|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Klarissa popieram kocyk cudny mam taki żółty i milusi
a stanik mysle ze tak do szpitala i po domu bedzie okPomidorka trzymam kciuki i ja tez bardziej się staram przy goleniu wtedy kiedy ide na wizytę a mąż... się tylko smiejeZuziczka no to miałaś aktywny poranek , mam nadzieje ze paluch juz nie boliCo do karmienia to ja tez zamierzam ok 6 mscy bo od 4 msca dziecku to juz zupki się podaje, deserki itp a wieczorem i rano butla i juz, im dłużej się karmi tym trudniej odzwyczaić dziecko Ja zastranawiam sie jak szybko po porodzie bedzie mozna używać tamponów... ale pewnie nie w okresie połogu ja strasznie nienawidze podpadek
|
#3422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3423 |
|
Raczkowanie
|
hejcia
Nika-biedulko, trzymaj sie i nabieraj sil!!!! i oczywiscie GRATULACJE !!!!! tu u amy zaczal sie remont wiec troche pomagam jej drobiazgi wynies czy bratku doradzic, bo by chyba sie zgubil beze mnie. ale odpoczywam teraz bo choc malo sie czlowiek kreci to juz brzusio sie napial i jakos oslabiony czlowiek dzisiaj, ale za to pogoda---w koncu chlodno!!! choc z tymi moimi spuchnietymi palcami-nadal tak mam, cisnienie w normie bo 120/70 sie trzyma, ale obraczki zalozyc nei moge:/.a dopiero 31ego do ginka sie udaje, buuuu ile jeszce to czasu trzeba czekac..... pozniej was nadrobie kochane kobietki buziaczki.wpadlam sie z wami przywitac
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
bosiu juz 13:30 a ja sie jeszcze nie mylam odkad wstalam o 9
![]() juz mi sie chyba nie chce syzkowac hahaha, corka poszla na drzemke ja jem obiad (leczo) i samej mi sie chce spac wiec po 16 to nie chce mi sie juz szykowac jak za chwile wieczor muahahah elenka jak sie karmi piersia to zupki itp dopiero po 6 mc.. od 4 to jedynie troche jabuszka czy marchewki ale to tez bym sie tak nie spieszyla... co do karmienia jesli mi bedzie dane to ja chce tak 6-7mc nie wiecej.... nie chodzi o to ze jestem jakas wyrodna matka bo przeciez truja by karmic i karmic i karmic.... ale nie raz czytalam i od pediatry wiem ze tak na prawde do 6 mc wystarczy mleko dziecku, bo od 4 mc juz samo zaczyna wytwarzac wlasne przeciwciala i pozniej je inne pokarmy i mleczko to w sumie malo mu potrzebne szczegolnie jak juz jenormalnie zupki kaszki itp... a druga sprawa ze nie podobaja mi sie takie roczne dzieci karmione piersia.... niw eim moze dziwna jestem ale dla mnie to ochydne taki duzy dzieciak ssacy piers i tez im pozniej gorzej odzwyczaic to juz nie jedna mama mi mowila, bo dzievi sa cwane wymuszja i robia sceny bo chca cyca. u mnie na przeciwko dziecko placze taki noworodek bosheeee juz mnie glowa boli
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
IlonaN2 Ja jestem w 38 tygodniu, zagrożenie porodem przedwczesnym, skurcze, a torby nie chce mi się pakować
Więc ja jeszcze nieprzygotowana ![]() szokoladka74 Szykuj się ![]() Nika straszy tym bólem podbrzusza ![]() Ten ból w pośladku i udzie, o którym ostatnio pisałam, to jednak nie rwa. Tż mówi, że może naderwałam sobie mięsień - boli od pośladka aż do stopy, chodzę jak kaleka, nie mogę stanąć na lewą nogę w ogóle Oby przeszło po porodzie, bo jak mi dadzą jakieś leki na to to du** z karmieniem ...Martucha84 Nie wiem czy jeszcze Ci się ta informacja przyda, ale moja mama mówi, że na ropiejące oczka zawsze pomagało przecieranie wacikiem nasączonym rumiankiem ![]() Trochę straszysz tymi "humorami", ale dobrze wiedzieć, można się chociaż jakoś na to przygotować. Też się boję takich schiz, no ale to chyba nieuniknione ... Dobrze, że masz wsparcie w mężu no i jesteś najlepszą mamą dla swojego synka Ja słyszałam, że biodra się zejdą, ale będą szersze niż przed ciążą. Ale ile w tym prawdy to nie wiem ![]() falbala Jesteś już trzecia na cc 6 września Jeszcze ja i aaannnnnnaaa ![]() Pomidora Ja też tęsknię za butami na obcasie ... Jak tylko wyjdę z domu ![]() Daj znać co zdecydował lekarz ![]() I też się zastanawiam, czy po cc dam radę karmić ... aaneczka1984 Ja tam Ci się wcale nie dziwię, że jak Dominik zaczął pić z butli to poczułaś się "wolna" ![]() Szczęśliwa Wyobraź sobie co ja czuję, jak moja Mała ma główkę wciśniętą w żebra, bo się nie obróciła Także współczuję i łączę się w bólu ![]() mszu Ja będę rodzić w regionalnym szpitalu, a tam miejsce tylko na 4 rodzące Więc nie bój się, dla Ciebie miejsce będzie ![]() A co do mojego nałogu, to czuję, że chyba niestety wrócę, bo taaaaaak mi strasznie brakuje! No chyba, że będę nadal miała silną wolę ![]() Zuziczka Współczuję przygód z haczykiem ... A co do tegi, że przyszedł ortopeda - Tż nieraz jeździ na erce z ginekologiem do zawału serca, także i tak miałaś szczęście ![]() Od pół godziny mam strasznie napięty brzuch, jakby wzdęty, za cholerę nie wiem od czego, bo od kilku godzin siedzę z tyłkiem ... I nie powiem, boli to trochę ...
|
#3426 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) to pewnie sobie pozwolę na chwilę przyjemności z dymkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wcześniej ma tylko od matki. Cytat:
Też mi się nie podoba karmienie takiego dużego dziecka. Tak na prawdę dziecku potrzebne jest mleko matki tylko w pierwszych miesiącach życia, a potem to już można je przyzwyczajać do innych pokarmów. Zbieram się - lecę do okulisty po pozwolenie na poród SN
|
|
#3427 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekooladowaa, W Belli jest 10sztuk tych podkładów (widzę, że duuużo babeczek je kupiło ) Ja kupiłam 2 paczki, potem mam nadzieję przerzucić się na zwykłe, grube podpaski, bo: 1-tańsze, 2-mniejsze i nie wyglądaję jak pielucha ![]() Majtki mam wielorazowe, siateczkowe, 3szt. A pościeli nie kupuję wcale (do łóżeczka mam w sumie tylko materac, podkład i prześcieradło Nawet ochraniacz kupię później, bo narazie dzieciątko się nie wkręci w szczebelki a chcę kupić komplet z pościelą).Klarissa, kocyk bardzo ładnie wygląda. Puszysty strsaznie ![]() Cytat:
A przy cycku to chyba dopiero od 6 msc się rozszerza dietę maleństwa. Osz Ty, brudasku ![]() Cytat:
A szwagierka karmiła synka chyba do 3 roku życia. To już w ogóle porażka była...
|
|||
|
|
|
#3428 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Chociaż jak czasem czytam,że dziewczyny po cc mają problemy z pokarmem to jakiś diabeł się we mnie oddzywa,że.....może prędzej się tego mojego wymarzonego Bacardi napiję Zuzi to ty już nic nie rób tylko sobą się zajmuj bo do porodu troszkę czasu jeszcze zostało,a ty musisz mieć dwie rączki sprawne,zeby się Olusiem zajmować. Cytat:
Dziewczynki mam pytanie, macie jakiś patent na bolące biodra i krzyże? No chyba że was nie bolą,szczęściary Ja jak dłużej poleżę to taki mnie ból łapie, no masakra jakaś. W nocy to nie tyle na siku co na "rozchodzenie" tego bólu wstaję. Dzisiaj aż 4 razy
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-19 o 14:00 |
|||||||||
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
ja planuję tyle ile będę w domu- czyli pod koniec macierzyńskiego będziemy stopniowo przechodzić na gotowce. Ja potem wracam do pracy, maluch prawdopodobnie do żłobka- tak będzie wygodniej...
|
|
|
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
fem
Ja mam zamiar rodzic w Madurowiczu, wiesz może coś na temat tego szpitala, moja gin mi go poleca |
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Nika - za szybkie dojście do siebie po ccPomidorko - życzę pozytywnego obrotu sprawy, a raczej Tymka główką w dół ![]() Co do karmienia piersią to bardzo chciałabym karmić w ten sposób, ale ok. pół roku. Później dobrze byłoby wprowadzać stopniowo inne pokarmy i pomalutku całkowicie zaprzestać karmienia cycem Jak tak czytam o tych nastrojach po ciąży to aż się boję, bo na pewno każda z nas będzie to przechodziła, jedna intensywniej, inna mniej, ale będzie. Najbardziej obawiam się uczucia bezsilności, że nie będę wiedziała co zrobić, a dziecko będzie płakać, płakać, płakać...
|
#3432 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi palenie, to ja papierosków niet
![]() O redsie malinowym czy białym półsłodkim winku nie wspomnę... (a przepyszne jest w Tesco za bodajże 13zł takie ze złotawa siatką na butelce) ...a szampan w sylwestra ![]() A jeśli mowa o chodzeniu na obcasach, to ja jeszcze pod koniec czerwca, uparcie zachrzaniałam w klamkach z 10cm obcasem Dałam sobie spokój po serii egzaminów bo wróciłam ze spuchniętymi stopami i ogromnymi odciskami... Kupiłam na bazarkach tandetne klapki za 10zl i w nich śmigam wszędzie do dziś ![]() Ku***, już drugi dzień biegam do kibelka... Nawet kawy nie muszę pić... Ojojoj... Może to tylko nerwy... A co do nastrojów po porodzie, to ja, znając siebie i swoje reakcje w różnych sytuacjach, wiem, że po kilku dniach będę miała Boryska dość. I najchętniej bym go włożyła z powrotem do brzucha, albo komuś oddała. Paskudne, ale ja zawsze mam takie myśli w nowych sytuacjach. Najpierw euforia, zachwyt, a jak się pojawiają większe problemy, to załamka. Ale w ostateczności wracam do zachwytu i jest już potem coraz lepiej Trzeba będzie tylko przetrwać kryzys
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-19 o 14:13 |
|
|
|
#3433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bordowa, Klarissa.... ale palenie jest bleeee.... i prosze nie poronwyac tego np z piciem kawy, bo jak pije kawe to nia przesmieruja ja moje wlosy, ubrania i cale otoczenie, pijac kawe nie truje innych dookola... takze prosze jeszcze raz... nie wyjezdzac mi z takimi porownaniami
|
|
#3434 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedzi
![]() a ile te majtki z siateczka wielorazowe kosztuja ? i gdzie je dostane ?
|
|
#3435 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja już po rozmowie z szefem. I od wtorku idę na urlop i do pracy wracam w lutym. Obecną umowę mam do końca września. Kiedyś rozmawiałam z szefem, że jeżeli to będzie możliwe, to zależałoby mi na ciągłej umowie- no i akurat z tym nie wiem co będzie, bo może będę miała przerwę w umowie a kolejną dopiero po macierzyńskim. Ale zastanawiam się- jak ja jestem na macierzyńskim (który tak czy siak płaci zus) to czy z tytułu zatrudnienia pracodawca w czasie trwania macierzyńskiego pracodawca ponosi jakieś koszty?- tzn czy w tym czasie musi opłacać składki zdrowotne, rentowe itp? czy to jest taki jakby okres bezskładkowy (ze strony pracodawcy)? Cytat:
|
|
|
|
|
#3436 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki ja po wizycie u GINA
![]() Rankiem było golonko- oh jak ciężko- na kibelku z lusterkiem w ręku i depilatorem Super, że ktoś wymyślił nakładkę, która tnie na krótko- tzn przycina![]() U GINA OK wszystko w porząsiu- KTG- ok i moja "malutka" w 37tc1d ma ok 3700g ale gin mówi, zeby się tym tak nie sugerować bo to +/- 300g niby do 4kg ma nie dociągnąć- OBY hehehehtermin na ok 6wrzesnia.. czyli podobnie jak z OM- bo 8września.. Malutka szaleje w brzusiu, rozpycha się niemiłosiernie i boli brzusio autkiem też już cięzko się jeździ...Ja PALENIU mówie zawsze NIE i to wszystkiego ![]() Moja matula jak przyjechała teraz to przykro mi ale musi wychodzić z domku, nienawidze nawet tego zapachu..fuj..
|
|
#3437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naszczęście są takie czasy, że same możemy wybrać szpital ![]() Matka Polka jako jedyny szpital w Łodzi, który daje znieczulenie bezpłatnie, w innych szpitalach (z tego co mi wiadomo) trzeba zapłacić a i tak nie masz pewności czy ci dadzą, bo mogą nie mieć...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2010-08-19 o 14:43 |
|
|
|
|
#3438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na pewno nie chcę dłużej niż 6 miesięcy, myslę, że w tym czasie malutka wystarczająco dużo wyciągnie dla siebie ![]() Teściowa ze strzykawą ja bym się bała ![]() Cytat:
bo brzuszek boli coraz częściej...nie wiem czy tam przypadkiem coś się już nie rozwarło bardziej Cytat:
Cytat:
![]() Zuziczka my faktycznie przez ciebie zaczniemy popuszczać w gacie na pewno na długo sobie ciebie zapamiętają w szpitalu dobrze, że to tylko kciuk, choć wyobrażam sobie że musiało piekielnie boleć ty może lepiej leż i odpoczywaj, żeby w całości do końca dotrwać i jakiś garnek jeszcze ocalał ![]() |
||||
|
|
|
#3439 |
|
Wtajemniczenie
|
mszu Bez urazy, ale dla mnie papierosy są po prostu smaczne, o ile można tak określić coś niejadliwego. Ja paliłam miętowe i bardzo je lubiłam, a jak się pali to nie zwraca się uwagi na zapach włosów czy ubrań, przynajmniej ja tak miałam.
Dopiero teraz jak nie palę to drażni mnie jak Tż śmierdzi czasem papierosami. A shishę paliłam raz w życiu i nie powiem, fajne smaczki itd. ale jakoś mnie nie zachwyciła. No poza tym, że o niebo zdrowsza niż fajki ![]() Gabisun Zmień opis, Ty już 39 tydzień!
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-08-19 o 14:48 |
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze mieć takiego przypominacza
Bordowa |
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Już po lekarzu. No i
|
|
|
|
#3442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
25 sierpnia i kolejny chłopczyk dziewuszki nasze coś się ociągają )
|
|
|
#3443 |
|
Raczkowanie
|
fem
W Madurowiczu znieczulenie również jest bezpłatne, już pytałam się w tej sprawie. Myśle, że każdy szpital ma dobre i złe opinie, mi bardzo odradzali Matke Polkę |
|
|
|
#3444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cholerka, chyba mam skurcze ... Takie krótkie, ale jednak, od krzyża. Jeszcze trochę posiedź, Mała!
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-08-19 o 15:12 |
|
|
|
|
#3445 |
|
Raczkowanie
|
łooo,Pomi, to już,już
może jednak mały fiknie ![]() ja mam podkłady absorgyn dwa opakowania, potem zwykłe belle ze skrzydełkami ![]() a siatkowe majtki można po 2,5zł w każdej aptece dostać ja kupiłam dwie pary i mam trzy fizelinowe.Klarisso - gdzie Ty do okulisty chodzisz?? ja musże, bo nie wiem, jak z moim porodem i wadą, a państwowo zaproponowali mi w trzech miejscach temrin na .... koniec października ![]() ![]() Zuziczko-łooo, współczuję, a to kicia psotnik. Mpik - spora córeczka
|
|
|
|
#3446 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale i tak myślę, że fajnie juz masz, że wiesz dokładnie kiedy mały będzie już z tobą...![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
dokładnie zawsze są za i przeciw... niestety nie ma szpitala i porodu idealnego... a możesz mi napisać czemu odradzali... ![]() ja juz nie mam siły do ciąży... chcę juz urodzić, ąle kurde wiem, że jeszcze za wcześnie... na dodatek robią sobie zamówienia na mój poród... mąż zamówił sobie początek września, a mama przed chwilą dzwoniła i mi mówi, że nie mogę wcześniej jak pod koniec września urodzić... wiem że sobie tylko tak mówią, ale troszkę to irytujące.... nic mi się nie chce... robię niektóre rzeczy z przymusu... nawet obiadu nie mam ochoty robić... siedzę sama w domu, bo mąż jak zwykle na popołudnie w pracy chęci ma sporo, ale kurde siły brak....
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2010-08-19 o 15:25 |
||
|
|
|
#3447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no wlasnie dupą to nie bedziesz musiala przed nikim swiecic, zadne obchody lekarskie Twojej Czcigodnej nie bedą ogladac zobacz... wszytsko ma swoje plusy :P 25 sierpnia, to sroda w przyszylym tygodniu... ale fajnie ![]() Pomi...wiecej radosci... Tymoteusza Jedrzeja bedzie za tydzien na rekach piastowac! Zaje... biscie!!!
|
|
#3448 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomóżcie. Chcę pogotować trochę obiadów i zamrozić je na czas jak nie będzie mi się chciało stać przy garach
I chcę też, żeby to były w miarę zdrowe potrawy i żadne kapuśniaki, żeby dziecko wzdęć nie miało itd. Co proponujecie? Na razie tylko pomidorówka i klopsowa przychodzą mi do głowy, zazwyczaj to Tż gotuje więc ja nigdy za bardzo kuchnią się nie interesowałam i nie wiem co można przygotować ...
|
#3449 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo Ci współczuję tej bolesnej przygody z haczykiem,ale opisałaś ją w taki sposób,że nie mogę przestać się śmiać... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Młoda dzisiaj jakiś szał ciał przeżywa.Kopie mnie w moją lewicę tak,że oczy na wierzch wychodzą.W sklepie tak mi przyp...liła,że aż kobieta do mnie podeszła czy wszystko w porządku,bo aż parsknęłam z bólu i oczy oczy z orbit prawie wyskoczyły Nie wiem dlaczego tak się dzieje,ale jak mnie kpie po prawej stronie to jest całkiem sympatycznie,a ta lewica,to nie wiem,ale idzie się wykończyć...Jak się taki gagatek mały szykuje to ja dziękuję....
|
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
Bordowa-a takie lkki gulasz z kurczaka? mięso niepodsmażane, ale gotowane? potem tylko wyjąć z zamrażarki, odgrzać na gazie, dorobić lekki sos i gotowe, ja czesto tak robiłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

a stanik mysle ze tak do szpitala i po domu bedzie ok
a mąż... się tylko smieje
ja strasznie nienawidze podpadek

No chyba, że będę nadal miała silną wolę
Też mi się nie podoba karmienie takiego dużego dziecka. Tak na prawdę dziecku potrzebne jest mleko matki tylko w pierwszych miesiącach życia, a potem to już można je przyzwyczajać do innych pokarmów. 

za szybkie dojście do siebie po cc

a moze masz w planach zalozenie teraz wątku "jeszcze nierozpakowane, ale dzidzi nastepne planowane"