|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() niezawsze mam nadzieje ze czopek wreszcie zadzaiala ![]() wiolek trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte Aleksa ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- a jesli chodzi o lezenie na brzuszku to misiek juz w 2 dobie jeszcze w szpitalu lezal na brzuszku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Agravka - mam nadzieje, ze to nie bedzie to....mojej kolezanki mial skaze jadl mleko sojowe mial tez odczulani i mu przeszlo...ale oby cie to ominelo.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
w sumie krzyk sie skonczyl ok. 30 min temu, ale nie spi mala
![]() caly dzien nie spania od 7 to nienaturalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
juz znam przyczyne cierpienia malej
![]() Powiem wam, ze te ciuszki z tesco mi sie tak zmechacily po 2 praniach, ze szok, najlepszej jakosci sa z mother care ciuszki, pozniej smyk, crocodillo i tesco na koncu :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() idziemy spac. damian o 3 w nocy wyjezdza do konstancina bo rano musi byc u lekarza. ciezka nocka i dzien mnie czeka bo sama z maym caly czas ![]() aaa micho dzis zrobil sam 2!!! kupy!!!! ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
no to rzeczywiscie nieciekawie, ale spokojnie, najwazniejsze to miec diagnoze, dzieci z tego wyrastaja
![]() biedniusia, to sie wymeczyla, dobrze ze juz ok ![]() a u nas przeszly dwie burze dzis wieczorem ![]()
#2319 |
Zadomowienie
|
Czesc mamuski
![]() Aklimatyzujemy sie na nowo w domku. Wiadomo, ze przez pierwsze dni to mnostwo sprzatania, prania, zakupow, wiec dopiero od jutra bede miec troche luzniej chyba ![]() Milena dziekuje za mile slowa ![]() ![]() ![]() niezawsze zdarza sie tak czasami, ze dzieciaczki nie spia przez caly dzien. U nas tez kilka razy tak bylo agravka mam nadzieje, ze to nie skaza i ze wyjasni sie szybko sytuacja vette zastanawialam sie wlasnie, jakie imie daliscie malutkiej. Widze, ze postawiliscie na slowianskie imie tak jak my ![]() karolcia ajjjj uwielbiam sheridana ![]() Morgana bardzo mozliwe, ze lubi byc owinieta blisko cialka. Moja corcia tez to uwielbia i bardzo szybko wtedy zasypia jaszczka dziewczyny dobrze mowia - spacerowka rozkladana na plasko i jazda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Rozeznanie
|
to moja we wtorek skończyla 6 tyg... to w środe zaczela tez pokazywac swoje rozki... az sie serce kraje jak tak ryczy... a pape potrafi rozedrzec... jak sie slyszy to az sie wierzyc nie chce ze taka kruszynka tak potrafi sie rozedrzec ['jak mnie nie widac to musi byc slychac']
![]() |
#2322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w takim razie bez zastanowienia dzwonie jutro dowiedzieć się kiedy najbliższe terminy do dermatologa ( podejrzewam, że za trochę ![]() aa co do diety to poczytaj jeszcze dobrze bo mi cos dzisiaj przeleciało przed oczami, że trzeba chyba 4-5 tygodni żeby "stare" zmiany się dobrze wygoiły i dopiero potem wprowadzać powoli ale nie znam się matko szczerze to sobie nie wyobrażam takiej diety tzn mleczne bez problemu ( chociaż ser żółty już gorzej) ale odstawić pieczywo to dla mnie kosmos ![]() a co do tych emolium to faktycznie dobre ? i co kupić najlepiej ? i czym to się różni od tych innych oilatum czy chyba polskiego ( tańszego odpowiednika ) oilan ? niezawsze super, że się mała już nie męczy dzięki za kciuki dla lordzika oby nie było to to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
Już wszystko wiem na temat Viburcolu
![]() Unia nakazuje to nasza farmacja się dostosowuje. Lek jest homeopatyczny, można poczytać jego skład.. sama natura, w pełni bezpieczny. I teraz uwaga.. są dwa opakowania 1. Viburcol N 2. Viburcol compositum Oba wyglądają identycznie i to jest ten sam produkt.. ale 1 jest bez recepty - do wyczerpania zapasów a 2 jest już na receptę. Ja byłam w aptece właśnie i Pani mi powiedziała, że ma jeszcze kilka opakowań tych bez recepty, kupiłam 3 - jedno opakowanie kosztowało 25,10zł. Mają długi termin ważności, trzymam w lodówce więc nic im nie grozi. Nie wyobrażam sobie np. jak mały zacznie ząbkować czy przypląta się co innego powiedzmy w piątek po południu i teraz weź czekaj na receptę do poniedziałku ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze tz szybko wroci i malybedzie grzeczniutki jak taty nie bedzie wlasnie nigdy nie wiem kiedy ok dzis nawet spacery nie pomogly a czasami *******a potrafi ja uspic ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() oj tak chyba moge powiedziec, ze mala spi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kutfaaa a jak czopek mnie zawiedzie to se "pertalnę w łep" ![]() PS U rodziców wczoraj zjadł o 21:40 zasnął po pół godzinie i spał do 6:25 ![]() a czemu u nas się budzi na jedzenie częściej?! u nich przesypia karmienie o 3, 4:00.. a je standardowe ilości, matka mu nie wpychała na siłę i jakos dużo nie zjadł.. już któryś raz tak, z resztą chyba zawsze jak nocuje u nich to mały tak śpi.. nie kumam czaczy.. może mu się tak dobrze w wózku śpi? Dziś po powrocie nie przekładałam go do łóżeczka.. zobaczymy ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-22 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do czopków to jak nie zapomnę to zapytam lekarki jak ją dorwę w piątek - mamy pierwsze szczepienie.. czopki będą jak znalazł ![]() A jak nie znajdziesz bez recepty to ja Ci mogę kupić, mam pełno aptek wokół siebie i Ci wysłać ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-22 o 23:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki Siala, ale w razie czego recepte zdobede ![]() Ja to juz mam schizy mala sie obudzila i zaczela kwekac a ja juz z gory zalozylam, ze problem kupsztalem ma, bo pieluszka biala a tak to zawsze draska byla a po nocy szczegolnie! Zamiast spojzec na zegarek aby wiedziec, ze juz pora karmienia to ja juz panika i zaczelam pobudzac mala do dzialania, machalam nogami i pobudzalam pupala. Dobrze, ze wpadlam w koncu na pomysl aby jednak sprawdzic czas i nakarmilam i teraz spi mala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nocka za nami spokojna. maly wstal o 2 razem z tatusiem ![]() ![]() ![]() niezawsze fajnie ze mala wreszcie zasnela Siala masz racje trzeba zrobic zapas tych czopkow ![]() ale bym chciala zeby misiek tak przestpial nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Witam, moja niucia jak usnela po kapieli to obudzila sie po 8h, o 3 na jedonko i po tem o 7
![]() ![]() ![]() Ja nadal nie mam okresu, TZ poszedl do pracy a w nocy lalo tak mocno ze szok... Kupilam malej troche ubranekk na alegro ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
Witam, witam
![]() Nocka zgodnie z moimi przewidywaniami.. mały wstał po 4:00 najadł sie i z małym marudem zasnał.. pobudka 0 7:00 i hejas, krzyki, darcie się i inne cuda.. no jakby go kto w dupę strzelił.. mąż przewinął, wsadziłam mu czopka, nakarmiłam.. pogadaliśmy sobie.. fajne dźwięki wydaje.. ehuuu, ajuuu, eheee i takie tam inne ![]() ![]() ![]() Co prawda nie tak głęboko ale się nie wybudza z wrzaskiem, nyna sobie smoka drzemiąc ![]() ooo smoczek właśnie wypadł.. chwila darcia. załapał i spokój. I mam pytanie w związku z tymi pleśniawkami.. mam aftin - przecieram nim raz dziennie bo nie wiem ile razy można ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-23 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
witam
ale i u nas przyjemne powietrze, nareszcie ![]() niezawsze hihi, juz sobie wyobrazam twoje nocne zakrecenie ![]() ![]() dzis jedzonko o 2.30 i pozniej o 7 rano ale Zosia spi dalej, dziewczynki zreszta tez. ja zdążylam sie ubrac, pomalowac itp, po sniadanku. wymyslam co na obiad ![]() ![]()
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
Siala
Sebek u babci jest krotko i babcia ma swiadomosc ze za chwile go odda wiec ma nieskonczone poklady spokoju i cierpliwosci, zreszta czesto dziadkowie dopiero przy wnukac sie wyluzowuja ![]() ![]()
#2335 |
Rozeznanie
|
Karolcia228 widze, ze szczepisz dzidzie na chyba wszystko. Powiedz mi ile placisz za podstawowe i te dodatkowe szczepionki. Acha i ile jest dawek poszczegolnych szczepionek.
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pediatra zaleciła nam przecieranie aftinem 4 - 6 razy dziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() maly wciagnal 150 i odlatuje. moze tym razem sie uda bo od 6 marudzi i co chwile sie budzi. ale jestem wkur.... damian pojechal na darmo bo w szpitalu w konstancinie zaden rentgen nie dziala ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podstawowe kosztuja u mnie 120zl, ale ja szczepilam na NFZ. ROTAWIRUSY: 3 dawki po 230zł lub 2 dawki po 310zł ( wybralam 2) PNEUMOKOKI: 10 odmian szczepow 4 dawki 250zł 13 odmian szczepow 4 dawki 270zł wybrałam tą ![]() ania - no wlasnie wiem ze dzieci sa bardzo madre ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-23 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Rozeznanie
|
Siala Itakasia i Niezawsze chyba dobrze diagnozują problem, mój synek u mamy też grzeczny i śpi, bo ona go cały czas zabawia, a ja co? przecież musze zjeść, umyć się, i nie mogę go caly czas trzymać (a propos nie wiem czy coś mi się z kregosłupem nie zrobiło, bo nadal mam bóle głowy - i myslę, że moze jakiś ucisk mam, i znowu idę do lekarza, a jak mama nosi w łikendy to mnie mniej boli
![]() Hania a przez ile dni tym aftinem smarować, aż zniknie czy jak? bo u nas jest taki biały nalot na całym języku i nie wiem czy to to czy nie (po strarciu wodą nie złazi, czyli chyba nie mleczko) Karolcia jak często i ile je Twoja mała (bo z butelki, nie?) bo ja zawsze mam watpliwości czy dobrze daję z butli, tzn czy nie za rzadko czy nie za mało. (może w czwartek zważymy przy szczepieniu) |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aniaa22 - ja mu zaglądam jak się drze ![]() ![]() Dzwoniłam do mamy.. i idziemy z małym do lekarza bo ja już nie wiem co mu jest.. Viburcol nie pomógł tym razem a nie dam mu już drugiego czopka bo za krótki odstęp czasu. Niech go bada jak chce i ile chce i ile chce ale ma mi powiedzieć co mojemu dziecku jest ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.