Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 13:06   #631
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Dzien doberek Ja dzisiaj poleniuchowałam do 11 Zjadłam sniadanko i tak mnie ciagnie do czegos slodkiego ze szok a waga nie idzie w dół tylko w góre No i moja dzidzia dzisiaj znowu leniwa niesamowicie.Czuje sie o wiele lepiej jak ją czuje Jak dłuzszy czas sie nie rusza to od razu jakies chore myśli mam... Tez tak macie??
a nie przejmuj sie jeszcze masz wczesny tydzien, tez tak mialam ze caly dzien sie nie ruszał ale potem wieczorem zaczynal,nie ma co sie przejmowac. w tym tygodniu ruchy sa jeszcze nieregularne.
A co do mysli no to wiaodmo troche sie tez martwilam czasem, ale z dzidzia ok i moja lekarka mowila mi ze to normalne i nie myslam juz potem o tym.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:08   #632
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Hejka!

Ale mam dzisiaj doła- pokłóciłam się delikatnie z małżonkiem... nie chce mi się jechać do teściów na kolejny weekend, nie chcę go spędzać tak samo! czyli: dzisiaj siedzenia na dworzu przy grillu, jutro: sprzątanie, gotowanie z teściówką obiadu, siedzenie przy grillu całe popołudnie, do tego ewentualnie szybkie zakupy spożywcze, bez zadnego oglądania rzeczy do domu czy dla dzidzi, niedziela- to samo tylko bez sprzątania...Czyli nudy, wcale tam nie odpoczywam, nudzę sie tylko, siedzieć samej w pokoju nie wypada (przez to m.in się z tamtąd wyprowadziłam), muszę z teściami przesiadywać... Powiedziałam, że nie jadę i koniec. Mój to by najchętniej tylko jadł, siedział przy tym je*******nym grillu (rzygam już tym żarciem) , debatował z rodzicami i piwsko pił. A ja to nawet się przy teściach za bardzo nie odzywam bo ostatnio to wszystkie moje pomysły są torpedowane albo miny strzelają- z dezaprobaty. Po co mam się męczyć i wkurzać? Jak juz tam zamieszkam to się zamknę na klucz i będę siedzieć u siebie, a oni to w gości w niedzielę mogą przyjść i tyle.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2010-08-20 o 13:09
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:13   #633
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Lutien no normalnie full profeska ta tabelka moim zdaniem o niczym nie zapomniałaś, a ubranek tych najmniejszych to masz tyle że dwójkę byś ubrała.
Na szczęście 95% tych najmniejszych to dostałam Trochę mam mało tych większych, ale na szczęście na ich zakup będzie już czas i (mam nadzieję) będę się wtedy bardziej orientować co potrzeba

Cytat:
Dzien doberek Ja dzisiaj poleniuchowałam do 11 Zjadłam sniadanko i tak mnie ciagnie do czegos slodkiego ze szok a waga nie idzie w dół tylko w góre No i moja dzidzia dzisiaj znowu leniwa niesamowicie.Czuje sie o wiele lepiej jak ją czuje Jak dłuzszy czas sie nie rusza to od razu jakies chore myśli mam... Tez tak macie??
Odpisuję Musisz się przyzwyczajać do tego, że dziecko będzie coraz bardziej leniwe. Bo jest większe a miejsca tyle samo. Powinnaś się zacząć niepokoić, jeśli przez cały dzień nie poczujesz ruchów. Choć wtedy najlepiej najpierw zjeść słodkie, położyć się, spróbować obudzić dziecko (przyłożyć latarkę, ponaciskać delikatnie brzuszek, puścić muzyczkę itp). Dopiero jak to nie poskutkuje to iść do szpitala

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
lutien wow. napracowalas sie. stanik do karmienia polecam zabrac juz do spzitala
Dzięki już przeklejam staniki do działu "do szpitala"

EDIT: Informacja o promocjach: Jakiś czas temu dostałam w aptece "Dbam o zdrowie" kartę rabatową dla kobiet w ciąży. I faktycznie oferta jest tam godna polecenia!!! Wiem, że te apteki są w Katowicach, nie wiem, jak w innych miastach, ale jeśli któraś z Was ma w okolicy to polecam
Tu link: http://www.*******/dlamamyimalenstwa#position
ok - link nie działa, więc musicie sobie wpisać w google "Apteki dbam o zdrowie" i pojawi się Wam na 1 pozycji
(Katharine Hadley )

Edytowane przez lutien
Czas edycji: 2010-08-20 o 13:33
lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:49   #634
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
musisz odpoczywać, a co do zasłabnięcia to pewnie byłaś na czczo?
mi tez sie kiedys zdarzylo, nie dosc ze bylam glodna to jeszcze upal był, ale to nic złego, zdarza sie "normalnym" osobom a w ciązy wiadomo.

Nie na czczo wlasnie

robilam grupe krwi i morfologie, a do tego na czczo nie musialam byc
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:49   #635
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Anecka to do niepozazdroszczenia ta sytuacja a ojciec w ogóle wie o ciąży? i po co wraca do Polski?

Lutien spodziewasz się wcześniaka ?
bo wydaje mi się, że nie ma potrzeby kupować ubranka w rozm. 50, nawet 56 dzieci czasem nie zakładają bo są większe
podpisuje sie pod Malinka

Wrocilam ze szpitala !!!!!!!!!!!!! (z wizyty )

zwolnienie mam do 16-go wrzesnia niby ok ale wyplata znowu bedzie pooooozno

z Grzesiem wszystko w porzadku !!! bole brzucha mam od zadgazowania wewn. czyli za duzo gazow sie we mnie gromadzi ucisk malego na jelita i nie maja ktoredy uchodzic... zalecenie - espumisan i unikanie potraw wzdymajacych, nawet ziol!

niedoczynnosc sie normuje mam 0,8 to niemalze idealny wynik bo na taki zasluguje 1,0 ! wg mojej endo-gin ufff mam andzieje ze drugi synek nie oddziedziczy ani nie nabedzie tej choroby :/ oby!!

euthyrox musze dalej 100 brac mimo wszystko

nadpotliwosc mam od ciazy i zmian atmosferycznych ponoc u nas jest dzis 92 % wilgotnosci! i stad te zmiany cisnienia i bole glowy z nadpotliwoscia...

a na hemoroidy poza macia dostalam czopki ! dzialaja czuje zobaczymy jak szybko mina dolegliwosci

to chyba tyle...

ciesze sie ze listy wam sie przydaja

Anecka wspolczuje :/ to nie jest ciekawa inf. ale moze tylko odwiedza...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:50   #636
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Lutien, dzieki za liste
mi sie przyda bardzo.

Nie mam anemii dziewczyny, polecialy mi wyniki ,ale nie az tak zeby stwierdzic anemie
Stary 2010-08-20, 13:53   #637
margaryt
Rozeznanie

Pelnia dobrze, że postawili diagnoze. Uważaj na siebie.
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:53   #638
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Biore Prenatal, dodatkowo zelazo (Ascofer) , ktoro mi nie pasuje bo jednak boli brzuch i jest sie ciezkim i Magne B6.
Stary 2010-08-20, 13:56   #639
kliwia
Zakorzenienie

irsin a jak masz zelazo dawkowanie na opakowaniu, w sensie kiedy?
w moim nie ma nic o tym kiedy zazyc, jest tylko by popic szklanka wody.
A czytalam w necie ze niktore zelaza to wlasnie przez posilkiem godzinne na czcco, i to wtedy boli brzuszek i jest ciezki, i smak zelaza neiktore kobietki odczuwaja.
Ja swoje witaminy i zelazo biore po sniadaniu od razu. i nie odczuwam nieprzyjemnosci.
i tez dostalam zelazo by wyprzedzic anemie, bo mam hemoglobine w dolnej granicy normy, a hematokryt juz dawno ponizej normy.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 14:00   #640
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
irsin a jak masz zelazo dawkowanie na opakowaniu, w sensie kiedy?
w moim nie ma nic o tym kiedy zazyc, jest tylko by popic szklanka wody.
A czytalam w necie ze niktore zelaza to wlasnie przez posilkiem godzinne na czcco, i to wtedy boli brzuszek i jest ciezki, i smak zelaza neiktore kobietki odczuwaja.
Ja swoje witaminy i zelazo biore po sniadaniu od razu. i nie odczuwam nieprzyjemnosci.
i tez dostalam zelazo by wyprzedzic anemie, bo mam hemoglobine w dolnej granicy normy, a hematokryt juz dawno ponizej normy.
Rano biore prenatal, w obiad np zelazo , a pozniej magnez- pomiedzy magnezem a zelazem musi byc odstep conajmniej 3 godzin poniewaz inaczej wykluczaja swoje dzialanie.

W Prenatalu jest 400% normy na zelazo, biore Ascofer , a i tak mam niskie - niesamowite to troche prawda?
Stary 2010-08-20, 14:02   #641
kliwia
Zakorzenienie

o to nie wiedzialam o tych 3h to tez zaczne brac po obiedzie zelazo, bo w witaminkach mam magnez
wg mnie ile tabletek bysmy nei braly to w ciazy i tak beda spadac wyniki

mnie dzis plecy bola okrutnie, od polowy wzwyz. ledwo juz siedze. poszlabym do domu
Stary 2010-08-20, 14:03   #642
vikicullen
Zadomowienie

a powiedzcie mi dziewczyny jaki magnez bierzecie? tzn jak nazywaja sie te tabletki, lekarz mi przepiusal magnez a nie wiem gdzie mam ta kartke:/

Stary 2010-08-20, 14:09   #643
Patrycja_1708
Zadomowienie

Tak przegladam te wozki na allegro i juz sama nie wiem na który sie zdecydować. Najlepiej to samemu go dotknąc i zobaczyc na zywo ale mam nadzieje ze sie nie zawiode jak sie zamówi bo u nas w sklepach masakryczne ceny sa. Bede brala wielofunkcyjny a wy??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 14:11   #644
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Tak przegladam te wozki na allegro i juz sama nie wiem na który sie zdecydować. Najlepiej to samemu go dotknąc i zobaczyc na zywo ale mam nadzieje ze sie nie zawiode jak sie zamówi bo u nas w sklepach masakryczne ceny sa. Bede brala wielofunkcyjny a wy??

ja to robie tak, ze ogladam sobie w sklepie, macam je hehe, i robie przejażdzke i jak sie na ktorys zdecyduje to na allego kupie ale przed wlasnie warto poaptrzec na nie w sklepie. ja biore 3 funkcyjny.

Stary 2010-08-20, 14:12   #645
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
za wizytę
Vicicullen, myslę że to od furaginu, bralam kilka dni w I trym i też mi barwiło mocz
któraś pokazywała tu fridę, ja na razie nie kupilam, no nie mogę się za nic przekonać do wciągania glutków ustami najwyżej kupię później jak będzie trzeba, to chyba można dostać w aptekach?
A propo list rzeczy niezbędnych do szpitala na poród, to często pojawia się gazeta, książka itp.,zastanawiam się czy to faktycznie się przydaje. Ja chyba nie mam tak wysoko progu bólu żeby w czasie porodu czytać chyba że później już po ale czy jest na to czas-czarno to widzę Nie wiem jak to jest z wodą, można pić w czasie porodu?
IRSIN odpoczywaj kochana nozki do gory, jedzonko pod reka swobie wez picie tez i odprez sie ile sie tlko da...

VIKI hehhe ale fajnie napisalas hehehe e
no ja tez przy porodzie nie czytalam nawet przy cc hehehe a co dopiero przy nat. heheheehe fazjna jestes.... hehehe
mi sie ksiazka przydala bardzo po cc jak musialam lezec unieruchomiona i w sufit sie gapic poza wysylaniem sms-ow ale ile z mozna
do tego na drugi dzien jak maly spal a spal duzo to co mozesz robic poza prysznicem ulozeniem na nowo sobie rzeczy w polce?? no i czasem pomocna jest jak masz gadule w pokoju to albo udajesz ze spisz albo czytasz lub udajesz ze czytasz a rozmyslasz o maluszku czy sprawach domowych i pozostawionych pod czyims okiem swoich pozostalych maluchach

NA LISCIE BRAKUJE CHUSTECZEK - najlepiej takie w kartoniku

FRIDA - ponoc lepsza od gruszki i lagodniejsza dla noska ma inne zakonczenie - nie ma mocnych by gilki wciagnac do buzi hehe sa takie wklady co tamuja... i w rurce wydzielina zostaje ewentualnie...
nasz tylko raz mial katar i gruszki nie dawal sobie wsadzac...
Stary 2010-08-20, 14:16   #646
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi dziewczyny jaki magnez bierzecie? tzn jak nazywaja sie te tabletki, lekarz mi przepiusal magnez a nie wiem gdzie mam ta kartke:/
Przedwczoraj kupiłam mg b6 http://www.*******/apteka/p8110-MGB6...flofarm_50_szt

Cytat:
Bede brala wielofunkcyjny a wy??
My raczej też, musimy tylko pomacać x-landera, boldera i tako.
Stary 2010-08-20, 14:28   #647
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
strona nie działa,
a jakie jest dawkowanie??

Stary 2010-08-20, 14:30   #648
Patrycja_1708
Zadomowienie

A co do magnezu to mi mój gin przepisał Zdrovit Magnez Skurcz. Ale odkad biore jest duzo lepiej, skurcz jak do tej pory mialam tylko jeden wiec poprawa znaczna
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 14:35   #649
kliwia
Zakorzenienie

vickicullen
dawkowanie mg b6 1 tabl dziennie
zawiera 500mg mleczanu magnezu
Stary 2010-08-20, 14:36   #650
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
vickicullen
dawkowanie mg b6 1 tabl dziennie
zawiera 500mg mleczanu magnezu
a nazwa?

Stary 2010-08-20, 14:39   #651
kliwia
Zakorzenienie

no pytalas o ten Mg B6

ja magnezu nie lykam.
Stary 2010-08-20, 14:44   #652
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
no pytalas o ten Mg B6

ja magnezu nie lykam.

aha to sie tak nazywa :P

Stary 2010-08-20, 14:49   #653
Beata_Batumi
Zadomowienie

O aptekę to pewnie chodzi o dbam o zdrowie w skrócie doz.

Ja też biorę żelazo i lekarz kazał na czczo czyli rano, a wWitaminki w trakcie jedzenia.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 14:59   #654
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:

my tez wielofunkcyjny 3w1 - i jestesmy zadowoleni nawet bardzo zwlaszcza z duzych kol! i dlugiego wozka ktory z latwizna wyjezdza mi z autobusu no i szerokie siedzisko ma a nozki ni zlatuja malemu bo jest taki spad a nie od razu pion...

magnezu nie biore - lykam co drugi dzien feminatal
Stary 2010-08-20, 15:00   #655
mallinka
Zadomowienie

Pelnia to dobrze że wyniki w porządku i dbaj o dietę żeby już takich bóli nie było

Cytat:
ja też dwu lub trzy-funkcyjny, i oglądam w sklepie-chociaż jest tam tak zawalone wózkami że nawet nie ma jak pojeździć a zamówie przez internet
właśnie dziś oglądam x-landera w necie bo jak byłam w mieście to widziałam jak mama wiozla w nim synka i fajnie wyglądał
zastanawiam się nad XA z 2010r w kolorze arctic
wczoraj z kolei widziałam coneco i tez mi się spodobał, ale jednak te malutkie koła sprzodu chyba go dyskwalifikują na zimę

muszę znaleźć jakiś lepszy sklep żebym mogła na zywo wszystko pomacać

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:00   #656
Artystka23
Dragonfly

ja tez magnezu w ogole nie lykam,bo skurczy lydek nie mam,moze cos w mojej diecie pokrywa to zapotrzebowanie Zjechalam na wadze dwa kilo dzisiaj jak chodze to mnie znowu brzusio boli i robi sie dosc nie przyjemnie,wiec podarowalam sobie pakowanie regalu,nie bede robic glupot-niech inni sie martwia.Zapisalam sie prywatnie na USG(niestety dopiero we wtorek) to moze sie dowiem od czego mnie tak pobolewa i to juz ktorys dzien z kolei...

Pełnia dobrze,ze to tylko gazy i fajnie ze w koncu poczujesz ulge z tymi paskudnymi hemoroidami.Mi wzdecia przeszly,odkrylam ze mam przeciez blonnik organiczny w szafce w kuchni,wiec sobie dodaje go do jedzonka wieczorkiem no i wcinam chlebek ziarnisty...
Stary 2010-08-20, 15:02   #657
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Rano biore prenatal, w obiad np zelazo , a pozniej magnez- pomiedzy magnezem a zelazem musi byc odstep conajmniej 3 godzin poniewaz inaczej wykluczaja swoje dzialanie.

W Prenatalu jest 400% normy na zelazo, biore Ascofer , a i tak mam niskie - niesamowite to troche prawda?
no dziwne troszke, ale wiesz organizm kobiety roznie dziala w ciazy ... nie wplywa tylko na nasz wyglad ale tez na nasze wewnetrzne ustrojstwo oby ci leki pomagaly
Stary 2010-08-20, 15:06   #658
Aliszcze
Zakorzenienie

dziewczyny, które źle sie czują....marsz do łóżka!! poleżeć, porelaksować się. Słyszałam, że leki lekami, ale w ciąży leżenie może dobrze zrobić, choćby trochę odpoczać. Anecka, apel głównie kieruję do Ciebie

Pelnia, czyli od jelit te bóle? no moja ginekolog tez mówi, że często bóle brzucha w ciaży są od jelit. Dobrze, ze przynajmniej wiesz i się uspokiłaś

niedawno wróciłam. Byłam odwiedzić dziewczyny w pracy ponad 2 godziny siedziałamw firmie, bo nie mogłyśmy się nagadać przy okazji dostałam 3 fajne bluzki ciążowe jedną mam już na sobie i mam od jednej koleżanki obiecane ciuszki po jej córeczce, druga koleżanka obiecała dać za free łózeczko, bo u niej niepotrzebnie stoi, a trzecia podkład do wózka także wizyta owocna kilka dziewczyn stanęłow kolejce by mój brzuszek pomacac, bo chcą starać się od ziecko, a moja szefowa się załamała, jak zobaczyła tę kolejkę

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:11   #659
margaryt
Rozeznanie

Parę inspiracji z netu...Się rozmarzyłam
Kiedy ja będę mogła urządzać kącik dla dzidzi?
Stary 2010-08-20, 15:13   #660
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Mój lekarz już na początku ciąży powiedział mi, że nie mogę wykonywać żadnych czynności z rękami podniesionymi do góry, także okna myje i firanki wiesza mój mąż. I nie było to indywidualne zalecenie, po prostu w ciąży nie można.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

A Ja kombinuje jak mogę, żeby się tylko mojego wielkiego łoża nie pozbywa. Mąż od miesiąca lata już po domu z centymetrem i mierzy i mierzy...
i jak wam wychodzi?? nam nie wyszlo niestety - mamy maly pokoik sypialniany a w nim teraz bedzie jeszcze Grzes przez pol roczku - nie bedzie spal z nami w lozku tylko w swoim i miejsce potrzebne jeszcze na przewijak nic wiecej nie wejdzie... jest jeszcze szafa na stale przesuwna i koniec ...
a jak je schowamy i za polk roku bedziemy chcieli do niego powrocic to obecny ustaw w pokoju jest beznadziejny bo to loze zajmuje nam wiecej jak pol pokoju i mamy zaledwie dwa male kroczki w miejscu... moze kiedys jak bedziemy miec dom
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości