|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23431 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kusicielko!
|
|
#23432 |
|
Wtajemniczenie
|
no masakra sama też na pewno wezmę bo jak nie wziąć tych 7 produktów w tej cenie ... Ależ jestem podekscytowana
|
#23433 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21464739]solaola dziekuje
piekny korkociag, ![]() ![]() bardzo ladne masz wloski Dziękuję pięknie Cytat:
Cytat:
Ostatnio moje włosy są bardzo miękkie i myślę, że ta miękkość zabrała mi objętość . Może to też trochę wina zdjęcia, bo włosy były jeszcze wilgotne przy samym skalpie i nie odbiły tak dobrze, jak już zupełnie suche. Nie wiem,co poradzić na tę miękkość, bo czegokolwiek bym nie użyła, to są wiecznie bardzo miękkie, a objętości niet ![]() Cytat:
Spróbuję na pewno, dzięki za podpowiedź, zazwyczaj też stosuję tshirt, ale teraz nie ma mnie w domu od początku wakacji i praktycznie nie robię plukingu( a wiem, że dodałby mi objętości, muszę spróbować). Cytat:
Wpiszę z dokładnym opisem wizyty, ale muszę zebrać namiary, bo nie jestem miejscowa i nie wiem dokładnie co i jak. ![]() Wiesz, co do tych wypustek to sama nie wiem. Wrzucę później zdjęcie. Dziś w nim spałam- rano włosy w większości proste Po reanimacji wodą i odżywką się pozbierały- nie mogę się zebrać żeby zrobić żel lniany...może dziś?![]() Cytat:
Tak, co do korkociągowania to racja, włosy często się zwijają w jeden korkociąg. O jak mocnym skróceniu myślisz? Bo z drugiej strony obawiam się tego co napisałaś niżej- że włosy krótsze nie będą chciały się tak kręcić... Kropciu, oddaj mi, ja ja chętnie przygarnę O jakiej odżywce Romantici mówicie? Może i ja bym jej poszukała? W Naturze jest przecena na kosmetyki Artiste- odżywki, keratynę, jedwab w sprayu i żele
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|||||
|
|
|
#23434 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak już to się ciągnie od ogólniaka, który skończyłam daaawno temu. Głodówki okresowe też. Teraz wprowadziłam suplementy witaminowe i zdrowe ziółka więc wzbogacam organizm. Aktualnie staram się odżywiać zdrowo, wiem, że wszystko idzie w parze. Eloe, zdjęcia zaraz wkleję raz jeszcze. Co do rozdwojonych włosów to nie widzę u siebie nic takiego co opisałaś. Po prostu niektóre końcówki zaczynają się rozdwajać. Trudno to zapewne było wszystko ściąć (podcinała mnie kuzynka-fryzjerka), ponieważ jak pisałam włosy są różnej długości a już nie chciałam żeby je dodatkowo cieniowano. Keratynę mam i jedwab też Powyciągam to wszystko i cyknę fotę, ilości dość przerażające![]() Cytat:
Wszystkie Wasze rady wcielam w życie raz z mniejszym raz z większym skutkiem. Ładne włosy mam do momentu gdy skończę je ugniatać nad wanną z głową spuszczoną, wtedy loki są mięsiste. Gdy przyjmuję pozycję stojącą i przerzucam włosy w tył, wszystko idzie na marne. Moje włosy nie są ciężkie, muszę je ręcznie poukładać, wtedy z tych grubszych loków robią się cienkie fale - ugniatanie pomaga je skręcić ale grubości nie nabierają. Chyba Ewelka miała podobny problem. To samo dotyczy plunkingu, nie sprawdza się bo muszę włosy ręcznie ułożyć co psuje efekt. Jak radziłaś, kolejne mycie zgodnie z wkazówkami, efektem się podzielę. Idę szukać tych zdjęć. Znalazłam - nie sądzę by moje włosy wyglądały dziś lepiej niż na zdjęciach, ale postaram się zrobić później aktualne celem porówania. Edytowane przez baybe3 Czas edycji: 2010-08-19 o 13:42 Powód: dodanie zdjęć |
|||
|
|
|
#23435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: a wloski na fotkach nie wygladaja wcale zle, jak dla mnie wlasnie stylizacja to Twoja bolaczka
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-08-19 o 14:15 |
|
|
|
|
#23436 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
balabym sie za to parafiny. Cytat:
![]() Cytat:
kusicielko ![]() Cytat:
dlatego - nie przerzucam wlosów do tylu ![]() po odcisnieciu rekami, odciskam koszulka, potemdaje im troszke obeschnac (5-10 min) chodze tak sobie z glowa w dół, albo na bok (nie dotykajac wlosow rekami) i nakladam żel. przerzucam dopiero po wysuszeniu. wtedy jak sa juz ulozone i 'zastygniete' w tej pozycji nic strasznego sie im nie dzieje ![]() oczywiscie metoda dziala tylko wtedy, gdy suszysz szuszarka. 2 czy 3 godzin w takiej pozycji nie da sie wytrzymac :P |
||||
|
|
|
#23437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Ja dzisiaj przeżywam kryzys lokowy , a na głowie po kilku minutach puszenie, ale już to było ładniejsze od włosów zaraz po umyciu. Mam dwa wyjścia - albo uzbroić się w cierpliwość i dać odżywce jeszcze jedną szansę, albo przeprosić się z odżywką Fitomedu. Tylko ona jest mało emolientiowa (nauczyłam się tego od Eloe ) i wpadałam na pomysł co by do niej kapkę olejku rycynowego dodać. Obawę mam tylko, że może to obciążać, wiec dziewczyny, które tak robią, proszę ładnie o opinię. I jeszcze jeżeli chodzi o tę odżywkę NaturVital - super dużo włosów mi po niej wypadło, nie mam pojęcia czemu, przecież ona ma za zadanie powstrzymać wypadanie. ![]() Czas też chyba wybrać się do fryzjera, wycieniować końcówki. Problemem moim jest to, że przy skalpie włosy są oklapnięte, a objętości nabierają zaraz przed uchem. ![]() Co Wy o tym wszystkim sądzicie? Rybiorku, ja też odezwę się pv w sprawie diety. |
|
|
|
|
#23438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieso to golonka, kotlety, kielbachy)
|
|
#23439 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do Twoich problemów, to może dłuższe ugniatanie + microfibra? Więcej wody się pozbędziesz to powinny być lżejsze, i w tej pozycji podpełznij do plunkingu, on zawsze coś pomoże i trochę wody pójdzie w koszulkę Cytat:
(uwaga, kolejne dzikie skojarzenie) w seks-szopach są takie uprzęże, wyglądają jak bardziej skomplikowana huśtawka, mocujesz hak do sufitu i podwieszasz toto, może by się dało tak ustawić żeby wisieć głową w dół aż loki wyschną? Cytat:
![]() a z tym dodawaniem olejków to musisz wypróbować, wszystko zależy od włosów, dziewczyny często czymś wzbogacają, kiedyś Rybiorem mi poradziła ukręcić kallosa z kokosem i było przyjemnie dość a na objętość ugniatanie, koszulkowanie, ja żeby swoje wczoraj ruszyć (a żeby same się kręcić są niektóre za krótkie) to ugniatałam aż mi prawie ręce odpadły ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Kropciu, o ja Cię kręcę! A jak te rzeczy są składowo, w sensie zgodne z CG, nie dla ścisłych czy jak? Bo ja chyba pragnę tego bardzo |
||||
|
|
|
#23440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23441 |
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21484761]
[/QUOTE]ja śpię tak, jak kiedyś mówiłam, znaczy włosy za poduszkę, i nic się z nimi nie dzieje w nocy, nie muszę kombinować w celu reanimacji. całe szczęście
|
|
|
|
#23442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23443 | |
|
Konto usunięte
|
u mnie dzis uczta keratynowo-pantenolowo-aloesowo- miodowa
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
i podziwiam Cie u mnie to nie dziala- wszelkie wysilki coby spac chocby w jednej pozycji spelzaja na niczym coz ... taki moj urok
|
|
|
|
|
#23444 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, podczytuje Was duzo i probuje pomoc moim wlosom troche. MIeszkam w UK i mam pytanie do Rybiorka: Czy sa jakiejs odzywki w UK, ktore moglabys polecic do mycia wlosow i ktore mozna dostac na high street? Chcialabym wyprobowac ta metode, ale nie mam pojecia, ktore by sie najbardziej nadawaly. Dzieki
|
|
|
|
#23445 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, może mi któraś podpowiedzieć co się robi z tą amlą?
![]() Nie mam pomysłu jak sformułować pyt, do wyszukiwarki, bo na pewno już to gdzieś było, a jak wpisze "amla" to milion zagadnień mi wyskoczy. ![]() Rozcieńcza się ten proszek i nakłada na włosy i zmywa? W jakich proporcjach? Zielona jestem
|
#23446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#23447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to zdecydowanie cos dla mnie :P przeczytałam to Tztowi i odpowiedział - "to już wiesz co dostaniesz na gwiazdke" :P [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21486645] pamietam i podziwiam Cie u mnie to nie dziala- wszelkie wysilki coby spac chocby w jednej pozycji spelzaja na niczym coz ... taki moj urok [/QUOTE]ja rowniez podziwiam. spie na boku, i jak w koncu zasne to leze do rana na tym samym, ale zanim zasne to sie 5 razy przekrecam :Pzastanawiam sie czy nie polozyc kokosa na jakies 2-3 dni. wczoraj bylam na wyrwaniu drugiej ósemki i jestem spuchnieta cala, do niedzieli raczej z domu nie wyjde ;P |
|
|
|
|
#23448 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#23449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- wklejam coś do składowego z próbek ale te napisy są takie małe składy dziwne są ...
|
|
#23450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#23451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z produktow do zamowienia z brytyjskiej strony britishcurlies mohe polecic daily fix odzywka myjaca firmy curl junkie, ostatno firma darcys botanicals tez zrobila odzywke myjaca, dostalam probke i fajna jest roznica oczywiscie w cenie, na BC sa produkty typowo dla kreconych. Skladniki takie jakie nasze wlosy kochaja. No ale i ceny srednio 12 funtow. W poundsiakach ceny wiadomo 2funty. Ta umberto you mnie kosztuje chyba 6 euri. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- sorki za bledy, jestem w busie i pisze na telefonie, nie mam mozliwosci edycji i glupi korektor sie wlacza, chodzi o euro oczywiscie
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-08-19 o 18:57 |
|
|
|
|
#23452 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to wcale nie jest takie straszne zwłaszcza, że wcale tak często tego nie stosuję. Staram się myć włosy rano, wieczorem myję, gdy wcześnie wychodzę a tak to wiążę i mogę się kręcić ile chcę ![]() oj, współczuję ósemek, możesz kilka dni pochodzić, ja tak czasami robię ale czy to lepszy efekt daje? Bardziej zabezpiecza, no i tak na zasadzie, że lepiej mieć smacznego kokosa na nich niż nic Cytat:
|
||
|
|
|
#23453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do Fitomedu możesz dodać oleju, sama będziesz musiała ustalić ilość, która nie obciąży włosów. |
|
|
|
|
#23454 |
|
Konto usunięte
|
jaki i czy wogole jest sens dodawania odrobiny olejku do odzywki d/s ? czy on sie nie wyplucze razem z odzywka
|
|
|
|
#23455 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Ci bardzo. Z british curlies mam dwie odzywki curl junkie, i caly czas mnie korci, zeby cos zamawiac, ale wlasnie ceny mnie przerazaja i myslalam, ze na odzywke do mycia to moze nie bede tyle wydawala, ale na jakas maske bym sie skusila
|
|
|
|
#23456 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21488660]jaki i czy wogole jest sens dodawania odrobiny olejku do odzywki d/s ? czy on sie nie wyplucze razem z odzywka
[/QUOTE]Obiecałam Małgosi i muszę w końcu zrobić tę adnotację ![]() Mianowicie, odżywki przy zwykłym spłukiwaniu nie spłukują się całkiem z włosów. Trochę ich na włosach zostaje. Nawet tych, które składają się tylko ze składników zmywalnych za pomocą wody. Autorka bloga Natural haven pisała, że aby zmyć to co jest zmywalne samą wodą, trzeba by włosy płukać kilka minut. Zazwyczaj tego nie robimy tak długo. Odżywka w części zostaje na włosach, jej składniki nie działają tylko wtedy kiedy trzymamy produkt na włosach, ale i po spłukaniu. Np. wygładzają włosy, tworzą film, który je chroni przed nabieraniem zbyt dużej ilości wody, chronią przed uszkodzeniami mechanicznymi. Dodanie oleju do odżywki, która jest mało treściwa, wodnista, którą uważamy za zbyt lekką ma sens. Porcja oleju może włosy otulić filmem, który pomoże nam włosy ujarzmić albo wygładzić, zmiękczyć itd. [przy myciu odżywką spłukuję włosy dłużej niż przy myciu szamponem, pomagam im tym samym pozbyć się tego co usunąć może sama woda] ps. olej ma dodatkowo to do siebie, że jeśli damy go za dużo woda go nie zmyje, inaczej mogłybyśmy zmywać oleje właśnie wodą a nie odżywką czy szamponem. Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2010-08-19 o 20:14 |
|
|
|
#23457 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nasuwa mi sie nastepujacy wniosek- dobrze jest delikanie "niedoplukiwac" odzywki z wlosow
|
|
|
|
|
#23458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(przynajmniej u umnie) z tym ze Curl Fix jako jedyny jest niezgodny z CG, ma pq-11 ale za to co czyni w wloskami to mu wybaczam z innych moge polecic firme Crown Pride i ich maski: - z tucumy - z maslem shea w przyszlym tygodniu bede robic zamowienie i mam na liscie pare nowych masek z jeszcze innych firm, dam znac jak sie sprawuja ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21489993]dziekuje Syrenko za wyczerpujaca odpowiedz nasuwa mi sie nastepujacy wniosek- dobrze jest delikanie "niedoplukiwac" odzywki z wlosow [/QUOTE]nie wszystkim moze sluzyc, jak ktos daje odzywke bs to moze miec za duzo, ja chyba splukuje cala odzywke ds bo ostatnie plukanie trwa dosc dlugo, no ale i tak stosuje potem bs wiec wlos jest chroniony
|
|
#23459 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21489993]dziekuje Syrenko za wyczerpujaca odpowiedz
nasuwa mi sie nastepujacy wniosek- dobrze jest delikanie "niedoplukiwac" odzywki z wlosow [/QUOTE]Owszem, jeśli ktoś potrzebuj treściwszej ochrony, przydatne jest to również zimą. |
|
|
|
#23460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

Kusicielko!

).
. Może to też trochę wina zdjęcia, bo włosy były jeszcze wilgotne przy samym skalpie i nie odbiły tak dobrze, jak już zupełnie suche. Nie wiem,co poradzić na tę miękkość, bo czegokolwiek bym nie użyła, to są wiecznie bardzo miękkie, a objętości niet 

Po reanimacji wodą i odżywką się pozbierały- nie mogę się zebrać żeby zrobić żel lniany...może dziś?
Jak bez zdjęć mamy ci pomóc?

I jeszcze jeżeli chodzi o tę odżywkę NaturVital - super dużo włosów mi po niej wypadło, nie mam pojęcia czemu, przecież ona ma za zadanie powstrzymać wypadanie. 

coz ... taki moj urok