nie wiecznie 88,juz patrzec nie moglam na te ósemki
jeszcze 12 kg i bede w niebie
Ładnie, ładnie
Cytat:
Napisane przez Variance Pokaż wiadomość
A teraz taka moje małe spostrzeżenie.
Ostatnio jak mam ochote na cos slodkiego, a ze nie mam zbyt duzo czasu na pieczenie czy cos, lapie za puszke napoju
Jesli idzie o Coca cole light jest dla mnie strasznie za slodka, zero nie probowalam, wiec nie wiem.
Od niej bardziej mi smakuje Pepsi light, bo jest jakos tak mniej slodka.
Ale! Wczoraj sprobowalam Pepsi Max, ktora jako normalna mi nie podchodzi, jesli jednak idzie o ta Bez Cukru to jest dla mnie w smaku najlepsza
Ja kupuję to co akurat jest w sklepie, teraz mam pepsi light i jest i tak ciut za słodka, więc dodaję do niej wody przefiltrowanej + kilka kostek lodu i jest git.

Stary 2010-08-19, 12:13   #2813
milaminka80
Raczkowanie

Tak czytam wasze wpisy dziewczyny i coraz częściej widze, że macie kłopoty z @.

Ja osobiscie to nie mam @ praktycznie od momenty rozpoczecia diety. W sumie to raz miałam z 2 tyg. opóźnieniem i od tego czasu ( ok 20 maja) ani widu ani słychu i juz pewnie nie będzie.
Normalnie to powinnam sie przejmowac. Ja jednak pochodze do tego spokojnie.

Od razu dementuje, nie nie jestem wciązy :P
Od ponad 2 lat byłam na tabletkach hormonalnych różnych i rózniastych takich anty i tych w przeciwna strone tez. Mam zdiagnozowany zespół policystycznych jajników i te problemy to dlatego. Poki wię cbyłam na tabletkach to był okres. W momencie ich odtstawienia ustawał i trzeba było zaczynac wszystko od nowe. Dlatego od grudnia odstawiłam wszystko, bo mój organizm zacząl wariowac. I tak do maja ten okres juz miałam i juz się cieszyłam, ze jestem "wyleczona".
Gdy przechodziłam na Dukana to miałam świadomośc tego, że takie problemy moga sie pojawic, dlatego teraz spokojnie trwam na diecie i nie stresuje sie brrakiem małpy. Z lekarzem umowiona jestem na koniec wrzesnia (takie kolejki i to lekarz prywatny), a do tego czasu to zamierzam spokojnie na Dukanie siedzieć i tylko na nim sie skupic.

Dla niektórych z was może to wydac sie głupie, ale jak już tyle przezyłam steru z moją @, że teraz mi to zlewa juz wszystko.
Stary 2010-08-19, 12:15   #2814
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KAJA-B Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek Paniom!!
muszę Wam powiedzieć że przy dzisiejszym rannym rytuale ważenia o mało zawału nie dostałam. Wczorajsza waga: 79,6 a dzisiejsza - i tu uwaga: 77,7 No nie powiem że się nie cieszę ale z szoku do teraz wyjść nie mogę. Ważyłam się po kilka razy i nawet baterie zmieniałam by mieć pewność że waga jest ok. Miała któraś z Was tak duży spadek?? Mnie jakoś - mimo tej radości - czerwona lampka się w głowie zapaliła.
No to zaszalałaś. Wyłączaj tą lampkę i się ciesz

Stary 2010-08-19, 12:15   #2815
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Dzieńdoberek Paniom!!
gratki gratki oby tak dalej buziak
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:18   #2816
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:
Dzieńdoberek Paniom!!
WOW gratki Dosłownie spektakularny spadek. jak to zrobiłaś?? podziel sie tym z nami
Stary 2010-08-19, 12:19   #2817
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

ja juz powoli trace nadzieje ze schudne do 57 kg coraz cieżej mi to idzie a waga ciagle sie waha na 60kg - 59, 8 - 59,5kgbleeee
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:22   #2818
KAJA-B
Raczkowanie

GG do KAJA-B

Cytat:
WOW gratki Dosłownie spektakularny spadek. jak to zrobiłaś?? podziel sie tym z nami

no i właśnie dlatego ta lampka - nic specjalnego nie zrobiłam- powiedziałabym że nawet za mało zjadłam wczoraj i sama zastanawiam się skąd i jak ??? ostatnio były tylko wzrosty i zastoje a teraz taaki spadek

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15 (cel nr I) -16-17-18-19-20 (cel nr II) -21-22-23 (cel nr III)
Stary 2010-08-19, 12:23   #2819
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:
no i właśnie dlatego ta lampka - nic specjalnego nie zrobiłam- powiedziałabym że nawet za mało zjadłam wczoraj i sama zastanawiam się skąd i jak ??? ostatnio były tylko wzrosty i zastoje a teraz taaki spadek
jeszcze raz gratuluje no i zycze więcej takich spadków
Stary 2010-08-19, 12:24   #2820
KAJA-B
Raczkowanie

GG do KAJA-B

Cytat:
jeszcze raz gratukuje no i zycze więcej takich spadków

dzięki oby tylko to były trwałe spadki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości