Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-21, 13:51   #3901
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

ja też nie mam żadnych bóli piersi ,żadnego rozciągania nie czuje, a mdłości mam zaledwie kilka minut i nawet nie wiem czy to ciążowe czy co, bo daleko mi do takich całodniowych albo wymiotów także luzik

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 13:54   #3902
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

No dobra już,dobra...kończę z tą paniką :P

Pomagam sobie myślami typu: 'to już w końcu 12 tydzień i objawy mogą już mijać '

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 13:54   #3903
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ja nie wiem,czy to powinien byc powód do radości,bo przecie jednym z prawidłowych objawów ciąży jest większa częstotliwość odwiedzania ubikacji ;] Ja to chyba jakaś pechowa jestem... ;(

NIE JESTES SAMA...ja tez normalnie sikam i bardzo sie z tego ciesze....
Pod koniec ciazy niestety i nas to czeka (sikanie co 5 min) bo dzidziolek wazy i nie ma
bata zeby nie uciskal na pecherz.... takze ciesz sie poki mozesz...

Stary 2010-08-21, 13:55   #3904
Montii
Zakorzenienie

dokladnie nie ma się co martwić

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 13:55   #3905
87czarna
Zakorzenienie

O! Jak miło

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 14:27   #3906
marsylia
Wtajemniczenie

Ja częściej siusiam tylko w ciągu dnia ale może 2 razy więcej niż zwykle, w nocy nie wstaje w ogóle, tylko budzę się wczęśniej, i już ciężko mi spać mimo, że wieczorem jestem strasznie zmęczona.
Rozciąganie i ból w dole brzucha czuję codziennie, szczególnie jak chodzę. Takie kłucie jak pisała Karola
Mdłości mi już przeszły w dużej części. Bólu piersi nie czuję jakoś mocno, i nie widzę powiększania na które czeka mąż

U mnie ciągle nie wiadomo co z obiadem może jakaś sałatka bogata? z serkiem szyneczką, pomidorkiem... albo taka z kurczaczkiem, ciężki wybór.

Monika i Magialena bardzo mi przykro, choć wiem, że słowa nic nie dają i ciężko znaleźć w tej sytuacji sens wszystkiego

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 15:44   #3907
karola2400
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Ja częściej siusiam tylko w ciągu dnia ale może 2 razy więcej niż zwykle, w nocy nie wstaje w ogóle, tylko budzę się wczęśniej, i już ciężko mi spać mimo, że wieczorem jestem strasznie zmęczona.
Rozciąganie i ból w dole brzucha czuję codziennie, szczególnie jak chodzę. Takie kłucie jak pisała Karola
Mdłości mi już przeszły w dużej części. Bólu piersi nie czuję jakoś mocno, i nie widzę powiększania na które czeka mąż

U mnie ciągle nie wiadomo co z obiadem może jakaś sałatka bogata? z serkiem szyneczką, pomidorkiem... albo taka z kurczaczkiem, ciężki wybór.

Monika i Magialena bardzo mi przykro, choć wiem, że słowa nic nie dają i ciężko znaleźć w tej sytuacji sens wszystkiego
To widze,że nie jestem sama z tym kłuciem w jajniku,zauważyłam,że jak chodze to się ten ból nasila, a jak leże lub siedze, to jest ok. Na szczęscie nie jest to mocny ból, tylko takie lekkie rwanie . Piersi pobolewaja wieczorem, lale leciutko i w sumie tylko jak je dotykam. Sikanie chyba bez większych zmian, tylko rano jak się budze, to musze isć szybciej. Mdłości też zero.
A ja właśnie zjadłam pierożki i czeka na mnie jeszcze pyszny sernik z malinami i galaretką mniam mniam
karola2400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 16:09   #3908
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam nowe mamusie

Magialena bardzo mi przykro

Niutka zgadzam się z Toba w 100%, my z mężem mamy takie marzenie żeby rodzić w domu tylko nie wiem jak się za to technicznie zabrać?? Możesz coś podpowiedzieć??. Czy położna musi mieć jakieś specjalne uprawnienia??

Jak takie rzeczy czytam to mam ochotę palnąć w łeb (bez urazy) po co sobie wywoływać "samospełniającą się przepowiednię" ja wiem, że czasem ciężko się od takich myśli powstrzymać ale nie można sobie takich rzeczy wkręcać po prostu nie wolno i koniec

tutaj daje Ci linki do for i stron, gdzie znajdziesz informacje

http://www.dobrzeurodzeni.pl/

położne:
http://www.dobrzeurodzeni.pl/index2.php?id=polozne.htm

forum na gazecie, gdzie na stronie głównej jest bardzo dużo różnych linków:
http://forum.gazeta.pl/forum/f,45447,porod_domowy.html

co do wkręcania się, to staram sie o tym nie myslec, ale to jakos samo sie pojawia, np wczoraj mi sie sniło, ze dzidzius zamiast 16 marca urodził sie w okolicach 20 lutego i wazył tylko 1900 g ( pocieszające jest to, ze wyglądał bardzo zdrowo i nic mu nie było, acha i to był chłopak )

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
W ciązy to jak najbardziej normalne...
Wytłumacz mezowi ze ciaza i hormony na ciebie tak wplywaja....

Nie chce Cie martwic ale ja w tamtej ciązy to nawet w drugim symestrze a tym bardziej w trzecim nie mialam wcale ochoty na sex... A po moim okropnym porodzie i 25 szfach zanim wszystko sie zagoiło i wreszcie doszłam do siebie i sex sprawial mi przyjemnosc mineło kolejne pól roku.... Ale teraz Wam powiem ciekawostke ze po urodzeniu dziecka sex jest o wiele przyjemniejszy...... niewiem czemu tak jest ale jest i to nie tylko u mnie... wiele kobiet tak ma............
W tamtej ciazy to moze raz w miesiacu sie kochalismy na szczescie tz był wyrozumialy.......t eraz mam ochote...wiadomo ze nie na dzikie jazdy bo boje sie troche o fasolke no ale nie mam z tym problemów tym razem

sa sliczne...
Ja tez mam dwukolorowe i bez brylancików...

he, he, a u mnie jest jakos tak, że im wiekszy brzuszek tym mój małż sie bardziej obawia, że coś zrobi dzidziusiowi i sie czuje niekomfortowo, więc ja w poprzednich ciązach w 2 i 3 trymestrze skręcałam się z ochoty, a on sie wymigiwał, normalnie seks raz na 3 miesiące był

a w tej ciązy jak na razie to ja nie mam za bardzo ochoty, zobaczymy czy póxniej się to zmieni

na razie znów męczą mnie wymioty
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 18:54   #3909
kellysss
Zakorzenienie

Halo a tu co tak cicho???
Gdzie Was wszystkie wywiało??

Stary 2010-08-21, 19:17   #3910
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
cały dzień sprzątam ... ah

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 19:52   #3911
Ahtaga
Wtajemniczenie

ja też sprzątałam (kurze i odkurzanie) i się pokłóciłam z mężem bo on twierdzi, że nie powinnam sprzątać i że w poniedziałek on posprząta, a ja do poniedziałku bym nerwicy dostała i chyba mi się hormony ruszyly bo tak go zjechałam, że później przepraszałam, a przecież chłopaczyna chciał dobrze

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:12   #3912
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
eh a ja se odpoczywam
z mężem
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:40   #3913
kellysss
Zakorzenienie

A ja siedze cały dzien z Alanem i sie nudzimy............
Tz w pracy i wróci pozno.......
Nie mam cos dzis energii i taka bez zycia jestem....
Zaraz chyba wykapie małego to sie dziecko rozerwie troche

Stary 2010-08-21, 21:12   #3914
aja1
Zakorzenienie

Myśmy dziś byli młodą uczyć jeździć na 2 kółkach.
Zmęczona jestem, chyba idę w kimono

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 22:06   #3915
marsylia
Wtajemniczenie

A my byliśmy na incepcji w kinie. Wierciłam się jak małe dziecko

WYMIANKA
Stary 2010-08-21, 22:33   #3916
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
A my byliśmy na incepcji w kinie. Wierciłam się jak małe dziecko
powiedz fajny filmik? bo też chcieliśmy pójść ale jakoś się zebrać nie możemy
a my dziś byliśmy u prababci mojego męża i tak nas nakarmiła że chyba do poniedziałku nic nie zjem

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 23:55   #3917
Jok3r
Zadomowienie

Incepcja jest zajeeebista. Normalnie film na prawde warty obnejrzenia. Ja dzis bylam z mezem u znajomego i jego mama dostala na moim punkcie obsesji, a dokladnie na punkcie ciazy. Zasypala nas calym stosem jedzenia, a jak czegos brakowalo to wysylala meza do sklepu. Normalnie az mi glupio bylo, ze sobie tyle klopotu zrobila, ale ona cala w skowronkach znosila i nawijala jak fajnie, ze jestem w ciazy i, ze moge na nia liczyc w kazdej chwili itp. Hehe no milo mi bylo, ale jestem tak objedzona, ze chyba do poniedzialku niczego nie rusze. Jutro kolejna biba, bo idziemy na urodziny. Matko boska oszaleje
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 07:51   #3918
blackrose4u
Wtajemniczenie

A ja z mężem byłam wczoraj na tej bajce "Jak ukraść księżyc" ale nie na 3D na normalnej wersji i powiem Wam że naprawdę warto obejrzeć. Tak się śmialiśmy że brakowało mi tchu. Początek może być trochę rozczarowujący ale jak się bajka rozkręci to mówie Wam ubaw po pachy.
Dzisiaj kombinujemy gdzie by pojechać sobie pozwiedzać, bo mieliśmy do mamy do sanatorium jechać ale rozchorowała się tam i mamy nie przyjeżdżać.
Co polecacie ciekawego do zwiedzenia na śląsku?

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 07:54   #3919
ego_ego
Wtajemniczenie

No cześć dziewczynki
Od 6 30 nadrabiam zaległości w czytaniu
My wczoraj byliśmy na grillu u znajomych, alllee się najadłam!!!! Ale zauważyłam, że przez jakiś czas po jedzeniu nie czułam tego "muła" w żołądku i gardle, chyba powinnam non stop jeść
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 08:27   #3920
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
No cześć dziewczynki
Od 6 30 nadrabiam zaległości w czytaniu
My wczoraj byliśmy na grillu u znajomych, alllee się najadłam!!!! Ale zauważyłam, że przez jakiś czas po jedzeniu nie czułam tego "muła" w żołądku i gardle, chyba powinnam non stop jeść

tak ja też tak mam jak się najem to przestaje mi być niedobrze najgorzej jak jestem głodna

Stary 2010-08-22, 09:15   #3921
kellysss
Zakorzenienie

Witam brzuchatki....

Własnie powinnysmy jesc mało a czesto
Zreszta pozniej jak juz dzidziolek bedzie zajmowal wieksza czesc brzucha tak bedziemy
jesc bo niestety zoladek bedzie zgnieciony i duzo nie pomiesci na raz

Alan dzis nie dal mi pospac bo juz o 6 wstał i mówił MAMY (tzn..ze chce do mamy)
Powiedzialam mu ze ma spac no i sie jesze połozył i tak lezał do 7 (niewiem czy zasnal
bo ja usnelam..)... No i o 7 nie bylo zmiłuj sie tylo MAMA POŁÓZ TAM (mialam odstawic smoczka na swoje miejsce) i KO (tzn.mleczko)....
No i wstalam...............
Musze mu ukrocic te drzemki popołudniowe to bedzie dłuzej w nocy spal...
Bo on spi w dzien po 3-3,5 godziny
To zadługo i przez to rano za wczesnie wstaje

Chyba sobie kawke zaparze słaba bo usne na stojaco.........

Stary 2010-08-22, 09:38   #3922
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No dobra już,dobra...kończę z tą paniką :P

Pomagam sobie myślami typu: 'to już w końcu 12 tydzień i objawy mogą już mijać '
Ty nie panikuj kochana tylko sie ciesz, jesli to juz 12 tydzien!
Co ja mam powiedziec jak mam dopiero 5 i nie mam zadnych objawow??

Ale mama, ktora wczoraj do nas zawitala w goscine z mezem, kiedy sie dowiedziala o ciazy, kiedy popiszczala, poplakala i poskakala z radosci powiedziala mi, ze w jej pierwszej ciazy z moim bratem cala ciaze nie miala nic, zero problemow i dolegliwosci. Pracowala do ostatniego dnia przed rozwiazaniem i wszystko bylo cacy. Wiec sie troszke uspokoilam ale tylko troszke
Gorzej bylo w ciazy ze mna Zygala jak kot i wciagnela litry miodu i przytyla 30 kg

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
ja też sprzątałam (kurze i odkurzanie) i się pokłóciłam z mężem bo on twierdzi, że nie powinnam sprzątać i że w poniedziałek on posprząta, a ja do poniedziałku bym nerwicy dostała i chyba mi się hormony ruszyly bo tak go zjechałam, że później przepraszałam, a przecież chłopaczyna chciał dobrze
Ja sprzatalam wczoraj caly dom sama a moj szanowny obibok TZ gapil sie w internet
A kiedy mu nagadalam, ze powinien mi pomoc to on na to, tak tak kochanie musisz uwazac na siebie i dalej czytal jakies news
No coz...

No i postanowilam dziewczyny nie jesc nic co ma cukier w skladnikach. Oczywiscie miod, owoce tak i to jak najbardziej, bo sa naturalne ale niestety nie biale zloto w krysztale
TZ mi tak nabil glowe ta cukrzyca w rodzinie a i ja mialam babcie z ta choroba, wiec stwierdzilam dla swietego spokoju przez te 8 miesiecy sie poswiece. Moze ne przytyje przez to duzo? Bo ja mam limit do 11 kg tylko...
No i de robic sniadanie, bo zaraz mi sie cala familia zwali do kuchni

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 10:32   #3923
karola2400
Przyczajenie

Dzień dobry Mamuski,

właśnie sobie ugotowałam mleczko i pije mniam mniam
Wczoraj tak mnie rwał ten prawy jajnik aż do wieczora, a w nocy obudziłam się bo pobolewał mnie brzuch,aż się wystraszyłam,ale po pół godz.przestał,więc tłumaczyłam sobie,że cos tam czasami boleć mnie musi. Ale od rana jestem pełna energii nic mnie nie boli, nie kłuje ,więc jest ok, no i wybieram się na zakupy - tylko tak się zastanawiam czy kupowac jakieś ciuchy,bo przecież i tak niedługo przytyje , może popatrze za jakąś torebeczką i butami na poprawe humoru
A jutro rano lece na reszte wyników,które zalecił gin. Miłej niedzieli
karola2400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 10:54   #3924
iwa00
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny. Ale dużo naskrobałyście
Co do objawów to ja też nie mam, i zastanawiam się czy ja naprawdę w ciąży jestem zważywszy, że jeszcze u gin nie byłam
Mam wizytę we wtorem i trochę się boję, tak mi się spieszyło a teraz to mogłabym jeszcze poczekać
Wczoraj po 22ej skończyłam robić pierogi więc obiadek na dziś mam z głowy.
Miłej niedzieli życzę
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 11:37   #3925
deneb3
Zadomowienie

hej
a ja dziś gotuję rosołek

u nas taki upał, że na razie siedzimy w domku, dopiero późnym popołudniem pojedziemy nad rzeczkę chyba odsapnąć
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 13:07   #3926
marsylia
Wtajemniczenie

Incepcja ok, choć wątek w śniegu i górach jakoś mnie nie ujął i film bardzo długi kręciłam się ciągle bo mi było nie wygodnie i chciało się siku a film trwał 2 i pół godziny.

Cytat:
Napisane przez karola2400 Pokaż wiadomość
Wczoraj tak mnie rwał ten prawy jajnik aż do wieczora, a w nocy obudziłam się bo pobolewał mnie brzuch,aż się wystraszyłam,ale po pół godz.przestał,więc tłumaczyłam sobie,że cos tam czasami boleć mnie musi. Ale od rana jestem pełna energii nic mnie nie boli, nie kłuje ,więc jest ok, no i wybieram się na zakupy - tylko tak się zastanawiam czy kupowac jakieś ciuchy,bo przecież i tak niedługo przytyje , może popatrze za jakąś torebeczką i butami na poprawe humoru
A jutro rano lece na reszte wyników,które zalecił gin. Miłej niedzieli

Karola, ja zauważyłam, że mnie boli tym więcej im więcej chodzę w ciągu dnia.
A jakie wyniki zlecił CI gin?
Ja robiłam w czerwcu jeszcze przed ciążą mocz i morfologię. w 4 tygodniu robiłam toxo i cytomegalie igg igm wszystko, no i bete dwa razy. i tyle. rozyczkę miałam więc nie robiłam. A wy robicie coś jeszcze?
Moja gin mówiła przez telefon żeby nic nie robić więcej do usg.

Też się zastanawiam nad ubraniami, jak kupuję coś to patrzę ile brzucha wejdzie wczoraj widzialam fajna bluzke, ale byla za wąska więc stwierdziłam, że lepiej kupić coś elastycznego

Dziś jedziemy do Ikei, czeka mnie wymyślenie całego mieszkania pewnie najpóźniej napoczątku września będziemy mieli już klucze. Mieszkanie od dewelopera więc trzeba zrobić wszystko. Na razie mam wizję łazienki i może przedpokoju

WYMIANKA

Edytowane przez marsylia
Czas edycji: 2010-08-22 o 13:24
Stary 2010-08-22, 14:08   #3927
Eirene1987
Zakorzenienie

Marsylia ale ci fajnie my dopiero za rok kupujemy mieszkanko narazie u rodziców... nie narzekam ale wiadomo swoje to swoje. już bym chciała urządzać wszystko i w ogóle...

Stary 2010-08-22, 14:46   #3928
niutka1
Wtajemniczenie

mnie czeka mały remoncik, tzn musze odmalować ściany w salonie, ale nie wszystkie, tylko te białe, bo się szybko brudzą

kurczę, a mnie jak na złośc znów na wymioty zbiera, normalnie mam juz dośc
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 15:45   #3929
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
mnie czeka mały remoncik, tzn musze odmalować ściany w salonie, ale nie wszystkie, tylko te białe, bo się szybko brudzą

kurczę, a mnie jak na złośc znów na wymioty zbiera, normalnie mam juz dośc
Biedna

Ja dopiero zaraz jadę, więc pewnie najgorzej będę się czuła jak wrócę.
A teraz robię naleśniki z serem szynką i kukurydzą. uwielbiam

Cudownie jest urządzać mieszkanie - ale to na prawdę trudne, żeby każde pomieszczenie w sumie tworzyło całość - żeby uzyskać taka spójność

WYMIANKA
Stary 2010-08-22, 17:23   #3930
Bajlej
Przyczajenie

Witam wszystkie wiosenne mamusie
chciałam dołączyć do Waszego grona.jestem w 10tc,termin marcowy. u mnie na szczęście nie ma wymiotów wcale,troszkę mdłości,ale piersi bolą strasznie. to moja pierwsza ciąża,i jak na razie wszystko wydaje mi się totalną abstrakcją...
Bajlej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości