|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać - cz. VI
Cytat:
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale te wskazówki tyczą się tylko prób - bo na koncertach to juz się leci z pamięci, przynajmniej ja pamiętam, gdzie gram forte, gdzie piano, gdzie trzeba zwrócić większą uwagę na staccato itp
"from delusion lead me to the truth.." mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się ![]() Edytowane przez ankasz Czas edycji: 2010-08-24 o 11:13 |
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pamiętacie jak wczoraj mówiłyśmy o strzelaniu fochów o zaproszenia na ślub?
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=460659 Już wiecie o co mi chodzi
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę
|
|
#605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Ej, co robisz 15stego?" "Mam zajecia a co?" "A urwalabys sie? Zenie sie wtedy" "No dobra" Wszystko mialo miejsce na gg. Nie wspominal nic o braniu osoby towarzyszacej, czy tez pana XYZ ABCD. Powinnam sie na niego smiertelnie obrazic.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-24 o 11:34 |
|||
|
|
|
#606 |
|
Rozeznanie
|
tak to prawda, ale jeśli chodzi o chór, to moja mama zawsze mówi że nawet na koncercie bez dyrygentki było by ciężko, bo ona podaje głosy itp.
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja dostałam, na dodatek nie imiennie z TŻ tylko z os. tow.
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
jak tak sobie pomyślę to od mojej siostry to chyba nawet nie dostałam zaproszenia na ślub
Czyżbym się wprosiła ![]() Ta zniewaga krwi wymaga ![]() Nie da się wstawiać emotek na wizażu ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Ja też nie dostałam ![]() I bezczelnie poszłam "na krzywy ryj"
Edytowane przez innocencee Czas edycji: 2010-08-24 o 11:40 |
|
|
|
|
#609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I mnie to ogólnie rozśmieszyło, a nie obraziło ![]() Edit: czytałam wczoraj ten temacik, który Fela wrzuciła, ale nie wiedziałam właściwie co napisać, a jak sie dowiedziałam ile lat ma autorka, to już kompletnie mi słów zabrakło
it's over. Edytowane przez siarczan_sodu Czas edycji: 2010-08-24 o 11:45 |
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoś kto non stop jeździ jest lepszym kierowcą nawet po 60-tce niż 40-to letni kierowca ,który nie jeżdził parę lat /naczęściej przerwy robią kobiety/. fakt,że osoba po 60-tce ma mniejszą sprawność ruchową i wolniejsze reakcje,najważniejsze jednak jest,aby zdawać sobie z tego sprawę i nie szaleć 160km na drodze. ja także jestem ZA kursami przypominającymi co 10 lat |
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
i dochodzi jeszcze przekonanie, że jest się przecież świetnym kierowcą, w końcu tak długo lat ma się prawo jazdy
a to często jest zgubne
|
#613 |
|
Rozeznanie
|
Mojemu tacie też by się coś takiego przydało. Kiedyś jeździł po ludzku, a teraz to tak szarpie, że się nie da wytrzymać. A jak wyprzedza to ja wole zamykać oczy
|
#614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i ignorował wszystkie głosy zdrowego rozsądku (czyt. żona, dzieci x3 w tym policjant no i wszystkie 2 pełnoletnie wnuczki ). Nie wiem mówiąc szczerze jak to się stało, ze to prawo jazdy straciło ważność, możliwe, że przez wadę wzroku i niesłyszenie na jedno ucho - i tak, mimo to dziadek uważał, że jest zdolny do prowadzenia samochodu.. Na szczęście lekarz mu tego prawa nie przedłużył, dziadek chodzi zły, a my wszyscy w domu odetchnęliśmy z ulgą, bo mieliśmy świadomość jego niezdolności do prowadzenia, tylko po prostu do niego to nie docierało, bo jeździł ponad 40 lat i to jeździł sporo i uważał, że problemy ze zdrowiem wyrównuje doświadczenie.. Po prostu, patrząc na mojego dziadka widzę tych innych starszych kierowców, do których nie dociera, że zdrowie już nie te, co gorsza, jak dziadek jeszcze niedawno pożyczał samochód od mojego wujka, to zachowywał się jakby zmiany oznaczenia dróg, uczynienie starej dwukierunkowej drogi jednokierunkową itp go nie dotyczyły, bo "on tu tyle czasu jeździł i było dobrze i za stary jest, żeby się uczyć od nowa znaków i ulic... |
|
|
|
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Pół roku za późno
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiedziałam gdzie mogę o to zapytać,wiec zdecydowałam,ze napisze w tym wątku.Chciałabym wystawić kilka rzeczy na allegro i nie wiem jak to jest z tymi przesyłkami/paczkami ,jaki rodzaj powinnam wybrać i skąd mam znać jej cenę jeśli czasami zależy to od wagi.Jeśli już coś wysyłam to jak powinnam np.zapakować buty ,a jak bluzkę/spodnie.Ja do tej pory zamawiałam tylko z allegro,wiec nie wiem jak się za to zabrać.
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie cholera, miałam z rana wenę na głupie pytanie i z tego wszystkiego zapomniałam je zadać
![]() Zastanawiam się czy jak kiedyś tam prowadzili wojny, że się napierdzielali na miecze to w takim jednym wielkim chaosie bitwy Ci ludzie wiedzieli czy biją swoich czy przeciwników, czy po prostu nawalali tymi mieczykami na oślep i to nic, że tam np koledze kolega upierdzielił nogę? Zainspirowały mnie sceny bitew z "Władcy Pierścieni" czy "Troi"
|
#618 |
|
Rozeznanie
|
Każdy głos (alt, tenor, sopran) zaczyna swoją partię od określonego dzwięku i zanim chór zacznie śpiewać dyrygentka podaje każdej partii głosów właśnie ten dzwięk.
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w chórze nigdy nie byłam, to nie wiem A do czego sie stroicie? Do elektronicznego stroika czy do jakiegoś instrumentu? My do klarnetu - kiedys kupiliśmy elektroniczny, ale był o kant Pytam, bo wiem, że niektórzy stroja sie do trąbek albo kornetów
"from delusion lead me to the truth.." mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się ![]() Edytowane przez ankasz Czas edycji: 2010-08-24 o 12:40 |
|
|
|
|
#620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba po prostu powazyc i pomierzyć .Ja radzę zawsze wysyłać przesyłkę zarejestrowaną, tzn. list polecony (najlepiej priorytetowy) lub paczkę pocztową (też najlepiej priorytetową). Wtedy w razie czego masz dowód, że wysłałaś przedmiot i możesz składać reklamację na poczcie, jesli przesyłka nie dotrze do adresata. Butów nigdy nie sprzedawalam, zapakowałabym w karton, okleiła taśmą, na wierzch chyba bym też użyła papieru do pakowania i wyslalabym jako paczkę. Ciuchy można pakować w koperty bąbelkowe. |
|
|
|
|
#621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo czasem też od elektronicznego stroika. Czasem saks od saksu , trąbka od trąbki i na ucho dyrygenta. No ale zazwyczaj jest to klarnet.
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zastanawiałam kiedyś na tym, ale do żadnego wniosku nie doszłam ![]() no i jak to było, czy się umawiali, że np biją się od 9 rano do 18 a potem basta i następnego dnia od nowa? jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na drugi dzień znów
|
|
#624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żeby łatwiej się można było rozróżnić.. A jak armia nie dysponowała jednakowymi mundurami, to zazwyczaj każdy naród miał i tak jakiś swoisty charakterystyczny ubiór, rodzaj broni, pojazdy itp, że mimo amoku jaki panował w walce, jakoś tam rozróżniali który swój.. Szczególnie, że te najbardziej waleczne kraje, stały sie z biegiem czasu tak charakterystyczne, że łatwo odróżnić np. wikinga, greckiego hoplitę od wojowników innych narodowości... rzadko się zdarzało, że wojska obu stron miały identyczny typ ubioru.. Gorzej, jak po dłuższej walce wszyscy ociekali potem, krwią, odchodami, byli pokryci kurzem, a ubrania były w strzępach.. To wtedy to już chyba na slepo ![]() Tacy bohaterowie Władcy pierścieni to mieli łatwiej - Ludzie/elfy itp wybijali wszystko bo było oślizgłe, brzydkie i najczęściej było orkiem. No i w drugą stronę to też działało oczywiście
Edytowane przez lunerin Czas edycji: 2010-08-24 o 12:55 |
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kompletnie nie znam się na tym o czym rozmawiacie. Słoń mi nadepnął na ucho
|
|
#626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewno bym waliła na oślep, bo tu z przodu kogoś ubiję, a tam z tyłu już ktoś na mnie lezie i jak ja nie walnę pierwsza to najpewniej oberwę od niego
|
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mam prośbę, a nie chcę zaśmiecać forum nowym wątkiem ![]() Poszukuję piosenek na imprezę podobnych do tej: http://zmora4.wrzuta.pl/audio/8PmtnO..._s_twist_again mogę prosić o parę tytułów ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

), więc zdążyłam,a jechali prosto na mnie choć był mały zakręt