|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() ![]() ![]() aaaa...to dzisiaj ta pełnia ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj się dowiedziałam, że w szpitalu w którym chcę rodzić opłata za poród rodzinny wynosi 600zl ![]() ![]() ![]() ![]() Zuziczka współczuję, też myślę, ze w twoim stanie powinnaś darować sobie taką podróż i silne emocje, rodzina na pewno by zrozumiała. Ale to tylko twoja decyzja... Ilona oj...to też niefajnie, jeszcze ta promotorka, no co za człowiek ![]() ![]() Bordowa a ty już nie będziesz mieć sprawdzanego ułożenia? bo jakby moja gin dała mi skierowanie w tym czasie co tobie to bym miała niepotrzebną cesarkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Wtajemniczenie
|
mszu Ale kto powiedział, że ja w pełnię wierzę?
![]() gabisun Ja myślę, że na pewno sprawdzą mi ułożenie przed porodem, ale ja ewidentnie czuję, jak jest ułożona i jestem na 99,99% pewna, że ma dupkę w dole ![]()
#4024 |
Zakorzenienie
|
witam kobitki
![]() przepraszam, że nie cytuje kazdej wypowiedzi, ale coś mi wizaż nawala... Mpik - gratuluje serdecznie i po cichu zazdroszcze, że masz już maleństwo przy sobie ![]() wszystkie wklejane brzuszki śliczne i same laseczki tu widze ![]() ![]() Jaga - gratuluje ![]() ![]() czarny wózek - hmmm... kocham czarny kolor, ale jakoś nie za bardzo widzę wózeczek w takim kolorze... Majka - ooo fajne staniczki, ja dziś muszę babeczki w SR pomolestować to może i dla mnie coś znajdą ![]() a w ogóle to idę dziś do gina i poproszę o coś na uspokojenie.... zrobiłam się taka nerwowa, że sama siebie nie poznaję... nie mogę usiedzieć pół godziny na jednym miejscu bo jakiś nerw po mnie chodzi... zasnąć to w ogóle koszmar... śpię po 4 godz na dobę i koniec.... Juz nawet TZ zauważył, że mam dość.... i że chyba chciałabym już urodzić.... nie wiem jak wytrwam jeszcze tych kilka tygodni...
#4025 | |||||
Raczkowanie
|
w jedną od razu owinęłi mi młodego po porodzie, dopiero potem został ubrany, potem kapiel i zesżła druga, do rożka wsadząłam ,jakby ulał, a ulewał każdy, do odbekania też sżło, a jak odbije i się uleje, to śmierdzi i zesżło mi włąśnie z 10 tetrówek zawsze. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak ja byłam na dokłądnie tym samym etapie ciazy, co Ty teraz, to już tuliłam moją starszą dwójkę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo narazie wg ostatniego USG jest z wagą powyżej sredniej ![]() mutsy transporter własnie chciałam miec czarny, on ładnie wygląda bo stelaż jest jasny , wiec wygląda elegancko mnie się zawsze podobały czarne wózki ![]() no ale jak pisała mszu, kolor to kwestia gustu wiec każdemu podoba się inny i nie ma co pytać na wątku ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-24 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Rozeznanie
|
mszu no to chyba mnie namówiłaś na piankowe koła
![]() ![]() klarissa juz nie wrzucaj tych zdjęc bo mnie dołujesz ![]() gabisun te oplaty sa masakryczne.. u mnie poród rodzinny 350 i polozna 400 super nie???
#4028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również współczuję. A ta promotorka to już by sie mogła nie czepiać! Na wózek to mi sie czarny kolor nie podoba, chyba ze mieszany na pół z innym kolorem, to jeszcze ok. A latem bałabym sie czy nie wyblaknie, bo materiały są różne.
![]() |
#4029 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
![]() nie mam ochoty za bardzo pisać, bo tak naprawdę musiałabym tylko narzekać... a staram się jak namniej marudzić... bordowa nastraszyłaś mnie ta pełnią... i nie mogłam pół nocy spać... Zuzi... Ilona... wpółczuję... ![]() Jaga gratuluję ![]() jedziemy dzisiaj z mężem na usg i zobaczymy co słychać u Lidki i czy nadal nią jest... hehe...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do spacerówek kubełkowych,to podobno lekarze są negatywnie to nich nastawieni,właśnie przez to,że nie można rozłożyć spacerówki do pozycji leżącej i potem mogą być jakieś problemy w budowie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hah,no co prawda to prawda,niezdecydowana to ja jestem ![]() W moim osobistym castingu biorą udział: -Espiro Enzo Evo -Mutsy Transporter -Coneco Toledo lub V3 Mustang -Mikado Boston i na razie chyba tyle ![]()
![]() |
#4031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- najbardziej podoba mi się z tych wszystkich mutsy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Zadomowienie
|
Wizualnie mi też,jest najładniejszy
![]() Tż już się wkurza,powiedział,że któregoś dnia po prostu przyjedzie do domu z wózkiem i tyle...
#4033 |
Zadomowienie
|
enis84, kasienka bez cykania!
![]() ![]() nie ma co dłuzej dumac, bo i tak nic nie wydumacie ![]() ![]()
#4034 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie mojej ostatniej brzuszkowej sesji ![]() ![]() Ninaad, miłego leniuchowania ![]() Mszu, fotki pstrykane zwykłym idiotem, mój brat ma trzęsące się rączki i stąd nieostre kadry ![]() ![]() ![]() ![]() Kretencjo, dziękuję bardzo ![]() Gabisun, to co, ścigamy się? ![]() Kasienko, to co z tą wizytą u gina? Umówiłaś się? Aaaannnnnaaaa, bardzo fajny artykuł o tym karmieniu - bez przesady, taki ludzki. Mam zamiar własnie tak postępować! Bordowa, nie mam pojęcia, co trzeba wziąć do naszego szpitala dla malucha ![]() ![]() Martucha, pierwszy tytuł podoba mi się bardziej ![]() ![]() Jaga, gratulacje ![]() ![]() Ycnan, te przepowiadające to podejrzanie wyglądają ![]() Abz, chodziło o festiwal w Grucznie ![]() ![]() Cellaris, dobrze, ze u neurologa wszystko ok ![]() Naked, wspaniałe wiadomości po wizycie u lekarza ![]() Majka, powodzenia w walce z sutkami! Anilkadro, widzę, ze ty już na maksa wywołujesz małą - powodzenia! Zuziczko, przykro mi z powodu wujka... Ale tez zawsze jestem wściekła na takie rozwiązania. Moja kuzynka kilka lat temu skoczyła z 11 piętra po kłótni z matką. Dziewczyna miała 17 lat. Wyobraź sobie teraz jej rodzinę, jaka jest poraniona. A ja ciągle myślałam - głupia smarkula! ![]() Klarissa, śliczny i zgrabny brzuszek! I bez rozstępów.. (chyba tylko ja na wątku mam takie szramy na biodrach ![]() Ilonko, ta twoja promotorka jest po prostu walnięta ![]() ![]() ![]() Misqa, wytrzymasz... Pij meliskę, mi pomaga ![]() Fem, miłego podglądania małej ![]() Rozaliontka, wybacz, ale nie dopiszę ci Marii do listy, bo zostałaś z niej usunięta dawno temu. Nie udzielasz się, nawet nie zauważyłaś usunięcia z listy i po takim czasie z jednym postem wyskakujesz, żeby ci dopisać drugie imię na listę. Jak chcesz uczestniczyć w wątku, to zapraszamy do wypowiadania się, a nie tylko pisania jednego posta raz na 3 miesiące. Dziewczyny, ja sobie tak dziś myślałam, ze znanie daty i godziny porodu wcale nie jest fajne ![]() Jeszcze w nocy zrobiłam przez telefon awanturę policjantowi ![]() ![]() ![]() Muszę wysterylizować laktator i smoczek, uprasować niedrapki, wykąpać się i ogolić, pomalować paznokcie u nóg i nie umrzeć ze strachu ![]() Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-08-24 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() on od samego początku jest zdecydowany na mutsy transporter a ja ciągle wydziwiam, nie wiem tylko po co bo też najbardziej mi się wizualnie podoba, ale jeszcze jak głupia szukam czegoś bo może coś mi się bardziej spodoba, bedzie miec wiecej funckji i tak się nie potrzebnie denerwuje ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() Pomidorko ale Ci zazdroszcze że już jutro będziesz miała Tymka przy sobie Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-24 o 10:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Wtajemniczenie
|
kasienka1701 Ja się wcale z lekarzem nie umawiałam właśnie ... Bo leki przepisał mi lekarz w szpitalu a moja lekarka nawet nie zapytała, czy mi coś dali
![]() ![]() Pomidora A ja akurat chciałam pisać do Ciebie smska ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że dotrwam do poniedziałku to mi pani G. powie, co mam dla malucha zabrać, bo nie mam pojęcia czego u nas wymagają.
#4037 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny tak mnie strasznie boli kręgosłup, że chyba się popłaczę. Nie wiem co się stało, w nocy też mnie bolał, nawet tż się poświęcił i kilka razy masował... Czuję się jakby mnie ktoś skopał po plecach albo pałą przyłożył
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
martynka81, elenka1, kasienka1701 dziękuję wam za komplementy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiedziałam w ogóle, że się da... Raz jak pojechaliśmy do mojej mamy na święta do mojego rodzinnego miasta to mi tablice rejestracyjne ukradli... i jeszcze mi wtedy na Policji nie chcieli przyjąć zgłoszenia bo mi wmawiali, że sama zgubiłam. Taaa jasne - pod blokiem auto stało i nagle tablice zgubiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pomi ale chyba pazurków nie wolno malowac, zwłaszcza przy cc ![]() ![]() ![]() Klarissa a ten twój brzuszek to nie jest tak trochę niżej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakbym Was jeszcze miała blizej to za reke zaprowadzilabym Was do sklepu i nie wyszyblysmy poki byscie go nie kupily ![]() ![]() Mój mąż tez sie wkurzał, ze jak to mozliwe ze ogladam te wozki juz od zimy i nadal nie wiem co chce! ![]() W koncu zabrał mnie do sklepu mowi "wybieraj! bez wozka nie wychodzimy". I wyobrazcie sobie ze wtedy co kupilam mutsego to jechalam z nastawieniem ze wezme xlandera XA, no ale jak facet wyliczył mi całosciwoy koszt to wszylo 2340zł... ![]() ![]() ![]() Dobrze, ze faceci sa obok nas!
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
Gabisun, w niektórych szpitalach wolno, a ja na taki jasny maluje stopki (rąk nie maluję), to może nie każą mi zmywać
![]() Klarissa, a bolą plecy falami czy ciągle? Może maleństwo uciska? Bordowa, a ty masz już neta? Bo nie wiem, komu jutro pisać jakby co i kto informację przekaże. Bo mam numer twój i Niki, ale Nika zajęta to nie będę jej głowy zawracać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Raczkowanie
|
Klarisso - jak Ty pięknie w ciązy wyglądassz
![]() ![]() co do czarnego wózka, my kupimluiśmy już używany i to też ma cznaczenie, bo ja uzywatkowąłam go dwa lata, pół roku moje koleznaka, wczesniej ktoś dwa lata, nie ejst źle w każdym razie ![]() ![]() Pomi - ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Klarissa u mnie było tak samo, najpierw piersi potem długo nic potem brzuch ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zazdroszcze genow, u mnie babka ani matka nie mialy,ale ja moze odziedziczylam skore po rodzinie ojca
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pomi-bedzie dobrze ![]() Trzymam kciuki za Was, ony wszystko przebieglo pomyslnie! Rozmawiacie o tych wozkach, to postanowilam wam namieszac i wklejam fotki moich bryk (czy raczej Alka). Jeden to Bebe Confort drugi Driver Inplast (gondolka) Do obu mam spacerowki. Jest tez kilka fotek kacika mego synka, choc ciagle latam z lozkiem i fotelem i zamieniam miejscami. Jakos nie moge sie zdecydowac. ![]()
![]() |
#4045 | |
Rozeznanie
|
Trochę się naszukałam po aptekach i nie było w żadnej. W końcu znalazłam w sklepie zielarskim.
Cytat:
My wybraliśmy bardziej radosny kolor, ale to indywidualna decyzja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kręgosłupa, to ja miałam ostatnio dwie podobne sytuacje, strasznie zaczęły mnie boleć plecy a po chwili do tego doszedł ból pod piersiami, nie mogłam wręcz oddychać, przez to zachciało mi się wymiotować i dopiero jak zwymiotowałam i się wypróżniłam od dołu ![]() czytałam że macica ogólnie uciska na przepone i ma się problemy z oddychaniem, ale żeby aż tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Bordowa, Kalex - widzę, że nie tylko ja miałam dziś bezsenną noc ![]() ![]() ![]() Klarissa - śliczny brzuszek ![]() Zuziczka, IlonaN2 - wyrazy współczucia ![]() Gdy czytam o Waszych dylematach związanych z zakupem wózka cieszę się, że my mamy to już za sobą. U nas od początku była opcja koła pompowane, bo te zdecydowanie lepiej prowadzi się po terenach leśnych, nieutwardzonych drogach, po wszelkich wertepach. A czarny wózek - nie podoba mi się... Taki smutny... Chociaż w krajach skandynawskich to podobno najczęściej wybierany kolor ![]()
![]() |
#4048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym nie malowała dla własnego bezpieczeństwa, przy cc chodzi zwłaszcza o nogi, bo są bezwładne i przy jakimś niedokrwieniu to sinieją właśnie paznokcie u stóp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Angelikaw, u mnie podobnie - cieszę się, ze wózek już dawno stoi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.