"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 11:58   #4441
weraa11
Zadomowienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

agape moze i tu faktycznie racja, ale on to robi nieswiadomie... Podam inny przyklad rowiez ze schodami...on wchodzi pierwszy a potem ja...i czasem naprawde sie boje ze spadnie na mnie czy cos poza tym on ma te schody tak straszne....ze ja godzine z nich schodze (bo sa strasznie waskie, schodki takie malutkie a dosc pionowe i do tego skrecane) i zawsze mi daja laczki o 4 rozmiary wieksze wiec ja tam przezywam jedna wielka masakre wchodzac na gore... a jeszcze ten stoi u gory i mowi 'no szybciej wchodz'

Aa...nie chwalilam wam sie co dostalam od niego na urodziny...ksiazke...o tym jak sie zajmowac dzieckiem od narodzin do 5 lat.... niech sam sobie ja czyta...ma 800str
Tez mu kupie ksiazke 'jak byc dobrym tata i mezem'

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:01   #4442
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylwietka82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem że mało pisałam ale śledziłam wasze wpisy regularnie. Muszę jednak się pożegnać 18,08 straciłam swoje maleństwo w 15 tygodniu jest mi strasznie ciężko, wymiękam psychicznie. Życzę Wam dużo szczęścia i zdrówka a ja muszę dać rade, wiem że będzie dobrze tylko kiedy???
Strasznie mi przykro...trzymaj sie jakos. Kiedy bedzie dobrze-nie powiem ci-u mnie minelo dopiero po 9 mies., a teraz czasem tez sie boje ze moze byc cos nie tak.
Tak naprawde starac mozecie sie juz po 3 mies. - ale nie rob niczego na sile. Najpierw daj sobie czas na bol...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
agape moze i tu faktycznie racja, ale on to robi nieswiadomie... Podam inny przyklad rowiez ze schodami...on wchodzi pierwszy a potem ja...i czasem naprawde sie boje ze spadnie na mnie czy cos poza tym on ma te schody tak straszne....ze ja godzine z nich schodze (bo sa strasznie waskie, schodki takie malutkie a dosc pionowe i do tego skrecane) i zawsze mi daja laczki o 4 rozmiary wieksze wiec ja tam przezywam jedna wielka masakre wchodzac na gore... a jeszcze ten stoi u gory i mowi 'no szybciej wchodz'

Aa...nie chwalilam wam sie co dostalam od niego na urodziny...ksiazke...o tym jak sie zajmowac dzieckiem od narodzin do 5 lat.... niech sam sobie ja czyta...ma 800str
Tez mu kupie ksiazke 'jak byc dobrym tata i mezem'
A kup;P
Ja na razie mam zamowione 2 ksiazeczki o rozwoju dziecka do roku a potem do 3 lat. Moj maz juz powiedzial, ze przeczyta-bo chce byc dobrym tata...
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:04   #4443
MARIKA.S
Zadomowienie

Jak już Wam kiedyś pisałam, nie chciałam kupować zbyt drogiego wózka gondoli. Jakoś tak żal było mi wydawać 1500 zł za znana firmę, a tylko te można znaleźć w sklepach.

Chciałam więc porozglądać się po komisach, ale najpierw popatrzyłam na "pojazdy" w sklepach, przymierzyłam się do nich i mniej więcej miałam upatrzony typ. Spodobał mi się polski wózek firmy RETRUS, niestety też zbyt tani nie jest, ale wczoraj z rana wklepałam jego nazwę w Allegro.
I wyskoczył mi właśnie RETRUS za.......130 zł !!!
Myślałam ze zepsuty albo uszkodzony, a na zdjęciach wyglądał bardzo przyzwoicie. Spojrzałam tylko jeszcze skąd jest Allegrowicz, jakież było moje zdziwienie gdy okazało sie że mieszka 40 km od mojej miejscowości
Natychmiast go kupiłam i wczoraj popołudniu odebraliśmy go z mężem

Pachnący wyprany, w ogóle nie zniszczony. Babcia Allegrowiczki uszyła nawet nowy środek do wózka. Troszkę się bałam tej panterki, ale na żywo wygląda bardzo ładnie
Dostałam jeszcze siatkę ciuszków dla Maleństwa
Chciałam się wstrzymać z kupnem wózka do października.....no ale....stoi już w salonie

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-08-23 o 12:05
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:15   #4444
magdaka13
Wtajemniczenie

Marika-ale ci sie swietnie udalo! normalnie super cena, a ten wozek ma bardzo dobre recenzje i jest polecany przez 'Mamo to ja'-ost. czytalam art. w tej gazecie o wozkach Ja o nim tez mysle-ale chce go jeszcze na zywo zobaczyc.
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2010-08-23, 12:15   #4445
weraa11
Zadomowienie

Magdaka, on tez ze mna troche czyta ta ksiazke tylko tak wyrywkowo no ale dobre i to wiec fajnie ze Twoj z checia czyta

Marika swietny ten wozek no to teraz musisz miec dziewczynke
juz tak sie smieje ale nie podoba mi sie to ze jak chlopiec to musi byc taki kolor wszystkiego a jak dziewczynka to taki... Teraz mezczyzni tez sie ubieraja w czerwone ubrania czy jakies rozowe nawet moj TŻ jak zobaczyl te rozowe spodenki to mowil ze bez sensu wydalam kase bo to bedzie chlopak to mu powiedzialam ze sam ma rozowego t-shirta wiec niech sie nie odzywa

Stary 2010-08-23, 12:41   #4446
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

boże dzisiaj chyba mi się nerwica odezwała!!!
chciałam mieć dziewczynkę, ale już nie chcę, mam do czynienia z 8 letnimi dziewczynkami i najchętniej bym je udusiła jakie cwaniary!!!!
chłopaki takie nie są!!!też w tym wieku mam do czynienia z chłopakami i to anioły w porównaniu z cwaniactwem i pyskowaniem 8 latek, nie wiem czemu akurat mam takie doświadczenia? macie inne, żeby podbudować na duchu?wołam 1 chłopca, dziewczynki przylatuja, "a co się dzieje" "a wołała pani x...aha"
no kurcze chyba po polsku wołam!!!

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

jak miałam dość granatowego, khaki i niebieskiego u 1 synka to też kupowałam z czerwonym kolorem!!!
a wózek miałam bordowo-kremowy i pasował do synka, przynajmniej jak dla mnie. niestety wózek jako wózek beznadziejny. teraz mam wielki dylemat. mam spacerówkę graco po 1 synku i nie wiem czy tylko nei dokupię fotelika i gondolki

sama nie wiem, chciałoby się nowy wózek, ale jak pomyślę logicznie to bez sensu wydatek....i mam problem...
z graco byłam bardzo zadowolona, spełnił wszystkie moje oczekiwania
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 13:23   #4447
kma1982
Wtajemniczenie

Witam was dziewczyny, po moim długi weekendzie...odpczywałam aktywnie, zwiedziłam Pragę, Liberec, Jablonec (jak co roku w Czechach ) kupiłam troszkę koralików i kryształów Swarovski teraz musze coś z tego sklecic...

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny! Jak tam po weekendzie?? U mnie wczoraj 3 razy burza była wieczorem i w nocy...masakra jakaś z tą pogodą! Dziś mam całkiem wolny dzień i już zastanawiam się, co tu robić, żeby się nie nudzić. Niektóre z Was jeszcze studiują - trochę Wam zazdroszczę, mi jakoś smutno się robi, jak pomyślę sobie, że w tym roku od października nie pójdę na zajęcia, ech...starość.
u nas była straszna burza, jeszcze takiej nie przeżyłam...myślałam, ze ten wiatr nam okna powyrywa...o 8:00 pojechałam na miasto - wygląda jak po huraganie, 1/3 miasta nadal bez prądu...
Cytat:
Napisane przez Katarina89 Pokaż wiadomość
A teściowa stwierdziła, że będzie dla małej zbierać tą porcelanę z Hello Kitty Party.
ja też chciałam kupowac i zbierac dla córki Tżta, ale talerz w cenie promocyjnej 15 zł, a potem jak znam już te serie, to będzie drożej, poza tym zaczęłam już kupowac serię z księżniczkami

Cytat:
Napisane przez Zadie Pokaż wiadomość
Byliśmy na usg i u nas na 90% wymarzona przez TŻ dziewczynka
Gratuluję córeczki....ja jutro idę do gina, może też się dowiem...

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Myślałam ze zepsuty albo uszkodzony, a na zdjęciach wyglądał bardzo przyzwoicie. Spojrzałam tylko jeszcze skąd jest Allegrowicz, jakież było moje zdziwienie gdy okazało sie że mieszka 40 km od mojej miejscowości
niezła okazja
Stary 2010-08-23, 13:29   #4448
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylwietka82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem że mało pisałam ale śledziłam wasze wpisy regularnie. Muszę jednak się pożegnać 18,08 straciłam swoje maleństwo w 15 tygodniu jest mi strasznie ciężko, wymiękam psychicznie. Życzę Wam dużo szczęścia i zdrówka a ja muszę dać rade, wiem że będzie dobrze tylko kiedy???
Kochana trzymaj się ciepło Rozumiem Cię doskonale, musisz dać sobie czas, sama będziesz wiedziała kiedy będziesz gotowa na następne starania.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 13:57   #4449
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Moze to dziwnie zabrzmi ale pomyslalam sobie wczoraj wieczorem o Tobie z racji ze mieszkamy miasto obok U mnie tez byly takie straszne burze...potm jak przeszlo to widzialam jak blyskalo, mniej wiecej w strone Torunia a w nocy sobie zasnelam z otwartym oknem, zeby nie miec tak duszno i o 1 obudzila mnie taka burza ze az sie balam i wstaje zeby zamknac okno i akurat taki blysk w szybie i mi prosto w oczy... a jeszcze w ciagu dnia mowilam do wszystkich "jak ja bym chciala zeby dzisiaj byla taka konkretna burza " no i sie doigralam
O...jak miło. Ale fakt, że ta burza była straszna...a u nas w nocy dodatkowo był grad...myślałam, że okna nam powybija w mieszkaniu - miałam stracha.

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
przykro mi bardzo , na pewno będzie dobrze, trzymam za Ciebie kciuki

A co do narzekania na męża, - to ja nie mam powodu do narzekan żadnych - mój mąz jak już kiedyś pisałam jest aniołem. Na imprezy z kumplami nie chodzi, woli ze mną spędzać czas, jak gdzieś wychodzimy to razem. W domu robi więcej niż ja bo mówi że ja mam się nie przemęczać. Zawsze mówi żebym nie robiła sobie kłopotów, że sobie sam zrobi np kanapkę. Dzisiaj mu zrobiłam śniadanko do pracy chociaż na początku nie chciał, żebym kłopotu sobie nie robiła ale się uparłam. Sprząta teraz głownie on bo ja się bardzo szybko męczę. Normalnie zejdę do piwnicy nastawić pralkę i wychodzę sapiąc - masakra.
U mnie to jest tak, że oboje jesteśmy jedynakami - a co za tym idzie uparciuchami, każde chce postawić na swoim. Tyle, ze mąż i ja to zupełne przeciwieństwa - on cierpliwy, spokojny, opanowany, bezproblemowy, a ja nerwus i awanturnica, hehe. Ogółem przez te wszystkie lata (a leci nam już 9 rok bycia razem - ale dopiero od stycznia po ślubie ) każdego dnia kocham go chyba coraz bardziej, nam to trudno się rozstać na 8 godzin, jak idzie do pracy. Co nie zmienia faktu, że pewne jego nawyki doprowadzają mnie do szewskiej pasji...co do robienia śniadań - też mu robię do pracy, ale zwykle po kilku dniach znajduję je w teczce.

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
ja poproszę będę u mamy to sobie podskoczę zobaczyć

mam to samo, jak mam dać 20zł za body a w ciuchu mam je za 2 zł w ciuchu to mnie ściska :P tż-t akurat nie ma pojecia jak ceny wyglądają, wiec bierze co popadnie

dziewczynki u mnie podobnie jak i u was, nie mam ostatnio wogóle cierpliwości, jak coś jest nie po mojej myśli to sie wkurzam do takiego stopnia, że mam ochote krzyczeć z tej złości, jakaś masakra dla mnie ostatanio amela nam marudziła, że spać w łożeczku nie chce, też mi podniosła ciśnienie, az na głos powiedziałam, że jej zaraz w tyłek grzmotne, bo nie wytrzymam uparciucha małego...to sie aż tż zdziwił, ale sie opanowałam jak sie do mnie przytuliła...

generalnie jest strasznie, naprawde łzy same mi lecą, nie moge sie powstrzymać, najchetniej zakopałabym się pod kołdrą do lutego
swoją drogą mielismy od czwartku wolne i dość intensywnie spedzalismy czas, późno do łożka, amela już o 7 pobudka, od dwóch dni leci mi krew z nosa wieczorami, nie jakoś dużo, ale poleci, nie wiem, czy któraś z Was też tak ma?

ps. w new yorkerze są wyprzedaze ciuchów- tunik i dłuższych bluzek, ja kupiłam teraz 3 sztuki za 40zł w sumie, fajny materiał, długie i nie jakoś bardzo obcisłe, jakby któraś szukała, to polecam
Z tymi humorami to ja też tak mam - drobne rzeczy doprowadzają mnie do płaczu, też bym już chciała styczeń.

I dzięki za info odnośnie NY - idę dziś do miasta po mężulka do pracy, to wstąpię sobie pooglądać ciuszki.
Cytat:
Jak już Wam kiedyś pisałam, nie chciałam kupować zbyt drogiego wózka gondoli. Jakoś tak żal było mi wydawać 1500 zł za znana firmę, a tylko te można znaleźć w sklepach.

Chciałam więc porozglądać się po komisach, ale najpierw popatrzyłam na "pojazdy" w sklepach, przymierzyłam się do nich i mniej więcej miałam upatrzony typ. Spodobał mi się polski wózek firmy RETRUS, niestety też zbyt tani nie jest, ale wczoraj z rana wklepałam jego nazwę w Allegro.

Pachnący wyprany, w ogóle nie zniszczony. Babcia Allegrowiczki uszyła nawet nowy środek do wózka. Troszkę się bałam tej panterki, ale na żywo wygląda bardzo ładnie
Dostałam jeszcze siatkę ciuszków dla Maleństwa
Chciałam się wstrzymać z kupnem wózka do października.....no ale....stoi już w salonie
Ale trafiła Ci się okazja.

kma1982 - widziałam dziś w tvn24 o Zielonej informacje - nieźle się u Was porobiło, co to się robi z tą pogodą?

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-08-23 o 14:01
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 14:54   #4450
kma1982
Wtajemniczenie

Supernovaja mi ostatnio tez nosa często krew leci...nie mam pojęcia dlaczego...

zapomniałam dopisac: Hej, hej Falubaz!!

Edytowane przez kma1982
Czas edycji: 2010-08-23 o 14:56
kma1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 15:29   #4451
kaskup
Rozeznanie

dziewczyny krew z nosa w drugim trymestrze to normalne bo poszerzaja sie naczynia krwionośne.. wiec sie tak nie martwcie przynajmniej tak wszędzie piszą na necie, no ale nie w każdej ciąży musi tak byc
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 15:55   #4452
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
O...jak miło. Ale fakt, że ta burza była straszna...a u nas w nocy dodatkowo był grad...myślałam, że okna nam powybija w mieszkaniu - miałam stracha.

U mnie to jest tak, że oboje jesteśmy jedynakami - a co za tym idzie uparciuchami, każde chce postawić na swoim. Tyle, ze mąż i ja to zupełne przeciwieństwa - on cierpliwy, spokojny, opanowany, bezproblemowy, a ja nerwus i awanturnica, hehe. Ogółem przez te wszystkie lata (a leci nam już 9 rok bycia razem - ale dopiero od stycznia po ślubie ) każdego dnia kocham go chyba coraz bardziej, nam to trudno się rozstać na 8 godzin, jak idzie do pracy. Co nie zmienia faktu, że pewne jego nawyki doprowadzają mnie do szewskiej pasji...co do robienia śniadań - też mu robię do pracy, ale zwykle po kilku dniach znajduję je w teczce.

Z tymi humorami to ja też tak mam - drobne rzeczy doprowadzają mnie do płaczu, też bym już chciała styczeń.

I dzięki za info odnośnie NY - idę dziś do miasta po mężulka do pracy, to wstąpię sobie pooglądać ciuszki.

Ale trafiła Ci się okazja.

kma1982 - widziałam dziś w tvn24 o Zielonej informacje - nieźle się u Was porobiło, co to się robi z tą pogodą?
widziałam też piękne swetry, takie w sam raz na zimę do grubych legginsów by byly, takie do kolan, booooskie, ale poszalelismy i limit sie wyczerpał, wiec nasteonym razem go sobie zakupie zresztą u nich zawsze się znajdzie coś fajnego i z cenami nie szaleją

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość

oszzztyyyy!! a propos żużlu, mój szanowny małż wczoraj mi zakomunikował, że bardzo sie cieszy, że będzie chłopak, wkońcu będzie miał z kim na "suzi" jeździć aaa i jeszcze w dodatku, imienia szukamy nie tak, żeby nam się podobało, tylko żeby dobrze brzmiało na torze żużlowym

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
dziewczyny krew z nosa w drugim trymestrze to normalne bo poszerzaja sie naczynia krwionośne.. wiec sie tak nie martwcie przynajmniej tak wszędzie piszą na necie, no ale nie w każdej ciąży musi tak byc
też o tym czytałam i wszędzie to piszą, tylko jak ktos nie jest przyzywczajony to wiesz...tu sie z małą bawie i nagle mi krew z nosa
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:03   #4453
arjuna
Raczkowanie

jak tam u Was z wagą?

ja już jestem 2,5 kilo do przodu(19 tydzien), choć nie wiem gdzie te kilogramy sie mieszczą, bo prócz brzucha, piersi i tyłka wszxystko jest takie jak przed ciażą.

do te pory-0 rozstepów: sukces masaże działają!
arjuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:05   #4454
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
widziałam też piękne swetry, takie w sam raz na zimę do grubych legginsów by byly, takie do kolan, booooskie, ale poszalelismy i limit sie wyczerpał, wiec nasteonym razem go sobie zakupie zresztą u nich zawsze się znajdzie coś fajnego i z cenami nie szaleją

oszzztyyyy!! a propos żużlu, mój szanowny małż wczoraj mi zakomunikował, że bardzo sie cieszy, że będzie chłopak, wkońcu będzie miał z kim na "suzi" jeździć aaa i jeszcze w dodatku, imienia szukamy nie tak, żeby nam się podobało, tylko żeby dobrze brzmiało na torze żużlowym

też o tym czytałam i wszędzie to piszą, tylko jak ktos nie jest przyzywczajony to wiesz...tu sie z małą bawie i nagle mi krew z nosa
Hehe, dobre! Mój mąż też wymyślał kiedyś imiona dla chłopaka i pomysły miał przednie: Ryan, Chris, Adrian. Mnie rozbrajają te słuchawy dla dzieciaczków, żeby im ryk silników nie przeszkadzał na meczu - słodko to wygląda

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość

Ciesz się póki możesz. Jeszcze Apator pokaże, na co go stać.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:07   #4455
MARIKA.S
Zadomowienie

Ja nie miałam krwawień z nosa.....natomiast od kilku dni pojawiają mi się obrzęki na nogach Mam nadzieje że to za sprawą pogody i jak się ochłodzi nie będą mi tak dokuczały. Nie mogłam dzisiaj założyć swoich sandałków z tego powodu.

Pisałyście kiedyś też o kozakach na zimę, podejrzewam, że albo będziemy musiały kupić sobie nowe......bo w te które obecnie mamy noga nam się nie zmieści, albo w grę będą wchodziły jakieś półbuty....
Ja zamierzam chodzić w moich traperach górskich wygodne, nie obcierają, nie przemakają i w sam raz na zimę
Tylko pewnie grubej skarpetki nie założę z takimi słoniowatymi stopami

arjuna ciesz, że 2,5 kg ja już 6 kg do przodu chociaż widzę je tylko na brzuszku, piersiach i udach. Piersi to się TŻ podobają Tyłek bez zmian Ostatnio mierzyłam moje spodnie sprzed ciąży i wchodzę w nie idealnie tylko na moim brzucholku się nie dopinam, ale nie ma co się dziwić
Rozstępów na razie nie posiadam, oby tak dalej

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-08-23 o 18:11
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:34   #4456
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

ja 3 kilo do przodu, nio jak tak dalej pójdzie to nieźle przytyję!!!!
och i co tu zrobić, trzeba się pogodzić z tym!!!
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 19:01   #4457
magdaka13
Wtajemniczenie

Ja mam w sumie +5kg. Wydaje mi sie, ze dobry przyrost wagi;P
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2010-08-23, 19:05   #4458
weraa11
Zadomowienie

Ja na razie mam 0kg na plusie...ale ja to dopiero (chyba) jakis 15 tydzien wiec pewnie w kazdej chwili wszystko moze sie zmienic

Oj...a u mnie juz prawie ciemno na dworzu...i tylko slysze jak deszcz kapie o parapet... i do tego slucham jakichs smutnych piosenek i mnie doly zaczynaja lapac ale nie moge sie im dac
Dzis do mnie 'tesciowa' dzwonila zapytac jak tam TŻ sie wobec mnie zachowuje...bo czasami bylo ciezko...ona to widziala...i az sie musialam jej troche wyzalic ;/ i widac ze poskutkowalo bo ostatnio moj TŻ to dla mnie taki kochany ze chyba w koncu zaczynam byc powoli pewna tego ze chce z nim spedzic reszte zycia...

Stary 2010-08-23, 19:26   #4459
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

mnie rodzice tak utuczyli że co przyjeżdżam od nich to 0,5 więcej;
tak więc już mam jakieś 1,5kg na plusie - chociaż położna nie będzie się drzeć bo ostatnio darła japę że nie przytyłam nic

Rozpisałyście się że ho ho, kiedy ja to obczytam?! a tyle nauki jeszcze dziś przede mną. Spadam na 2h zaraz się ogarnąć.

Z TŻ miałam wczoraj sporo przebojów ... miałam już bety zbierać od niego, bo mnie wnerwił ... że ja taka siaka i owaka i ciągle chodzę rozmemłana i płaczliwa i marudna...i czepiam się.
Kurde no, staram się tego nie robić ale to już ... wyższa szkoła latania.
Dzisiaj zdziwiony że go olewam phi!

Jeszcze go zaszantażuję że jak w weekend nie pojedziemy oglądać wózków to też nie będę się odzywać .
Dzisiaj z mamą oglądałam Boldera Ecoline - fajny, w promocji jest u mnie w rodzinnym mieście za 1600zł - fotelik, gondola, torba + gadżety, spacerowe siedzisko

No i poszłyśmy do lumpka i za 5 bluzeczek, 2 bodziaki, 4 pary spodenek zapłaciłyśmy 0.76 groszy !
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 19:27   #4460
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie miałam krwawień z nosa.....natomiast od kilku dni pojawiają mi się obrzęki na nogach Mam nadzieje że to za sprawą pogody i jak się ochłodzi nie będą mi tak dokuczały. Nie mogłam dzisiaj założyć swoich sandałków z tego powodu.

Pisałyście kiedyś też o kozakach na zimę, podejrzewam, że albo będziemy musiały kupić sobie nowe......bo w te które obecnie mamy noga nam się nie zmieści, albo w grę będą wchodziły jakieś półbuty....
Ja zamierzam chodzić w moich traperach górskich wygodne, nie obcierają, nie przemakają i w sam raz na zimę
Tylko pewnie grubej skarpetki nie założę z takimi słoniowatymi stopami

arjuna ciesz, że 2,5 kg ja już 6 kg do przodu chociaż widzę je tylko na brzuszku, piersiach i udach. Piersi to się TŻ podobają Tyłek bez zmian Ostatnio mierzyłam moje spodnie sprzed ciąży i wchodzę w nie idealnie tylko na moim brzucholku się nie dopinam, ale nie ma co się dziwić
Rozstępów na razie nie posiadam, oby tak dalej
nie mam żadnych problemów z obrzękami, takze buty mnie nie interesują. Ale już kupiłam-jak pisałam okazja z poprzedniego sezonu.

Za to mam ekstra ciśnienie;-) 98/58 na przykład;-) W ogole jestem niskocisnieniowecem, a wczoraj to juz dla mnie bylo nisko;-)

Tętno za to równo ok 80-84 każdego dnia.

Ja w czwartek na połówkowe.

Ktoś tou napisał, że jest w 19 tyg. i JUŻ 2,5 kg, to naprawdę poniżej sredniej;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 19:51   #4461
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
mnie rodzice tak utuczyli że co przyjeżdżam od nich to 0,5 więcej;
tak więc już mam jakieś 1,5kg na plusie - chociaż położna nie będzie się drzeć bo ostatnio darła japę że nie przytyłam nic

Rozpisałyście się że ho ho, kiedy ja to obczytam?! a tyle nauki jeszcze dziś przede mną. Spadam na 2h zaraz się ogarnąć.

Z TŻ miałam wczoraj sporo przebojów ... miałam już bety zbierać od niego, bo mnie wnerwił ... że ja taka siaka i owaka i ciągle chodzę rozmemłana i płaczliwa i marudna...i czepiam się.
Kurde no, staram się tego nie robić ale to już ... wyższa szkoła latania.
Dzisiaj zdziwiony że go olewam phi!

Jeszcze go zaszantażuję że jak w weekend nie pojedziemy oglądać wózków to też nie będę się odzywać .
Dzisiaj z mamą oglądałam Boldera Ecoline - fajny, w promocji jest u mnie w rodzinnym mieście za 1600zł - fotelik, gondola, torba + gadżety, spacerowe siedzisko

No i poszłyśmy do lumpka i za 5 bluzeczek, 2 bodziaki, 4 pary spodenek zapłaciłyśmy 0.76 groszy !

Nie no TŻy przechodza samych siebie widze ze u prawie kazdej z nas, musimy ich ustawic do pionu
Myslicie ze na kazdego dzialaja ciche dni? Bo ja sie boje ze moj to bedzie skakal z radosci jak w koncu przestane do niego mowic

JeSuis zabilas mnie tymi 76gr ale Ci zazdroszcze... tak jak ja bylam ostatnio w lumpie i koles sie pyta "po ile ten krawat?" "25 groszy!"...za to kocham lumpy ale u mnie na osiedlu tylko 1 taki taniutki jest... reszta to wszystko minimum 10 zl kosztuje

Idziesz sie uczyc? Moze obie razem tak telepatycznie te 2h nad tym posiedzimy?
Mysiopez pewnie juz obkuta skoro jej tu caly dzien nie widac

Stary 2010-08-23, 20:01   #4462
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Werka wiesz co Ci powiem,
może skakać z radości...przez 24h, że ma ciszę - a potem będzie latał jak kot z chorym pęcherzem bo nie będzie wiedział o co c'mon.
Każdy facet jest taki, mój ojciec...wujek..ktokolwie k - nawet gdy ich winą coś nie jest, kobieta się obruszy...i nie odzywa to dobę tak...trzymają fason a potem - OHOHOHO!

Ja też weszłam dziś do drugiego lumpka i były 3 pary butków od 6-12m-cy. Piękne, męskie...cudowne - ale jedna para 10zł - przesada, jak za używane dziecięce buciki tyle ... leciutkie to by ważyły ze 2zł maksymalnie.
Moja mama to taką radochę ma z tych ciuszków i ja mówię "dość już" a ta dalej dopycha do koszyka i "nie chcesz kupić to ja kupię...dawaj to wszystko" i się cieszy. Nie powiem, bo zawsze miałyśmy radość z takich ciuszków - jak chrześniakowi kupowałam czy coś, to sama radocha.

Chyba radochy mieć nie będę jak będę miała prasować

No to szorujemy na 2h albo chociaż półtorej

PS . Tż mnie rozwalił, powiedział że w styczniu kupimy meble do pokoju...i wtedy w połowie stycznia będę sobie układać i prasować ciuszki.
KUR*****************KA WODNA! On oszalał

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-08-23 o 20:04
Stary 2010-08-23, 20:06   #4463
kaskup
Rozeznanie

ja jak na razie 0 kg a juz 17 tydzien, pewnie mi sie oberwie jak pojde na wizyte.. ale nie wiem przez co moze przez jednak podświadomie nerwy, choc brzuchol rosnie jak na drożdżach, codziennie wydaje mi sie wiekszy..
jem w sumie normalnie, mam czasem jakies zachciewajki ale żeby nic nie przytyc.. hmm..

wera11 u nas ciche dni nie wchodza w rachube.. moj tz nie wytrzyma nawet godziny bo nawet jak nie jego wina to przychodzi i sie mizia itp..

powiedzcie mi czy Wasze maluszki ruszają sie codziennie i juz tak raczej reguralnie?? bo u mnie to różnie, czasem aż sie boje że jest cos nie tak.....

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-08-23 o 20:08
Stary 2010-08-23, 20:49   #4464
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja to sie martwie bo moj nie wykazuje zadnych czynnosci tak mysle ze jak w srode sie dostane do ginekologa to niech mnie uspokoi bo dostane palpitacji

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Orientujecie się czy do porodu w wodzie trzeba mieć badanie na HIV ?
Stary 2010-08-23, 21:04   #4465
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
ja to sie martwie bo moj nie wykazuje zadnych czynnosci tak mysle ze jak w srode sie dostane do ginekologa to niech mnie uspokoi bo dostane palpitacji

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

a czułaś już ruchy?? bo jezeli nie to nie martw sie bo u kazdej jest róznie, moja siostra pierwsze ruchy poczuła w 21 tygodniu...
ja za to nie wiem czy sie martwic bo raz czuje pozadne kuksance, a czasem nawet delikatnych "motyli" nie czuje...

co do HIV sie nie orietuje ale u nas każda kobieta ma zrobic badanie na HIV na poczatku ciąży.. przynajmniej u mojego lekarza

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-08-23 o 21:08
Stary 2010-08-23, 21:17   #4466
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam i krew z nosa i obrzęki na nogach, jeśli akurat jest upał duży...

Cytat:

ja tez nie czuję ruchów, ale jutro mam usg, więc wszystko zobaczę...
Cytat:
ja miałam już robione badanie na obecnośc hiv, razem z wszystkimi podstawowymi badaniami...
Stary 2010-08-23, 21:30   #4467
weraa11
Zadomowienie

Ja ruchow zadnych nie czuje...ale moja ciaza to chyba jaka w ogole opozniona w rozwoju...
A co do HIV to ja zadnych takich badan nie mialam zlecanych ewentualnie na kiłę. Ale to dobrze bo nawet chyba jakby mi kazali to sobie bym tego badania nie zrobila ;/ ostatnio to ja sobie wlasnie tego HIVa wkrecam ale wyczytalam w necie, ze wg morfologii mozna tez miec jakies podejrzenia co do tego czy ktos jest raczej chory czy nie...bo jak sie ma limfocyty czy tam leukocyty obnizone to wtedy lekarz kieruje na takie badania (ale nie mowie ze w ciazy), ja mialam duuuzo za duzo tych limfo i leuko wiec wkrecam sobie ze to znak ze nie jestem chora

Ide sie dopiero uczyc, bo kumpela mnie zagadala i moj TŻ mi przywiozl 3 sloiki ogorkow i 1kg bananow-zielonych-takich jak lubie

Stary 2010-08-23, 21:59   #4468
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

czułam w w ... 15 tygodniu takie muśnięcie jedno dość solidne, ale potem już nic - tylko bombelki w brzuchu

co do HIV - mi lekarz tego nie zlecił, nawet nie wiedziałam że wykonuje się je w podstawowych badaniach, płaciłyście za nie?

ja tak myślę czy nie przejść się na prywatne badanie na hiv i od razu morfo sobie cyknę
Stary 2010-08-23, 22:17   #4469
weraa11
Zadomowienie

Slyszalam ze takie badanie jakies 40zl kosztuje i trzeba placic nawet jak lekarz zleci bo to jeszcze nie jest refundowane (w innych krajach to obowiazkowe badanie). Jejku...ja sie boje tego badania ale chyba nie mozna tak latwo sie zarazic hivem co? ;/

Stary 2010-08-23, 22:20   #4470
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Slyszalam ze takie badanie jakies 40zl kosztuje i trzeba placic nawet jak lekarz zleci bo to jeszcze nie jest refundowane (w innych krajach to obowiazkowe badanie). Jejku...ja sie boje tego badania ale chyba nie mozna tak latwo sie zarazic hivem co? ;/
u mnie jest po 50zł ... no i jest ten ośrodek co robi anonimowo ? :| ale to chyba wolę pójść i zapłacić te 50zł a nie szukać i szwędać się za ośrodkami

Ja niby nie wiem...mam dziwne obawy przed badaniem, niby nie powinnam - chociaż z 2 strony nie ufam już ludziom i mam normalnie na ex faceta czasami jakieś dziwne podejrzenia - pewnie niesłuszne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości