|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
A co do mysli no to wiaodmo troche sie tez martwilam czasem, ale z dzidzia ok i moja lekarka mowila mi ze to normalne i nie myslam juz potem o tym.
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Hejka!
Ale mam dzisiaj doła- pokłóciłam się delikatnie z małżonkiem... nie chce mi się jechać do teściów na kolejny weekend, nie chcę go spędzać tak samo! czyli: dzisiaj siedzenia na dworzu przy grillu, jutro: sprzątanie, gotowanie z teściówką obiadu, siedzenie przy grillu całe popołudnie, do tego ewentualnie szybkie zakupy spożywcze, bez zadnego oglądania rzeczy do domu czy dla dzidzi, niedziela- to samo tylko bez sprzątania...Czyli nudy, wcale tam nie odpoczywam, nudzę sie tylko, siedzieć samej w pokoju nie wypada (przez to m.in się z tamtąd wyprowadziłam), muszę z teściami przesiadywać... Powiedziałam, że nie jadę i koniec. Mój to by najchętniej tylko jadł, siedział przy tym je*******nym grillu (rzygam już tym żarciem) , debatował z rodzicami i piwsko pił. A ja to nawet się przy teściach za bardzo nie odzywam bo ostatnio to wszystkie moje pomysły są torpedowane albo miny strzelają- z dezaprobaty. Po co mam się męczyć i wkurzać? Jak juz tam zamieszkam to się zamknę na klucz i będę siedzieć u siebie, a oni to w gości w niedzielę mogą przyjść i tyle. Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2010-08-20 o 13:09 |
|
|
|
#633 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trochę mam mało tych większych, ale na szczęście na ich zakup będzie już czas i (mam nadzieję) będę się wtedy bardziej orientować co potrzeba ![]() Cytat:
Musisz się przyzwyczajać do tego, że dziecko będzie coraz bardziej leniwe. Bo jest większe a miejsca tyle samo. Powinnaś się zacząć niepokoić, jeśli przez cały dzień nie poczujesz ruchów. Choć wtedy najlepiej najpierw zjeść słodkie, położyć się, spróbować obudzić dziecko (przyłożyć latarkę, ponaciskać delikatnie brzuszek, puścić muzyczkę itp). Dopiero jak to nie poskutkuje to iść do szpitala ![]() Cytat:
![]() EDIT: Informacja o promocjach: Jakiś czas temu dostałam w aptece "Dbam o zdrowie" kartę rabatową dla kobiet w ciąży. I faktycznie oferta jest tam godna polecenia!!! Wiem, że te apteki są w Katowicach, nie wiem, jak w innych miastach, ale jeśli któraś z Was ma w okolicy to polecam Tu link: http://www.*******/dlamamyimalenstwa#position ok - link nie działa, więc musicie sobie wpisać w google "Apteki dbam o zdrowie" i pojawi się Wam na 1 pozycji
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2010-08-20 o 13:33 |
|||
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie na czczo wlasnie ![]() robilam grupe krwi i morfologie, a do tego na czczo nie musialam byc
|
|
|
|
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wrocilam ze szpitala !!!!!!!!!!!!! (z wizyty )zwolnienie mam do 16-go wrzesnia niby ok ale wyplata znowu bedzie pooooozno ![]() z Grzesiem wszystko w porzadku !!! bole brzucha mam od zadgazowania wewn. czyli za duzo gazow sie we mnie gromadzi ucisk malego na jelita i nie maja ktoredy uchodzic... zalecenie - espumisan i unikanie potraw wzdymajacych, nawet ziol! niedoczynnosc sie normuje mam 0,8 to niemalze idealny wynik bo na taki zasluguje 1,0 ! wg mojej endo-gin ufff mam andzieje ze drugi synek nie oddziedziczy ani nie nabedzie tej choroby :/ oby!! ![]() euthyrox musze dalej 100 brac mimo wszystko nadpotliwosc mam od ciazy i zmian atmosferycznych ponoc u nas jest dzis 92 % wilgotnosci! i stad te zmiany cisnienia i bole glowy z nadpotliwoscia... a na hemoroidy poza macia dostalam czopki ! dzialaja czuje zobaczymy jak szybko mina dolegliwosci to chyba tyle... ciesze sie ze listy wam sie przydaja Anecka wspolczuje :/ to nie jest ciekawa inf. ale moze tylko odwiedza... |
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Lutien, dzieki za liste
mi sie przyda bardzo. Nie mam anemii dziewczyny, polecialy mi wyniki ,ale nie az tak zeby stwierdzic anemie |
|
|
|
#637 |
|
Rozeznanie
|
Pelnia dobrze, że postawili diagnoze. Uważaj na siebie.
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Biore Prenatal, dodatkowo zelazo (Ascofer) , ktoro mi nie pasuje bo jednak boli brzuch i jest sie ciezkim i Magne B6.
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
irsin a jak masz zelazo dawkowanie na opakowaniu, w sensie kiedy?
w moim nie ma nic o tym kiedy zazyc, jest tylko by popic szklanka wody. A czytalam w necie ze niktore zelaza to wlasnie przez posilkiem godzinne na czcco, i to wtedy boli brzuszek i jest ciezki, i smak zelaza neiktore kobietki odczuwaja. Ja swoje witaminy i zelazo biore po sniadaniu od razu. i nie odczuwam nieprzyjemnosci. i tez dostalam zelazo by wyprzedzic anemie, bo mam hemoglobine w dolnej granicy normy, a hematokryt juz dawno ponizej normy. |
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Prenatalu jest 400% normy na zelazo, biore Ascofer , a i tak mam niskie - niesamowite to troche prawda? |
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
o to nie wiedzialam o tych 3h
to tez zaczne brac po obiedzie zelazo, bo w witaminkach mam magnez wg mnie ile tabletek bysmy nei braly to w ciazy i tak beda spadac wyniki mnie dzis plecy bola okrutnie, od polowy wzwyz. ledwo juz siedze. poszlabym do domu
|
|
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
a powiedzcie mi dziewczyny jaki magnez bierzecie? tzn jak nazywaja sie te tabletki, lekarz mi przepiusal magnez a nie wiem gdzie mam ta kartke:/
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Tak przegladam te wozki na allegro i juz sama nie wiem na który sie zdecydować. Najlepiej to samemu go dotknąc i zobaczyc na zywo ale mam nadzieje ze sie nie zawiode jak sie zamówi bo u nas w sklepach masakryczne ceny sa. Bede brala wielofunkcyjny a wy??
|
|
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to robie tak, ze ogladam sobie w sklepie, macam je hehe, i robie przejażdzke i jak sie na ktorys zdecyduje to na allego kupie ale przed wlasnie warto poaptrzec na nie w sklepie. ja biore 3 funkcyjny.
|
|
#645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
VIKI hehhe ale fajnie napisalas hehehe e no ja tez przy porodzie nie czytalam nawet przy cc hehehe a co dopiero przy nat. heheheehe fazjna jestes.... hehehemi sie ksiazka przydala bardzo po cc jak musialam lezec unieruchomiona i w sufit sie gapic poza wysylaniem sms-ow ale ile z mozna do tego na drugi dzien jak maly spal a spal duzo to co mozesz robic poza prysznicem ulozeniem na nowo sobie rzeczy w polce?? no i czasem pomocna jest jak masz gadule w pokoju to albo udajesz ze spisz albo czytasz lub udajesz ze czytasz a rozmyslasz o maluszku czy sprawach domowych i pozostawionych pod czyims okiem swoich pozostalych maluchach NA LISCIE BRAKUJE CHUSTECZEK - najlepiej takie w kartoniku FRIDA - ponoc lepsza od gruszki i lagodniejsza dla noska ma inne zakonczenie - nie ma mocnych by gilki wciagnac do buzi hehe sa takie wklady co tamuja... i w rurce wydzielina zostaje ewentualnie...nasz tylko raz mial katar i gruszki nie dawal sobie wsadzac... |
|
|
|
|
#646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My raczej też, musimy tylko pomacać x-landera, boldera i tako. |
|
|
|
|
#647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jakie jest dawkowanie??
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
A co do magnezu to mi mój gin przepisał Zdrovit Magnez Skurcz. Ale odkad biore jest duzo lepiej, skurcz jak do tej pory mialam tylko jeden wiec poprawa znaczna
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
vickicullen
dawkowanie mg b6 1 tabl dziennie zawiera 500mg mleczanu magnezu |
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
a nazwa?
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
no pytalas o ten Mg B6
![]() ja magnezu nie lykam.
|
|
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
O aptekę to pewnie chodzi o dbam o zdrowie w skrócie doz.
Ja też biorę żelazo i lekarz kazał na czczo czyli rano, a wWitaminki w trakcie jedzenia. |
|
|
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my tez wielofunkcyjny 3w1 - i jestesmy zadowoleni nawet bardzo zwlaszcza z duzych kol! i dlugiego wozka ktory z latwizna wyjezdza mi z autobusu no i szerokie siedzisko ma a nozki ni zlatuja malemu bo jest taki spad a nie od razu pion... ![]() magnezu nie biore - lykam co drugi dzien feminatal
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Zadomowienie
|
Pelnia to dobrze że wyniki w porządku
i dbaj o dietę żeby już takich bóli nie było ![]() Cytat:
![]() właśnie dziś oglądam x-landera w necie bo jak byłam w mieście to widziałam jak mama wiozla w nim synka i fajnie wyglądał ![]() zastanawiam się nad XA z 2010r w kolorze arctic ![]() wczoraj z kolei widziałam coneco i tez mi się spodobał, ale jednak te malutkie koła sprzodu chyba go dyskwalifikują na zimę ![]() muszę znaleźć jakiś lepszy sklep żebym mogła na zywo wszystko pomacać
|
|
#656 |
|
Dragonfly
|
ja tez magnezu w ogole nie lykam,bo skurczy lydek nie mam,moze cos w mojej diecie pokrywa to zapotrzebowanie
Zjechalam na wadze dwa kilo dzisiaj jak chodze to mnie znowu brzusio boli i robi sie dosc nie przyjemnie,wiec podarowalam sobie pakowanie regalu,nie bede robic glupot-niech inni sie martwia.Zapisalam sie prywatnie na USG(niestety dopiero we wtorek) to moze sie dowiem od czego mnie tak pobolewa i to juz ktorys dzien z kolei...Pełnia dobrze,ze to tylko gazy i fajnie ze w koncu poczujesz ulge z tymi paskudnymi hemoroidami.Mi wzdecia przeszly,odkrylam ze mam przeciez blonnik organiczny w szafce w kuchni,wiec sobie dodaje go do jedzonka wieczorkiem no i wcinam chlebek ziarnisty...
|
|
#657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby ci leki pomagaly |
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, które źle sie czują....marsz do łóżka!! poleżeć, porelaksować się. Słyszałam, że leki lekami, ale w ciąży leżenie może dobrze zrobić, choćby trochę odpoczać. Anecka, apel głównie kieruję do Ciebie
![]() ![]() Pelnia, czyli od jelit te bóle? no moja ginekolog tez mówi, że często bóle brzucha w ciaży są od jelit. Dobrze, ze przynajmniej wiesz i się uspokiłaś niedawno wróciłam. Byłam odwiedzić dziewczyny w pracy ponad 2 godziny siedziałamw firmie, bo nie mogłyśmy się nagadać przy okazji dostałam 3 fajne bluzki ciążowe jedną mam już na sobie i mam od jednej koleżanki obiecane ciuszki po jej córeczce, druga koleżanka obiecała dać za free łózeczko, bo u niej niepotrzebnie stoi, a trzecia podkład do wózka także wizyta owocna kilka dziewczyn stanęłow kolejce by mój brzuszek pomacac, bo chcą starać się od ziecko, a moja szefowa się załamała, jak zobaczyła tę kolejkę
|
#659 |
|
Rozeznanie
|
Parę inspiracji z netu...Się rozmarzyłam
Kiedy ja będę mogła urządzać kącik dla dzidzi? |
|
|
|
#660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak je schowamy i za polk roku bedziemy chcieli do niego powrocic to obecny ustaw w pokoju jest beznadziejny bo to loze zajmuje nam wiecej jak pol pokoju i mamy zaledwie dwa male kroczki w miejscu... moze kiedys jak bedziemy miec dom
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

Ja dzisiaj poleniuchowałam do 11
No i moja dzidzia dzisiaj znowu leniwa niesamowicie.Czuje sie o wiele lepiej jak ją czuje 

?

to tez zaczne brac po obiedzie zelazo, bo w witaminkach mam magnez 
najwyżej kupię później jak będzie trzeba, to chyba można dostać w aptekach?

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm