|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie chce mi się dzisiaj za bardzo nic pisać, mdłości mam straszne:/
![]() |
#4052 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Śliczny kącik i fajne wózki Zuziczko
![]() ja mam czarny quinyy freestyle,do tego czarna gondola maxi cosi,rozjaśniałam kolorowym kocykiem,poza tym spacertówka ma elemanty odblaskowe-srebrne i one rozswietlają wózek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak mi się wydaje - i też słyszałam to od kilku osób, że brzuszek mi opadł. Ale on całą ciążę był nisko i w sumie to nie wiadomo a jak byłam tydzień temu w środę u ginki to szyjka twarda, długa, zamknięta i pani powiedziała, że poród przewiduje na 20 września... Ale ja już nie chcę być w ciąży ![]() ![]() U mnie też tż wybrał wózek bo ja nie wiedziałam jaki ![]() Bolą mnie ciągle, tzn. ból jest ciągły... ja miewałam już takie bóle - przeszły mi jak zaczęłam na basen regularnie chodzić, lekarz mi mówił, że to jest z przeciążenia kręgosłupa, pewnie teraz przyczyna ta sama, bo przecież dopiero teraz to mam przeciążony kręgosłup... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4054 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() I tak mamy dwa wozki- jeden "miastowo-autowy" drugi bardziej na poczatek (gondolka) i wertepy u dziadkow i w lasku obok nas.
![]() |
#4055 |
Raczkowanie
|
![]() ubnas jest śmiesznie, bo dopóki było nas 5 to był mniejszy samochód i wózek miescił sie n aupych do bagażnika ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Wtajemniczenie
|
Pomidora Ja neta nadal nie mam ale jestem u mamy i dziś i jutro i w ogóle do piątku od rana do wieczora praktycznie, więc możesz pisać do mnie
![]() Klarissa Ja nie chcę za szybko, najszybciej to tak za tydzień, we wtorek ![]()
#4057 |
Zadomowienie
|
Mpik82 I SEE YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
![]() jak tam sie czujesz ekspresowa mamo???!!! ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Zuziczka... juz mialam pytac, ale ciagle mi wypada to glowy... ( odmóżenie ciązowe postepuje ![]() jak Ci sie udało cyknac taka fotke jak masz w awatarku? ![]()
#4058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mojemu ciagle mówię że jak będzie już gotowy do wyjścia to że może wyjść ale do wyboru ma albo noce w tygodniu albo cały weekend, inaczej nie bo ja jestem wtedy sama a ma czekać aż tata wróci z pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ta bielizna rzeczywiście wygląda jak komplet, tak się fajnie udało ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]()
![]() |
#4060 |
Rozeznanie
|
W imieniu MPIK (jestem mężem i zostałem upoważniony do udzielenia informacji)
![]() Więc póki co to w telegraficznym skrócie opiszę co i jak u Mpik: Godz. 17:15 Podczas ślubu znajomych podjechaliśmy do szpitala sprawdzić skąd pojawiły się upławy. Dowiedzieliśmy się wtedy o rozwarciu. Dokładnie 3godz. po odejściu wód Mpik była już po porodzie. Czyli od 1 sygnału alarmowego do końca porodu upłynęły 3 godz. Jak się okazało dawno w szpitalu nie było sytuacji aby rodząca była w sukni wieczorowej z kwiatami we włosach a tatuś pod krawatem - no ale cóż był alarm więc prosto z kościoła na porodówkę ![]() Poród mieliśmy rodzinny - i cieszę się z tej decyzji ![]() Na chwilę obecną Mpik przebywa jeszcze na położnictwie. Mała ma się nieźle. Urodziła się ważąc 2700g i 48cm (pomimo, że na USG mówiona nam, że będzie ok 3400-3700g). Prawdopodobnie jutro popołudniu dziewuchy wrócą we 2 do domku. Choć to nie jest pewne bo być może Mała Milenka zostanie chwilę dłużej bo dopada ją żółtaczka niemowlęca - ale to nie jest jeszcze pewne. Póki co mamusia również ma się dobrze. Jednak też są małe problemiki - początkowo problemy z pokarmem i karmieniem, przewijaniem itp. No cóż jak wróci Mpik to zda dokładną relację ![]() Przesyłam od Mpik serdeczne pozdrowienia dla WAS wszystkich.
![]() |
#4061 |
Raczkowanie
|
![]() Kłopoty z kompem mam ale czytam ile mogę i w miarę na bierząco jestem. Pomi - Trzymamy kciuki i czekamy na wieści. Lista mamuś ruszyła pełną parą, kurcze jak ten czas zapitala ![]() Gabisun - Już bliżej niż dalej ![]() ![]() Jeżeli chodzi o wózek to ja mam czarny Quinny Freestyle, dostałam, praktycznie nie zniszczony bo po jednym dzieciaczku a i nam zakup jeden odpadł ![]() Idę robić obiadek Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy mężu Mpik
![]() ![]() ![]() To trzymamy kciuki za karmienie i pozdrów od nas dziewczyny ![]() No i gratuluję dzielnemu tatusiowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zadomowienie
|
hehe... no to nie dosc ze Mpik82 miala ekspresowy porod to w eleganckim wydaniu
![]() matka rodząca w sukni wieczorowej no jakos tego nie potrafie sobie wyobrazic ![]() Milenka to naprawde okruszek... 48 cm 2700g ![]() jak to mozliwe, ze USG pokazlo 1 kilogram wiecej! ![]() Mpik wybacz moj brak wychowania.... GRATULUJE oczywiscie jeszcze raz!!!!
#4064 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie do konca wyszlo jak chcialam, ale w sumie, zle tez nie jest. Cytat:
Polka jest we wnece po drzwiach - to prawda. Mi tez sie nie podobaja duze kola, ale darowanemu sie w zeby nie zaglada ![]() Dwa wozki sa przez przypadek, bo jeden to taki niespodziankowy od kuzyna, po jego dziewuszkach. Choc musze przyznac, ze stan idealny. Cytat:
![]() Usciskaj swoja dzielna sprinterke. Trzymam kciuki za udane poczatki i zeby to karmienie jakos szybko poszlo. Ale musieliscie fajnie wygladac na tej porodowce ![]() Buziaki dla Was i Malej Milenki! ![]()
![]() |
#4065 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Również serdecznie pozdrawiamy ![]()
![]() |
#4066 |
Wtajemniczenie
|
Klarissa A masz jakiegoś fajnego sąsiada?
![]() Chętnie bym skrzyżowała kolanka gdyby mój wielki brzuch na to pozwolił ![]() Kochany mężuś Mpik, nawet jej forum drukuje ![]() ![]() ![]() Żółtaczka to na szczęście nic strasznego, sama miałam ![]()
#4067 |
Rozeznanie
|
Witam po strasznej nocce
Wczoraj mała się malutko ruszała i chciałam ją rozruszac - zjadłam opakowanie Delicji na noc ![]() ![]() Jaga gratulacje ![]() ![]() Pomidorko już jutro Tymek będzie po tej stronie - strasznie ci zazdroszczę ![]() Klarissko oj można wpaść w kompleksy patrząc na Ciebie ![]() ![]() ![]() Gabisun kurcze nie słyszałam żeby trzeba było coś płacić za poród rodzinny - co innego opłacenie położnej (własnie staram się jakąś zalatwić ![]() Zuziczka , Ilona współczuję Od wczoraj cały czas boli mnie brzuch tak jak na @ o kłuciu już nawet nie mówie. Jeszcze musze zaciskac nogi tak z 1,5 tyg choc poród dla mnie to póki co abstrakcja ![]() Mnie też łapią teraz takie doły że sobie sama ze sobą nie radze. Boje sie jak to wszystko się zmieni , jeszcze koleżanka mi wczoraj opowiadała jak to prawie nie możliwe jest sie załapać na złobek w Rz bez znajomości w UM a na nianie nie bedzie nas stac z kredytem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Rozeznanie
|
Klarissa - współczuję bólu plecków
![]() Lenka - ja chodzę do doktora Wrony ![]() A jeśli chodzi o nospę to ja miałam brać tylko w razie skurczy no i tylko do końca zeszłego tygodnia, bo to był koniec 37 tc i powiedział doktorek że po tym czasie już nie brać, tylko w razie regularnych skurczy jechać na IP. ![]() Ale u mnie skurczy jak na razie brak ![]() Dzięki za relacje mężu Mpik ![]() ![]() ![]() ![]() Zuzi - fajne fotki, fajne wózki , no wszystko fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za relację i przesyłam pozdrowienia dla obu kobietek
![]()
#4070 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nastraszyłyście mnie tą pełnią i dzisiaj tylko chodzę i nasłuchuje czy to kłucie to już skurcze czy fałszywy alarm ![]() Zuziczko co do sytuacji w rodzinie to osoba, która odchodzi wybiera to łatwiejsze rozwiązanie. Kiedyś myślałam, że tacy ludzie są odważni ale tak naprawdę odwaga polega na tym, żeby walczyć codziennie z życiem i się nie dać. Współczuję rodzinie. Pomi trzymam kciuki za jutro ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Raczkowanie
|
hejcia
![]() mpik82-jestes pierwsza mamcia rodzaca w wieczorowej kreacji, hehe, fajno ![]() niked21-czytalam twoja historie i naprawde szczerze mi przykro, ale zawsze sobie mowie ze w koncu po kazdej burzy wychodzi slone i tecza i ta tecza u ciebie bedzie malenstwo, napewno sliczniutkie i ukochane przez ciebie ![]() ![]() ![]() gabisun-slicznie wygladasz, piekna masz sukieneczke ![]() a u mnie-dzis moze skoncza malowanie i zacznie sie wielkie sprzatanie u mamy. wczoraj mialam nogi jak banie, tak mialam spuchniete a duzo nie chodzilam , no aby lampy mamie pomylam, to herbate, to kawe... az sobie foto zrobilam jakie nozki spuchniete, moze uda mi sie wkleic , w nocy zroblam zimny obklad z pieluchy tetrowej potem moj tz po malowaniu przyszedl i mi na nowo zmoczyl a ja sie okrecilam i jakos we snie na niego ta pieluche rzucilam na tylek. a po jaims czasie sie przekrecam i pytam go czemu ma tylek mokry.hehe z kolei sasiad mnie obudzil bo w nocy jakos o polnocy tel po karetke bo jego 3m-czne dziecko ma wysoka goraczke 39,5 i nasluchiwalam czy przyjedzie-nie przyjechala karetka i patrze przez okno ze sami jada z malenstwem. i tak sobie pomyslalam ze jak moj tz 4dni poza domem i ja tak bym miala sama.....ciezko, i smutno mi sie zrobilo jakos.... tez sie zastanawiam jak to bedzie, boje sie tej neiwiadomej, wszytko nieznane....ale po chwili mysle ze tyle ludzi przede mna dalo rade to i ja dam i damy my wszystkie ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- linzey-ja tez tak chwilami mam. jak zaczynam myslec o finansach to krew mnie zalewa czemu to zycie musi byc takie drogie.nie potrzebuje miec ekstra rzeczy czy zycia niewiadomo jakiego, dlaczego tez czlowiek nie moze zyc w miare na jakims poziomie by nie liczyc czy ci starczy od 1-ego do 1-ego? eeee, to wszytko.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jesli Cie to pocieszy, to ja tez sie martwie co bedzie pozniej, ale to chyba normalne... Zlobek pewnie prywatny, kredyt mamy na auto, ale auta jeszcze nie. Poza tym mieszkanie jest wynajmowane (Poznan!), a na wlasne to nie wiem kiedy bedzie nas stac... Do rodzicow nie wrocimy, choc ogolnie oboje nas ciagnie w tamte strony. Moglibysmy u moich mieszkac, bo jest miejsce, ale co z praca? Pracy to tam nie ma. I jeszcze nas zaczeli okradac na tym pieprzon..ym parkingu z benzyny ![]() W sumie, nie jest zle- jak mowi moj tata- Wazne, ze lodowka pełna. ![]() Martynka- dzieki ![]() Klari- avatar moj wlasny. Jako, ze troche fotografuje-sciaganie fotek z netu to dla mnie swietokradztwo i kradziez po prostu. Nie robie tego nigdy! (chyba, ze mam zgode autora)
![]() |
#4073 |
Zakorzenienie
|
Mężu Mpik, dziękujemy za relację
![]() ![]() ![]() Niuniuniau, jak się będziesz bardzo wsłuchiwać to może coś wywołasz ![]() ![]() Linzey, nie jesteś sama z dołami... Mnie wszyscy pytają, czy się ciesze na jutro, a ja mam takie intensywne i mieszane uczucia, ze czuję się jak potwór ![]() ![]() ![]() Klarissa, ja podaję za każdym razem dane i za każdym razem przyjeżdżają po jakiś 20min. Ale sami patroli nie wyślą, a jak przyjeżdżają to nie wlepią mandatu, tylko stoją i czekają, aż ekipa pójdzie ![]() ![]() Lenko, oby mdłosci minęły ![]() ![]() Czarnaelizabeth, wy to normalnie musicie walczyć o miejsce ![]() Zuziczko, zapomniałam napisać, ze ślicznie ten kącik wyszedł ![]() A ja o kąpieli i goleniu ogólnym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Raczkowanie
|
zuziczka-masz racje w Poznaniu drogo....i dwa-ponoc na pelnie sie czlowiek zle czuje i cos w tym musi byc! u mnie tez nocki to nie nocki. a macie tez tak ze jak na wprost lezycie to brzuch jakby bolal?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety mój luby ma inne zdanie- lubi te wszystkie ciapki i kwiatki.. ja pójdę na kompromis i wybierzemy jakiś gładki kolor- zieleń, błękit, beż? Cytat:
Cytat:
![]() Krzyż boli od paru dni i czasami coś tak na maksa zakuje w podbrzuszu- jakby w okolicy szyjki ![]() Az mi wczoraj łzy w oczach stanęły.. Jesli się położe to ból się nie powtarza.Dziś mam wizytę, to będzie jasne co czy coś się kroi ![]() Cytat:
![]() Na pocieszenie powiem, że co jakiś czas większość z nas ma jakieś załamki, doły albo wpada w histerię- co zrobić taki czas i hormony też nie pomagają być oazą spokoju ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie tylko ta kwestia odwodzi mnie od Graco symbio-na plus jest w nim też ta przekładana rączka.. Cytat:
Bedzie dobrze.. i na pewno bedziecie w dobrych rękach ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-08-24 o 12:58 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie pakuje do szpitala. Mam jutro jechac na KTG oraz decyzje co robic z moimi wodami, czy czekac jeszcze czy rodzic. Lekarka moja stawia ze za tydzien, dwa na 100% urodze a moze i wczesniej. Przez ta mala ilosc wod podobno lepiej aby byl dzidzius juz na swiecie niz u mnie w brzuszku.
Troszke sie martwie jutro bedzie 36 tydz, nie wiem czy to nie jest za wczesnie. Jak narazie jestem zszokowana. Pakuje sie. Mam rzeczy nie poprane dla malucha...... uffff........ Lista od poloznych z Ujastka: * dla mamy szlafrok, 3 koszule pantofle i klapki pod prysznic przybory toaletowe reczniki 2 szt majtki siatkowe pieluchy bella ok 3 paczki (mozna kupic na miejscu w aptece) woda mineralna * dla dzidzi rozek (jak nie ma ktos to sa szpitalne) pieluchy tetrowe -kilka spiochy, kaftaniki, koszulki, czapki- po 3 sztuki skarpetki i rekawiczki paczka pappresow tych od 2-5 kg chusteczki nawilzone i masc linomag (kosmetyki do mycia nie trzeba oni myja dzidziusia) to sa rzeczy wymagane a to co ktoras z nas zabierze to juz moze indywidualnie ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-08-24 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Zakorzenienie
|
Linzey ja też nie wiedziałam, że się płaci, myslalam, że tylko za prywatną położną a okazało się, że nie
![]() ![]() Pomi ale ci fajnie, na pewno emocje są niezłe ![]() ![]() Ewcia dziekuję za komplement ![]() aaannnnaaaa no na tym etapie to na pewno coś tam już zaczyna się dziać, ale to tak straszy tylko i nic się nie dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pomidorko 3mam kciuki za bezproblemowy poród ![]() A jeśli chodzi o moje dzisiejsze leniuchowanie to: -wstałam prawie tak samo wcześnie jak zwykle -wzięłam w obroty depilator żeby mieć piękne gładkie nóżki ![]() -spakowałam wreszcie torby do szpitala ![]() -wyszorowałam kanapę z kocich siuśków (ostatnio zabłąkał się do nas kot sąsiadów i niestety oznaczył nam kanapę) -zrobiłam zakupy -spędziłam ok. 3 godziny w kuchni ![]() ![]() przypomnę, że w tym miejscu gdzie mieszkamy są 2 piętra i piwnica- więc tylko kursuję góra-dół po schodach... w zasadzie powinnam jeszcze poodkurzać i posprzątać w łazience, ale chyba zostawię to na jutro, a teraz poleżę trochę z nogami w górze ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4080 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.