MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 14:41   #4621
araczki
Zadomowienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
dla Malvinki.

2. Przyznać się która ma dobry depilator, najlepiej taki z nasadką golącą bo nie wiem na jaki się zdecydować

ja mam phillips satin ice z golarka. ale model sprzed conajmniej 6 lat.
dla mnie jest ok a nasadki ice juz nie stosuje.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
u nas nocka znów przerywana dwukrotnie - 0.40, 3.40, 6.40 - tak wypadły karmienia. może jak w domu się uspokoi, to i nocki lepsze wrócą. wczoraj miała problem zasnąć, bo teściowa się w kuchni tłukła, a poza tym w wyniku nadmiaru wrażeń i chaosu ewcia kilka razy padła wczoraj na rękach, klacie i gdy po wieczornym karmieniu odkładałam ją śpiącą do łóżeczka, nagle się wybudziła i zaczęła piszczeć. myślałam, że kładąc ją na brzuszek coś jej uszkodziłam, przestraszyłam się i wzięłam ją spowrotem na ręce. mała terrorystka

dziś byliśmy u przyszłej matki chrzestnej, oficjalnie ją o to poprosić, a teraz siedzimy z Ewcią same, a małż gnije w kolejce do laryngologa. coś mu się z uchem zadziało. już wczoraj go bolało, ale się oczywiście nie przyznał... w efekcie odburknął coś mamusi, gdy zwróciła mu w jakiejś kwestii uwagę (nie wiem o co chodziło, bo już spałam) i ta się poczuła urażona. wyjechała dziś rano, gdy spał, bez pożegnania, po przepłakanej (podobno) nocy (i tak planowała dziś rano wyjechać). ciekawe, czy gdyby nie to, że nie spałam, bo karmiłam, czy pożegnałaby się ze mną...
no i ciekawe, czy przyjadą na chrzciny... mi to zwisa, ale na dziecku nie powinna się odgrywać...

lecę szukac jakiejś chrzcielnej kiecki dla Ewci. odpada mi kupowanie białej szatki i świecy, bo matka chrzestna zobowiązała się zakupić

i chwalimy się - Ewcia kończy dziś 2 miesiące!!! z tej okazji walnęła mega kupsztala tuż przed wyjazdem do chrzestnej (dobrze, że nie w drodze ani w gościach )
jak widac kazda tesciowa to temat rzeka. ja ich nie kumam.

a dla Ewci za 2 miechy

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 15:58   #4622
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21472407]Agutka jest chyba ewenementem w tym względzie, bo jest jej totalnie obojętne, jak ją ubieramy Przez głowę wkładamy bez problemu (tzn ja, bo małż się boi ), a ona ani piśnie
[/QUOTE]
Tymek też tak ma- wszystko mu pasi.

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Kobitki help . Zdecydujemy się chyba na chrzest we wrześniu. Mam prośbę do mamuś chłopczyków. Czy mogłybyście wkleić zdjęcia jak ubrałyście swoich kawalerów na chrzest? Szukam inspiracji
Aha i jeszcze jedna prośba do mam które organizowały obad dla rodziny po chrzcie w restauracji. Co zamówiłyście do jedzonka? Jakieś przystawki? Wino? Tort? Jestem w tym temacie tooootalnie zielona
mi zdecydowanie nie podobają się takie dzieciaczki w garniturkach- a jak widzę te białe satynowe, błyszczące z granatowymi dodatkami to aż mnie trzęsie... Według mnie dziecko na chrzest powinno być ubrane skromnie. Maksiu miał do chrztu białe śpioszki welurowe, a na góre tez welurowy kaftanik- lekko rozkloszowany, z gołąbkami wyszytymi na przodzie.
Tymek miał spodenki białe w szare paseczki i do tego bluzeczkę z misiem. Jak widać na fotce poniżej.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Chwale sie
wlasnie Malvinka przekracila sie z brzucha na plecy
Polozylam ja na macie na brzuchu a ta po chwili fik i na plecach poza mata
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:07   #4623
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Chwale sie

Cytat:

Mam pytanie a dokładniej to dwa
1. Ile wasze dzieciaki zjadają takiego deserku czy zupki, bo mój ze 2-3 łyżeczki i już pluje
Luiza zjada 3-4 łyżeczki.

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
a my wczoraj się ważyłyśmy w 11 tygodniu ważymy 5500 ale nie wiem ile mierzymy na bank 62(może ciut więcej)

.
za wagę.

Cytat:

i chwalimy się - Ewcia kończy dziś 2 miesiące!!! z tej okazji walnęła mega kupsztala tuż przed wyjazdem do chrzestnej (dobrze, że nie w drodze ani w gościach )
za 2 miesiące

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21483849]
Tymek miał spodenki białe w szare paseczki i do tego bluzeczkę z misiem. Jak widać na fotce poniżej.

[/QUOTE]

Bardzo ładnie

U nas też był dzisiaj mega kupsztal ( po 3 dniach ). Po deserkach Lusia robi bardzo ładne kupki ( jeśli kupa może być ładna ). Teraz zjadła deser z marchwii, jabłuszka i brzoskwini I dałam jej do picia herbatkę jabłkowo - melisową Hippa ( z tych, które przyszły w paczce ).
A w ogóle, to chyba mam mniej pokarmu. Po 12 godzinach niekarmienia z jednej piersi ona wcale nie była taka twarda Wcześniej rozsadzało mnie po 6 -8 godzinach. Coś czuję, że nie będę tak długo karmić małej jak Łukasza.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:10   #4624
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez parrotka Pokaż wiadomość

Jestesmy po drugiej szczepionce, byl placz a jakze ale to nic.... kiedy po szczepionce ja ubieralam i zalozylam czapke.... wrzask byl taki ze chyba nas za Baltykiem slyszeli.... Wasze dziecka tez tak nie cierpia jak im sie cos przez glowe naklada albo czapki zaklada?
Oj taak. Milenka nienawidzi czapek i wszelakich skarpetek i bucikow. Zawsze kombinuje kombinuje az sie ich pozbedzie. A jesli w tym samym czasie podam jej jeszcze witamine d to juz totalna katastrofa.
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Z ankiet szpitalnych. Jak coś wypełniałaś, to pewnie dostaniesz

za kredyt i domek na święta.

.
Dziekuje A jesli chodzi o ankiety to kurde chcialam wypelnic ale tam trzeba bylo podac nr kodu z walizeczki a ja sie juz jej zdazylam pozbyc i nie wyslalam.

Cytat:

2. Przyznać się która ma dobry depilator, najlepiej taki z nasadką golącą bo nie wiem na jaki się zdecydować
Mam brauna z rekawica chlodzaca i innymi bajerami typu trymer i nasadka golaca.. Starszy model ale chwale sobie

Edytowane przez liliputek
Czas edycji: 2010-08-22 o 09:26
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:23   #4625
kasiaaX
Rozeznanie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Moja też tak robi
Agrr, pfffff, puuuuuu, guuhh

A dziś jak ją niosłam to tak mnie 'objęła'. Wiem, nieświadomie, ale i tak rozpłynęłam się
super moja córcia mało gaworzy, tylko jak się zaczyna zlościc albo jak ja przewijam, tak to lezy spokojnie a duzo do niej mówię, troszku mnie to martwi...

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
No niestety doktorka powiedziała że 3 do 4 dni może być opuchlizna i temperatura, mam nadzieję że jutro będzie lepiej. Prze cały dzień było ok tylko wieczorem taki cyrk
współczuje ,moja mała tez marudkowała wieczorem po szczepieniu i nie mogła zasnąć, pomógł troszke paracetamol w czopku.

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki
Nie nadrobiłam zaległości...Mój syn przyjechał z Polski i nie miałam szans dopchać się do laptopa...
Nad ranem wyjeżdżamy już do Polski,a przecież nie mogę wyjechać bez pożegnania z Wami
Niestety w Polsce nie będę miała dostępu do neta...Tak więc odezwę się dopiero po powrocie,czyli za trzy tygodnie. Mam nadzieję,że Oliver dobrze zniesie podróż
Pozdrawiam cieplutko Was wszystkie

I chwalę się moimi chłopakami
szczęsliwej podróży, nie wyglądasz na takiego duzego syna super

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do matek piersiowych.Od 2 dni mam plamienia na rożowo-brązowo.Takie jak przed okresem.Co to moze być?Okres?Chyba nie?
u mnie prawie 8 tyg po porodzie okresu czy jakichkolwiek plamień brak

Cytat:
Napisane przez parrotka Pokaż wiadomość
Jestesmy po drugiej szczepionce, byl placz a jakze ale to nic.... kiedy po szczepionce ja ubieralam i zalozylam czapke.... wrzask byl taki ze chyba nas za Baltykiem slyszeli.... Wasze dziecka tez tak nie cierpia jak im sie cos przez glowe naklada albo czapki zaklada?

Zosia tez nie lubi ubierania przez główkę, nie wrzeszczy ale denerwuje się.

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
U nas nocka ok. Agatka wstała o 4 zjadła i ani myślała dalej spać, ja zmęczona po pół godzinie dałam spokój i poszłam się położyć pokwękała troszkę nagle budzę się godz. 6 a mała sama usnęła i śpi do teraz.
Mam nadzieję że wydobrzeje już i dzisiaj cyrków nie będzie bo w sobotę chcemy na Chmielaki do Krasnegostawu jechać po misia dla malutkiej. U nas od 3 lat taka tradycja że na chmielaki jedziemy i mąż wygrywa na straganie największego możliwego misia strącając wszystkie puszki (wbrew pozorom da się) a sprzedawca ma wtedy boską minę, ostatnim razem usłyszałam tylko przez zęby wymówione k...wa mać, do tej pory misie dostali siostrzeńcy ale tym razem ma być dla malutkiej.
mam nadzieję, że już spokojna malutka ale fajna nazwa - chmielaki, to święto chmielu czy co? bo mieszkałam w Lbln pare lat a nie słyszałam o takowym...

Cytat:

ja chyba tez mialam kryzys tydzien temu. Mala sie darla bo chciala jesc, wyciagala z 2 piersi jak nigdy i tak ssala, ze pol cycka miala w paszczy. W panice rozmrazalismy moje mleko i zakupilismy modyfikowane ale kryzys minal. Przez to super ssanie naprodukowala sobie odpowiednia ilosc...

wlasnie u mnie to samo. Pisalam juz Kasi wyzej.
Spanie tez zaczela zawalac. Budzi sie z glodu. Marudzi w dzien.
Wiec pewnie jakis skok jest na rzeczy
to moja córcia intensywnym ssaniem zrobila mi sińco - malinke na brodawie ze spaniem tez gorzej- budzi sie o 3 ciej a potem o 6 i nie chce od razu spac...a wczesniej budizla sie tak przed osmą. w rezulataci ja zaczynam dzien o 6 a córcia o 8 idize spac znow. a ja chodze jak zombi, bo sie nie wysypiam.

Cytat:
Chwale sie
dla Malwinki

Cytat:

wszystkiego naj z okazji dwumiesięcznicy dla Ewci

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21483849]

[/QUOTE]

fajnie i skromnie

my wczoraj tez zamówiliśmy chrzest(jak pisałam) ale nie pisałam,ze targowałam sie z księdzem - na wsi ceny "usług" koscielnych są maskarycznie wysokie! on chce 200 zł, a ja powiedzialam że 150 to max moge dac.ksiądz jest naprawde okropny(nie powinam tak mowic, wiem), ale oni tu za slub wolają w tym roku ksiądz-500 zł, organista 400 zł!!! maskara! ja w zeszlym placiłam o stowe mniej za kazde z nich plus 100 zł koscielny!powsciekali sie! poza tym ksiądz żąda rocznej oplaty na remonty w kosciele, o czym nie omieszkal mi przypomniec.

uf, wygadłam się.

teraz szukam sukieneczki i podoba mi sie taka za 150 zł ...ja zbankrutuje chyba.o taka:
http://allegro.pl/item1195393272_ubr...1_chrzest.html

dziewczyny które chrzcicie niebawem dziewczynki - a jakie wy macie sukienki? bo toż we wrzesniu chłodniej będzie, gdybym była pewna że bedzie cieplutko to wzięłabym bez wahania tę:

http://allegro.pl/item1195393263_ubr...5_chrzest.html

bo szalenie mi sie podoba.
Stary 2010-08-19, 20:03   #4626
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
u mnie to byla zapowiedz, dopiero po paru dniach przyszedl okres i lalo sie, ze hej

Fotkaaaa Slonce, koniecznie!
ja dzisiaj do fryca, jupiiiiii

szaja kardashi - wasze corcie cudne sloneczka

Ee to chyba poczekam jeszcze tydzien..
Ale kurde czytałam że po ciązy zdarzają sie takie 'plamienia' jako okres.
A ja wzięłam już jedna tabletkę bo myślałam ze to to..

A zdjęcie nowych/starych włosów dam po weselu bo teraz to niewyjściowo wyglądam

Cytat:
P

Słodka jest ta Twoja Blaneczka

Cytat:
moja ciagle pyta czy juz ja dokarmiam...
i strzela przed nia palcami..

Kurcze fajna ta Twoja mala,
Napewno ma 3 miesiace ??
Moja, jak karmiłam to ciagle pytała 'masz jeszcze mlecka? starcza tego mleczka?'

A strzelac przed małą palcami lubi mój dziadek

A mała nie ma jeszcze 3 miechów dopiero skonczy w niedziele

Cytat:
Chwale sie

Cytat:
dla Malvinki.

Mam pytanie a dokładniej to dwa
1. Ile wasze dzieciaki zjadają takiego deserku czy zupki, bo mój ze 2-3 łyżeczki i już pluje

Ja daje małej z 5 łyżeczek, ale myśle ze jak bym dawała więcej to i by zjadła cały słoik

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
o

Zosia tez nie lubi ubierania przez główkę, nie wrzeszczy ale denerwuje się.

my wczoraj tez zamówiliśmy chrzest(jak pisałam) ale nie pisałam,ze targowałam sie z księdzem - na wsi ceny "usług" koscielnych są maskarycznie wysokie! on chce 200 zł, a ja powiedzialam że 150 to max moge dac.ksiądz jest naprawde okropny(nie powinam tak mowic, wiem), ale oni tu za slub wolają w tym roku ksiądz-500 zł, organista 400 zł!!! maskara! ja w zeszlym placiłam o stowe mniej za kazde z nich plus 100 zł koscielny!powsciekali sie! poza tym ksiądz żąda rocznej oplaty na remonty w kosciele, o czym nie omieszkal mi przypomniec.

uf, wygadłam się.

teraz szukam sukieneczki i podoba mi sie taka za 150 zł ...ja zbankrutuje chyba.o taka:

dziewczyny które chrzcicie niebawem dziewczynki - a jakie wy macie sukienki? bo toż we wrzesniu chłodniej będzie, gdybym była pewna że bedzie cieplutko to wzięłabym bez wahania tę:

Ja też płace 200zł za chrzest

Zamów ta druga bardzo ładna jest, a jak bedzie chłodno to założysz sweterek jakis? bardzo ładna jest

Ja chrzczę we wrześniu i mam taką
Tylko jednak założę bolerko od kompletu w kolorze tego pasa

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:06   #4627
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
A jaki smoczek masz do tego bo zastanawiałam się nad tym czy ten co mam nie będzie za mały.
butle browna, smoczek nr 2.

Cytat:
Chwale sie
Brawo

Cytat:

dziś byliśmy u przyszłej matki chrzestnej, oficjalnie ją o to poprosić, a teraz siedzimy z Ewcią same, a małż gnije w kolejce do laryngologa. coś mu się z uchem zadziało. już wczoraj go bolało, ale się oczywiście nie przyznał... w efekcie odburknął coś mamusi, gdy zwróciła mu w jakiejś kwestii uwagę (nie wiem o co chodziło, bo już spałam) i ta się poczuła urażona. wyjechała dziś rano, gdy spał, bez pożegnania, po przepłakanej (podobno) nocy (i tak planowała dziś rano wyjechać). ciekawe, czy gdyby nie to, że nie spałam, bo karmiłam, czy pożegnałaby się ze mną...
no i ciekawe, czy przyjadą na chrzciny... mi to zwisa, ale na dziecku nie powinna się odgrywać...

lecę szukac jakiejś chrzcielnej kiecki dla Ewci. odpada mi kupowanie białej szatki i świecy, bo matka chrzestna zobowiązała się zakupić

Ja pierdzielę, nie ma to jak foch

Gratuluję miesięcznicy

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21483849]Tymek też tak ma- wszystko mu pasi.

mi zdecydowanie nie podobają się takie dzieciaczki w garniturkach- a jak widzę te białe satynowe, błyszczące z granatowymi dodatkami to aż mnie trzęsie... Według mnie dziecko na chrzest powinno być ubrane skromnie. Maksiu miał do chrztu białe śpioszki welurowe, a na góre tez welurowy kaftanik- lekko rozkloszowany, z gołąbkami wyszytymi na przodzie.

[/QUOTE]

No i fajnie ubrany facecik

Cytat:

super moja córcia mało gaworzy, tylko jak się zaczyna zlościc albo jak ja przewijam, tak to lezy spokojnie a duzo do niej mówię, troszku mnie to martwi...

Nie martw się, córa ma dopiero 8 tygodni A moja 14 prawie, to różnica jest

Ja bym tak czy siak 2 sukienkę brała - rajstopki bawełniane do niej i bolerko/sweterek i jest super
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:37   #4628
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Śliczne są te sukienki...ale ceny

A ja jakoś nie mogę się wybrać do księdza, żeby zamówić chrzest

Luiza

Stary 2010-08-19, 20:51   #4629
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
Wypełniałam jakieś ankiety w szpitalu.

szaja, ja też się śmieję, jak Luiza gada Czasami boki można zrywać.
A jak kichnie to mówi takie ajuuuuu
i ja też

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Oj taak. Milenka nienawidzi czapek i wszelakich skarpetek i bucikow. Zawsze kombinuje kombinuje az sie ich pozbedzie. A jesli w tym samym czasie podam jej jeszcze witamine d to juz totalna katastrofa.
u nas z czapkami i rzeczami przez główkę masakra a skarpetki owszem zakładamy bez problemu ale super bez problemu je zciąga

Cytat:
dzień dobry

u mnie prawie 8 tyg po porodzie okresu czy jakichkolwiek plamień brak

ja 11 tyg i też nic
a u nas chrzest co łaska - naprawdę ksiądz powiedział że nawet jak nic nie damy to chrzest i tak odprawi

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21489581]butle browna, smoczek nr 2.
[/QUOTE]

o widzisz bo ja też mam tę butlę to do niej pewnie smoka dokupię bo tego z cannpola co lea pokazywała to u mnie nie uświadczy

bydgoś fajnie masz z tą przesyłką - ciekawe czy jeszcze będą Cię rozpieszczać
margo a u nas świecę kupuje chrzestny a szatkę chrzestna

Edytowane przez tygrysek99
Czas edycji: 2010-08-19 o 20:55
tygrysek99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:54   #4630
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Ja też płace 200zł za chrzest

Zamów ta druga bardzo ładna jest, a jak bedzie chłodno to założysz sweterek jakis? bardzo ładna jest

Ja chrzczę we wrześniu i mam taką
Tylko jednak założę bolerko od kompletu w kolorze tego pasa
a w którą niedzielę chrzcisz? twoja sukieneczka już pisałam, że piękna i jest z długim czy krótkim rekawkiem?
mi tez podoba sie ta druga bardziej - to jest cały zestaw z tym bolerkiem własnie, ale 19 wrzesnia moze byc naprawde chlodno...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21489581]

Ja bym tak czy siak 2 sukienkę brała - rajstopki bawełniane do niej i bolerko/sweterek i jest super [/QUOTE]

no tak ,rajstopki koniecznie plus to bolerko co w zestawie do kupienia,ale boje sie że mala zmarznie...tak to już bym kupiła tę sukienusie dawno.

dzięki dziewczyny za rady

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
a u nas świecę kupuje chrzestny a szatkę chrzestna
u nas też.

a rozmawiałam dzis z koleżanka z lubelskiego i u niej jest taka tradycja:
chrzestna - szatka, ubranko do chrztu plus prezent
chrzestny- świeca, opłata za chrzest plus prezent

ful wypas
Stary 2010-08-19, 22:03   #4631
velluto
Zadomowienie

Witam
Ja wlasnie kupilam taka sukienke do chrztu
http://allegro.pl/item1195393262_ubr...7_chrzest.html
Mam nadzieje, ze przyjdzie na czas, bo chrzest w przyszła niedzielę
Ta sukieneczka w kwiecista łake tez bardzo ładna, tylko czapka z tego kompletu niezbyt mi sie podoba

Po rozmowie z ortopeda, dałam sie zarazić i zdecydowalam sie tez na zakup chusty Narazie cwiczę wiazanie, moze jutro uda sie wyjsc na jakis spacerek

Pozdrawiam wszystkie mamusie

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Mamuski mam prosbe - mozecie sprawdzic czy otwierają Wam się kolejne strony z instrukcja wiazania ze strony:
http://www.chustomania.pl/online/chu...dwojny_x_koala
bo u mnie dziala tylko 1 strona a pozniej wyswietla sie jakis bład i nie wiem czy tylko ja tak mam, czy to ze strona jest cos nie tak
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:05   #4632
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Po rozmowie z ortopeda, dałam sie zarazić i zdecydowalam sie tez na zakup chusty Narazie cwiczę wiazanie, moze jutro uda sie wyjsc na jakis spacerek

Mamuski mam prosbe - mozecie sprawdzic czy otwierają Wam się kolejne strony z instrukcja wiazania ze strony:
bo u mnie dziala tylko 1 strona a pozniej wyswietla sie jakis bład i nie wiem czy tylko ja tak mam, czy to ze strona jest cos nie tak
kolejna zachustowana mama. super.
u mnie też tylko pierwsza strona działa.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:10   #4633
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:

Kobitki help . Zdecydujemy się chyba na chrzest we wrześniu. Mam prośbę do mamuś chłopczyków. Czy mogłybyście wkleić zdjęcia jak ubrałyście swoich kawalerów na chrzest? Szukam inspiracji
Aha i jeszcze jedna prośba do mam które organizowały obad dla rodziny po chrzcie w restauracji. Co zamówiłyście do jedzonka? Jakieś przystawki? Wino? Tort? Jestem w tym temacie tooootalnie zielona
Ja ubrałam Bruna w niebieskie ogrodniczki,białe body z kołnierzykiem typu polo i białe buciki.Fotka poniżej
Co do restauracji,to my zamowiliśmy obiad,potem był tort z kawą i na końcu zimnego bufetu trochę,bo wódeczka była.

Cytat:
Chwale sie

Co do zakładania czapek,to mój też się wkurza na maxa.Całe lato mu nie ubierałam,teraz zrobiło się chłodniej i wietrzniej,więc muszę i za każdym razem jest wielki marud.

Edytowane przez kaszpirek
Czas edycji: 2010-08-19 o 22:14
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:19   #4634
Siala_Bala
Zakorzenienie

Kurde.. moje dziecko mnie zaskakuje..
wczoraj zjadł o 20:00 i zasnął.. potem się przebudził na zmianę pieluchy po 21:00 i spał dalej do.. uwaga... 5:45! Toż to strasznie długo jak na miesięczniaka!
Dziś pojadł o 20:00 wciągnął aż 160ml! (a zawsze ok 120-130) i lula.. ciekawe do której
Aaaa! I dziś walnął do mnie 2 uśmiechy.. nie takie lekkie uśmieszki jak np przez sen tylko takie pełna gębą

I dziś po raz drugi w życiu posadziłam go na huśtawce.. siedzi taki trochę wygięty ale po 3 minutach walnął znowu meeega kupala - od pięt az po plecy ta huśtawka działa na niego kupo-pędnie bo poprzednio też się tak zwalił jak go usadziłam.. nie wiem czy to z ekscytacji czy ze strachu

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:21   #4635
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Siala, gdzie żeś ty była czarny baranie, jak cię nie było?

5 tydzień macie skończony, nie? czyli skok, nie dziwota że dziecię ŻRE
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:22   #4636
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Luiza stawia ciacho - kończymy dzisiaj 4 miesiące
Wszystkiego najlepszego

Ten okres jest jakiś dziwny.Tylko brązowe plamienia ale na wkłądkę to za dużo.

My też czapki nie lubimy.
Czy pokazywałam Wam zdjęcia znad morza?Bo nie pamiętam
Bardzo dobrze działa morskie powietrze na me dziecię.
Rano się budzi,zje, pogada sobie,potem krótka drzemka.Jak się obudzi i zje to idziemy na spacer i znowu śpi.Obudzi się na cyca trochę się porozgląda i znowu śpi.

AAAA co zrobić na wrastający pazurek w dużym palcu u nóżki.Ola ma takie pazurki "zatopione" w paluszku

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-08-19 o 22:36
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:34   #4637
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:

mam nadzieję, że już spokojna malutka ale fajna nazwa - chmielaki, to święto chmielu czy co? bo mieszkałam w Lbln pare lat a nie słyszałam o takowym...

uf, wygadłam się.

Ja rodowita lublinianka i o chmielakach też dowiedziałam się ze 3 lata temu jak poznałam koleżankę z Krasnego Stawu

Dla dziewczynek można kupić super sukieneczki Ta z drugiego linku jest bardzo fajna Mi się podoba płaszczyk http://allegro.pl/item1179388638_bia...haftowany.html i taki płaszczyk http://allegro.pl/item1195713847_ubr...t.html#gallery a sukieneczki Róża i Dominika to moje faworyty http://www.abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=57&p2=65
Z ubraniem dziewczynki nie miałabym problemu... za to z chłopcem mam nie lada To już będzie połowa września (19go robimy chrzest) i z pogodą może być różnie. Co myślicie o czymś takim jak na zdj?

Edytowane przez Miira
Czas edycji: 2010-08-19 o 22:36
Miira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:46   #4638
Darianna25
Zakorzenienie

Za to Ola od 2 dni nie zrobiła kupy.Chyba cos jej zaszkodziło bo ja sobie nie żaluje na wyjeździe.Może naleśniki z serem albo pierogi ruskie:confused :
Kupiłam dziś czopki glicerynowe i chyba się wystraszyła bo kupe zrobiła
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:48   #4639
kaszpirek
Raczkowanie

Miira,jeśli mogę się wypowiedzieć,to ostatnie ubranko b.ładne
Niestety nie lubuję się w garniturkach dla takich maluchów.
Oczywiście każdy ubiera jak lubi
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 23:24   #4640
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Cytat:
Ja rodowita lublinianka i o chmielakach też dowiedziałam się ze 3 lata temu jak poznałam koleżankę z Krasnego Stawu
Ja niby ze Świdnika ale moi rodzice z tamtych okolic więc na chmielaki co roku jeżdżę i zaraziłam tym TŻ-ta. A co do imprezy to faktycznie święto chmielu a właściwie piwa bo leje się strumieniami, teraz jeździmy tam po dwie rzeczy - misia i mega duże hamburgery, a takwogóle to fajna atmosfera jest, wszyscy bardzo przyjaźni, takie polskie wydanie Octoberfest.
A co do miejscowości to - Krasnystaw.
Agatka dzisiaj spokojna, chociaż dużo wrażeń miała. Bo cały dzień u teściów a potem do mojej mamy pojechałam i jeszcze wieczorem siostra moja nas odwiedziła. Co bardziej dołujące to moja teściowa rozumie że Agatki się nie lula i nie nosi non stop ale do mojej mamy nie dociera, już nie wiem co mówić bo nic nie skutkuje, wytelepała ją dzisiaj tak że aż się patrzeć nie mogłam.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 00:22   #4641
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21493744]Siala, gdzie żeś ty była czarny baranie, jak cię nie było?

5 tydzień macie skończony, nie? czyli skok, nie dziwota że dziecię ŻRE [/QUOTE]
Gdzieżeś ty bywał, czarny baranie?
We młynie, we młynie, mościwy panie.

Właśnie kiedy sie spodziewać skoków? Jak się zaczyna tydzień czy jak się on kończy? Teraz niby za nami skok 5tygodnia.. więc ten skok powinien być jak skończy 4 tyg i zacznie piąty, czy jak piąty skończy?
Ma 5 skończonych tygodni, w poniedziałek skończy szósty..
Mały więcej żre od jakichś dwóch dni (nie za dużo?!) i zaczyna być ciekawski, lubi być noszony i się rozglądać dookoła choć pewnie guzik jeszcze widzi no i te dwa uśmiechy dziś.. a moja mama nawet dostąpiła zaszczytu wysłuchania pierwszych "gugań" czy co to on tam teraz będzie wydawał z siebie

W czapce pilotce mały odlatuje w krainę snów
Pięknie zasnął w samochodzie w drodze do "wujka", ledwo silnik odpaliłam a ten śpi a wsiadając jeszcze beczał
No i od 14:00 pospał do 17:00

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-20 o 00:25
Stary 2010-08-20, 07:15   #4642
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:

uf, wygadłam się.

nie rozumiem tych oplat i to narzucanych z gory!! szlag czlowieka trafia
co do sukienusiek absolutnie ta druga, pierwsza troche bezowata jak dla mnie, zamiast bolerka ewentualnie sweterek i grubsze rajtki

Cytat:

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

u mnie tez blad A wiazanie wyglada na fajne

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Kurde.. moje dziecko mnie zaskakuje..
wczoraj zjadł o 20:00 i zasnął.. potem się przebudził na zmianę pieluchy po 21:00 i spał dalej do.. uwaga... 5:45! Toż to strasznie długo jak na miesięczniaka!
Dziś pojadł o 20:00 wciągnął aż 160ml! (a zawsze ok 120-130) i lula.. ciekawe do której
Aaaa! I dziś walnął do mnie 2 uśmiechy.. nie takie lekkie uśmieszki jak np przez sen tylko takie pełna gębą

I dziś po raz drugi w życiu posadziłam go na huśtawce.. siedzi taki trochę wygięty ale po 3 minutach walnął znowu meeega kupala - od pięt az po plecy ta huśtawka działa na niego kupo-pędnie bo poprzednio też się tak zwalił jak go usadziłam.. nie wiem czy to z ekscytacji czy ze strachu
hehe, Tobie kobitko dogodzic, albo je za malo, albo za duzo, wszystko z nim jest w najlepszym porzadku, super spi, pieknie je, wali kupy!!! jest dobrze i bedzie coraz lepiej

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21493744]Siala, gdzie żeś ty była czarny baranie, jak cię nie było?

5 tydzień macie skończony, nie? czyli skok, nie dziwota że dziecię ŻRE [/QUOTE]

pewnie pifkowala i nie chce sie przyznac hihi

Cytat:
Rano się budzi,zje, pogada sobie,potem krótka drzemka.Jak się obudzi i zje to idziemy na spacer i znowu śpi.Obudzi się na cyca trochę się porozgląda i znowu śpi.

AAAA co zrobić na wrastający pazurek w dużym palcu u nóżki.Ola ma takie pazurki "zatopione" w paluszku
Stefankowi tez wlasnie wrasta, boje sie mu wycinac, w srode do pediatry ide to zapytam,
fajne foteczki a Ola to przesliczne dziecko

Cytat:
Dla dziewczynek można kupić super sukieneczki Ta z drugiego linku jest bardzo fajna Mi się podoba płaszczyk http://allegro.pl/item1179388638_bia...haftowany.html i taki płaszczyk http://allegro.pl/item1195713847_ubr...t.html#gallery a sukieneczki Róża i Dominika to moje faworyty http://www.abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=57&p2=65
Z ubraniem dziewczynki nie miałabym problemu... za to z chłopcem mam nie lada To już będzie połowa września (19go robimy chrzest) i z pogodą może być różnie. Co myślicie o czymś takim jak na zdj?
ja kupilam malemu takie:
http://www.abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=58&p2=70&o=42
garniturki nie podobaja mi sie za bardzo
sukienunie Roza i Dominika bardzo ladne

==================
dzisiaj zapowiada sie ladniutki dzien, superowo, zostawie mamie malego i podjade do miasta rozejrzec sie za czyms dla malego
oj, musze pedzic, Stefek sie obudzil i slyszalalm jak mega kupsztal znalazl sie w majtach

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 08:36   #4643
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Witam

Sukienka bardzo ładna.

U mnie też jest błąd. Może trzeba się zalogować, żeby dalej zobaczyć

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Ja ubrałam Bruna w niebieskie ogrodniczki,białe body z kołnierzykiem typu polo i białe buciki.

Co do zakładania czapek,to mój też się wkurza na maxa
.Całe lato mu nie ubierałam,teraz zrobiło się chłodniej i wietrzniej,więc muszę i za każdym razem jest wielki marud.
Bardzo ładnie

Spróbuj może bluzę z kapturem mu założyć.

Cytat:

I dziś po raz drugi w życiu posadziłam go na huśtawce.. siedzi taki trochę wygięty
za uśmiechy.

Nie sadzaj go jeszcze!!!

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

Dziękuję za życzenia w imieniu Luizki

Na pazurka nie poradzę

Zdjęcia fajne

Cytat:
Zdecydowanie zdjęcie ostatnie. Super ubranko

Cytat:

Właśnie kiedy sie spodziewać skoków?
Jak się zaczyna tydzień czy jak się on kończy? Teraz niby za nami skok 5tygodnia.. więc ten skok powinien być jak skończy 4 tyg i zacznie piąty, czy jak piąty skończy?

Jak się zaczyna.

Jak fajny krasnal

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość

ja kupilam malemu takie:
http://www.abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=58&p2=70&o=42
garniturki nie podobaja mi sie za bardzo
sukienunie Roza i Dominika bardzo ladne
Bardzo ładne

Dzień dobry
U mnie też zapowiada się bardzo ładny dzień.
O 12 idziemy na szczepienie....już mnie brzuch boli z nerwów

Luiza

Stary 2010-08-20, 08:56   #4644
margo80
Zakorzenienie

ehhh... u nas chrzciny niby za tydzień, ale tak naprawdę to nie wiem, czy damy radę to zorganizować. nie mam ubranka dla Ewci, dla siebie też nie... nie mam zamówionej restauracji, co by ludzi na obiad prosić (bo msza dopiero o 16), nawet nie wiem czy dotrę dziś do księdza potwierdzić termin. a wszystko dlatego, że małż ma mega zapalenie ucha i ledwo zipie. ból przeszkadza w jedzeniu, spaniu, we wszystkim praktycznie. mam teraz właściwie dwójkę dzieci w domu... nie chciałabym tego przekładać na ostatnią niedzielę września (bo tu u nas tylko w ostatnią niedzielę miesiąca chrzczą), a nie wiem, czy proboszcz jest na tyle ugodowy, żeby zrobić chrzciny w dowolnym terminie (np. jakaś sobota po południu). nie dowiem się, dopóki do niego nie pójdę... probostwo jest po drodze moich spacerów, ale wchodzi się po schodach, więc sama nie wejdę, a wózka jakoś zostawiać przed wejściem nie mam ochoty. wyciągać śpiącej Ewci tym bardziej nie... masakra

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:38   #4645
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh... u nas chrzciny niby za tydzień, ale tak naprawdę to nie wiem, czy damy radę to zorganizować. nie mam ubranka dla Ewci, dla siebie też nie... nie mam zamówionej restauracji, co by ludzi na obiad prosić (bo msza dopiero o 16), nawet nie wiem czy dotrę dziś do księdza potwierdzić termin. a wszystko dlatego, że małż ma mega zapalenie ucha i ledwo zipie. ból przeszkadza w jedzeniu, spaniu, we wszystkim praktycznie. mam teraz właściwie dwójkę dzieci w domu... nie chciałabym tego przekładać na ostatnią niedzielę września (bo tu u nas tylko w ostatnią niedzielę miesiąca chrzczą), a nie wiem, czy proboszcz jest na tyle ugodowy, żeby zrobić chrzciny w dowolnym terminie (np. jakaś sobota po południu). nie dowiem się, dopóki do niego nie pójdę... probostwo jest po drodze moich spacerów, ale wchodzi się po schodach, więc sama nie wejdę, a wózka jakoś zostawiać przed wejściem nie mam ochoty. wyciągać śpiącej Ewci tym bardziej nie... masakra
Odwieczny problem: schody.

za zdrówko męża.

Ja się do chrztu jeszcze nawet nie przymierzam. Wyobrażam sobie, jak stoję w kościele, a ten się drze.
Przedwczoraj weszłam z nim do Rossmanna. W chuście był, a wtedy czasem mogę szybko przelecieć przez sklep. Nie spał jednak jeszcze tak do końca... weszłam, zdążyłam chwycić mleko, a ten się wierci. To szybko do kasy... Nie zdążyłam, bo przede mną była kobita, więc się rozdarł.

Ledwo wyszłam, cisza, spakowałam mleko do torby, schowałam kartę, a tu coś mi ciężko, patrzę: śpi. Zasnął w mig po wyjściu ze sklepu. Co za dziecko...

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:

Jak POSADZIŁAŚ? Tak całkiem na siedząco? Co to za huśtawka?

Mały super na tym zdjątku, śliczne dziecko.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
A ja jakoś nie mogę się wybrać do księdza, żeby zamówić chrzest
Ja na razie zaliczam spacery z bliskością kościoła, co by szoku nie było. Powoli się zbliżam do bramy.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
A sprzątać nie każe?

U mojej kumpeli jest taki ksiądz co rodzicom dzieci komunijnych daje przydziały na sprzątanie. Zapraszam koleżankę do siebie, a ta mi na to, że wtedy nie może to sprząta kościół. Padłam.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 10:17   #4646
araczki
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21483849]Tymek miał spodenki białe w szare paseczki i do tego bluzeczkę z misiem. Jak widać na fotce poniżej. [/QUOTE]

bardzo ladnie sie prezentowal

Cytat:

sliczne te kiecki

Cytat:
Witam
Mam nadzieje, ze przyjdzie na czas, bo chrzest w przyszła niedzielę
Ta sukieneczka w kwiecista łake tez bardzo ładna, tylko czapka z tego kompletu niezbyt mi sie podoba
tez cudne

Malvinka miala taka jak ponizej..
bez butow bo za duze

Cytat:
Ja ubrałam Bruna w niebieskie ogrodniczki,białe body z kołnierzykiem typu polo i białe buciki.Fotka poniżej
Co do restauracji,to my zamowiliśmy obiad,potem był tort z kawą i na końcu zimnego bufetu trochę,bo wódeczka była.
sliczny

Cytat:

nie pokazywalas

fajnie sie bawicie zdjecia cudne

na pazurek to chyba zaczekac az podrosnie i sciac na prosto..

Cytat:
hehe,super wyglada.
Moja ma podobna czapeczke tylko pomaranczowa i wyglada jak czolgista

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A sprzątać nie każe?

U mojej kumpeli jest taki ksiądz co rodzicom dzieci komunijnych daje przydziały na sprzątanie. Zapraszam koleżankę do siebie, a ta mi na to, że wtedy nie może to sprząta kościół. Padłam.

po moim sprzataniu musial by poprawiac a chrztu by nie dal.

ja uwazam, ze coniektorym ksiezom w doopach sie poprzewracalo.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 10:42   #4647
velluto
Zadomowienie

Cytat:
nie martw sie, moja rozgadala sie dopiero jakies 2 tygodnie temu, a jest duzo starsza od Twojej
Cytat:
mi tez podoba sie ta druga bardziej - to jest cały zestaw z tym bolerkiem własnie, ale 19 wrzesnia moze byc naprawde chlodno...

no tak ,rajstopki koniecznie plus to bolerko co w zestawie do kupienia,ale boje sie że mala zmarznie...tak to już bym kupiła tę sukienusie dawno.
ja pod sukienkę zakładam białe body + sweterek na wierzch i mysle ze mała nie zmarznie w koncu w kosciele nie bedzie trzaskajacych mrozów
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21493201] kolejna zachustowana mama. super.
u mnie też tylko pierwsza strona działa. [/QUOTE]
i nawet mam taka zielona chuste jak Ty
Stary 2010-08-20, 10:43   #4648
Siala_Bala
Zakorzenienie

Huśtawka o taka a siedział w niej max 5 minut bo zwalił kupala i trza było przebierać
http://www.inkopol.pl/afoto/deluxe.jpg

Stary 2010-08-20, 11:18   #4649
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
a w którą niedzielę chrzcisz? twoja sukieneczka już pisałam, że piękna i jest z długim czy krótkim rekawkiem?

a rozmawiałam dzis z koleżanka z lubelskiego i u niej jest taka tradycja:
chrzestna - szatka, ubranko do chrztu plus prezent
chrzestny- świeca, opłata za chrzest plus prezent

ful wypas
Moja jest na grube ramiączka
A chrzciny mamy 12 września.

U nas też jest taka 'tradycja' ale ja tam kupiłam wszystko sama nie bede oglądała sie na innych czy kupią, czy może nie

Cytat:

Co do zakładania czapek,to mój też się wkurza na maxa.Całe lato mu nie ubierałam,teraz zrobiło się chłodniej i wietrzniej,więc muszę i za każdym razem jest wielki marud.

Ja tez mam w restauracji i zamówiłam obiad + winko. Kawe/herbate ciasto, jakieś tam przekąśki. Bez żadnej wódki!

U nas też czapka nie jest mile widziana
Dlatego mam bluzy i kurtki z kapturkiem

Cytat:

Ten okres jest jakiś dziwny.Tylko brązowe plamienia ale na wkłądkę to za dużo.
u mnie tez tak było..
takie plammienia brązowe/czerwone..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 12:02   #4650
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Malvinka miala taka jak ponizej..
bez butow bo za duze
sliczna buciki jak dla baletnicy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości