Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 14:01   #2491
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
siala. sorki za mala litere ale maly wisi na cycku i pisze jedna konczyna. u nas pielucha nie dziala, bo mlody niecierpi miec cos na oczach, buzce. dla niego problemem jest nawet ubieranie body przez glowe dziewczyny jak sie te zdjecia tu wkleja, wyskakuje mi jakis komunikat po ang,
a zmiejszylas zdjecia bo chyba musza byc zmiejszone

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
a to mój mały Królewicz
o jaki slodki i jak juz ladnie buzka wyglada bez tych wstretnych krostek oczywiscie kciuki zacisniete

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

A moja niunia nie śpi w nocy długo, niewiem czy się nie najada ale nie płacze sama cyca wyrzuca, śpi najpierw 3-3,5 godz. potem papu, śpi 2 godz. potem znowu papu i śpi 1 godz. potem papu i albo idzie jeszcze spać na 1,5 godz. albo nie, nie wiem o co chodzi???
a moze sobie jeszcze do konca nie uregulowala dnia i nocy?

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Morgana - z sikami sprobuje jak zlapie siuski ale ja nie wiem czy to sa afty czy tylko plesniawki.. on bardzo chetnie ssa smoczek wiec afty chyba by mu przeszkadzaly.. na plesniawki mocz tez pomaga?
no mi wlasnie mama i babcia mowily ze mocz na plesniawki jest

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak jest u Was z chusteczkami do dupki? Które polecacie? Ja miałam nivea sensitive, bella happy i rossmanowskie. Z tej trójki najlepsze nivea, rossmana strasznie suche i już na pewno nie kupię.
ja mialam nivea pampersa rossmanowskie niebieskie i dada sensitiv
a wiec nr 1 pampers z nivea byly ok ale te co kupilam w czteropaku bo te co kupilam pojedenczy strasznie suche i do bani rossmanowskie tez ok ale polecam dada bo sa naprawde mokre i tanie jeszcze ostatnio udalo mi sie dorwac te w czteropaku za 12zl wiec kupilam z zapasem

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wklejam Wam mojego szkraba-udalo sie ja uspac w lezaczku
ale ma slodka minke i taki sam lezaczek jak Hubcio zadowlolona jestes z niego? bo ja bardzo i mlody tez go lubi zwlaszcza te wiszace zabawki

Cytat:
Mogłabyś chociaż jedna skłamać, że do mnie podobny
Ja sama widzę, że to istny mąż i wszyscy dookoła... za to ten charakter ma chyba po mnie bo ja tak potrafię wkur***ć ludzi jak on tym beczeniem
moj Hubert to tez caly tatus nawet wage ciezka po ojcu odziedziczyl

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

nie wydaje ci sie micho bardzo zadko ma radosne oczka dzisiaj z damianem stwierdzilismy ze chyba zle mu z nami ani sie nie usmiecha ani oczka nie sa radosne. nawet jak nie placze ani nie spi to poprostu sobie lezy i patrzy albo sie dziwi ale radosci u niego nie uswiadczysz
i dla Damiana tez! skad wam takie glupie pomysly do glowy przychopdza? po pierwsze to wez poprawke na to ze Michas urodzil sie wczesniej wiec moze pewne rzeczy troszke poznije zaczac robic poza tym kazde dziecko ma inny charakter nie kazde sie smieje od ucha do ucha calymi dniami na usmiechy jeszcze przyjdzie czas! a z drugiej strony linki Michas tez jeszcze glowki nie podnosi moze Miski to male leniuszki sa? i masz zakaz wylapywania takich glupich i beznadziejnych mysli

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
c
A to jeden uśmiech ale do lalki który udało mi się wczoraj złapać.
Załącznik 3356088

Załącznik 3356089

Załącznik 3356090

a tu szczęśliwy, zmęczony tatuś wieczorem

Załącznik 3356091
o jejku jak slodko do lalki sie usmiecha i lalae jaka ma piekna i fakt podobna do tatusia

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

wazylam wczoraj Hubcia wazy 5,6kg czyli przytyl od wyjscia ze szpitala 1,2kg bo jak wychodzilismy w piatej dobie wazyl 4,4kg
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 14:10   #2492
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Tez mam taki

Dzieciaczki wszystkie piekne

aniu - malemu napewno dobrze z wami a pasat to moje marzenie

Z moja mala nie ma problemu z zasypianiem, bujeczek, wozek, auto uwielbia, a w lozeczku zasypia sama na brzuszku lub plackach

wrocilam od kolezanki kupilam jej mate w prezeciea jej malutka taka kruszynka jak zosia itakasi

A co do chusteczek - nivea trafily mi sie jakos slabo nawilzone ja uzywam papmpersa sa super mokre
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-08-24 o 14:14
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 14:11   #2493
hd2005
Zakorzenienie

Dziewczyny,
prosze napiszcie jak wygląda rana po szczepionce (pierwszej, w szpitalu) u waszych maluchów. Szymek na 5 tygodni i dopiero 2 dni temu miejsce po szczepionce sie zaczerwieniło Nie wiem o co chodzi...

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 14:16   #2494
itakasia
Zakorzenienie

hd
wszystko ok, ranka sie zaczerwienia po jakims czasie
Jak pielęgnować rankę?

Gruźlicę szczepi się śródskórnie, wstrzykując bardzo cienką igłą w lewe ramię noworodka 0,1 ml szczepionki, w której znajdują się żywe, ale pozbawione złośliwości prątki gruźlicy. Tuż po szczepieniu pojawia się pęcherzyk, który szybko znika.

Dopiero po trzech-czterech tygodniach w miejscu wkłucia pojawia się czerwona grudka. Grudka powiększa się i uwypukla, zmieniając się w krostę, pod którą zbiera się ropa. Po kolejnym tygodniu lub dwóch krosta zwykle pęka. Z ranki może wypłynąć kilka kropel ropnej wydzieliny. Nie powinno to być powodem do niepokoju, bo krosta i owrzodzenie są objawami dobrze wykonanego szczepienia (to znak, że szczepionka "przyjęła się").

Ranka zagoi się sama, a w jej miejscu zostanie niewielka jasna blizna. Nie trzeba przykrywać jej plastrem ani żadnym opatrunkiem. Nie wolno też stosować żadnych zabiegów przyśpieszających gojenie ani osuszać jej spirytusem. Nie wolno również zdrapywać strupka ani wyciskać nagromadzonej ropy. Najlepiej, jeśli miejsce po szczepieniu jak najczęściej jest odsłonięte. Wtedy goi się najszybciej. Jeśli z ranki sączy się ropna wydzielina, wystarczy pod ubranko włożyć wyjałowiony gazik.

W dwa-trzy miesiące od pojawienia się w miejscu szczepienia pęcherzyka ranka powinna się zagoić. Najpierw pojawi się żyworóżowa blizna, która stopniowo zblednie, ale do końca życia zostanie widoczny 3-8-mm ślad.

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-08-24 o 14:27
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 14:29   #2495
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
prosze napiszcie jak wygląda rana po szczepionce (pierwszej, w szpitalu) u waszych maluchów. Szymek na 5 tygodni i dopiero 2 dni temu miejsce po szczepionce sie zaczerwieniło Nie wiem o co chodzi...
to normalne moze rowniez podejsc ropka wiec sie nie przejmuj to dopiero po kilku tyg sie pojawia tylko nic przy tym nie grzeb a po kapieli dobrze osusz jesli sie zamoczy

itakasia
moj maz chcial kupic taki duzy samochod wlasnie jak sharan czy c max ale juz mu to wybilam z glowy ze przy jednym dziecku jest nam narazie zbedny tak duzy samochod tymbardziej ze awaryjnie mamy busa osobowego a i tak mamy samochod w kombi wiec wystarcza przy drugim mysle ze cos takiego wiekszego kupimy
Stary 2010-08-24, 14:46   #2496
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
U Anastazji tez sie pojawila, nic z tym nie robic, zagoi sie samo
Pediatra to widzal i powiedzial ze oki

Śpiąca królewna

Stary 2010-08-24, 15:12   #2497
aniaa22
Zakorzenienie

[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21587370]

a tam źle mu-krzywdę mu robicie czy co?? a skąd ma wiedzieć gdzie lepiej-za mały jest na takie trudne procesy myslowe. na radość jeszcze przyjdzie czas to będziecie uspokajać, żeby skończył się wreszcie śmiać itd. nie ma co sobie tego tak brać do serca! człowieczek dopiero się wszystkiego uczy i ma dużo do nauczenia, więc spokojnie i teraz manrty mruczeć proszę: małemu jest z nami cudnie jak uśmiech walnie to będzie fajnie marny ze mnie poeta[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość

A to jeden uśmiech ale do lalki który udało mi się wczoraj złapać.
Załącznik 3356088

Załącznik 3356089

Załącznik 3356090

a tu szczęśliwy, zmęczony tatuś wieczorem

Załącznik 3356091
sliczny usmieszek

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
i dla Damiana tez! skad wam takie glupie pomysly do glowy przychopdza? po pierwsze to wez poprawke na to ze Michas urodzil sie wczesniej wiec moze pewne rzeczy troszke poznije zaczac robic poza tym kazde dziecko ma inny charakter nie kazde sie smieje od ucha do ucha calymi dniami na usmiechy jeszcze przyjdzie czas! a z drugiej strony linki Michas tez jeszcze glowki nie podnosi moze Miski to male leniuszki sa? i masz zakaz wylapywania takich glupich i beznadziejnych mysli
to mi pojechalas a Hubcio to juz waga ciezka

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

Śpiąca królewna
cudna. ale ona jest pulpecik maly

a moje kochane dziecko spalo mi 3 godziny wiec zrobilam 2 prania 2 inne poprasowalam zrobilam obiad i juz sobie zdazylismy zjesc i pogadac troche teraz misiek pojdzie polezec na brzuszku troche bo mama juz mu sie znudzila
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 15:33   #2498
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Dziewczyny kiedy iść z dzieckiem do pediatry na kontrolę?? W szpitalu albo mi nie powiedzieli albo nie zapamiętałam
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 15:38   #2499
hd2005
Zakorzenienie

Dziewczyny - dziękuję!!!!!

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 15:40   #2500
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kiedy iść z dzieckiem do pediatry na kontrolę?? W szpitalu albo mi nie powiedzieli albo nie zapamiętałam
bo raczej nie mowia po urodzeniu trzeba dziecko zapisac do przychodni i ustala sie termin wizyty. misiek mial isc w 4 tygodniu ale bylismy w 2 bo wyszly mu te krostki wtedy wiec przy okazji zaliczylismy wizyte.
Stary 2010-08-24, 15:48   #2501
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Wiolek to miłego dnia życzę i byś wszystko raz dwa załatwiła.

Ja też chce dziś do ZUSu,złożyć wszystkie papiery o zasiłek macierzyński,i do NFZ by się przydało jechać złożyć wniosek na o dyskietkę do lekarzy.
to chodzi o tą karte chipową bo kiedys coś pisałyście to dziecko nie podlega pod ubezpieczenie mamy ? ja nic nie wyrabiałam i się nie znam powie mi ktoś na czym to polega ?

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
zalezy jaka temp bedzie na dworze, ale nie powinno sie nic stac i wydaje mi sie, ze jak odciagniete schowasz to nie musisz podgrzewac juz

kurcze mala wstala i zasnac nie moze bo sie ciagle prezy i meczy sie biedna mam nadzieje, ze zasnie jeszcze bo padam :/
dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

A moja niunia nie śpi w nocy długo, niewiem czy się nie najada ale nie płacze sama cyca wyrzuca, śpi najpierw 3-3,5 godz. potem papu, śpi 2 godz. potem znowu papu i śpi 1 godz. potem papu i albo idzie jeszcze spać na 1,5 godz. albo nie, nie wiem o co chodzi???
u mnie też tak sypia najdłużej 4 h ale zazwyczaj to 3, 3.5 a rano własnie zdarza się, że godzina i już chce jeść

Cytat:
słodkooo

dziewczyny ja już kompletnie zgłupiałam :/
była u mnie własnie położna
i mówi, że ona absolutnie nie używałaby tej neomycyny ( a wczoroaj pediatra mi ja przepisała )
i że skonsultowałaby to z dermatologiem ( co zrobie ale terminy na pewno za jakiś czas, no na pewno nie w przeciągu 1 czy 2 dni )
i żebym robiła 1 kąpiel w sodzie i 1 w krochmalu.
i wógóle, że jej to wygląda na potówkowe zapalenie skóry

no i teraz używac czy nie używać ?

i jeszcze zwróciła mi uwagę, że małemu chce się pić i że powinnam go dopajać ( ja byłam temu przeciwna ) a ona mówi, że niedouczeni lekarze tylko zabraniają dopajać przy karmieniu piersią i że powinnam 3- 4 razy dziennie w takie upały

i ja już nie wiem co robić każdy mówi co innego :/
a jak dopajać to kiedy ? między karmieniami ?

ratunku
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 16:01   #2502
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Czym można zastąpić mleko do kawy?

[
mozna mlekiem sojowym
Cytat:
Agravka[/B] sliczna niunia, nie jest wygieta w lezaczku? Mi sie caly czas wydaje, ze moja za mala jest na bujaczek jeszcze, bo jest w pozycji wpol siedzacej
powiem Ci ze pozycja jest wygodniejsza niz w foteliku-wydaje mi sie a poza tym w tym foteliku mozna wyciagnac takie cos i wtedy dziecko jest w pozycji lezacej
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
agravka
pozazdroscilas i sie Zosia obudzila wyduszajac z siebie kupsko, przewinelam, nakarmilam i wytlumaczylam ze dalej spimy a jaki to magiczny bujaczek? a mala slodko spi
[l:
i spi dalej? bujaczej z fisher price- popularny na watku z tego co widze na fotkach
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 16:07   #2503
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
hd
wszystko ok, ranka sie zaczerwienia po jakims czasie
Jak pielęgnować rankę?

Gruźlicę szczepi się śródskórnie, wstrzykując bardzo cienką igłą w lewe ramię noworodka 0,1 ml szczepionki, w której znajdują się żywe, ale pozbawione złośliwości prątki gruźlicy. Tuż po szczepieniu pojawia się pęcherzyk, który szybko znika.

Dopiero po trzech-czterech tygodniach w miejscu wkłucia pojawia się czerwona grudka. Grudka powiększa się i uwypukla, zmieniając się w krostę, pod którą zbiera się ropa. Po kolejnym tygodniu lub dwóch krosta zwykle pęka. Z ranki może wypłynąć kilka kropel ropnej wydzieliny. Nie powinno to być powodem do niepokoju, bo krosta i owrzodzenie są objawami dobrze wykonanego szczepienia (to znak, że szczepionka "przyjęła się").

Ranka zagoi się sama, a w jej miejscu zostanie niewielka jasna blizna. Nie trzeba przykrywać jej plastrem ani żadnym opatrunkiem. Nie wolno też stosować żadnych zabiegów przyśpieszających gojenie ani osuszać jej spirytusem. Nie wolno również zdrapywać strupka ani wyciskać nagromadzonej ropy. Najlepiej, jeśli miejsce po szczepieniu jak najczęściej jest odsłonięte. Wtedy goi się najszybciej. Jeśli z ranki sączy się ropna wydzielina, wystarczy pod ubranko włożyć wyjałowiony gazik.

W dwa-trzy miesiące od pojawienia się w miejscu szczepienia pęcherzyka ranka powinna się zagoić. Najpierw pojawi się żyworóżowa blizna, która stopniowo zblednie, ale do końca życia zostanie widoczny 3-8-mm ślad.
Hd też tak jak opisuje itakasia Sara ma już jest w fazie strupka
Cytat:

Śpiąca królewna
Jaki króliczek
Cytat:
Marcin jak zapisał Sarę do przychodni dostał od razu termin, było to jakoś tydzień po wyjściu ze szpitala.
Cytat:
O przepraszam ale to ja jestem szamanką wątku
Wywołałam moimi mantrami kilka porodów między innymi pszczółki i xawmeli tylko mi nie wyszło jak zaklinałam płód by był dziewczynką.. no ale z chłopca też jestem zadowolona

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

No widzę, że nie tylko mój syn jest do ojca podobny bo i Twoja córcia to wykapany tatuś.. choć jak patrzę na zdjęcie to jest.. tatuch a nie tatuś bez obrazy oczywiście
Kawał chłopa
A no jest co kochać bardzo lubię jego posturę nie jest gruby ale masywny

Cytat:
Siala
zgadzam sie z dziewczynami, Sebek tak sie grzecznie prezentuje na fotkach
eleo
slodkie dzieciaczki, a Sara skora zdjeta z taty
A co do podobieństwa "niestety" macie rację drugie dziecko też do tatusia no nic muszę się z tym pogodzić hehe płeć po mnie heh
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 16:09   #2504
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

ale ma slodka minke i taki sam lezaczek jak Hubcio zadowlolona jestes z niego? bo ja bardzo i mlody tez go lubi zwlaszcza te wiszace zabawki
jestem bardzo zadowolona!!! super sie sprawdza. Ja wyjelam ten palak z zabawkami, bo moja narazie sie rozglada, nie skupia sie jeszcze na zabawkach czy karuzeli na dluzej niz pare sekund
Cytat:
najlepiej zadzwon do przychodni i sie umow
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

dziewczyny ja już kompletnie zgłupiałam :/
była u mnie własnie położna
i mówi, że ona absolutnie nie używałaby tej neomycyny ( a wczoroaj pediatra mi ja przepisała )
i że skonsultowałaby to z dermatologiem ( co zrobie ale terminy na pewno za jakiś czas, no na pewno nie w przeciągu 1 czy 2 dni )
i żebym robiła 1 kąpiel w sodzie i 1 w krochmalu.
i wógóle, że jej to wygląda na potówkowe zapalenie skóry

no i teraz używac czy nie używać ?

i jeszcze zwróciła mi uwagę, że małemu chce się pić i że powinnam go dopajać ( ja byłam temu przeciwna ) a ona mówi, że niedouczeni lekarze tylko zabraniają dopajać przy karmieniu piersią i że powinnam 3- 4 razy dziennie w takie upały

i ja już nie wiem co robić każdy mówi co innego :/
a jak dopajać to kiedy ? między karmieniami ?

ratunku
widzisz, co specjalista, to inna diagnoza... a od czego jest ta neomycyna? co do dopajania, to ja daje herbatke ulatwiajaca trawienie z hippa i biore ja na spacery albo daje na czkawke, ale czesto zdarza sie tak ze albo zapominam ja dac malej, albo ona nie chce i musze wylewac...
Stary 2010-08-24, 16:24   #2505
aniaa22
Zakorzenienie

wiolek to niezle. ale ja tez tak mialam z tymi krostkami. bylam u 3 lekarek i u kazdej inna diagnoza no szlo sie pociac. a moze masz mozliwosc jeszcze do innego pediatry isc? a polozna nie wglebialam sie nigdy w tajniki ich wyksztalcenia ale ja chyba bardziej bym ufala lekarzowi. ale nie wiem juz sama.
Stary 2010-08-24, 16:49   #2506
papeteria
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za mile slowa odnosnie mojego Adaska
Wszystkie wasze dzieciaczki cudowne i jak się zmieniają !!!
Dzieki za odpowiedzi odnosnie fotelików i kolek
itakasia niestety nie mam iso fixa/fixu w aucie a chyba trzeba nie ?
hd kciuki za pomyslne wyniki
siala
anoxa maluszek cos z ciebie tez ma choc z meza wiecej
wiolek ja daje Cebion multi bo bylo w zaleceniach przy wypisie ze szpitala po tej przepuklince,
co do spania w lozeczku moj poki co spi z nami bo nie umial sam usnac ale dzis nad ranem sie udalo zasnal sam na cala godzine ale gdy otwarlam oko i podeszlam do lozeczka to lezal w poprzek nie wiem jak on to zrobil...a to co maly ma na brewkach to nie jest ciemieniucha ? wiem ze tam tez lubi sie pojawiac
jaki podgrzewacz wzielas ?
ja wlasnie tez sie zastanawiam z tym podgrzewaniem pokarmu i trzymanie w termoopakowaniu ale moze faktycznie jak niezawsze w temp pokojowej styknie co do dopajania to ja tez probowalam ta herbatka co agravka ale maly nie wypije wiecej niz 20 ml na dzien i tez wylewam....
misiulka moj maly spi w nocy podobnie choc roznie z tym jeszcze jest jeszcze mu sie nie unormowalo ale noc jest podobna do twojej a w dzien czasem nie spi wogole a od dwoch dni tfu tfu budzi sie na jedzonko troche aktywnosci i spi ....wieczorem tylko zaczyna sie jazda bo zaraz po kapieli o 19:00 dostaje chyba kolki a potem kilka godzin zanim zasnie
anuszka moj maly tez lapczywie je a poza tym niezawsze mu sie odbije...z chusteczek poki co uzywamy Dzidzius ale jeszcze musimy kupic Dada..byłas juz ze soba u lekarza ???
ania kazde dziecko ma inne zachowanie a Michowi napewno z wami dobrze!!! Niezle z tym zasikaniemposcieli i wszystkiego dookola
marta dobrze ze jest jakas diagnoza tylko ta dieta no ale to przejsciowe
lilka

Cytat:

Wiecie co od 3 dni karmilam tylko piersia i mleko mi zaczelo zanikac wracam do laktatora, tzn piers bede tez dawac, ale bede regularnie i tak odciagac pokarm, bo troche sie przestraszylam jak po 3 h od karmienia sciagnelam niecale 50 ml , nie rozumiem tego, bo mala sie najadala przez 3dni przeciez az do wczorajszego wieczora szkoda, bo wolalabym chyba na samym cycku
a mi zanikalo przy samym laktatorze ze 130ml zrobilo sie 80ml co 3h a jak maly wrocil do domku to mimo karmienia jesze pare razy musialam sciagac bo jak kamieniebyly , ale teraz tylko cycek no chyba ze maly dluzej by spal(co mu sie nie zdarza ) to musialabym odciagnac ale ta medela faktycznie rewelka...dokupilam jeszcze tych buteleczek do mrozenia.
Cytat:
my bylismy w 2 tyg ze wzgledu na krwiaka na glowce ktorego swoja droga praktycznie juz nie ma
jaszczka super ze postawili diagnoze i ze nie jest to czarny scenariusz
anoxa dobrze ze bylas u lekarza i sie nieco wyjasnilo
olakola moj Tż tez gra na elektrycznej

Co do glutkow to moj teraz ma takie ze szok bo ma katarek frida idzie w ruch po kilkanascie razy ale najpierw sol...poza tym mamy jeszcze kropelki euphorbium

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-08-24 o 16:51
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 16:51   #2507
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
widzisz, co specjalista, to inna diagnoza... a od czego jest ta neomycyna? co do dopajania, to ja daje herbatke ulatwiajaca trawienie z hippa i biore ja na spacery albo daje na czkawke, ale czesto zdarza sie tak ze albo zapominam ja dac malej, albo ona nie chce i musze wylewac...
nie wiem dokładnie ale wystarczy mi wiedza, że jest to dość silny antybiotyk

Cytat:
wiolek to niezle. ale ja tez tak mialam z tymi krostkami. bylam u 3 lekarek i u kazdej inna diagnoza no szlo sie pociac. a moze masz mozliwosc jeszcze do innego pediatry isc? a polozna nie wglebialam sie nigdy w tajniki ich wyksztalcenia ale ja chyba bardziej bym ufala lekarzowi. ale nie wiem juz sama.
no właśnie niekoniecznie bo lekarze u nas słyną z tego, że właśnie przepisują silne leki wiadomo antybiotyk silny, szybko pomoże i spokój bez wgłębiania się w szczegóły
myślę, że będe próbować do dermatologa jak nie na nfz to prywatnie będę się pchać mam nadzieję, że jakiś mnie przyjmie w przeciągu tygodnia
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 17:10   #2508
agravka
Wtajemniczenie

Aniu, Misio jest przesliczny-pisze to po raz kolejny! i nie martw sie ze sie nie usmiecha, bo tak jak Anoxa pisala, moze to kwestia tego, ze urodzil sie troszke wczesniej? poza tym on mi wyglada na marzyciela
Stary 2010-08-24, 17:20   #2509
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu, Misio jest przesliczny-pisze to po raz kolejny! i nie martw sie ze sie nie usmiecha, bo tak jak Anoxa pisala, moze to kwestia tego, ze urodzil sie troszke wczesniej? poza tym on mi wyglada na marzyciela
urodzil sie w 39t 1d to chyba normalnie raczej po ostatnim jedzonku sprzedal mi kilka usmieszkow znowu podzialalo ze wam napisalam tak jak z karuzela (wlasnie mi sie przypomnialo ze musimy kupic baterie bo juz padly)

ide na papieroska bo zaraz pewnie glodomorek sie obudzi. dzisiaj to mam normalnie aniolka w domu
Stary 2010-08-24, 17:24   #2510
agravka
Wtajemniczenie

wklejam i ja zdjecie mojej smieszki
Stary 2010-08-24, 17:31   #2511
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
My bylismy po 3tyg
Nio mala to maly pulpecik nio ale co ja na to poradze....
Dzis czytalam co mozna dawac i od kiedy...juz wiecej wiem

Stary 2010-08-24, 17:44   #2512
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:

to mi pojechalas a Hubcio to juz waga ciezka
nie pojechalam tylko mi sie tutaj zadnymi *******ami prosze nie przejmowac najwazniejsze ze jest zdrowy no Hubcio waga ciezka ale on bidulek z nadwyzka startowal w 6 tyg przytyl 1,2kg ile wasze maluch w jakim czasie przytyly?

Cytat:
zgadzam sie cos mi sie wydaje ze Michas bedzie intelektualista bo on zawsze na tych zdjeciach taki zamyslony jest

Cytat:
wklejam i ja zdjecie mojej smieszki
sliczna i naprawde smieszka usmiech od ucha do ucha

karolcia niunia slodka i slodko spi a lezaczki mamy takie same

a moj Hubcio dzisiaj wiekszosc dnia spi jak wczoraj tylko godzine spal to dzisiaj caly dzien wrocilismy ze spaceru spal dwie i pol godz polozylam go na lozku chcialam go przebrac nim do niego wrocilam on znowu kimono powiem wam szczerze ze moje dziecko to aniol jest (zeby nie zapeszyc odpukam w niemalowane) bo nawet sloiki z ogorkami przy nim robie on sobie lezy a ja moge grzebac co chce
Stary 2010-08-24, 18:00   #2513
karolcia228
Zakorzenienie

Moja wychodząc ze szpitala wazyła : 3200g ( miała 5 dni), mając 3 tyg ważyła 4kg, mając 6 tyg 5360g wiec tez waga ciężka, szybko przybrała ale moja pediatra nic nie mowila

Stary 2010-08-24, 18:08   #2514
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłabyś chociaż jedna skłamać, że do mnie podobny

A czemu tż się uparł na lekarza? Coś pominęłam czy nie zajarzyłam?
O kolkę chodzi?
.
Nonco Ci bede klamac ;>
Tz sie uparl, bo o kupcie i o ogolny niepokoj i o krostki chodzilo, on ogolnie przewrazliwiony.

Na fajna pediatre trafilam, zbadala Maje cala, udzielila kilku porad zoaczymy. Powiedziala, ze krostki moze mala miec od dotykania moich ubran wypranych w innym proszku , powiedziala aby bardziej pionowo karmic, polecila probiotyk dicloflor na kolki, gazy i kupki u nas ze wszystkim problem od 3 dni :/ i powiedziala abym nabial wyeliminowala totalnie z diety a ja chce ciastka!!!!!!! w nich jest bialko, nie mowila, ze mala ma skaze, ale powiedziala, ze na wszelki wypadek...

Ania zwariowalas, nie ma takiej opcji aby maly was nie lubil, ma super rodzocow!!!!

Sara i Anastazja sliczne dziewuszki

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 18:23   #2515
54474cdcbeee49f0adfc9454abf56792ac8ff3d6_5d51ef966c16e
Konto usunięte

Siala_Bala;O przepraszam ale to ja jestem szamanką wątku
Wywołałam moimi mantrami kilka porodów między innymi pszczółki i xawmeli tylko mi nie wyszło jak zaklinałam płód by był dziewczynką.. no ale z chłopca też jestem zadowolona

och, wybacz szamanko, nie miałam pojęcia, że wtrącam się w nie swoje kompetencje, tak więc grzecznie i posłusznie oddaję insygnia magiczne i oddalam się w cieńmoja poezja jest tak marna, że może pogorszyć sprawę tylkoumysł ścisły, ehh, a miałam być "wielkim" artystą

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

a moj Hubcio dzisiaj wiekszosc dnia spi jak wczoraj tylko godzine spal to dzisiaj caly dzien wrocilismy ze spaceru spal dwie i pol godz polozylam go na lozku chcialam go przebrac nim do niego wrocilam on znowu kimono powiem wam szczerze ze moje dziecko to aniol jest (zeby nie zapeszyc odpukam w niemalowane) bo nawet sloiki z ogorkami przy nim robie on sobie lezy a ja moge grzebac co chce

Huberciki to spokojne chłopaki znam jednego, do teraz jest śpioch i z równowagi nie da się wyprowadzić

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

agravka;wklejam i ja zdjecie mojej smieszki

to już nawet nie są bananki na buzi od uśmiechu-to całe bananowce (czy jak się tam te drzewa bananodajne nazywają)
54474cdcbeee49f0adfc9454abf56792ac8ff3d6_5d51ef966c16e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 18:28   #2516
niezawsze
Zakorzenienie

Pieknie sie usmiecha Ada!

Anoxa mala jak sie urodzila miala 3450kg a dzis ma 4t i 4 dni i wazy 4340kg

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 18:36   #2517
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja wychodząc ze szpitala wazyła : 3200g ( miała 5 dni), mając 3 tyg ważyła 4kg, mając 6 tyg 5360g wiec tez waga ciężka, szybko przybrała ale moja pediatra nic nie mowila
o to Nastka prawie kilogram wiecej przytyla niz Hubcio ale miala tez co nadrabiac bo malutka sie urodzila

Cytat:
Pieknie sie usmiecha Ada!

Anoxa mala jak sie urodzila miala 3450kg a dzis ma 4t i 4 dni i wazy 4340kg
dzieki dziewczyny za odpowiedz bo balam sie czy maly aby nie za duzo tyje ale chyba jest ok

[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21594970]

Huberciki to spokojne chłopaki znam jednego, do teraz jest śpioch i z równowagi nie da się wyprowadzić
[/QUOTE]

to dobrze choc nie chciala bym aby cale zycie przespal choc z tym jego spaniem w dzien roznie bywa wczoraj przez caly dzien spal cala godzine i 20min

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 18:59   #2518
belunia1985
Raczkowanie

Papeteria,. do fotelika maxi cosi cabrio fix nie trzeba miec tej bazy iso fix. ja mam ten fotelik i po prostu przypinamy go pasami z tylu. baza nie jest konieczna. fotelik mozna po prostu mocowac na dwa sposoby, kazdy jest tak samo bezpieczny.
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 19:09   #2519
jaszczka
Zadomowienie

Hej!
My po wizycie! Naczekaliśmy się ponad 2 godziny, było tyle luda że szok!
Ogólnie pozytyw bioderka ok, jeszcze tylko czeka nas rtg jak Patryś będzie miał 6 miesięcy, ale wszystko wygląda prawidłowo serduszko osłuchane i też ok skórka się poprawia, jest jeszcze cały czas przesuszona (mimo mojego nieustannego smarowania) także mam dalej używać tych specyfików
aaaa no i mały waży 5420g!! fakt, że był najedzony (godzinę po), ale trudno być nie najedzonym jak się je co 3 godziny
Stary 2010-08-24, 19:15   #2520
sylviasol
Rozeznanie

hej mamusie przyznam że trochę was podczytuję alenie mam czasu pisać bo moje dziecko kochane nieśpi w dzień -no może 15 minut albo w samochodzie) więc czasu na nic nie mam - tym bardziej że kolki nadal nas męczą. teraz chwlkę przysypia więc mogę coś napisać) powiem tak - Moja Nika to prawdziwa lwica nawet ryczy jak lew- słychać ją wszędzie) w wózku nie chce jeździć tylko w foteliku

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

mam pytanie czy wasze dzieci też tak dużo jedzą ?moja - 4 tygodnie zjada 2 piersi i 90 butli za jednym podejściem - w dzień a w nocy tylko piersi. Hmm zastanawiam się co jest grane. Lekarka mówi że to dobrze aleja się zastanawiam czy inne też tak mają ?
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości