|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Kancia my mieliśmy kiedyś piękny plan jak w zegarku, potem długo burdel
![]() ale czy śpi czy nie ja g... mog zrobić... śpi to musze pilnować, bo bez wrzasków zasypia na tapczanie jak polerze z nim... więc musze pilnować żeby się nie obudził i nie spadł. Jak nie śpi to wyjść z pokoju ciężko... jak złodziej wychodze jak się czymś zajmie ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-24 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
witam
czytam na bieżąco ale nie było weny na pisanie,weekend na wsi u mojej mamy tzn niedziela,Ada spotkała sie z kuzynami.uwielbia jak ten 4,5letni sie wygłupia a ona sie wtedy śmieje i biegała za nim jak piesek ![]() za 3dni wyjeżdzamy a mi sie chce płakać,sama nie wiem do końca czy w piątek rano nie zrezygnuje.martwie sie może niepotrzebne ale jakoś tak wczooraj byliśmy u tesciowej z Małą(musimy codziennie żeby sie oswoiła z babcią) i.. ![]() ![]() ![]() od poniedz przechodze na Dukana,bo wyglądam strasznie i nawet ostatnio mi ktoś powiedział ze chyba mi sie powodzi bo taka gruba jestem ![]() ![]() witam nową mamusie,Maleństwo słodziak ![]() castilla trzymam kciuki,ja mam raczej dziecko aniołka i nie wiem ctzn ale pewnie jakbym musiała to tez bympróbowała róznych metod. aldiipoka wózek,nowy? karola ty nas zapraszałas nad to jeziorko co tam auta podpalają? ![]() cdn
#1983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam to samo kropka w kropke, musze klaskac, spiewac, robic durne miny, laskotac, podgryzac stopy i w ogole prawie ze tanczyc na rzesach jak klaun w cyrku i tez mnie to okropnie meczy.... ![]() ![]() Tez chce Go nauczyc samodzielnosci, ale z ta zabawa to narazie udalo mi sie wynegocjowac, ze nie nosze to tak duzo bo jak juz pisalam TYLKO W PIONIE (ciezko tak nosic dziecko caly czas i koszmarnie mnie kregoslup boli - ten bol juz nie mija i w zasadzie juz prawie przywyklam ze mnie piekielnie mrowi pod lewa lopatka od kregoslupa i bola zebra...) Olek tez sam zmienia plan dnia i mimo, ze wychodze ze skory by zachowac rutyne bo dzieci lubia miec porzadek i wrecz nudno i zeby zawsze o tej samej porze to samo sie dzialo bo wtedy czuja sie bezpieczniejsze to Olek czesto wszystko psuje sam na wlasne zyczenie... Nie drzemie o tych samych porach... Roznie sie rano budzi (niby sa to male 30-45 minutowe roznice, ale wszystko sie w czasie przesuwa... Wczoraj naprzyklad mial drzemke o 12:30 a dzisiaj wypadnie kolo 13:30... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Zakorzenienie
|
Zebica metafora ze złodziejem genialna
![]() hihi Julka też ma lekki sen w porównaniu do Kubusia ![]() Ja staram się wdążyć plan jak u Kubusia by Julka spała raz dziennie ale tak konkretnie jakieś 2-3h. po po 2-3 drzemkach 20 min....jest marudna jak dziecko które niemoze się doczekać Św. Mikołaja Wczoraj się udało spali oboje od 12:20 do 15 Julka wstała 20 min przed Kubusiem. Mogło by być tak zawsze pracuje nad tym ![]()
#1985 |
Zakorzenienie
|
Castillia a nie idą mu zęby? Mój był długo taki sam... własnie zanim wyszły te dolne jedynki a w trakcie przebijania sie ząbków chciałam wyskoczyć z okna
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Pysia Zebica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zakorzenienie
|
Pysiu wspolczuje uczulenia, u nas narazie spokoj
Castilia przeczytalam dokladnie twoj post.Ok,rozumiem,ze chcesz sobie ulzyc,ale ja takich metod nie pochwalam.Ale skoro ty uwazasz,ze tak bedzie najlepiej dla ciebie i Olka,to ok ![]() Co do pedagogiki na studiach nauczycielskich,to sa to tylko same ogolniki,bez zglebiania tematu,w ktorakolwiek strone ![]() A jak ty sie tak mordujesz z dzieckiem na reku,to co w tym czasie robi twoj maz ? Jak teraz nie pracuje,to niech on go nosi,a ty w koncu odpocznij !!!!!! Karola ja mam taki prysznic,prawie przy kazdym karmieniu ![]() Zebra oj tak,Lu tez lubi wymuszac ![]() Mialam kiedys zatruty,niewiele to dalo (kanaly byly zapchane - spieprzona robota innego dentysty ![]() ![]() ![]() Shamanaika a probowalas dzwonic do sprzedawcy ? ja swoj odbieram w piatek Shamanaika,Gosbaj,Filka, taki jak ten http://allegro.pl/rozowy-quinny-buzz...196793067.html Kancia Lu jest tak samo wymagajaca.Stale ma pory posilkow i spania (ale nie zawsze spi tak samo dlugo) |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Zakorzenienie
|
Aż sobie cofnęłam
![]() ![]() Aldii ech i jak sobie z tym wymuszaniem radzisz? Bo mój wpada w starszliwy szał... co do zęba teraz dopiero się boje:F Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-24 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Raczkowanie
|
fd
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zakorzenienie
|
Shamanaika, bo to nie z tej aukcji kupiła chyba
![]() mały śpi ide koło niego |
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Zadomowienie
|
dziewczyny poradzcie mi,facet z allegro zwrócił mi tylko za kuriera i krzesełko a obiecał tez za zwrot jak wysyłalam poczta co mam zrobic?
#1991 | ||||
Rozeznanie
|
ale super chłopak. Jak cudnie siedzi sam. Moja Niunia mała na etapie nauki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Matko to już pół roku ten czas gna jak szalony ![]() ![]() ![]() ![]() super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-08-24 o 12:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Raczkowanie
|
!
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Sliczne rodzinne fotki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Kancia;21578273]a btw wczoraj skończylismy 6 mcy ![]() ![]() ![]() QUOTE] ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() gosbaj super kapielowe fotki ![]() bydgoszczanka jaki piekny portret ![]() castilia kochana trzymam mocno kciuki, zeby kazda nastepna nocka byla lepsza. Dzis juz byl sukces, bo sie nie ugielas i maly zasnal ![]() A tak swoja droga chyba tez musze znowu zaczac uczyc Szymka samodzielnego zasypiania. Juz ladnie sam zasypial a teraz klops. Strasznie sie rozwydrzyl w Pl i teraz tylko lulanie, ale na szczescie w lozeczku. Nooo, czasami na rekach, ale to juz w wyjatkowych przypadkach ![]()
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
DLA wszystkich dzieciaczkow za 6 miesiecy gratki
![]() ZEBERKO ja mam tak samo maly jak spi o tez musze siedziec z nim w pokoju bo sie przebudza i placze i musze sie przytulic i usypia dalej boze nie mam jak znadrocib wszytskiego maly wlasnie spi a ja sie spiesze zeby wszytskie inne watki tez ponadrabiac poki ladnie spi a od kad siostra wrocila do PL to nie mam czasu na nic kompletnie nawet dzisiaj obiadu jeszcze nie zrobilam zamiast wykorzystac to poki maly spi to na wizu siedze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- laski kiedy wasze dzieciaczki zaczely same siadac? aaa i dla chetnych dodalam kilka zdjec Szymka aktualnych do albumu |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Zakorzenienie
|
Zebcia zawsze jej powtarzam,ze ma nie wymuszac,bo to nic nie da i zeby nie udawala,ze placze (placz bez lez
![]() Shamanaika ja nie kupilam od tego sprzedawcy.Kupilam taki sam zestaw z prywatnego ogloszenia i fotelik samochodowy jest juz ten powyzej 9kg.Nie wrzucilam linka do swojego,bo jak tylko dobilam targu,to babka usunela ogloszenie ze stronki Dzwon koniecznie do swojego sprzedawcy Filka zadzwon do niego i zapytaj gdzie jest reszta kasy Kasiorekzeta ![]() ![]() Madziulka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Ale nadajecie ![]() Goraco dyskusja sie zrobila ![]() Jak tak czytam, to naprawde Castilia szkoda mi Ciebie, z tym WC mnie rozbawilas, ale wiem, ze nie jest Ci do smiechu ![]() ![]() Ale powracajac do tematu nie krytykuje Twoich metod, kazda matka wie chyba co dla jej dziecka najlepsze ![]() ![]() ![]() Kancia za 6 miesiecy ![]() Brawurka witamy, zdjecia ![]() Aldii ![]() Karola to popros szefostwo o wiecej pracy, jak Ci sie tak nudzi ![]() My mamy jak dotad plan dnia i mniej wiecej codziennie jest tak samo ![]() ![]() Dałam dzisiaj Sebusiowi troszke rosołku z woda i marchewka- zjadł, ale to nie to samo co słoiczek. Krzywił sie jakbym niewiem co mu tam dawala. Teraz sobie smacznie spi a ja ma troche czasu dla siebie ![]()
#1997 |
Zadomowienie
|
No to wstawiam zdjecia ze spotkanka
![]()
#1998 |
Zakorzenienie
|
MADZIULKA widac ze dzieciaczki sobie przypadly do gustu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do siadania to tak, teraz Ola mma 5 i pół miesiąca a tak od 2 miesięcy siedziala z pomocą, kiwała sie na boki, trzymaliśmy ją lub standardowo miala poduszeczkę pod pleckami, a od 3 dni zaczęła tak nagle sama siedzieć, świetnie zachowuje równowagę i moge ją w łóżeczku zostawić i siedzi i bawi się ![]() co do planu dnia to mamy ustalony od miesiąca i póki co nie zmienia się(zobaczymy jak zeby bedą wychodzić jak to się zmieni ![]() *między 5 a 7 rano - mleko 220ml *11-12 - mleko 220ml *16-17 - obiadek, cały słoiczek czegoś *w tym miejscu następuje jakiś deserek w zależności o której był obiadek *20-21 - mleko 230ml na noc więc to czy daję deserek zależy od tego jak wcześnie obudzi się rano na jedzienie, badź czasem zamieniam sobie obiadek na mleko i jakoś miedzy czasie dostaje deserek, różnie z tym akurat. Madziulka fajnie takie spotkanka, też bym chciała tak.. bo wszyscy nasi znajomi to...nie mają dzieci i od czasu jak Ola sie urodziła a nawet wcześniej już to nic nie rozumieją, jakoś tak sie odsuneli od nas.. a sami pewnie będą mieli dzieci jak będą o wiele starsi..heh.. tzw późne rodzicielstwo.. aha!!!!miałam dodać że mam 26 lat, teraz we wrześniu będzie 2 rocznica ślubu, mieszkam w Poznaniu i Ola to pierwsze dziciątko me, jak ktoś coś chce jeszcze wiedziec a nie napisałam to pytać!
Edytowane przez brawurkaaa Czas edycji: 2010-08-24 o 13:50 Powód: skleroza ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
swietne fotki, widac, ze spotkanie sie udało
![]()
#2001 |
Zakorzenienie
|
BRAWURKA No wlasnie Szymek nawet nie zanosi sie do siadania a widzialam te dzieciaczki o kilka dni od niego mlodsze juz siedza
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
Uzywa ktora z was chodzika?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() elcia ja jako rehabilitantka mam złe nastawienie do chodzików, ze względu na stawy biodrowe i kolana-jakie później konsekwencje są, ale z drugiej strony nie da się ukryć że sa mega wygodne i w sumie przydatne..
Edytowane przez brawurkaaa Czas edycji: 2010-08-24 o 14:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
madziulka rewelacyjne foty
![]() ![]() no i wyłazi nam ząb ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
nie i nie bede
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- [QUOTE=brawurkaaa;21588473]no Ola jak leży to do końca też tak wstać do siedzienia nie potrafi, dopiero jak ja posadzimy to siedzi i siedzi, strasznie jej się to podoba, wcześniej nagminnie chciała stać, najlepiej na ziemi oczywiscie, kwiczała jak szalona wtedy ![]() [QUOTE] no tak, tylko, ze Twoja Ola jest mlodsza ponad 2 miesiace, to moze jeszcze nie siadac, a Sebus chyba jest za ciezki, zeby sie tak podniesc(sama sobie tak tłumacze ![]() ![]() Kancia ![]()
#2007 |
Zakorzenienie
|
Blonde
![]() Madziulka swietne fotki.Fajne sa takie spotkania live Brawurka ktoras mamuska jest z poznania,wiec moze sie umowicie na spacerek ![]() Elcia my nie uzywamy, z tych powodow, o ktorych napisala Brawurka Kancia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() blonde_hair, elcia, kancia, aldii ![]() elcia Szymek siedzial juz bez trzymanki jakos jak skonczyl 5 miesiecy i szybko zaczail jak moze sam sobie usiasc z czworakow. Ale on sie baaardzo szybko rwie do wszystkiego. Teraz do smiga po domu jak odrzutowiec i wstaje przy czym popadnie. Wlasnie tez zastanawiamy sie nad chodzikiem. Myslelismy najpierw o kojcu, ale pozniej stwierdzilismy, ze w kojcu tez bedzie darcie za mama i ze chyba bedzie lepszy chodzik... bedzie sie cos dzialo.... Szymek ma teraz ten lek separacyjny, zreszta widze, ze kilka dzieciaczkow tez ![]() ![]() Czytalam tez wlasnie opinie na temat chodzikow, jak napisala brawurkaaa. Chociaz moi siostrzency mieli i nie maja problemow ani z biodrami itd. Wiec chyba jednak kupimy. Kancia ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Madziulka83 Czas edycji: 2010-08-24 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Przyczajenie
|
hej chciałabym się przyłączyc
![]() można? Edytowane przez mikaaa84 Czas edycji: 2010-08-24 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.