|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Uroczy chłopczyk.
U mnie było tak samo, gdy usypiałam na rękach. Nie było spania w ogóle, tylko ryk przy odkładaniu. Teraz nie usypiam na rękach. Nie jest różowo, ale jest lepiej. |
|
|
|
#4593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zostanie na zawsze. ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Ja też. ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Dziś rano jedna babcia z wnuczką i my. ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Jakie bystre ma oczyska.
|
|||
|
|
|
#4594 | |
|
Konto usunięte
|
Tak
Pierwszy też prawie czarny miałam ![]() Cytat:
w największe upały wózków multum - wtedy, gdy najgorzej dzieci się czują. A w dzień właściwie idealny do spacerów (u nas - ok. 18 stopni, lekki wiatr, bez słońca ale i bez deszczu) pustki Miiraa, fajny facecik
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Już ze 3 tyg nie karmię..
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21465464]Tak Pierwszy też prawie czarny miałam ![]() Gdzie sens, gdzie logika w największe upały wózków multum - wtedy, gdy najgorzej dzieci się czują. A w dzień właściwie idealny do spacerów (u nas - ok. 18 stopni, lekki wiatr, bez słońca ale i bez deszczu) pustki Miiraa, fajny facecik [/QUOTE]No ja ten pierwszy co miałam takie coś okresopodobny to tez czarrne.. ale i tak więcej tego było. A teraz tak kapu kapu brązowe.. to chyba łyknę pigułę Siedze z farba na włosach.. nynyny
|
|
|
|
#4596 |
|
Rozeznanie
|
U nas powtórka z rozrywki prawie dwie godziny pisku
przecież smaczny i słodki a pluje nim) viburcol podałam wcześniej tak zapobiegawczo i też nic - dopiero usnęła a mi kręgosłup siada bo uspokajała się troszeczkę u mnie na rękach, chodziłam i płakałam razem z nią.
|
#4597 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Miałam pisać - od 3 dni Agutka wydaje nowe dźwięki - wyję ze śmiechu Jest agrhuuu, juhuuuu, mama, agugugugg I wszystko to z pięknym, bezzębnym uśmiechem |
||
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21466879]No to farba ci kapie, a nie okres
![]() O kurka, to tak długo maluszkę trzyma? Drugi dzień? Bidulka ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Miałam pisać - od 3 dni Agutka wydaje nowe dźwięki - wyję ze śmiechu Jest agrhuuu, juhuuuu, mama, agugugugg I wszystko to z pięknym, bezzębnym uśmiechem Moja też tak robi ![]() Agrr, pfffff, puuuuuu, guuhh ![]() ![]() A dziś jak ją niosłam to tak mnie 'objęła'. Wiem, nieświadomie, ale i tak rozpłynęłam się
|
|
|
|
#4599 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21466879]
O kurka, to tak długo maluszkę trzyma? Drugi dzień? Bidulka ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Miałam pisać - od 3 dni Agutka wydaje nowe dźwięki - wyję ze śmiechu Jest agrhuuu, juhuuuu, mama, agugugugg I wszystko to z pięknym, bezzębnym uśmiechem No niestety doktorka powiedziała że 3 do 4 dni może być opuchlizna i temperatura, mam nadzieję że jutro będzie lepiej. Prze cały dzień było ok tylko wieczorem taki cyrk
|
#4600 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Uff nadrobilam..ale kobietki pedzicie z p[ostami pare dni mnie nie ma i tyle stron do nadrobienia. Dzioekuje za rady odnosnie sytuacji z mama-zrobilam jak poradzilyscie i w piatek wynieramy sie razem po sukienke. Lea- tesciowa to chyba za bardzo do siebie wziela twoja uwage apropo ubranka. Ale prawda jest taka ze jak ktos chce to znajdzie dziure w calym zeby sie obrazic.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21439860] Fotecki chrzcinowe [/QUOTE]Pieknie Agatka wygladala. wlasnie takiego typu sukienki mi sie podobaja Jaki przystojniak Cytat:
Cytat:
Piekna Pannica, naprawde dorosle na zdjeciach wychodzi. Cytat:
Co do usypiania na rekach i bujania przez rodzine- co ja sie nawalcze z moja babcia, zeby jej nie bujala jak Mala spi w wozku to szok. One nie rozumieja, ze dziecko moze spac bez bujania i noszenia. Milena lubi zasypiac jak jestem obok, tzn klade ja w naszym lozku i ona wtedy zasypia bez niczego, wystarczy ze mnie widzi. Tak samo jak musze cos zrobic w kuchni, ona lezy w bujaczku i jak mnie widzi to jest spokojna i sama sie soba zajmuje a ja spokojnie moge sprzatac. Co do fajek-ja nie palilam , ale moj mąż niestety tak. I odpukac juz 3 tyg nie pali jak mu uswiadomilam co go czeka za iles lat no i koszty niestety, ceny fajek sa straszne a maja jeszcze isc w gore. A tak w ogole to zalatani jestesmy, bo staramy sie o kredyt budowlany i zalatwiamy teraz pozwolenie na budowe-jaka masakra!!! Nie wiedzialam ,ze mozna wymyslac tyle papierkow dla zasady. Mama nadzieje, ze przyszle swieta spedzimy juz z Milenka w naszym wlasnym domku-dosc mam wynajmowania, tym bardziej ze co miesiac idzie spora suma a nic sie z tego nie ma. |
|||||||
|
|
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
Nie nadrobiłam zaległości...Mój syn przyjechał z Polski i nie miałam szans dopchać się do laptopa... Nad ranem wyjeżdżamy już do Polski,a przecież nie mogę wyjechać bez pożegnania z Wami ![]() Niestety w Polsce nie będę miała dostępu do neta...Tak więc odezwę się dopiero po powrocie,czyli za trzy tygodnie. Mam nadzieję,że Oliver dobrze zniesie podróż Pozdrawiam cieplutko Was wszystkie I chwalę się moimi chłopakami
|
|
|
|
#4602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Jestem na wakacjach w Ustroniu Morskim,pogoda do doopy to weszłam na neta.Wszystkiego nie nadrobie. Mam pytanie do matek piersiowych.Od 2 dni mam plamienia na rożowo-brązowo.Takie jak przed okresem.Co to moze być?Okres?Chyba nie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak na szybko to napisze, że podróż nam minęła bardzo dobrze.Jechaliśmy cały dzien.Mał spała jadła i była grzeczna. Nad morzem spotkałam do tej pory 3 osoby zachustowane.Naprawadę sprzydała by mi się teraz taka chusta ale w końcu jej nie kupiam. Bardzo duzo widuję spacerówek Espiro.Czyżby one byly takie dobre? Moja Ola zaczęła wkładać piąstki do buzi i je ssie.Wystawia jezyk i coraz wiecej gada. Ok ide spać.Jutro zajrzę.Moze znajde odpowiedx na moje pytanie. Pozdrawiam Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-08-18 o 23:51 |
|||
|
|
|
#4603 |
|
Raczkowanie
|
Myslalam wlasnie wczoraj o tym.... rzucilam w styczniu (postanowienie noworoczne) tamtego roku a potem w sierpniu zakiełkowała Baska i jakos tak zleciało ale czasami mam chetke zapalic.... Z tym, ze wiem ze jak zaczne to juz po ptokach a przepalic 3.600zł rocznie... to wole na wczasy za to jechac.
Basia mi sie cos cofac zaczela... już pieknie przesypiala 8-9 godzin a tu wczoraj obudzila sie po 6. I caly dzien doslownie żarla.... Jak zawsze je 700-750ml tak dzis prawie 900. I marudkowala caly dzien... jakis skok? 14 tydzien na karku.... Jestesmy po drugiej szczepionce, byl placz a jakze ale to nic.... kiedy po szczepionce ja ubieralam i zalozylam czapke.... wrzask byl taki ze chyba nas za Baltykiem slyszeli.... Wasze dziecka tez tak nie cierpia jak im sie cos przez glowe naklada albo czapki zaklada? Chusta przyszla bedziemy sie jutro chustowac... Oby nie bylo jak przy zakladaniu czapki
Edytowane przez parrotka Czas edycji: 2010-08-19 o 00:19 |
|
|
|
#4604 | ||||
|
Rozeznanie
|
u mnie to byla zapowiedz, dopiero po paru dniach przyszedl okres i lalo sie, ze hej
![]() Fotkaaaa Slonce, koniecznie! ja dzisiaj do fryca, jupiiiiii Cytat:
Cytat:
spokojnej drogi zycze ![]() Cytat:
![]() ja wlasnie dwie chusty zamowione dostalam, jedna LL, druga hoppediz, poki co latwiej zamotac mi sie w LL, jest elastyczna, hoppediz jest tkana i bardzo ciepla, maly kota wczoraj dostawal po 15 minutach noszenia, bo za goraco, za to dzien wczesniej w LL zasnal jak ta lala, jeszcze mam problemy zeby sama sie zamotac, mama troche pomaga, ale z dnia na dzien idzie lepiej, Stefanek nie jest wielkim fanem chusty, mam wrazenie, ze nie lubi jak cos go sciska i krepuje, prezy sie i probuje uwolnic, ale moze sie przyzwyczai, chusty sa naprawde swietne, zapodam potem jakies foteczki ![]() Cytat:
![]() ========================= czesc kobitki, Maluch spal mi od 21.00 do 05, dostal butle i kima dalej a ja juz 'wyspana' wczoraj wizyta u tesciowej przebiegla sympatycznie, oczywiscie Stefanek pokazal rozki i kongos odstawil, tesciowa na to, ze maly nerwus z niego hehe obie z moja mama robia blad - jak on sie drze probuja na sile smoka i bujac badz to na rekach badz w wozku, nie pomagaja tlumaczenia, ze go to wkurza, wiec macham reka i czekam az sie zmecza, na koniec maly trafia do mnie i sie uspokaja ![]() wczoraj tez rodzice poszli do domku troche wczesniej i jak juz zostalismy ze Stefankiem sami to on dopiero zaczal sie wyciszac, polezal na macie, ja przygotowalam kapiel, zjadl butle i pod koniec juz mi zasypial na rekach, biedulo tyle wrazen ma od dwoch dni, przez trzy miesiace mial tylko nas praktycznie i bardzo krotkie odwiedziny znajomkow a teraz dwie babcie, ktore wciaz go caluja, nosza, wokol inni ludzie, obcy dom, zapachy, zal mi go czasem ![]() mysle, ze teskni tez za malzem, juz w sobote tatus bedzie tulil szkoda, ze pogoda sie skitrala, wczoraj do 15.00 padalo, jak bylam u tesciowej doslownie wyrwala mi wozekz reki jak chcialam wyjsc z malym w body z dlugim rekawkiem, przykrytego kocykiem i w wozku, powiedziala, ze jestem niepowazna, ze bedzie chory i w ogole, maly byl mokry jak prosiaczek i przez to tez sie darl ![]() moja mama tez ciagle czyms go nakrywa, wiec jak zostajemy sami rozbieram go do bodziaka zeby dziecko oddech moglo zlapac ![]() no nic, rozpisalam sie ciut margo - rozumiem rozterki w zwiazku z tesciowa , ja mam podwojne wydanie (+moja mama)szaja kardashi - wasze corcie cudne sloneczka
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
||||
|
|
|
#4605 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie kalafiora - musisz zobaczyć. Mój Łukasz źle go znosił Teraz nie jem.Cytat:
Mogą tak co miesiąc przysyłać ![]() Słodka jest ta Twoja Blaneczka Cytat:
Cytat:
![]() za kredyt i domek na święta.Cytat:
....ale masz syna, fiu fiu ![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie skok ![]() Wczoraj wieczorem oglądaliśmy sobie film "Rewers". Podobał mi się, taki niesztampowy. Moja teściowa lubi wnuczkę wozić w wózku i jak mała zaśnie, to ją jeszcze buja, ale wystarczy powiedzieć, żeby nie bujała i jest ok.
|
|
#4606 |
|
Rozeznanie
|
U nas nocka ok. Agatka wstała o 4 zjadła i ani myślała dalej spać, ja zmęczona po pół godzinie dałam spokój i poszłam się położyć pokwękała troszkę nagle budzę się godz. 6
![]() a mała sama usnęłaMam nadzieję że wydobrzeje już i dzisiaj cyrków nie będzie bo w sobotę chcemy na Chmielaki do Krasnegostawu jechać po misia dla malutkiej. U nas od 3 lat taka tradycja że na chmielaki jedziemy i mąż wygrywa na straganie największego możliwego misia strącając wszystkie puszki (wbrew pozorom da się) a sprzedawca ma wtedy boską minę A no i dzisiaj przychodzi mój prezent od TŻ-ta wymyślił i mi zamówił Mango Halogen Over , moja mama go namówiła bo też bierze i jedną przesyłką przyjdzie. Będę testować. Mama powiedziała że się dołoży i w sumie to nas 80zł wyniesie, więc bez żalu nawet jak do dooopy będzie.
|
#4607 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przez głowę wkładamy bez problemu (tzn ja, bo małż się boi ), a ona ani piśnie Dzisiaj gwiazda wstała o 7:30
|
|
|
|
|
#4608 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21472407]Agutka jest chyba ewenementem w tym względzie, bo jest jej totalnie obojętne, jak ją ubieramy
Przez głowę wkładamy bez problemu (tzn ja, bo małż się boi ), a ona ani piśnie Dzisiaj gwiazda wstała o 7:30 [/QUOTE]Moja gwiazda jeszcze nie wstała
|
#4609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie już adoratorki walą do niego drzwiami i oknami (swoją drogą ile on ma lat?) a Maluszek słooooooooooooooooooodki A to zamówiłaś czy zapisałaś sie gdzieś i przysłali Ci próbki? Kobitki help ![]() Aha i jeszcze jedna prośba do mam które organizowały obad dla rodziny po chrzcie w restauracji. Co zamówiłyście do jedzonka? Jakieś przystawki? Wino? Tort? Jestem w tym temacie tooootalnie zielona
|
|
#4610 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i strzela przed nia palcami.. Kurcze fajna ta Twoja mala, Napewno ma 3 miesiace ?? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez sie zawsze cykam czy male dobrze zniesie kilka 'atrakcji' dziennie...a ona chyba lubi ![]() Cytat:
Za tydzien bede wiedziec dokladnie. Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21466879]Miałam pisać - od 3 dni Agutka wydaje nowe dźwięki - wyję ze śmiechu Jest agrhuuu, juhuuuu, mama, agugugugg I wszystko to z pięknym, bezzębnym uśmiechem hihihi, Brawo za postepy dla Agatki. Cytat:
Szczesliwej podrozy ! Cytat:
Cytat:
Spanie tez zaczela zawalac. Budzi sie z glodu. Marudzi w dzien. Wiec pewnie jakis skok jest na rzeczy
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Wypełniałam jakieś ankiety w szpitalu.
szaja, ja też się śmieję, jak Luiza gada Czasami boki można zrywać.A jak kichnie to mówi takie ajuuuuu
|
#4612 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Dziękuję za wszystkie odp w sprawie jedzenia Wszystkie dzieciaczki ze zdjęć Szaja, Agatka to Twoje ksero Śliczna!Cytat:
Jedyne co jest ładne to buciki - kupiłam w Tesco Jeśli chodzi o "przyjęcie" to ja zabieram wszystkich po chrzcie na obiad - nie mamy określonego menu - każdy zamawia co chce (pierwsze i drugie danie) no i oczywiście jakieś winko do tego. Po obiedzie jedziemy do Teściów na wieś - tam będzie deser (kawa i tort) a wieczorkiem grill. Trochę nietypowo, ale nie mamy innych opcji. Zresztą będą tylko najbliżsi. Mam jeszcze inny problem. Chrzest mam o 13 a dziecko je o 11, a potem o 14 nie mam pojęcia jak to rozwiązać? Może przetrzymać go do 12 , chociaż pewnie będzie to mało możliwe z moim żarłoczkiem Buziaki
|
|
|
|
|
#4613 | |||
|
Zadomowienie
|
I tak kupię ale dla znajomych bo córka im się rodzi za kilka dni
Małemu się upiecze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam pytanie do mam które dodają kaszkę do mleka, ile na początek tego dałyście. Troszkę się boję na noc małemu to dawać bo wczoraj na wieczór strasznie wymiotował i nie wiem czy to wina jabłuszka czy nowej herbatki więc teraz z kaszką bym chciała nie przesadzić.---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
|
#4614 |
|
Konto usunięte
|
Magdi, przetrzymaj pół godziny, powinien wytrzymać
![]() Cate - ja na 150ml wody + 5 miarek mleka dałam niecałe półtorej miarki kleiku ryżowego o smaku jabłkowym (bez mleka i glutenu). |
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21474698]
Cate - ja na 150ml wody + 5 miarek mleka dałam niecałe półtorej miarki kleiku ryżowego o smaku jabłkowym (bez mleka i glutenu).[/QUOTE] A jaki smoczek masz do tego bo zastanawiałam się nad tym czy ten co mam nie będzie za mały.
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
Chwale sie
wlasnie Malvinka przekracila sie z brzucha na plecy ![]() Polozylam ja na macie na brzuchu a ta po chwili fik i na plecach poza mata
|
#4617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Malvinki.Mam pytanie a dokładniej to dwa ![]() 1. Ile wasze dzieciaki zjadają takiego deserku czy zupki, bo mój ze 2-3 łyżeczki i już pluje ![]() 2. Przyznać się która ma dobry depilator, najlepiej taki z nasadką golącą bo nie wiem na jaki się zdecydować
|
|
#4618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4619 |
|
Raczkowanie
|
a my wczoraj się ważyłyśmy w 11 tygodniu ważymy 5500 ale nie wiem ile mierzymy na bank 62(może ciut więcej)
a dzisiaj moje dziecko śpi jak zaczarowane - nie wiem co jest - z jednej strony fajnie a z drugie jakoś tak dziwnie i cicho w domu- już boję się co będzie w nocy...
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nocka znów przerywana dwukrotnie - 0.40, 3.40, 6.40 - tak wypadły karmienia. może jak w domu się uspokoi, to i nocki lepsze wrócą. wczoraj miała problem zasnąć, bo teściowa się w kuchni tłukła, a poza tym w wyniku nadmiaru wrażeń i chaosu ewcia kilka razy padła wczoraj na rękach, klacie i gdy po wieczornym karmieniu odkładałam ją śpiącą do łóżeczka, nagle się wybudziła i zaczęła piszczeć. myślałam, że kładąc ją na brzuszek coś jej uszkodziłam, przestraszyłam się i wzięłam ją spowrotem na ręce. mała terrorystka
![]() dziś byliśmy u przyszłej matki chrzestnej, oficjalnie ją o to poprosić, a teraz siedzimy z Ewcią same, a małż gnije w kolejce do laryngologa. coś mu się z uchem zadziało. już wczoraj go bolało, ale się oczywiście nie przyznał... w efekcie odburknął coś mamusi, gdy zwróciła mu w jakiejś kwestii uwagę (nie wiem o co chodziło, bo już spałam) i ta się poczuła urażona. wyjechała dziś rano, gdy spał, bez pożegnania, po przepłakanej (podobno) nocy (i tak planowała dziś rano wyjechać). ciekawe, czy gdyby nie to, że nie spałam, bo karmiłam, czy pożegnałaby się ze mną... no i ciekawe, czy przyjadą na chrzciny... mi to zwisa, ale na dziecku nie powinna się odgrywać... lecę szukac jakiejś chrzcielnej kiecki dla Ewci. odpada mi kupowanie białej szatki i świecy, bo matka chrzestna zobowiązała się zakupić ![]() i chwalimy się - Ewcia kończy dziś 2 miesiące!!! z tej okazji walnęła mega kupsztala tuż przed wyjazdem do chrzestnej (dobrze, że nie w drodze ani w gościach )
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-08-19 o 14:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

uśpię ją na rękach ale jak tylko odłozę do łóżeczka to ona otwiera oczy

?

??
za kredyt i domek na święta.
dla Malvinki.