Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 09:00   #4021
enis84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja nie jestem i do tego mam mega rozstępy na całym brzuchu.
ja na brzuchu jeszcze nie mam ale na udach, posladkach i piersiach, koszmar
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:01   #4022
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

mi tez ostatnio czesto twardnieje brzuch echhh... dzis mnie tak zlapalao ze ledwo szlam po chwili przeszlo...
w pt mam wizyte to powiem ginowi, ja chce do 38 tyg dotrwac i potem koniec wynajmu
mi twardnieje od jakichś 3 tygodni i co nic się nie dzieje no poza tym ,że zaczyna byc to bolesne i jakieś niezidentyfikowane bóle w okolicy pleców dochodzą

aaaa...to dzisiaj ta pełnia to ja się muszę porządnie dzsiaj za...tż wziąć no i z mniej przyjemnych to jakieś sprzątanie no cóż trudno, poświęcę się

Dzisiaj się dowiedziałam, że w szpitalu w którym chcę rodzić opłata za poród rodzinny wynosi 600zl ale razem z położną, a w innym 200zł więc wybieram tańszą opcję zwłaszcza, że też jest oddział neonatologii, bliżej a znieczulenia nie ma w obu chociaż jeden z nich to duży szpital wojewódzki, co za zacofanie

Zuziczka współczuję, też myślę, ze w twoim stanie powinnaś darować sobie taką podróż i silne emocje, rodzina na pewno by zrozumiała. Ale to tylko twoja decyzja...

Ilona oj...to też niefajnie, jeszcze ta promotorka, no co za człowiek przecież wie że ty masz teraz ważniejsze rzeczy na głowie

Bordowa a ty już nie będziesz mieć sprawdzanego ułożenia? bo jakby moja gin dała mi skierowanie w tym czasie co tobie to bym miała niepotrzebną cesarkę bo mała fikła parę dni później gdzie nie było już na to szans. Ale w szpitalu pewnie jeszcze sprawdzają

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:27   #4023
bordowa
Wtajemniczenie

mszu Ale kto powiedział, że ja w pełnię wierzę? Moja mama panikuję to się z niej nabijam, nie wierzę, żeby to miało jakiś wpływ.

gabisun Ja myślę, że na pewno sprawdzą mi ułożenie przed porodem, ale ja ewidentnie czuję, jak jest ułożona i jestem na 99,99% pewna, że ma dupkę w dole
Stary 2010-08-24, 09:46   #4024
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

witam kobitki

przepraszam, że nie cytuje kazdej wypowiedzi, ale coś mi wizaż nawala...

Mpik - gratuluje serdecznie i po cichu zazdroszcze, że masz już maleństwo przy sobie

wszystkie wklejane brzuszki śliczne i same laseczki tu widze aż miło popatrzeć

Jaga - gratuluje i trzymam mocno kciuki za maleństwo

czarny wózek - hmmm... kocham czarny kolor, ale jakoś nie za bardzo widzę wózeczek w takim kolorze...

Majka - ooo fajne staniczki, ja dziś muszę babeczki w SR pomolestować to może i dla mnie coś znajdą

a w ogóle to idę dziś do gina i poproszę o coś na uspokojenie.... zrobiłam się taka nerwowa, że sama siebie nie poznaję... nie mogę usiedzieć pół godziny na jednym miejscu bo jakiś nerw po mnie chodzi... zasnąć to w ogóle koszmar... śpię po 4 godz na dobę i koniec....
Juz nawet TZ zauważył, że mam dość.... i że chyba chciałabym już urodzić....
nie wiem jak wytrwam jeszcze tych kilka tygodni...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:46   #4025
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Nie wiem ile pieluch wziąć tetrowych - mówisz, że 10 sztuk?

w jedną od razu owinęłi mi młodego po porodzie, dopiero potem został ubrany, potem kapiel i zesżła druga, do rożka wsadząłam ,jakby ulał, a ulewał każdy, do odbekania też sżło, a jak odbije i się uleje, to śmierdzi i zesżło mi włąśnie z 10 tetrówek zawsze.

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
tak się własnie dziewczyny zastanawiam nad tą wagą naszych maluszków bo czesto się mówi że na USG dużo wiecej waży a w rzeczywistosci rodzi się dużo lżejsze, a słyszałyscie żeby było na odwrót ?? żeby po urodzeniu było cięższe niż wg USG ??
Znam-moja przyjaciółka, Franek na usg przed samym porodem miał 3700g, urodził się z wagą 4680g i 62cm jaką minę miała przyjaciółka, to bezcenne,a co lepsze, urodziła go w pół godzinki i ani nie pękła, ani jej nie nacięli

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja mam liste z Ujastka co tzreba wziasc, dostalam w szpitalu od poloznych wiec jezeli ktoras chce to moge podeslac, u nas niewiele trzeba zabrac ze soba.
ja też bym prosiła!!!!!
Jak ja byłam na dokłądnie tym samym etapie ciazy, co Ty teraz, to już tuliłam moją starszą dwójkę

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dowiedzialam sie wlasnie, ze moj wujek sie powiesil i moja chrzestna go znalazla...
Tak najlatwiej- jak sa problemy to odejsc i niech sie inni martwia!
W sumie to jestem wkurzona, ze cos takiego zrobil!
okropnie zal mi cioci i dzieciakow, mojej kuzynki ukochanej..
Współczuję

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

ja też dostałam dziś złe wieści BABCIA TZ UMARŁA W nocy . Zbieramy się do rodziców na pogrzeb jeszcze nie wiem kiedy ale pewnie w czwartek albo w piątek
Współczuję

Cytat:
a tak wogóle dziewczyny to co myślicie o czarnym wózku, mnie sie podobają a mój Tż jest zachwycony, ale nie wiem czy spacerówka na wiosne i lato koloru czarnego to dobry pomysł, co sądzicie o czerni ??
my mamy czarny wózek po młodym, mąz kupił w komisie używany,wiec wyboru koloru nie było, gondola jest czarna i spacerówka też, kolor jest praktyczny,aczkowiek mi wyblakł przez dwa lata użytkowania. Ja w ogóle czerń lubię, marzył mi sie zcerwony wózek, ale , jak pisąłam, maż wziął to, co było i jesteśmy bardzo zadowoleni
Stary 2010-08-24, 09:51   #4026
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość

Znam-moja przyjaciółka, Franek na usg przed samym porodem miał 3700g, urodził się z wagą 4680g i 62cm jaką minę miała przyjaciółka, to bezcenne,a co lepsze, urodziła go w pół godzinki i ani nie pękła, ani jej nie nacięli

my mamy czarny wózek po młodym, mąz kupił w komisie używany,wiec wyboru koloru nie było, gondola jest czarna i spacerówka też, kolor jest praktyczny,aczkowiek mi wyblakł przez dwa lata użytkowania. Ja w ogóle czerń lubię, marzył mi sie zcerwony wózek, ale , jak pisąłam, maż wziął to, co było i jesteśmy bardzo zadowoleni
o jejku, ja też chyba będę mieć Franka bo imię to u mnie druga niezdecydowana sprawa mam andzieje że mój nie bedzie taki duży
bo narazie wg ostatniego USG jest z wagą powyżej sredniej

mutsy transporter własnie chciałam miec czarny, on ładnie wygląda bo stelaż jest jasny , wiec wygląda elegancko
mnie się zawsze podobały czarne wózki

no ale jak pisała mszu, kolor to kwestia gustu wiec każdemu podoba się inny i nie ma co pytać na wątku

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-08-24 o 09:52
Stary 2010-08-24, 09:56   #4027
elenka1
Rozeznanie

mszu no to chyba mnie namówiłaś na piankowe koła pogadam z TZ chociaz w sumie jak sie uprę to będzie po mojemu, a co do pełni i działania księżyca też mnie to bawi

klarissa juz nie wrzucaj tych zdjęc bo mnie dołujesz oczywiście pięknie jak zawsze, figura marzenie...

gabisun te oplaty sa masakryczne.. u mnie poród rodzinny 350 i polozna 400 super nie???

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 09:56   #4028
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Dowiedzialam sie wlasnie, ze moj wujek sie powiesil i moja chrzestna go znalazla...
Tak najlatwiej- jak sa problemy to odejsc i niech sie inni martwia!
Współczuję. I przy okazji wydaje mi sie, ze to wcale może nie byc łatwa decyzja takie samobójstwo. Wiadomo, ze człowiek, który to planuje ma już najczęściej coś z psychiką, bo wyobrażacie sobie tak świadomie wziąć sznurek, pasek, cokolwiek i iść się powiesić? To jak dla mnie dość odważne, niewyobrażalne. No ale fakt jest faktem, on kończy ze sobą a rodzina nie dość, ze zostaje z dotychczasowymi problemami to ma kolejny w postaci straty bliskiej osoby...

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
ja też dostałam dziś złe wieści BABCIA TZ UMARŁA W nocy
Również współczuję.
A ta promotorka to już by sie mogła nie czepiać!

Cytat:
a tak wogóle dziewczyny to co myślicie o czarnym wózku, mnie sie podobają a mój Tż jest zachwycony, ale nie wiem czy spacerówka na wiosne i lato koloru czarnego to dobry pomysł, co sądzicie o czerni ??
Na wózek to mi sie czarny kolor nie podoba, chyba ze mieszany na pół z innym kolorem, to jeszcze ok. A latem bałabym sie czy nie wyblaknie, bo materiały są różne.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:58   #4029
fem
Raczkowanie

cześć dziewczynki
nie mam ochoty za bardzo pisać, bo tak naprawdę musiałabym tylko narzekać... a staram się jak namniej marudzić...

bordowa nastraszyłaś mnie ta pełnią... i nie mogłam pół nocy spać...

Zuzi... Ilona... wpółczuję...

Jaga gratuluję

jedziemy dzisiaj z mężem na usg i zobaczymy co słychać u Lidki i czy nadal nią jest... hehe...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:09   #4030
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
widze, ze ta przekładana raczka nie daje spokoju
jeszcze dopatrzyłam sie jednego minusu quinnyego (jak dla mnie), spacerówka, jest kubełkowa, wiec nie ma mozliwosci rozłożenia jej oparcia do pozycji poziomej, jak np dziecko zasnie. Zaznaczam, jednak , ze podobno sa dzieci kotrym to nie przeszkadza
Oj już sram na tą przekładaną rączkę.Jak nie będzie to nie będzie

A co do spacerówek kubełkowych,to podobno lekarze są negatywnie to nich nastawieni,właśnie przez to,że nie można rozłożyć spacerówki do pozycji leżącej i potem mogą być jakieś problemy w budowie

Cytat:
Wrzucam mój brzucho - mimo, że jest postęp na wadze oraz w obwodzie to optycznie mam wrażenie, że on wcale nie rośnie...?
Zgrabnie,brzuch jest chyba taki jak trzeba,ja też tyję a brzuch od kilku tygodni mierzęi ciągle mam 104 cm...

Cytat:
o nasze dzieciaczki całą zimę przejezdzą w gondolkach wiec nie wiem czy jak bedzie miało 5 miesiecy nie bedzie mu ciasno, bo do tego dojdzie kombinezon jakis spiworek, kocyk
Wiesz co,to ,żeby dziecko urodzone we wrześniu czy październiku przejeździło całą zimę w gondoli jest raczej niemożliwe.Gondola wystarczy Ci na jakieś 4-5 miesięcy maks.Kuzyn urodził się malutki,wózek ma z mega gondolą,teraz ma 3,5 miesiąca i jeszcze maks z miesiąć pojeździ,a potem spacerówka.Wiadomo przecież,że nie wsadzisz dziecka na styk,bo będzie niewygodnie,więc ja np szukam wózka ,w którym spacerówka będzie miała ciepły pokrowiec na nóżki,bo pewnie około lutego trzeba będzie sie już na spacerówkę przerzucić

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
całe popołudnie łapały mnie skurcze, na szczęście takie krótkie i nieregularne. Potem sobie przypomniałam, że nie wzięłam po obiedzie Nospy i magnezu, mam nadzieję, że to od tego.
Hm,nie wiem jak tam się umówiłaś ze swoją giną,ale moja np powiedziała,że jak będą mnie łapać skurcze to,żeby już nie brać nospy,bo to za późno,macica też w jakiś sposób musi się przygotować do porodu,skracać itd,a nospa tylko to hamuje,więc ja już nie biorę

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
witam,
widzę, że nie tylko ja nie spałam dziś w nocy - jestem wykończona spałam może w sumie ze 2-3 godziny, ale generalnie to się wierciłam z boku na bok i sapałam jak wstałam rano to wyglądałam jak zombie
Witam w klubie,ja tak mam co noc

Cytat:
sama juz nie wiem ona chyba jestm tu naszym mistrzem niezdecydowania!
Hah,no co prawda to prawda,niezdecydowana to ja jestem

W moim osobistym castingu biorą udział:
-Espiro Enzo Evo
-Mutsy Transporter
-Coneco Toledo lub V3 Mustang
-Mikado Boston

i na razie chyba tyle

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:21   #4031
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

W moim osobistym castingu biorą udział:
-Espiro Enzo Evo
-Mutsy Transporter
-Coneco Toledo lub V3 Mustang
-Mikado Boston

i na razie chyba tyle
nie wiem czy je oglądac bo szczerze to nie widziałam chyba ich wszystkich, a może widziałam tyle że nie pamietam nazw boje się że któryś mi się spodoba i znowu bede bardziej niezdecydowana

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

najbardziej podoba mi się z tych wszystkich mutsy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 10:34   #4032
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

najbardziej podoba mi się z tych wszystkich mutsy
Wizualnie mi też,jest najładniejszy

Tż już się wkurza,powiedział,że któregoś dnia po prostu przyjedzie do domu z wózkiem i tyle...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:36   #4033
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

enis84, kasienka bez cykania! mutsy i już!
nie ma co dłuzej dumac, bo i tak nic nie wydumacie

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-24, 10:38   #4034
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie mojej ostatniej brzuszkowej sesji W życiu bym nie powiedziała, że jestem do Lipnickiej podobna A co do obcasów - tylko na sesję były, ja chodzę już od dawna w płaskich.

Ninaad, miłego leniuchowania

Mszu, fotki pstrykane zwykłym idiotem, mój brat ma trzęsące się rączki i stąd nieostre kadry Cieszę się, ze się ogólnie podoba A co do pełni, to tu cię zdziwię - to nie są horoskopy czy jakieś zabobony. Księżyc ma ogromny wpływ na nasz organizm (wystarczy spojrzeć, że dzięki jego sile mamy przypływy i odpływy, w takim razie jak silnie musi działać na ludzi - to zostało naukowo zbadane i potwierdzone). I są osoby, które są bardziej wrażliwe na ten wpływ. Takie osoby gorzej śpią podczas pełni (to ja, niestety ) i własnie ta pełnia może wywołać w razie ciąży szybszy poród. Uwierz, daleka jestem od zabobonów.

Kretencjo, dziękuję bardzo

Gabisun, to co, ścigamy się? Oby czop był zapowiedzią rychłego i ekspresowego porodu!

Kasienko, to co z tą wizytą u gina? Umówiłaś się?

Aaaannnnnaaaa, bardzo fajny artykuł o tym karmieniu - bez przesady, taki ludzki. Mam zamiar własnie tak postępować!

Bordowa, nie mam pojęcia, co trzeba wziąć do naszego szpitala dla malucha Nie interesowałam się tym bo jak wiesz, nie chciałam tam rodzić i cieszę się, ze nie będę. Kochana, wytrzymaj jeszcze do tego 6 września A ja wyparzam dziś laktator i biorę do szpitala.

Martucha, pierwszy tytuł podoba mi się bardziej I nie dziwię ci się, ze tak na teściową zareagowałaś - ja w ogóle pewnie bym się do niej nie odzywała, jak nie chce gadać to niech nie gada A dziecka do innego pomieszczenia nie zabiera!

Jaga, gratulacje Twoje aniołki będą na pewno strzegły tego dzidziusia, wszystko musi być dobrze

Ycnan, te przepowiadające to podejrzanie wyglądają Już niedługo...

Abz, chodziło o festiwal w Grucznie Ale nie pojechaliśmy i jakoś nie żałuję... Może za rok. A co do zdjęć, to móuj akurat lubi nasze sesje i nie ma z nimi problemu, dlatego taki szczęśliwy

Cellaris, dobrze, ze u neurologa wszystko ok A termin już ustalony czy jeszcze jedna wizyta będzie?

Naked, wspaniałe wiadomości po wizycie u lekarza Ale mały jest olbrzymek!

Majka, powodzenia w walce z sutkami!

Anilkadro, widzę, ze ty już na maksa wywołujesz małą - powodzenia!

Zuziczko, przykro mi z powodu wujka... Ale tez zawsze jestem wściekła na takie rozwiązania. Moja kuzynka kilka lat temu skoczyła z 11 piętra po kłótni z matką. Dziewczyna miała 17 lat. Wyobraź sobie teraz jej rodzinę, jaka jest poraniona. A ja ciągle myślałam - głupia smarkula!Tak rodzinę zniszczyć i życie sobie odebrać.

Klarissa, śliczny i zgrabny brzuszek! I bez rozstępów.. (chyba tylko ja na wątku mam takie szramy na biodrach ).

Ilonko, ta twoja promotorka jest po prostu walnięta Koniec tematu. Współczuję z powodu babci.

Misqa, wytrzymasz... Pij meliskę, mi pomaga

Fem, miłego podglądania małej

Rozaliontka, wybacz, ale nie dopiszę ci Marii do listy, bo zostałaś z niej usunięta dawno temu. Nie udzielasz się, nawet nie zauważyłaś usunięcia z listy i po takim czasie z jednym postem wyskakujesz, żeby ci dopisać drugie imię na listę. Jak chcesz uczestniczyć w wątku, to zapraszamy do wypowiadania się, a nie tylko pisania jednego posta raz na 3 miesiące.

Dziewczyny, ja sobie tak dziś myślałam, ze znanie daty i godziny porodu wcale nie jest fajne Człowiek tylko chodzi i się denerwuje. Ja dziś normalnie umieram ze strachu! Aż mnie brzuch boli.
Jeszcze w nocy zrobiłam przez telefon awanturę policjantowi Bo pod naszym blokiem często koczują w nocy pijaczki i drą za przeproszeniem ryje jak głupi. Dzwoniliśmy z męzem na policję, bo stwierdziliśmy, ze jak zobaczą dużą ilosć zgłoszeń, to w końcu będą patrolować to miejsce. ale nic, byliśmy ciągle budzeni po 3 razy w nocy przed tych pajaców! więc jak wczoraj o 1 w nocy mnie obudzili, to zadzwoniłam na policję i opieprzyłam policjanta, że nie ma żadnych p[atroli na naszym osiedlu, ze to jest skandal itd. Że jestem w ciąży i mam dość męczenia się nocami, bo mi się drą pod blokiem, a policja chowa się w autach. Pan mi pogratulował ciąży i obiecał przysyłać częściej patrole, coby te dwa sotatnie dni jakoś mi miło minęły Normalnie padłam. A co jak wrócę z dzieckiem do domu - też będą się drzeć? Masakra, noc miałam świetną

Muszę wysterylizować laktator i smoczek, uprasować niedrapki, wykąpać się i ogolić, pomalować paznokcie u nóg i nie umrzeć ze strachu Ja ciagle nie wierzę, ze ten mały ufok ruszający się w moim brzuchu jutro już będzie z nami...

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-08-24 o 10:42
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:41   #4035
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Wizualnie mi też,jest najładniejszy

Tż już się wkurza,powiedział,że któregoś dnia po prostu przyjedzie do domu z wózkiem i tyle...
hehe, no to mój tez się wkurza, zawsze jak przychodzi weekend to pyta się mnie jakie dzisiaj idziemy wózki oglądać
on od samego początku jest zdecydowany na mutsy transporter a ja ciągle wydziwiam, nie wiem tylko po co bo też najbardziej mi się wizualnie podoba, ale jeszcze jak głupia szukam czegoś bo może coś mi się bardziej spodoba, bedzie miec wiecej funckji i tak się nie potrzebnie denerwuje

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
enis84, kasienka bez cykania! mutsy i już!
nie ma co dłuzej dumac, bo i tak nic nie wydumacie
no własnie, musisz nas mszu postawić do pionu

Pomidorko ale Ci zazdroszcze że już jutro będziesz miała Tymka przy sobie

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-08-24 o 10:45
Stary 2010-08-24, 10:47   #4036
bordowa
Wtajemniczenie

kasienka1701 Ja się wcale z lekarzem nie umawiałam właśnie ... Bo leki przepisał mi lekarz w szpitalu a moja lekarka nawet nie zapytała, czy mi coś dali W poniedziałek (jeśli dotrwam ) mam wizytę to zapytam czy mam brać jeszcze czy nie, bo nie chcę odstawiać na własną rękę.

Pomidora A ja akurat chciałam pisać do Ciebie smska I życzyć powodzenia Dawaj znać jak się czujesz Ty i Tymek
Mam nadzieję, że dotrwam do poniedziałku to mi pani G. powie, co mam dla malucha zabrać, bo nie mam pojęcia czego u nas wymagają.
Stary 2010-08-24, 10:50   #4037
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Dziewczyny tak mnie strasznie boli kręgosłup, że chyba się popłaczę. Nie wiem co się stało, w nocy też mnie bolał, nawet tż się poświęcił i kilka razy masował... Czuję się jakby mnie ktoś skopał po plecach albo pałą przyłożył i to nie ważne czy stoję, leżę, siedzę, chodzę po prostu on mnie nawet nie boli, on mnie napierda... la...

Cytat:
no ... niestety potwierdzam własnie skonczyłam myć okna w calym mieszkaniu i co? i pstro! ... jedyny plus tego ze jak myłam to młoda spała a teraz znowu sie prezy i rozpycha
Ja dzisiaj zobaczyłam, że mam tak strasznie brudne firanki, że szok... ale nie wiem czy je będę prać... chyba se po prostu kupię nowe a co się będę i tak miałam to zrobić już z 2 lata temu. Nawet tż się zgodził, zresztą on się ostatnio na wszystko zgadza - kupił mi żelazko, zgodził się na kupno drukarki, ostatnio zamówiłam z bon-prixa 2 sweterki i bluzeczkę i też powiedział ok... Kurde! Może on coś ma na sumieniu?!

Cytat:
uhuhu... jaka bielizna! zarąbista!!!!!
tez taka chce taki rozmiar cyckow!

a brzuch jak brzuch, ładny bo bez rozstępow.... i oczywiscie rosnie
Bielizna to majtki z reala za 6,99 i stanik z wyprzedaży w Cubusie za 12 zł A piersi to miałam imponujące zanim się brzuch pojawił bo właśnie najpierw mi biust urósł i było wrażenie takich wielkich balonów, teraz przez ten wielki brzucho balony jakby trochę mniejsze A rozstępów rzeczywiście nie mam - moja mama i babcia też nie miały (mama 3 dzieci, babcia 4 dzieci). W sumie nic specjalnego nie robiłam, smarowałam się zwykłym kremem nivea...

Cytat:
Klarissa, slicznie wyglądasz brzusio piękny
Wy wszytskie dziewczyny jesteście takie zgrabniutkie i bez rozstępów ??
Dziękuję kochana Miło słyszeć od kogoś komplement, szczególnie gdy człowiek czuje się bardziej jak hipopotam i słowo "zgrabny" wydaje mi się, że nie do mnie...

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Klarissa - super brzuszek, powiem Ci, że podobny do mojego i tylko tak Ci się zdaje, że nie rośnie
W obwodzie na pewno ma więcej bo go mierzyłam, ale tak jak patrzę na fotki to wydaje mi się, że mało co... Nawet tż stwierdził, że coś nam ten brzucho nie rośnie...

martynka81, elenka1, kasienka1701 dziękuję wam za komplementy

Cytat:
Dzieki Dziewczyny,
nie wiem kiedy ten pogrzeb bedzie, bo to i prokurator przyjechal i sekcja musi byc. W sumie to nie chce jechac, ale powinnam mimo wszystko. Tylko boje sie skurczy, za cholere nie chcialabym gdzies tam rodzic.
Może lepiej nie ryzykować? Rozumiem, że chcesz tam być, ale umarłemu wszystko jedno, a rodzina na pewno ma wsparcie też w innych osobach...

Cytat:
Do tego wszystkiego juz drugi raz ukradli nam benzyne z baku

Nie wiedziałam w ogóle, że się da...

Raz jak pojechaliśmy do mojej mamy na święta do mojego rodzinnego miasta to mi tablice rejestracyjne ukradli... i jeszcze mi wtedy na Policji nie chcieli przyjąć zgłoszenia bo mi wmawiali, że sama zgubiłam. Taaa jasne - pod blokiem auto stało i nagle tablice zgubiłam

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
aaaa...to dzisiaj ta pełnia to ja się muszę porządnie dzsiaj za...tż wziąć no i z mniej przyjemnych to jakieś sprzątanie no cóż trudno, poświęcę się
Poświęcaj się na oba sposoby

Cytat:
Dzisiaj się dowiedziałam, że w szpitalu w którym chcę rodzić opłata za poród rodzinny wynosi 600zl ale razem z położną, a w innym 200zł więc wybieram tańszą opcję zwłaszcza, że też jest oddział neonatologii, bliżej a znieczulenia nie ma w obu chociaż jeden z nich to duży szpital wojewódzki, co za zacofanie
Powariowali chyba z tymi opłatami... W jednym szpitalu co chciałam rodzić sobie 650zł wołali + ewentualnie za pokój 2 osobowy jakieś 150 zł... wariactwo jakieś. Ja się wybieram rodzić za friko, ewentualnie za 500 zł w wodzie jeśli będę mogła. Nie zamierzam nikomu płacić za to, żebym ja se mogła pocierpieć w towarzystwie męża

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
w jedną od razu owinęłi mi młodego po porodzie, dopiero potem został ubrany, potem kapiel i zesżła druga, do rożka wsadząłam ,jakby ulał, a ulewał każdy, do odbekania też sżło, a jak odbije i się uleje, to śmierdzi i zesżło mi włąśnie z 10 tetrówek zawsze.
To wezmę 10 sztuk. Dzięki za info

Cytat:
Wiesz co my kupowaliśmy nowy a też wzięliśmy zielony z takim ciemno-popielatym, prawie czarnym... mojemu tż-towi się taki podobał ale teraz się zastanawiam czy nie będzie jak piszesz - to znaczy czy nie wyblaknie...
Stary 2010-08-24, 10:51   #4038
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

gabisun te oplaty sa masakryczne.. u mnie poród rodzinny 350 i polozna 400 super nie???
no masakra najśmieszniejsze jest to że wszędzie trąbią, że takie opłaty szpitale pobierają nielegalnie a i tak trzeba płacić

Pomi ale chyba pazurków nie wolno malowac, zwłaszcza przy cc a ty miałaś dzisiaj wizytę? czy jutro mają sprawdzać ułożenie? ehhh..już i tak cię nie dogonię ja też nie spię w pełnię ,taki ze mnie wilkołak

Klarissa a ten twój brzuszek to nie jest tak trochę niżej

Stary 2010-08-24, 10:53   #4039
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
hehe, no to mój tez się wkurza, zawsze jak przychodzi weekend to pyta się mnie jakie dzisiaj idziemy wózki oglądać
(...)
no własnie, musisz nas mszu postawić do pionu
Widze ze musze!
Jakbym Was jeszcze miała blizej to za reke zaprowadzilabym Was do sklepu i nie wyszyblysmy poki byscie go nie kupily

Mój mąż tez sie wkurzał, ze jak to mozliwe ze ogladam te wozki juz od zimy i nadal nie wiem co chce!

W koncu zabrał mnie do sklepu mowi "wybieraj! bez wozka nie wychodzimy". I wyobrazcie sobie ze wtedy co kupilam mutsego to jechalam z nastawieniem ze wezme xlandera XA, no ale jak facet wyliczył mi całosciwoy koszt to wszylo 2340zł... wiec dla swietego spokoju zapytalam (bedac pewna ze mutsy wyjdzie duzo drozej) a ile mutsy... "no przy mutsym to zamkniemy sie w 2 tysiącach" wiec wybor nagle stał sie dla mnie prosty

Dobrze, ze faceci sa obok nas!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 11:00   #4040
Pomidora
Zakorzenienie

Gabisun, w niektórych szpitalach wolno, a ja na taki jasny maluje stopki (rąk nie maluję), to może nie każą mi zmywać a jak każą, to chociaż będę miała pedicure dokładnie zrobiony. a do szpitala jadę dziś tak koło 16, tam pewnie jeszcze raz zbadają i wtedy dowiem się już wszystkiego, co i jak.

Klarissa, a bolą plecy falami czy ciągle? Może maleństwo uciska?

Bordowa, a ty masz już neta? Bo nie wiem, komu jutro pisać jakby co i kto informację przekaże. Bo mam numer twój i Niki, ale Nika zajęta to nie będę jej głowy zawracać...

28.09.2014

Stary 2010-08-24, 11:01   #4041
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Klarisso - jak Ty pięknie w ciązy wyglądassz normalnie starsznie Ci pasuje

co do czarnego wózka, my kupimluiśmy już używany i to też ma cznaczenie, bo ja uzywatkowąłam go dwa lata, pół roku moje koleznaka, wczesniej ktoś dwa lata, nie ejst źle w każdym razie grunt, że wózek jest bardzo wygodny dla dziecka

Pomi - spokojnie, to już ostatek, już, jużTymka tulić będziesz, nie zawracaj sobie głowy piijaczkami,tlyko korzystaj,z e jesteś jescze w dwupaku i najedz się
Stary 2010-08-24, 11:04   #4042
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
kasienka1701 Ja się wcale z lekarzem nie umawiałam właśnie ... Bo leki przepisał mi lekarz w szpitalu a moja lekarka nawet nie zapytała, czy mi coś dali W poniedziałek (jeśli dotrwam ) mam wizytę to zapytam czy mam brać jeszcze czy nie, bo nie chcę odstawiać na własną rękę.

Pomidora A ja akurat chciałam pisać do Ciebie smska I życzyć powodzenia Dawaj znać jak się czujesz Ty i Tymek
Mam nadzieję, że dotrwam do poniedziałku to mi pani G. powie, co mam dla malucha zabrać, bo nie mam pojęcia czego u nas wymagają.
ja odstawiłam magnez parę dni temu, żeby mi nie zakłócał skurczy ale ja bralam go tylko z powodu skurczu łydek. Z tego co wiem to przy donoszonej ciąży to lekarze każą odstawić wszystkie leki zapobiegające skurczom, bo wiadomo macica musi potrenować, ale ty masz mieć cc to chyba u ciebie bez znaczenia myslę, że nospa i magnez to nie jest na tyle poważny lek żeby nie móc go odstawić, ale zrobisz jak będziesz uważać może akurat nie dotrwasz do poniedziałku

Klarissa u mnie było tak samo, najpierw piersi potem długo nic potem brzuch balam sie że na uczelni zaczną mnie podejrzewać o silikon kurde jakoś za to sprzątanie się nie mogę zabrać taki leniwiec ze mnie

Stary 2010-08-24, 11:07   #4043
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Dziewczyny tak mnie strasznie boli kręgosłup, że chyba się popłaczę....
biedna Klarissa.... moze wez sobie łyknij paracetamol... choc watpie ze pomoze...

Cytat:
Ja dzisiaj zobaczyłam, że mam tak strasznie brudne firanki, że szok... ale nie wiem czy je będę prać... chyba se po prostu kupię nowe
moj tez ostatnio jakos uległy jest tylko czasem mowi, "pamietaj ze we wrzesniu moze miec duzo niespodziewanych wydatkow"

Cytat:
Bielizna to majtki z reala za 6,99 i stanik z wyprzedaży w Cubusie za 12 zł
Stanik mi sie bardzo podoba, lubie takie przeswitujące a majtki wygladaja jak od kompletu
zazdroszcze genow, u mnie babka ani matka nie mialy,ale ja moze odziedziczylam skore po rodzinie ojca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 11:07   #4044
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Elenka- u nas porod rodzinny jest za darmo za to nie ma zzo (z tego co wiem) Koszt wlasnej poloznej w Poznaniu to przynajmniej 500zl.

Pomi-bedzie dobrze Dobrze, ze masz zorganizowany dzien, to za duzo nie bedziesz rozmyslac. W sumie cudnie, ze po 9msc znasz date i godzine keidy Twoj Maly Mezczyzna pojawi sie po jasnej stronie mocy.
Trzymam kciuki za Was, ony wszystko przebieglo pomyslnie!

Rozmawiacie o tych wozkach, to postanowilam wam namieszac i wklejam fotki moich bryk (czy raczej Alka). Jeden to Bebe Confort drugi Driver Inplast (gondolka) Do obu mam spacerowki.
Jest tez kilka fotek kacika mego synka, choc ciagle latam z lozkiem i fotelem i zamieniam miejscami. Jakos nie moge sie zdecydowac.
Stary 2010-08-24, 11:07   #4045
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
A taką herbatę z liści malin to gdzie można kupić?
Trochę się naszukałam po aptekach i nie było w żadnej. W końcu znalazłam w sklepie zielarskim.

Cytat:
Mi osobiście zdecydowanie się nie podobają czarne (zresztą inne- ciemnie też nie)
My wybraliśmy bardziej radosny kolor, ale to indywidualna decyzja.
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:07   #4046
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny tak mnie strasznie boli kręgosłup, że chyba się popłaczę. Nie wiem co się stało, w nocy też mnie bolał, nawet tż się poświęcił i kilka razy masował... Czuję się jakby mnie ktoś skopał po plecach albo pałą przyłożył i to nie ważne czy stoję, leżę, siedzę, chodzę po prostu on mnie nawet nie boli, on mnie napierda... la...

Dziękuję kochana Miło słyszeć od kogoś komplement, szczególnie gdy człowiek czuje się bardziej jak hipopotam i słowo "zgrabny" wydaje mi się, że nie do mnie...
naprawde ślicznie wyglądasz, sama bym tak chciała wyglądać

a co do kręgosłupa, to ja miałam ostatnio dwie podobne sytuacje, strasznie zaczęły mnie boleć plecy a po chwili do tego doszedł ból pod piersiami, nie mogłam wręcz oddychać, przez to zachciało mi się wymiotować i dopiero jak zwymiotowałam i się wypróżniłam od dołu to mi przeszło, ból był nie do zniesienia, Tż masował ale nic nie pomagało, ten drugi raz jak mi sie stało to tylko bolały mnie plecy i pod piersiami i wtedy masaże pomogły ale oddech też było ciężko złapać
czytałam że macica ogólnie uciska na przepone i ma się problemy z oddychaniem, ale żeby aż tak
Stary 2010-08-24, 11:08   #4047
angelikaw
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Bordowa, Kalex - widzę, że nie tylko ja miałam dziś bezsenną noc Wieczorem wystarczyło przytulić się do poduszki, ale po pierwszym wstaniu do WC (było ich chyba 5 lub 6) długo nie mogłam zasnąć.. gdy już się to udało budziły mnie: pęcherz, ból biodra i drętwienie nogi, mucha , głodna kotka, pielgrzymka (a raczej potworne wycie jakiejś baby - czyt. śpiew - i to przez megafon), potem 2 razy budzik w telefonach... wrrrrrr

Klarissa - śliczny brzuszek

Zuziczka, IlonaN2 - wyrazy współczucia

Gdy czytam o Waszych dylematach związanych z zakupem wózka cieszę się, że my mamy to już za sobą.
U nas od początku była opcja koła pompowane, bo te zdecydowanie lepiej prowadzi się po terenach leśnych, nieutwardzonych drogach, po wszelkich wertepach.

A czarny wózek - nie podoba mi się... Taki smutny... Chociaż w krajach skandynawskich to podobno najczęściej wybierany kolor
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 11:09   #4048
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Gabisun, w niektórych szpitalach wolno, a ja na taki jasny maluje stopki (rąk nie maluję), to może nie każą mi zmywać a jak każą, to chociaż będę miała pedicure dokładnie zrobiony. a do szpitala jadę dziś tak koło 16, tam pewnie jeszcze raz zbadają i wtedy dowiem się już wszystkiego, co i jak.

Klarissa, a bolą plecy falami czy ciągle? Może maleństwo uciska?

Bordowa, a ty masz już neta? Bo nie wiem, komu jutro pisać jakby co i kto informację przekaże. Bo mam numer twój i Niki, ale Nika zajęta to nie będę jej głowy zawracać...
ja mogę informować zaraz podam numer jakby co
Ja bym nie malowała dla własnego bezpieczeństwa, przy cc chodzi zwłaszcza o nogi, bo są bezwładne i przy jakimś niedokrwieniu to sinieją właśnie paznokcie u stóp

Stary 2010-08-24, 11:12   #4049
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ja mogę informować zaraz podam numer jakby co
Ja bym nie malowała dla własnego bezpieczeństwa, przy cc chodzi zwłaszcza o nogi, bo są bezwładne i przy jakimś niedokrwieniu to sinieją właśnie paznokcie u stóp
może rzeczywiście nie pomaluję tylko zrobię pedicure Zobaczę jeszcze. Dawaj numer, zaraz ci się zamelduję

Angelikaw, u mnie podobnie - cieszę się, ze wózek już dawno stoi A ponieważ używany byl, to już wyprany, odprasowany i czekający na małego lokatora

28.09.2014

Stary 2010-08-24, 11:12   #4050
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ja ciagle nie wierzę, ze ten mały ufok ruszający się w moim brzuchu jutro już będzie z nami...
o jejku.. to rzeczywiście już JUTRO
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości