|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
ja mam phillips satin ice z golarka. ale model sprzed conajmniej 6 lat. dla mnie jest ok a nasadki ice juz nie stosuje. Cytat:
a dla Ewci za 2 miechy
|
|
#4622 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21472407]Agutka jest chyba ewenementem w tym względzie, bo jest jej totalnie obojętne, jak ją ubieramy
Przez głowę wkładamy bez problemu (tzn ja, bo małż się boi ), a ona ani piśnie [/QUOTE] Tymek też tak ma- wszystko mu pasi. ![]() Cytat:
Według mnie dziecko na chrzest powinno być ubrane skromnie. Tymek miał spodenki białe w szare paseczki i do tego bluzeczkę z misiem. Jak widać na fotce poniżej. Cytat:
|
||
|
|
|
#4623 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wagę. Cytat:
za 2 miesiące [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21483849] Tymek miał spodenki białe w szare paseczki i do tego bluzeczkę z misiem. Jak widać na fotce poniżej. [/QUOTE] Bardzo ładnie ![]() U nas też był dzisiaj mega kupsztal ( po 3 dniach ). Po deserkach Lusia robi bardzo ładne kupki ( jeśli kupa może być ładna ). Teraz zjadła deser z marchwii, jabłuszka i brzoskwini I dałam jej do picia herbatkę jabłkowo - melisową Hippa ( z tych, które przyszły w paczce ).A w ogóle, to chyba mam mniej pokarmu. Po 12 godzinach niekarmienia z jednej piersi ona wcale nie była taka twarda Wcześniej rozsadzało mnie po 6 -8 godzinach. Coś czuję, że nie będę tak długo karmić małej jak Łukasza.
|
|
#4624 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam brauna z rekawica chlodzaca i innymi bajerami typu trymer i nasadka golaca.. Starszy model ale chwale sobie Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2010-08-22 o 09:26 |
||
|
|
|
#4625 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
a duzo do niej mówię, troszku mnie to martwi...![]() Cytat:
Cytat:
super![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zosia tez nie lubi ubierania przez główkę, nie wrzeszczy ale denerwuje się. Cytat:
ale fajna nazwa - chmielaki , to święto chmielu czy co? bo mieszkałam w Lbln pare lat a nie słyszałam o takowym...Cytat:
ze spaniem tez gorzej- budzi sie o 3 ciej a potem o 6 i nie chce od razu spac...a wczesniej budizla sie tak przed osmą. w rezulataci ja zaczynam dzien o 6 a córcia o 8 idize spac znow. a ja chodze jak zombi, bo sie nie wysypiam.Cytat:
dla MalwinkiCytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21483849] Tymek miał spodenki białe w szare paseczki i do tego bluzeczkę z misiem. Jak widać na fotce poniżej. [/QUOTE]fajnie i skromnie ![]() my wczoraj tez zamówiliśmy chrzest(jak pisałam) ale nie pisałam,ze targowałam sie z księdzem - na wsi ceny "usług" koscielnych są maskarycznie wysokie! on chce 200 zł, a ja powiedzialam że 150 to max moge dac.ksiądz jest naprawde okropny(nie powinam tak mowic, wiem), ale oni tu za slub wolają w tym roku ksiądz-500 zł, organista 400 zł!!! maskara! ja w zeszlym placiłam o stowe mniej za kazde z nich plus 100 zł koscielny!powsciekali sie! poza tym ksiądz żąda rocznej oplaty na remonty w kosciele, o czym nie omieszkal mi przypomniec. uf, wygadłam się. teraz szukam sukieneczki i podoba mi sie taka za 150 zł ...ja zbankrutuje chyba.o taka: http://allegro.pl/item1195393272_ubr...1_chrzest.html dziewczyny które chrzcicie niebawem dziewczynki - a jakie wy macie sukienki? bo toż we wrzesniu chłodniej będzie, gdybym była pewna że bedzie cieplutko to wzięłabym bez wahania tę: http://allegro.pl/item1195393263_ubr...5_chrzest.html bo szalenie mi sie podoba.
|
|
#4626 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ee to chyba poczekam jeszcze tydzien.. Ale kurde czytałam że po ciązy zdarzają sie takie 'plamienia' jako okres. A ja wzięłam już jedna tabletkę bo myślałam ze to to.. ![]() A zdjęcie nowych/starych włosów dam po weselu bo teraz to niewyjściowo wyglądam Cytat:
A strzelac przed małą palcami lubi mój dziadek ![]() A mała nie ma jeszcze 3 miechów dopiero skonczy w niedziele Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja daje małej z 5 łyżeczek, ale myśle ze jak bym dawała więcej to i by zjadła cały słoik ![]() Cytat:
Ja też płace 200zł za chrzest ![]() Zamów ta druga bardzo ładna jest, a jak bedzie chłodno to założysz sweterek jakis? bardzo ładna jest ![]() Ja chrzczę we wrześniu i mam taką ![]() Tylko jednak założę bolerko od kompletu w kolorze tego pasa |
|||||
|
|
|
#4627 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję miesięcznicy ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21483849]Tymek też tak ma- wszystko mu pasi. ![]() mi zdecydowanie nie podobają się takie dzieciaczki w garniturkach- Według mnie dziecko na chrzest powinno być ubrane skromnie. Tymek miał spodenki białe w szare paseczki i do tego bluzeczkę z misiem. Jak widać na fotce poniżej. [/QUOTE]No i fajnie ubrany facecik ![]() Cytat:
A moja 14 prawie, to różnica jest ![]() Ja bym tak czy siak 2 sukienkę brała - rajstopki bawełniane do niej i bolerko/sweterek i jest super |
||||
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jakoś nie mogę się wybrać do księdza, żeby zamówić chrzest ![]()
|
|
#4629 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a u nas chrzest co łaska - naprawdę ksiądz powiedział że nawet jak nic nie damy to chrzest i tak odprawi [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21489581]butle browna, smoczek nr 2. [/QUOTE] o widzisz bo ja też mam tę butlę to do niej pewnie smoka dokupię bo tego z cannpola co lea pokazywała to u mnie nie uświadczy ![]() bydgoś fajnie masz z tą przesyłką - ciekawe czy jeszcze będą Cię rozpieszczać margo a u nas świecę kupuje chrzestny a szatkę chrzestna
Agusiek Edytowane przez tygrysek99 Czas edycji: 2010-08-19 o 20:55 |
|||
|
|
|
#4630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jest z długim czy krótkim rekawkiem? mi tez podoba sie ta druga bardziej - to jest cały zestaw z tym bolerkiem własnie, ale 19 wrzesnia moze byc naprawde chlodno... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21489581] Ja bym tak czy siak 2 sukienkę brała - rajstopki bawełniane do niej i bolerko/sweterek i jest super no tak ,rajstopki koniecznie plus to bolerko co w zestawie do kupienia,ale boje sie że mala zmarznie...tak to już bym kupiła tę sukienusie dawno. dzięki dziewczyny za rady u nas też. a rozmawiałam dzis z koleżanka z lubelskiego i u niej jest taka tradycja: chrzestna - szatka, ubranko do chrztu plus prezent chrzestny- świeca, opłata za chrzest plus prezent ful wypas
|
|
#4631 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja wlasnie kupilam taka sukienke do chrztu http://allegro.pl/item1195393262_ubr...7_chrzest.html Mam nadzieje, ze przyjdzie na czas, bo chrzest w przyszła niedzielę ![]() Ta sukieneczka w kwiecista łake tez bardzo ładna, tylko czapka z tego kompletu niezbyt mi sie podoba ![]() Po rozmowie z ortopeda, dałam sie zarazić i zdecydowalam sie tez na zakup chusty Narazie cwiczę wiazanie, moze jutro uda sie wyjsc na jakis spacerek ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Mamuski mam prosbe - mozecie sprawdzic czy otwierają Wam się kolejne strony z instrukcja wiazania ze strony: http://www.chustomania.pl/online/chu...dwojny_x_koala bo u mnie dziala tylko 1 strona a pozniej wyswietla sie jakis bład i nie wiem czy tylko ja tak mam, czy to ze strona jest cos nie tak
|
|
|
|
#4632 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kolejna zachustowana mama. super. ![]() u mnie też tylko pierwsza strona działa.
|
|
|
|
|
#4633 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do restauracji,to my zamowiliśmy obiad,potem był tort z kawą i na końcu zimnego bufetu trochę,bo wódeczka była. Cytat:
![]() Co do zakładania czapek,to mój też się wkurza na maxa.Całe lato mu nie ubierałam,teraz zrobiło się chłodniej i wietrzniej,więc muszę i za każdym razem jest wielki marud. Edytowane przez kaszpirek Czas edycji: 2010-08-19 o 22:14 |
||
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde.. moje dziecko mnie zaskakuje..
wczoraj zjadł o 20:00 i zasnął.. potem się przebudził na zmianę pieluchy po 21:00 i spał dalej do.. uwaga... 5:45! Toż to strasznie długo jak na miesięczniaka! ![]() Dziś pojadł o 20:00 wciągnął aż 160ml! (a zawsze ok 120-130) i lula.. ciekawe do której ![]() Aaaa! I dziś walnął do mnie 2 uśmiechy.. nie takie lekkie uśmieszki jak np przez sen tylko takie pełna gębą ![]() I dziś po raz drugi w życiu posadziłam go na huśtawce.. siedzi taki trochę wygięty ale po 3 minutach walnął znowu meeega kupala - od pięt az po plecy
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4635 |
|
Konto usunięte
|
Siala, gdzie żeś ty była czarny baranie, jak cię nie było?
![]() 5 tydzień macie skończony, nie? czyli skok, nie dziwota że dziecię ŻRE
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
Ten okres jest jakiś dziwny.Tylko brązowe plamienia ale na wkłądkę to za dużo. My też czapki nie lubimy. Czy pokazywałam Wam zdjęcia znad morza?Bo nie pamiętam ![]() Bardzo dobrze działa morskie powietrze na me dziecię. Rano się budzi,zje, pogada sobie,potem krótka drzemka.Jak się obudzi i zje to idziemy na spacer i znowu śpi.Obudzi się na cyca trochę się porozgląda i znowu śpi. AAAA co zrobić na wrastający pazurek w dużym palcu u nóżki.Ola ma takie pazurki "zatopione" w paluszku
Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-08-19 o 22:36 |
|
|
|
#4637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla dziewczynek można kupić super sukieneczki Z ubraniem dziewczynki nie miałabym problemu... za to z chłopcem mam nie lada To już będzie połowa września (19go robimy chrzest) i z pogodą może być różnie. Co myślicie o czymś takim jak na zdj?
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-08-19 o 22:36 |
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Za to Ola od 2 dni nie zrobiła kupy.Chyba cos jej zaszkodziło bo ja sobie nie żaluje na wyjeździe.Może naleśniki z serem albo pierogi ruskie
:confused :Kupiłam dziś czopki glicerynowe i chyba się wystraszyła bo kupe zrobiła
|
|
|
|
#4639 |
|
Raczkowanie
|
Miira,jeśli mogę się wypowiedzieć,to ostatnie ubranko b.ładne
Niestety nie lubuję się w garniturkach dla takich maluchów. Oczywiście każdy ubiera jak lubi
|
|
|
|
#4640 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, a takwogóle to fajna atmosfera jest, wszyscy bardzo przyjaźni, takie polskie wydanie Octoberfest.A co do miejscowości to - Krasnystaw .Agatka dzisiaj spokojna, chociaż dużo wrażeń miała. Bo cały dzień u teściów a potem do mojej mamy pojechałam i jeszcze wieczorem siostra moja nas odwiedziła. Co bardziej dołujące to moja teściowa rozumie że Agatki się nie lula i nie nosi non stop ale do mojej mamy nie dociera
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21493744]Siala, gdzie żeś ty była czarny baranie, jak cię nie było?
![]() 5 tydzień macie skończony, nie? czyli skok, nie dziwota że dziecię ŻRE [/QUOTE]Gdzieżeś ty bywał, czarny baranie? We młynie, we młynie, mościwy panie. Właśnie kiedy sie spodziewać skoków? Jak się zaczyna tydzień czy jak się on kończy? Teraz niby za nami skok 5tygodnia.. więc ten skok powinien być jak skończy 4 tyg i zacznie piąty, czy jak piąty skończy? ![]() Ma 5 skończonych tygodni, w poniedziałek skończy szósty.. ![]() Mały więcej żre od jakichś dwóch dni (nie za dużo?!) i zaczyna być ciekawski, lubi być noszony i się rozglądać dookoła choć pewnie guzik jeszcze widzi no i te dwa uśmiechy dziś.. a moja mama nawet dostąpiła zaszczytu wysłuchania pierwszych "gugań" czy co to on tam teraz będzie wydawał z siebie ![]() W czapce pilotce mały odlatuje w krainę snów ![]() Pięknie zasnął w samochodzie w drodze do "wujka", ledwo silnik odpaliłam a ten śpi a wsiadając jeszcze beczał ![]() No i od 14:00 pospał do 17:00
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-20 o 00:25 |
|
|
|
#4642 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do sukienusiek absolutnie ta druga, pierwsza troche bezowata Cytat:
A wiazanie wyglada na fajneCytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21493744]Siala, gdzie żeś ty była czarny baranie, jak cię nie było? ![]() 5 tydzień macie skończony, nie? czyli skok, nie dziwota że dziecię ŻRE [/QUOTE]pewnie pifkowala i nie chce sie przyznac hihi Cytat:
fajne foteczki a Ola to przesliczne dziecko Cytat:
http://www.abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=58&p2=70&o=42 garniturki nie podobaja mi sie za bardzo ![]() sukienunie Roza i Dominika bardzo ladne ![]() ================== dzisiaj zapowiada sie ladniutki dzien, superowo, zostawie mamie malego i podjade do miasta rozejrzec sie za czyms dla malego ![]() oj, musze pedzic, Stefek sie obudzil i slyszalalm jak mega kupsztal znalazl sie w majtach
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|||||
|
|
|
#4643 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też jest błąd. Może trzeba się zalogować, żeby dalej zobaczyć ![]() Cytat:
![]() Spróbuj może bluzę z kapturem mu założyć. Cytat:
za uśmiechy.Nie sadzaj go jeszcze!!! Cytat:
Na pazurka nie poradzę Zdjęcia fajne ![]() Cytat:
Cytat:
Jak fajny krasnal Cytat:
![]() Dzień dobry U mnie też zapowiada się bardzo ładny dzień. O 12 idziemy na szczepienie....już mnie brzuch boli z nerwów
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh... u nas chrzciny niby za tydzień, ale tak naprawdę to nie wiem, czy damy radę to zorganizować. nie mam ubranka dla Ewci, dla siebie też nie... nie mam zamówionej restauracji, co by ludzi na obiad prosić (bo msza dopiero o 16), nawet nie wiem czy dotrę dziś do księdza potwierdzić termin. a wszystko dlatego, że małż ma mega zapalenie ucha i ledwo zipie. ból przeszkadza w jedzeniu, spaniu, we wszystkim praktycznie. mam teraz właściwie dwójkę dzieci w domu... nie chciałabym tego przekładać na ostatnią niedzielę września (bo tu u nas tylko w ostatnią niedzielę miesiąca chrzczą), a nie wiem, czy proboszcz jest na tyle ugodowy, żeby zrobić chrzciny w dowolnym terminie (np. jakaś sobota po południu). nie dowiem się, dopóki do niego nie pójdę... probostwo jest po drodze moich spacerów, ale wchodzi się po schodach, więc sama nie wejdę, a wózka jakoś zostawiać przed wejściem nie mam ochoty. wyciągać śpiącej Ewci tym bardziej nie... masakra
|
|
|
|
#4645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za zdrówko męża. Ja się do chrztu jeszcze nawet nie przymierzam. Wyobrażam sobie, jak stoję w kościele, a ten się drze. Przedwczoraj weszłam z nim do Rossmanna. W chuście był, a wtedy czasem mogę szybko przelecieć przez sklep. Nie spał jednak jeszcze tak do końca... weszłam, zdążyłam chwycić mleko, a ten się wierci. To szybko do kasy... Nie zdążyłam, bo przede mną była kobita, więc się rozdarł. ![]() Ledwo wyszłam, cisza, spakowałam mleko do torby, schowałam kartę, a tu coś mi ciężko, patrzę: śpi. Zasnął w mig po wyjściu ze sklepu. Co za dziecko... ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Mały super na tym zdjątku, śliczne dziecko. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Ja na razie zaliczam spacery z bliskością kościoła, co by szoku nie było. Powoli się zbliżam do bramy. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() U mojej kumpeli jest taki ksiądz co rodzicom dzieci komunijnych daje przydziały na sprzątanie. Zapraszam koleżankę do siebie, a ta mi na to, że wtedy nie może to sprząta kościół. Padłam.
|
|||
|
|
|
#4646 | |||||
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21483849]Tymek miał spodenki białe w szare paseczki i do tego bluzeczkę z misiem. Jak widać na fotce poniżej. [/QUOTE]
bardzo ladnie sie prezentowal ![]() Cytat:
Cytat:
Malvinka miala taka jak ponizej.. bez butow bo za duze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajnie sie bawicie zdjecia cudnena pazurek to chyba zaczekac az podrosnie i sciac na prosto.. hehe,super wyglada. Moja ma podobna czapeczke tylko pomaranczowa i wyglada jak czolgista ![]() Cytat:
![]() po moim sprzataniu musial by poprawiac a chrztu by nie dal. ja uwazam, ze coniektorym ksiezom w doopach sie poprzewracalo.
|
|
#4647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w koncu w kosciele nie bedzie trzaskajacych mrozów ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21493201] kolejna zachustowana mama. super. ![]() u mnie też tylko pierwsza strona działa. [/QUOTE]
|
||
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Huśtawka o taka a siedział w niej max 5 minut bo zwalił kupala i trza było przebierać
![]() http://www.inkopol.pl/afoto/deluxe.jpg
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chrzciny mamy 12 września. U nas też jest taka 'tradycja' ale ja tam kupiłam wszystko sama nie bede oglądała sie na innych czy kupią, czy może nie ![]() Cytat:
Ja tez mam w restauracji i zamówiłam obiad + winko. Kawe/herbate ciasto, jakieś tam przekąśki. Bez żadnej wódki! U nas też czapka nie jest mile widziana ![]() Dlatego mam bluzy i kurtki z kapturkiem ![]() Cytat:
takie plammienia brązowe/czerwone..
|
|||
|
|
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

dla Malvinki.

Przez głowę wkładamy bez problemu (tzn ja, bo małż się boi

Wcześniej rozsadzało mnie po 6 -8 godzinach. Coś czuję, że nie będę tak długo karmić małej jak Łukasza.
za kredyt i domek na święta.
a duzo do niej mówię, troszku mnie to martwi...
dopiero skonczy w niedziele