![]() |
#421 | |
BAN stały
|
Dot.: Kupowanie jakich produktów uważacie za zwykłą stratę pieniędzy?
Cytat:
![]() ![]() _______ Ja np. nie gram w lotka. Teraz to się chyba już nie nazywa Duży Lotek tylko inaczej. Kiedyś mi się zdarzało puścić rządek, ale od kiedy podnieśli cenę (niedawno mnie ktoś oświecił i przeżyłam szok ;-)) za skreślenie do 4 zł ( ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
jak promyczek słońca....
|
anka.d - o to mi chodziło
![]() ![]() Cytat:
no ja po świeży chleb do supermarketu też nie chodzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co komu komuna zrobiła nie wiem,ja akurat wtedy byłam dzieckiem,do tego nie mieszkałam w Polsce,więc nie wiem. Nie wiem o jakim wieku mówicie,ale wydaje mi się że to akurat młodzież nie przywiązuję uwagi do tego jakie ma talerze i resztę,(przynajmniej u mnie tak było-studia,wynajmowane mieszkanie,współlokatorzy-nikt nie myśli o zastawach i podobnym,na święta i tak jeździło się do rodziców ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() Najlepiej iść z listą i nie rzucać się na promocję,tylko sprawdzać ,czy to rzeczywiście się opłaca,a nie zaszkodzi też przejść się do czytnika i sprawdzić czy cena na produkcie jest taka sama jak wisi na półce,bo często "zapominają"zmienić ceny na promocyjne i przy kasie okazuje się że cena jest wyższa,dobrze jak przy kasie,a nie w domu,i czujesz się potem jak głupek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
papierosów i alkoholu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
o właśnie, co do alkoholu to nie tyle chodzi mi o ogólne zrezygnowanie z niego
![]() dlatego zawsze ze znajomymi umawiamy się wcześniej i kupujemy coś w monopolowym ![]() ![]()
![]() |
#428 | |
BAN stały
|
ojej, no i oki. napisałaś, że uwazasz za niepotrzebne kupowanie 3 zastaw stołowych, jak jedna wystarcza, czy 5ty komplet kieliszków (co chyba daje jakieś 30 sztuk kieliszków, no gigant ilośc, przepraszam ;-), ale jak Tobie wystarcza np. 12 sztuk no to przecież w porządku), że po co komu 20 obrusów, a ja z kolei napisałam, że zależy jak na to patrzeć, czyli ilu gości średnio możesz przyjmowac, bo jeśli nieco więcej, to spokojnie musisz kupić widelce dla np. 15 czy 20 osób (tak samo zresztą jak dla 5 ) i nieważne, i tak Ci to np. wyjdzie dycha za sztukę na 1 osobę, i tu ten szczęsny Gerlach.
Możesz uzywać ikeę, normalne, mnie tylko zaciekawiło ;-), czy np. kupić sobie tego gerlacha i mieć jeden komplet 4 sztućców 40 zł to jest aż tak wiele, jeśli się chciałoby np. potem tego kilka lat, i w sumie codziennie, używać. No. Tym bardziej, że jesteśmy w wątku, wedle którego należy swojej psipsi dawać przecież co najlepsze i kupować nie wiem jak to nazwać, najbardziej firmowe podpaski (chociaż ja tam uważam, że Bella też ma swoją markę, jak dla mnie nie mniej firmową niż Al), oraz 4 literom i dogadzać im obowiązkowo kolorowym papierem we wzorek ![]() ![]() myślę w ogóle, że rzadko kto z tzw. przeciętniaków uzywa tego Rosenthala na co dzień, bo nie dość, że może się wytłuc ;-), to przede wszystkim mało kto się szarpnie na dobre talerze a potem będzie mordował szlaczki w zmywarce. ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-08-24 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do ostatniego -jakoś dziwnie się wyraziłam,sama bym się pogubiła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
jak promyczek słońca....
|
Cytat:
![]() bo masz mega duże opakowanie w cenie małego ![]() edit: już doczytałam, że się "przejęzyczyłaś" ![]()
dane do wpłaty są w pierwszym poście mojego wątku!!! jeżeli potrzebujesz więcej danych, proszę o pw Edytowane przez bebunio Czas edycji: 2010-08-24 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Opcja nr 2 jest dla mnie dość obciachowa, tak samo jak rozrabianie spirytusu na wesele, miast wódeczki z banderolą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Dla mnie stratą pieniędzy jest kupowanie "markowych produktów" typu wata, patyczki do uszu, płyn do mycia kibla czy płatki kosmetyczne jeśli to samo (nierzadko robione przez tego samego producenta z tych samych składników) mogę kupić np. o połowę taniej. To nie dotyczy się papieru toaletowego bo ja akurat lubię miękki i ładny
![]() Natomiast nie rozumiem robienia zapasów typu 30kg cukru, 20litrów mleka itd. jakby co najmniej wojna miała nadejść... ja kupuję rzeczy na bieżąco, staram się nie kupować na zapas. I nie rozumiem bezsensownego gromadzenia gratów bo były w promocji/były tanie/bo może się przydadzą (moja teściowa tak robi). Potem ma się milion miseczek, serweteczek, obrusików, łyżeczek, świeczuszek, kubeczków... itd. A i tak się tego nie używa i tylko bałagan się robi. Ja staram się kupować rzeczy potrzebne, praktyczne, dobre jakościowo i ładne bo lubię sobie ładnie i komfortowo mieszkać - jeść - mieć w łazience itd. Po prostu patrzę co kupuję i zastanawiam się nad tym a do sklepu zawsze chodzę z listą zakupów żebym nie kupowała niepotrzebnych pierdół. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#433 |
Marudziara
|
Nie kupuję gazet kobiecych czy też dzienników ( w końcu opłacam miesięcznie internet - tu mam wszystko), papier toaletowy czasami z biedronki kolorowy lub szary ale z tych delikatniejszych.
Zakupy kosmetyczne często w biedronce spożywcze także, jeśli chodzi o obuwie często wyprzedaże a ciuchy często w lumpkach nie znoszę chodzić ubrana jak połowa miasta.
![]() |
#434 |
Konto usunięte
|
z tym, że połowa miasta chodzi w ubraniach z lumpeksu
ten styl jest charakterystyczny, rozpoznawalny i mało oryginalny jednak Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-08-24 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wg mnie jeden komplet sztucców to nie to co się sprzedaje w sklepie-komplet 6szt ,2 komplety 12 itp,o 3 kompletach pisałam nie w tym sensie ![]() ![]() ![]() Przypomniał mi się jeszcze jeden zbędny artykuł,tego nigdy nie kupowałam-zapachowe woreczki na zużyte pampersy ![]() ![]() Edytowane przez kalina121 Czas edycji: 2010-08-24 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego, gdy u nas łyso w portfelu, zostajemy w domu, ewntualnie kupujemy winko, bądź po piwku w sklepie monopolowym bo taniej ze trzy razy i czekamy na lepsze czasy, kiedy to na wyjście do restauracji, czy do klubu pozwolić sobie będziemy mogli ![]() ![]() Za strate pieniędzy uważam ponadto kupowanie drogich, obiecujących szamponów do włosów. Przestrzegam zasady, że szampon najtańszy, a z odżywkami można zaszaleć. Szampon ma za zadanie umyć włosy, jakby się uparł to i mydło szare spełniłoby to zadanie, ale nie popadajmy w skrajności ![]() Podobnie z drogimi żelami do mycia buzi. Od dawna stosuję mydło Dove za niecałe 3 zł i jestem mega zadowolona ![]()
Tydyrytkom ![]() Edytowane przez Nieoficjalnie Czas edycji: 2010-08-24 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;21590953]z tym, że połowa miasta chodzi w ubraniach z lumpeksu
ten styl jest charakterystyczny, rozpoznawalny i mało oryginalny jednak[/QUOTE] Czekaj, nie rozumiem cię. W lumpie nie znajdziesz dwóch takich samych rzeczy, w przeciwieństwie do sklepów. Co jest w tym przypadku mało oryginalne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;21590953]z tym, że połowa miasta chodzi w ubraniach z lumpeksu
ten styl jest charakterystyczny, rozpoznawalny i mało oryginalny jednak[/QUOTE] o, może oświeć mnie ![]() po czym rozpoznajesz ,że dana rzecz została kupiona w lumpeksie,a nie w sklepie? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio zaczęłam zapisywać co kiedy kupiłam i sprawdzać na ile mi wystarcza i o dziwo, np.:żel do twarzy Garniera za ok.15zł. wystarczył mi na prawie 5 m-cy mycia twarzy dwa razy dziennie. Więc miesięcznie wychodzi taniocha :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
ja też nie wiem po czym to można rozpoznać, tym bardziej że często w lumpeksie można kupić za grosze rzeczy nowe, nienoszone z niezerwanymi metkami. No i oczywiste, że ubrania są bardziej oryginalne, bo raczej się nie powtórzą na mieście tak szybko jak jakieś szmatki z Berski, Housa czy innych sklepów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Proszę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-mieszanej.htm
Dlaczego? Ja używam od kilku lat, skład kiedyś sprawdzały dziewczyny na analizach i jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Aaaa bo Ty akurat ten najlepszy używasz
![]() uwierz mi, że inne, np. te wszystkie anty-trądzikowe to badziewia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;21591834]wzorki, fasony, kolory - sprzed kilku sezonów, to widać[/QUOTE]
to chyba chodzisz do beznadziejnych ciuchlandów ![]() bo ja znam takie, gdzie są ciuchy wyprzedzające modę w Polsce Obecnie rzadko który ciuchland sprzedaje stare ubrania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;21591834]wzorki, fasony, kolory - sprzed kilku sezonów, to widać[/QUOTE]
Oj, to ty dawno w SH nie byłaś albo w złe miejsca trafiałaś... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze napisz sprzed kilkunastu sezonów to uwierzę. ![]() Są oczywiście stare i nowe fasony/wzorki/kolorki,można znaleźć naprawdę bardzo dobre rzeczy,przede wszystkim jakościowo,oraz niedostępnych (no chyba ze z ebay i allegro)w Polsce marek. Prawda jest taka że każdy chodzi w czym chcę,powiedz mi ile lat już są leginsy/rurki/tuniki/baleriny. Czasem szczególnie na wyprzedażach w modnych sieciówkach widzę na wieszakach tak zniekształcone/porozciągane/beznadziejne jakościowo rzeczy że szkoda zapłacić za nich nawet jak jest -50%, w lumpeksie można znaleźć lepsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, nie raz kupiłam w lumpeksie rzeczy jakościowo lepsze od wielu sieciowych szmatek. A cena nieporównywalna. Mój ostatni zakup to bikini Atlantica za 5zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.