Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 10:02   #3841
Astorianka
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

ale tu się filozoficznie zrobiło A mnie wzięło wczoraj, że tak naprawdę to chyba nie do końca jestem przygotowana psychicznie na zmianę jaką wprowadzi pojawienie się dziecka. Wczoraj zaczęłam się śmiać, że ta ciąża mogłaby potrwać jeszcze troszkę - 2-3 miesiące a nie miesiąc i kilka dni... Do rozwiązania blisko i niby wszystko jest - łóżeczko, wózek, ciuszki, a ja cały czas mam wrażenie, ze nie wszystko, że o czymś zapomniałam... Poza tym coś się kończy w moim życiu, wiem - zaczyna się coś nowego, ale... no własnie ale.
Już nie będzie spontanów z cyklu - jedźmy na lotnisko i polećmy gdzieś na tydzień albo dwa, albo wybierzmy się na kawę do Berlina. Głupio to brzmi ale dzisiaj i wczoraj mnie wzięło na takie egoistyczne myślenie.

A z drugiej strony zacznie się fajny etap i mam zamiar pokazać i dać swojemu dziecku jeszcze więcej niż ja dostałam od rodziców Zresztą cały dom będzie ją rozpieszczał...
Tylko nie będę miała nic przeciwko żeby się specjalnie nie spieszyła
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:02   #3842
aaneczka1984
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
aaneczka, Twoj syn to juz duzy kawaler a brzuszka w tej sukience prawie nie widac... ładny fason, ładny kolor... no wlasnie a propos koloru to panna młoda nie chciala Ci oczu wydrapac?

sytuacja z mezem przypomina mi moją sytuację z wesela pod koniec maja, jak o 24h powiedziałam "chce do domu" to moj mąz byl oburzony, "jak to o dwunastej do domu?". a tego dnia bylam od 7 na nogach, i dodatku caly dzien towarzyszylam pannie mlodej jako fotograf, a takze jako taksowkarz do fryziera... w dodatku wtedy tez sie dowiedziałam, ze moje dziecko nie lubi hałasu, bo wtedy mnie tak zmaltertowalo od srodka, ze myslalam, ze ducha wyzionę...
na szczescie sprawe uratowal pan mlody kotry powiedzial, ze moge sie isc kimnac do ich apartamentu. a szanowny małoznek bawił sie sam zreszta do samego rana...
...
E no nie wydrapała.... a bo sukieneczka była kremowa a nie biała...
taka acrue (nie wiem jak to sie pisze)
ale choćby biała była to pewno i tak by się pani młoda nie obraziła

Mój dzidek tez całe wesele podskakiwał w takt muzyki..

A mi tz kazał do auta iść spać...taaa..jasne...a później miałabym kierować na wpół śpiąco

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
sądzę że to kwestia przyzwyczajenia a kolor scian nie najważniejszy
ja tez do każdej zmiany (fryzura, kolor) muszę sie przyzwyczaić
bedzie git... a co to za kolor ze tak Ci sie nie spodobał???
Ja też miałam malowanie pokoju , kolorek wyszedł oki, ale efektu spodziewałam się innego..ale juz przywykłam...no bo miałam fioletowo-różowy a teraz rózowo-kremowy...
lubię ten kolor..taki delikatny jest i sypialnia staje się przez to bardzo przytulna.......
nie mogłabym spać w sypialni np takiej jak moja bratowa- ostry pomarańcz.
do tego łózko pomaranczowe, zasłony, dywan, ...

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
szkoda słów nawet.. nie wiem czego chce, chyba tylko zakłocić mi spokój po 3 miesiacach milczenia, wcześniej wyzywania mnie od najgorszej napisał wczoraj sms o treści

"czemu ty wlazłaś w moje życie czemu!!!"
nie chce mi się tego nawet komentować, nic mu nie odpisałam
Taka młoda osóbka i juz tyle w życiu przeszłaś....
normalnie jakbym czytała scenariusz filu
przykro mi kochana, że trafiłaś na takiego człowieka..
Ja juz na swojego nie nażekam

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Mszu mam sesje, wśród kwiatków przy takim świetle to nawet brak makijażu nie przeszkadzał
Zgrabniutka i sliczna z Ciebie kobietka

Cytat:
Dziewczyny, czuje, ze mną coś nie tak... poważnie nie tak...
nie, nie.... nie rodze, nic z tych rzeczy... niestety
ale własnie sobie sprawe zdałam, ze chyba jednak bede tesknic, za ciąża...., mimo tego ze teraz juz zarabiscie upierdliwa, zyc nie daje, spac nie daje...

ale własnie zrozumialam, ze.... to cos teraz przezywamy.... to cos z czego moze już nie zdajemy sobie sprawy, jednoczesnie jest tym czyms czego za chwile naprawde nam moze brakowac... a mianowicie.... okresem oczekiwania i przygotowywania...

a uswiadomilam to sobie ogladajac zdjecia, znajomej na n-k kotra pewnie własnie skonczyła pierwszy trymestr... za moment to ona bedzie przezywac wszytskie te szczesliwe chwile, zwiazane z pierwszymi ruchami, to ona niedlugo pozna płec, to ona zacznie przygotowywac wyprawke, to ona bedzie wybierac wozek i łóżeczko.... jakos nie dociera do mnie ze to 9 mcy tak szybko minelo...

dobra ide spac...bo mnie arcyfilozoficzne przesmylenia naszly...
Hehe może i wpis nieaktualny, ale napisze że ja uwielbiam byc w ciązy...
Może i zegoistycznych pobudek
Slysze mnustwo komplementów, kazdy pyta jak się czuje,
Poza tym dzieciaczki tak szybciutko rosna i Domik taaaki juz dorosły się wydaję. Brakuje mi takiej malusiej istotki...

Kuzynka tża była na weselu ..ma juz 32 lata i dopiero planuje slub i dziecko...
straaaasznie mi zazdrościła i nawet tego nie ukrywałą....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:05   #3843
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Mszu a ja tam będę tęsknić ale nie za brzuchem i lataniem do wc, tylko za tymi em ocjami które towarzyszą od początku, robienie testu, informowanie rodziny, pierwsze zdjęcie usg i bicie serduszka, pierwsze ruchy mina tż kiedy poczuł pierwszego kopniaka, szykowanie wyprawki, te wszystkie malutkie rzeczy ach.... potem to już tylko pieluchy będziemy kupowac a może to ja zwariowałam ale i tak już się nie mogę doczekać kiedy Kinia będzie po tej drugiej stronie
no dokładnie to miałam na mysli teskno mi bedzie za tymi wszytskim emocjami towarzyszącymi... nie no pozniej procz pieluch bedziemy kupowac ubranka i sie wkurzac, dlaczego to dziecie tak szybko z nich wyrasta

gabisun, nie wariuj został Ci ostatni tydzien, a moze i nie

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-23, 10:15   #3844
ninaad
Wtajemniczenie

łomatko ale mi się chce znowu spaaaaaać Tak sobie myślę, że może jutro sobie dłużej pośpię- no, chyba, że TŻ będzie rano jechał do pracy to może się z nim zabiorę i podrzuci mnie do laboratorium przy przychodni.
Jeszcze tylko jakieś 5 h w pracy i wolne No chyba, że zajdą jakieś nieprzewidziane okoliczności i będę musiała zostać trochę dłużej . Chociaż pewnie raczej będę kombinować jak tu się wcześniej urwać do domu Muszę tylko jeszcze zaczekać na szefa i z nim pogadać i jeszcze na jednego gościa- żeby przekazać mu na jakim etapie zostawiam robotę.
A potem będę mogła się byczyć w domku -chociaż znając siebie zabiorę się zaraz za sprzątanie, gotowanie, pieczenie...
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:16   #3845
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Zmolestowałam wczoraj tż i ku jego zdziwieniu nie jechaliśmy od razu na porodówkę
Czyli Ray miała rację,że czasem można cuda na kiju wyczyniać i nic to nie pomoże

Cytat:
Napisane przez Milibili Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że się wtrącę ale chciałabym Wam wszystkim życzyć powodzenia Rok temu sama byłam na tym etapie Niesamowite...
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość

wstawiam foty z wesela
Ślicznie. Wcale nie widać,że tyle ciasteczek wciągnęłaś

Cytat:
sytuacja z mezem przypomina mi moją sytuację z wesela pod koniec maja, jak o 24h powiedziałam "chce do domu" to moj mąz byl oburzony, "jak to o dwunastej do domu?".
U mnie akurat nie ma z tym problemu,bo zazwyczaj(kiedy nie byłam w ciąży) to ja chciałam dłużej balować,a Tż już przy stole przysypiał A teraz jak jestem w ciąży,to tylko mruknę i już jest gotowy do wyjścia Ostatnio nawet śmieszna sytyacja,bo byłam u swojej mamy,a on na zebraniu swojego klubu kolarskiego i dzwonie do niego jak długo jeszcze to potrwa(miał mnie odebrać),a on ,że jeszcze trwa,a ja że już zmęczona jestem...Ledwie odłożyłam słuchawkęi już był To się nazywa wytresowany Tż

Cytat:
Mszu mam sesje, wśród kwiatków przy takim świetle to nawet brak makijażu nie przeszkadzał
Ślicznie chudzinko

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
A ja się postanowiłam pochwalić kilkoma zdjęciami z sesji
Rewelacja.jak tak na was patrze,to wydaje mi sie,że wasze dziecko będzie bardzo radosne i szczęśliwe

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Co do woreczków to mój tż zażyczył sobie do nich instrukcję obsługi z opisem co zawierają i kiedy to należy dziecku ubrać Bo jak mu zaczęłam tłumaczyć co to body, co to kaftanik, śpioszki i pajacyk to stwierdził, że on tego nie zapamięta...
JA oswojemu też ostatnio objaśniałam,co jest w szafkach dla małej i jak się nazywa i o dziwo prawie wszystko sam wiedział

Cytat:
własnie sobie sprawe zdałam, ze chyba jednak bede tesknic, za ciąża....
No to najlepszy przykład na to jak w ciąży hormony potrafią zmienić czyjeś poglądy kilka razy w ciągu dnia
A tak serio mnie też też czasem takie przemyślenia nachodzą.
Poza tym na pewno będzie mi brakować ulgowego traktowaniai dogadzania Tż już zapowiedział,żebym sobie nie myślałam,ze po ciąży będzie mi tak samo przywodził tony krówek i generalnie się weźie za mnie jakbym miała problemy z chudnięciem... ...Właściwie to nawet nie jest takie śmieszne,bo on tak naprawdę zrobi...

Naked bardzo Cię podziwiam,że mimo tylu przejść jesteś nadal taką optymistką.Trzymaj tak dalej.Dobrze,że masz wsparcie w rodzinie,znajomych. Co do tego nieszczęsliwego człowieka,który stanął na twojej życiowej drodze,to powiem Ci,że najlepszym rozwiązaniem będzie całkowiete odcięcie się od niego.Tak jak nie odpisałaś na sms(i bardzo dobrze),tak ja na twoim miejscu w ogóle zmieniłabym numer telefonu i każde ewentualne próby zakłócenia swojego spokoju kończyłam groźbą zawiadomienia policji...Niech nie myśli Gnojek,że trafił na kogoś głupszego od siebie...

A ja obżeram się czym tylko sie da Hehe,mam to gdzieś,niewiele tej ciąży zostało,więc wolę to wykorzystać,bo potem już takich możliwości nie będzie Kiedy jak nie teraz
Poza tym rodzinka wczoraj orzekła,że brzuch mi się obniżył

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:25   #3846
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
(...) Ledwie odłożyłam słuchawkęi już był To się nazywa wytresowany Tż
ja też tak chce!!!

Cytat:
A ja obżeram się czym tylko sie da Hehe,mam to gdzieś,niewiele tej ciąży zostało,więc wolę to wykorzystać,bo potem już takich możliwości nie będzie Kiedy jak nie teraz
widze ze obrałysmy taka samą taktykę!
A co se bede załowac... jakas nagroda za dyganie tego brzuszyska byc musi

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-23 o 10:27
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:38   #3847
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość

Ja też miałam malowanie pokoju , kolorek wyszedł oki, ale efektu spodziewałam się innego..ale juz przywykłam...no bo miałam fioletowo-różowy a teraz rózowo-kremowy...
lubię ten kolor..taki delikatny jest i sypialnia staje się przez to bardzo przytulna.......
nie mogłabym spać w sypialni np takiej jak moja bratowa- ostry pomarańcz.
do tego łózko pomaranczowe, zasłony, dywan, ...
Hihi to mamy podobnie bo ja miałam róż (wrzos) i nie chciałam chłopaka w takim kolorze trzymać a Teraz mam migdał (taki krem wyszedł) z paskiem tego wrzosu poprzedniego na jednej ścianie.
Ja też nie lubię spać w jakiś wściekłych pokojach. Jak już urządzę pokoik do końca to zaprezentuję zdjęcia
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:57   #3848
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej kobietki.

Ja się właśnie powoli zbieram na kawkę do koleżanki, co prawda na 12 -tą ale zanim się ruszę...
Zaakceptowałam zaproszenia
Moja córka dzisiaj jakaś leniwa, muszę ją pozaczepiać bo się martwię. Może jeszcze odsypia wesele?

Cytat:
A propos psrytaknia fotek nieodpłatnie to zglaszam swoją chęc Ja jestem rada jak moge pocwiczyc, a jak komus podoba sie efekt koncowy to juz w ogole jest super!
Pewnie bym skorzystała gdyby nie ta odległość kurcze, że też nikt z moich znajomych nie pasjonuje się fotografią

Cytat:
Dziewczyny, czuje, ze mną coś nie tak... poważnie nie tak...
Wiem, że już sprawa nieaktualna ale na pewno każda z nas z utęsknieniem będzie wspominała jakieś etapy ciąży na pewno nie bóle i bezsenne noce, ale te wszystkie inne wyjątkowe chwile, których było i jest sporo.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Jutro mam wizyte u mojej ginki, ciekawe czy cos sie zmienilo z iloscia wod od czasu gdy wwyszlam ze szpitala...oby nie..... siedze i pije (chociaz picie nic nie daje ) Denerwuje sie ;( bChociaz brzuszek mi bardzo urosl na dniach, wiec moze sie poprawia
Już kiedyś pytałam i mi nie odpowiedziałaś. Ile masz tych wód dokładnie?

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
A potem będę mogła się byczyć w domku -chociaż znając siebie zabiorę się zaraz za sprzątanie, gotowanie, pieczenie...
Za długo to się raczej nie pobyczysz termin porodu lada chwila

Cytat:
A ja niestety całą ciążę się oszczędzam i prawie nie pozwalam sobie na zachcianki (których też i nie mam). Mam dużą tendencję do tycia i bardzo trudno mi się odchudzić. Oczywiście to nie tak, że nic a nic sobie nie dogadzam, bo zdarza mi się wciągnąć bułkę z nutellą i podjadam troszkę słodkości, ale generalnie się ograniczam.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-08-23 o 10:58
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:58   #3849
gabisun
Zakorzenienie

Aneczka, Kasienka dziękuję
Mszu no ale ja chcę już chociaż z drugiej strony to się boję

Ja tez nadrabiam zachcianki, bo potem to będzie dietka mamuski karmiącej trzeba najeść się na zapas

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:06   #3850
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Za długo to się raczej nie pobyczysz termin porodu lada chwila
no mam nadzieję - bo już mam dość bycia w ciąży

A tak poważnie- nawet pojedyncze dni mi wystarczą- bo jednak to codzienne wstawanie o 6 i dojeżdżanie do pracy (20 km w każdą stronę) jest już trochę męczące- choć to zmęczenie zaczęłam porządnie odczuwać dopiero jakiś tydzień temu...
Stary 2010-08-23, 11:10   #3851
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
mszu mi brzucha brakowac nie bedzie
Ja wszystko oddam za normalny brzuch Mam już serdecznie dosyć brzuszka ciążowego marzę o tym żeby normalnie wyglądać i móc się np. normalnie schylić, nie stękać i nie jęczeć przy każdym kroku... Jednym słowem nie mogę doczekać się końca ciąży no i też nie ukrywam, że ciekawa jestem efektu moich poświęceń

Cytat:
Przespałam sie i już mi przeszło
Całe szczęście bo zaczynałam się już bać

Cytat:
edit: czy ktos moze usunac mojego posta o "tesknocie za ciązą"?

Prosze go uznac za niebyły!

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Wstałam rano i nie mogąc patrzeć na to puste okno w pomalowanej sypialni zagnałam TZ do jego mycia i powieszenia firanki. No i jest już lepiej choć dla mnie troszkę za jasno.

Stoję i prasuję bo mam 3 prania zaległe.

Dziś jedziemy na pierwszą Szkołę Rodzenia na 17-stą TZ już kombinuje że go kolano bolii hhihih bo zobaczył w necie jakie tam wginasy facei robią
Miłych zajęć

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
ale tu się filozoficznie zrobiło A mnie wzięło wczoraj, że tak naprawdę to chyba nie do końca jestem przygotowana psychicznie na zmianę jaką wprowadzi pojawienie się dziecka.
Ja też uświadomiłam sobie, że pewnych rzeczy już nigdy nie będziemy mogli z mężem zrobić... właśnie chodzi mi o takie np. wieczorne wypady na motocyklu "bo nam się nudzi" albo nasz wymarzony wyjazd w "podróż poślubną", który odkładaliśmy z roku na rok bo brakowało kasy albo coś innego stało na przeszkodzie (zazwyczaj kasa lub choroba). No i spontaniczny seks w porze obiadowej też raczej odpada
Cytat:
JA oswojemu też ostatnio objaśniałam,co jest w szafkach dla małej i jak się nazywa i o dziwo prawie wszystko sam wiedział
Brawo Mój stwierdził, że "wszystko to są malutkie ubranka" i tyle... w każdym razie instrukcję obiecałam napisać - a niech pielęgniarki mają ubaw, a co
Stary 2010-08-23, 11:13   #3852
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Szczęśliwa- eleganckie fotki, buźka młodziutka i śliczna brzusio też fajny

mszu- ja tam tęsknić za ciążą raczej nie zamierzam ze względu na te paskudne noce ale z sentymentem i pewnie łezką w oku będę wspominać 2 kreski na testach, wizyty u ginów i ruchy Małego radość u mnie przeplata się czasem z niepokojem o jego zdrowie, dlatego bardzo pragnę mieć go już poza brzuchem, spokojna że wszystko z nim ok (oby )

gabisun też sobie niczego nie odmawiam, dieta zaplanowana po porodzie

Jeszcze raz dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia i utwierdzenie, że dobrze zrobiłam

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-08-23 o 11:15
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:27   #3853
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Brawo Mój stwierdził, że "wszystko to są malutkie ubranka" i tyle... w każdym razie instrukcję obiecałam napisać - a niech pielęgniarki mają ubaw, a co
Ja swojemu powiedziałam,że do jego obowiązków związanych z pielęgnącją dziecka będzie m.in.: biegła znajomość rodzajów odzieży dziecięcej i poprosiłam,żeby wziął sobie to do serca,bo od razu mówię,że raczej bedę zła,jeśli poproszę go o przyniesienie body,a on mi przyjdzie z welurowym pajacem...No i,żeby sie wtedy nie dziwił,czemu na niego warczę...Powiedział,że ok,a jak wyjdzie to sie okaże

Heh,spoko,zadzwoniłam, do przychodni,żeby sie zarejestrować na ostatnią wizytę do mojej giny,bo potem idzie na urlop,więc to kazała mi przyjśc 7.09.No i co???Nie ma już miejsc...A rejestrować się można było od piątku...W ciągu jednego dnia zajęte wszystkie numerki.Bomba ...

Stary 2010-08-23, 11:30   #3854
cellaris
Rozeznanie

No to widzę,że nie ja jedna tak swawolnie do jedzonka/słodyczy podchodzę , ale już za miesiąc szlaban na słodkie
A od kilku dni 2 może 3 też mam wrażenie,że mój brzusio jest nieco niżej. W środę kończę 34tc oj coś czuję,że ja jak mpik sporo przed czasem się rozpakuję. No nic byle jeszcze ze 2 tygodnie wytrzymać
Stary 2010-08-23, 11:32   #3855
Ray
Zakorzenienie

ello

lo jesu ja wczoraj mialam jakis kryzys ciazowy nie dosc ze beczalam to jeszcze bylo duszno (burza w nocy) i dziecko mi kopalo rowno po wnetrznosciach nie wiem zoladek czy watroba, ale tak ze az bolal mnie brzuch jak bym sie strula....od tego kopania rzecz jasna.
mialam tak dosc, ze mimo to 34 tydzien to w myslach sobie myslalam "jesuuuuuuuu ja chce juz urodzic mam serdecznie dosc!"

ale dzis juz mi przeszlo

tesciowa wygonilam z dzieckiem na dwor a tescia zaprzagnelam do robienia bigosu
stwierdzialam ze ja bogisu robic nie umiem a przed porodem to bym sobie zjadla no i na swieta bede miala bo nie bede miala czasu robic bigos
jeszcze mysle czy w tyg nie zagonic brzydko mowic i poprosic o krokiety (pomroze sobie) bo uwielbiam z barszczem a tez robic nie umiem

w ogole moje zachcianki to jakis crazy w tamtym tyg zarlabym slodkie jedynie, czekolada itp. w tym tyg slodkiego w ogole mi sie nie chce , bylam wczoraj na lodach ledwo jedna galke zjadlam i sie czulam zaslodzona jak nigdy, za to bym jadla wlasnie kwasne, jablka kwasne, kapuste kiszona wlasnie bigos mi pachnie i slinami cieknie pierogi z kapusta i grzybami
no wszystko co kwasne

plus z tesciow jest taki ze nie jem w nocy bo nie mam jak do ldoowki pojsc bo spia w salonie i musze wode w nocy pic bo maz stawia wode przy lozku
efekt taki ze zatrzymala sie waga ufffffff. 34 tydz 12 kg nie najgorzej mysle, mozepo tyg takie glodowki w nocy sie calkowicie odzwyczaje

naked "pociesze cie" ze teraz sie martwisz o zdrowie malego a poza brzuchem bedzie gorzej wtedy dopiero czlowiek schizuje nad kazym kichnieciem i jeknieciem i tak ja mysle do 20 roku zycia minimum

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-08-23 o 11:34
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:36   #3856
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

naked... dla wielu z nas, mam kotrym uda sie karmic piersią dieta bedzie sprawa obowiazkową. Zero smażonego, zero ostrego (uwielbiam na ostro!), mało kwasnego, oby tylko nasze dzieci nie mialy skazy białkowej, bo wtedy ZERO produkotw mlecznych

Szczerze to nie wiem jak to bedzie, nawet nie probuje sobie tego wyobrazic

kasienka... az trudno uwierzyc ze za buzią takiego niewiniątka taka matrona siedzi

i co zrobisz z tą wizytą? rozumiem ze pojdziesz do kogos innego?
nie zapomnij o tym paciorkowcu!

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-23 o 11:38
Stary 2010-08-23, 11:41   #3857
Zuziczka
Rozeznanie

Moze ja i jestem niepoprawna optymistka, ale ja nie zamierzam rezygnowac z seksu-kiedy-mam-ochote i spontanicznych wyjazdow.
A ze trzeba bedzie w tym wszystkim uwzglednic dziecko, no coz, przeciez to da sie zrobic.
Znajomi nasi tez sa przyzwyczajeni, ze na imprezkach czy spotkaniach w knajpach pojawiaja sie male czy wrecz malutkie dzieci i nikt nie robi problemow; dzieciaki tez przyzwyczajone, ze siedza na kolanach u wujka/cioci, ktory saczy piwko.

Co do slodyczy po porodzie, to nie wolno czy jak? Bo piszecie, ze teraz nadrabiacie, ze pozniej nie bedzie jak A ja pierwsze slysze, ze nie wolno slodyczy podczas karmienia. Oswieccie mnie prosze bo zbladzilam.
Stary 2010-08-23, 11:44   #3858
kasienka1701
Zadomowienie

Ray,ja co tydzień też mam smak na co innego.Wydaje mi się,że sam organizm się dopomina
A propos zachcianek i innych odchyłów ciążowych.Przypomniało mi się,że moja kuzynka jak była w ciąży to miała manię wąchania skórzanych butów,albo jak wujek na stacji tankował to stała nad nim i wąchała benzynę... Co zresztą do dziś jej zostało

A tak z innej beczki to mam pytanie odnośnie wózków.Czy uważacie,że brak możliwości montowania spacerówki w obu kierunkach jazdy to duży mankament??Znalazłam sobie taki jeden wózek i wszystko mi generalnie pasuje,tylko nad tą spacerówką się zastanawiam.Z tego co pamiętam,to w X-landerach też nie ma takiej możliwości,a chyba już kilka dziewczyn się tu w te wózeczki zaopatrzyła,no nie?

Stary 2010-08-23, 11:46   #3859
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Co do slodyczy po porodzie, to nie wolno czy jak? Bo piszecie, ze teraz nadrabiacie, ze pozniej nie bedzie jak A ja pierwsze slysze, ze nie wolno slodyczy podczas karmienia. Oswieccie mnie prosze bo zbladzilam.

Zuzi... jesc chyba mozna pod warunkiem, ze nie planujesz sie odchudzac, ani dzieckotwoj nie jest uczulone na kakao ani mleko, kotre chyba do czekolady sie daje

Cytat:
A tak z innej beczki to mam pytanie odnośnie wózków.Czy uważacie,że brak możliwości montowania spacerówki w obu kierunkach jazdy to duży mankament??
Ja tez dlugo to rowazałam, w koncu temat uciął TZ, kotry powiedział, ze jak pojade z dzieckiem na spacer, juz spacerówka to dziecko bedzie na tyle kumate, ze bedzie sie intersowac wszytskim dookoła, a nie własna matką z kotra bedzie siedziec cały dzien, a dla mnie bedzie lepiej, bo bede sie skupiala na drodze, i jest mniejsze prawdopodobienstwo ze wejde z tym wozkiem pod jakies auto

Xlander XQ maja mozliwosc mocowania spacerówki w obu kierunkach

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-23 o 11:51
Stary 2010-08-23, 11:55   #3860
gabisun
Zakorzenienie

O słodyczach nic nie wiem, ja pisząc o nadrabianiu miałam na mysli pizzę, frytki itp.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Ray,ja co tydzień też mam smak na co innego.Wydaje mi się,że sam organizm się dopomina
A propos zachcianek i innych odchyłów ciążowych.Przypomniało mi się,że moja kuzynka jak była w ciąży to miała manię wąchania skórzanych butów,albo jak wujek na stacji tankował to stała nad nim i wąchała benzynę... Co zresztą do dziś jej zostało

A tak z innej beczki to mam pytanie odnośnie wózków.Czy uważacie,że brak możliwości montowania spacerówki w obu kierunkach jazdy to duży mankament??Znalazłam sobie taki jeden wózek i wszystko mi generalnie pasuje,tylko nad tą spacerówką się zastanawiam.Z tego co pamiętam,to w X-landerach też nie ma takiej możliwości,a chyba już kilka dziewczyn się tu w te wózeczki zaopatrzyła,no nie?
a w którą strone się montuje? bo ja chyba jeszcze nigdy nie widziałam, żeby któraś mama miała spacerówkę tak, że dziecko jest tyłem do kierunku jazdy więc wątpię, że taka funkacja jest przydatna, bo raczej każda będzie montowac przodem do kierunku jazdy

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:56   #3861
martynka81
Rozeznanie

no nadrobiłam

Dziewczyny - ślicznie na zdjęciach wyglądacie - wszystkie !!!!!!!!

Naked - współczuję Ci tych przeżyć, ale Filipek na pewno wynagrodzi Ci wszystko , a z Ciebie jest bardzo mądra i piękna kobietka

Ja mam dziś lenia i choć wstałam o 8.30 to do tej pory leżałam i sobie was nadrabiałam a teraz wcinam czekoladową granolę z mlekiem, mniam

co do nadrabiania tego czego nie wolno podczas karmienia to ja planuję wyskok na pizzę w tym tygodniu i pewnie jeszcze jakieś frytki albo kanapkę z Mc Donaldsa zaliczę , ach niedobra ja ........

no i skończyliśmy dziś 37 tydzień

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-08-23 o 12:01
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:57   #3862
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie się wydaje, że tu chodzi raczej o produkty często uczulające- czyli np czekolada, orzeszki ziemne, niektóre owoce...
Stary 2010-08-23, 12:00   #3863
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczysz, jak będzie reagowało dziecko, ale podobno czekolada nie jest wskazana, bo powoduje alergię i kolkę (zatwardzenie).. Generalnie przez pierwszy okres po porodzie trzeba ostrożnie dozować jedzenie, żeby nie zaszkodzić dziecku... Po kilku tyg. nawet schaboszczak od czasu do czasu nie zaszkodzi
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:02   #3864
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Zuzi można wcinać białą czekoladę, bo kakao jest podobno bardzo alergenne wszystko zależy od pracy jelitek Twojego dzidziusia ale ja zamierzam wrócić do wyglądu sprzed ciąży i odmawiać sobie śmieciowego jedzenia i słodyczy teraz nie mam motywacji zbytnio, jak sobie uświadomie że mam 18 nadwyżki to 2 w tą czy w tą już mi nie robią różnicy

mszu czy będzie miało skazę czy nie, i tak trzeba ograniczyc produkty mleczne wszystko zniesę tylko jak sobie pomyślę o gotowanej kurze to mi się słabo robi...

ray faktycznie masz 100% racji, teraz to już do końca życia raczej będziemy się martwić o nasze dzieci do 20tki? pewnie najbardziej, ale potem jak mi Mały przyprowadzi do domu jakieś dziewuszysko to będzie dopiero stres
Stary 2010-08-23, 12:02   #3865
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Dziewczyny padłam jak to zobaczyłam

KLIK!

Stary 2010-08-23, 12:09   #3866
martynka81
Rozeznanie

Kasieńka - my wybraliśmy np. Espiro VECTOR 4 LITE i tam jest możliwość montażu spacerówki w obie strony , ale myślę, że tak jak pisała mszu dziecko będzie wolało oglądać świat a nie nas podczas spaceru , więc chyba nie ma to aż takiego znaczenia
A jeśli chodzi o paciorkowca to pytałam mojego gina o to i powiedział, że wymaz biorą od razu jak do porodu przyjeżdżasz i że teraz nie muszę tego robić, więc może dlatego twoja ginka też ci nei zlecała tego badania (a oni z tego samego szpitala przecież) .

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:

KLIK!
:h ahaha: dobre, dobre
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:11   #3867
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez dlugo to rowazałam, w koncu temat uciął TZ, kotry powiedział, ze jak pojade z dzieckiem na spacer, juz spacerówka to dziecko bedzie na tyle kumate, ze bedzie sie intersowac wszytskim dookoła, a nie własna matką z kotra bedzie siedziec cały dzien, a dla mnie bedzie lepiej, bo bede sie skupiala na drodze, i jest mniejsze prawdopodobienstwo ze wejde z tym wozkiem pod jakies auto
No racja,poza tym wydaje mi się,że jak dzieciak nie będzie wiedział,że ma taką możliwość to nie będzie marudził

Cytat:
a w którą strone się montuje? bo ja chyba jeszcze nigdy nie widziałam, żeby któraś mama miała spacerówkę tak, że dziecko jest tyłem do kierunku jazdy więc wątpię, że taka funkacja jest przydatna, bo raczej każda będzie montowac przodem do kierunku jazdy
Ja czasem widzę na mieście spacerówki zamontowe tyłem do kierunku jazdy,ale to zazwyczajtakie maluhy z nich siedzą,że mama musi widzieć co i jak,a te nasze to na wiosnę będą raczej wolały świat oglądać niż własne matki

Teraz już bardziej się utwierdzam przy tym,że to nie jest coś niezbędnego.Dzięki za sugestie

Cytat:
Nie no wolno,ale wiesz.Teraz nikt na to krzywo nie patrzy,a potem to będą mówić,że jesteś obżarciuch,albo łakomczuch i ,że tylko sie tuczysz.No,a przy karmieniu peirsią jest dodatkowe ograniczenie,że n czekolada może uczulić,więc nie będzie raczej możliwości jedzenia bez ograniczeń.

mszu ten link...prawie popuściłam

martynka
ja też sie mocno zastanawiałam nad EspiroVector,ale te przednie kółeczka i wizja śniegu mnie przeraziły.Ja zastanwiam się nad Espiro Enzo Evo W lecie i tak pewnie kupimy jakąś malutką spacerówkę

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-08-23 o 12:19
Stary 2010-08-23, 12:20   #3868
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

O mszu!!!Wymiekłam. ...
I te ruchy jedną nogą na boki

Co do diety podczas karmienia, kiedyś zapisałam taki link: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...a_talerzu.html
Myślę, że nie ma co przesadzać z ograniczeniami..
Ale na bigos też się skuszę przed porodem ..i na fasolkę po bretońsku
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:39   #3869
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Co do diety podczas karmienia, kiedyś zapisałam taki link: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...a_talerzu.html
Myślę, że nie ma co przesadzać z ograniczeniami..
ja mam podobne podejście. Po porodzie mam zamiar wrócić na moją ulubioną dietkę SB Jedyne co to postaram się niektóre produkty wprowadzać stopniowo i obserwować malucha czy mu coś nie szkodzi
Stary 2010-08-23, 12:40   #3870
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:

KLIK!
Bossskie!
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości