Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 13:41   #421
Martinixxx
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Szwagierka mi z Anglii przywiozła krem na pęknięcie krocza. Smaruje się nim 2 razy dziennie 6 tygodni przed porodem i ponoć chroni przed pęknięciem, uelastycznia i nawilża. Ciekawe, u nas w PL nie widziałam takiego wynalazku, ale skorzystam

Dziewczyny piszcie ile macie cm w brzuszku (na wysokości pępka), ile wam przybyło i który tydzień ciąży. Z checią porównam

Ja:
25 tc - w brzuszku mam 103 c - przybyło mi 25 cm

Ja mam
87 cm i dziś zaczynam 28 tydzień ciąży .

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

przybyło ok 18

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:42   #422
apoolonia
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
jesli przez przodujace lozysko bede rodzic wczesniej,to tylko na Zaspie w Gdansku bo tam maja super opieke nad wczesniaczkami,jezeli dotrzymam do terminu to mysle ze w WejherowieGdynskiego nie biore pod uwage,bo zle opinie o nim kraza

Wejherowski ma dobre opinie tak samo jak pucki
ale pytałam koleżanki położnej i mówiła że pucki nie jest dobrze przygotowany na cesarki więc dla mnie odpada

co do koszul moim zdaniem warto kupić jedną ładną już po porodzie na czas odwiedzin chyba że takowych w szpitalu nie ma....
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:43   #423
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Szwagierka mi z Anglii przywiozła krem na pęknięcie krocza. Smaruje się nim 2 razy dziennie 6 tygodni przed porodem i ponoć chroni przed pęknięciem, uelastycznia i nawilża. Ciekawe, u nas w PL nie widziałam takiego wynalazku, ale skorzystam

Dziewczyny piszcie ile macie cm w brzuszku (na wysokości pępka), ile wam przybyło i który tydzień ciąży. Z checią porównam

Ja:
25 tc - w brzuszku mam 103 c - przybyło mi 25 cm
ja 104 w 26 tyg, i też nie wiem ile miałam przed

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:43   #424
kretencja
Zakorzenienie

Gustawek, no nie wiem, moje gazetki mamusiowe leżą nietknięte, tylko ja do nich zaglądam. A mąż poinformował swojego szefa w prywatnej szkole gdzie uczy (z którym, wydaje mi się, ma dobry kontakt, że będzie tatą, jak ja byłam w 5 miesiącu ). Mój naprawdę nie ma głowy do tego, on chyba jest z tych co stają się ojcami, jak dziecko zobaczą na żywo Choć może można pod wicie gniazda podciągnąć to, że remontuje mieszkanko

Co do ślubu, to nasze rodziny nie miały chyba dużego kłopotu z pogodzeniem się z tym, że bierzemy tylko cywilny, teściową mam z tych nie wtrącających się nadmiernie Być może trudniej przyjdzie jej zaakceptować fakt, że nie będziemy chrzcić dziecka, ale wiem, że nie będzie żadnych większych animozji na tym tle i że dosyć szybko oswoi się z tym. Gorzej z babcią męża, no ale cóż - to jej problem

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:45   #425
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
wlasnie dostalam od mojej siostry i rodzicow szybszy prezent imieninkowy
dwie bluzki ciazowe :d
taka:
http://e-and-m.pl/index.php?page=Blu...a-Basic-sliwka
w niej troche dekolt m,nie wkurza bo ja lepiej wygladam w dekoladach w serek ale jakims szaliczkiem da sie to ukryc

i taka:
http://www.9fashion.com.pl/bluzka-frida.html zielona
bardzo seksowna bluzka idobra potem do karmienia
Kliwia świetne bluzki

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
za tydzień mój slub!!! chciałam też żeby było kameralnie ale niestety...moja rodzinka by to spokojnie przyjęła ale ta banda - inaczej ich nazwać nie można - od tż wielkie oburzenie - jak to BEZ PRZYJĘCIA?! wiadomo darmowe żarcie plus okazja żeby sie na mnie powyżywac. niech spróbują przy mojej matce tak im da popalic że nie będę ich 5 lat oglądac ....i po ciuchu moja obawa - czy wejdę w sukienke?!
Sereniti trzymamy kciuki za przygotowania. To Wasze święto, niech ten dzień będzie taki jak sobie wymarzyliście

Kotek81 dzięki za linka
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:47   #426
Gustawek
Rozeznanie

30 tc - 90 cm - a ile cm przybyło tego nie wiem
mam dzis pierwsze ćwiczenia w SR i dylemat czy iść bo nie pomyślalam żeby spytać gin na wizycie czy mogę ćwiczyć glupio dzwonić z taką bzdurką chyba a u Was na szkolach rodz. te ćwiczenia są jakieś forsowne czy takie raczej "oddechowe"?
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:48   #427
monana27
Raczkowanie

U mnie 101 cm, 30 tydz
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:49   #428
sereniti
Zakorzenienie

ja mam 101 ale także nie wiem ile przybyło 28 tydzień
irsin pamiętam że pytałaś o te moje 15 kg do przodu czy to widać - otóż baaaardzo brzuch mam malutki jak ubiorę coś luźniejszego wcale nie widać ze jestem w ciąży niestety te kg poszły mi w biodra uda i to gdzie kiedyś była talia - wyglądam śmiesznie bo łapki i łydki mam patyczane a tu nagle taka bulwa przyznam ze bardzo źle się czuję ze swoim ciałem a cellulicie i rozstępach już nawet nie wspominam ale trudno - będę sie tym martwic po porodzie
zmykam gotować zupę - krem z grzybków tata był rano w lesie i przywiózł mi 2 kilo podgrzybków i nawet 2 borowiki będzie uczta!!!! szkoda ze tż nie lubi sama wszystko zjem hehe

mam 3 koszule takie z wycięciem na wymiona też uważam je za aseksualne ale mojemu się bardzo podobają - chciałby żebym już w nich spała mówi ze te rozcięcia są na macanki no cóż niech maca póki są jego
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:52   #429
kootekk
Zakorzenienie

artystka to powiedz jak sie z dzieckiem w brzuszku bawic bo jestem ciekawa

ja wlasnie szukam jakas ładna koszule do szpitala, nie zeby przy lekarzach sexownie wygladac tylko zeby sie lepiej czuc w ładnej koszuli

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:56   #430
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Uwaga! Kupilam dwie koszule do spania do spzitala juz

sa aseksualne, ale co zrobic - nie ma ladnych.
Ja też już kupiłam O takie:
http://allegro.pl/item1162015227_kos...ekka_r_xl.html
http://allegro.pl/item1159356989_ele...a_xxl_new.html
i jeszcze jedną w lumpeksie.
Muszę się zastanowić, co wziąć do porodu. Nie mam nic w domu, co by było na tyle długie, rozpinane i z krótkim rękawem, więc chyba na lumpki się wybiorę, bo szkoda mi kupować nówkę, którą potem wywalę.
Koszule mam nadzieję, że wykorzystam jeszcze w domku Ale to zobaczymy, jak wyjdzie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ja mam 101 ale także nie wiem ile przybyło 28 tydzień
irsin pamiętam że pytałaś o te moje 15 kg do przodu czy to widać - otóż baaaardzo brzuch mam malutki jak ubiorę coś luźniejszego wcale nie widać ze jestem w ciąży niestety te kg poszły mi w biodra uda i to gdzie kiedyś była talia - wyglądam śmiesznie bo łapki i łydki mam patyczane a tu nagle taka bulwa przyznam ze bardzo źle się czuję ze swoim ciałem a cellulicie i rozstępach już nawet nie wspominam ale trudno - będę sie tym martwic po porodzie
zmykam gotować zupę - krem z grzybków tata był rano w lesie i przywiózł mi 2 kilo podgrzybków i nawet 2 borowiki będzie uczta!!!! szkoda ze tż nie lubi sama wszystko zjem hehe

mam 3 koszule takie z wycięciem na wymiona też uważam je za aseksualne ale mojemu się bardzo podobają - chciałby żebym już w nich spała mówi ze te rozcięcia są na macanki no cóż niech maca póki są jego
Ja mam 12kg na + ale na szczęście nei widać tego po mnie aż tak bardzo Oby tak już zostało
(Katharine Hadley )

Edytowane przez lutien
Czas edycji: 2010-08-19 o 13:58
lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 14:01   #431
Aliszcze
Zakorzenienie

moja mama wczoraj spotkała moją koleżankę, która rodziła teraz w lipcu. I ona mojej mamie mówi, ze w ciąży przytyła 28 kg a moja mama w szoku, bo teraz ona chudzinka się zrobiła a to jakieś 1,5 miesiąca od porodu dopiero minęło także pocieszam się, że istnieje szansa na pozbycie się kg po porodzie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 14:02   #432
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
....Muszę się zastanowić, co wziąć do porodu. Nie mam nic w domu, co by było na tyle długie, rozpinane i z krótkim rękawem, więc chyba na lumpki się wybiorę, bo szkoda mi kupować nówkę, którą potem wywalę.
Koszule mam nadzieję, że wykorzystam jeszcze w domku Ale to zobaczymy, jak wyjdzie
któraś dziewczyna pisała ale już nie wiem czy u nas czy na innym wątku to przeczytałam, że położna w SR do porodu radziła wziąć stary T-shirt męża bo to jest po porodzie do wyrzucenia
A do szpitala mam jedną z rozporkami na cycki, jedną rozpinaną i jedną na ramiączka, wszystkie 3 aseksualne

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-08-19 o 14:08
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 14:06   #433
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
któraś dziewczyna pisała ale już nie wiem czy u nas czy na innym wątku to przeczytałam, że położna w SR do porodu radziła wziąć stary T-shirt męża bo to jest po porodzie do wyrzucenia
Też to słyszałam, ale ja wolę coś dłuższego (co mi tyłek zakryje), bo mój TŻ jest niewiele wyższy ode mnie (nie mówiąc o tym, że jego luźne koszulki są na mnie obcisłe ). Poza tym wolałabym coś rozpinanego.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 14:06   #434
kotek81
Zakorzenienie

A ja mam do tej pory koszule w której rodziłam młodą - wcale się bardzo nie zabrudziła, a że mama ją w tym samym dniu zabrała do domu i uprała to nawet plamka nie została
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 14:06   #435
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
w ogóle słyszałam, żeby nie kupować jakiś droższych koszul, bo one prawdopodobnie pobrudzą się od krwi, majtki jednorazowe, no i szlafrok, byle nie jasny, żeby w razie czego krwi tak nie było na nim widać. To usłyszałam od położnej w jakimś programie w tv.

Stary 2010-08-19, 14:09   #436
melabn
Wtajemniczenie

cc jesli planowane termin wyznaczany jest wlasnie ok 2 tyg przed planowanym terminem porodu .Jesli akcja porodowa nie nastapi sama to pecherz plodowy przebijany jest w czasie zabiegu, bole tez nie lapia wczesniej(no chyba ze porod sie zaczal przed zabiegiem)
macica oczyszcza sie tak samo jak po porodzie sn na youtobe jest filmik z ciecia cesarskiego mozna sobie obejzec i posluchac na czym polega, transmisja z wroclawia ze szpitala klinicznego (ja bylam cieta na tej samej sali )
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 14:11   #437
Artystka23
Dragonfly

jestem po pierwszych zajeciach i byly takie bardzo lajtowe,niemeczace...az mi glupio bylo ze cwiczyc nie moge ale co zrobic.Wydaje mi sie,ze cos zeszczuplalam teraz na buzi i rekach..

kootekk np dzidz Cie kopnie to przyloz reke w to miejsce i powiedz "a kopnij tu jeszcze raz",albo przycisnij inne miejsce i popros by tam kopnelo.Na poczatku moze nie byc reakcji,ale podobne male szybko zrozumie i bedzie tak robic.Podobno zanim idziecie spac,warto byscie polozyly swoje i rece tzta na brzuszku i puscily jakas spokojna kolysanke lub piosenke i tak codziennie ta sama.Ale uwaga,po urodzeniu dziecko bedzie zasypiac przy tej pisence w ciagu paru minut bo ja zna i czuje sie bezpiecznie,ale badzcie przygotowani na marudzenie sasiadow ktorzy przez trzy lata np o 20-tej beda dzien w dzien sluchac tej samej melodii

Do zabaw mozna jeszcze dorzucic zabawke z mala latarka,najlepiej swiecaca na zielono.Trzeba ja bardzo powoli wlaczona przesuwac po brzuszku i dziecko za nia plynie.

babka mowila jeszcze o tym ze noworodek ma wech jak szczeniaczek i jesli sie obudzi i wyczuje ze was nie ma to zacznie plakac bo dostawca mleka zniknal(np po zakupy czy do kapieli w lazience),pomaga by tz zalozyl nasz szlafrok,podszedl do dziecka i poglaskal lub przytulil.Ogolnie dzidz jest spokojniejszy jak ma rzecz przesiaknieta naszym zapachem przy sobie.

jeszcze mowila ze odkryto ze wiele rozwodow w Ameryce bierze sie wlasnie stad,ze dzieci od razu po urodzeniu zabieralo sie od mam i te dzieci nie nauczyly sie nawiazywac silnych wiezi,wazne jest by po urodzeniu miec dziecko na brzuchu i by dziecko zdazylo nam sie przyjrzec
Stary 2010-08-19, 14:15   #438
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
ja znalazłam ładną w h&m wygląda trochę jak sukienka

teraz muszę kupić z dwie do porodu ale to już jakieś rynkowe zwykłe za 10zł

szlafrok też już jest, brakuje kapci do kompletu

Kupilam jedna do porodu taka byle jaka i mniej byle jaka na pozniej.

Ursull, wiem,ze nie bede miala kiedy sie martwic swoja seksualnoscia bo beda wazniejsze rzeczy ,ale stwierdzam fakt, ze koszule sa aseksualne - tyle.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja mam 93cm ale nie wiem ile mi przybyło, bo nie wiem ile było wcześniej 26 tc.
Ja mam ze 99 cm w 30 tygodniu.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 14:19   #439
kretencja
Zakorzenienie

Ja nawet w domu czasem śpię w aseksualnych.
Albo w gatkach bawełnianych i t-shircie.
Mój mąż by ze mnie zerwał i worek na kartofle, jakbym tak do łózka przyszła, w ogóle nie zwraca uwagi na to, co noszę. Zawsze miał większy apetyt na seks niż ja i nigdy nie przeszkadzała mu rozciągnięta koszulka do snu, niedogolone nogi, mój katar, podkrążone oczy, czy nawet to, że sobie zrobiłam dzień dziecka i się nie umyłam

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-19, 14:20   #440
MILA25*
Wtajemniczenie

Gdy ja rodziłam dawali u nas w szpitalu koszule . Takie z płótna , białe. Ledwo tyłek zakrywały i miały rozcięcie prawie po sam pępek . I na dodatek pourywane wszystkie troczki do wiązania. I tak aż do samego wyjścia ze szpitala trzeba było w tych paskudztwach chodzić. Jedyny ich plus tonie martwiłam się że je pobrudzę.Tylko że to było prawie 9 lat temu. Za jakiś czas przejdę się do znajomej położnej z naszego szpitala i opytam wszystkiego czego będę ja i dziewczyny potrzebować. A i nie wolno nam było nosić majtek po porodzie. A tych siatkowych jednorazówek nie było zbytnio na rynku. Ja dostałam od znajomej 2 pary.
Ja mam nadzieję dotrwać do 38 tygodnia. Bo na same święta nie chciałabym mieć cc. Już zapowiedziałam że w tym roku nie robimy sobie prezentów w rodzinie. Nie będę miała na to czasu i poza tym siły. Jak chcą mogą coś dzieciakom kupić .
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 14:21   #441
Aliszcze
Zakorzenienie

też sie zgadzam, ze trudno znaleźć fajna koszulę do szpitala, fakt, faktem, są istotniejsze sprawy niż sexikoszula.....no ale wolałabym ładniejszą niż brzydszą

Stary 2010-08-19, 14:21   #442
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
jeszcze mowila ze odkryto ze wiele rozwodow w Ameryce bierze sie wlasnie stad,ze dzieci od razu po urodzeniu zabieralo sie od mam i te dzieci nie nauczyly sie nawiazywac silnych wiezi,wazne jest by po urodzeniu miec dziecko na brzuchu i by dziecko zdazylo nam sie przyjrzec
eno tutaj to już chyba przesadzili

Zresztą mi też nie dali młodej od razu po urodzeniu - nie wiem czemu Urodziłam ją o 1 a dali mi ją dopiero o 6 jak mnie przewieźli z porodówki na normalną salę...
Stary 2010-08-19, 14:24   #443
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Oj...brzuch to jeszcze nic, ale jak biodra sie rozszerzyly!!!!
Stary 2010-08-19, 14:24   #444
kretencja
Zakorzenienie

A mnie uroda koszulki naprawdę raczej wisi.
Jak byłam na początku ciąży w szpitalu to chodziłam w mega gnieciuchu - bawełnianej koszuli bez długości, z długim rękawem i do tego bawełniane długie spodnie, takie letnie, które się niewiarygodnie gniotły i wypychały na kolanach i się cieszyłam, że mi jest ciepło jak po korytarzu spaceruję (to był taki okres w kwietniu, że było zimno, nawet śnieg jednego dnia padał ), nie musiałam szlafroka na każde wstanie z łóżka zakładać (w ogóle go nie miałam, służyła mi za to długa bluza z kapturem )

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-19, 14:24   #445
kootekk
Zakorzenienie

artystka dziekuje, fajne rzeczy sie dowiedziałaś a z ta pierwsza zabawa to moj dzidz reaguje jak mu mowie gdzie ma kopnąc

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 14:28   #446
kretencja
Zakorzenienie

Jak tak Was czytam, to się zastanawiam, czy wszystko w porządku z moją kobiecością
Nie maluję się prawie wcale, popylam świątek-piątek w spodniach, swetrze i martensach, noszę krótkie włosy na ogół, prawie nie noszę biżuterii, nie zawsze mam ogolone nogi (o bikini nawet nie wspomnę) i śpię w rozciągniętym t-shircie...
Przy tym wszystkim wyglądam na 17 lat
Taką mamuśkę będzie miał mój Tymek. Mam nadzieję, że mu nie spaczę obrazu kobiety

No, zmykam na jakiś czas, bo muszę po obiedzie pozmywać, a potem jedziemy z mężem do Castoramy wybrać panele do sypialni i jakąś farbę do czegoś tam dokupić

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-19, 14:31   #447
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja nawet w domu czasem śpię w aseksualnych.
Albo w gatkach bawełnianych i t-shircie.
Mój mąż by ze mnie zerwał i worek na kartofle, jakbym tak do łózka przyszła, w ogóle nie zwraca uwagi na to, co noszę. Zawsze miał większy apetyt na seks niż ja i nigdy nie przeszkadzała mu rozciągnięta koszulka do snu, niedogolone nogi, mój katar, podkrążone oczy, czy nawet to, że sobie zrobiłam dzień dziecka i się nie umyłam
Hehe - u nas to samo
Jak jakieś półtorej roku temu kupiłam sobie dwie koszulki nocne takie bardziej sexi z satyny to stwierdził, że chyba sobie kochanka znalazłam

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Gdy ja rodziłam dawali u nas w szpitalu koszule . Takie z płótna , białe. Ledwo tyłek zakrywały i miały rozcięcie prawie po sam pępek . I na dodatek pourywane wszystkie troczki do wiązania. I tak aż do samego wyjścia ze szpitala trzeba było w tych paskudztwach chodzić. Jedyny ich plus tonie martwiłam się że je pobrudzę.Tylko że to było prawie 9 lat temu. Za jakiś czas przejdę się do znajomej położnej z naszego szpitala i opytam wszystkiego czego będę ja i dziewczyny potrzebować. A i nie wolno nam było nosić majtek po porodzie. A tych siatkowych jednorazówek nie było zbytnio na rynku. Ja dostałam od znajomej 2 pary.
Ja mam nadzieję dotrwać do 38 tygodnia. Bo na same święta nie chciałabym mieć cc. Już zapowiedziałam że w tym roku nie robimy sobie prezentów w rodzinie. Nie będę miała na to czasu i poza tym siły. Jak chcą mogą coś dzieciakom kupić .
U nas też nie wolno było ale i tak wszystkie nosily - zdejmowałyśmy przed obchodem co by lekarze nie krzyczeli

u nas na święta na ogół są prezenty składkowe - lepiej każdemu kupić po jednym lepszym prezencie niż 10 drobiazgów więc tym się nie martwię - dostanę rachunek to go ureguluję Wyjątkiem są dzieci bo tu wiadomo - im więcej tym lepiej...

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Jak tak Was czytam, to się zastanawiam, czy wszystko w porządku z moją kobiecością
Nie maluję się prawie wcale, popylam świątek-piątek w spodniach, swetrze i martensach, noszę krótkie włosy na ogół, prawie nie noszę biżuterii, nie zawsze mam ogolone nogi (o bikini nawet nie wspomnę) i śpię w rozciągniętym t-shircie...
jakby zmienić martensy na adidasy, fryzurę (u mnie wieczny "kucyk") i ten wiek (też wyglądam młodziej ale nie aż tak) to wychodzę cała ja tak więc nie jesteś sama
Stary 2010-08-19, 14:43   #448
kretencja
Zakorzenienie

Kotek, uff, pocieszyłaś mnie
Nie wyobrażam sobie zamienić swój styl na kiecki, obcasy, makijaż... Nie byłabym sobą po prostu.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-19, 14:43   #449
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Hehe - u nas to samo
Jak jakieś półtorej roku temu kupiłam sobie dwie koszulki nocne takie bardziej sexi z satyny to stwierdził, że chyba sobie kochanka znalazłam

U nas też nie wolno było ale i tak wszystkie nosily - zdejmowałyśmy przed obchodem co by lekarze nie krzyczeli

u nas na święta na ogół są prezenty składkowe - lepiej każdemu kupić po jednym lepszym prezencie niż 10 drobiazgów więc tym się nie martwię - dostanę rachunek to go ureguluję Wyjątkiem są dzieci bo tu wiadomo - im więcej tym lepiej...

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

jakby zmienić martensy na adidasy, fryzurę (u mnie wieczny "kucyk") i ten wiek (też wyglądam młodziej ale nie aż tak) to wychodzę cała ja tak więc nie jesteś sama

a po co ci adidasy?
martnesow nie mozna zmieniac na adidasy

pamietam jak bylam mlodsza i chodzilam w glanach - to obciachem byly adidasy
Stary 2010-08-19, 14:46   #450
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Taką mamuśkę będzie miał mój Tymek. Mam nadzieję, że mu nie spaczę obrazu kobiety

No, zmykam na jakiś czas, bo muszę po obiedzie pozmywać, a potem jedziemy z mężem do Castoramy wybrać panele do sypialni i jakąś farbę do czegoś tam dokupić

Ja mam całkiem inny charakter

najważniejsze żeby dobrze się czuć z samym sobą
nie raz słyszałam że przesadzam jeśli chodzi o wygląd
ale co ja za to mogę muszę się dobrze czuć

oczywiście też chodzę w dresach i kucyku ale tylko przy rodzinie
inaczej czuję się fatalnie

wiem że poród to ciężka sprawa i wolę kupić coś ładnego bo wiem że choć o kilka % będę czuła się lepiej

tym bardziej że w moim szpitalu są odwiedziny więc co chwila będzie ktoś na sali

taka jestem ale jakoś daję radę
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości