rady od już zamężnych dla przyszłych PM - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 15:31   #391
alamig
Zakorzenienie

Dot.: rady od już zamężnych dla przyszłych PM

Cytat:
Napisane przez kfaska Pokaż wiadomość
No niestety, dylemat jest, ale prawda jest taka, że albo elegancja albo wygoda, zwłaszcza w kwestii obcasa. Buty żeby były wygodniejsze muszą być chociaż trochę niższe, a to oznacza że się robi problem z suknią. Ja kupiłam malinowe balerinki, ale właśnie ze względu na suknię mam je zamiar ubrać rzeczywiście w ostateczności. Buty mam wygodne, myślę, że będzie ok. Ale jak wymięknę, to wolę balować trzymając sukienkę w górze, niż siedzieć, bo mnie nogi bolą
Masz rację w 100%
Stary 2010-08-20, 17:58   #392
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
- od razu w poniedziałek poszłam złożyć wniosek o dowód osobisty i odbiór - 5 tygodni.
- złożyłam NIP 3 w US z nowym nazwiskiem (jak będzie już dowód i zmienione dane w banku będę musiała złożyć ten dokument jeszcze raz)
- pozmieniałam dane w zakładzie pracy plus legitymacja ubezpieczeniowa i inne wewnętrze "przedmioty" typu pieczątki itd
- jeśli ktoś ma prawo jazdy, paszport itd no to te dokumenty
mnie pozostały/li:
- banki,
- lekarze,
- OFE,
- allegro ( gdyby odbiór na poczcie to z nowym dowodem mi nie wydadzą na stare nazwisko),
- jeśli ktoś ma to wszelkie Avony Oriflame (czy jak to się pisze),
Na tą chwilę innych pomysłów nie mam jak któreś dziewczyny jeszcze coś załatwiały to dopisujcie na pewno się przyda wszystkim które to czeka

Dzieki slicznie za informacje

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
emilia - ja Ci powiem ze ja juz po cywilnym wiec chociaz te sprawy mi odpadaja ale jak zmienialam nazwisko to z dowodem spoko - mamy znajoma tam pracuje wiec mi mama odebrala i wyslala, natomiast odmowili mi wyrobienie prawa jazdy! pani mi powiedziala ze jezeli przebywam wiecej niz 6 miesiecy w roku za granica to nie moga mi wyrobic prawka!!! wiec od ponad 2 lat jezdze z panienskim

Tak sie wlasnie zastanawiam czy ktos z rodziny bedzie mogl odebrac np moj dowod osobisty jak juz bedzie gotowy w urzedzie Co do paszportu to go wyrobie jak juz nowy dowod bede miala, bo potrzebuje jeden z tych dwoch dokumentow do przekraczania granicy.

Edytowane przez emillia006
Czas edycji: 2010-08-20 o 18:05
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 18:13   #393
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Dzieki slicznie za informacje

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Tak sie wlasnie zastanawiam czy ktos z rodziny bedzie mogl odebrac np moj dowod osobisty jak juz bedzie gotowy w urzedzie Co do paszportu to go wyrobie jak juz nowy dowod bede miala, bo potrzebuje jeden z tych dwoch dokumentow do przekraczania granicy.
Dowód musisz odebrać osobiście, podobnie jak inne dokumenty typu paszport czy prawo jazdy. No chyba, że masz znajomą urzędniczkę Wtedy dowód odbierze ci nawet sąsiadka
batkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 18:36   #394
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez batkab Pokaż wiadomość
Dowód musisz odebrać osobiście, podobnie jak inne dokumenty typu paszport czy prawo jazdy. No chyba, że masz znajomą urzędniczkę Wtedy dowód odbierze ci nawet sąsiadka

No nie mam bynajmniej nic o niej nie wiem "Uwielbiam" ta nasza polska biurokracje Zawsze pod gorke
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 21:41   #395
Ariena
Zakorzenienie

Kurcze a ja nie mam żadnych wygodnych butów na zmianę. Ja mam takie nogi że wszystkie mnie obcierają poza klapkami. Więc nie ma różnicy czy będę w ślubnych czy w jakiś zmienionych. Nie mam żadnych sandałków na płaskim - jedynie obcasy takie wysokie jak ślubne. :/ Mam klapki biało czarne to przecież ale klapki zakładać?
Stary 2010-08-20, 23:35   #396
Angel_00
Zakorzenienie

ja miałam na zmianę sandałki na nie wysokim obcasie no ale byłam bez rajstop/pończoch tylko na gole nogi więc to też inaczej, wszystko zależy od tego jak wyglądają no bo plażowe to nie bardzo ale jakieś bardziej eleganckie to czemu nie?

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 15:25   #397
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Kurcze a ja nie mam żadnych wygodnych butów na zmianę. Ja mam takie nogi że wszystkie mnie obcierają poza klapkami. Więc nie ma różnicy czy będę w ślubnych czy w jakiś zmienionych. Nie mam żadnych sandałków na płaskim - jedynie obcasy takie wysokie jak ślubne. :/ Mam klapki biało czarne to przecież ale klapki zakładać?
Jeżeli rzeczywiście wszystkie buty Cię obcierają oprócz klapek, to oczywiście, że weź ze sobą te biało-czarne! Może się tak zdarzyć, że buty ślubne obetrą, a cokolwiek będziesz musiała założyć, chociażby po to, żeby wyjść na dwór (w sali ostatecznie możesz na bosaka tańczyć, ale na dworze...) W takim dniu moim zdaniem trzeba mieć jakiekolwiek wygodne buty na przebranie, choćby i klapeczki

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 16:19   #398
Ariena
Zakorzenienie

No to faktycznie chyba wezmę te klapki.
Stary 2010-08-21, 17:09   #399
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
No to faktycznie chyba wezmę te klapki.
Ja bym się nie zastanawiała
batkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 22:16   #400
karadka
Zadomowienie

dziewczyny macie racje z tymi butami! ja poczekam na te taneczne bo bede je w przyszlym tyg zamawiac i zobaczymy, pochodze po domu ale i tak na przebranie wezme, a jak ogniata to juz nic nie pomoze i w kazdych bedzie bolalo wiec ja w listopadzie pewno jako zastepcze wezme japonki jakis niewidoczny kolor i sciagne ponczochy
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 23:53   #401
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
dziewczyny macie racje z tymi butami! ja poczekam na te taneczne bo bede je w przyszlym tyg zamawiac
To zdaj proszę relację, jak się w takich butkach chodzi i tańczy, bo i ja planuję taneczne na swoje weselisko, a przede wszystkim liczy się dla mnie wygoda

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-22, 10:53   #402
karadka
Zadomowienie

oczywiscie ze napisze, w czwartek mam zamowic potem za ok 2 tyg mama mi je tu przesle jak beda gotowe i zobaczymy - sama jestem ciekawa!
Stary 2010-08-22, 12:47   #403
happy2gether
Wtajemniczenie

o tych tanecznych butach z Akcesu 2 jest osobny wątek, więc możecie go poczytać
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-22, 17:04   #404
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Bardzo fajny wątek napewno skorzystam z paru rad

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 10:03   #405
ardillka
Zadomowienie

Mam pytanie do Mężatek... Zastanawiamy się ile posiłków ma być na weselu, żeby było wystarczająco????? Chodzi mi głównie o ciepłe posiłki. W menu przykładowym, które podała nam restauracja są 3 ciepłe posiłki +obiad. Ale wydaje mi się że to może być za mało. Szczególnie że wesele będzie się zaczynać koło godziny 16. Dobrać jeszcze jeden posiłek?? Nie chce żeby brakło jedzenia. Wolałabym żeby zostało.

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 11:03   #406
Askatasuna
Rozeznanie

ardillko, nie jestem co prawda mężatką, bo swój ślub będę miała tydzień po Tobie, ale na moim weselu będzie tyle samo ciepłych dań co u Ciebie (moje wesele najprawdopodobniej zacznie się mniej więcej godzinę później niż Twoje) i wydaje mi się, że to zupełnie wystarczy i jeszcze zostanie Na weselach, na których bywałam wcześniej też była taka ilość i absolutnie nikogo głodnego mi się nie zdarzyło widzieć

Ale oczywiście ciekawe co powiedzą też Wizażanki-już-mężatki.
Askatasuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 11:12   #407
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Mężatek... Zastanawiamy się ile posiłków ma być na weselu, żeby było wystarczająco????? Chodzi mi głównie o ciepłe posiłki. W menu przykładowym, które podała nam restauracja są 3 ciepłe posiłki +obiad. Ale wydaje mi się że to może być za mało. Szczególnie że wesele będzie się zaczynać koło godziny 16. Dobrać jeszcze jeden posiłek?? Nie chce żeby brakło jedzenia. Wolałabym żeby zostało.
U nas podań było chyba 7 jak pamiętam, ale jedno to deser(lody z mailinami) i ostatnich 2 to mało kto wogóle ruszył bo już nie było jak jeść. Goście mówili, że strasznie duzo jedzenia, ale wesele zaczeło się ok. 20 bo ślub był na 18.
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 11:17   #408
lusesita23
Zakorzenienie

U nas tez jest 7 i mysle,ze akurat ok<bo w tym sa ziemniaki, kapusta duszona i takie tam> no i plus obiad
Stary 2010-08-25, 11:36   #409
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
U mnie wesele zacznie sie ok. 17 i będą 3 ciepłe posiłki. W zupełności wystarczy.

17 - zupa i główne danie - potrwa do 18

20 - tort

22.00 - ciepłe danie

ok. 1.30 - żurek

Po za tym na stołach są zakąski, mięsa, sałatki. To też jest do jedzenia i chcę uniknąć sytuacji, że na talerzach będą tylko rozgrzebane ciepłe dania, bo nikt nie będzie chciał jeść.

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;21608137]U nas podań było chyba 7 jak pamiętam, ale jedno to deser(lody z mailinami) i ostatnich 2 to mało kto wogóle ruszył bo już nie było jak jeść. Goście mówili, że strasznie duzo jedzenia, ale wesele zaczeło się ok. 20 bo ślub był na 18.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
U nas tez jest 7 i mysle,ze akurat ok<bo w tym sa ziemniaki, kapusta duszona i takie tam> no i plus obiad
7 dań? Czy ziemniaki i kapustę liczycie jako 2 osobne dania?

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 11:44   #410
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
7 ciepłych posiłków?? Czy ogólnie 7 posiłków? A jakie posiłki miałaś?? W sensie co podawane było??

Chodzi mi o to, że będzie:
1 ciepły posiłek- obiad
- potem tort
- lody
- zimna płyta
2 ciepły posiłek - jakieś mięso, sałatka - porcjowane na osobę
3. ciepły posiłek - barszcz czerwony z krokietem
4. ciepły posiłek - bogracz

(dania są przykładowe i wymyśliłam je na poczekaniu) Chodziło mi o to że zimna płyta, lody, tort i takie tam to nie liczę za posiłek.

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 12:11   #411
lusesita23
Zakorzenienie

nie mam, tylko bede miala i tez chcialabym sie dowiedziec od mezatek jak to wyglada.
my mamy w menu tak:
- obiad<rosol i drugie danie>
- przekaski zimne miesne<3>
-przekaski zimne rybne<3>
- 2 salatki
- zimne przekaski na bufecie<wedliny,jajka,mar ynaty>
- tort
-danie cieple serwowane<indyk z ryzem i warzywami>
- dania cieple na bufecie-godz. do ustalenia<gulasz, zraziki,ziemniaki,kapusta >i bulion pikantny oraz barszcz.
-ciasta

sklad dan bedzie zmieniony bo gulaszowi i zrazikom mowie nie

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2010-08-25 o 12:13
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 12:19   #412
karadka
Zadomowienie

dziewczyny dzwonilam do kilku cukierni orientacyjnie bo musimy w koncu zamowic wszystko - na 120osob jakie proporcje sie dobrze sprawdzily jezeli chodzi o tort, ciasta, ciastka? bo kazda cukiernia mi co innego mowi?
Stary 2010-08-25, 18:17   #413
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
U mnie wesele zacznie sie ok. 17 i będą 3 ciepłe posiłki. W zupełności wystarczy.

17 - zupa i główne danie - potrwa do 18

20 - tort

22.00 - ciepłe danie

ok. 1.30 - żurek

Po za tym na stołach są zakąski, mięsa, sałatki. To też jest do jedzenia i chcę uniknąć sytuacji, że na talerzach będą tylko rozgrzebane ciepłe dania, bo nikt nie będzie chciał jeść.

7 dań? Czy ziemniaki i kapustę liczycie jako 2 osobne dania?
byłam na takim weselu na którym było to tak rozpalnowane i już koło 20 był wielki bum na wiejski stół, ale nie dlatego, że był taki smaczny ale dlatego, że ludzie głodni chodzili... i komentarze przy krojeniu szynki nie były zbyt miłe... oczywiście zrobisz jak będziesz chciała, ale może jeszcze pomyśl nad tą ilością....bo wiadomo, że na weselu ludzie liczą, że będzie dużo dobrego jedzenia.

U nas było 7 podań czyli każde podanie to komplet mięso i ziemniaki (frytki itp) sałatki (2 podania z zupą), jedno podanie to były lody i jedno tort więc w sumie 5 dań gorących i oczywiście na bieżąco zimne rzeczy typu schab w galarecie, pstrągi w galarecie, łosoś itp...
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 22:36   #414
wika82
Zakorzenienie

Nadrabiam zaległości po urlopie.
Jeśli chodzi o obsługę, tj. fotograf, orkiestra, u mnie liczą 50% ceny za osobę. Orkiestra będzie mieć osobny stół, ale fotografa posadzimy niedaleko siebie.
Co do alkoholu.. Ciężki temat generalnie, moja jest sprawdzona o tyle, że byłam na weselu, na którym grali i wiem, że było ok. Podczas spisywania umowy powiedziałam im, że zapewniamy im nocleg, bo mieszkają w innej miejscowości, niż wesele, (podobnie zresztą fotografowi), ale odmówili i będą wracać tuż po zakończeniu imprezy, bo na poprawiny mam dja. Biorąc pod uwagę, że będą wracać autem, nie sądzę, żeby byli nietrzeźwi.. przynajmniej kierowca. :P

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2010-08-25 o 22:37 Powód: literówka
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 10:31   #415
Lensss
Raczkowanie

U mnie będzie pierwszego dnia 5 lub 6 gorących dań, oprócz tego przystawki, tort, lody, wiejski stół. Drugiego dnia planujemy mniej, ale za to będzie grill, który tak na dobra sprawę można liczyć jako trzy dania albo i więcej (boczek, kiełbaski, szaszłyki, karczek, udka etc.)>

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100911580213.html
Lensss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 10:38   #416
basienka666
Raczkowanie

Zabiorę głos już jako mężatka...otóż u nas były dania rozpisane przez panią kierownik, która ma duże doświadczenie w tych sprawach i tak:
ślub był o godz.17...i z tego co pamiętam
I dzień (w umowie było od ok.18 do 4:00)
-ok.18:30-19:00 1.danie: rosół z makaronem + kotlet po staropolsku;
- 19:30 deser:lody;
- ok.21:00 2.danie gorące: strogonow;
- ok.23:00 3.danie gorące: udko pieczone z ryżem lub udko pieczone z frytkami (kto co chciał);
- ok.00:30-00:45 tort (po oczepinach);
- ok.1:30 4.danie gorące: bigos;
- ok.3:00 5.danie gorące: barszcz z pasztecikami (naleśnikowy w panierce z mięsem)
II dzień (poprawiny zaczynały się o 13:00 i trwały do 19:00):
- 13:00 żurek + kotlet z piersi z kurczaka+ ziemniaczane szyszki, surówka;
- ok.15:00 zraziki mięsno-warzywne z kluskami śląskimi;
- ok.17:00 szaszłyki;
Goście nie narzekali na brak jedzenia.....za to my jako Państwo Młodzi nie mieliśmy kiedy jeść (zjedliśmy pierwsze danie ok.19, a następne to ja zjadłam po oczepinach, większość dań spróbowałam drugiego dnia) , za to wytańczyliśmy się za wszystkie czasy...dla Nas to było najlepsze wesele na jakim byliśmy

Edytowane przez basienka666
Czas edycji: 2010-08-26 o 10:40
basienka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 10:51   #417
butterfly20
Zakorzenienie

U mnie będzie:

obiad (zupa + drugie danie: 4 rodzaje mięs,ziemniaki,kluski,war zywa i sałątki)

tort

zimna płyta

i jeszcze 4 dania.

Oczywiście jakaś herbata,kawa i ciasta też będą podane.Godzinowo jeszcze nie wiem,bo wesele za rok
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 10:53   #418
_agata
Zakorzenienie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;21620643]byłam na takim weselu na którym było to tak rozpalnowane i już koło 20 był wielki bum na wiejski stół, ale nie dlatego, że był taki smaczny ale dlatego, że ludzie głodni chodzili... i komentarze przy krojeniu szynki nie były zbyt miłe... oczywiście zrobisz jak będziesz chciała, ale może jeszcze pomyśl nad tą ilością....bo wiadomo, że na weselu ludzie liczą, że będzie dużo dobrego jedzenia.

U nas było 7 podań czyli każde podanie to komplet mięso i ziemniaki (frytki itp) sałatki (2 podania z zupą), jedno podanie to były lody i jedno tort więc w sumie 5 dań gorących i oczywiście na bieżąco zimne rzeczy typu schab w galarecie, pstrągi w galarecie, łosoś itp...[/QUOTE]

Przecież ten wiejski stół po to jest, żeby mięso i inne specjały tam się znajdujące również jeść. Podobnie jak zakąski i przystawki na stołach.
Nienawidzę podawania gorących dań co 1,5 - 2 godziny, bo nie mam szans na skosztowanie tego co na stołach.
Dziwne te komentarze przy wiejskim stole, byc może gościom wiejskie specjały nie smakowały i oczekiwali podania kawioru i szampana. Ostatnie czego bym się dopuściła, to komentować ilość ciepłych dań, skoro poza nimi też są na stołach pyszności. No, chyba, że stoły poza ciepłymi daniami stały puste, to rozumiem.
Dużo niekoniecznie idzie w parze ze smacznie.

Przecież człowiek idący na imprezę nie je co 2 godziny. Tak się utarło, że na weselu trzeba się nażreć jak przysłowiowa świnia.
Ja na wesela chodzę po to żeby być z młodymi i spotkać się we wspólnym gronie najbliższych osób. Nie po to żeby najeśc się do oporu.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 11:01   #419
happy2gether
Wtajemniczenie

Dziewczyny, kilka z Was pisało, że tort będzie podawany u Was wcześniej. My też się nad tym zastanawiamy. Widzę wiele plusów tego ale gdzieś tam z tyłu głowy myślę sobie, że to nie jest tradycyjne i czy goście na to pójdą
W ogóle moim marzeniem byłoby, żeby moje okrągłe stoły na wejście były puste - w takim sensie, żeby stała na nich tylko zastawa i szkło (kieliszki do wody,napojów + do alkoholu), jakieś piękne kwiaty i świece. Na początek oczywiście szampan dla gości a potem, żeby wjechało ciepłe danie. Po obiedzie pierwszy taniec, goście zaczynają się bawić a stoły dopiero wtedy są uzupełniane o zakąski. Co Wy na to? ...no i ten tort gdzieś na początku ...tylko nie wiem czy przed tańcem czy po
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 11:09   #420
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Przecież ten wiejski stół po to jest, żeby mięso i inne specjały tam się znajdujące również jeść. Podobnie jak zakąski i przystawki na stołach.
Nienawidzę podawania gorących dań co 1,5 - 2 godziny, bo nie mam szans na skosztowanie tego co na stołach.
Dziwne te komentarze przy wiejskim stole, byc może gościom wiejskie specjały nie smakowały i oczekiwali podania kawioru i szampana. Ostatnie czego bym się dopuściła, to komentować ilość ciepłych dań, skoro poza nimi też są na stołach pyszności. No, chyba, że stoły poza ciepłymi daniami stały puste, to rozumiem.
Dużo niekoniecznie idzie w parze ze smacznie.

Przecież człowiek idący na imprezę nie je co 2 godziny. Tak się utarło, że na weselu trzeba się nażreć jak przysłowiowa świnia.
Ja na wesela chodzę po to żeby być z młodymi i spotkać się we wspólnym gronie najbliższych osób. Nie po to żeby najeśc się do oporu.

Tak jak najbardziej się zgadzam, ze idzie się po to zeby się pobawić i być z młodymi ale po zabawie masz ochotę zjeść coś ciepłego do alkoholu (nie koniecznie wiejskie specjały alb zimne przystawki których było bardzo dużo ale po prostu zabrakło ciepłych posiłków). Wszystko było bardzo dobre , dużo rzeczy na wiejskim stole i przystawek ...a ale 3 ciepłe posiłki ... ostatni już na sam koniec gdzie nie wszyscy już byli to troszkę mało.
Wiesz wiejski stół jest po to żeby jak ktoś ma ochotę z niego skorzystał a nie dlatego , że jest głodny i nie ma wyboru a nie koniecznie to lubi...

A to, że zostanie duzo przystawek to zawsze tak jest i nie jest to powód, żeby dać mniej ciepłych dań bo zjedzą więcej przystawek

..... ale to tylko to co usłyszałam na weselu i ciągle się powtarzało po... nie chcesz nie musisz korzystać, bo każdy urządza wesele jak chce.

Ja uważam , że 7 podań to u nas było trochę za dużo , zreszta ja my tak jak basieńka zjedliśmy pierwsze i potem po oczepinach i potem się dziwiłam że takie pyszności były a ja ich nie widziałam...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości