Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 782 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 12:21   #23431
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
Hmm nie do końca miarodajne są te zdjęcia- na tym w ciemnych włosach miałam je nawinięte na papiloty, dodatkowo utrwalone mocną pianką.
A Ty!
Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
w sumie już w takiej rozpaczy nie jestem
to dobrze
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś jest zainteresowana tym zestawem ?
Dodam że będę miała do nich dostęp za jakiś tydzień lub od 1 września w cenie (prawdopodobnie) 125 zł!!!
Kusicielko!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:24   #23432
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A Ty!
to dobrze
Kusicielko!
no masakra sama też na pewno wezmę bo jak nie wziąć tych 7 produktów w tej cenie ... Ależ jestem podekscytowana

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:48   #23433
solaola
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21464739]solaola dziekuje
piekny korkociag, i taki grubasny!
bardzo ladne masz wloski [/QUOTE]
Dziękuję pięknie
Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Ja przy swoich kręconych zrezygnowałam z grzywki, musiałam ją ciągle prostować, a to mi się nie podobało. Teraz mam taką długą na bok i też robi mi się coś na kształt korkociągu (ale tylko czasem).
Ja przed kręconymi miałam grzywkę, teraz całe szczęście mi odrosła i sięga do brody. Denerwuje mnie trochę, bo często mi opada na oczy.
Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
Solaola- sciece super, ale mam wrazenie, ze chyba jakoś ubyło Ci objętości? Czy to wina zdjęcia?
Dzięki
Ostatnio moje włosy są bardzo miękkie i myślę, że ta miękkość zabrała mi objętość. Może to też trochę wina zdjęcia, bo włosy były jeszcze wilgotne przy samym skalpie i nie odbiły tak dobrze, jak już zupełnie suche. Nie wiem,co poradzić na tę miękkość, bo czegokolwiek bym nie użyła, to są wiecznie bardzo miękkie, a objętości niet
Cytat:
to spróbuj zrobić plunking, może się uda, na yt widziałam dziewczyny, które sobie ładnie z tym radziły, mnie najwygodniej tshirtem wychodzi

pierwszorzędny słodziak

ja mam coś niby grzywkę ale wychapana śmiesznie, za krótka i dzika ogólnie mówiąc, korkociąg to moje marzenie

Spróbuję na pewno, dzięki za podpowiedź, zazwyczaj też stosuję tshirt, ale teraz nie ma mnie w domu od początku wakacji i praktycznie nie robię plukingu( a wiem, że dodałby mi objętości, muszę spróbować).

Cytat:
Dziękuję Podoba mnie się Kamienna Góra
Może wpisałabyś fryzjerkę tutaj?
Fajny Mam ręczniczek naczepkowy o podobnej konstrukcji. Świetnie się trzyma na głowie.
Powiedz tylko, czy te wypustki nie są za duże? Bo wygląda na wypustkowy
Tak? Byłaś już kiedyś?
Wpiszę z dokładnym opisem wizyty, ale muszę zebrać namiary, bo nie jestem miejscowa i nie wiem dokładnie co i jak.
Wiesz, co do tych wypustek to sama nie wiem. Wrzucę później zdjęcie. Dziś w nim spałam- rano włosy w większości proste Po reanimacji wodą i odżywką się pozbierały- nie mogę się zebrać żeby zrobić żel lniany...może dziś?
Cytat:
Solaola słodki ten korkociąg Tez mnie się robi, ale nie taki mięsisty, jak u Ciebie. Zachwycam się, bo ogólnie masz tendencję do korkociągowania
Ciekawe, czy po skróceniu nie miałabyś włosów bardziej 3b

Mogłaś za mocno wcieniować włosy - zbyt krótkie przy 2 i 3a mogą nie chcieć się kręcić, gdy są za krótkie.
Dzięki Mówisz? Włosy 3b to dla mnie marzenie Tak, co do korkociągowania to racja, włosy często się zwijają w jeden korkociąg. O jak mocnym skróceniu myślisz? Bo z drugiej strony obawiam się tego co napisałaś niżej- że włosy krótsze nie będą chciały się tak kręcić...

Kropciu,
oddaj mi, ja ja chętnie przygarnę

O jakiej odżywce Romantici mówicie? Może i ja bym jej poszukała? W Naturze jest przecena na kosmetyki Artiste- odżywki, keratynę, jedwab w sprayu i żele

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:33   #23434
baybe3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
zrób zdjęcie, popatrzymy
tylko wiesz, fryzjer to już ostateczność, a włosy naprawdę potrzebują czasu masz chociaż jakiegoś 'fryzjera od kręconych' na oku?
Zdjęcia wklejałam w tym wątku jak zaczęłam pielęgnację, za chwilę odszukam i wkleję raz jeszcze bo chyba niewiele się zmieniło. Na razie nie mam żadnego fryzjera na oku, a do tzw. profesjonalnych, do których się czeka co najmniej 2 tygodnie już nie pójdę. Byłam u 3 takich - każdy ściął mnie w ten sam sposób i fryzurka była super ale tylko do włosów prostych, chociaż zaznaczałam wyraźnie o co mi chodzi.

