Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-21, 15:53   #811
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi dziewczyny taka rzecz, czy wy tez zdjecia z usg takie normalne nie 3d dostawalyscie do jakiegos czasu? bo ja juz jakies 3 wizyty nie dostaje zdjec malenstwa bo jak to okreslił gin ze dziecko sie juz nie miesci i teraz daje mi tylko karte z liczbami ile co ma cm.
Ja ostatnio dostała zdjęcie nogi, stópek, głowy, pupki, kregosłupa i pępowiny - jeszcze ze 20 fotek i bym mogła całego dzidziola zmontować

Ja właśnie wcinam obiados - ziemniaczki ze schaboszczakiem i ogóreczkiem kiszonym - kurde już nie pamiętam kiedy ostatni raz schabowego jadłam
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 15:59   #812
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Kurde, ja mam biegunke i mi cos w brzuchu sie dzieje,ale nie wiem dokladnie co
miałam rano ale stresuje się takimi akcjami bo ponoć przed samym porodem też organizm w taki sposob się oczyszcza

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
rptrbj1978 byłaś u lekarza?
Powiem ci, że mi też taka woda leci. Właściwie codziennie mam przemoczoną wkładkę na wylot. Ale u mnie to nie są wody, tylko taka właśnie wodnista wydzielina. Ani to śluz, ani upławy, tylko właśnie taka woda. Nie mam też stanu zapalnego itp. Wszystko jest dobrze. Drogi rodne się oczyszczają.
To chyba oznacza że u Ciebie Weronisiu coraz bliżej właśnie czytałam że tak się może zdarzyć i to już do porodu trwa a ta wydzielina pachnie jakoś? czy jest bezzapachowa?

dobrze że ja jestem na końcu listy, będę dokładnie wiedziała czego się spodziewać

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Kotek, ty niedobra , schaboszczak podziel sie

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

to może ja pójdę poodkurzać :/

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 16:01   #813
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość

Kotek, ty niedobra , schaboszczak podziel sie
za późno - już zjadłam
Stary 2010-08-21, 16:10   #814
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Wlasnie wpadlismy z tz na pomysl ze jedziemy w gory tzn do karpacza lub gdzies w tych okolicach na weekend jutro wieczorkiem wracamy takze zegnam sie i do zobaczyska: jupi:

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 16:25   #815
kootekk
Zakorzenienie

a ja leze na lezaku pod parasolem i buszuje na wizażu i sklepach internetowych i poszukuje reszte rzeczy do wyprawki

tż co chwile coś dobrego przynosi najpierw maminy murzynek,teraz lody ze świerzymi ostrężynami

kretencja
szok tacy ludzie jak ja niecierpie jak ktos mi brzuchol dotyka, moze tylko moj tż i mama a przyjaciolka też jak grzecznie zapyta a wścibska ciotka tż za każdym razem jak mnie widzi to mnie maca po brzuchu, juz jej nie raz mowiłam ze nie chce a ona swoje

weronisia
ja tez mam cały czas wkładke mokra, leci ze mnie taka bezzapachowa wydzielina, gin mowil ze to normalne wiec ok

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 16:27   #816
Aliszcze
Zakorzenienie

no wczoraj mi macano brzuch w pracy i luz, znaczy się te koleżanki, które chcą zajść w ciąże. Ale nie wyobrażam sobie, by obca osoba podeszła z łapami do mojego brzucha!!

Ja nie dostaję fotek na usg, mi od jakiegoś czasu nagrywają film i tak mam po każdym badaniu filmik z usg

Eliza86, bawcie sie dobrze jak masz fajnie ja miałam wyjechać dziś na działkę, ale niestety nie wyszło i siedzę w domu dobrze, że do południa się przeszłam trochę, a teraz jest tak ciepło, że nawet mój pies nie chcę wyjść na dwór

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 16:42   #817
M25
Zadomowienie

Dzisiaj ładny dzień to pewnie wszyscy na dworze
Ja właśnie wróciłam z |Parku Miniatur w Inwałdzie, wreszcie nam się pogoda udała.
Ale w nocy to o mało nie pojechałam do szpitala. Tak się wczoraj wieczorem nasłuchałam muzyki klasycznej, a mała tak się roztańczyła, że całą noc nie spała. Żeby tego było mało to tak wypinała plecy, że myślałam, że mam skurcze, bo tak mi przy tym brzuch twardniał i promieniowało w jajniki i krzyż. Tak bardzo jeszcze nigdy się nie wierciła. Brałam wczoraj normalnie magnez i no-spe, więc gdyby to były skurcze to pewnie by przeszło. Rano już było normalnie, jak gdyby nigdy nic. Ale na wycieczce byłam bardzo niewyspana Pod spodem jedno zdjęcie mojego wielkiego już brzucha.

Edytowane przez M25
Czas edycji: 2010-08-23 o 22:37
M25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 16:47   #818
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Wiem, że gdyby tylko mógł, pomagałby mi więcej. Ale przygotowuje dla nas mieszkanie, więc... nie mam się do czego przyczepić na dobrą sprawę To tylko wina moich wyśrubowanych oczekiwań...
Tez mi sie tak zdaje Oj jak ja bym chciala, by mi maz mieszkanie sam remontowal On do wszystkiego musi miec fachowca a jak sam ma cos zrobic to ile sie przy tym nagada Za to pomoze mi w zakupach i czasem w odkurzaniu. Dzis robi tez zeznanie podatkowe (w tym roku dopiero teraz banki przyslaly nam rozliczenia) bo ja do tego nie mam glowy. Zakupy i wybieranie jest na mojej glowie, ale on nawet by nie zaprotestowal jakbym kupila cos kompletnie zbytecznego. W sumie to dobrze, mam luz.
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
pociesze was my jednocześnie martwimy się ciążą do tego budujemy
nie ma go po 12 godzin w domu
ale powiem wam że ja ogólnie jestem wielki nerwus a w ciąży jakoś mi przeszło, oczywiście denerwuję się płaczę itp. ale nie żyje w takim ciągłym stresie jak przed.......
Tak jest czasem lepiej. Nie ma sie czasu na klotnie. Od jakiegos czasu tez jestem jakas spokojna.Przestalam sie wieloma sprawami przejmowac, wiele rzeczy widze przez rozowe okulary Nie wiem, czy to sprawa tego, ze ostatnio jestem zapracowana i nie mam czasu myslec o glupotach? Ale z mezem wogole sie nie kloce Stalam sie za to stanowcza i zamiast klotni poprostu kategorycznie czegos wymagam i juz. W stosunku do obcych ludzi takze zrobilam sie bardziej asertywna

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
rptrbj1978 byłaś u lekarza?
Powiem ci, że mi też taka woda leci. Właściwie codziennie mam przemoczoną wkładkę na wylot. Ale u mnie to nie są wody, tylko taka właśnie wodnista wydzielina. Ani to śluz, ani upławy, tylko właśnie taka woda. Nie mam też stanu zapalnego itp. Wszystko jest dobrze. Drogi rodne się oczyszczają.
Tez mam cos takiego, w sumie od poczatku ciazy. Rano jak wstaje to mi po nodze mala struzka leci. Gin mowi, ze wszystko jest ok. Czasem tej wydzieliny jest wiecej, czasem mniej. Ale czasem poleci naraz tak duzo, ze wkladka mokra. We wtorek wizyta, mam nadzieje, ze wszystko ok.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-08-21 o 16:52
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 16:54   #819
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
[/COLOR]Wlasnie.. spotkalam rano sasiada co mi opowiedzial ze niedawno w moim miescie dziewczyna zmarla przy porodzie bo dusznosci dostala Swietnie. Ludzie tylko potrafią dołować.

Ja nigdy kobietą w ciąży nie opowiadałam takich rzeczy

ale niektórzy mają wyczucie
ostatnio w pracy koleżanki zaczęły licytować się historiami jak to u jednej w rodzinie dziecko przy porodzie wypadło i zmarło u drugiej tez coś tam zrobili itp.itd.

Dziewczyny wczoraj się dowiedziałam że wózka nie dostaniemy nie chce mi się nawet tej sytuacji opisywać ale z rodziną to najlepiej na zdjęciu(mieliśmy w planie kupić na wiosnę nową spacerówkę na wypasie a zimą jeździć w pożyczonej gondoli)
a teraz wychodzi na to że trzeba kupić wszystko
i chce coś lepszej firmy jednak ceny to ok 2tys moim zdaniem trochę za dużo jak na wózek
co myślicie o kupie używanego zestawu? widzę że przy odrobinie szczęścia można dostać coś fajnego do 1tys

wszystkie kupujecie nowe wózki?[/QUOTE]

Ja kupiłam sam głęboki wózek, nowy za 550zł i jest super Wiosną planujemy kupić jakąś fajną spacerówkę.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ruda3000 Pokaż wiadomość
Apoolonia to nie tak, ze nie zdawalam sobie sprawy, z charakteru mojego tz , zdawala i zdaje (w koncu swiadomie wyszlam za maz). Tylko najgorsze jest to ze on sie zachowuje jak by to on byl w ciazy a ja musze znosic jego humory, kaprysy i zachcianki a najgorsze so jego zmniany nastroju najpierw jest super slodki, zachwile cos do mnie burczy lub wydziera jak stare przescieradlo, a za 5 min znow jest slodki jak miod (jak by sie nic niestalo). A z drugiej strony nieraz potrafi mnie tak zaskoczyc pozytywnie oczywiscie ze ze szczescia plakac mi sie chce. I jak sie przyzwyczaic do czgos takiego tylko sobie w leb strzelic
Jak dla mnie jest całkiem normalny, mój tez tak ma ;-)

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Mallinka, u mnie w rodzinie normalni ludzie, nie muszę nikomu mówić, żeby nie macał bez pytania Jak ktoś ma ochotę poczuć jak kopie na przykład, to pyta się czy może, a nawet ja sama proponuję najbliższym.
Ale żeby obcego człowieka dotykać? Czytałam wielokrotnie takie anegdoty, ale myślałam, że to legendy bardziej, a tu proszę
Mnie też strasznie denerwuje jak ktoś bez pytania dotyka mojego brzucha Co to w ogóle za zwyczaj?
Stary 2010-08-21, 17:22   #820
gimikis
Rozeznanie

Hej dziewczyny.

Z TŻtem mam dzisiaj pracowity dzień. Od rana byliśmy na działce powycina chaszcze bo jeszcze trochę to nam dom przerośnie Wróciliśmy do domu no i tradycyjnie sprzątanie. TŻ kończy odkurzać i zaraz będzie zmywał podłogi a ja wskoczyłam na wizażyk.
Od kilku dni kicham. nie wiem czy to od kurzu. Ale przed każdym kichnięciem muszę zaciskać nogi ale dzisiaj i to mi nawet nie pomogło. jak kichałam to poleciało mi po całej długości. TŻ tak się na mnie spojrzał a później powiedział że kupi mi tez pampersy ale takie żeby pasowały na mnie i że będę mogła kichać beż żadnej obawy
A jak tam wasze pępusie? Jeszcze są dziureczki czy już po mału wyskakują? Bo mój jak na razie dzielnie się trzyma

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 17:31   #821
kretencja
Zakorzenienie

Ale macie przechlapane z tym sikaniem Mnie jak dotąd się nie zdarzyło. Wprawdzie bywa tak, że jak poczuję kopniaka w pęcherz, to muszę zaraz iść siku, ale nie zdarzyło mi się w żadnej sytuacji popuścić. Ale cóż, wszystko przede mną

Mój pępek nadal wklęsły, choć coraz płytszy.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 17:41   #822
kliwia
Zakorzenienie

M25 slicznie wygladasz
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 18:53   #823
NUCHISIA
Raczkowanie

Dziewczyny odpowiedzcie mi na takie pytania, bo ja już świruję i sama już nie wiem kiedy mi brzuch twardnieje

1.Jak stoicie to brzuch macie całkiem mięciutki, czy może raczej twardy?

2.Czy macie tak,że np po jednej stronie brzucha pojawia się twarde wybrzuszenie,a druga strona jest miękka? To wtedy jest skurcz, czy maleństwo się tak jakoś wypina
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 18:58   #824
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
Dziewczyny odpowiedzcie mi na takie pytania, bo ja już świruję i sama już nie wiem kiedy mi brzuch twardnieje

1.Jak stoicie to brzuch macie całkiem mięciutki, czy może raczej twardy?

2.Czy macie tak,że np po jednej stronie brzucha pojawia się twarde wybrzuszenie,a druga strona jest miękka? To wtedy jest skurcz, czy maleństwo się tak jakoś wypina
1. Brzuch nie jest całkiem miękki, ale nie jest też napięty. Ja jak mam skurcz to napina mi się cały dół.

2. To co opisujesz to u mnie jest wypinaniem się dzidziusia. Czasami mam wyraźnie większą jedną połowę brzucha od drugiej.
Stary 2010-08-21, 19:01   #825
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

M25, wyglądasz kwitnąco!

Mój pępek jak na razie tylko trochę się "otworzył".

Nuchisia:
1. Jak stoję brzuszek mam raczej miękki, chociaż zdarza się, że twardnieje, ale to nawet jak leżę.
2. Mam tak i wyobrażam sobie, że dzidzia wtedy wypina dupkę. Zupełnie mnie to nie niepokoi, wręcz śmieszy.
Nie świruj.

A ja właśnie jestem na etapie pościeli. Podoba mi się taka:
http://allegro.pl/item1196420419_dre...chim_nowa.html
Beżowa, bez baldachimu.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 19:46   #826
kootekk
Zakorzenienie

m25 wygladasz superrrr

joanna moja kolezanka ma taka posicel niebieska, baldachim byl do kompletu i zakłada go jak jest bardzo goraco w domu i trzeba okna otworzyc zeby malemu nie nawiało, mi tez sie trafiło kupic komplet posiceli z baldachimem, na poczatku go moze załoze ale pozniej juz nie b o to tylko na kurz itp ale ze u nas bedzie łozeczko stało prawie przy drzwiach to chce troche małego zasłonic
drugiego kompletu poscieli napewno z baldachimem nie kupie

z tym sikaniem to mam tak, ze jak mały mocno kopnie w pecherz to wydarzy sie ze cos mi poleci niekontrolowanie a musze przyznac ze moj michalek ma mocne nóżki i potrafi przywalic

nuchisia jak stoje to nie mam twardego brzuszka ale troche napiety jest, a z tym twardym po jednej stronie to dzidzia sie rozpycha, czesto mam dupke małego po prawej stronie i brzuch krzywy

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 19:52   #827
dzasta110
Wtajemniczenie

M25 - ale ładnie wyglądasz... normalnie kwitniesz a jaki ładny masz kolor włosów

sikanie pod siebie jeszcze mi się nie zdarzyło i oby nigdy nie nastąpiło

Eliza86 - ale Wam fajnie, byłam tylko raz w górach

kootekk - lody ze świerzymi ostrężynami - a co to takiego??
mój TŻ ma zakaz przynoszenia łakoci do domu, po tym jak lekarz stwierdził, że sobie pozwoliłam w tym miesiącu

kretencja - normalnie szok co za babsko mój brzuch do tej pory dotykał tylko mąż i ze dwa razy szefowa i to mi pasuje, jakoś nie wyobrażam sobie, że któś co chwilę by mnie obłapiał za brzuch

ale dziś miałyście dzień narzekania na TŻtów
mój pracuje dużo, praktycznie więcej go nie ma niż jest czasami mam dość jego pracy, szczególnie przez to że nic kompletnie nie możemy zaplanować, ale złość mija z dniem wypłaty jak jest czasami mocno zmęczony i jeszcze ja zaczynam marudzić, to wiem, że jemu też jest przykro, bo przecież on robi to dla nas, żeby zapewnić nam przyszłość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:12   #828
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Od kilku dni kicham. nie wiem czy to od kurzu. Ale przed każdym kichnięciem muszę zaciskać nogi ale dzisiaj i to mi nawet nie pomogło. jak kichałam to poleciało mi po całej długości. TŻ tak się na mnie spojrzał a później powiedział że kupi mi tez pampersy ale takie żeby pasowały na mnie i że będę mogła kichać beż żadnej obawy
A jak tam wasze pępusie? Jeszcze są dziureczki czy już po mału wyskakują? Bo mój jak na razie dzielnie się trzyma
Też tak mam
Mój pępek wylazł już na wierzch i wcale mi się to nie podoba

M25
- no to super, że wam się dzisiaj ucieczka udała - ja się pewnie dopiero za dwa lata znowu wybiorę
Stary 2010-08-21, 20:16   #829
kretencja
Zakorzenienie

Ja pierdziu, ale mi cukier poleciał przed kolacją - pewnie dlatego, że odpuściłam sobie podwieczorek. Normalnie mnie trzęsawa wzięła pod blokiem - wracaliśmy ze spaceru - zatopiłam zęby w Marsie i za 2 minuty już w domu zmierzyłam glukozę glukometrem. 48 Według wszelkich norm poniżej 50 to już poważne niedocukrzenie, a poniżej 40 trzeba wzywać pogotowie... No ale przecież mnie dwóch diabetologów konsultowało w związku z tymi spadkami, powiedzieli, że prawdopodobnie taka moja uroda No, 48 jeszcze chyba nie miałam, ale 52 już tak Martwię się, czy to szkody nie wyrządza dziecku... Na szczęście aż taki spadek zdarza mi się bardzo rzadko, więc mam nadzieję, że nie odbije się na zdrowiu małego...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-21, 20:35   #830
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Ja pierdziu, ale mi cukier poleciał przed kolacją - pewnie dlatego, że odpuściłam sobie podwieczorek. Normalnie mnie trzęsawa wzięła pod blokiem - wracaliśmy ze spaceru - zatopiłam zęby w Marsie i za 2 minuty już w domu zmierzyłam glukozę glukometrem. 48 Według wszelkich norm poniżej 50 to już poważne niedocukrzenie, a poniżej 40 trzeba wzywać pogotowie... No ale przecież mnie dwóch diabetologów konsultowało w związku z tymi spadkami, powiedzieli, że prawdopodobnie taka moja uroda No, 48 jeszcze chyba nie miałam, ale 52 już tak Martwię się, czy to szkody nie wyrządza dziecku... Na szczęście aż taki spadek zdarza mi się bardzo rzadko, więc mam nadzieję, że nie odbije się na zdrowiu małego...

kretencja, mam nadzieje,ze tylko taki Twoj urok i ze to nic powaznego z tym cukrem.
Ja najnizszy jaki mialam to 58

A moj brzuch jest czesto napiety jak skala.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:39   #831
kretencja
Zakorzenienie

Irsin, takie spadki zdarzają mi się od lat, ale dopiero w ciąży trafiłam z tym do diabetologa. Pani profesor powiedziała, że po ciąży warto by zrobić tomografię trzustki dla spokoju, ale najpewniej mam po prostu z natury zaburzone wydzielanie insuliny i jakoś muszę z tym żyć Póki co powinnam się regularnie odżywiać i zawsze mieć przy sobie coś słodkiego na wypadek gwałtownego spadku. Co też czynię Gdyby nie ten Mars, to nie wiem, jakbym do domu doszła

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-21, 20:41   #832
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Irsin, takie spadki zdarzają mi się od lat, ale dopiero w ciąży trafiłam z tym do diabetologa. Pani profesor powiedziała, że po ciąży warto by zrobić tomografię trzustki dla spokoju, ale najpewniej mam po prostu z natury zaburzone wydzielanie insuliny i jakoś muszę z tym żyć Póki co powinnam się regularnie odżywiać i zawsze mieć przy sobie coś słodkiego na wypadek gwałtownego spadku. Co też czynię Gdyby nie ten Mars, to nie wiem, jakbym do domu doszła

pewnie, nos nawet i 5 marow jak trzeba!!!
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:45   #833
kretencja
Zakorzenienie

Jeden wystarcza Po prostu pilnuję żeby zawsze mieć coś słodkiego pod ręką, nawet kostki cukru w foliowych woreczkach po kieszeniach noszę A w torbie często baton albo cukierki

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-21, 20:57   #834
79 Marta
Wtajemniczenie

dziewczyny,mam pytanie: czy ktoraś z Was kupuje łóżeczko turystyczne czy wszystkie drewniane??
Stary 2010-08-21, 21:13   #835
kretencja
Zakorzenienie

Ja kupuje drewniane.
Gdzieś przeczytałam, że to niezbyt zdrowo, jak dziecko wyłącznie w turystycznym śpi, chociaż wiem, że część rodziców tak robi...
Ale jakoś wolimy drewniane, choćby ze względów estetycznych

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-21, 21:56   #836
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Ja kupuje drewniane.
Gdzieś przeczytałam, że to niezbyt zdrowo, jak dziecko wyłącznie w turystycznym śpi, chociaż wiem, że część rodziców tak robi...
Ale jakoś wolimy drewniane, choćby ze względów estetycznych
witajcie

my juz po imprezce wszystko fajowo poza faktem ze za malo na stol przygotowalam i jakos tak mi glupio bylo... ale mysle sobie ze to tylko imieninki wiec bez przesady ;/

ja tez wole drewniane - mamy kojec owszem ale sluzy nam w salonie do zabawy T. w pileczkach lub podczas wyjazdow - nie wyobrazam obie by maluszek spal caly cza na takim materacyku jak w kojcach czy loz. tryst.
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 22:01   #837
M25
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa Chociaż to poprawiło mi humor, bo czuję się jak wieloryb :P A włoski to oczywiście nie mój naturalny kolor, ale fryzjer to jedyna rzecz jakiej nie byłam w stanie sobie w ciąży odmówić.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
dziewczyny,mam pytanie: czy ktoraś z Was kupuje łóżeczko turystyczne czy wszystkie drewniane??
Ja kupuje tylko drewniane, bo tylko takie mi się podoba ;-)
Stary 2010-08-21, 22:04   #838
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
ale dziś miałyście dzień narzekania na TŻtów
mój pracuje dużo, praktycznie więcej go nie ma niż jest czasami mam dość jego pracy, szczególnie przez to że nic kompletnie nie możemy zaplanować, ale złość mija z dniem wypłaty jak jest czasami mocno zmęczony i jeszcze ja zaczynam marudzić, to wiem, że jemu też jest przykro, bo przecież on robi to dla nas, żeby zapewnić nam przyszłość
to j abede inna !

wczoraj poszlam z malym do rodzicow tż powiedzial ze pojdzie na dzialke a ja ponarzekalam do synka ze znowu brudna lazienka a jutro goscie i co to bedzie :/
wrocilam a tu - lustra pomyte, kafelki w laz. blyszcza, piuar ojjj jak kuchenka do gotowania! lekko na kranie byly tylko zacieki hihi ale jak weszlam pod prysznic galy mi wyszly - lepiej niz ja sprzatam!!! biel doslownie - nie chce mi zdradzic jak to zrobil hehe ale efekt extra!!

a dzis dostalam na prezent domofon wyciszany i taki ktory mozna wyolaczyc i nie bedzie malego budzic wiec podlaczyl teraz kochany dzis i wczoraj hihi (no zawsze ale wiecie o co chodzi )
Stary 2010-08-21, 22:06   #839
kretencja
Zakorzenienie

M25, ja się dziś czuję IDENTYCZNIE, nawet mam taki status na gg.
Jak WIELORYB
A ja się wybieram do fryzjera we wtorek i jeszcze nie wiem, z czym na głowie wyjdę tym razem

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-21, 22:51   #840
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

ja mam etap kobiecosci od 4 dni tylko paowac ie nie chce hhii

DZIEKUJE WZYSTKIM ZA ZYCZONKA!!!!!!!!!!!!! CALUSKI

MALINECZKO pociechy - zdrowia - kasiorki - spokoju ducha i wiecznie trwajacej uczacej ie milosci wciaz tryskajacej energia i poczuciem blasku **

JOANNA we wt o ktorej?

ANECKA to jak uplynal dzien?? pojechalas czy u kolezanki bylas ? gdybym wczesniej wiedziala ze na Kopernika to od rana bym cie do siebei zaprosila hehe

APOLONIA my rok temu kupilimy od kogos niemalze nowke!!! jedynie gondola byla uzywana a wogole nie widac i tanszy od nowego zestawu byl o ok 1500 zl...

Pinokio sa superrr! zachwalam sobie jednoczesnie z Nextem ale probowalam tylko spiochow no i maja takie malo haftowany np jeden obrazeczek nie napackane...

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

slucham wlasnie Chylinskiej na TVP POLONIA alez pieknie jej twarz promieniuje ciaza sluzy widac

a do mnie wczoraj babka podeszla zapraszajac mnie na darmowy pomiar tluszczu - i pytam sie jej po co mi to badanie przez najblizsze 6 mies?? a ona no hmm a nie widzi pani ze boki odstaja i brzuszek tez niczego sobie...
mowie a jak mi by mogli pomoc?
hehe
a ona ze sa tabletki wspomagajacy i program odchudzania u dietetyka etc...
no to ja sie pytam czy wyprawke tez daja? a ona oczy - o matkoooo!! na prawde?? a ja myslalam... przepraszam...

no i tak sie zastanowilam czy nie widac?? ale widac i to bardzo wlasnie hehe

no i dzis 3 osoby powiedzialy mi ze ladnie wygladam nie to co 2-3 mies. temu - ale widocznie wymioty swoje dawaly milo uslyszec takie komplementy i to zupelnie od osob postronnych wiec mozna im wierzyc hehe

uciekam spac - dobranoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości