Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 784 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 14:22   #23491
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21494712]efekt zobacze rano [/QUOTE] I jak, i jak?
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
No to zaszalalam, nalozylam na wloski olejek shea, nie maslo tylko olejek, czyli produkt uboczny powstajacy przy produkcji masla, teoretycznie nie powinno byc roznicy, zobaczymy rano
testerko
Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Już nawet nie chodzi o wyrzucone w bloto pieniądze oraz kwestię - co potem robić z tymi niepotrzebnymi kosmetykami, jak nie ma miejsca już na ich składowanie
Ale nic nie stoi na przeszkodzie, by wrócic do nich później - przy innej temperaturze, wilgotności,w innym zestawie produktów.
Cytat:
Ale najgorsze jest to, że mój skalp a i włosy nie lubią testów, źle to znoszą.
No cóż... tego niestety nie da się uniknac
Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
Podsuszyłam dyfuzorem - nigdy tego nie robiłam i średnio zadowolona jestem. Na objętość nie wpłynęło a nie skręciły się zbyt wysoko, dół normalnie, ale za to poznałam co to puszak na górze mam jakieś wędrujące drobne włoski, jutro będę się nimi martwić.
Mnie się tak robi, gdy używam zbyt ciepłego powietrza i zbyt dużego nawiewu.
Na puszka podyfuzorowego pomaga nieco olejku lub odżywki b/s.
Cytat:
Napisane przez baybe3 Pokaż wiadomość
No tylko w ten 1 dzień byłam zadowolona z włosów więc z radości cyknęłam im wtedy fotencję
Fale z tendencją do korkociągowania Świetnie wyglądają na tym zdjeciu (w porównaniu z tym, co wcześniej). Rzeczywiście jest podobieństwo do Msk i Ewelki. Niestety coś się nie pokazują
Poszperaj w postach Ewelki i w jej pielęgnacji - stawiała na aloes w dużej mierze. Pamiętaj też, że w przypadku fal mniej oznacza więcej
Cytat:
Spróbuję następnym razem z dyfuzorem, na razie go unikałam bo mam niemiłe wspomnienia (ekstremalny puszak).
Jak piszą dziewczyny - samej trzeba dopasować suszenie. Możesz też mieć nieodpowiedni dyfuzor - miast suszyć, rozdmuchuje włosy. Wówczas po prostu trzymaj go nieco dalej od włosów.
Cytat:
juz sie balam ze stwierdzisz ze sie madrze i pisze glupie elaboraty
dwa pierwsze to nie, ale elaboraty to tak Żartuję oczywiście
Cytat:
i wyszlo pysznie, dzisiaj zmylam szamponikiem bez sls i mam blyszczace, sprezyste loczki
O smaku nektarynki. A właśnie... Przecież mam w szafie skleroza.
Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie. Kiedy lepiej jest nakładać żel? Zaraz po umyciu i rozczesaniu, na lekko podsuszone czy kiedy już całkiem wyschną? I podczas nakładania ugniatać, prawda?
Niestety to zależy od żelu i produktów towarzyszących. Sama nakładam żel na mokre, ale inny żel już na suche, gdy chcę zrobić reanimację. Chyba tylko KCCC i Gellie CJ nadawały się jak do tej pory i na mokre i na suche u mnie.
Cytat:
Napisane przez pieterowa Pokaż wiadomość
ma taką prośbę do was, abyście mi moje drogie pokręcone powiedziały jaki mam typ włosów czy coś takiego bo ja tak patrzyłam na to i patrzyłam i jak dla mnie to mam prawie wszystkie a to raczej niemożliwe ;p

ale co mam jakość zdjęcia to masakra ;/
Rzeczywiście masakra Zza tej mgły i białych plamek wygląda chyba 2b.
Cytat:
Eloe zapomnialam ci napisac ze ciachlam dol, nie powiem jaki komentarz uslyszalam do meza, ale teraz jest wszedzie rownie krotko i nie bede musiala sie martwic jak beda odrastac, inna sprawa ze czuje sie jak chlopaczara
A jednak Bedą zdjęcia?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 14:24   #23492
G0si3k
Raczkowanie

Hej dziewczyny, dlugo sie nie odzywalam, ale caly czas czytam Wasz watek. Od pewnego czasu nurtuje mnie jedno pytanie: czy po splukaniu odzywki i po/przed nalozeniem odzywki b/s rozczesujecie jeszcze wlosy? Sprawdzalam w FAQ i nie znalazlam
G0si3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 14:36   #23493
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
dwa pierwsze to nie, ale elaboraty to tak Żartuję oczywiście
wiem, gdybym pisala powiesci nie zdazylabys mi odpowiedziec i juz dostalabys nastepna

Cytat:
A jednak Bedą zdjęcia?
prosze, zebys potem nie mowila ze zaniedbuje papierologie
- bialo-granatowa apaszka - to z dzisiaj, po olejku shea
- rozowo-biala apaszka (tylko prosze sie nie czepiac tego rozu, spodnie to tego ubranka mialam czarne wiec nie wygladalam jak rozowa panienka ) - z opaska, to po scieciu zalozylam bo glupio sie czulam w takich krotkich tak od razu po ciachaniu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:01   #23494
venealin
Raczkowanie

Rybiorku śliczne masz te włoski. bez znaczenia jakiej długości
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:03   #23495
Eloe77

Venealin witaj Na utrzymanie loczków pod kaskiem chyba nie ma rady Mam krótkie włosy i zimą pod kask snowboadrowy zakładałam szeroką opaskę bardziej celem zakrycia włosów. Mycie było po ekscesach na stoku.
No chyba że masz bardzo mocny skręt - wówczas jest szansa mieć coś sensownego na głowie
Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Eloe, nie watpie i na pewno jeszcze cos zamowie. Pewnie, jak bede gotowa, zeby jednorazowo wydac 50funtow, to przynajmniej za przesylke nie bede musiala placic
A widzisz... Przynajmniej koszta przesyłki Ciebie nie przerażają tak samo jak i nas sama cenę produktu moge przełknąć, gdy widze jego skład, ale przesyłka zwala z nóg.
Cytat:
Na razie chcialabym ograniczyc szampony z sls, no i wyelilminowac silikony i zobacze, czy da to jakis efekt. Posprawdzalam wszystkie moje szampony no i kazdy ma te sls, i zastanawiam sie, czy one maja duzy udzial w kondycji moich wlosow. A myje co drugi dzien. I chyba musze zaczac myc codziennie, bo zawsze na drugi dzien, jak na nie cos naloze to wygladaja tlusto.
Poczytaj jeszcze raz o silikonach i slsach. Skalp tak reaguje - wysuszasz - produkcja większej ilości sebum. No to wysuszasz jeszcze bardziej - to skalp produkuje jeszcze więcej sebum.
Potrzebny jest - oczywiście przy zdrowym skalpie - optymalny środek myjący.
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
dzieki :P
farma mi umiera, zaniedbałam juz ja, ile mozna siac i karmic kurczaki? :P
teraz na tapecie jest serial o gejach i praca magisterska :P
O tak, tak Napisz o tym środkowym - w sensie nie o farmie i nie o mgr
Cytat:
Napisane przez G0si3k Pokaż wiadomość
czy po splukaniu odzywki i po/przed nalozeniem odzywki b/s rozczesujecie jeszcze wlosy? Sprawdzalam w FAQ i nie znalazlam
Bo to sprawa bardzo indywidualna. Ja rozczesuję palcami wyłącznie podczas nakładania odżywki d/s. Później już nie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-08-20, 15:05   #23496
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
Rybiorku śliczne masz te włoski. bez znaczenia jakiej długości
dziekuje
jednak prywatnie preferuje dlugie no ale za glupote trzeba placic
teraz 100 razy zastanowie sie zanim siegne po farbe
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-20, 15:06   #23497
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Która z was używała lidlowskiej odżywki Cien(chyba Anka.d, prawda?)? Jakie wrażenia?
'

ja też mam tę witaminową, w sumie to nie zauważyłam jakiegoś specjalnego wpływu na włosy, ale z 2 razy ją nałożyłam, przyjrzę się jej jeszcze

Cytat:
Uważaj, by nie przesadzić w drugą stronę - nadmiar stylizacji prowadzi do rozprostowania włosów.
mistrzyni skojarzeń
o dziwo jeszcze nie udało mi się przegiąć ale wolę nie próbować
dzięki, skojarzenia to moja specjalność

Cytat:
Mnie się tak robi, gdy używam zbyt ciepłego powietrza i zbyt dużego nawiewu.
Na puszka podyfuzorowego pomaga nieco olejku lub odżywki b/s.
mam dyfuzor bo takiej niby suszarko-lokówki, niestety bez regulacji temperatury i 2 stopnie nawiewu ale uważałam, póki co nie chce mi się z tym bawić, może na jesieni bardziej

Cytat:
Hej dziewczyny, dlugo sie nie odzywalam, ale caly czas czytam Wasz watek. Od pewnego czasu nurtuje mnie jedno pytanie: czy po splukaniu odzywki i po/przed nalozeniem odzywki b/s rozczesujecie jeszcze wlosy? Sprawdzalam w FAQ i nie znalazlam
ja nie czeszę, nie plączą mi się, ew. nakładając maskę czy odżywkę d/s można przeczesać palcami ale czesanie to też bardzo indywidualna sprawa
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:29   #23498
Eloe77

Cytat:
wiem, gdybym pisala powiesci nie zdazylabys mi odpowiedziec i juz dostalabys nastepna
ale mogłabym zrecenzować jak nasi superreccenzenci - bez czytania
Cytat:
prosze, zebys potem nie mowila ze zaniedbuje papierologie
Ślicznie - papierologia na koniec tygodnia w komplecie
Cytat:
nie wygladalam jak rozowa panienka
Jak różowa pantera
Cytat:
z opaska, to po scieciu zalozylam bo glupio sie czulam w takich krotkich tak od razu po ciachaniu
To zdjęcie prezentuje się wyjątkowo dziewczęco
Efekt podcięcia jest świetny Tył się lekko uniósł i całość jest bardziej zwarta Super.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-08-20, 15:37   #23499
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
ale mogłabym zrecenzować jak nasi superreccenzenci - bez czytania

(tylko ze Ty porzadna jakosc jak juz czytasz to ani jednej literce nie przepuscisz)

Cytat:
Ślicznie - papierologia na koniec tygodnia w komplecie
sie wie
Cytat:
Jak różowa pantera
no troche mi daleko bylo do niej
Cytat:
To zdjęcie prezentuje się wyjątkowo dziewczęco
Efekt podcięcia jest świetny Tył się lekko uniósł i całość jest bardziej zwarta Super.
dziekuje, nie moge zaprzeczycz ze w kontekscie tego co na glowie, tak zapominajac o reszcie, to wloski wygladaja pieknie i teraz jeszcze lepsza scieme robia co do objetosci, wygladaja jakbym miala grube lokasy (jednak dodajac reszte mojej osoby to juz mi sie nie podoba, krotkie wlosy nie pasuja do mojej osobowosci)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-20, 15:51   #23500
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Poczytaj jeszcze raz o silikonach i slsach. Skalp tak reaguje - wysuszasz - produkcja większej ilości sebum. No to wysuszasz jeszcze bardziej - to skalp produkuje jeszcze więcej sebum.
Potrzebny jest - oczywiście przy zdrowym skalpie - optymalny środek myjący.
Myslisz, ze zel uzywam zlych srodkow stylizujacych? Np zel do wlosow wysusza i skalp szybko produkuje sebum? Bo jak wstane, to wlosy nie wygladaja na tluste, dopiero jak je pomocze, naloze zel. Potem jak wyschna, zarowno przed jak i po wygnieceniu wydaja sie tlusciejsze. Probowalam zelu lnianego tez i tez nie za bardzo to wygladalo. Mnie sie wydaje, ze jak pomocze woda, to sie przetluszczaja.

Sls-ow i silikonow pewnie nigdy tak do konca nie zrozumiem, ale podstawowe zasady chyba poznalam. Silikony oblepiaja wlosy i sprawiaja, ze wslosy wygladaja na zdrowe, ale stanowia jakby bariere dla skladnikow odzywczych. Czyli, jak na przyklad rano zastosowalam odzywke z slsem to jak wieczorem naloze olej na wlosy, to nic mi ten olej nie da. Przez to wlosy nie sa odzywione. Jak umyje szamponem z slsem to zmyje silikony i dopiero wtedy moge miec nadzieje, ze moja pielegnacja cos da. Czy mniej wiecej mam racje?
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:10   #23501
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Myslisz, ze zel uzywam zlych srodkow stylizujacych? Np zel do wlosow wysusza i skalp szybko produkuje sebum? Bo jak wstane, to wlosy nie wygladaja na tluste, dopiero jak je pomocze, naloze zel. Potem jak wyschna, zarowno przed jak i po wygnieceniu wydaja sie tlusciejsze. Probowalam zelu lnianego tez i tez nie za bardzo to wygladalo. Mnie sie wydaje, ze jak pomocze woda, to sie przetluszczaja.

Sls-ow i silikonow pewnie nigdy tak do konca nie zrozumiem, ale podstawowe zasady chyba poznalam. Silikony oblepiaja wlosy i sprawiaja, ze wslosy wygladaja na zdrowe, ale stanowia jakby bariere dla skladnikow odzywczych. Czyli, jak na przyklad rano zastosowalam odzywke z slsem to jak wieczorem naloze olej na wlosy, to nic mi ten olej nie da. Przez to wlosy nie sa odzywione. Jak umyje szamponem z slsem to zmyje silikony i dopiero wtedy moge miec nadzieje, ze moja pielegnacja cos da. Czy mniej wiecej mam racje?
Eloe miala na mysli ze czasami proby reanimacji niestety sie nie udaja, ja np wole zmoczyc glowe, nalozyc odzywke d/s i zrobic stylizacje od nowa (bez mycia skalpu), po reanimacji nie zawsze wygladaja ladnie, woda w moim przypadku w ogole sie nie nadaje, juz lepiej sprawdza sie Quenched Curl Moisturizer z firmy Curls (BC), co do sls i silikonow to nie do konca jest tak ze wszystkie silikony sa zle, te modyfikowane mozna zmywac nawet woda (przynajmniej w teorii) a czeste uzywanie sls nie tylko zmywa silikony i pq ale rowniez pozbawia Twoj skalp ochronnego sebum, dlatego wiele dziewczyn tutaj nawet jak stosuje, jak mowi Eloe 'pokraczne CG' (czyli dopuszcza stosowanie pewnych silikonow, pq), stara sie na codzien myc skalp odzywka a szamponem z sls raz na tydzien, dwa, sls w skrajnym przypadku podraznia skalp (Eloe tak ma) lub/i pobudza skalp to produkowania wiekszej ilosci loju niezbednego jako naturalna ochrona/utrzymanie balansu skalpu

to co trzeba wiedziec to to ze pielegnacja CG opiera sie na tym ze:
- skalp to jedno
- wlosy to drugie

wlosy sa przesuszone bo sie kreca i loj nie rozporowadza sie rownomiernie gromadzac sie przy skalpie ale to nie oznacza ze skalp sie przetluszcza sam w sobie, dlatego nalezy rozdzielic te dwie rzeczy

dlatego swiadomie uzywajac rzeczy z 'dobrymi' silikonami mozna uzywac szamponu bez sls oraz masek i odzywek i korzystac z ich dobroczynnego dzialania

czy troche jasniej teraz to wyglada?

edit:
zapomnialam dodac ze w szamponie myje sls a w odzywce sa duzo lagodniejsze zwiazki myjace np. cetrimonium chloride ktore nie draznia skalpu i nie zmywaja ochronnej powloczki wlosa, dlatego szukajac odzywki do mycia wazne aby zwierala zwiazki myjace, wiecej informacji znajdziesz w naszym watku analizowym, niektore odzywki nie nadaja sie do mycia gdyz maja w skladzie wylacznie zwiazki odzywcze lub nawilzajace
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-08-20 o 16:17
Stary 2010-08-20, 16:14   #23502
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
mi sie wydaje ze to nie o sam stylizator czy wode chodzi, lecz o manipulacje przy wlosach. gdy mam wlosy juz takiej 'drugiej swiezosci' to lepiej ich nie tykac wcale jesli nie moge/nie chce myć. mam wrazenie ze cokolwiek - czesanie, upinanie, czochranie powoduje rozprowadzanie sie sebum na wlosach i z wlosow, które w tloku ujdą robi sie tłusty plaskacz.
Cytat:
zgadzam sie - tez mi sie podoba. do tego - nie wiem, moze kwestia oswietlenia, ale Rybiorku, nie sciemniały ci wlosy?

eloe - serial o gejach to Queer as folk (wersja amerykanska, byl brytyjski serial o tym samym tytule). ogladam on-line tutaj. calkiem fajnie sie oglada, jesli komus nie przeszkadzaja namietne sceny mesko-meskie (i jesli ktos pamieta Zoltana z filmu stary, gdzie moja bryka - to glowny bohater )
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:26   #23503
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie - tez mi sie podoba. do tego - nie wiem, moze kwestia oswietlenia, ale Rybiorku, nie sciemniały ci wlosy?
uhm chyba od maselka shea, jak naloze maselko lub olejek shea to nagle mam jednolity ciemny kolor ze nie mozna odroznic odrosta i reszty wlosa, za chinskiego boga nie wiem jak to sie robi i dlaczego rano po zmyciu roznica jest ale i tak wydaja sie ciemniejsze, zwlaszcza spodnie ktore nie byly rozjasniane a tylko traktowane farbami 2 tony
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-20, 16:34   #23504
G0si3k
Raczkowanie

Eloe, Wrily_Curly- dziekuje Wam bardzo za odpowiedz
Nastepnym razem sprobuje rozczesac je tylko palcami i zobaczymy, co z tego wyjdzie
Rybiorku, sliczne wloski btw
G0si3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:51   #23505
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
I_lonko - dokładnie jak napisała Syrenka - daj odżywce kolejną szansę. Ja tez nie byłam z niej początkowo zadowolona. Poza tym mogłabyś napisać coś więcej o tym:
same leciały, wyczesałaś grzebieniem/palcami?
Czesałaś się wcześniej? Kiedy ostatnio się czesałaś?
W jaki sposób myłaś włosy przed nałożeniem tej odżywki? Jak długo ją trzymałaś?
W kwestii Fitomedu i rycynki nie da się powiedzieć, ze coś będzie na pewno. Każda ma inna porowatość. Sprawdź z niewielką ilością, np. 5 kropelek, a potem ewentualnie zwiększaj ilość, jeśli nie będzie obciążenia.
Podpinasz je? Moje też klapią nieładnie od czubka. Pomaga na to suszenie, podpinanie, ręcznikowanie. Popróbuj. Na każdą działa coś innego.
Mnie klapie prawy tył - taka moja uroda. I jeśli przesadzę ze stylizacją, to mam tam gwarancję prostych włosów.
Eloe, dobrze, że zaglądasz czasami, podnosisz człowieka na duchu. Ja nie zamierzam rezygnować. Wczoraj jeszcze wsparacia udzieliłam mi
Rybiorek , jestem przygotowana na dalszą pielęgnację. Odżywce dam szansę. Co do wypadania. Wypadają mi tylko podczas mycia (ale już tylko trochę). Najwięcej wypadło podczas rozczesywania po umyciu grzebieniem, a potem jak przejechałam dłonią, to zgarnęłam "niedobitki". Jak zostawiam kręcone (a tak teraz robię), to czeszę się tylko pi umyciu. Czyli co 4 dni. (odkąd używam szamponu z żeń-szeniem, myję włosy co 4 dni, wcześniej co 3 myłam, czasami co 2). Co do podpinania. Zrobiłam tak trzy razy, ale po kilku godzinach one znowu oklapły. Wina chyba jest w tym, że mają prawie równą długość, chyba muszę wybrać się z nimi do fryzjera i wycieniować je trochę. Suszenie. Chcę ograniczyć, ja prawie nigdy (bardzo sporadycznie) nie używam suszarki. Wystarczy, że męczyłam je prostownicą.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Rybiorek, Ania d.

Rozczeszę palcami. Spróbuję i zadam relację. Ale czy przed myciem zaleca się rozczesanie włosów grzebieniem?

Rybiorek, śliczne włosy, podoba mi się ta wersja z różowa apaszką.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:58   #23506
scoobs
Rozeznanie

Dziewczyny dziekuje Wam bardzo, jestescie bardzo pomocne i cierpliwe
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 17:19   #23507
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorek, Ania d.

Rozczeszę palcami. Spróbuję i zadam relację. Ale czy przed myciem zaleca się rozczesanie włosów grzebieniem?
absolutnie nie i nie zawracaj sobie tym glowy, szamponem z odzywka myjesz tylko skalp, wsuwasz dlonie miedzy wlosy i masujesz, potem splukujesz dokladnie czyli conajmniej 5 minut, nakladasz odzywke / maske i czekasz chwile az produkt wsiaknie we wloski, potem delikatnie czeszesz palacami, to jedyny czas kiedy wlosy sa czesane - wtedy czyni im sie najmniej szkod

Cytat:
Rybiorek, śliczne włosy, podoba mi się ta wersja z różowa apaszką.
mnie tez

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Rybiorku, sliczne wloski btw
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-20, 18:47   #23508
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Zależy co w odżywce i zależy jak długo trzymasz.
Jeśli będą promotory przejścia (glikol propylenowy choćby), to olej winien nawet szybciej przenikać. Dłuższy czas oddziaływania odżywki pozwoli tez olejowi wśliznać się pod łuskę
wczoraj z waxem lbiotica ok godz, a napisz prosze wiecej o promotorach przejescia?
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 18:50   #23509
Konto usunięte

Cytat:
I jak, i jak?
a to tak
fotki robione rano

Rybionek- zmienilas avatar i scielas wloski- znowu
chyba Cie napadne i skonfiskuje nozyczki

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-08-20 o 18:52
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 19:04   #23510
wrily_curly
Rozeznanie

Nava, brak słów
Stary 2010-08-20, 19:09   #23511
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21511981]a to tak
fotki robione rano

Rybionek- zmienilas avatar i scielas wloski- znowu
chyba Cie napadne i skonfiskuje nozyczki [/QUOTE]

dokladnie. Brak slow. Jedne z najpiekniejszy wlosow na watku

nie sciela a podcielam, tylko dol, Eloe pomogla mi podjac ta decyzje. Plus taki moga sobie rowno odrastac

napad nie udalby Ci sie - maz skonfiskowal mi fryzjerskie nozyczki wczoraj
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-20, 19:11   #23512
CherieK
Zadomowienie

Cytat:
A prostowałaś włosy? Może to wina prostownicy. Jest kilka wątków na temat, który Cię interesuje. Linki, które pamiętam, podaje: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304060
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232798
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194614
Może coś się przyda.
dzieki wielkie
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
zacznij od przeczytania faq, bez tego ani rusz.
Tak tak, wiem przeczytalam
Cytat:

Tak, całe forum
Mogłaś za mocno wcieniować włosy - zbyt krótkie przy 2 i 3a mogą nie chcieć się kręcić, gdy są za krótkie.
Za mojej "kadencji" tego wątku nie było i wszystko załatwiałam tutaj, więc prosze sie nie krzywić Znalazlam wątek i poczytałam na nim to i owo naprawde, nie boje sie wyszukiwarki

myślę, ze to niekoniecznie wina zbyt krotkich wlosow, raczej sposobu w jaki fryzjerka je sciela..

wlosy myje odżywką, ploppinguje od czasu do czasu, nakladam oleje i staram sie unikac silikonow wiem jak o nie dbać

nie prostuje od dlugiego czasu uzywam suszarki- ale tylko po nalozeniu preparatu chroniącego przed wysoką temperatura

ale ok, zapytam tam skoro tu nie moge:P

CherieK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 19:56   #23513
Konto usunięte

wrily_curly, Rybionek- dziekuje
Stary 2010-08-20, 20:13   #23514
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
uhm chyba od maselka shea, jak naloze maselko lub olejek shea to nagle mam jednolity ciemny kolor ze nie mozna odroznic odrosta i reszty wlosa, za chinskiego boga nie wiem jak to sie robi i dlaczego rano po zmyciu roznica jest ale i tak wydaja sie ciemniejsze, zwlaszcza spodnie ktore nie byly rozjasniane a tylko traktowane farbami 2 tony
a to ciekawostka. na olejowym blondyny co rusz pytają czy jakis olej nie przyciemnia :P
Cytat:

Rybiorek, Ania d.

ale sie uparłas na to czesanie, no!

w któryms z tłumaczonych artykułów bylo takie stwierdzenie, ze wlos suchy jest bardziej odporny na mikrouszkodzenia (czyli jakies miejscowe ubytki łusek itp) ale mniej odporny na całkowite przerwanie. włos mokry na odwrót - bardziej odporny na calkowite przerwanie, ale bardziej podatny na mikrouszkodzenia łusek. w przypadku kreciołów czesanie na sucho naraza na duzo wieksze uszkodzenia niż w przypadku włosów prostych.

jesli nie masz ewidentnych kołtunów to możesz nie czesać wcale! w zeszlym roku na wakacje (czyli przed pielegnacja CG) zapomnialam grzebienia i nic mi sie nie stalo zyje, mam wszystkie wlosy do dzis nie ma sie czego bać.
o ile nie masz tendencji do kołtunienia (a sa wlosy ktore maja, sa takie które nie maja) i czesanie jest tylko przyzwyczajeniem to rzuc to w cholere!
jesli natomiast twoje wlosy maja tendencje do platania sie - rozplatuj na mokro, z maska lub odzywka. co tez wazne - myj wlosy w taki sposob, aby koltuny sie nie robily. czestym bledem, zwlaszcza przy myciu dlugich wlosow jest zbieranie tych zwisajacych koncówek, ladowanie ich na glowe i czochranie wszystkiego na raz. najpierw spokojnie umyj sam skalp, zwisajace długie włosy niech sobie wisza. jak juz dokladnie wymasujesz skóre glowy pougniataj spływającą pianą reszte włosów, ale nie tarmoś ich. nałóż odzywke/maske i delikatnie porozplatuj jesli cos sie poplacze. wiekszosc koltunów sama powinna sie rozejść pod poślizgiem od odzywki.
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21511981]a to tak
fotki robione rano
[/QUOTE]piekne. takie... anielskie

Cytat:

napad nie udalby Ci sie - maz skonfiskowal mi fryzjerskie nozyczki wczoraj
hahaha - chyba nie tylko ty sama lubisz siebie w dłuższych włosach :P
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 20:15   #23515
Edith3F
Zadomowienie

Cześć dziewczyny !

ale mnie długo tutaj nie było, tęskniłam
Witam wszystkie nowe zakręcone których nie znam

Zdaję relację, że moje fale mają się dobrze ,chociaż przez te 2 miesiące nie przyglądałam im się tak dokładnie
Podczas wyjazdu na mazury był tylko szampon i maska na krótko,mało czasu na stylizację dlatego miały tendencję do puszenia.
A poza tym rosną, rosną... widze różnicę w długości a cięcie koncówek planuję dopiero pod koniec września.

Odp str 95
Cytat:
Fryzjerka cięla na sucho, niestety rozczesała grzebieniem, ale powiedziała, że bez tego nie da rady. Pytała, czy loki naturalne i bardzo jej się podobały, chociaż to był drugi dzień i wyglądały mocno średnio.
Solaola ciesze się, że udało Ci się trafić na fryzjerkę (mimo że nie jesteś w 100% zadowolona) Włoski wyglądaja bardzo fajnie, i te korkociągi od samej skóry zapuszczasz?
Cytat:
oto dowod ponizej (nie bijcie, postaram sie wiecej w tym tygodniu fotek juz nie robic)
odrosty coraz bardziej widoczne i wlasnie na swiezo umytych az tak zle nie wygladaja
Rybiorku obcięłaś włosy! i farbowałaś??
o rany, ale mam zaległości
Co Cię skłoniło do tak radykalnego cięcia?
Przepraszam ,że pytam, na pewno o tym pisałas ,ale jeszcze Was nie nadrobiłam
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
ja jutro dodam pierwszy wpis do dziennika po prawie 5 miesięcznym cg
czekamy, czekamy
zaraz sprawdzę czy juz dodałaś
Cytat:
Fryzjerka była dorwana w Kamiennej Górze, tj. 1,5 godziny od Wrocławia.
och, to daleko...
Cytat:

W sklepie z drobiazgami kupiłam sobie jakiś czepek z mikrofibry(za 2,99 żal było nie wziąć, a na opakowaniu zachwalają, że absorbuje włosy szybciej niż 'normal fiber').
bardzo ciekawie wygląda ,koniecznie podziel się wrażeniami
Cytat:
wyglada slodko jak dla malucha

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
olejuję ponownie od kilku dni i od tej pory każdego dnia podobają mi się moje włosy. chyba potrzebowały oleji, bo nie używałam ich chyba z pół roku.
to się cieszymy razem z Tobą
A mi olejowanie nie służy ostatnio nadal

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 20:25   #23516
Konto usunięte

Cytat:
piekne. takie... anielskie
nie robie zdjec przodu coby rozkow nie bylo widac

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
a to ciekawostka. na olejowym blondyny co rusz pytają czy jakis olej nie przyciemnia :P
no wlasnie....tak mi sie wydaje ze olejki jakos tam zmieniaja kolor wlosow, trudno mi powiedziec ktory z nich, bo przewaznie mieszam
Stary 2010-08-20, 21:03   #23517
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Wygrzebałam jakieś stare specjalnie dla Ciebie, jak będę miała lepsze to wrzucę
Strasznie słodki jest
cudny
moje fale też mają tendencję do korkociągów ale tylko tendencję..
u Ciebie to są na całej głowie
Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
ja wciaz bije sie z myslami, zeby(podobnie jak Rybiorek) wrócic do naturalnego koloru. Zobaczymy jak to będzie- chciałabym znaleźc farbę w moim naturalnym kolorze(nie pamietam jaki on jest dokladnie), wyrównac kolor i juz nie farbować, ale boje się, że nie uda mi się dobrac tak dobrze koloru.[/guote] radziłabym wybrac ciemniejszy kolor jeśli chcesz wrócic do naturlanych ciemne kolory zawsze sie trochę wypłukują z czasem, a i odrosty nie sa wtedy takie rażące
[guote]
. Tylko puch jak był tak jest, ale jakos z nim walczę i nie narzekam ogolnie.
Ja też walczę pomaga odżywka b/s w duzych ilościach ( joanna) i żel, ale mogłoby byc lepiej
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość

moje też jak były krótsze to ładniej się kręciły teraz się z nich po kilku godzinach ruloniki-korkociągi robią co mi się wcale nie podoba...[/guote]
A ja Ci powiem że mi się takie coś podoba. Widziałam kiedyś dziewczynę o niesamowicie długich włosach, które tylko na końcach zawijały jej się w śliczne korkociągi, ciągle mam te włosy przed oczami
[guote]A tak chcę mieć do wciecia w talii
i będziesz miała!
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
ja pół życia chodziłam z włosami do łopatek i teraz chce długie i basta!
[/guote]
widze że mamy identycznie
[guote]
Tylko widzę że moje jak są wycieniowane i krótsze to się lepiej chyba kręcą bo teraz draznią mnie te korkociągi na szczęście są tylko od spodu i to na tej najdłuższej warstwie włosów.
moje podobnie się zachowują wraz ze wzrostem

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
a może sprobuj czegos mocniejszego do stylizacji- np pianka pomaranczowa z rosmana YUNG(bez alkoholu),
A co to za nowość ?
Cytat:

Która z was używała lidlowskiej odżywki Cien(chyba Anka.d, prawda?)? Jakie wrażenia?
Ja aloesowej przyjemna, lekka, humektanowa odżywka z tego co pamietam
Cytat:
Po umyciu, po nałożeniu odżywki.Ja rozczesuje grzebieniem. Muszę, inaczej bym miała pięknie poplątane, a nie skręcone włosy.
ja również rozczesuję, ale ja mam fale
Cytat:

tez tak kiedys myslalam, sprobuj uzyc palcow nie grzebienia, choc raz, moze sie okazac ze bedziesz miec bardziej skrecone wloski
u mnie by nie przeszło pewnie dlatego że nie mam loczków

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 21:08   #23518
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha - chyba nie tylko ty sama lubisz siebie w dłuższych włosach :P
no popatrz, tez na to wpadlas
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-20, 21:10   #23519
wrily_curly
Rozeznanie

alem wymyśliła - próbowałam lorysa naturaloe zmieszać z żelem aloesowym i rzucić jako maskę... zrobiło się coś dziwnego o konsystencji piaskowej plasteliny co nawet niezbyt dało się wmasować we włosy, chyba większość spadła w wanny, resztę wmasowałam z większą ilością lorysa ech ta moja fantazja.

i pochwalę się - kupiłam herbatę pokrzywową i będę piła żeby mi włosy szybciej odrosły, brrr niedobre.
Stary 2010-08-20, 21:12   #23520
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość

Rybiorku obcięłaś włosy! i farbowałaś??
o rany, ale mam zaległości
Co Cię skłoniło do tak radykalnego cięcia?
Przepraszam ,że pytam, na pewno o tym pisałas ,ale jeszcze Was nie nadrobiłam
obcielam bo musialam, nie farbowalam (prawdopodobnie sciemnialy od maselka shea), mam juz sporawy odrost (ponad 2cm) i zapuszczam naturalne
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości