Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-22, 19:43   #2311
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hej kochane jestem juz w domku i w nieciekawym humorze, bo okazalo sie ze moja Adusia ma skaze bialkowa i kolki i dlatego tak strasznie placze;( wiolek musze Cie zmartwic, to co pokazalas na fotkach wyglada identycznie jak u Ady-powiedz tylko jak wygladaja jego uszka? tez schodzi z nich skora? u Ady zaczelo sie od pryszczykow na twarzy, potem schodzenie skory z brwi, potem "ciemieniucha" (pisze w cudzymslowiu, bo to tak wygladalo, okazalo sie ze to typowy objaw skazy), i teraz przeszlo jej na klatke piersiowa i brzuszek. Dowiedzialam sie wczoraj i przezylam szok, bo ani ja ani TZ nigdy nie mielismy zadnej alergii ... nie wyobrazam sobie teraz mojej diety-postanowilismy ze 2 tyg trzymam scisla diete,a potem powoli wprowadzamy jeden produkt... nie wiem co z tego bedzie ...jestem zalamana...a co do pierdkow i kolki to moze byc tez od tej skazy...
oj to niedobrze ale moze skonsultuj to jeszcze. moj michal mial tez krostki na buzce szyjce i uszach potem pojawily sie na glowie ale teraz mysle ze to ciemieniucha. oczywiscie pediatra stwierdzila skaze i dala bebilon pepti ale po nim nowe krostki caly czas sie pojawialy no i przy okazji naszego pobytu w szpitalu maly mial zrobione badania i wyniki wyszly dobre. nie ma alergii na mleko

niezawsze mam nadzieje ze czopek wreszcie zadzaiala

wiolek trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte Aleksa

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

a jesli chodzi o lezenie na brzuszku to misiek juz w 2 dobie jeszcze w szpitalu lezal na brzuszku
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 19:49   #2312
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Agravka - mam nadzieje, ze to nie bedzie to....mojej kolezanki mial skaze jadl mleko sojowe mial tez odczulani i mu przeszlo...ale oby cie to ominelo.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 20:15   #2313
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

niezawsze mam nadzieje ze czopek wreszcie zadzaiala
w sumie krzyk sie skonczyl ok. 30 min temu, ale nie spi mala
caly dzien nie spania od 7 to nienaturalne

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 20:24   #2314
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
hd
zobaczymy co lekarz powie i jutro kupie w aptece jakies kosmetyki inne bo mam tylko hippa oliwke i balsam do ciała i jeszcze kremik do buzi i mydło to też właśnie z hippa taki żel do kąpieli i włosków to lepiej żebym samą wodą dzisiaj umyła ?

co do jedzenia to ja głodna po daniu cyca, przed, w nocy, w dzień no poprostu cały czas bym jadła
ja tez wlasnie mam hippa wszystkie kosmetyki, ale pediatra kazala mi zmienic na delikatniejsze i wydalam majatek na emolium cala serie..

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
oj to niedobrze ale moze skonsultuj to jeszcze. moj michal mial tez krostki na buzce szyjce i uszach potem pojawily sie na glowie ale teraz mysle ze to ciemieniucha. oczywiscie pediatra stwierdzila skaze i dala bebilon pepti ale po nim nowe krostki caly czas sie pojawialy no i przy okazji naszego pobytu w szpitalu maly mial zrobione badania i wyniki wyszly dobre. nie ma alergii na mleko
no oby.poczekam te 2 tyg ... mam nadzieje ze to jednak nie to...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 20:44   #2315
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A wyprzedaż jest w tesco teraz,a ich ubranka są całkiem fajne
ja też bardzo lubię niemowlęce ubranka z TESCO chyba jutro skoczę zobaczyć coś na przyszłość

Siala_Bala - my kupiliśmy Virbulcol bez recepty, a jak ma być na receptę, to chyba dokupię
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 20:53   #2316
niezawsze
Zakorzenienie

juz znam przyczyne cierpienia malej to nie kolki ja meczyly jako kolki same w sobie a kupsztal, ktorego nie robila caly dzien i ktory wlasnie wylazl w mega ilosci i zupelnie inne dziecko sie zrobilo.

Powiem wam, ze te ciuszki z tesco mi sie tak zmechacily po 2 praniach, ze szok, najlepszej jakosci sa z mother care ciuszki, pozniej smyk, crocodillo i tesco na koncu :/

Maciuś
Stary 2010-08-22, 20:56   #2317
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
w sumie krzyk sie skonczyl ok. 30 min temu, ale nie spi mala
biedna malutka pewnie wymeczona a i ty juz masz dosc na pewno. mam nadzieje ze zasnie szybko

Cytat:
ja tez wlasnie mam hippa wszystkie kosmetyki, ale pediatra kazala mi zmienic na delikatniejsze i wydalam majatek na emolium cala serie..

no oby.poczekam te 2 tyg ... mam nadzieje ze to jednak nie to...
tez kupilismy emolium do mycia i balsam czy tam krem do smarowania

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

Siala_Bala - my kupiliśmy Virbulcol bez recepty, a jak ma być na receptę, to chyba dokupię
Damian wpadl na taki sam pomysl ale tak mysle ze skoro maja byc jednak na recepte to moze nie sa takie obojetne dla maluchow

idziemy spac. damian o 3 w nocy wyjezdza do konstancina bo rano musi byc u lekarza. ciezka nocka i dzien mnie czeka bo sama z maym caly czas
aaa micho dzis zrobil sam 2!!! kupy!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 21:02   #2318
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
okazalo sie ze moja Adusia ma skaze bialkowa
no to rzeczywiscie nieciekawie, ale spokojnie, najwazniejsze to miec diagnoze, dzieci z tego wyrastaja

Cytat:
juz znam przyczyne cierpienia malej
biedniusia, to sie wymeczyla, dobrze ze juz ok

a u nas przeszly dwie burze dzis wieczorem
Stary 2010-08-22, 21:06   #2319
Alguien
Zadomowienie

Czesc mamuski
Aklimatyzujemy sie na nowo w domku. Wiadomo, ze przez pierwsze dni to mnostwo sprzatania, prania, zakupow, wiec dopiero od jutra bede miec troche luzniej chyba
Milena dziekuje za mile slowa Fakt, juz coraz wieksza jest. Odkad przyjechalismy to przez ostatnie dni potrafi lezec w lozeczku po 2-3h i wpatrywac sie w ruszajaca sie karuzele Wczesniej az tak jej nie interesowala, a teraz widac uwielbia

Cytat:
niezawsze zdarza sie tak czasami, ze dzieciaczki nie spia przez caly dzien. U nas tez kilka razy tak bylo

agravka mam nadzieje, ze to nie skaza i ze wyjasni sie szybko sytuacja
vette zastanawialam sie wlasnie, jakie imie daliscie malutkiej. Widze, ze postawiliscie na slowianskie imie tak jak my Niech sie chowa dobrze kruszynka!
karolcia ajjjj uwielbiam sheridana
Morgana bardzo mozliwe, ze lubi byc owinieta blisko cialka. Moja corcia tez to uwielbia i bardzo szybko wtedy zasypia
jaszczka dziewczyny dobrze mowia - spacerowka rozkladana na plasko i jazda
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 21:34   #2320
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:

Powiem wam, ze te ciuszki z tesco mi sie tak zmechacily po 2 praniach, ze szok, najlepszej jakosci sa z mother care ciuszki, pozniej smyk, crocodillo i tesco na koncu :/
Ja prałam już kilka razy i wyglądają bardzo dobrze,bez zmian.Może za wysoką temperaturę brałaś? Co do innych firm to akurat z nich nie mam ubranek.Ze smyka tylko jeden kaftanik,ale cieplejszy,więc jeszcze nie noszony za wiele.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 22:09   #2321
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Morgana - mój do 3tyg życia był aniołkiem.. od tamtej pory jest małym rozdarciuchem i nijak się nie da go opanować
to moja we wtorek skończyla 6 tyg... to w środe zaczela tez pokazywac swoje rozki... az sie serce kraje jak tak ryczy... a pape potrafi rozedrzec... jak sie slyszy to az sie wierzyc nie chce ze taka kruszynka tak potrafi sie rozedrzec ['jak mnie nie widac to musi byc slychac']
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 22:12   #2322
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
hej kochane jestem juz w domku i w nieciekawym humorze, bo okazalo sie ze moja Adusia ma skaze bialkowa i kolki i dlatego tak strasznie placze;( wiolek musze Cie zmartwic, to co pokazalas na fotkach wyglada identycznie jak u Ady-powiedz tylko jak wygladaja jego uszka? tez schodzi z nich skora? u Ady zaczelo sie od pryszczykow na twarzy, potem schodzenie skory z brwi, potem "ciemieniucha" (pisze w cudzymslowiu, bo to tak wygladalo, okazalo sie ze to typowy objaw skazy), i teraz przeszlo jej na klatke piersiowa i brzuszek. Dowiedzialam sie wczoraj i przezylam szok, bo ani ja ani TZ nigdy nie mielismy zadnej alergii ... nie wyobrazam sobie teraz mojej diety-postanowilismy ze 2 tyg trzymam scisla diete,a potem powoli wprowadzamy jeden produkt... nie wiem co z tego bedzie ...jestem zalamana...a co do pierdkow i kolki to moze byc tez od tej skazy...
ojojo uszka to tak dziwnie, za uszkami we wgłębieniach schodzi ale nie wiem czy to nie mleko mu tam sie gromadzi jak ulewa i przecieram wacikami ale może to skóra ?
w takim razie bez zastanowienia dzwonie jutro dowiedzieć się kiedy najbliższe terminy do dermatologa ( podejrzewam, że za trochę ) i oczywiście jutro ide do pediatry ale szczerze mówiąc nie ufam jej jeśli chodzi o diagnoze i w sumie zapisałam małego do niej tylko dlatego, że u mnie w miasteczku nie ma żadnego " porządnego " pediatry.
aa co do diety to poczytaj jeszcze dobrze bo mi cos dzisiaj przeleciało przed oczami, że trzeba chyba 4-5 tygodni żeby "stare" zmiany się dobrze wygoiły i dopiero potem wprowadzać powoli ale nie znam się

matko szczerze to sobie nie wyobrażam takiej diety tzn mleczne bez problemu ( chociaż ser żółty już gorzej) ale odstawić pieczywo to dla mnie kosmos

a co do tych emolium to faktycznie dobre ? i co kupić najlepiej ? i czym to się różni od tych innych oilatum czy chyba polskiego ( tańszego odpowiednika ) oilan ?

niezawsze super, że się mała już nie męczy

dzięki za kciuki dla lordzika oby nie było to to ( chociaz ja już sobie postawiłam diagnoze tym bardziej, że ten jego krzyk po jedzeniu i problemy z pierdkami bardzo do tego pasują )
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 22:13   #2323
Siala_Bala
Zakorzenienie

Już wszystko wiem na temat Viburcolu
Unia nakazuje to nasza farmacja się dostosowuje. Lek jest homeopatyczny, można poczytać jego skład.. sama natura, w pełni bezpieczny.
I teraz uwaga.. są dwa opakowania
1. Viburcol N
2. Viburcol compositum
Oba wyglądają identycznie i to jest ten sam produkt.. ale 1 jest bez recepty - do wyczerpania zapasów a 2 jest już na receptę.
Ja byłam w aptece właśnie i Pani mi powiedziała, że ma jeszcze kilka opakowań tych bez recepty, kupiłam 3 - jedno opakowanie kosztowało 25,10zł.
Mają długi termin ważności, trzymam w lodówce więc nic im nie grozi.

Nie wyobrażam sobie np. jak mały zacznie ząbkować czy przypląta się co innego powiedzmy w piątek po południu i teraz weź czekaj na receptę do poniedziałku a i że ja lubię mieć wszystkiego w zapasie to się przyda

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 22:19   #2324
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
biedna malutka pewnie wymeczona a i ty juz masz dosc na pewno. mam nadzieje ze zasnie szybko
dopiero zjadla i moze zasnie
Mam nadzieje, ze tz szybko wroci i malybedzie grzeczniutki jak taty nie bedzie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

biedniusia, to sie wymeczyla, dobrze ze juz ok
wlasnie nigdy nie wiem kiedy ok dzis nawet spacery nie pomogly a czasami *******a potrafi ja uspic na razie ma oczy zamkniete, ale nie zakladam, ze spi, bo czasami udaje

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

niezawsze zdarza sie tak czasami, ze dzieciaczki nie spia przez caly dzien. U nas tez kilka razy tak bylo
gdyby tylko nie spala...ale ona sie darla tyle godzin

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ja prałam już kilka razy i wyglądają bardzo dobrze,bez zmian.Może za wysoką temperaturę brałaś? Co do innych firm to akurat z nich nie mam ubranek.Ze smyka tylko jeden kaftanik,ale cieplejszy,więc jeszcze nie noszony za wiele.
ja nie wiem jaka temp, bo ja nie robie prania tz sie tym zajmuje , ale on chyba 40 daje nie wiecej, innym sie nic nie stalo ubranka

oj tak chyba moge powiedziec, ze mala spi a ja zamiast korzystac i isc spac to na necie siedze

Maciuś
Stary 2010-08-22, 22:46   #2325
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

wlasnie nigdy nie wiem kiedy ok dzis nawet spacery nie pomogly a czasami *******a potrafi ja uspic na razie ma oczy zamkniete, ale nie zakladam, ze spi, bo czasami udaje

gdyby tylko nie spala...ale ona sie darla tyle godzin

oj tak chyba moge powiedziec, ze mala spi a ja zamiast korzystac i isc spac to na necie siedze
to samo u mnie mały zjadł o 19:40 darł ryjka do 21:30 i padł.. i mogę się założyć, że wstanie ok 1, 2:00 zeżre i będzie spał jak złoto.. za to od 6:30 będzie alarmaaaaaa i świrowanie aż do wieczora.. ale koniec z tym jutro pójdzie czopek i basta! Choćbym miała mu władować pół opakowania... bo mam problem z aplikacją.. ostatnio opisywałam jak to wsadzałam a on wypychał i tak w kółko aż się czopek rozpuścił w kupie i w moich rękach..

kutfaaa a jak czopek mnie zawiedzie to se "pertalnę w łep"

PS
U rodziców wczoraj zjadł o 21:40 zasnął po pół godzinie i spał do 6:25
a czemu u nas się budzi na jedzenie częściej?! u nich przesypia karmienie o 3, 4:00.. a je standardowe ilości, matka mu nie wpychała na siłę i jakos dużo nie zjadł..
już któryś raz tak, z resztą chyba zawsze jak nocuje u nich to mały tak śpi.. nie kumam czaczy.. może mu się tak dobrze w wózku śpi? Dziś po powrocie nie przekładałam go do łóżeczka.. zobaczymy

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-22 o 22:52

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 23:14   #2326
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Mają długi termin ważności, trzymam w lodówce więc nic im nie grozi.

Nie wyobrażam sobie np. jak mały zacznie ząbkować czy przypląta się co innego powiedzmy w piątek po południu i teraz weź czekaj na receptę do poniedziałku a i że ja lubię mieć wszystkiego w zapasie to się przyda
No widzisz detektywie Ciekawe czy gdzies znajde bez recepty, ale dziwne, ze homeopatyczne to na recepte

Cytat:
U rodziców wczoraj zjadł o 21:40 zasnął po pół godzinie i spał do 6:25
a czemu u nas się budzi na jedzenie częściej?! u nich przesypia karmienie o 3, 4:00.. a je standardowe ilości, matka mu nie wpychała na siłę i jakos dużo nie zjadł..
już któryś raz tak, z resztą chyba zawsze jak nocuje u nich to mały tak śpi.. nie kumam czaczy.. może mu się tak dobrze w wózku śpi? Dziś po powrocie nie przekładałam go do łóżeczka.. zobaczymy
matko tyle godzin ja tez tak chce!!!!!! Hehe jesli to o lozeczko nie chodzi to moze o mieszkanie najwyzej bedziesz sie musiala zamienic mieszkaniami z rodzicami

Maciuś
Stary 2010-08-22, 23:18   #2327
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz detektywie Ciekawe czy gdzies znajde bez recepty, ale dziwne, ze homeopatyczne to na recepte

matko tyle godzin ja tez tak chce!!!!!! Hehe jesli to o lozeczko nie chodzi to moze o mieszkanie najwyzej bedziesz sie musiala zamienic mieszkaniami z rodzicami
Wiesz.. to dałoby się zrobić.. gorzej jeśli to nie o mieszkanie chodzi a o rodziców.. może Sebek naprawdę mnie nie lubi i tyle.. woli moją mamę

A co do czopków to jak nie zapomnę to zapytam lekarki jak ją dorwę w piątek - mamy pierwsze szczepienie.. czopki będą jak znalazł

A jak nie znajdziesz bez recepty to ja Ci mogę kupić, mam pełno aptek wokół siebie i Ci wysłać ja znam ten ból i wiem jak bardzo mogą być potrzebne

Czas edycji: 2010-08-22 o 23:19
Stary 2010-08-23, 05:40   #2328
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz.. to dałoby się zrobić.. gorzej jeśli to nie o mieszkanie chodzi a o rodziców.. może Sebek naprawdę mnie nie lubi i tyle.. woli moją mamę

A co do czopków to jak nie zapomnę to zapytam lekarki jak ją dorwę w piątek - mamy pierwsze szczepienie.. czopki będą jak znalazł

A jak nie znajdziesz bez recepty to ja Ci mogę kupić, mam pełno aptek wokół siebie i Ci wysłać ja znam ten ból i wiem jak bardzo mogą być potrzebne
Nie ma takiej opcji by Cie nie lubil! Nie wkrecaj nic sobie. On pewnie czuje sie jak na wakacjach i odpoczywa po podrozy do Twoich rodzicow a z powrotem wraca wypoczety z "wakacji" i ma sile marudkowac- ot taka moja teoria

Dzieki Siala, ale w razie czego recepte zdobede

Ja to juz mam schizy mala sie obudzila i zaczela kwekac a ja juz z gory zalozylam, ze problem kupsztalem ma, bo pieluszka biala a tak to zawsze draska byla a po nocy szczegolnie! Zamiast spojzec na zegarek aby wiedziec, ze juz pora karmienia to ja juz panika i zaczelam pobudzac mala do dzialania, machalam nogami i pobudzalam pupala. Dobrze, ze wpadlam w koncu na pomysl aby jednak sprawdzic czas i nakarmilam i teraz spi mala

Maciuś
Stary 2010-08-23, 06:17   #2329
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to juz mam schizy mala sie obudzila i zaczela kwekac a ja juz z gory zalozylam, ze problem kupsztalem ma, bo pieluszka biala a tak to zawsze draska byla a po nocy szczegolnie! Zamiast spojzec na zegarek aby wiedziec, ze juz pora karmienia to ja juz panika i zaczelam pobudzac mala do dzialania, machalam nogami i pobudzalam pupala. Dobrze, ze wpadlam w koncu na pomysl aby jednak sprawdzic czas i nakarmilam i teraz spi mala
tez tak raz mialam

nocka za nami spokojna. maly wstal o 2 razem z tatusiem dalam mu papu i poszedl grzecznie spac. wstal dopiero po 6 ciesze sie bo zawsze tylko 3 godziny spal po nicnym karmieniu. teraz troche marudzi ale przysypia wiec mam nadzije ze odleci na dobre a damian stoi w korku w lomiankach

niezawsze fajnie ze mala wreszcie zasnela
Siala masz racje trzeba zrobic zapas tych czopkow
ale bym chciala zeby misiek tak przestpial nocki ciekawe czemu u twoich rodzicow tak spi? moze poprostu miejsce. sa czasem takie miejsca ze sie swietnie spi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-23, 07:19   #2330
karolcia228
Zakorzenienie

Witam, moja niucia jak usnela po kapieli to obudzila sie po 8h, o 3 na jedonko i po tem o 7 wiec jest oki, moze uda mi sie przesunac troszke pore jedzenia wieczorkiem to przespi cala noc w nocy wielka kupka, a teraz zasypia w bujaczku znalazlam tez patent jak ja uspac by sie nie meczyla....
Ja nadal nie mam okresu, TZ poszedl do pracy a w nocy lalo tak mocno ze szok...
Kupilam malej troche ubranekk na alegro Musze zrobic dzis porzadek w szawce

Stary 2010-08-23, 08:04   #2331
Siala_Bala
Zakorzenienie

Witam, witam
Nocka zgodnie z moimi przewidywaniami.. mały wstał po 4:00 najadł sie i z małym marudem zasnał.. pobudka 0 7:00 i hejas, krzyki, darcie się i inne cuda.. no jakby go kto w dupę strzelił..
mąż przewinął, wsadziłam mu czopka, nakarmiłam.. pogadaliśmy sobie.. fajne dźwięki wydaje.. ehuuu, ajuuu, eheee i takie tam inne pośmialiśmy się do siebie, wyczyściłam mu buźkę (ma cholerne pleśniawki ) i zaczął zrzędzić dałam smoczek, nakryłam pieluchą i mały śpi
Co prawda nie tak głęboko ale się nie wybudza z wrzaskiem, nyna sobie smoka drzemiąc
ooo smoczek właśnie wypadł.. chwila darcia. załapał i spokój.

I mam pytanie w związku z tymi pleśniawkami.. mam aftin - przecieram nim raz dziennie bo nie wiem ile razy można help kurcze a może to nie pleśniawki tylko afty.. nie wiem jak to odróżnić Po bokach dziąsełek jest białawy nalot i po obu stronach ma na nim po jednej takiej małej białej kropce

Czas edycji: 2010-08-23 o 08:22
Stary 2010-08-23, 08:10   #2332
itakasia
Zakorzenienie

witam
ale i u nas przyjemne powietrze, nareszcie
niezawsze
hihi, juz sobie wyobrazam twoje nocne zakrecenie, i trzymam kciuki zeby mala dzis odpoczywala duzo

dzis jedzonko o 2.30 i pozniej o 7 rano ale Zosia spi dalej, dziewczynki zreszta tez. ja zdążylam sie ubrac, pomalowac itp, po sniadanku. wymyslam co na obiad i co dzis robic bo ja nie lubie siedziec w domu. a Marysia juz zdrowa wiec gdzies "wyfruniemy"
Stary 2010-08-23, 08:18   #2333
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
witam
niezawsze
hihi, juz sobie wyobrazam twoje nocne zakrecenie, i trzymam kciuki zeby mala dzis odpoczywala duzo

dzis jedzonko o 2.30 i pozniej o 7 rano ale Zosia spi dalej, dziewczynki zreszta tez. ja zdążylam sie ubrac, pomalowac itp, po sniadanku. wymyslam co na obiad i co dzis robic bo ja nie lubie siedziec w domu. a Marysia juz zdrowa wiec gdzies "wyfruniemy"
To super, ze tak ladnie je i ze z Marysią wszystko oki

Stary 2010-08-23, 08:24   #2334
itakasia
Zakorzenienie

Siala
Sebek u babci jest krotko i babcia ma swiadomosc ze za chwile go odda wiec ma nieskonczone poklady spokoju i cierpliwosci, zreszta czesto dziadkowie dopiero przy wnukac sie wyluzowuja, a ty jestes z synkiem caly czas i mysle ze jestes zmeczona i zdenerwowana. a Sebek widocznie bardzo wrazliwy na humor mamusi
Stary 2010-08-23, 08:30   #2335
alutka78
Rozeznanie

Karolcia228 widze, ze szczepisz dzidzie na chyba wszystko. Powiedz mi ile placisz za podstawowe i te dodatkowe szczepionki. Acha i ile jest dawek poszczegolnych szczepionek.
Stary 2010-08-23, 08:36   #2336
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

I mam pytanie w związku z tymi pleśniawkami.. mam aftin - przecieram nim raz dziennie bo nie wiem ile razy można help kurcze a może to nie pleśniawki tylko afty.. nie wiem jak to odróżnić Po bokach dziąsełek jest białawy nalot i po obu stronach ma na nim po jednej takiej małej białej kropce
z opisu - pleśniawki
Pediatra zaleciła nam przecieranie aftinem 4 - 6 razy dziennie.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 08:45   #2337
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam, moja niucia jak usnela po kapieli to obudzila sie po 8h, o 3 na jedonko i po tem o 7 wiec jest oki, moze uda mi sie przesunac troszke pore jedzenia wieczorkiem to przespi cala noc w nocy wielka kupka, a teraz zasypia w bujaczku znalazlam tez patent jak ja uspac by sie nie meczyla....
Ja nadal nie mam okresu, TZ poszedl do pracy a w nocy lalo tak mocno ze szok...
Kupilam malej troche ubranekk na alegro Musze zrobic dzis porzadek w szawce
my tez probowalismy przesunac jedzonko ale mlody nie taki glupi i czy zje o 19 czy o 22 to i tak o 2-3 w nocy wstae na papu

Cytat:
Witam, witam
Nocka zgodnie z moimi przewidywaniami.. mały wstał po 4:00 najadł sie i z małym marudem zasnał.. pobudka 0 7:00 i hejas, krzyki, darcie się i inne cuda.. no jakby go kto w dupę strzelił..
mąż przewinął, wsadziłam mu czopka, nakarmiłam.. pogadaliśmy sobie.. fajne dźwięki wydaje.. ehuuu, ajuuu, eheee i takie tam inne pośmialiśmy się do siebie, wyczyściłam mu buźkę (ma cholerne pleśniawki ) i zaczął zrzędzić dałam smoczek, nakryłam pieluchą i mały śpi
Co prawda nie tak głęboko ale się nie wybudza z wrzaskiem, nyna sobie smoka drzemiąc
ooo smoczek właśnie wypadł.. chwila darcia. załapał i spokój.

ja nie pomoge bo nie wiem jak z tym aftinem

Cytat:
witam
niezawsze

super ze Marysia tak szybciutko wyzdrowiala no i ze kruszynka sie nie zarazila

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
z opisu - pleśniawki
kurde jak wy dajecie rade zajzec w buzke u nas to graniczy z cudem a jak raz chcialam przetrzec malemu buzie pielucha to tak zacisnal ze tez sie nie dalo

maly wciagnal 150 i odlatuje. moze tym razem sie uda bo od 6 marudzi i co chwile sie budzi. ale jestem wkur.... damian pojechal na darmo bo w szpitalu w konstancinie zaden rentgen nie dziala wiec tylko sie przejechal w te burze ktore byly w nocy i zaraz wraca do dom. masakra jakas
Stary 2010-08-23, 08:47   #2338
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Karolcia228 widze, ze szczepisz dzidzie na chyba wszystko. Powiedz mi ile placisz za podstawowe i te dodatkowe szczepionki. Acha i ile jest dawek poszczegolnych szczepionek.
Bo pojdzie napewno do przeczkola, a kontak z dziecmi bedzie miala, chocby ze znajomych dziecmi a one chodza do przedszkola, wiec wole miec spokoj.

Podstawowe kosztuja u mnie 120zl, ale ja szczepilam na NFZ.

ROTAWIRUSY:
3 dawki po 230zł lub 2 dawki po 310zł ( wybralam 2)

PNEUMOKOKI:
10 odmian szczepow 4 dawki 250zł
13 odmian szczepow 4 dawki 270zł wybrałam tą

ania
- no wlasnie wiem ze dzieci sa bardzo madre

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-08-23 o 08:48
Stary 2010-08-23, 08:55   #2339
entertete
Rozeznanie

Siala Itakasia i Niezawsze chyba dobrze diagnozują problem, mój synek u mamy też grzeczny i śpi, bo ona go cały czas zabawia, a ja co? przecież musze zjeść, umyć się, i nie mogę go caly czas trzymać (a propos nie wiem czy coś mi się z kregosłupem nie zrobiło, bo nadal mam bóle głowy - i myslę, że moze jakiś ucisk mam, i znowu idę do lekarza, a jak mama nosi w łikendy to mnie mniej boli

Hania a przez ile dni tym aftinem smarować, aż zniknie czy jak? bo u nas jest taki biały nalot na całym języku i nie wiem czy to to czy nie (po strarciu wodą nie złazi, czyli chyba nie mleczko)

Karolcia jak często i ile je Twoja mała (bo z butelki, nie?) bo ja zawsze mam watpliwości czy dobrze daję z butli, tzn czy nie za rzadko czy nie za mało. (może w czwartek zważymy przy szczepieniu)
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 08:55   #2340
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
z opisu - pleśniawki
dziękuje

aniaa22 - ja mu zaglądam jak się drze a przecieram bez problemu bo mały myśli ze to smoczek i sam cycka i żuje pieluszkę z aftinem na moim palcu

Dzwoniłam do mamy.. i idziemy z małym do lekarza bo ja już nie wiem co mu jest.. Viburcol nie pomógł tym razem a nie dam mu już drugiego czopka bo za krótki odstęp czasu.
Niech go bada jak chce i ile chce i ile chce ale ma mi powiedzieć co mojemu dziecku jest

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości