|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
ja też nie mam żadnych bóli piersi ,żadnego rozciągania nie czuje, a mdłości mam zaledwie kilka minut i nawet nie wiem czy to ciążowe czy co, bo daleko mi do takich całodniowych albo wymiotów
także luzik![]()
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
No dobra już,dobra...kończę z tą paniką :P
Pomagam sobie myślami typu: 'to już w końcu 12 tydzień i objawy mogą już mijać '
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIE JESTES SAMA...ja tez normalnie sikam i bardzo sie z tego ciesze.... Pod koniec ciazy niestety i nas to czeka (sikanie co 5 min) bo dzidziolek wazy i nie ma bata zeby nie uciskal na pecherz.... takze ciesz sie poki mozesz... |
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie nie ma się co martwić
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
O! Jak miło
|
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja częściej siusiam tylko w ciągu dnia ale może 2 razy więcej niż zwykle, w nocy nie wstaje w ogóle, tylko budzę się wczęśniej, i już ciężko mi spać mimo, że wieczorem jestem strasznie zmęczona.
Rozciąganie i ból w dole brzucha czuję codziennie, szczególnie jak chodzę. Takie kłucie jak pisała Karola Mdłości mi już przeszły w dużej części. Bólu piersi nie czuję jakoś mocno, i nie widzę powiększania na które czeka mąż ![]() U mnie ciągle nie wiadomo co z obiadem może jakaś sałatka bogata? z serkiem szyneczką, pomidorkiem... albo taka z kurczaczkiem, ciężki wybór.Monika i Magialena bardzo mi przykro, choć wiem, że słowa nic nie dają i ciężko znaleźć w tej sytuacji sens wszystkiego
|
|
|
|
#3907 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A ja właśnie zjadłam pierożki i czeka na mnie jeszcze pyszny sernik z malinami i galaretką mniam mniam
|
|
|
|
|
#3908 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tutaj daje Ci linki do for i stron, gdzie znajdziesz informacje http://www.dobrzeurodzeni.pl/ położne: http://www.dobrzeurodzeni.pl/index2.php?id=polozne.htm forum na gazecie, gdzie na stronie głównej jest bardzo dużo różnych linków: http://forum.gazeta.pl/forum/f,45447,porod_domowy.html co do wkręcania się, to staram sie o tym nie myslec, ale to jakos samo sie pojawia, np wczoraj mi sie sniło, ze dzidzius zamiast 16 marca urodził sie w okolicach 20 lutego i wazył tylko 1900 g ( pocieszające jest to, ze wyglądał bardzo zdrowo i nic mu nie było, acha i to był chłopak ) ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
he, he, a u mnie jest jakos tak, że im wiekszy brzuszek tym mój małż sie bardziej obawia, że coś zrobi dzidziusiowi i sie czuje niekomfortowo, więc ja w poprzednich ciązach w 2 i 3 trymestrze skręcałam się z ochoty, a on sie wymigiwał, normalnie seks raz na 3 miesiące był a w tej ciązy jak na razie to ja nie mam za bardzo ochoty, zobaczymy czy póxniej się to zmieni na razie znów męczą mnie wymioty
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
cały dzień sprzątam ... ah
|
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też sprzątałam (kurze i odkurzanie) i się pokłóciłam z mężem bo on twierdzi, że nie powinnam sprzątać i że w poniedziałek on posprząta, a ja do poniedziałku bym nerwicy dostała
i chyba mi się hormony ruszyly bo tak go zjechałam, że później przepraszałam, a przecież chłopaczyna chciał dobrze
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedze cały dzien z Alanem i sie nudzimy............
Tz w pracy i wróci pozno....... Nie mam cos dzis energii i taka bez zycia jestem.... Zaraz chyba wykapie małego to sie dziecko rozerwie troche
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Myśmy dziś byli młodą uczyć jeździć na 2 kółkach.
Zmęczona jestem, chyba idę w kimono |
|
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
A my byliśmy na incepcji w kinie. Wierciłam się jak małe dziecko
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
powiedz fajny filmik? bo też chcieliśmy pójść ale jakoś się zebrać nie możemy
![]() a my dziś byliśmy u prababci mojego męża i tak nas nakarmiła że chyba do poniedziałku nic nie zjem
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Incepcja jest zajeeebista. Normalnie film na prawde warty obnejrzenia. Ja dzis bylam z mezem u znajomego i jego mama dostala na moim punkcie obsesji, a dokladnie na punkcie ciazy. Zasypala nas calym stosem jedzenia, a jak czegos brakowalo to wysylala meza do sklepu. Normalnie az mi glupio bylo, ze sobie tyle klopotu zrobila, ale ona cala w skowronkach znosila i nawijala jak fajnie, ze jestem w ciazy i, ze moge na nia liczyc w kazdej chwili itp. Hehe no milo mi bylo, ale jestem tak objedzona, ze chyba do poniedzialku niczego nie rusze. Jutro kolejna biba, bo idziemy na urodziny. Matko boska oszaleje
|
|
|
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja z mężem byłam wczoraj na tej bajce "Jak ukraść księżyc" ale nie na 3D na normalnej wersji i powiem Wam że naprawdę warto obejrzeć. Tak się śmialiśmy że brakowało mi tchu. Początek może być trochę rozczarowujący ale jak się bajka rozkręci to mówie Wam ubaw po pachy.
Dzisiaj kombinujemy gdzie by pojechać sobie pozwiedzać, bo mieliśmy do mamy do sanatorium jechać ale rozchorowała się tam i mamy nie przyjeżdżać. Co polecacie ciekawego do zwiedzenia na śląsku? |
|
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
No cześć dziewczynki
![]() Od 6 30 nadrabiam zaległości w czytaniu ![]() My wczoraj byliśmy na grillu u znajomych, alllee się najadłam!!!! Ale zauważyłam, że przez jakiś czas po jedzeniu nie czułam tego "muła" w żołądku i gardle, chyba powinnam non stop jeść
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ja też tak mam jak się najem to przestaje mi być niedobrze najgorzej jak jestem głodna
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Witam brzuchatki....
Własnie powinnysmy jesc mało a czesto Zreszta pozniej jak juz dzidziolek bedzie zajmowal wieksza czesc brzucha tak bedziemy jesc bo niestety zoladek bedzie zgnieciony i duzo nie pomiesci na raz ![]() Alan dzis nie dal mi pospac bo juz o 6 wstał i mówił MAMY (tzn..ze chce do mamy) Powiedzialam mu ze ma spac no i sie jesze połozył i tak lezał do 7 (niewiem czy zasnal bo ja usnelam..)... No i o 7 nie bylo zmiłuj sie tylo MAMA POŁÓZ TAM (mialam odstawic smoczka na swoje miejsce) i KO (tzn.mleczko).... No i wstalam............... Musze mu ukrocic te drzemki popołudniowe to bedzie dłuzej w nocy spal... Bo on spi w dzien po 3-3,5 godziny ![]() To zadługo i przez to rano za wczesnie wstaje ![]() Chyba sobie kawke zaparze słaba bo usne na stojaco.........
|
|
|
|
#3922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co ja mam powiedziec jak mam dopiero 5 i nie mam zadnych objawow?? Ale mama, ktora wczoraj do nas zawitala w goscine z mezem, kiedy sie dowiedziala o ciazy, kiedy popiszczala, poplakala i poskakala z radosci ![]() Gorzej bylo w ciazy ze mna Zygala jak kot i wciagnela litry miodu i przytyla 30 kg![]() Cytat:
![]() A kiedy mu nagadalam, ze powinien mi pomoc to on na to, tak tak kochanie musisz uwazac na siebie i dalej czytal jakies news No coz... No i postanowilam dziewczyny nie jesc nic co ma cukier w skladnikach. Oczywiscie miod, owoce tak i to jak najbardziej, bo sa naturalne ale niestety nie biale zloto w krysztale TZ mi tak nabil glowe ta cukrzyca w rodzinie a i ja mialam babcie z ta choroba, wiec stwierdzilam dla swietego spokoju przez te 8 miesiecy sie poswiece. Moze ne przytyje przez to duzo ? Bo ja mam limit do 11 kg tylko...![]() No i de robic sniadanie, bo zaraz mi sie cala familia zwali do kuchni
|
|
#3923 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry Mamuski,
właśnie sobie ugotowałam mleczko i pije mniam mniam Wczoraj tak mnie rwał ten prawy jajnik aż do wieczora, a w nocy obudziłam się bo pobolewał mnie brzuch,aż się wystraszyłam,ale po pół godz.przestał,więc tłumaczyłam sobie,że cos tam czasami boleć mnie musi. Ale od rana jestem pełna energii nic mnie nie boli, nie kłuje ,więc jest ok, no i wybieram się na zakupy - tylko tak się zastanawiam czy kupowac jakieś ciuchy,bo przecież i tak niedługo przytyje , może popatrze za jakąś torebeczką i butami na poprawe humoru ![]() A jutro rano lece na reszte wyników,które zalecił gin. Miłej niedzieli
|
|
|
|
#3924 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Ale dużo naskrobałyście
![]() Co do objawów to ja też nie mam, i zastanawiam się czy ja naprawdę w ciąży jestem zważywszy, że jeszcze u gin nie byłam Mam wizytę we wtorem i trochę się boję, tak mi się spieszyło a teraz to mogłabym jeszcze poczekać ![]() Wczoraj po 22ej skończyłam robić pierogi więc obiadek na dziś mam z głowy. Miłej niedzieli życzę
|
#3925 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() a ja dziś gotuję rosołek u nas taki upał, że na razie siedzimy w domku, dopiero późnym popołudniem pojedziemy nad rzeczkę chyba odsapnąć |
|
|
|
#3926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Incepcja ok, choć wątek w śniegu i górach jakoś mnie nie ujął i film bardzo długi
kręciłam się ciągle bo mi było nie wygodnie i chciało się siku a film trwał 2 i pół godziny.Cytat:
Karola, ja zauważyłam, że mnie boli tym więcej im więcej chodzę w ciągu dnia. A jakie wyniki zlecił CI gin? Ja robiłam w czerwcu jeszcze przed ciążą mocz i morfologię. w 4 tygodniu robiłam toxo i cytomegalie igg igm wszystko, no i bete dwa razy. i tyle. rozyczkę miałam więc nie robiłam. A wy robicie coś jeszcze? Moja gin mówiła przez telefon żeby nic nie robić więcej do usg. Też się zastanawiam nad ubraniami, jak kupuję coś to patrzę ile brzucha wejdzie wczoraj widzialam fajna bluzke, ale byla za wąska więc stwierdziłam, że lepiej kupić coś elastycznego ![]() Dziś jedziemy do Ikei, czeka mnie wymyślenie całego mieszkania pewnie najpóźniej napoczątku września będziemy mieli już klucze. Mieszkanie od dewelopera więc trzeba zrobić wszystko. Na razie mam wizję łazienki i może przedpokoju
Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2010-08-22 o 13:24 |
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Marsylia ale ci fajnie my dopiero za rok kupujemy mieszkanko narazie u rodziców... nie narzekam ale wiadomo swoje to swoje. już bym chciała urządzać wszystko i w ogóle...
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie czeka mały remoncik, tzn musze odmalować ściany w salonie, ale nie wszystkie, tylko te białe, bo się szybko brudzą
kurczę, a mnie jak na złośc znów na wymioty zbiera, normalnie mam juz dośc
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dopiero zaraz jadę, więc pewnie najgorzej będę się czuła jak wrócę. A teraz robię naleśniki z serem szynką i kukurydzą. uwielbiam ![]() Cudownie jest urządzać mieszkanie - ale to na prawdę trudne, żeby każde pomieszczenie w sumie tworzyło całość - żeby uzyskać taka spójność
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie wiosenne mamusie
![]() chciałam dołączyć do Waszego grona.jestem w 10tc,termin marcowy. u mnie na szczęście nie ma wymiotów wcale,troszkę mdłości,ale piersi bolą strasznie. to moja pierwsza ciąża,i jak na razie wszystko wydaje mi się totalną abstrakcją... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

także luzik

(bez urazy) po co sobie wywoływać "samospełniającą się przepowiednię" ja wiem, że czasem ciężko się od takich myśli powstrzymać ale nie można sobie takich rzeczy wkręcać
na szczescie tz był wyrozumialy....

? Bo ja mam limit do 11 kg tylko...