|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Klarissa w szoku jestem, jakbyś nie dała fotek to w życiu bym sobie nie mogła wyobrazić Ciebie w blondzie
Mszu ja biorę tantum rosa i kupiłam w intermarche płyn do higieny intymnej właśnie z tego jelenia, jest w takim małym pojemniczku 50ml akurat do szpitala, szukałam czegoś takiego, żeby nie targać butli pół litrowej na parę dni ![]() Bordowa masz jakieś wieści od Pomi? zatrzymali ją? ja już się niecierpliwię
|
|
|
|
#4142 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Dziękuję za "pochwały" wózka- mi też się podoba
![]() Cytat:
Jutro wstawię niebieskie, różowe, i czerwono- pomarańczowe. Cytat:
![]() Zmiany są potrzebne. Cytat:
nie wiem skąd to się wzięło.![]() Cytat:
Podobno nie powinno się po porodzie zmieniać płynu do higieny intymnej tylko używać tego co dotychczas. Minimalizuje to ryzyko uczulenia. Ja używam płynu z Avonu z wyciągiem z kory dębu, jest wg mnie super i do tego dokupię Tantum Rosa.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-08-24 o 18:50 |
||||
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
A...i znowu mi kawałek czopa wypadł, mniejszy, ale ani kropeczki krwi
taki to mi może nawet dwa tygodnie odłazić
|
|
|
|
#4144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, ja też najlepiej czuję się w ciemnych włosach. Swoje naturalne mam ciemny blond po ojcu, ale taki nijaki ten kolor zawsze był. W rodzinie mojej mamy kobiety są czarnowłose, a urodę mam właśnie po nich odziedziczoną. Z tym, ze one są innej karnacji (raczej śniade, taka trochę cygańska uroda), ale rysy twarzy bardzo podobne
. No i pewnie przy tym co mam zostanę - ze względu na upodobania tż-ta, dla którego blondynki są nieciekawe, zauważyłam już dawno, że pociągają go tylko ciemnowłose kobiety (albo jak np. mówi, że jakaś aktorka jest ładna to zawsze jest ciemnowłosa, jasnowłose jakoś go nie ruszają). Cytat:
Czyli mam i tantum rosa, mam płyn laktacyd oraz mydło "biały jeleń". Aczkolwiek jak znam życie to najprędzej używać będę tego płynu bo jest przeze mnie wypróbowany.. Tantum rosa kiedyś stosowałam na infekcje i uważam, że jest beznadziejne (nic nie daje) a szarym mydłem nie myłam się nigdy i jakoś szczerze mówiąc nie widzę tego w praktyce Ostatnio kupiłam sobie z Ziaji płyn do higieny intymnej przeciwgrzybiczny z macierzanką i muszę powiedzieć, że jest super - i pomógł mi dojść do siebie bo miałam gardanellę (chociaż to, że jej nie mam być może też zasługą leków co mi lekarka zapisała ). Na pewno ten płyn z Ziaji będę dalej kupować bo moim zdaniem jest lepszy nawet od laktacydu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym tż-towi się to kojarzy z taką trochę gotycką urodą a jego takie coś kręci (oczywiście bez przesady z tą gotyckością ale chodzi o czarne koronki, obcisłe, lejące suknie, czerwone paznokcie, długie, rozpuszczone ciemne włosy taka trochę Mortishia Adams itd. ).
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-24 o 18:52 |
||||
|
|
|
#4145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uuu... tego nie wiedziałam! ja uzywam AA, dla mnie on jest super delikatny i jestem z niego zadowolna ![]() ale doszlo do mych uszu, ze kobiety PO PORODZIE podmywaja sie zwykłą kostką "szary jelen"... ![]() wiec jestem ciekawa czy moze ktoras z Was tego juz probowała... ![]() z szarym jeleniem co prawda nie eksperymentowalam, ale wiem gdybym umyła sie TAM mydłem w kostce to chyba bym szału dostała... wiec nie wiem czy w ogole opłaca mi sie je do szpitala brać.
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-24 o 18:56 |
|
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kolorów to ja zawsze preferowałam takie przypominające naturalne. Nawet ten co robię teraz chociaż wychodzi jako czarny na zdjęciach to w rzeczywistości jest taki brąz, ładnie się od niego słońce odbija na żywo ![]() Cytat:
No ja też tak słyszałam, że lepiej nie robić eksperymentów, szczególnie, że tam wszystko będzie przecież naruszone, poobcierane i podrażnione... więc lepiej sobie dodatkowych atrakcji nie robić. Z tym, że ja podmywam się tylko z zewnątrz, nie szoruję się od środka bo podobno jest to niezdrowe (a słyszałam, że niektóre dziewczyny tak robią - całkowitą irygację podczas mycia).
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego niby mam tego białego jelenia ale jakoś nie sądzę żebym się odważyła. Za to nadaje się on do mycia Dzidziolka gdy ten ma problemy ze skórą i do tego zazwyczaj go używam zresztą.
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dlatego wzięłam płyn z tego jelenia
|
|
|
|
|
#4150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam to mydło "biały jeleń" i ono jest szare ![]() no jak sie myje to namydle sobie rece tym mydłem i podmywam sie tam, nie biore tej całej dużej kostki i nie ładuje jej tam ![]() a tak wogóle dziewczyny to Wy macie sobie same zrobić lewatywe w domu przed porodem czy będą Wam robic w szpitalu, bo położna z mojego szpitala powiedziała że mam sobie sama zrobić w domku ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
na nie raczej nie bedziesz miec uczulenia bo nie ma chyba nic delikatniejszego nic szare mydło
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-24 o 19:06 |
||
|
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
pokażę Wam się dziewczyny, na pewno
tyle że... troszkę się boję czekam na mamę która ma mi nałożyć farbę i która uważa że w ciemnych mi lepiej ![]() najgorsze jest to, że dochodzenie do blondu zajęło mi ponad pół roku. Teraz kupiłam sobie słabą farbe i to bez amoniaku , która szybko się wypłukuje dzięki czemu w każdej chwili będę mogła powrócić do jasnych włosków ![]() dołączam fotkę sprzed 3 lat w brązie ![]() Klari w ciemnych włosach zdecydowanie lepiej
|
#4152 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
Ja się staram kupować młode cukinie (niezbyt długie i niezbyt grube)- takie są najsmaczniejsze i skórka delikatna dobra do zjedzeniaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc smiało się pokazuj po wszystkim. A co to za cudo masz na rękach |
|
|
|
|
#4154 |
|
Wtajemniczenie
|
to szczeniaczek shih tzu TOFIK
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ponoć większośc psiaków ( tych miniaturek) to wredoty
|
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się podoba.
|
|
#4157 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super w tym brązie wyglądałaś,tak ciepło bardzo fajnie
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
dziewuszki piszecie o tych mydłach i tym podobnych To teraz ja jestem zielona i proszę o pomoc To ja się nie mogę umyć żadnych żelem pod prysznic i żelem do higieny intymnej po porodzie??
|
|
|
|
#4159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wózek śliczny, też braliśmy go pod uwagę, ale mamy Jumpera. apteka + Rossman (Hipp) Cytat:
--- Znów miewam bóle @... Rzadko, ale jednak...
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i najlepiej właśnie weź ten który teraz używasz Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-24 o 19:47 |
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
klarissa tak jak dziewczyny mowia fajnie we wszytskich kolorkach,ale w czarnym najlepiej
naked21 ślicznie ci było w brazie ja to lubie włoski ciemne sama mam ciemne i za tymi kolorkami jestem,chodz na głowie multum kolorkow bylo,ale w ciemnych najlepiej
|
#4162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja aktulanie ma swój osobisty kolor włosów i nie chce mi sie nic kombinować.Kiedyś bawiłam się z ciemny brąz(przez jakieś 2 lata),ale że moje włosy rosną jak na sterydach,to męczyło mnie ciągle malowanie i szkoda mi się zrobiło tych włosów ,a wizja łysiny w wielu czterdziestu paru lat skłoniła mnie do powrotu do moich naturalnych,które są uważam całkiem w porządku
|
|
#4163 |
|
Rozeznanie
|
naked w brązie wyglądasz super więc bez stresu się farbuj
, a to maleństwo na twoich rękach CUDO klari jak dla mnie to zdecydowanie lepiej ci w ciemnych włoskach. Ja do szpitala biorę tantum rosa i żel do higieny intymnej z ziaji z kwasem mlekowym.
|
#4164 |
|
Rozeznanie
|
Klarissa,naked ZDECYDOWANIE lepiej w ciemnych
![]() klaski :
|
|
|
|
#4165 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na laktacyd nie miałam, teraz zaryzykowałam tym z Ziaji i też jest ok. Ja na większość kosmetyków jestem uczulona ![]() Cytat:
Cytat:
Jak mawia mój tż "dobre papu nie jest złe" - wiem, bardzo to "odkrywcze" Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ------------------------------- Tak mnie coś naszło żeby zafundować sobie i tż-towi weekend dla dwojga (być może ostatni...), ale jak zobaczyłam ceny takich wyjazdów, to chyba sama sobie zrobię w któryś dzień taki weekend. Tak sobie myślę - dobre żarcie mogę zrobić lub kupić, domek przyszykować co by było romantycznie - udekorować świecami, kwiatami i jakimiś ładnymi zapachami. Ze sobą wiele nie zrobię ale zawsze mogę coś spróbować żeby było inaczej niż zazwyczaj... Niedługo mamy rocznicę ślubu (22.09) i tak coś mnie nachodzi...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-24 o 20:36 |
|||||||
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy niedługo rocznicę - 21.09 - trzecią
a Wy którą?Naked - ładnie w tym brązie Powiedzcie mi czy te badania do porodu typu WR, HBS, HIV to trzeba zrobić po którymś tyg. ciąży? Bo ja dziś zrobiłam (34 t.c.)
|
#4167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to chyba zależy od szpitala i lekarza- ja miałam je robione chyba w 2-gim trymestrze. A WR z tego co pamiętam to robi się 2 razy w ciąży
|
|
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
Melduje, ze grzecznie wszystko nadrobilam Mpiczku - GRATULUJE ELEGANCKIEGO PORODU Klarissa - w ciemnych wloskach wygladasz sto razy lepiej Pomidorko - bedzie dobrze i juz niedlugo bedziesz tulic malego Tymusia ---------------------- bylysmy z corka u lekarza i niby wszystko dobrze, mala rosnie, tp 1.10.10, waga 2530 gram....... ale ja mam cukier w moczu doszlam do tego dopiero w domu, bo jak pytalam gina jak badania to powiedzial, ze ok, a ja widze ze mam cukier
|
|
|
|
#4169 |
|
Rozeznanie
|
Klari- mi sie podobasz w ciemnych. Najbardziej naturalnie
![]() Naked- fajnie w brazie, ale blond tez ci pasuje Moj mezulo, jak i faceci w rodzinie jakos tez preferuja ciemnowlose. TZ to w ogole jest antyblond jesli chodzi o mnie, czasem go strasze, ze sobie zrobie. Tata tez zawsze mowil, ze tylko takie rasowe blondynki sa fajne. Faceci ![]() Ja czekam z farbowaniem na siwe kudełki. Moje naturalne to ciemny braz z rudymi refleksami, w lecie to mi sie nawet blond pasemka robia. Narazie to by mi sie sciecie przydalo.. Ale to po wyplacie.
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku, też czekam z utęsknieniem na wypłatę Ja mam naturalne brązowe, ale od dawna jestem blond i w blondzie mi dużo lepiej. Próbowałam wrócić do brązu, ale nie wyglądałam korzystnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

ja już się niecierpliwię 

. No i pewnie przy tym co mam zostanę - ze względu na upodobania tż-ta, dla którego blondynki są nieciekawe, zauważyłam już dawno, że pociągają go tylko ciemnowłose kobiety (albo jak np. mówi, że jakaś aktorka jest ładna to zawsze jest ciemnowłosa, jasnowłose jakoś go nie ruszają). 

klaski :
doszlam do tego dopiero w domu, bo jak pytalam gina jak badania to powiedzial, ze ok, a ja widze ze mam cukier