Cytat:

No to sama sobie też odpowiedziałaś... Co to za dieta, że źle się odżywiasz? MŻ?
Miesiąc po zmianie pielęgnacji to trochę mało, by mówić o tak dużych nowych włoskach. Obawiam się, że to połamańce
Co to dokładnie oznacza? Czy włos jest cały, potem się rozdziela, później znów jest cały i na końcu znów się rozdwaja? Taki włos z dziurką i wachlarzykiem na końcu? Jeśli tak masz, to zniszczenia ocenię na co najmniej spore.
Cóż... Wówczas lepiej obciąć powyżej pierwszego rozdwojenia.
Mógł Cię na dodatek z tej objętości wyciachać (kretyńskie komentarze, ze i tak się spuszą ) albo... po prostu masz cienkie włosy i nie powinnaś wówczas ich zapuszczać.
I proteiny. Keratynkę masz?
Będziemy Cię wspierać.
To pojechałam Widzę, ze obrazowość się do mnie przyczepiła
Wklejaj, wklejaj Jak bez zdjęć mamy ci pomóc?
Dieta MŻ i inne, dodatkowo stosowałam różne odchudzające wspomagacze Tak już to się ciągnie od ogólniaka, który skończyłam daaawno temu. Głodówki okresowe też. Teraz wprowadziłam suplementy witaminowe i zdrowe ziółka więc wzbogacam organizm. Aktualnie staram się odżywiać zdrowo, wiem, że wszystko idzie w parze.

Eloe, zdjęcia zaraz wkleję raz jeszcze. Co do rozdwojonych włosów to nie widzę u siebie nic takiego co opisałaś. Po prostu niektóre końcówki zaczynają się rozdwajać. Trudno to zapewne było wszystko ściąć (podcinała mnie kuzynka-fryzjerka), ponieważ jak pisałam włosy są różnej długości a już nie chciałam żeby je dodatkowo cieniowano.

Keratynę mam i jedwab też Powyciągam to wszystko i cyknę fotę, ilości dość przerażające

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
coz ja tez nie mam juz tego co mialam 7 lat temu, niestety niektore leki potrafia skutecznie zniszczyc wloski, stracilam ich duzo i mam dzisiaj chyba tylko polowe z gestosci jaka mialam.

Ale do rzeczy:
Najpierw dieta, ja jestem spec od diet bo kiedys rowniez ciagle bylam na diecie, obecnie tez jestem ale nie z powodu kilogramow a z powodu tego ze nie moge pic mleka krowiego I jego produktow, jadam inne rzeczy I nie licze kalorii, jakbys chciala porady co zrobic zeby poprawic wloski I jednoczesnie trzymac diete (nie wiem jaki jest powod diety) to sluze rada (pisz na pv), moze nie jestem dietetykiem ale wage trzymam od lat ta sama, a wloski od paru miesiecy praktycznie w ogole nie wypadaja, dzisiaj po myciu nic mi w rece nie zostalo, napewno cos sie splukalo z odzywka ale jesli nie mialam nic w reku znaczy ze wypadaja sladowe ilosci.

Co do struktury wloskow – jakbym czytala o swoich, podstawa jest taka – duzo na wlosy przed myciem, srednio po myciu a do stylizacji minimum, tylko tak nie obciazysz wloskow I jednoczesnie je ujarzmisz, po pierwsze to na chwilke odstaw oleje, nadmiar olejow skutkuje smetnymi zwisami (mowie z doswiadczenia cienkowlosej), zacznij dodawac 1-2 lyzki oleju np. Kokosowego lub zwyklej oliwy do maski przed myciem (Kallos sie swietnie nadaje jako baza, 1-2 duze lyzki kallosa plus 1-2 lyski oleju/oliwy), rob taka maske 2-3 tygodniowo, wystarczy 15m, potem mycie I odzywcza maska, jak nie masz czasu wystarczy 5m, masz czas – tez nie przesadzaj, cienkie wlosy nie potrzebuja trzymania maski dlugo, 15-20m jest wystarczajace (ja tak robie chyba ze sie zagapie w tv), jak splukasz (koniecznie chlodniejsza woda) to teraz wazne jest zeby nalozyc nie za duzo, jesli masz problem z nakladaniem malej ilosci przerzuc sie na nakladanie odzywki b/s na mokre, jak? Splucz maske, zakrec wode, nie dotykaj wlosow niech z nich kapie, wez na dlon odzwywke b/s (polecam joanny bo sa lekkie ale tylko miod&cytryna lub len&rumianek, pozostale juz sa za ciezkie do cienkich wloskow) wielkosc polska pieciozlotowka, rozetrzyj w dloniach I przejedz po wlosach, potem zacznij wloski ugniatac, sprawi to ze loki zaczna sie formowac I jednoczesnie odcisniesz nadmiar wody (nakladanie na mokre eliminuje problem nalozenia wiekszej ilosci, przy odciskaniu nadmiar spadnie razem z woda), dalsza technika to juz zalezy co chcesz osiagnac, warto sprobowac najpierw nie nakladac stylizatora , moze sie okazac ze sama odzywka posluzy za stylizator, jesli tak ja ja masz malo czasu to po odcisnieciu wody rekami wez recznik z mikrofibry lub sciereczke lniana I delikatnie przykladaj do glowy (stoisz pochylona w dol), to sposob Syrenki – harmonijkowanie, formuje loki I zbiera nadmiar wody), gdy wlosy sa wilgotne, naloz zel/krem – wez na dlon ilosc mniejsza niz odzywki b/s, rozetrzyj w dloniach I delikatnie ugniataj loki, jak caly stylizator bedzie na wlosach, glowa w gore, ewentualnie delikatnie przeloz wloski na czubku (ja tak robie zeby przedzialek w miare symetrycznie wygladal) I finito! Teraz pozwol im wyschnac lub uzyj suszarki z dyfuzorem, jak wyschna bardzo delikatnie mozesz ugniesc (wlosy musza byc 1005 suche, ugniatanie musi byc delikatne) zeby pozbyc sie sztywnosci po stylizatorze.

Sprobuj tak zrobic choc raz, ale dokladnie tak jak opisalam, w 99% daje to naprawde swietny rezultat, jesli sprobujesz daj znac
Rybiorku, co do diety, odezwę się n pv.

Wszystkie Wasze rady wcielam w życie raz z mniejszym raz z większym skutkiem. Ładne włosy mam do momentu gdy skończę je ugniatać nad wanną z głową spuszczoną, wtedy loki są mięsiste. Gdy przyjmuję pozycję stojącą i przerzucam włosy w tył, wszystko idzie na marne. Moje włosy nie są ciężkie, muszę je ręcznie poukładać, wtedy z tych grubszych loków robią się cienkie fale - ugniatanie pomaga je skręcić ale grubości nie nabierają. Chyba Ewelka miała podobny problem. To samo dotyczy plunkingu, nie sprawdza się bo muszę włosy ręcznie ułożyć co psuje efekt.

Jak radziłaś, kolejne mycie zgodnie z wkazówkami, efektem się podzielę.

Idę szukać tych zdjęć.

Znalazłam - nie sądzę by moje włosy wyglądały dziś lepiej niż na zdjęciach, ale postaram się zrobić później aktualne celem porówania.

Edytowane przez baybe3
Czas edycji: 2010-08-19 o 13:42 Powód: dodanie zdjęć
baybe3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 14:14   #23435
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baybe3 Pokaż wiadomość
Z

Rybiorku, co do diety, odezwę się n pv.

Wszystkie Wasze rady wcielam w życie raz z mniejszym raz z większym skutkiem. Ładne włosy mam do momentu gdy skończę je ugniatać nad wanną z głową spuszczoną, wtedy loki są mięsiste. Gdy przyjmuję pozycję stojącą i przerzucam włosy w tył, wszystko idzie na marne. Moje włosy nie są ciężkie, muszę je ręcznie poukładać, wtedy z tych grubszych loków robią się cienkie fale - ugniatanie pomaga je skręcić ale grubości nie nabierają. Chyba Ewelka miała podobny problem. To samo dotyczy plunkingu, nie sprawdza się bo muszę włosy ręcznie ułożyć co psuje efekt.

Jak radziłaś, kolejne mycie zgodnie z wkazówkami, efektem się podzielę.

Idę szukać tych zdjęć.

Znalazłam - nie sądzę by moje włosy wyglądały dziś lepiej niż na zdjęciach, ale postaram się zrobić później aktualne celem porówania.
to pogrubione to jakbym czytala o sobie, ile ja produktow uzylam i w koncu doszlam do wniosku ze szkopul jest w stylizatorze, i wiesz co mialam racje! ale oczywiscie nie pytajcie ile stylizatorow mam w szafie, 2 tygodnie temu przez przypadek znalazlam kombinacje ktore daje super efekty (fotki ktore wkleilam w sobote, przedwczoraj i wczoraj), musisz zaczac szukac stylizatora ktory utrzyma ksztalt lokow i jednoczesnie ich nie obciazy, ja uzywam produktow amerykanskich bo na szczescie mam dostep wiec niestety dziewczyny musza cos podpowiedziec, to musi byc najlepiej przezroczyste i nie za geste nie za rzadkie, lepiej zeby sie za mocno nie kleil do rak - generalnie opisalam Ci stylizator ktory uzywam, dzieki temu ze nie lepi sie do rak moge ugniatac wloski podczas suszenia

edit: a wloski na fotkach nie wygladaja wcale zle, jak dla mnie wlasnie stylizacja to Twoja bolaczka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-08-19 o 14:15
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 15:14   #23436
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-makadamia.htm

Czy ten balsam mogę bez obaw stosować? Jest tam amodimethicone - czy należy się go obawiać?
amodimethicone po zapachu, ja bym sie nie bala.
balabym sie za to parafiny.

Cytat:

To też świetny pomysł
Fioletowy Hegron
Są jeszcze Kauflandowe odżywki Aila czy coś w ten deseń. Skład mają świetny do mycia. Anka.d ostatnio zakupiła, ale jeszcze nie widziałam raportu. Chyba, że w codzienniku...
Zaraz poszukam w analizowym, to podkleję.
Sa tez Garniery (ten z awokado i Karite) oraz bezsilikonowy.
jeszcze nie wyprbowalam. jestem w polowie butli pottersa, ale specjalnie dla Ciebie przy nastepnym myciu wyprobuje Aile

Cytat:
Dodam że będę miała do nich dostęp za jakiś tydzień lub od 1 września w cenie (prawdopodobnie) 125 zł!!!

http://tdream.pl/pl/curl-collection-...onych.html#op1
sa gdzies sklady?
kusicielko
Cytat:
Ładne włosy mam do momentu gdy skończę je ugniatać nad wanną z głową spuszczoną, wtedy loki są mięsiste. Gdy przyjmuję pozycję stojącą i przerzucam włosy w tył, wszystko idzie na marne. Moje włosy nie są ciężkie, muszę je ręcznie poukładać, wtedy z tych grubszych loków robią się cienkie fale - ugniatanie pomaga je skręcić ale grubości nie nabierają. Chyba Ewelka miała podobny problem. To samo dotyczy plunkingu, nie sprawdza się bo muszę włosy ręcznie ułożyć co psuje efekt.
mam dokladnie to samo!
dlatego - nie przerzucam wlosów do tylu
po odcisnieciu rekami, odciskam koszulka, potemdaje im troszke obeschnac (5-10 min) chodze tak sobie z glowa w dół, albo na bok (nie dotykajac wlosow rekami) i nakladam żel. przerzucam dopiero po wysuszeniu. wtedy jak sa juz ulozone i 'zastygniete' w tej pozycji nic strasznego sie im nie dzieje
oczywiscie metoda dziala tylko wtedy, gdy suszysz szuszarka. 2 czy 3 godzin w takiej pozycji nie da sie wytrzymac :P
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 15:35   #23437
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Dziękuję pięknie

Ja przed kręconymi miałam grzywkę, teraz całe szczęście mi odrosła i sięga do brody. Denerwuje mnie trochę, bo często mi opada na oczy.
Też tak mam, dlatego często chadzam ze spinką i podpinam, bo czasami nie idzie wytrzymać.

Ja dzisiaj przeżywam kryzys lokowy. Umyłam włosy, nałożyłam odżywkę (niebieską, o której wczoraj pisałam) NaturVital i klop, sztywne włosy, loki rozprostowane, zero blasku, nie byłam zadowolona z efektu. Po samym szamponie +żel z Artiste jest o niebo lepiej. Wyszłam z domu, zlał mnie deszcz, a na głowie po kilku minutach puszenie, ale już to było ładniejsze od włosów zaraz po umyciu. Mam dwa wyjścia - albo uzbroić się w cierpliwość i dać odżywce jeszcze jedną szansę, albo przeprosić się z odżywką Fitomedu. Tylko ona jest mało emolientiowa (nauczyłam się tego od Eloe) i wpadałam na pomysł co by do niej kapkę olejku rycynowego dodać. Obawę mam tylko, że może to obciążać, wiec dziewczyny, które tak robią, proszę ładnie o opinię. I jeszcze jeżeli chodzi o tę odżywkę NaturVital - super dużo włosów mi po niej wypadło, nie mam pojęcia czemu, przecież ona ma za zadanie powstrzymać wypadanie.
Czas też chyba wybrać się do fryzjera, wycieniować końcówki. Problemem moim jest to, że przy skalpie włosy są oklapnięte, a objętości nabierają zaraz przed uchem.

Co Wy o tym wszystkim sądzicie?
Rybiorku, ja też odezwę się pv w sprawie diety.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:02   #23438
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorku, ja też odezwę się pv w sprawie diety.
zapraszam, naprawde moglabym z zywienia robic doktorat, i chyba nie ma diety ktorej bym w przeszlosci nie probowalana szczescie wyroslam z diet, teraz liczy sie zdrowie i uroda, moge sie pochwalic ze nie mam zadnych bialych plamek na paznokciach no i faktycznie wloski przestaly wypadac i zostawac w rekach (tak tez mialam), obecnie jadam wiecej niz moj maz (liczylismy nawet kalorie) i ja wg niego jestem chuda szczotka a on ma brzuszek i to jest niesprawiedliwea powaznie, piekne, blyszczace wlosy to zarowno pielegnacja zewnetrzna jak i wewnetrzna, oczywiscie dieta to sprawa indywidualna ale do kazdego mozna cos dopasowac (tylko nie do mojego meza, jak nie ma miesa przez 2 dni to placze ze mu jesc nie daje, dla niego szynka, kurczak to nie mieso mieso to golonka, kotlety, kielbachy)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-19, 16:31   #23439
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
to dobrze
ano, wczoraj tak długo je męczyłam ugniataniem odżywką b/s i niveą, potem koszulka, żel lniany i nie jest idealnie ale już się zbliżamy do tego, co było

Cytat:
Trudno to zapewne było wszystko ściąć (podcinała mnie kuzynka-fryzjerka), ponieważ jak pisałam włosy są różnej długości a już nie chciałam żeby je dodatkowo cieniowano.

masz kuzynkę-fryzjerkę to Ci dobrze, przyucz są do ścinania kręconych

co do Twoich problemów, to może dłuższe ugniatanie + microfibra? Więcej wody się pozbędziesz to powinny być lżejsze, i w tej pozycji podpełznij do plunkingu, on zawsze coś pomoże i trochę wody pójdzie w koszulkę

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
]
mam dokladnie to samo!
dlatego - nie przerzucam wlosów do tylu
po odcisnieciu rekami, odciskam koszulka, potemdaje im troszke obeschnac (5-10 min) chodze tak sobie z glowa w dół, albo na bok (nie dotykajac wlosow rekami) i nakladam żel. przerzucam dopiero po wysuszeniu. wtedy jak sa juz ulozone i 'zastygniete' w tej pozycji nic strasznego sie im nie dzieje
oczywiscie metoda dziala tylko wtedy, gdy suszysz szuszarka. 2 czy 3 godzin w takiej pozycji nie da sie wytrzymac :P
wiesz, co mi się przypomniało? (uwaga, kolejne dzikie skojarzenie) w seks-szopach są takie uprzęże, wyglądają jak bardziej skomplikowana huśtawka, mocujesz hak do sufitu i podwieszasz toto, może by się dało tak ustawić żeby wisieć głową w dół aż loki wyschną?

Cytat:
Ja dzisiaj przeżywam kryzys lokowy. Umyłam włosy, nałożyłam odżywkę (niebieską, o której wczoraj pisałam) NaturVital i klop, sztywne włosy, loki rozprostowane, zero blasku, nie byłam zadowolona z efektu. Po samym szamponie +żel z Artiste jest o niebo lepiej. Wyszłam z domu, zlał mnie deszcz, a na głowie po kilku minutach puszenie, ale już to było ładniejsze od włosów zaraz po umyciu. Mam dwa wyjścia - albo uzbroić się w cierpliwość i dać odżywce jeszcze jedną szansę, albo przeprosić się z odżywką Fitomedu. Tylko ona jest mało emolientiowa (nauczyłam się tego od Eloe) i wpadałam na pomysł co by do niej kapkę olejku rycynowego dodać. Obawę mam tylko, że może to obciążać, wiec dziewczyny, które tak robią, proszę ładnie o opinię. I jeszcze jeżeli chodzi o tę odżywkę NaturVital - super dużo włosów mi po niej wypadło, nie mam pojęcia czemu, przecież ona ma za zadanie powstrzymać wypadanie.
Czas też chyba wybrać się do fryzjera, wycieniować końcówki. Problemem moim jest to, że przy skalpie włosy są oklapnięte, a objętości nabierają zaraz przed uchem.

niefajnie, ciekawe, co im się odwidziało, może za mało ugniatania, stylizatora? albo odżywka im nie smakowała?

a z tym dodawaniem olejków to musisz wypróbować, wszystko zależy od włosów, dziewczyny często czymś wzbogacają, kiedyś Rybiorem mi poradziła ukręcić kallosa z kokosem i było przyjemnie dość

a na objętość ugniatanie, koszulkowanie, ja żeby swoje wczoraj ruszyć (a żeby same się kręcić są niektóre za krótkie) to ugniatałam aż mi prawie ręce odpadły

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Kropciu, o ja Cię kręcę! A jak te rzeczy są składowo, w sensie zgodne z CG, nie dla ścisłych czy jak? Bo ja chyba pragnę tego bardzo
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:35   #23440
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
a
wiesz, co mi się przypomniało? (uwaga, kolejne dzikie skojarzenie) w seks-szopach są takie uprzęże, wyglądają jak bardziej skomplikowana huśtawka, mocujesz hak do sufitu i podwieszasz toto, może by się dało tak ustawić żeby wisieć głową w dół aż loki wyschną?
moze daloby sie spac w pozycji na nietoperza
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:56   #23441
wrily_curly
Rozeznanie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21484761] moze daloby sie spac w pozycji na nietoperza [/QUOTE]
ja śpię tak, jak kiedyś mówiłam, znaczy włosy za poduszkę, i nic się z nimi nie dzieje w nocy, nie muszę kombinować w celu reanimacji. całe szczęście
Stary 2010-08-19, 17:16   #23442
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:

niefajnie, ciekawe, co im się odwidziało, może za mało ugniatania, stylizatora? albo odżywka im nie smakowała?

a z tym dodawaniem olejków to musisz wypróbować, wszystko zależy od włosów, dziewczyny często czymś wzbogacają, kiedyś Rybiorem mi poradziła ukręcić kallosa z kokosem i było przyjemnie dość

a na objętość ugniatanie, koszulkowanie, ja żeby swoje wczoraj ruszyć (a żeby same się kręcić są niektóre za krótkie) to ugniatałam aż mi prawie ręce odpadły

U mnie wystarczy tylko trochę ugnieść, właściwe loki same po rozczesaniu ładnie się kręcą, żelu dzisiaj nie było, stawiałabym na odżywkę. Ale wychodzi na to, że żadna mi nie pasuje, a jakaś powinna..
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 18:09   #23443
Konto usunięte

u mnie dzis uczta keratynowo-pantenolowo-aloesowo- miodowa

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
ja śpię tak, jak kiedyś mówiłam, znaczy włosy za poduszkę, i nic się z nimi nie dzieje w nocy, nie muszę kombinować w celu reanimacji. całe szczęście
pamietam i podziwiam Cie
u mnie to nie dziala- wszelkie wysilki coby spac chocby w jednej pozycji spelzaja na niczym coz ... taki moj urok
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 18:13   #23444
scoobs
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, podczytuje Was duzo i probuje pomoc moim wlosom troche. MIeszkam w UK i mam pytanie do Rybiorka: Czy sa jakiejs odzywki w UK, ktore moglabys polecic do mycia wlosow i ktore mozna dostac na high street? Chcialabym wyprobowac ta metode, ale nie mam pojecia, ktore by sie najbardziej nadawaly. Dzieki
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 18:16   #23445
MidnightPoison
Raczkowanie

Dziewczyny, może mi któraś podpowiedzieć co się robi z tą amlą?

Nie mam pomysłu jak sformułować pyt, do wyszukiwarki, bo na pewno już to gdzieś było, a jak wpisze "amla" to milion zagadnień mi wyskoczy.

Rozcieńcza się ten proszek i nakłada na włosy i zmywa? W jakich proporcjach? Zielona jestem

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 18:28   #23446
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może mi któraś podpowiedzieć co się robi z tą amlą?

Nie mam pomysłu jak sformułować pyt, do wyszukiwarki, bo na pewno już to gdzieś było, a jak wpisze "amla" to milion zagadnień mi wyskoczy.

Rozcieńcza się ten proszek i nakłada na włosy i zmywa? W jakich proporcjach? Zielona jestem
ja nie robie z woda bo sam proszek wysusza, mieszam proszek z woda zeby miec gesta papke (zazwyczaj 3L plus troche wody i mieszam, jak potrzeba dodaje wody) i potem daje odzywke, zazwyczaj joanne b/s len&rumianek, nakladam na wilgotne wlosy, potem czepek i recznik, trzymam zazwyczaj 30m, potem myje zazwyczaj odzywka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-19, 18:34   #23447
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:

to zdecydowanie cos dla mnie :P
przeczytałam to Tztowi i odpowiedział - "to już wiesz co dostaniesz na gwiazdke" :P

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21486645]
pamietam i podziwiam Cie
u mnie to nie dziala- wszelkie wysilki coby spac chocby w jednej pozycji spelzaja na niczym coz ... taki moj urok [/QUOTE]ja rowniez podziwiam. spie na boku, i jak w koncu zasne to leze do rana na tym samym, ale zanim zasne to sie 5 razy przekrecam :P

zastanawiam sie czy nie polozyc kokosa na jakies 2-3 dni. wczoraj bylam na wyrwaniu drugiej ósemki i jestem spuchnieta cala, do niedzieli raczej z domu nie wyjde ;P
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 18:41   #23448
Konto usunięte

Cytat:

przeczytałam to Tztowi i odpowiedział - "to już wiesz co dostaniesz na gwiazdke" :P
szkoda tylko ze do swiat pare miesiecy

a co do kokosa- ja bym z checia poeksperymentowala z kokosem na 3 dni
Stary 2010-08-19, 18:45   #23449
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Kropciu, o ja Cię kręcę! A jak te rzeczy są składowo, w sensie zgodne z CG, nie dla ścisłych czy jak? Bo ja chyba pragnę tego bardzo
nie są CG

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:

sa gdzies sklady?
kusicielko
wklejam coś do składowego z próbek ale te napisy są takie małe i cały skład odżywki już wpisany mi się skasował
składy dziwne są ...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 18:51   #23450
MidnightPoison
Raczkowanie

Cytat:
ja nie robie z woda bo sam proszek wysusza, mieszam proszek z woda zeby miec gesta papke (zazwyczaj 3L plus troche wody i mieszam, jak potrzeba dodaje wody) i potem daje odzywke, zazwyczaj joanne b/s len&rumianek, nakladam na wilgotne wlosy, potem czepek i recznik, trzymam zazwyczaj 30m, potem myje zazwyczaj odzywka
dziękuje

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 19:00   #23451
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, podczytuje Was duzo i probuje pomoc moim wlosom troche. MIeszkam w UK i mam pytanie do Rybiorka: Czy sa jakiejs odzywki w UK, ktore moglabys polecic do mycia wlosow i ktore mozna dostac na high street? Chcialabym wyprobowac ta metode, ale nie mam pojecia, ktore by sie najbardziej nadawaly. Dzieki
z kupnych ze wejdziesz do sklepu to zielona umberto giannini w bootsie i inecto kokosowa w sklepach pounds, w sklepach pounds mozna tez znalezc amerykanski odmiany odzywek v5 calkowiecie zgodne z cg, nie kupuj ich w bootsie czy dunsie bo europejskie wersje nawalone sa silikonami

z produktow do zamowienia z brytyjskiej strony britishcurlies mohe polecic daily fix odzywka myjaca firmy curl junkie, ostatno firma darcys botanicals tez zrobila odzywke myjaca, dostalam probke i fajna jest

roznica oczywiscie w cenie, na BC sa produkty typowo dla kreconych. Skladniki takie jakie nasze wlosy kochaja. No ale i ceny srednio 12 funtow. W poundsiakach ceny wiadomo 2funty. Ta umberto you mnie kosztuje chyba 6 euri.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

sorki za bledy, jestem w busie i pisze na telefonie, nie mam mozliwosci edycji i glupi korektor sie wlacza, chodzi o euro oczywiscie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-08-19 o 18:57
Stary 2010-08-19, 19:29   #23452
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:

ja rowniez podziwiam. spie na boku, i jak w koncu zasne to leze do rana na tym samym, ale zanim zasne to sie 5 razy przekrecam :P

zastanawiam sie czy nie polozyc kokosa na jakies 2-3 dni. wczoraj bylam na wyrwaniu drugiej ósemki i jestem spuchnieta cala, do niedzieli raczej z domu nie wyjde ;P
ale jemu tylko o Twoje loki chodzi?

to wcale nie jest takie straszne zwłaszcza, że wcale tak często tego nie stosuję. Staram się myć włosy rano, wieczorem myję, gdy wcześnie wychodzę a tak to wiążę i mogę się kręcić ile chcę

oj, współczuję ósemek, możesz kilka dni pochodzić, ja tak czasami robię ale czy to lepszy efekt daje? Bardziej zabezpiecza, no i tak na zasadzie, że lepiej mieć smacznego kokosa na nich niż nic

Cytat:
nie są CG

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

wklejam coś do składowego z próbek ale te napisy są takie małe i cały skład odżywki już wpisany mi się skasował
składy dziwne są ...
właśnie tak na nie patrzę i takie długie i fakt, dziwne... poczekamy, aż dziewczyny się wypowiedzą, ja nawet mogłabym szampon i odżywkę sprezentować kuzynce bo w sumie to te inne rzeczy bardziej mnie kuszą a cena dalej dobra. Zobaczymy po analizie
Stary 2010-08-19, 19:30   #23453
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak mam, dlatego często chadzam ze spinką i podpinam, bo czasami nie idzie wytrzymać.

Daj NaturVital jeszcze szansę, zdarza się, że odżywka jednego dnia nie działa, a drugiego daje świetne efekty.
Do Fitomedu możesz dodać oleju, sama będziesz musiała ustalić ilość, która nie obciąży włosów.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 19:33   #23454
Konto usunięte

jaki i czy wogole jest sens dodawania odrobiny olejku do odzywki d/s ? czy on sie nie wyplucze razem z odzywka
Stary 2010-08-19, 19:41   #23455
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
z kupnych ze wejdziesz do sklepu to zielona umberto giannini w bootsie i inecto kokosowa w sklepach pounds, w sklepach pounds mozna tez znalezc amerykanski odmiany odzywek....
Dziekuje Ci bardzo. Z british curlies mam dwie odzywki curl junkie, i caly czas mnie korci, zeby cos zamawiac, ale wlasnie ceny mnie przerazaja i myslalam, ze na odzywke do mycia to moze nie bede tyle wydawala, ale na jakas maske bym sie skusila
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:06   #23456
syrenka
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21488660]jaki i czy wogole jest sens dodawania odrobiny olejku do odzywki d/s ? czy on sie nie wyplucze razem z odzywka [/QUOTE]

Obiecałam Małgosi i muszę w końcu zrobić tę adnotację
Mianowicie, odżywki przy zwykłym spłukiwaniu nie spłukują się całkiem z włosów. Trochę ich na włosach zostaje.
Nawet tych, które składają się tylko ze składników zmywalnych za pomocą wody.
Autorka bloga Natural haven pisała, że aby zmyć to co jest zmywalne samą wodą, trzeba by włosy płukać kilka minut.
Zazwyczaj tego nie robimy tak długo.
Odżywka w części zostaje na włosach, jej składniki nie działają tylko wtedy kiedy trzymamy produkt na włosach, ale i po spłukaniu. Np. wygładzają włosy, tworzą film, który je chroni przed nabieraniem zbyt dużej ilości wody, chronią przed uszkodzeniami mechanicznymi.

Dodanie oleju do odżywki, która jest mało treściwa, wodnista, którą uważamy za zbyt lekką ma sens. Porcja oleju może włosy otulić filmem, który pomoże nam włosy ujarzmić albo wygładzić, zmiękczyć itd.

[przy myciu odżywką spłukuję włosy dłużej niż przy myciu szamponem, pomagam im tym samym pozbyć się tego co usunąć może sama woda]

ps. olej ma dodatkowo to do siebie, że jeśli damy go za dużo woda go nie zmyje, inaczej mogłybyśmy zmywać oleje właśnie wodą a nie odżywką czy szamponem.

Edytowane przez syrenka
Czas edycji: 2010-08-19 o 20:14
Stary 2010-08-19, 20:20   #23457
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Obiecałam Małgosi i muszę w końcu zrobić tę adnotację
Mianowicie, odżywki przy zwykłym spłukiwaniu nie spłukują się całkiem z włosów. Trochę ich na włosach zostaje.
Nawet tych, które składają się tylko ze składników zmywalnych za pomocą wody.
Autorka bloga Natural haven pisała, że aby zmyć to co jest zmywalne samą wodą, trzeba by włosy płukać kilka minut.
Zazwyczaj tego nie robimy tak długo.
Odżywka w części zostaje na włosach, jej składniki nie działają tylko wtedy kiedy trzymamy produkt na włosach, ale i po spłukaniu. Np. wygładzają włosy, tworzą film, który je chroni przed nabieraniem zbyt dużej ilości wody, chronią przed uszkodzeniami mechanicznymi.

Dodanie oleju do odżywki, która jest mało treściwa, wodnista, którą uważamy za zbyt lekką ma sens. Porcja oleju może włosy otulić filmem, który pomoże nam włosy ujarzmić albo wygładzić, zmiękczyć itd.

[przy myciu odżywką spłukuję włosy dłużej niż przy myciu szamponem, pomagam im tym samym pozbyć się tego co usunąć może sama woda]

ps. olej ma dodatkowo to do siebie, że jeśli damy go za dużo woda go nie zmyje, inaczej mogłybyśmy zmywać oleje właśnie wodą a nie odżywką czy szamponem.
dziekuje Syrenko za wyczerpujaca odpowiedz
nasuwa mi sie nastepujacy wniosek- dobrze jest delikanie "niedoplukiwac" odzywki z wlosow
Stary 2010-08-19, 20:36   #23458
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Dziekuje Ci bardzo. Z british curlies mam dwie odzywki curl junkie, i caly czas mnie korci, zeby cos zamawiac, ale wlasnie ceny mnie przerazaja i myslalam, ze na odzywke do mycia to moze nie bede tyle wydawala, ale na jakas maske bym sie skusila
te co podalam nadaja sie do mycia i sa budzetowo wydajne, najbardziej V5 ale oczywiscie ta wersja z pounds shop (moze byc produkowana w USA lub Kanadzie) 500ml, u nas kosztuje 2 euro, z masek Curl Junkie jak chcesz cos zamowic to swietne sa Hibiskus&Banana Deep Conditioner oraz Rehab ( w dwoch zapachach) ale najwiekszy hit dla mnie to Curl Fix, analize znajdziesz w watku analizowym, od siebie dodam ze skreca wloski nieziemsko
(przynajmniej u umnie) z tym ze Curl Fix jako jedyny jest niezgodny z CG, ma pq-11 ale za to co czyni w wloskami to mu wybaczam

z innych moge polecic firme Crown Pride i ich maski:
- z tucumy
- z maslem shea

w przyszlym tygodniu bede robic zamowienie i mam na liscie pare nowych masek z jeszcze innych firm, dam znac jak sie sprawuja

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21489993]dziekuje Syrenko za wyczerpujaca odpowiedz
nasuwa mi sie nastepujacy wniosek- dobrze jest delikanie "niedoplukiwac" odzywki z wlosow [/QUOTE]

nie wszystkim moze sluzyc, jak ktos daje odzywke bs to moze miec za duzo, ja chyba splukuje cala odzywke ds bo ostatnie plukanie trwa dosc dlugo, no ale i tak stosuje potem bs wiec wlos jest chroniony
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-19, 20:38   #23459
syrenka
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21489993]dziekuje Syrenko za wyczerpujaca odpowiedz
nasuwa mi sie nastepujacy wniosek- dobrze jest delikanie "niedoplukiwac" odzywki z wlosow [/QUOTE]

Owszem, jeśli ktoś potrzebuj treściwszej ochrony, przydatne jest to również zimą.
Stary 2010-08-19, 20:42   #23460
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Owszem, jeśli ktoś potrzebuj treściwszej ochrony, przydatne jest to również zimą.
witamy zgube
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości)

Zasady wysyłania wiadomości