Wymarzony pierścionek część XIX:) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-21, 12:11   #2431
niuniuniau
Zadomowienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)

Cześć dziewczyny

Butter siostra TZ pewnie nie pomyślała i tak chlapnęła, ale na Twoim miejscu tez poczułabym się dziwnie, tak jakbyś to Ty była winna, że tyle kasy jej poszło. Ja np. teraz jestem strasznie przewrażliwiona na teksty typu: to Ty jeszcze chodzisz?! albo: ale masz duuży brzuch! Nie no pewnie mam mieć kaloryferek w końcówce ciąży. Ale staram się to puszczać mimo uszu, ale nerwy mi powoli puszczają

A 3 tygodnie minie jak z bicza strzelił i pamiętam tą nerwówkę więc to nic dziwnego i chyba każda w mniejszym lub większym stopniu musi to przeżyć
Współczuję soboty w pracy
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 12:32   #2432
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Tzn wiesz, ona się może żalić...wydaje mi się, że nie do końca umiem wytłumaczyć o co mi chodzi...Ja mam podejście takie - wydaję na kogoś pieniądze (prezent, cokolwiek), daję coś komuś, robię coś dla kogoś - nigdy tego nikomu nie wypomnę...A ja się poczułam tak,że ona jeszcze przed wszystkim wypomina, że kupiła prezent...+ naraziłam ją na koszty straszne,, bo kieckę musiała kupić...

O nie, takie osoby są potworne. Takie zwracanie na siebie uwagi na siłę!! Przecież w tym dniu PM jest najważniejsza!!
Rozumiem całkowicie, że każdy chce dobrze wyglądać na takiej imprezie...ale myślę,że nie można przesadzać...
pozostaje ci tylko ją olać

Taaa jej kuzynka jest wyjątkowa w zwracaniu na siebie uwagi zresztą wszyscy ją do tego przyzwyczaili, bo jak była młoda to zginął jej brat.Została wypieszczoną jedynaczką.Przez rodziców, ciocie, dziadków itp.Tylko, że ona ma 27 lat i powinna już z tego wyrosnąć

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Butter siostra TZ pewnie nie pomyślała i tak chlapnęła, ale na Twoim miejscu tez poczułabym się dziwnie, tak jakbyś to Ty była winna, że tyle kasy jej poszło. Ja np. teraz jestem strasznie przewrażliwiona na teksty typu: to Ty jeszcze chodzisz?! albo: ale masz duuży brzuch! Nie no pewnie mam mieć kaloryferek w końcówce ciąży. Ale staram się to puszczać mimo uszu, ale nerwy mi powoli puszczają

A 3 tygodnie minie jak z bicza strzelił i pamiętam tą nerwówkę więc to nic dziwnego i chyba każda w mniejszym lub większym stopniu musi to przeżyć
Współczuję soboty w pracy
Niu twój termin już też zbliża się wielkimi krokami
Stary 2010-08-21, 16:55   #2433
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Cześć... no i ja w pracy pewnie jestem tu sama dziś...

Dziewczyny, dziś równo 3 tygodnie do mojego ślubu. Nie wierzę, że to tak szybko leci
Gadałam wczoraj z siostrą TŻ i powiedziała mi, że bardzo dużo pieniędzy wydała w związku z naszym ślubem, bo sukienka, bielizna, buty, prezent...czy tylko mi się wydaje, że to jest trochę nietaktowne?
A ja dziś wspominam, co działo się rok temu...
Jutro nasza rocznica ślubu
Rok temu napięcie rosło. Ostatnie przygotowania, układanie winietek, robienie paznokci itp Działo się! ale cieszę się, że nie muszę tego powtarzać. Powtórzyłabym tylko sam ślub i wesele

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
A co do błyszczenia.Jedna z moich bliskich koleżanek jak brała ślub bardzo zdenerwowała się na swoją kuzynkę, bo przed ślubem narobiła wokół siebie więcej zamieszania niż PM. Wydzwaniała do siostry PM żeby jechała z nią szukać żakietu i sukienki na wesele, bo ona musi super wyglądać.Kupiła w końcu jakąś za 400zł i ogłaszała to wszem i wobec.Dodatkowo spała u nich i stroiła jakieś fochy.Siostra PM zamiast jej wiązać suknię i pozować fotografowi musiała się zająć kuzynką.Masakra.
Moja koleżanka jest bardzo cierpliwa, ale do czasu

Dlatego spytałam

Butter ja wiem, że na nerwy nie ma rady to jest straszny stres i też pewnie będę szaleć
Wow, ale nietaktowna kuzynka Nie znoszę jak ktoś nie rozumie jaka jest jego rola i że należałoby zejść z piedestału...

---------

Kupiłam dziś sukienkę na wesele przyjaciółki.
Granatowa bombka bez ramiączek... inna niż planowałam, ale chyba fajna

Zastanawiam się jakie dodatki będą pasować?
Rozważam srebro lub czerwień...
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 21:50   #2434
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć... no i ja w pracy pewnie jestem tu sama dziś...

Dziewczyny, dziś równo 3 tygodnie do mojego ślubu. Nie wierzę, że to tak szybko leci
Gadałam wczoraj z siostrą TŻ i powiedziała mi, że bardzo dużo pieniędzy wydała w związku z naszym ślubem, bo sukienka, bielizna, buty, prezent...czy tylko mi się wydaje, że to jest trochę nietaktowne?
Cięzko powiedzieć. temat pieniędzy w naszym społeczeństwie jest uznawany za nietaktowny. Jeżeli ma cięzko sytuacje nalezy ją zrozumieć. Sama miałam wesele w ubiegłym miesiącu i skrobneło mnie nieźle Mnie to wesele wyniosło 1300 złotych. Dla mnie to znaczna częśc mojej pensji, wiec bardzo dużo.
Jak rozmawiam ze znajomymi to widzę,że ludzie dają coraz mniej do koperty, bo pensje sa głodowe, a życie drogie. A już najbardziej moi znajomi przeżywaja ślub kogoś z rodziny, bo nie wypada dąc do koperty mniej niz np 1000 zł. A jak się np ma małe dziekco to liczy się każdy grosz...

Cytat:
My tu wszystkie składałyśmy życzenia tobie i Poemi
To faktycznie masz figla

Ja jestem
Butter co to za smutna minka? ja już bym chciała mieć tak blisko
Ale co jest nietaktowne? To, że ci powiedziała, że wydała fortunę czy to, że chce zabłysnąć na twoim ślubie? pytam, bo nie wiem jak ci odpowiedzieć
To lac mnie po dupie bo nie doczytałam. Dzieki dziewczyny za życzenia i pamieć.

Ja uważam,że zalezy jak to powiedziała i jaka ma sytuację

Cytat:
rozumiem
Faktycznie masz rację, że nie powinna ci się żalić, bo masz masę większych problemów i tak jak piszesz nikt jej nie kazał tego kupować nie sądzę, żeby ktoś zwracał uwagę na jej bieliznę na waszym weselu

A co do błyszczenia.Jedna z moich bliskich koleżanek jak brała ślub bardzo zdenerwowała się na swoją kuzynkę, bo przed ślubem narobiła wokół siebie więcej zamieszania niż PM. Wydzwaniała do siostry PM żeby jechała z nią szukać żakietu i sukienki na wesele, bo ona musi super wyglądać.Kupiła w końcu jakąś za 400zł i ogłaszała to wszem i wobec.Dodatkowo spała u nich i stroiła jakieś fochy.Siostra PM zamiast jej wiązać suknię i pozować fotografowi musiała się zająć kuzynką.Masakra.
Moja koleżanka jest bardzo cierpliwa, ale do czasu

Dlatego spytałam

Butter ja wiem, że na nerwy nie ma rady to jest straszny stres i też pewnie będę szaleć
OMg co za kuzynka

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć

Rok temu napięcie rosło. Ostatnie przygotowania, układanie winietek, robienie paznokci itp Działo się! ale cieszę się, że nie muszę tego powtarzać. Powtórzyłabym tylko sam ślub i wesele

..
Jej rok, a mi 31 sierpnia mija dwa lata i jedziemy wtedy na romantyczny prokreacyjny weekend
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 22:36   #2435
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym wybrała czerwień
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 10:49   #2436
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość

Jej rok, a mi 31 sierpnia mija dwa lata i jedziemy wtedy na romantyczny prokreacyjny weekend
Bardzo dobry plan

Wczoraj na piwku z moją świadkową rozmawiamy o rocznicy i ona (już po porcji %) mówi: to druga, czy trzecia?
Ja w śmiech i odpowiadam z oburzeniem: jak to trzecia? Druga!!!
A mój mąż

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała czerwień
Też mnie kusi...
Ale będę miała biały bukiet. Czy to się wszystko skomponuje...?
Stary 2010-08-22, 11:41   #2437
goosia207
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Cześć

Wow, ale nietaktowna kuzynka Nie znoszę jak ktoś nie rozumie jaka jest jego rola i że należałoby zejść z piedestału...

---------

Gratuluję rocznicy
Srebro ładnie będzie zobacz załącznik

Lemoorko my na jesień idziemy na wesele do kuzynki i na pewno nie damy 1000zł pytałam siostry,kuzynki i też tyle nie dają.Myślę, że 500zł będzie o.k jeszcze się naradzę z Tżtem jak będzie bliżej wesela
(1000zł daliśmy mojemu bratu )
Stary 2010-08-22, 15:34   #2438
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała czerwień
ja tez albo krem

Cytat:
Bardzo dobry plan

Wczoraj na piwku z moją świadkową rozmawiamy o rocznicy i ona (już po porcji %) mówi: to druga, czy trzecia?
Ja w śmiech i odpowiadam z oburzeniem: jak to trzecia? Druga!!!
A mój mąż
O to w tym samym czasie slubowałysmy

Cytat:
cześć

Gratuluję rocznicy

Lemoorko my na jesień idziemy na wesele do kuzynki i na pewno nie damy 1000zł pytałam siostry,kuzynki i też tyle nie dają.Myślę, że 500zł będzie o.k jeszcze się naradzę z Tżtem jak będzie bliżej wesela
(1000zł daliśmy mojemu bratu )
Ze srebrem tak zimno to wygląda

My znajomym dalismy 500, ale stroje, benzyna i wyszło 1 300
Stary 2010-08-22, 16:28   #2439
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

My znajomym dalismy 500, ale stroje, benzyna i wyszło 1 300
Ja tak lubię

A rozumiem.To faktycznie dość dużo
Stary 2010-08-22, 16:35   #2440
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak lubię
królowa śniegu

Cytat:
A rozumiem.To faktycznie dość dużo
Benzyna w obie strony 100zł
fryzjer 100 zł
Buty dla tTz 200
Koszula dla TZ 200
Spódnica 150

500 + 750 = 1250 za duzo sie nie pomyliłam A jak bym sie miała z TZ ubrać od stóp do głow to bym upadłośc w danym miesiącu ogłosiła
Stary 2010-08-23, 08:18   #2441
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć wszystkim..i znowu poniedziałek... jedniodniowy weekend to zdecydowanie za mało

Kurka,ale zaczęłam temat kasy Niewygodny faktycznie.
Lemoorki, ja sobie doskonale zdaję sprawę z tego,że wesele to duży wydatek. My w tym roku byliśmy na dwóch i szarpnęło nas to...wybieramy się jeszcze na jedno..
Ale nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy wypominać komuś ile wydałam..nieważne. Nie ma co rozkminiać

Piękna dziś pogoda

Aha, dziewczyny, miałam Wam pisać. Polecam gorąco tę odżywkę do paznokci z allesandro, ze śrubką! Jest genialna

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 08:29   #2442
jodie
Zakorzenienie

cześć.

w sprawie wesel - ja w tym roku mam 14, na wszystkie nie chodzę bo zbankrutowałabym więc wiem co czujecie ale podobnie nie narzekam. taki rok się trafił i już

wczoraj miałam sesję plenerową z moją chrześnicą - zabawa była przednia - mam nadzieję że fotki wyjdą super
Stary 2010-08-23, 08:49   #2443
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć poniedziałkowo!

Cytat:
cześć
Gratuluję rocznicy

Cytat:
ja tez albo krem

O to w tym samym czasie slubowałysmy

Dziękuję i dziękuję za propozycje
Fajne te dodatki. Buty mam takie szaro-srebrne (w sensie przybrudzone srebro), no i dodatki wybieram z tych, co mam, a akurat srebrno-błyszczące mam, więc możliwe że w tę stronę pójdę.
Jeszcze pomyślę...

To, nasza pierwsza rocznica, ale w zaćmieniu świadkowa zastanawiała się, czy trzecia, a ja też się zakręciłam i strzeliłam, że druga

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
cześć.

w sprawie wesel - ja w tym roku mam 14, na wszystkie nie chodzę bo zbankrutowałabym więc wiem co czujecie ale podobnie nie narzekam. taki rok się trafił i już

wczoraj miałam sesję plenerową z moją chrześnicą - zabawa była przednia - mam nadzieję że fotki wyjdą super
Fajnie, że sesja była zabawą, chyba nie zawsze tak się zdarza

Dziewczyny, rocznica się udała. Było tak normalnie, bez wymuszonych planów i zachowań. Kolacja, długi spacer po starówce, przypominanie sobie z czym nam się kojarzy każdy miesiąc tego roku Zapoczątkowaliśmy też chyba coś fajnego, co będziemy kontynuować co roku
No i czuła noc Fajnie

Dobrego dnia!
Stary 2010-08-23, 09:06   #2444
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć, Emilko dobrze że rocznica się udała

Butter nie przejmuj się gadaniem siostry, może tak coś chlapnęła a nie miała nic złego na myśli....
Tobie już faktycznie zostało niewiele czasu do zaobrączkowania

Ja miałam fajny weekend, wycieczka rowerowa była genialna, zrobiliśmy 15 km i dałam radę , mimo że nie jeździłam długo i sądziłam, że kondycja jest kiepska, a wyszło nieźle. W niedzielę jeszcze badmington więc weekend na sportowo Teraz byle do piątku, w piątek śmigan z małym do mamy i siostry
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:18   #2445
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

no to co babeczki - tydzień się zaczyna

Poemi dzięki za linka do obrazu. Ciekawe te prace Twojego TŻ, choć akurat Twój ulubiony nie do końca do mnie przemawia No ale ja tam na sztuce się nie znam

Cytat:
cześć.

Ty robiłaś zdjęcia?

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:23   #2446
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
cześć
Ty robiłaś zdjęcia?
cześć.

mój znajomy fotograf robił zdjecia w ten sposób marzenie chrześnicy zrealizowane ja owszem pykałam kilka fotek ale zwykłym głupolem więc rewelacji nie będzie najważniejsze że Dorota zachwycona była
Stary 2010-08-23, 09:31   #2447
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
cześć.

mój znajomy fotograf robił zdjecia w ten sposób marzenie chrześnicy zrealizowane ja owszem pykałam kilka fotek ale zwykłym głupolem więc rewelacji nie będzie najważniejsze że Dorota zachwycona była
super, nie dość, że była świetna zabawa to mała będzie ubóstwiać ciocię
Ja w sobotę byłam na sesji plenerowej znajomych u których byliśmy ostatnio na weselu. Też była super zabawa

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:33   #2448
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:

Zdecydowanie srebro

Butter 19 dni

Cytat:
Ale super! Też bym chciała

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ja miałam fajny weekend, wycieczka rowerowa była genialna, zrobiliśmy 15 km i dałam radę , mimo że nie jeździłam długo i sądziłam, że kondycja jest kiepska, a wyszło nieźle. W niedzielę jeszcze badmington więc weekend na sportowo Teraz byle do piątku, w piątek śmigan z małym do mamy i siostry
U mnie też rowerowo Tylko km dwa razy tyle ale zaprawieni już jesteśmy A niedziela grillowa

Cześć!
czeremchowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:44   #2449
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czeremchowa Pokaż wiadomość
Butter 19 dni
Nooo...
Ale już mnie to zaczyna wkurzać. Zaprosiliśmy na wesele 43 osoby.... Już odmówiło nam 6 osób. Strasznie mi przykro Z malusieńkiego wesela, robi się wesele miniaturowe

Hania

Stary 2010-08-23, 09:46   #2450
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
Nooo...
Ale już mnie to zaczyna wkurzać. Zaprosiliśmy na wesele 43 osoby.... Już odmówiło nam 6 osób. Strasznie mi przykro Z malusieńkiego wesela, robi się wesele miniaturowe
Oj nie martw się na zapas!
Z jakiego powodu ludzie najczęściej odmawiają?
Stary 2010-08-23, 09:48   #2451
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
super, nie dość, że była świetna zabawa to mała będzie ubóstwiać ciocię
Ja w sobotę byłam na sesji plenerowej znajomych u których byliśmy ostatnio na weselu. Też była super zabawa
ciocia ukochana od zawsze jeszcze wczoraj wygrałam konkurs w sklepie i dostałam w nagrodę zestaw przyborów szkolnych z disneya Młoda zachwycona

Cytat:

U mnie też rowerowo Tylko km dwa razy tyle ale zaprawieni już jesteśmy A niedziela grillowa
Cześć!
cześć.
a ja w tym roku mało jeździłam na rowerze, muszę to zdecydowanie nadrobić tylko nie wiem kiedy jak każdy dzień zajęty
Stary 2010-08-23, 09:51   #2452
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
ciocia ukochana od zawsze jeszcze wczoraj wygrałam konkurs w sklepie i dostałam w nagrodę zestaw przyborów szkolnych z disneya Młoda zachwycona

cześć.
a ja w tym roku mało jeździłam na rowerze, muszę to zdecydowanie nadrobić tylko nie wiem kiedy jak każdy dzień zajęty
Jodie taka ciocia to skarb Ile lat ma Dorota?

My odkąd kupiliśmy rowery każdą wolną chwilę spędzamy aktywnie
Stary 2010-08-23, 09:53   #2453
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie martw się na zapas!
Z jakiego powodu ludzie najczęściej odmawiają?
Nie wiem dwie osoby z tych 6, to osoby towarzyszące, więc pal licho, dwie osoby to bardzo dobry kumpel TŻ z dziewczyną - nie przyjdą, bo, napisał, że są w czarnej dupie (cokolwiek to znaczy), a dwie kolejne osoby, to mój chrzestny z żoną - napisali po prostu, że ich nie będzie i tyle...

Hania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-23, 09:58   #2454
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo...
Butter nie przejmuj sie , wiem że łatwo powiedzieć, pomyśl o tym że Ci dla których jesteście naprawdę ważni będą przy Was
my choć myślami też będziemy

Cytat:
Jodie taka ciocia to skarb Ile lat ma Dorota?
Dorota ma 7 lat, idzie do pierwszej klasy dzięki
wyobraźcie sobie że wczoraj przed sesją miała przygotowanych chyba z 8 różnych kompletów ubrań i pozowała jak prawdziwa modelka pierwsze kilka ujęć ją stresowało potem czuła się jak ryba w wodzie
Stary 2010-08-23, 10:18   #2455
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter nie przejmuj sie , wiem że łatwo powiedzieć, pomyśl o tym że Ci dla których jesteście naprawdę ważni będą przy Was
my choć myślami też będziemy
Wiem, wiem..ale to na prawdę przykre...zaprosiliśmy tak mało osób-właściwie takie osoby, na których nam wszystkich zależało...i przykro mi, że te osoby nie chcą być z nami w takim ważnym dla nas dniu
Poza tym patrzę na to też pod kątem zabawy - będzie nas 37 osób, w tym ksiądz, który się pewnie szybko zmyje, dziadek, który zapowiedział, że będzie tylko na obiedzie, babcia, która ma problemy z chodzeniem i moja chrześnica, która ma 4,5 roku. Tak mało zostanie osób, które będą się bawić...boję się, że wesele się skończy o 1 w nocy np, bo nikt się nie będzie dobrze bawił

Hania

Stary 2010-08-23, 10:23   #2456
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem dwie osoby z tych 6, to osoby towarzyszące, więc pal licho, dwie osoby to bardzo dobry kumpel TŻ z dziewczyną - nie przyjdą, bo, napisał, że są w czarnej dupie (cokolwiek to znaczy), a dwie kolejne osoby, to mój chrzestny z żoną - napisali po prostu, że ich nie będzie i tyle...
Dziwna sytuacja z tym chrzestnym a nie możecie ich jakoś przekonać?

Cytat:
Dorota ma 7 lat, idzie do pierwszej klasy dzięki
wyobraźcie sobie że wczoraj przed sesją miała przygotowanych chyba z 8 różnych kompletów ubrań i pozowała jak prawdziwa modelka pierwsze kilka ujęć ją stresowało potem czuła się jak ryba w wodzie
O to w wieku mojego brata
Przyszła modelka rośnie
Stary 2010-08-23, 10:34   #2457
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwna sytuacja z tym chrzestnym a nie możecie ich jakoś przekonać?
Wiesz, trochę dziwne dzwonić do kogoś i przekonywać, albo prosić, żeby przyszli. Dziwne mi się to wydaje. Nie to nie. Uważam, że to chamskie z ich strony i tyle. Jeśli oni tego nie widzą - trudno. No nic, trudno. Już Wam nie marudzę...

Hania

Stary 2010-08-23, 10:38   #2458
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, trochę dziwne dzwonić do kogoś i przekonywać, albo prosić, żeby przyszli. Dziwne mi się to wydaje. Nie to nie. Uważam, że to chamskie z ich strony i tyle. Jeśli oni tego nie widzą - trudno. No nic, trudno. Już Wam nie marudzę...
No dziwnie...
Chrzestny to ktoś bliski? Utrzymujecie dobre stosunki? Czy tylko osoba którą widziałaś kilka razy w życiu?
Bo ja jakoś nie wyobrażam sobie nieobecności moich chrzestnych rodziców tyle tylko że chrzestna to siostra mamy, a chrzestny brat cioteczny taty.

Dużo zostało jeszcze rzeczy do załatwienia?
Stary 2010-08-23, 10:43   #2459
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Też mnie kusi...
Ale będę miała biały bukiet. Czy to się wszystko skomponuje...?
Moim zdaniem idealnie . Ja bym brała czerwone bez namysłu,srebro jest takie pospolite .

Cytat:
Poemi dzięki za linka do obrazu. Ciekawe te prace Twojego TŻ, choć akurat Twój ulubiony nie do końca do mnie przemawia No ale ja tam na sztuce się nie znam
Ja już mam obsesję na punkcie tego obrazu. Jestem przed remontem pokoju więc już go nie wieszam na razie, stawiam go sobie codziennie na łóżku, siadam na przeciwko i oglądam . Chyba już każdą plamkę znam na pamięć . Gorzej mi!

Wiecie jaką straszną akcję miałam z wagą? Postanowiłam zważyć się na elektronicznej wadze mojej przyjaciółki... Wchodzę i widzę 66 . Załamanie nerwowe! Ale myślę sobie, że waga kłamie i TŻ-a na nią zaciągnęłam... 58! No to jednak nie kłamie! Totalna załamka! Przyjaciółka też weszła na wagę i trochę jej się humor popsuł, ale nic nie mówi (ja też się nie przyznawałam ile mi pokazała)... Zważyłam się na domowej i normalnie (o wiele mniej). Jak przeszłam wszystkie etapy załamania nerwowego to poleciałam do sklepu po wagę elektorniczną... Włożyłam baterie, wchodzę i... Tyle co na domowej . No to dzwonię do przyjaciółki i mówię jej, że jej waga jest dziwna bo mi pokazała 66 kg, a wcale tyle nie ważę, ale TŻ-owi pokazała dobrze, a przyjaciółka mi na to, że ona też się załamała bo jej pokazała 65 kg! (a jest ode mnie niższa o pół głowy). Dziwna sprawa... Bo chyba TŻ nie schudł i zakładam, że jednak waży te 58 kg.
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:46   #2460
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No dziwnie...
Chrzestny to ktoś bliski? Utrzymujecie dobre stosunki? Czy tylko osoba którą widziałaś kilka razy w życiu?
Bo ja jakoś nie wyobrażam sobie nieobecności moich chrzestnych rodziców tyle tylko że chrzestna to siostra mamy, a chrzestny brat cioteczny taty.

Dużo zostało jeszcze rzeczy do załatwienia?
Moi rodzice nie mają rodzeństwa w ogóle, więc chrzestny jest mężem bardzo bliskiej koleżanki mojej mamy. Zawsze utrzymywaliśmy kontakt. Potem jego matka bardzo poważnie się rozchorowała i musiał się nią opiekować praktycznie 24/7...wtedy ten kontakt się jakoś urwał, nie było za bardzo szansy na spotkania. W zeszłym roku jego matka zmarła...myślałam, że w związku z tym znowu będziemy się widywać od czasu do czasu... ale w tym roku odmówił mi, jak zaprosiłam go na urodziny, a teraz to. Myślę, że to był ostatni raz z mojej strony, żeby ten kontakt odnowić. Zdecydowanie. Z resztą podejrzewam, że TŻ by krzyczał na mnie, gdybym chciała jeszcze go gdzieś zapraszać.
Moja chrzestna natomiast, to również koleżanka mamy jeszcze z dzieciństwa...więc taki sam stopień pokrewieństwa jak z chrzestnym - żaden. O niej jednak nigdy nie pozwolę złego słowa powiedzieć. To wspaniała osoba-złota kobieta!! Zainteresowana, zaangażowana - ukochana

Do załatwiania już nie zostało za dużo. Kilka drobnostek

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości