|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
zuziczka
![]() kasienka, kochans ja mam wozek baby merc to wozek ktory kosztowal 600zl nie przywiazywalam wagi do kupna wozka przy pierwszym dziecku, kupowali dziadkowe a nie chcialam naciagac na wozek za ponad tys zl, prawde mowiac jak na taki wozek to jestem zadowlona bardzo, bo ma fajne kola pompowane, przekladana raczke, torbe, duzy kosz na zakupy ogolnie to co mi potrzebne ma, jedyny minus to wlasnie jak pisalam ze jest duzy co za tym idzie ciezki i zajmuje duzo miejsca w bagazniku. ale ja osobiscie wozka tachac nie musze, jedyny minus wlasnie to auto.... z tym ze przezyjemy bo szkoda mi jednak kasy na wozek nowy jak ten jak nowy no i to raptem 5 mc potem sobie fajna spacerowke kupie bo to az do 2 roku zycia sie przydajemoj maz mial chyba wyrzuty sumienia po moim fochu hahaha na sile mnie dzis zabral na wyjscie i kupila bez gadania suszarko-lokowke bo moja suszarka padla brrrr... ale sie ciesze bo mam chodz nowy sprzecik fajny ![]() mi tez ostatnio czesto twardnieje brzuch echhh... dzis mnie tak zlapalao ze ledwo szlam po chwili przeszlo... w pt mam wizyte to powiem ginowi, ja chce do 38 tyg dotrwac i potem koniec wynajmu
|
#3992 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Ray co Ty spać nie mogłaś???? no to dobrze ze mezus taki hojny się okazał
![]() Zuziczko nie wiem czy w Twoim stanie pogrzebu nie powinnaś odpuścić, swoją drogą współczuję a tak co do wózków, dlaczego niektóre wybieracie na kolach piankowych??? czym one Was do siebie przekonują???? bo ja mam dylemat... kazdy mowi koła pompowane i juz i zgłupiałam...
06.06.2009 OLA Edytowane przez elenka1 Czas edycji: 2010-08-24 o 07:08 |
|
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
enis84 widze, ze ta przekładana raczka nie daje spokoju
(bede uparcie powtarzac, ze to bajer bez kotrego mozna sie obejsc, bo jesli by to bylo takie potrzebne to mysle ze producenci wozkow kombinowali by zeby to wstawic, poza tym, zadna "spacerówka-parasolka" nie ma przekładanej raczki, a sprzedaja sie jak ciepłe bułeczki)co do quinny BUZZ 3...mi osobiscie sie totalnie nie podobaja trójkołowce... po prostu kojarza z taczka zgadzam sie ze quinny maja zarabisty design, ale sa cholernie drogie, i biorac to pod uwage to wielkosc ich gondoli wypada slabo na tle innych... ![]() jeszcze dopatrzyłam sie jednego minusu quinnyego (jak dla mnie), spacerówka, jest kubełkowa, wiec nie ma mozliwosci rozłożenia jej oparcia do pozycji poziomej, jak np dziecko zasnie. Zaznaczam, jednak , ze podobno sa dzieci kotrym to nie przeszkadza ![]() elenka1, ja napisałam o tym wczoraj ale wkleje Ci jeszcze raz (kolezanki wybacza) Piankowe bo: + amortyzacja ta sama + waga: duzo lezejsze nic pomopowane + nie przebijaja sie bo nie są pomopowane + mi mutsy'ego po sklepie prowadzilo sie znacznie lepiej niz xlandera XA,kotry jest na pompowanych kołkach minusy? nie wiem, poki co ich nie widze.
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-24 o 07:29 |
|
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuziczka
Dziś pierwszy dzień leniuchowania w domu- no ale oczywiście nie dało mi się spać długo Teraz jestem już po śniadaniu, zaraz pewnie zacznę się zbierać- trzeba coś kupić na obiad, potem porządki... Brzuch oczywiście bolał w nocy a przy wstawaniu ciężko było mi się wyprostować. Ale póki co jest względnie w porządku |
|
|
|
#3995 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym jak pisałam wcześniej tak się odzwyczaiłam od picia, że kompletnie mi na tym nie zależy (przedtem też jakoś specjalnie wiele i często nie piłam, ja raczej taka mało pijąca jestem ). Cytat:
Cytat:
No nawet na logikę - ja się kuję po kilka razy dziennie, co jakiś czas krew daję do badań - i na skierowanie od ginki i także na skierowanie od diabetologa. Nigdy nie miałam tyle ukłuć co teraz w ciąży, już nawet nie zwracam na to uwagi bo się przyzwyczaiłam... Cytat:
A taką herbatę z liści malin to gdzie można kupić?Cytat:
Cytat:
Jeśli masz bardzo daleko na ten pogrzeb to nie jedź... ----------------------------- Wrzucam mój brzucho - mimo, że jest postęp na wadze oraz w obwodzie to optycznie mam wrażenie, że on wcale nie rośnie...?
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-24 o 08:22 |
|||||||
|
|
|
#3996 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam wszystkie nowe mamusie. POMI czy ty się już szykujesz???? ja byłam wczoraj na pierwszej Sr było bardzo ciekawie w środę mam kolejne zajęcia . Poznałam kilka dziewczyn rodzących w okolicach mojego terminu tez na UJASTKU i ciekawi mnie ile z nas się spotka Cytat:
ja też dostałam dziś złe wieści BABCIA TZ UMARŁA W nocy . Zbieramy się do rodziców na pogrzeb jeszcze nie wiem kiedy ale pewnie w czwartek albo w piątek I jeszcze wczoraj dostałam telefon od promotorki że będziemy musieli popracować nad 3 rozdziałami bo jej się koncepcja zmieniła i żebym się nie szykowała że zdarzę przed porodem |
||||
|
|
|
#3997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na koniec okazuje się, że niby twoja, ale napisana tak, jak oni chcą...
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamusie !
moja nocka znowu do d... ja już nie potrafie spać, wszystko mnie boli, niech to się już skończy![]() Cytat:
wiesz co na początku strasznie mi to przeszkadzało, teraz już nie chce mi się szukać nic innego, co do mutsy to też najlepiej prowadziło mi się go jak dla mnie jest super, co do kół pompowanych to mówią że lepsze są na spacer po lesie i parku, ale dla mnie to w sumie bez róznicy, w transporterze zawsze można sobie tylnie koła wymienic na pompowane ten quinny buzz faktycznie strasznie drogi, wiec dla mnie odpada aaa jedyny minus w transporterze, wyczytałam na forach że czasami stelaż łamie się w miejscu gdzie jest plastik dużo osób na to narzeka, ale co tam może nam się nie złamie bo nie każdemu się łamie ![]() boje sie też tego czy ta gondolka w x-landzerze i ttansporterze nie jest zbyt mała na zime, bo nasze dzieciaczki całą zimę przejezdzą w gondolkach wiec nie wiem czy jak bedzie miało 5 miesiecy nie bedzie mu ciasno, bo do tego dojdzie kombinezon jakis spiworek, kocyk Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-24 o 08:55 |
|
|
|
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laski
![]() Spałam dziś może ze 3 godziny... Padam na twarz. Moja mama nie spała pół nocy, tak się zestresowała, że ta pełnia i że urodzę ![]() mszu A ja nie chcę urodzić do soboty - wczoraj Tż wyjechał na 5 dni do pracy ... 6 września mam się na cc zgłosić a Tż 6-9 września na kursie Na szczęście będzie miał w nim kilka godzin przerwy, ale i tak dupa blada ...aaneczka1984 Biedny mały Właśnie Tż do mnie pisał z pracy "Nie urodziłaś Kotek?" ![]() Sprawdziłam, że pełnia jest dziś 0 17:04 To która rodzi? ![]() Mam nadzieję, że nie ja, chociaż wczoraj całe popołudnie łapały mnie skurcze, na szczęście takie krótkie i nieregularne. Potem sobie przypomniałam, że nie wzięłam po obiedzie Nospy i magnezu, mam nadzieję, że to od tego.
|
#4000 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek babeczki.
No, to która zaczęła rodzić tej nocy? Cytat:
Cytat:
Ja tam mam pompowane, bo mi przypasował akurat wózek, który takie miał. Dla mnie nie miało to większego znaczenia, ale mąż przekonany, że pompowane lepsze, więc niech się cieszy ![]() Klarissa, może masz takie wrażeni, bo brzuszek opadł? Jest naprawdę nisko, więc może Ci się wydawać, ze nie urósł, bo troszkę inaczej wygląda IlonaN2, współczuję a promotorką staraj się nie przejmować. Może zanim przyjdzie co do czego, to znowu jej się odwidzi? Ee... To namieszałaś... Ja już zacieram ręce na kolejną akcję porodową (...gabisun? ), a to dopiero dziś...Ale! Może się jednak któraś załapie
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-24 o 09:03 |
||
|
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4002 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oczywiście Filuś już od dłuższego czasu w położeniu główkowym Cytat:
jestem teraz w 37 tygodniu więc spokojnie mogę się rozpakowywać ![]() Cytat:
no właśnie żałuję, że on tak niechętnie chce o kasie gadać, ja wole konkrety. Ale rodzice sa strasznie uparci na taką opcję (oni to najchętniej zafundowaliby mi cc na żądanie) więc nie oponuję, a ciesze się, bo to mi daje psychiczny spokój.Cytat:
Cytat:
najbardziej żal najbliższych.. Trzymaj się kochana, a jesteś pewna, że chcesz w tym pogrzebie uczestniczyć??Cytat:
jesteś tak zgrabna z brzuszkiem, że powinni Cię wziąć do jakieś sesji w Vivie a z tym cellulitem to ściemniałaś na bank :d imponujące kształtyIlona- współczuję
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze jestem taka niezdecydowana, pójdziemy we wrzesniu z Tż-tem i kupimy ten jeden z dwóch, chociaż ja bardziej przychylna jestem do transportera ale ten x-lander też chce porównać na wszelki wypadek
|
|
|
|
|
#4004 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
własnie skonczyłam myć okna w calym mieszkaniu i co? i pstro! ... jedyny plus tego ze jak myłam to młoda spała a teraz znowu sie prezy i rozpycha ![]() Cytat:
![]() tez taka chce taki rozmiar cyckow! a brzuch jak brzuch, ładny bo bez rozstępow.... i oczywiscie rosnie ![]() enis84 dobrze ze sie juz zdecydowalas, ja tez mialam metlik w glowie... bo nie ma wozkow idealnych (nawet te na 4000zł nie spelniały moich wszytskich oczekiwan) o tym "łamianiu" też czytałam...ale znalazlam tylko aż dwie takie opinie, ze niby ten wozek sie łamie w dodatku na jednym forum... w razie czego na mutsyego dają 2 lata gwarancji... ale jestem pozytwnej mysli
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też szukałam tanszych wózków, może i bym coś wybrała ale ja strasznie nie lubie ciapkowatych, wszystkie te wózki mają albo jakieś fale, albo kółka, kwiatki, nie ma takich jednokolorowych, a dla mnie jednak wygląd też się liczy i zle czuła bym się prowadząc wózek który wogole mi sie nie podoba
|
|
|
|
|
#4006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wy.... przestnacie mi tu z jakims czarami pełniowymi...XXI wiek mamy a tu normalnie jak na jakims sabacie! a co Wam dzis horoskopy mowią? ![]() Błagam dziewczyny, nie osłabiajcie mnie! to juz predzej uwierze w zasade 3S na wywoływanie dziecka (sex,schody,sprzątanie) niz wplywy ksieżyca
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-24 o 09:17 |
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem jak wózek ma malutkie cienkie koła jak np chicco nie nadaje się zbytnio do parku a tak jak pisałam wczesniej za 90 zł można sobie zawsze dokupić tylnie koła pompowane ![]() wiadomo że koła piankowe= lekki wózek a koła pompowane= ciężki wózek Klarissa, slicznie wyglądasz brzusio piękny Wy wszytskie dziewczyny jesteście takie zgrabniutkie i bez rozstępów ?? Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-24 o 09:17 Powód: ?? |
|
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
widzę, że nie tylko ja nie spałam dziś w nocy - jestem wykończona spałam może w sumie ze 2-3 godziny, ale generalnie to się wierciłam z boku na bok i sapałam jak wstałam rano to wyglądałam jak zombie![]() Klarissa - super brzuszek, powiem Ci, że podobny do mojego i tylko tak Ci się zdaje, że nie rośnie
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na bank nie bedzie potrzeby zmiany na pompowane!
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
jak rozmawiałam z gościem w Askocie, wtedy brałam pod uwagę mutsy transportera i mutsy chyba 4 rider, ten taki z obracanymi przednimi kołami ale pompowanymi, był on dużo droższy a facet i tak powiedział mi że ten transporter jest fajowy, że nikt nie skarżył się na te kołai że ogólnie ludzie są zadowoleni, a to poprostu jest troche tansza wersja mutsy, która jest tak samo dobra jak te droższe
no i do tego jest bardzo lekki i naprawde dużo lepiej się prowadzi niz 4raider Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-24 o 09:22 |
|
|
|
#4011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam ten sam problem jak wybierałam Do wyboru miałam daw X lander (który bardzo mi się podobał) cena 2000 tysiące za komplet i Tako Jumper X (który mniej mi się podobał) cena 1200 za komplet Sprzedawca a nawet dwóch przekonało mnie do Tako i tak wózek zamówiłam Teraz troszkę żałuję jeszcze nie przyszedł dałam 100 zł zaliczki i jak mi się na żywo nie spodoba to go chyba nie wezmę |
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a propos mustyego mi sie fioletowy slider podobał , ale bez przesady... az tak kasą szastac nie lubie (raz w przypadku sukni slubnej to zrobilam i dzis mi troche szkoda ciekawe jak tam kasienka... czy sie w koncu na jakis zdecydowala?
|
|
#4013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakie Kasienka brała pod uwage?? bo ja chyba nie doczytałam ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
nie wiem czemu ![]() jakoś nie przypadłu mi do gustu, a też je oglądałam i mają dużo funkcji tych co własnie nie ma mutsy a tak wogóle dziewczyny to co myślicie o czarnym wózku, mnie sie podobają a mój Tż jest zachwycony, ale nie wiem czy spacerówka na wiosne i lato koloru czarnego to dobry pomysł, co sądzicie o czerni ?? Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-24 o 09:32 |
||
|
|
|
#4014 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ona chyba jestm tu naszym mistrzem niezdecydowania! ![]() ![]() Cytat:
jedyne co kusi to cena ![]() Cytat:
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-24 o 09:39 |
||||
|
|
|
#4015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym chciała, ale póki co się nie zanosi Cytat:
|
||
|
|
|
#4016 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja się w sumie wyspałam, dwa razy dziś maszerowałam do WC i bioderka strasznie w nocy bolały ale jakoś udawało mi się zasnąć Zuziczka, Ilona - współczuję Klarissa - bardzo ładnie, zgrabnie wyglądasz Jeśli chodzi o wózki - to my wybraliśmy z kołami piankowymi, głównie ze względu na wagę, bo mieszkamy na 4 piętrze bez windy, więc jak coś to przynajmniej będzie lżej |
|
|
|
#4017 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam rankiem.
Dzisiaj wstałam już o 8-ej, ale widzę że dla niektórych z Was to już prawie połowa dnia ![]() Właśnie pałaszuję śniadanko Cytat:
Współczuję sytuacji w rodzinie, Cytat:
![]() Cytat:
A niezdecydowanej promotorki współczuję. Zgadza się, też mierzyłam w sklepie i większość gondol jest takich samych, wizualnie natomiast niektóre wydają się zdecydowanie mniejsze.
|
|
#4018 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki Dziewczyny,
nie wiem kiedy ten pogrzeb bedzie, bo to i prokurator przyjechal i sekcja musi byc. W sumie to nie chce jechac, ale powinnam mimo wszystko. Tylko boje sie skurczy, za cholere nie chcialabym gdzies tam rodzic. Ninaad- wiesz my wszyscey wiedzielismy, ze jest zle... ale jak ktos nie chce pomocy albo wykorzystuje ja i nic sie nie zmienia? do tego doszedl nalóg i slabosc charakteru, dlugi, zwolnienie. Mial wsparcie corki, zawiodl ja. Eh, bez sensu. Nie bede Wam marudzic, w koncu tu sie Dzieci Rodzą, nie? ![]() Ilona- przykro mi z powodu Babci Waszej. ![]() Do tego wszystkiego juz drugi raz ukradli nam benzyne z baku Pare dni temu nam za 100zl ukradli, a teraz znowu za jakies 30zl ![]() Nienawidze tego miasta czasami... Ja chce do domu, do mamy i do spokoju... Tym optymistycznym postem witam Was i ide poszorowac ten spalony garnek...
|
#4019 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o czarny mi się podobają ale też pomyślałam o lecie i stwierdziłam że nie Cytat:
|
||
|
|
|
#4020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i do tego mam mega rozstępy na całym brzuchu.Ja osobiście nie kupiłabym czarnego wózka. To wózek dla dziecka, nie dla mnie i mimo, że lubię czarny kolor nie pasuje mi do dziecięcego wózka.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

to wozek ktory kosztowal 600zl 

(bede uparcie powtarzac, ze to bajer bez kotrego mozna sie obejsc, bo jesli by to bylo takie potrzebne to mysle ze producenci wozkow kombinowali by zeby to wstawic, poza tym, zadna "spacerówka-parasolka" nie ma przekładanej raczki, a sprzedaja sie jak ciepłe bułeczki)

W sobotę pomyłam wszystkie w naszym mieszkaniu i nic 

ja już nie potrafie spać, wszystko mnie boli, niech to się już skończy
Na szczęście będzie miał w nim kilka godzin przerwy, ale i tak dupa blada ...

...
o tym "łamianiu" też czytałam...ale znalazlam tylko aż dwie takie opinie, ze niby ten wozek sie łamie w dodatku na jednym forum...
spałam może w sumie ze 2-3 godziny, ale generalnie to się wierciłam z boku na bok i sapałam
przykro..
Pare dni temu nam za 100zl ukradli, a teraz znowu za jakies 30zl